Štěně NO nevydrží bez páníčka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

štěněasamota

19.7.2016 17:51
štěněasamota

XXX.XXX.8.75

Dobrý den, prosím o radu. Máme doma 4 dny štěně Něm.Ovčáka-psa.100km převoz od mámy proběhl vytím a kňučením, po 80km usnul. Doma si vše očuchal, seznámil s okolím i s mou rodinou. Jen od té doby se ode mne a přítele nehne na krok, všude za námi chodí, do kuchyně, pokoje, když sednem tak leží u nohou. To nám samozřejmě moc nevadí, jen když se vzdálíme, např. na záchod čeká u dveří a kňučí a štěká. Máme pro něj kotec u domečku s boudou, pelíškem, miskama, hračkama. Leží tam jen když nás vidí poblíž, jakmile zavřeme dveře ať třeba nejde za námi, začne kňučet a dobývat se ven. Večer musíme u něj počkat než usne a potichu odejít spát domů.Jen za asi 2 hod.se vzbudí a začne, cirkus".Tak vstanem, jdem k němu, počkáme až usne a zase jdeme spát.Podle knížek, internetových rad se za ním nemá chodit vždy když zakňučí aby si prý nezvykl že vždy příjdem. Nám to nevadí, jen jsme obklopeni sousedy a začínají stížnosti že nemohou spát. Tak si ho kolem 4.hod ráno berem do pokoje, tam spí jako zabitý do rána. Teď máme dovolenou tak nám takové vstávání nevadí, ale až budeme chodit do práce, nevím co bude dělat když 8hodin bude doma sám... Máte nějaké rady jak to udělat aby věděl že vždy příjdem zpět aby se nám tu neuštěkal lítostí po nás? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.7.2016 18:08

Nad vaším dotazem je okénko vyhledat, zvolíte "v diskuzi", zadáte třeba "štěně samota" a vyjede vám přibližně tohle :
https://www.ifauna.cz/diskuse/?q=%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9B+samota&search-in=diskuse.

19.7.2016 19:18
scylla

XXX.XXX.150.32

štěněasamota napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Máme doma 4 dny štěně Něm.Ovčáka-psa.100km převoz od mámy proběhl vytím a kňučením, po 80km usnul. Doma si vše očuchal, seznámil s okolím i s mou rodinou. Jen od té doby se ode mne a přítele nehne na krok, všude za námi chodí, do kuchyně, pokoje, když sednem tak leží u nohou. To nám samozřejmě moc nevadí, jen když se vzdálíme, např. na záchod čeká u dveří a kňučí a štěká. Máme pro něj kotec u domečku s boudou, pelíškem, miskama, hračkama. Leží tam jen když nás vidí poblíž, jakmile zavřeme dveře ať třeba nejde za námi, začne kňučet a dobývat se ven. Večer musíme u něj počkat než usne a potichu odejít spát domů.Jen za asi 2 hod.se vzbudí a začne, cirkus".Tak vstanem, jdem k němu, počkáme až usne a zase jdeme spát.Podle knížek, internetových rad se za ním nemá chodit vždy když zakňučí aby si prý nezvykl že vždy příjdem. Nám to nevadí, jen jsme obklopeni sousedy a začínají stížnosti že nemohou spát. Tak si ho kolem 4.hod ráno berem do pokoje, tam spí jako zabitý do rána. Teď máme dovolenou tak nám takové vstávání nevadí, ale až budeme chodit do práce, nevím co bude dělat když 8hodin bude doma sám... Máte nějaké rady jak to udělat aby věděl že vždy příjdem zpět aby se nám tu neuštěkal lítostí po nás? Děkuji.

Ona je také hloupost dávat takové mimino samotné do kotce. Nechte štěně doma, lépe jeden druhému porozumíte a až bude dospělý, postupně ho na kotec navyknete.

19.7.2016 19:36
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

štěněasamota napsal(a):

Chudaček malej-doted mel kolem sebe mamu a sourozence, zname prostredi a ted je v cizim a samo-vy byste nebreceli? A kdyz vychazite z toho, ze pes opakuje to, co se mu vyplati, tim, ze k nemu dojdete, kdyz vriska, to vriskani pekne posilujete. Takze je vase chovani kontraproduktivni.Nez ho takto naucit v podstate řvát, vezmete ho domu, nechte ho si u vas zvyknout a na kotec ho zvykejte postupne po malych kruccich.

19.7.2016 21:01
anonymx

XXX.XXX.233.238

Tak uplne jinak. Stene maximalne unavte, do kotce mu dejte vodu a krmeni a jak zacne byt unaveny, odneste ho do kotce. Dejte mu neco ke zvykani a odejdete. Chvilkove knuceni vydrzte. V tomhle horku brzy odpadne. Pokud mate dovolenou tak kontrolujte jestli spi a je v klidu. Klidne ho tak po 2 h. Vzbudte a zase si s nim pohrajte a zas do kotce. Vecer a v noci je jeho aktivita nejvetsi. Proste pocitejte s tim, ze jeste v 1 v noci budete se stenetem dovadet venku a ve 4 rano zase. Proste mimino. Nastesti to netrva dlouho. Pokud ho ted nechate byt s vami porad a spat v loznici uz NIKDY ho samote nenaucite a po dovolene budete mit moc velky problém. Sousedum doporucuji koupit flasku a poprosit je o trochu trpělivosti, ale za tyden to zvladnete.

20.7.2016 05:35
scylla

XXX.XXX.150.32

Malé mimino nemá samo v kotci co dělat. A pokud budete postupovat správně, až bude starší, klidně ho na kotec navyknete.

20.7.2016 06:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.83

scylla napsal(a):
Ona je také hloupost dávat takové mimino samotné do kotce. Nechte štěně doma, lépe jeden druhému porozumíte a až bude dospělý, postupně ho na kotec navyknete.

Hloupost ?
Znám i silnější výrazy.

20.7.2016 06:16
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

Tak, a teď si vyberte.

20.7.2016 06:18
anonymx

XXX.XXX.233.238

Scylla-nechte toho. Pokud tam jde se vyspat, ; odpocinout a ne ze je zavreny porad, tak v pohode.

20.7.2016 06:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.83

scylla napsal(a):

Omylem jsem to vzala ještě 1x.
(pardon).

20.7.2016 06:27

Žaneta kocková napsal(a):
Tak, a teď si vyberte.

Tak nechť zvětším statistický vzorek : jednoznačně patří domů, potřebuje jistotu smečky, ono se vám to x krát vrátí, v dobrém...

20.7.2016 07:20
Granulka

XXX.XXX.115.30

Odebrali jste ho od jeho původní smečky a šoupli do kotce, kde je sám. Proto dělá cirkus. Vemte si ho na nějakou dobu domů. Sami vidíte, že když je s vámi doma, tak je to v pohodě. Učte ho postupne na samotu. Odcházejte na pár minut a pak se zase vraťte. Nedělejte z toho vědu. Žádné velké loučení, žádné extra velké vítání. Prostě běžná věc. Půjde to.

20.7.2016 07:34

Z kraje, když jsme přivezli domů štěňata, tak se mnou chodili i na záchod a do koupelny...a to byly dvě...no a vidíte, teď už nechodí (už by to ani nešlo, protože se na inkriminované místnosti nevejdou )...samo to odeznělo, když štěňata povyrostla...
Ono každé štěňátko je jiné...můj chrťák ani nezaplakal a od malička už velmi samostatná jednotka, pesani teď, co mám, tak feňule také žádný uplakánek, naopak, ale pejsek je její pravý opak, ten začal plakat i když zůstal "opuštěnej" uprostřed obýváku, kde jsme byli všichni...ale i ten z toho vyrostl ...ale všechna naše štěňata jsme měli na noc v posteli...i naší NO, spala s náma tak dva měsíce, pak už jen občas a pak spala raději sama v obýváku...později třeba v létě spala nejraději venku na dvoře a to byla "fena domácí" žádný kotec a bouda...teda původně měla, ale nakonec jsme ho používaly jako sklad zahradního nářadí ...neříkám, že štěně musí být ausgerechnet v posteli, ale klidně bych si s ním ustlala na zemi, aby si na postel nezvyknul...nejsem takový tvrďák, abych nechala štěně plakat s tím, že si "zvykne".

20.7.2016 07:55

..."V tomhle horku brzy odpadne."...Tak tahle věta mě dostala. Jinak nekomentuji.

20.7.2016 07:57
inusanka

XXX.XXX.98.58

Jsou lidé, kteří vám řeknou, že pes patří do kotce a hned od prvního dne u vás. Jsou lidé, kteří by vám poradili, abyste ho nechali doma a ven ho dávali definitivně až za pár týdnů. Ale jsou i tací, kteří by se vás zeptali, kolik tomu štěněti vlastně je. S tím bych asi začla já. Ale poradit vám nemohu, pro mne je představa toho malého tvorečka, který byl ve smečce a je smečkový a najednou je sám a vůbec to nechápe, naprosto nepředstavitelná. Tím nechci říct, že váš přístup je špatný, jen že pro mne je prostě nepřijatelný.

20.7.2016 08:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.83

To bylo první, co mě napadlo (věk).
Osmitýdenní mimino, samo v kotci...
Brutál.

20.7.2016 08:07

rapotacka11 napsal(a):
To bylo první, co mě napadlo (věk).
Osmitýdenní mimino, samo v kotci...
Brutál.

Ale zase - čím menší, tím dřív odpadne. Zvlášť v tom vedru, které je u anonymx.

20.7.2016 08:10
anonymx

XXX.XXX.27.66

Dámy, nepřehánějte to, pokud je štěně aktivní, tak samozřejmě být s ním a plně se mu věnovat, ale pokud usne, klidně do kotce. Majitelé musí po dovolené do práce a tedy musí využít těch pár dní volna a štěně navyknout na denní režim. Pokud ho teď nechají spát v ložnici, tak první dny po dovolené bude mít štěně akorát tak trauma a obrovský stress že je najednou samo., nehledě na sousedy. A je úplně jedno, jestli ho pak nechají doma nebo v kotci. Z bytu budou mít holobyt a sousedi se zblázní. Rada dávat ho ven až za pár týdnů? A co těch pár týdnů? Dát v práci výpověď?

štěněasamota

20.7.2016 08:12
štěněasamota

XXX.XXX.19.187

To víte že bych ho také měla nejradši v posteli ještě když má takový krásný psí pohled
Mě jde jen o to že za týden ráno mu oba odejdem do práce a nevíme jak to bude probíhat-víme asi jen se toho bojíme...máme ho nechat venku nebo doma? O kotci nemluvím... Dneska má 8 týdnů
A třeba dnes jdeme někam kam si ho vzít nemůžem.Nebo můžem, ale musel by být uvázaný a koukat na nás

20.7.2016 08:16
anonymx

XXX.XXX.27.66

štěněasamota napsal(a):
To víte že bych ho také měla nejradši v posteli ještě když má takový krásný psí pohled
Mě jde jen o to že za týden ráno mu oba odejdem do práce a nevíme jak to bude probíhat-víme asi jen se toho bojíme...máme ho nechat venku nebo doma? O kotci nemluvím... Dneska má 8 týdnů
A třeba dnes jdeme někam kam si ho vzít nemůžem.Nebo můžem, ale musel by být uvázaný a koukat na nás

Bude to probíhat tak jak ho to za ten týden naučíte. Moc vám nerozumím. Doma bude po dobu vaší nepřítomnosti kde a venku bude kde? A ten dnešek? Kam chcete tahat 8 týdenní štěně a uvazovat ho?

štěněasamota

20.7.2016 08:20
štěněasamota

XXX.XXX.19.187

Granulka napsal(a):
Odebrali jste ho od jeho původní smečky a šoupli do kotce, kde je sám. Proto dělá cirkus. Vemte si ho na nějakou dobu domů. Sami vidíte, že když je s vámi doma, tak je to v pohodě. Učte ho postupne na samotu. Odcházejte na pár minut a pak se zase vraťte. Nedělejte z toho vědu. Žádné velké loučení, žádné extra velké vítání. Prostě běžná věc. Půjde to.

To už děláme a lepší se Máme hospodárku tak pořád chodíme sem a tam, ke kačenám-zpátky, nakrmit-zpátky, na zahradu-zpátky a štěně s náma. A už kolikrát s námi nešel, koukal kam jdeme, lehl a spal A před záchodem už včera nekňučel, lehl a čekal. Dostal pamlsek.

20.7.2016 08:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.83

Kdeže to prodávaj sedmitýdenní štěně do kotce ?

20.7.2016 08:21

"Mě jde jen o to že za týden ráno mu oba odejdem do práce a nevíme jak to bude probíhat-víme asi jen se toho bojíme..."
jak píše anonymx - bude to tak (skoro), jak ho to naučíte - neboli od prvního dne máte štěně učit na samotu - tedy vytvořit si odcházecí rituál (něco jako pusu na čelo, podrbat pod levým uchem, říct "jdu do práce, přijdu" = povel a odejít z bytu na 10 minut a zase se vrátit. A třeba za hoďku zase a zase a zase a čas nepřítomnosti prodlužovat...Štěně musí vědět ne jen že odcházíte, ale i že se vrátíte!

štěněasamota

20.7.2016 08:30
štěněasamota

XXX.XXX.19.187

anonymx napsal(a):
Bude to probíhat tak jak ho to za ten týden naučíte. Moc vám nerozumím. Doma bude po dobu vaší nepřítomnosti kde a venku bude kde? A ten dnešek? Kam chcete tahat 8 týdenní štěně a uvazovat ho?

Kde ho necháme právě nevíme. Doma by mohl být v obýváku ale potřebu už umí dělat jen venku. Venku by byl u domu na zahradě puštěný volně, v kotci má misky a ten necháváme otevřený.Nezavíráme ho tam.
A uvazovat ho nebudu, jen jsem to brala jako možnost jak ho mít u sebe ale aby -když to řeknu škaredě-nepřekážel ostatním.Nebo ho mát nechat doma kňučet
Jak to děláte/dělávali jste se štěnětem když jste si ho nemohli někam vzít sebou?

štěněasamota

20.7.2016 08:32
štěněasamota

XXX.XXX.19.187

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Mě jde jen o to že za týden ráno mu oba odejdem do práce a nevíme jak to bude probíhat-víme asi jen se toho bojíme..."
jak píše anonymx - bude to tak (skoro), jak ho to naučíte - neboli od prvního dne máte štěně učit na samotu - tedy vytvořit si odcházecí rituál (něco jako pusu na čelo, podrbat pod levým uchem, říct "jdu do práce, přijdu" = povel a odejít z bytu na 10 minut a zase se vrátit. A třeba za hoďku zase a zase a zase a čas nepřítomnosti prodlužovat...Štěně musí vědět ne jen že odcházíte, ale i že se vrátíte!

Děkuji! smajlík

20.7.2016 08:33

"Jak to děláte/dělávali jste se štěnětem když jste si ho nemohli někam vzít sebou?"
jsme tam nešli, při takovém prckovi...

20.7.2016 08:46

..."Venku by byl u domu na zahradě puštěný volně"...
Kdo vám ho bude na zahradě hlídat? Jak máte zahradu bezpečnou pro štěně a zabezpečenou proti zlodějům. Jste si jisti, že si pro něj nemohou vlézt odrostenci - jsou prázdniny. ( Případně nějaký zachránce nebohého štěněte kňučícího u plotu ).

20.7.2016 09:04
inusanka

XXX.XXX.98.58

Když jsme si přivezli štěně, vzala jsem si dovolenou a nastavovala denní režim. Žádné jiné aktivity jsem neplánovala, prostě něco jako delší víkend z hlediska toho, jak to bude šlapat. Já měla výhodu, sousedka si ho brala k nim a byl s jejich psem, takže nějaké vyvádění u nás nebylo. Ale u nás je pes neustále s námi a oddechne si od nás, když jdeme do práce. Dneska to máme úplně vychytané - stříkám si v koupelně parfém a pes za dveřma už ví, že to je to poslední, co dělám, postaví se ke skříni, vezme masovou tyčinku a odchází na dvorek. Prostě rituál pro nás obě. Když přijdeme domů, pobojují s manželem, ode mne potom dostane na přivítanou masovou tyčku a už mě honí, abychom šly ven.

20.7.2016 09:12
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

rapotacka11 napsal(a):
Kdeže to prodávaj sedmitýdenní štěně do kotce ?

20.7.2016 10:00
anonymx

XXX.XXX.27.66

štěněasamota napsal(a):
Kde ho necháme právě nevíme. Doma by mohl být v obýváku ale potřebu už umí dělat jen venku. Venku by byl u domu na zahradě puštěný volně, v kotci má misky a ten necháváme otevřený.Nezavíráme ho tam.
A uvazovat ho nebudu, jen jsem to brala jako možnost jak ho mít u sebe ale aby -když to řeknu škaredě-nepřekážel ostatním.Nebo ho mát nechat doma kňučet
Jak to děláte/dělávali jste se štěnětem když jste si ho nemohli někam vzít sebou?

Auau, tak s obývákem se rozlučte a volně na zahradě? Máte rozum? Nechali byste takhle roční dítě? Naučte ho spát a odpočívat v kotci nebo doma v místnosti, kde nehrozí nic jemu ani bytu.
Prostě první týdny se vše podřizuje štěněti a prostě nejdu tam, kde ho bez problémů nemůžu mít sebou. A pokud ho budete odměňovat za to, že je v klidu, v klidu nebude. Bude chtít pamlsek, on neví, že je to za to, že je v klidu. A pokud vidíte, že už je unavený a nemá zájem jít s vámi, proč ho nepřenesete do kotce a na chvilku nezavřete. Jak si má na něj zvyknout?

20.7.2016 10:02
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

anonymx napsal(a):
Auau, tak s obývákem se rozlučte a volně na zahradě? Máte rozum? Nechali byste takhle roční dítě? Naučte ho spát a odpočívat v kotci nebo doma v místnosti, kde nehrozí nic jemu ani bytu.
Prostě první týdny se vše podřizuje štěněti a prostě nejdu tam, kde ho bez problémů nemůžu mít sebou. A pokud ho budete odměňovat za to, že je v klidu, v klidu nebude. Bude chtít pamlsek, on neví, že je to za to, že je v klidu. A pokud vidíte, že už je unavený a nemá zájem jít s vámi, proč ho nepřenesete do kotce a na chvilku nezavřete. Jak si má na něj zvyknout?

Proč by se měli rozloučit s obývákem? Myslím, že nejsou první, kteří by nechali štěně samotné doma? Nám obývák zůstal.

20.7.2016 10:03
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

anonymx napsal(a):

Citace:Zrušit citaci

Já nevím, ale připadá mi, že se to teď hrozně řeší. Nemyslím to ve zlém, i já to hodně řešila teď s posledním štěnětem . Ale když si vzpomenu tak dřív se to tak neřešilo, alespoň u nás ne. Dovezlo se štěně a prostě od mala bylo sama na dvorku. Jo, na noc jsme ho třeba chvíli brali domů, ale pokud byli všichni v práci, pryč tak štěně bylo normálně na dvorku, a ani jsme nepřemýšleli nad tím, že by ho někdo ukradl nebo něco takového. A co vím, tak to tak ve vesnici měli všichni.

20.7.2016 10:04
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Andrýsek3 napsal(a):
Proč by se měli rozloučit s obývákem? Myslím, že nejsou první, kteří by nechali štěně samotné doma? Nám obývák zůstal.

Asi záleží na psovi, já nechat štěně v obýváku tak bych se s ním opravdu mohla rovnou rozloučit . Ale také znám štěňata, u kterých to bylo v pohodě

20.7.2016 10:07
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Andrýsek3 napsal(a):

Protože štěně má tendenci zkoumat a objevovat svět.
Zubama zpravidla
Takže u nás pro bezpečnost štěňat mají k dispozici světlou předsíň se svým domečekem, ze které jde velmi rychle vše potřebné, nebezpečné a a veledrahé /jako třeba moje botkyú odstranit.

20.7.2016 10:08
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
Asi záleží na psovi, já nechat štěně v obýváku tak bych se s ním opravdu mohla rovnou rozloučit . Ale také znám štěňata, u kterých to bylo v pohodě

No já vím, že ne každé, ale obecně, většina psů, které znám a kteří žijou doma, tak to zvládli... někdo s větší újmou někdo s menší.. člověk se naučí uklízet, největší věc jakou nám rozkousal byli jídelní židle.. úplně nový gauč, o který jsme se nejvíc báli, přežil bez újmy. Jinak nejlepší nechávat někde v chodbě noo..

20.7.2016 10:10

marcelaamax napsal(a):

Já nevím, ale připadá mi, že se to teď hrozně řeší. Nemyslím to ve zlém, i já to hodně řešila teď s posledním štěnětem . Ale když si vzpomenu tak dřív se to tak neřešilo, alespoň u nás ne. Dovezlo se štěně a prostě od mala bylo sama na dvorku. Jo, na noc jsme ho třeba chvíli brali domů, ale pokud byli všichni v práci, pryč tak štěně bylo normálně na dvorku, a ani jsme nepřemýšleli nad tím, že by ho někdo ukradl nebo něco takového. A co vím, tak to tak ve vesnici měli všichni.

Když mi rostly děti, tak jsem 5.letého synka klidně poslala přes celou dlouhou vesnici do lesa pro hřiba. Dnes se bojím poslat 14.letou vnučku za ves do lesa na houby a tu 6.letou čekat se zmrzlinou před krámem. Dřív jsem nechávala kočárek s dítětem ve městě před samoobsluhou, kdo si to dnes dovolí? A když se vrátím ke psům - i ti předchozí ( čistokr. s PP ) čekávali uvázaní u sámošky. Dnes tam nikdo rozumný psa nenechá. Ani já ne. S náhubkem bude bezbranná proti škodičům, bez náhubku pokouše nějakého dementa, který k ní poleze.

20.7.2016 10:11
inusanka

XXX.XXX.98.58

No, jsou i hodní psíci, kteří se do roka chovají značně destruktivně - známí neměli kokra ale bobra, zchroustal jim všechny židle.
Každý z nás má psa k něčemu jinému - někdo jako jediného společníka, někdo jako člena rodiny a někdo jako neohroženého hlídače.

20.7.2016 10:14

inusanka napsal(a):
No, jsou i hodní psíci, kteří se do roka chovají značně destruktivně - známí neměli kokra ale bobra, zchroustal jim všechny židle.
Každý z nás má psa k něčemu jinému - někdo jako jediného společníka, někdo jako člena rodiny a někdo jako neohroženého hlídače.

Jste přesvědčená, že neohrožený hlídač vyroste tím, že 8.týdenní štěně necháte na zahradě jeho osudu ? Může se zadařit, ale také z něj může vyrůst ustrašený, uštěkaný labil.

20.7.2016 10:24
anonymx

XXX.XXX.27.66

Za ta léta mám a měla jsem všechny psy jako společníky, členy rodiny a neohrožené hlídače. Všichni od prvního dne (a skoro i do posledního) byli stejní, pokud se nudili "pracovali" a to ti domácí i venkovní. Venkovní jsou v kotci (víceméně jen v noci), volně bez dozoru na zahradě "dorostence" nechat nelze protože likvidují vše o co zavadí. Doma totéž, dokud nedostanou rozum jsou v noci v kenelce. Teď nejmladší - 8 měsíců. Nedávno jsem to chtěla zkusit a nechat jí v noci v klidu spát v kuchyni na studeném linu, šla jsem si lehnout a malá spala jak dřevo, po 5ti minutách už "pracovala" na polštářích z gauče. Unavená, vyvenčená,... prostě jak jí spustím z očí už něco vymyslí.

20.7.2016 11:21
Iliena

XXX.XXX.193.253

U nás je to obdobné, když jsme doma nic nevyvádí a to ani v noci, to prostě spí. Ale jakmile odjedeme do práce nebo nakoupit? Měla bych celý dům na spoustu malých součástek a to může být unavená jak chce. Proto jsme jí vyklidili celou chodbu. Ovšem i tak to odnesla zaponenutá bunda, batoh, pamlskovník... A to nemluvím o tom, že se naučila otevírat dveře a po návratu domů jsem našla 10 rolí toaletního papíru na mraky a štětku na záchod k tomu

Spousta lidí se mě ptá proč mám psa doma když jsem v práci a nenechám ji na zahradě. Je to tak, že lidi jsou dnes zlý a než každý den trnout jestli mi ji někdo neotráví, nepraští nebo neukradne radši ji mám v bezpečí doma. A to už je velká,8mi týdenní mimino bych nenechala venku samotný ani za nic.

štěněasamota

20.7.2016 11:22
štěněasamota

XXX.XXX.19.187

anonymx napsal(a):

Tak nějak se to snažím dělat, on se ani sám nejde nažrat a napít.Musím s ním vlézt do kotce, počkat až se nažere a napije, počkám až usne(přes den) a jdu pryč. Když chvilku čekám jak žere a pak odejdu, přestane jíst a jde za mnou.Tak zatím čekám s ním.Dnes v kotci s ním spal přítel.
Já vím, že to chce čas, jen doufám, že to nějak za ten týden zvládnem před nástupem do práce a pokud tedy bude v tom kotci muset vydržet než my příjdem, že se nám neuštěká.
Kde ho teda máme mít? Doma to možná zbombarduje, venku taky a možná ho někdo odnese a v kotci je to podle některých hnus tam zavřít malé štěně... takže?

20.7.2016 11:30

štěněasamota napsal(a):
Tak nějak se to snažím dělat, on se ani sám nejde nažrat a napít.Musím s ním vlézt do kotce, počkat až se nažere a napije, počkám až usne(přes den) a jdu pryč. Když chvilku čekám jak žere a pak odejdu, přestane jíst a jde za mnou.Tak zatím čekám s ním.Dnes v kotci s ním spal přítel.
Já vím, že to chce čas, jen doufám, že to nějak za ten týden zvládnem před nástupem do práce a pokud tedy bude v tom kotci muset vydržet než my příjdem, že se nám neuštěká.
Kde ho teda máme mít? Doma to možná zbombarduje, venku taky a možná ho někdo odnese a v kotci je to podle některých hnus tam zavřít malé štěně... takže?

Buď bych ho nechala doma, v místnosti relativně vyklizené
( mívali jsme psy přes den v kuchyni a neničili nic, jen když už byli dávno dospělí, musela jsem lednici mít "na řetěz", protože se ji naučili otvírat a vyžírat ), nebo k dobrém, prostorném kotci s kvalitní boudou, se stínem, aby se neupekl a na zámek. A jestli jste na venkově, tak bych mu tam šoupla kotě.
Za mě lepší v kotci než v koupelně.

20.7.2016 11:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.83

Za mě mělo být ještě u mámy, když ho chtěli do kotce...

20.7.2016 11:35

Doma, v nějakém bezpečném prostoru. Je to "sídlo smečky" včetně všech pachů (bych mu dala k dispozici napachovanou deku, jeté tričko, botu...) a i když tam je sám, tak zůstává DOMA. Podle toho, jak ho popisuješ, tak to je fakt nejistý labilek a bude chtít hodně podpořit.

20.7.2016 11:39

S tím tak úplně nesouhlasím. Ona hranice 49 dní (pro psy s PP ) byla stanovena na základě něčeho. Fena může mít takhle starých štěňat už plné zuby, zvlášť když je to fenka, může ji "trestat" nepřiměřeně a pak, štěně je v tomhle věku nejlépe schopné přijmout nové prostředí, dobře se naváže na nového majitele...

20.7.2016 12:13
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

štěněasamota napsal(a):

Víte - on zničehož nic přešel o mámu sourozence, místo, kde to znal. Svět se mu otočil zcela naruby. Nemá nikoho a nic. Ví, že teda vy jsme mu neublížili, když se "ztratil". Tak jste jeho jediná jistota. Ještě nemá svou novou smečku. Pro mě osobně je vztah se psem to nejdůležitější na společném životě. A to, že jsem v takové chvíli jeho jediná jistota, bych mu já osobně nebrala, takže by štěně bylo doma, tam kde je smečka a ne z jeho pohledu odstrčené do někam. A doma bych ho postuponě zvykala na samotu - návodů je tu habakůk.. A za sebe se přiznám, že by tam byl pes i jako dospělý, kontakt s nima je pro mě velmi důležitý, dává mi to poté neuvěřitelné možnosti v komunikaci s nimi.

20.7.2016 12:20

Zrzavci napsal(a):
Víte - on zničehož nic přešel o mámu sourozence, místo, kde to znal. Svět se mu otočil zcela naruby. Nemá nikoho a nic. Ví, že teda vy jsme mu neublížili, když se "ztratil". Tak jste jeho jediná jistota. Ještě nemá svou novou smečku. Pro mě osobně je vztah se psem to nejdůležitější na společném životě. A to, že jsem v takové chvíli jeho jediná jistota, bych mu já osobně nebrala, takže by štěně bylo doma, tam kde je smečka a ne z jeho pohledu odstrčené do někam. A doma bych ho postuponě zvykala na samotu - návodů je tu habakůk.. A za sebe se přiznám, že by tam byl pes i jako dospělý, kontakt s nima je pro mě velmi důležitý, dává mi to poté neuvěřitelné možnosti v komunikaci s nimi.

Takhle to mám nastavené taky. Jde jen o dobu, kdy musí být sám
(zaměstnání majitele). Je lepší kotec ( kde má víc podnětů na koukání ), nebo kuchyň, koupelna, kde je sám a musí jedině spát?

20.7.2016 12:24
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takhle to mám nastavené taky. Jde jen o dobu, kdy musí být sám
(zaměstnání majitele). Je lepší kotec ( kde má víc podnětů na koukání ), nebo kuchyň, koupelna, kde je sám a musí jedině spát?

Za mě ta kuchyň teda, protože je v místě, kde je jinak běžně celá smečka a je to tam pro něj bezpečnější- pokud tedy není kotec postaaven tak, že na něj opravdu není dosah, ale jinak děti můžou házet kamení, soused může cokoliv., někdo může odpalovat rachejtle... nemám to tolik pod "kontrolou" Doma přeci jen.

20.7.2016 13:19
katkaa1

XXX.XXX.43.146

štěněasamota napsal(a):

Prosím vás za toho malého chudáčika nenechávajte ho v tom kotci kým je takýto malý.
Zrovna včera si naši susedia priniesli malého aziata, celý deň plakal tak som ich večer išla pozrieť a suseda mi hovorí, že ho nemôže zobrať dnu, lebo ho chcú naučiť na koterec. To malé klbko malo 6! týždňov a oni ho zavreli do kotca a chodia ho tam kŕmiť a hladkať a nechápali prečo celý čas kňučí keď mu tam dali aj hračky chovateľ im povedal, že mu majú hneď spraviť režim taký ako bude mávať, takže 3x denne vybrať a vyvenčiť. Ľudia sú takí blbí

Máme vlkodavku (nie prvú) ktorá s nami mesiac po tom čo sme ju priniesli spávala v posteli, ďalšie tri mesiace v spálni a potom som ju postupne naučila byť vonku a nebol s tým najmenší problém. Neviem si však prestaviť, že by som šupla tak malé šteniatko rovno od mamy a súrodencov do samoty, ako sa tam preboha musí cítiť?

Buďte s ním proste stále keď je hore a prípadne ho do kotca dajte spať, ale ak máte možnosť nechajte ho s vami aj spať a keď si trocha u vás zvykne a okuká sa tak o mesiac ho môžete postupne do kotca na chvíľu zatvárať - napríklad keď pôjdete do obchodu, alebo do práce. Dáte mu tam nejaké hračky a kosť a postupne si zvykne. Takto je to blbosť a pre malé šteňa zbytočný a veľký stres.

20.7.2016 13:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.98

To víte.
Někteří mají svůj "rozum" a zásady.

20.7.2016 13:51
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

rapotacka11 napsal(a):
To víte.
Někteří mají svůj "rozum" a zásady.

U nás taky měl pán rozum a zásady... a štěndo-fenka vlčáka v kotci, šoupnutá totál stranou, plakala, naříkala... no nevěřil mi, když jsem se s ním snažila promluvit. Pak už štěně neplakalo nenaříkalo, pak už fena hystericky řvala ařvala a řvala... a tak šla. Naštěstí si jí vzali majitelé vedle na statek a taky naštěstí toho blba už nenapadlo si pořídit dalšího psa, jak se často stává.

20.7.2016 19:13

Tak já teda sama za sebe...když si pořizuju štěně a vzhledem k tomu, že je to plánovaná událost, tak si beru dovolenou první týden já, abych štěněti usnadnila začátek v nové rodině, protože jak říká můj manžel, tak já se se psy strašně crcám, pak si bere 14 dní dovolené manžel, aby vyvenčil, nakrmil a dělal štěněti společnost...to už třeba zůstává štěndo na chvíli...třeba hodinku samo doma...a pak mám týden zase já, kdy už učíme nějaký pravidelný režim a zvykáme na o něco delší nepřítomnost...takže jsme se štěnětem defakto celej měsíc doma a u mě teda už tříměsíční štěně se zajetým režimem je schopné leccos zvládnout...
Štěňata zůstávají sami doma...ne na zahradě...v zabezpečeném prostoru...prostě kam nechci, aby lezla tak tam to zahradím rozloženou ohrádkou...boty jsme několik měsíců zavírali "do štěněčí klece"...kam někteří zavírají štěňata...všude jsou rozházené hračky...na zemi rozložené staré deky...a pod...zatím jsme to vždy zvládli bez nějakých větších stresů...ono je něco jinýho psí miminko, které si zrovna přivezete od chovatele a něco jinýho "ostřílený mazák", který už měsíc funguje a necháte ho o samotě, pro něj již ve známém prostředí.

Ale chápu, že to máme asi každej jinak...

20.7.2016 21:23
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

marcelaamax napsal(a):

Jestli vono to nebude tím, že dřív se to skutečně neřešilo... protože nikoho nezajímalo, jestli tomu psovi se tam bude líbit, pes měl být prostě venku a basta. A když náhodou dělal moc velký bordel, tak se pozval myslivec, dostal flašku a... příští štěně to třeba zvládlo líp.

20.7.2016 21:36
anonymx

XXX.XXX.231.206

Žaneta kocková napsal(a):
Jestli vono to nebude tím, že dřív se to skutečně neřešilo... protože nikoho nezajímalo, jestli tomu psovi se tam bude líbit, pes měl být prostě venku a basta. A když náhodou dělal moc velký bordel, tak se pozval myslivec, dostal flašku a... příští štěně to třeba zvládlo líp.

Nevim kde jste na tohle prisla. Mne je uz docela dost a dobre pamatuju ze na vesnicich byl pristup k voriskum na retezu trochu jinej. Ale tohle prehanite.

20.7.2016 21:49
bhk

XXX.XXX.210.186

Máme všechny psy venku, ale všichni pořízeni postupně a všichni cca do toho jednoho roku byli s náma doma - včetně SAOška... Všichni jsou dnes v pohodě at jsou venku nebo doma (tím doma myslím např.holky při hárání, zrovna ted nemocný pes apd..) s přechodem ven to šlo vždy jaksi samo od sebe, žádné drama nebo psíkovo trauma fakt ne..Oni raději ven, co kdyby jim něco uteklo...a kotec je to "jejich"

Dřív se to takhle nehrotilo a neřešilo zejména na vesnicích proto, že to štěně ani nemělo čas tesknit, protože skoro každý měl nějaké hospodářství,...ti lidi byli neustále venku - bud na políčkách, polích, s hosp.zvířaty... no a ten pes byl s nimi - většinou štěně ke starému psisku.

Takže být zadavatelkou psa přivykám postupně, většinu času by byl v domě s rodinou, též bych doporučila nějakou dovolenou třeba s partnerem na střídačku- v době nepřítomnosti bych mu vyčlenila místnost a počítala s tím, že ji možná zničí - nechápu, že s tím někdo někdy nepočítá a na kotec, zahradu učila postupně..Ten psík stejně později bude chtít být raději na té zahradě, aby o něco nepřišel...takže za mě "žádné násílí" ale postupně..

20.7.2016 22:12
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Máte ho doma 4 dny tak co čekáte ? Jak jsem si domu dotáhla svého psa, byl v prvních týdnech neustále za patami se mnou doma, později ho to ven samo začalo lákat a všiml si že je to venku přece jen zábavnější. Dnes je to čistě pes "venkovní", nemusela jsem ho to nijak učit přišel na to sám, i když občas ještě zaleze snáma na gauč k telce, ale v noci se hrne ze dveří hlídat. Mějte ho u sebe, však vás to nezabije(možná), je to ještě mimino, za měsíc jak povyroste, zvykne si u vás, uvidíte ten pokrok, chce to čas a trpělivost.
Jo dřív se to na vesnicích neřešilo, ani dnes někde ještě ne, pes měl být od prvního dne venku a když si někdo stěžoval, nebo stačilo jen že zakousl slepici - papa pejsku...
Dneska má většina lidí psa jako své dítě.

21.7.2016 06:08
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

anonymx napsal(a):
Nevim kde jste na tohle prisla. Mne je uz docela dost a dobre pamatuju ze na vesnicich byl pristup k voriskum na retezu trochu jinej. Ale tohle prehanite.

Jak na které vesnici. Nepřeháním, pamatuju si to.

21.7.2016 08:02
inusanka

XXX.XXX.98.58

No, já bohužel taky pamatuju, pes se nezavezl někam do lesa a tam přivázal ale zejména lovecký či hlídací pes když nedělal svou práci, nikdo se s tím necrcal. Ze vzpomínky na psy na řetězu se mi ještě dneska dělá šoufl. Ale nebylo jich tolik ve městech, kdo opravdu psa chtěl, chodil s ním ven ( nečučelo se do počítačů a televize ), nepamatuju, že by třeba pes čůral doma, což jsem v poslední době zaznamenala i u jedné své známé. Prostě čtyři patra jsou moc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík