Poradíte granule ? Zkusenosti a rady

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

F90

15.7.2016 08:15
F90

XXX.XXX.234.114

Dobrý den. Mame 3 měsíční stene australacka. momentalne jsme přešli na krmivo Brit premium (chovatelka jim davala jiné takze jsme procházeli) ale nakonec jsme zjistili ze mu nevyhovuje. Ma po nem hodne řídkou a častou stolici minimalne 3-4x denně, a neustále ma hlad. takze hledáme nove granule. Nase hranice je maximálně 1000 za 12 kg nebo 1100 za 15 kg vice dat nemuzeme. Mohli by jste prosim poradit nejake kvalitní granule v teto relaci? Popřípadě nam byli doporučené granule Impress for dog, poslu foto a složení do příspěvku, zda si myslíte ze jsou vhodně nebo ne. diky moc.

15.7.2016 08:32
Terven

XXX.XXX.110.147

Počkejte, co napíšou zkušenější granuláři...ale za mě, to složení Impress your dog mi připadá šílené. Jako hlavní složka extrakt živočišného proteinu 38%, dále kukuřice...
Analitycké složení je taky perla, ale budiž, pravopis pes nežere smajlík
To už bych raději nechala Brit premium anebo si tady uživatelé chválí Brit care jako dobrý kompromis - ale ty už jsou cenově asi o fous výš než píšete.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2016 08:55

Myslím, že Brit Care Puppy bude dobrá volba
http://www.spokojenypes.cz/brit-care-dog-puppy-lamb-amp-rice-12kg/.

15.7.2016 09:00

Nebo Ontario, ale tam vadí kukuřice, ten Brit Care je lepší.

intensegt

15.7.2016 09:22
intensegt

XXX.XXX.39.243

3x 4x denně je častá stolice? to si nemyslim že je něco častýho a už vubec ne pro štěně.
Náš pes má hlad už 4 roky :D...

15.7.2016 10:02
koně

XXX.XXX.205.252

My krmíme naší ACD granule z Lídlu, Orlando.Jednou denně.Muži se podle složení nezdály zas tak špatné.Druhá dávka je maso, povětšinou s vločkami.Občas vajíčko.Fena je velmi pěkná, ale těžko říct, jestli to udrží masem, nebo k tomu pomáhají granule.
Třeba se ozve nějaký expert přes složení a nebude s tím spokojen, ale naší feně pravděpodobně vyhovují.
Já nikdy psa jen na granulích neměla, připadá mi to tak nějak nefér.Každý den naprosto stejné hnědé kuličky

15.7.2016 10:42
inusanka

XXX.XXX.98.58

Záleží na tom, zda chcete opravdu krmit jen granulemi, nebo kombinovaně. Pokud granulemi, tak zkuste třeba ze Zoohitu Wolf of Wilderness, nejlevněji vyjdou na 95 Kč/kg, když využijete maximální slevu, tak se Vám o 8 % zlevní. Tamtéž Taste of the Wild 96 Kč / kg, u Purizonu můžete vyjít nejlevněji 103 Kč / kg + stále ještě minus 8%, Simpsons Premium Puppy Sensitive losos & brambory 103 Kč / kg + stále ještě minus 8%,.

15.7.2016 10:50

Acana puppy se vejde.) Nekoukejte na cenu za pytel, ale cenu za kg.
Zbytek co tu padl je směs bordelu. Brit care ok.

15.7.2016 10:54

Simpsons, Purizon ano, ale nevejdou se do limitu. Zbytek ne, fakt drahý bordel, nic víc.

terkaterkaterka

15.7.2016 12:08
terkaterkaterka

XXX.XXX.59.2

Dobrý den, když to tady tak čtu, jsem taky granulový analfabet, poradíte mi nějaké žrádlo pro alergického psa? Nevíme přesně na co je alergický, dost možná na více věcí, je to albín a tak zkoušíme co se dá, například nesmíme na trávu po dešti a do vysoké trávy a to jde o staforda s PP. Poradíte žrádlo? My taky dlouho krmily RC a Eukanabou, přiznám se, že před těmi 10 lety nám to přišlo jako top žrádlo a to, že se jeho podmínky změnily jsem do teď vůbec netušila. Děkuji.

15.7.2016 12:19

terkaterkaterka napsal(a):
Dobrý den, když to tady tak čtu, jsem taky granulový analfabet, poradíte mi nějaké žrádlo pro alergického psa? Nevíme přesně na co je alergický, dost možná na více věcí, je to albín a tak zkoušíme co se dá, například nesmíme na trávu po dešti a do vysoké trávy a to jde o staforda s PP. Poradíte žrádlo? My taky dlouho krmily RC a Eukanabou, přiznám se, že před těmi 10 lety nám to přišlo jako top žrádlo a to, že se jeho podmínky změnily jsem do teď vůbec netušila. Děkuji.

Buď ho necháte otestovat nebo zkuste maso. Jedině tak to asi vysledujete. Jeden druh masa, uvidíte co to dělá. Drbe se, tak jiný druh. Nebo zkuste nějaké neobvyklé granule - Wolfsblut klokan, kůň...Trainer králík, Farmina vet life, monoproteinové zkrátka...a koukejte ať třeba v králičích granulích není kuřecí, drůbeží tuk, to byste se nedobrali ničeho. Není ani důležité hledat bezobilné jako spíše

čistotu surovin. Takže Německo, VB, a třeba N&D.

Najděte co se Vám cca líbí, hoďte sem.

Cerry

20.7.2016 22:31
Cerry

XXX.XXX.237.22

Zkusil bych granule WOLFSBLUT - RANGE LAMB. Někde jsem snad četl, že prodají i menší množství granulí na zkoušku - odsypou...jestli to nebyl přímo dovozce...bez záruky...

elipsi

20.7.2016 22:37
elipsi

XXX.XXX.109.109

U nás vyhrává Fitmin nebo Brit :).

Cerry

20.7.2016 22:42
Cerry

XXX.XXX.237.22

Zkusil bych granule WOLFSBLUT - RANGE LAMB. Někde jsem snad četl, že prodají i menší množství granulí na zkoušku - odsypou...jestli to nebyl přímo dovozce...bez záruky...

fosi

21.7.2016 10:12
fosi

XXX.XXX.171.209

Cerry napsal(a):

Lamb neznamena ze v mucke ci mrazenom separate je jahna. Vacsinou su to stare vyradene ovce a len pocas sezony sa tam najde aj jahna. Preto tieto produkty nie su vhodne na riesenie intolerancie. Momentalne sa do monoproteinovzch diet pouziva bravcove maso a stale osvedceny je kralik.

21.7.2016 18:49

I když v jiné diskuzi Magíí proti Gilpě protestovala :
https://krmeni.cz/produkt/gilpa-dog-heritage-growth-15kg/kategorie/gilpa-322#popis-produktu
nevidím v té lepší řadě tolik špatného - snad až na kukuřici, ale kde v levnějších granulích není.

21.7.2016 18:53

Http://krmivo-psy.heureka.cz/gilpa-heritage-sensitive-15-kg/specifikace/#section
Tahle je bez kukuřice, ale zas je pro dospělé psy a trochu dražší.

21.7.2016 19:00

A také Brit má bezobilnou řadu ( ale také trochu cenově výš ).

21.7.2016 21:50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Http://krmivo-psy.heureka.cz/gilpa-heritage-sensitive-15-kg/specifikace/#section
Tahle je bez kukuřice, ale zas je pro dospělé psy a trochu dražší.

Proti kukuřici nemám nic, můj pes má granule s kukuřicí. Vadí ale chemická konzervace a drůbež místo slibovaného kuřete. Ani verze Heritage sensitive není ok.110mg vit. E tohle zakonzervovat nemůže.

21.7.2016 22:30

Proti kukuřici nemám nic, můj pes má granule s kukuřicí. Vadí ale chemická konzervace a drůbež místo slibovaného kuřete. Ani verze Heritage sensitive není ok.110mg vit. E tohle zakonzervovat nemůže.

Takže polopatě - předpokládáte, nebo víte, že je tam chemická konzervace, kterou český překlad nedeklaruje ?

21.7.2016 22:58

Takže polopatě - předpokládáte, nebo víte, že je tam chemická konzervace, kterou český překlad nedeklaruje ?

Tuk x 10 (lépe x12) = mg vit. E (někdy psáno UI)
Takže by tu muselo být minimálně 150mg/kg E.

Maso říkají přírodně konzervováno, ale co zbytek. U masa můžou klidně lhát, v popise je dovoleno vše. Ve složení už ne. Jehněčí 38% = 13 % ovečky za tisícovku ? Díky, ne.

fosi

22.7.2016 08:36
fosi

XXX.XXX.171.209

Bezlepkové krmivo - neobsahuje pšenici, ani kukuřici, ani jejich lepek. Tato veta je len perlickou a upoyornenim na to, co za hlupaka toto pise na stranke. nech si to uy napali do tej gebule, ze kukurica lepok neobsahuje. To znamena, ze je bezlopkova obilnina.
This hypoallergenic recipe... Je to len senzitivne krmivo, hypoalergenne urcite nie. Zdroj jahnaciny velmi spatny. V popole trochu lietame. Ak myslite na realne maso tak na to si zoberte lupu.
Lamb (38%), whole grain barley, whole grain rice (18%), chicken fat.

22.7.2016 11:40

fosi napsal(a):
Bezlepkové krmivo - neobsahuje pšenici, ani kukuřici, ani jejich lepek. Tato veta je len perlickou a upoyornenim na to, co za hlupaka toto pise na stranke. nech si to uy napali do tej gebule, ze kukurica lepok neobsahuje. To znamena, ze je bezlopkova obilnina.
This hypoallergenic recipe... Je to len senzitivne krmivo, hypoalergenne urcite nie. Zdroj jahnaciny velmi spatny. V popole trochu lietame. Ak myslite na realne maso tak na to si zoberte lupu.
Lamb (38%), whole grain barley, whole grain rice (18%), chicken fat.

A teď nějaké slušné granule. Všichni děkujeme ;-).

28.7.2016 18:35
broulikj

XXX.XXX.209.251

F90 napsal(a):
Dobrý den. Mame 3 měsíční stene australacka. momentalne jsme přešli na krmivo Brit premium (chovatelka jim davala jiné takze jsme procházeli) ale nakonec jsme zjistili ze mu nevyhovuje. Ma po nem hodne řídkou a častou stolici minimalne 3-4x denně, a neustále ma hlad. takze hledáme nove granule. Nase hranice je maximálně 1000 za 12 kg nebo 1100 za 15 kg vice dat nemuzeme. Mohli by jste prosim poradit nejake kvalitní granule v teto relaci? Popřípadě nam byli doporučené granule Impress for dog, poslu foto a složení do příspěvku, zda si myslíte ze jsou vhodně nebo ne. diky moc.

Dobry den,
presne jak tu zaznelo...neridte se cenou za pytel, ale rozhodujici je cena za kilo.
Jednoducha matematika:
mate limit 1000Kc za 12kg => 1kg za 83Kc.

Za tuto cenu lze poridit celkem slusne granule, ktere nekolikrat prevalcuji tu hruzu, kterou jste uvedla (nic ve zlem)
Moje tipy:

Dog lovers gold...za 86kc/kg
http://krmivo-psy.heureka.cz/dog-lovers-gold-15-kg/

ACANA Puppy Junior...za 83kc/kg
https://profizoo.cz/eshop/psi/krmivo/granule-pro-psy/podle-vyrobce/acana/acana-puppy-junior-18-kg
(po registraci se slevou).

28.7.2016 18:41
broulikj

XXX.XXX.209.251

I když v jiné diskuzi Magíí proti Gilpě protestovala :
https://krmeni.cz/produkt/gilpa-dog-heritage-growth-15kg/kategorie/gilpa-322#popis-produktu
nevidím v té lepší řadě tolik špatného - snad až na kukuřici, ale kde v levnějších granulích není.

Bez urazky, ale ty granule jsou dle slozeni strasne.
1. misto drubezi maso...nespecifikovane, a hlavne maso obecne obsahuje 70% vody, takze ve vyschlych granulich tam bude masa za nehet
2. a dalsi misto...psenice, jecmen, kukurice

Suma sumarum jsou tyto granule dobre tak akorat pro slepice...je to same obili. A navic za cenu 70kc za kilo...hruza.

Pokud ma clovek, ktery timhle krmi, jednoho psa a neni doma na podpore, tak je to bud totalni neznalec slozeni granuli a nebo totalni analfabet.

Priklad pro vsechny, kteri neumi pocitat:

Prumerna denni davka granuli pro stredne velkeho psa (25kg) = cca 300g (hruby odhad)

Cena denni krmne davky:
- pri cene granuli 70kc/kg => 21kc/den...630kc/mesic
-pri cene granuli 85kc/kg (za tuto cenu uz se daji koupit pomerne slusne granule) => 26kc/den...780kc/mesic

Realny mesicni financni rozdil mezi krmenim srotem a slusnymi granulemi je pouze 150 kc!
= 5 piv nebo 2 krabicky cigaret nebo 3 panaky alkoholu...
Jak radi mate sveho psa?

28.7.2016 23:56

broulikj napsal(a):
Bez urazky, ale ty granule jsou dle slozeni strasne.
1. misto drubezi maso...nespecifikovane, a hlavne maso obecne obsahuje 70% vody, takze ve vyschlych granulich tam bude masa za nehet
2. a dalsi misto...psenice, jecmen, kukurice

Suma sumarum jsou tyto granule dobre tak akorat pro slepice...je to same obili. A navic za cenu 70kc za kilo...hruza.

Pokud ma clovek, ktery timhle krmi, jednoho psa a neni doma na podpore, tak je to bud totalni neznalec slozeni granuli a nebo totalni analfabet.

Priklad pro vsechny, kteri neumi pocitat:

Prumerna denni davka granuli pro stredne velkeho psa (25kg) = cca 300g (hruby odhad)

Cena denni krmne davky:
- pri cene granuli 70kc/kg => 21kc/den...630kc/mesic
-pri cene granuli 85kc/kg (za tuto cenu uz se daji koupit pomerne slusne granule) => 26kc/den...780kc/mesic

Realny mesicni financni rozdil mezi krmenim srotem a slusnymi granulemi je pouze 150 kc!
= 5 piv nebo 2 krabicky cigaret nebo 3 panaky alkoholu...
Jak radi mate sveho psa?

Taky vždycky při vysvětlování zdůrazňuji cenu za den. A pak se ptám - koupíte si denně nějakou ne nezbytně nutnou věc? Zmrzlinu, žvýkačky, sladkosti, pivo navíc? Většina se nad tím skutečně zamyslí.

29.7.2016 00:16
bullydogs

XXX.XXX.255.101

F90 napsal(a):

Z těch levnějších mi přijde fajn magnusson.
https://www.topkrmiva.cz/krmivo-pro-psy/magnusson-petfood/magnusson-meatbiscuit/magnusson-meatbiscuit-junior.html.

29.7.2016 00:22
bullydogs

XXX.XXX.255.101

Pokud neřešíte moc cenu a chcete zůstat u granulí doporučím vám acana lamb okanaga apple a marp holistic lamb.

29.7.2016 08:36
broulikj

XXX.XXX.209.251

bullydogs napsal(a):
Z těch levnějších mi přijde fajn magnusson.
https://www.topkrmiva.cz/krmivo-pro-psy/magnusson-petfood/magnusson-meatbiscuit/magnusson-meatbiscuit-junior.html.

Dobry den,
co vam na tomhle slozeni prijde fajn?

Složení: (regi­onální švédské suroviny)
Čerstvé maso 46% (čerstvé hovězí a vepřové maso), grahamová mouka, čerstvá vejce, rostlinný olej a tuk (za studena lisovaný řepkový olej), čerstvé mrkve, sušená bramborová dřeň.

Znovu bych chtel zduraznit, ze cerstve maso obsahuje 70% vody, takze ho v tech granulich nebude 46% ani omylem. Je to obycejny chytak vyrobce.
Jedine plus techto granuli je jednoduchost receptury.
Navic jsou energeticky slabsi, takze krmna davka bude muset byt vetsi nez u jinych granuli = to se zase prodrazi.
A cena 97kc/kg mi neprijde jako levnejsi.

PS: jsem se diskuzi tady asi 2-3 roky neucastnil a je to koukam porad dokola smajlík

31.7.2016 22:50

Magnusson je trošku jiný level, nesrovnávat s běžnými za stejnou cenu. (hlavně tohle stojí 83kč/kg, hned první odkaz gůgla)

Cca 44% sacharidů je naprosto běžné a také je dobré se podívat z čeho - mouka trochu jiná než je pšenice v Gilpa, že...
Takové...bordel proti čistým surovinám. Argument za všechny prachy, bych řekla.

Granule nejsou ugrilované k smrti - pečení...

Jednoduché složení s ne běžnými druhy masa.
Ano, je ho tu cca 16%. Víme, že jsou granule, které mají 7% vedlejších produktů a označují se za hypoaler. a dietní a je to 5. nejbohatší firma USA...no proč asi. Málo masa tu, málo masa v Magn. = stejné žrádlo ? smajlík

Výrobce je jeden z mála "čitelných". Ekoblázen co využívá hydroelektrárnu, papírové obaly...a jasně říká "čerstvé maso", na nic si nehraje.
Dnes "maso" začíná být výhodou, co jsme zjistili, že v moučkách není nic moc úžasného, zvláště jsou-li ze Španělska apod.

Ječmen a ještě něco má certifikát KRAV. A my jíme myši zapečené v chlebu a třikrát rozmrzlé maso z PL a vejce v jednom nejmenovaném marketu byla snad ze Slovinska (že Tesco ;-) ), jsme totiž země prostá slepic.

Čerstvá vejce ze Švédska. Taky zní jinak než vaječné produkty Totw.
Maso dtto. Bude lepší 30% moučky bez prokázání původu ?

Hehe. Hovězí s PP tam mají :D
Tady nejsme u Brita.

Fakt všici psi potřebují pány plašany ?
Grain free, jehňátka, červená čočka + žlutý hrách + modré jablko s proužky, losos jedině vykoštěný, vápníku moc ne - jinak z toho vyroste Fík s křivýma nohama a to vše, vážení, nejdéle do 3 dnů. Pamlsky, zásadně, do toho nepočítat.

Fosfor ještě známe, ano, kanadskou tradici, (menadion není zlý, javorový list - luxus) českou tradici (z Thajska, ale NO A CO, psali české, tak je to pravda ! ) pak boha Orijena, a hlavně, hlavně bacha na proteiny - jak to má hodně proteinů, pes dlouho nevydrží.

Nemůže také kukuřici, na tu si dejme pozor nejvíc...co se tímhle stylem krmení stane doopravdy nikdo nevíme, ale prostě NE, NE a NE !

Ultrahypermegaprémiový pytel pro labradora, ale jen když je mu do 9,5 týdne a bydlí v 2+1. Jinak ne !

Ale dost už. Fakt. Začněme lépe. Tip pro Procter a Gamble:
Pojďme vyrobit jedinou přirozenou GF stravu pro pravé vlky : 99% masa z vysoké a ovoce s hráškem (realita = road kill moučka, slupky, smetky z podlahy výrobny)
Růžový obal - fenky, modrý obal - psí kluci.

Copyright nemám ( kůlna plná prachů a je potřeba "mít na to žaludek" ), je to vaše ;-).

31.7.2016 22:54

Magnusson je trošku jiný level, nesrovnávat s běžnými za stejnou cenu. (hlavně tohle stojí 83kč/kg, hned první odkaz gůgla)

Cca 44% sacharidů je naprosto běžné a také je dobré se podívat z čeho - mouka trochu jiná než je pšenice v Gilpa, že...
Takové...bordel proti čistým surovinám. Argument za všechny prachy, bych řekla.

Granule nejsou ugrilované k smrti - pečení...

Jednoduché složení s ne běžnými druhy masa.
Ano, je ho tu cca 16%. Víme, že jsou granule, které mají 7% vedlejších produktů a označují se za hypoaler. a dietní a je to 5. nejbohatší firma USA...no proč asi. Málo masa tu, málo masa v Magn. = stejné žrádlo ? smajlík

Výrobce je jeden z mála "čitelných". Ekoblázen co využívá hydroelektrárnu, papírové obaly...a jasně říká "čerstvé maso", na nic si nehraje.
Dnes "maso" začíná být výhodou, co jsme zjistili, že v moučkách není nic moc úžasného, zvláště jsou-li ze Španělska apod.

Ječmen a ještě něco má certifikát KRAV. A my jíme myši zapečené v chlebu a třikrát rozmrzlé maso z PL a vejce v jednom nejmenovaném marketu byla snad ze Slovinska (že Tesco ;-) ), jsme totiž země prostá slepic.

Čerstvá vejce ze Švédska. Taky zní jinak než vaječné produkty Totw.
Maso dtto. Bude lepší 30% moučky bez prokázání původu ?

Hehe. Hovězí s PP tam mají :D
Tady nejsme u Brita.

Fakt všici psi potřebují pány plašany ?
Grain free, jehňátka, červená čočka + žlutý hrách + modré jablko s proužky, losos jedině vykoštěný, vápníku moc ne - jinak z toho vyroste Fík s křivýma nohama a to vše, vážení, nejdéle do 3 dnů. Pamlsky, zásadně, do toho nepočítat.

Fosfor ještě známe, ano, kanadskou tradici, (menadion není zlý, javorový list - luxus) českou tradici (z Thajska, ale NO A CO, psali české, tak je to pravda ! ) pak boha Orijena, a hlavně, hlavně bacha na proteiny - jak to má hodně proteinů, pes dlouho nevydrží.

Nemůže také kukuřici, na tu si dejme pozor nejvíc...co se tímhle stylem krmení stane doopravdy nikdo nevíme, ale prostě NE, NE a NE !

Ultrahypermegaprémiový pytel pro labradora, ale jen když je mu do 9,5 týdne a bydlí v 2+1. Jinak ne !

Ale dost už. Fakt. Začněme lépe. Tip pro Procter a Gamble:
Pojďme vyrobit jedinou přirozenou GF stravu pro pravé vlky : 99% masa z vysoké a ovoce s hráškem (realita = road kill moučka, slupky, smetky z podlahy výrobny)
Růžový obal - fenky, modrý obal - psí kluci.

Copyright nemám ( kůlna plná prachů a je potřeba "mít na to žaludek" ), je to vaše ;-).

Někdy mám pocit, že trpíte bílou horečkou.

31.7.2016 22:58

Někdy mám pocit, že trpíte bílou horečkou.

Tím se snad trpět nedá, ne
Ale když to říkáte Vy smajlík

31.7.2016 22:59

Tím se snad trpět nedá, ne
Ale když to říkáte Vy smajlík

Jj, já bába bylinářka

31.7.2016 23:02
broulikj

XXX.XXX.209.251

Ta vaše slohovka mi připomíná některé recenze na CSFD.
Proč psát tak, aby si z toho byl každý schopen něco odnést, když lze napsat parádní haťmatilku a usmívat se nad tím, jak jste to vlastně vtipná
A kdybyste ten prvni odkaz v googlu rozklikla, tak byste se dozvedela, ze za tech 83Kc je nabizi jediny obchod, ktery je naprosto no name a navic jde o nejaky vyprodej s datem expirace 10.2016, cili zadna stala nabidka.

31.7.2016 23:14

broulikj napsal(a):
Proč psát tak, aby si z toho byl každý schopen něco odnést, když lze napsat parádní haťmatilku a usmívat se nad tím, jak jste to vlastně vtipná
A kdybyste ten prvni odkaz v googlu rozklikla, tak byste se dozvedela, ze za tech 83Kc je nabizi jediny obchod, ktery je naprosto no name a navic jde o nejaky vyprodej s datem expirace 10.2016, cili zadna stala nabidka.

Se pletete. Je k pláči jak se musí dlouze vysvětlovat rozdíl mezi masem a masem.

Rájko, tak tomuhle se říká já o koze a vy o..jste mě málem urazila :D Ok, bílá horečka není kokain smajlík

31.7.2016 23:18

Se pletete. Je k pláči jak se musí dlouze vysvětlovat rozdíl mezi masem a masem.

Rájko, tak tomuhle se říká já o koze a vy o..jste mě málem urazila :D Ok, bílá horečka není kokain smajlík

Rozhodně jsem Vás Megííi nechtěla urazit, to nikdy

31.7.2016 23:29

broulikj napsal(a):

Ok, sorry, máte pravdu. Co 900,906kč ? Taky moc za kvalitu ? Dalších 40 shopů to má levněji než říkáte.
Proč nám neporadíte lepší za stejnou cenu ?
Já vím, ony žádné nejsou smajlík
A fakt to není k smíchu. Ale Magnusson není Royal, neházejte všecky granule do stejného pytle ;-).

1.8.2016 13:29
broulikj

XXX.XXX.18.134

V téhle ceně bych jmenoval acanu nebo třeba dog lovers Gold.
40obchodů pod 930, -? Nevím jak vy ale já se od začátku bavím o magnusson meat & biscuit junior.

1.8.2016 14:52

V téhle ceně, se surovinami v této kvalitě a s takto jednoduchým složením a tímto stylem výroby ?
Protože o tom značka Magnusson je.

Tyhle prostě nelze porovnat s Acanou, která sice dobrá je, ale má kuře a ne hovězí, prochází kremací a hromadu vlákniny málokterý pes snese, anebo s Dog lovers gold, který o čerstvém mase (losos 3%) moc neví a o kvalitní moučce už vůbec ne ( 9,5% popel ). Mmch jehněčí moučka je pomalu to nejhnusnější, hned po drůbeží.

Jenže, tím neříkám, že Acana a DLG jsou špatné. Ne. Jsou super. Ale úplně jiné než Magn.

Magnusson jsou kvalitní jídlo pro ty co 1) ví co je dobré 2) když nevím, zeptám se.
Kvalita ingrediencí, jednoduchost, nelžou a cena.

Nic ve zlém. Magn. jste nepřečetl správně. Nic víc. Aj to obilí u jiných. Obilí zkrátka špatné není. Jen se musí vědět které.

PS: "A cena 97kc/kg mi neprijde jako levnejsi." = Vaše slova ;-)

PS2: Rozebíralo se to tu a jinde asi 1000x, stačilo abyste si tu početl nebo nějaké rozbory, recenze a pak jste mohl tedy, po 3 letech - jak říkáte - a děkujeme, že jste se slitoval a zas došel, přijít zkritizovat jak tomu stále na fauně nikdo nerozumí.

Hezký den smajlík

1.8.2016 15:53
broulikj

XXX.XXX.18.134

Uznávám, tuto bitvu jste vyhrála

1.8.2016 16:20

broulikj napsal(a):
Uznávám, tuto bitvu jste vyhrála

No, přesně o tohle u sypání granulí do misky jde, že ;-).

2.8.2016 19:23
broulikj

XXX.XXX.209.251

Nejde, ale nehodlam se dal hadat. Ja proste takovy optimista nejsem, a hlavnim duvodem je zavadejici cesky preklad slozeni. Origo svedska a anglicka verze z webu vyrobce se totiz uz tak bajecne nejevi.

CZ
Složení: (regionální švédské suroviny)
Čerstvé maso 46% (čerstvé hovězí a vepřové maso), Grahamová mouka, čerstvá vejce, rostliný olej a tuk (za studena lisovaný řepkový olej), čerstvé mrkve, sušená bramborová dřeň.

SWE
Sammansättning (samtliga ingredienser är av svenskt ursprung):
Produkter av animaliskt ursprung 46% (färskt nöt- och fläskkött), grahamsmjöl, ägg, vegetabilisk olja och fett 5% (kallpressad rapsolja), kornmjöl, morötter, torkad potatispressmassa.

EN
Ingredients:
Product of animal origin 46% (fresh beef and pork meat), wholewheat flour, fresh eggs, vegetable oil and fat (cold-pressed rapeseed oil), fresh carrots, dried potato pulp. All ingredients are of Swedish origin.

Na prvnim miste tedy ne cerstve maso, ale produkty zivocisneho puvodu. Ani s informaci v zavorce o cerstvem hovezim a veprovem mase, kde nikdo krome vyrobce netusi kolik tam je ktereho, to alespon na me nepusobi nijak presvedcive. A nezachrani to ani certifikat a ani grahamova mouka v sebelepsi kvalite.
Jakekoliv jine krmivo, ktere by melo na prvnim miste produkty zivocisneho puvodu by nebylo prilis vyzdvihovano, spis naopak.
A jeste k tomu musim pricist realne informace chovatelu o tom, ze krmiva Magnusson jsou obecne "hladovejsi" a tim padem v realu jeste o neco drazsi nez se jevi podle ceny za pytel.

3.8.2016 00:09

Když to složení přečtete, tak švédské složení má navíc ještě kukuřičnou mouku. A chybí tam u vajec, že jsou čerstvá.4/5 produktu je mouka s olejem a vejci, to je složení levných sušenek. Já bych teda nad takovými granulemi moc nejásala.

3.8.2016 02:19

Prosím vás, víte kolik má která složka proteinu, tuku, vlákniny atd. ? Nevíte odkud se vzalo 26% bílkovin a 44% sacharidů,3% vlákniny ?

Je tu skoro polovina pytle mouky. Co je ten zbytek ?

Na jaké hodnotě je popel, vápník, fosfor ?

Ano, jsou to sušenky, také se to tak jmenuje ;-)

Reálné informace smajlík chovatelů sem moc netahejte, ti nejlepší krmí Happy Dogem a štěňátka jsou vymazlená na RC starter a psi jsou úžasní, krásní, chodí na výstavy a mají nádhernou srst a dožili se 145 let.

Tohle opravdu není špičkové krmivo, nikdo jej za to ani nevydává.

3.8.2016 07:08
broulikj

XXX.XXX.209.251

Nikde o špičkovém krmivu nepadla zmínka. Já jen říkám že za danou cenu jsou vzhledem k výše uvedenému lepší krmiva, která mají jasně popsané složení a tím jsou pro mě více důvěryhodnéjsi. Vy máte jiný názor...tak ho mějte a mějte se hezky

4.8.2016 02:39

Prosím vás, víte kolik má která složka proteinu, tuku, vlákniny atd. ? Nevíte odkud se vzalo 26% bílkovin a 44% sacharidů,3% vlákniny ?

Je tu skoro polovina pytle mouky. Co je ten zbytek ?

Na jaké hodnotě je popel, vápník, fosfor ?

Ano, jsou to sušenky, také se to tak jmenuje ;-)

Reálné informace smajlík chovatelů sem moc netahejte, ti nejlepší krmí Happy Dogem a štěňátka jsou vymazlená na RC starter a psi jsou úžasní, krásní, chodí na výstavy a mají nádhernou srst a dožili se 145 let.

Tohle opravdu není špičkové krmivo, nikdo jej za to ani nevydává.

Plus mínus obsah živin:
Celozrná mouka - 13% bílkovin,2% tuku,12% vlákniny a 60% ostatních sacharidů,
živočišný produkt - ví možná výrobce, odběratel ne
olej - 100% tuku
čerstvá vejce - 11,4% bílkovin,9,5% tuku,3,8% sacharidů
mrkev - 0,9% bílkovin,0,2% tuku,2,8% vlákniny,7,2% sacharidů
sušená bramborová dřeň - 4,5-7,8% bílkovin,17,5%-25% vlákniny,0,2% tuku,25-30% sacharidů.

Já myslím, že jsem se zas o tolik nesekla, mouky samotné tam bude kolem 63%. A ten poměr vlákniny a sacharidů jim tam moc nesedí, vlákniny by tam mělo být podle složení o dost víc.

Ale je to jedno, každý na to máme svůj názor, nikdo tu netvrdí, že se musíme shodnout.

4.8.2016 07:40
tifani

XXX.XXX.220.165

Nelamte si s tím hlavu. V předešlých příspěvcích mluví každý sám za sebe a svou zkušenost. Prostě něco zkuste, menší balení granulí a a uvidíte. Máme zkušenost s vařenou stravou a nevyhli jsme se rakoviny jater, sousedi krmí psa nejlevnějšíma granulema a dnes se ve zdraví dožil 15 let. Německé ovčáky mám na Nativii a Profine. Předtím Arden Grange a Tast ale potom nám zhubli.Syrové maso neuspělo.

4.8.2016 09:09

Plus mínus obsah živin:
Celozrná mouka - 13% bílkovin,2% tuku,12% vlákniny a 60% ostatních sacharidů,
živočišný produkt - ví možná výrobce, odběratel ne
olej - 100% tuku
čerstvá vejce - 11,4% bílkovin,9,5% tuku,3,8% sacharidů
mrkev - 0,9% bílkovin,0,2% tuku,2,8% vlákniny,7,2% sacharidů
sušená bramborová dřeň - 4,5-7,8% bílkovin,17,5%-25% vlákniny,0,2% tuku,25-30% sacharidů.

Já myslím, že jsem se zas o tolik nesekla, mouky samotné tam bude kolem 63%. A ten poměr vlákniny a sacharidů jim tam moc nesedí, vlákniny by tam mělo být podle složení o dost víc.

Ale je to jedno, každý na to máme svůj názor, nikdo tu netvrdí, že se musíme shodnout.

Jste napsala, že 4/5 je mouka, vejce, olej. A to nejde. Ani 63% pytle není mouka. Nic by nesedělo a snad nevěříme, že Magnusson je jediný kdo si něco takového dovolí. Nebo teda všichni lžou ? Ale ne. Oni si tu analýzu vymyslet nemůžou. Opravdu ne. Tyhle granule mají svou cílovou skupinu. Jsou jiné výrobou, ingrediencemi. Jsou to sušenky a podle kalorií výborné k masu a může se jim říkat light - na rozdíl od těch co právě light mají na obale.

Když se o složení začneme zajímat víc než jen "mouka" a "jiná mouka", zjistíme, že původ surovin je cca na druhém místě při výběru, co by nás mělo zajímat. Některé výhody se tomuhle jídlu upřít nedají. Třeba já za to ochotná platit nejsem. Ale má to svou cílovou skupinu kvůli druhům mas, původu ingr., čistotě, obilí atd. Výběr mezi jehněčí moučkou a touhle moukou s vejci je pro mě jasně Magn. Maso k tomu a je vymalováno.
Může se jim říkat light - na rozdíl od těch co právě light mají na obale.

Jasně, řeknu si "probůh tam není žádné maso co to je za hrůzu", koupím Brit. Ale spousta lidí je za tohle jednoduché složení a stejnou recepturu už kolik let vděčná a jejich psi také.
Zkrátka, nevěřím, že zrovna tato značka má dovoleno si vymýšlet. Tak teda pak všichni ? Ne.

4.8.2016 09:24

Ještě detail - řepkový olej neobsahuje 100% tuku. Než sem něco vložím,10x si to ověřím, proto jsem psala, jestli víte co kolik obsahuje proteinů atd.

4.8.2016 10:59

A tohle sedí ?

Kuřecí maso 19%, kuřecí maso 18% (ze sušených kuře), Salmon 15%, Herring 12,5% (ze sušených Herring), sladkých brambor 12%, kuřecí tuk 4,5%, Duck 4% (ze sušených Duck), tapioka 3,5%, Celý Egg 2,5% (z sušená vejce), kuřecí játra 2,5%, Bílá ryba 2%, hrachová vláknina 2%, Lucerne, cizrna, minerály a vitamíny, mrkev, špenát, Apple, šípku, heřmánek, kořen lopuchu, mořské řasy, brusinky, anýz a pískavice řecké seno, Fruktooligosacharidy (461 mg / kg), glukosamin (341mg / kg), MSM (341mg / kg), chondroitin (240 mg / kg), tymián, majoránka, oregáno, petržel, šalvěj.

Hrubý protein: 41%, hrubé oleje a tuky: 18% surová vlákna: 3%, hrubý popel: 9,5%, Vlhkost: 8%, Omega 6: 3,5%, Omega 3: 0,69%, vápníku: 1,81%, fosfor: 1,46%.

4.8.2016 11:22

Nejsem odborník, ale dietní granule s pytlem mouky
http://www.kaloricketabulky.cz/mouka-psenicna-celozrnna/

a vajec
http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/111/2

a oleje
http://nutritiondata.self.com/facts/fats-and-oils/621/2

neposkládáte.

Na kaloricketabulky.cz si můžete složit jídlo z těchto věcí (vyrobte si 100g snídani) a..prostě to neklapne smajlík

takže Magnusson je jediný kdo lže. Dobře, nejsou pozlacené, ale zas bl.bečci tu úplně všichni nejsme ;-).

4.8.2016 12:39
broulikj

XXX.XXX.10.78

U toho složení co jste sem hodila bych hlavně rád viděl origo překlad.
Magnusson není pozlacený, nikdo ho ani neporovnava s top krmivy, ale rozhodně není tak fresh a bio a transparentní, jak by se podle vašeho popisu někde před X příspěvky mohlo zdát. Navíc to s těmi certifikáty mnohdy nebývá taková sláva. Přesto má některá svá pozitiva, která jste uvedla, to nikdo nepopírá.

4.8.2016 13:41

To je orig. České stránky nikdy nečtu. Ne. Vlastně čtu. Dost pobaví.

http://www.edenpetfoods.com/products/eden-80-20-0-dog-food/eden-original-80-20-0-multimeat-and-fish/eden-original-80-20-0-multimeat-and-fish.html.

V tomto případě si cz překlad dokonce uškodil - orig.má organický selen a cz anorganický.

kkjcr

4.8.2016 14:57
kkjcr

XXX.XXX.162.142

Já mohu doporučit granule MARP puppy chicken, neobsahují obiloviny a minimální obsah popela. Jsou české výroby a mají hodnocení 4 z 5 hvězd.

4.8.2016 15:03

kkjcr napsal(a):
Já mohu doporučit granule MARP puppy chicken, neobsahují obiloviny a minimální obsah popela. Jsou české výroby a mají hodnocení 4 z 5 hvězd.

Popela je dost - značí více kostí, např. Místo kuřátka stará slepice. Zas tak úžasné nejsou. Tak akorát.40% sacharidů a ty nejsou z masa. Průměr.

10.8.2016 01:23

Jste napsala, že 4/5 je mouka, vejce, olej. A to nejde. Ani 63% pytle není mouka. Nic by nesedělo a snad nevěříme, že Magnusson je jediný kdo si něco takového dovolí. Nebo teda všichni lžou ? Ale ne. Oni si tu analýzu vymyslet nemůžou. Opravdu ne. Tyhle granule mají svou cílovou skupinu. Jsou jiné výrobou, ingrediencemi. Jsou to sušenky a podle kalorií výborné k masu a může se jim říkat light - na rozdíl od těch co právě light mají na obale.

Když se o složení začneme zajímat víc než jen "mouka" a "jiná mouka", zjistíme, že původ surovin je cca na druhém místě při výběru, co by nás mělo zajímat. Některé výhody se tomuhle jídlu upřít nedají. Třeba já za to ochotná platit nejsem. Ale má to svou cílovou skupinu kvůli druhům mas, původu ingr., čistotě, obilí atd. Výběr mezi jehněčí moučkou a touhle moukou s vejci je pro mě jasně Magn. Maso k tomu a je vymalováno.
Může se jim říkat light - na rozdíl od těch co právě light mají na obale.

Jasně, řeknu si "probůh tam není žádné maso co to je za hrůzu", koupím Brit. Ale spousta lidí je za tohle jednoduché složení a stejnou recepturu už kolik let vděčná a jejich psi také.
Zkrátka, nevěřím, že zrovna tato značka má dovoleno si vymýšlet. Tak teda pak všichni ? Ne.

Tak napište podle čeho jste počítala, že v těch granulích je necelá polovina mouky, a čím můj odhad tak strašně nesedí. (Je to odhad, ne přesná analýza.) Mě by to opravdu zajímalo.

Mohla byste mi napsat kolik má olej sacharidů, bílkovin, a vody, a z kterých zdrojů jste čerpala? Ty vaše odkazy ukazují stejné údaje jaké jsem výše vypsala, mimochodem opsané z víceméně stejných zdrojů a zprůměrované.

Mě je celkem jedno, jestli si to může řikat lajt a kdo to psovi dává, jen jsem napsala, že složením jsou to levné sušenky, a ani když to napíšou na obal z toho vhodné krmivo pro psa nedělá. Kvalitní ano, s jednoduchým složením, to je plus, ale pro psa ne.

PS: Hrubě zjednodušený výpočet - základ toho odhadu: 44% sacharidů v granulích, počítejme třeba, že celkových i s vlákninou a ta špetka mrkve a bramborových zbytků nehraje tak velkou roli. V mouce je sacharidů 72% - celkových, takže ve výsledných granulích by z těchto ůdajů bylo 61% mouky, když obsah vody nebudeme řešit, protože je víceméně stejný. Při tomto obsahu mouky je v granulích 7,32% proteinů z mouky, takže proteinů z masa a vajec by tam mělo být necelých 19%.

Přidejte reakci

Přidat smajlík