Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2016 20:30
NicolaKocova

XXX.XXX.92.251

Prosím o radu čím správně krmit naší asi roční labradorku z útulku, má cca 20kg. V každém zvěrokruhu doporučují jiné granule. První koupené Annamaet encore 25%, ted druhé Brit care Junior large breed ( doma všimnuto pro plemena nad 25kg ). Byla zřejmě špatně zakrmená, má ochablé svalstvo. Prosím, čím krmit aby nám Bella rostla do krásy a byla zdravá smajlík

21.7.2016 20:40
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Milá Nikolo, krmit hlavně pohybem.

21.7.2016 20:44
NicolaKocova

XXX.XXX.92.251

Aliens_II napsal(a):
Milá Nikolo, krmit hlavně pohybem.

Děkuji, ale moc jste mi neodpověděla

21.7.2016 20:47
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

To příjde. Holky to sem hodí. Zdá se, že jsem skutečně latentní ženská.

Ale potřebuje lehce stravitelné bílkoviny. Co nejvíc. Pokud tedy má nabrat na svalstvu. No a ten pohyb.

21.7.2016 20:51
noemi

XXX.XXX.64.236

Annamaet je dobrý, pak cokoli tady - www.granule.cz
Nekupujte v kamenném obchodě - na netu jsou granule zpravidla levnější, často s dopravou zdarma.

Přidávejte maso, vajíčko, ... pokud jí, tak zeleninu a ovoce.

Choďte na procházky, ať se nasvalí.

Hlavně přechod na jiné granule nehroťte, kdo ví, čím byla krmena, tak klidně zvolte Dog Lovers Gold - není to špička, ale jsou to granule kvalitní a psi je dobře snášejí.

Radám ve zverimexech, zvěrokruzích, pet centrech moc nevěřte (rozuměj až na výjimky vůbec) - občas se mi ježí vlasy hrůzou na hlavě, co z úst "odbornic" prodavaček slyším.

Ať vám fenečka dělá jen radost a žije u vás spokojený život.

21.7.2016 20:57
NicolaKocova

XXX.XXX.92.251

Děkuji noemi, mrknu na vámi doporučené granulky. Nad zel. a ovocem ohrnuje čumák ale masíčko moc ráda. Můžete mi prosím doporučit jaký druh přesně a jak podávat. Tvarůžek s vajíčkem jí také chutná.

21.7.2016 21:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.172

Masíčko ?
Všechny druhy, kromě divočáka.
A tvarůžek s vajíčkem taky neublíží.

21.7.2016 21:08
lidule

XXX.XXX.117.206

rapotacka11 napsal(a):
Masíčko ?
Všechny druhy, kromě divočáka.
A tvarůžek s vajíčkem taky neublíží.

Proč ne divočáka? Ptám se jen tak ze zvědavosti...

21.7.2016 21:18
LájošM

XXX.XXX.14.251

Nejlepší krmení pro psa je maso, takže pokud pro ni opravdu chcete to nej, krmte jím. Psovi bude žrádlo chutnat a ještě ušetříte.
Pohyb přidávejte postupně, ať jí nezničíte klouby. I váha by měla jít nahoru pomalu, ne skokově.

21.7.2016 21:27
lidule

XXX.XXX.117.206

Ajo jsem na to zapomněla... ale vařením se viry zničí takže není důvod se tolik bát...

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.7.2016 22:58

NicolaKocova napsal(a):
Prosím o radu čím správně krmit naší asi roční labradorku z útulku, má cca 20kg. V každém zvěrokruhu doporučují jiné granule. První koupené Annamaet encore 25%, ted druhé Brit care Junior large breed ( doma všimnuto pro plemena nad 25kg ). Byla zřejmě špatně zakrmená, má ochablé svalstvo. Prosím, čím krmit aby nám Bella rostla do krásy a byla zdravá smajlík

Roční fena už neporoste, pouze zmohutní. Brit Care je dobré krmivo, klidně u něj zůstaňte, nemusíte ho měnit. Ano je pro psy nad 25 kg, však labrador nemá vážit 20 kilo. Ke granulím přidávejte maso, zeleninu, ovoce, tvaroh, vejce, já dávám i těstoviny, rýži, pečivo apod. prostě všechno po čem se nepos... Jelikož je z útulku koupila bych i něco na kluby, třeba alavis, nebo jinou kloubní výživu, lososový olej a nějaké vitamíny. No a hlavně pohyb v přírodě, v lese, v polích, ve vodě, výcvik, hry apod.

21.7.2016 23:16

I na pamlsky maso - sušte v sušičce.

22.7.2016 07:47
Krkovička

XXX.XXX.82.78

noemi napsal(a):
Annamaet je dobrý, pak cokoli tady - www.granule.cz
Nekupujte v kamenném obchodě - na netu jsou granule zpravidla levnější, často s dopravou zdarma.

Přidávejte maso, vajíčko, ... pokud jí, tak zeleninu a ovoce.

Choďte na procházky, ať se nasvalí.

Hlavně přechod na jiné granule nehroťte, kdo ví, čím byla krmena, tak klidně zvolte Dog Lovers Gold - není to špička, ale jsou to granule kvalitní a psi je dobře snášejí.

Radám ve zverimexech, zvěrokruzích, pet centrech moc nevěřte (rozuměj až na výjimky vůbec) - občas se mi ježí vlasy hrůzou na hlavě, co z úst "odbornic" prodavaček slyším.

Ať vám fenečka dělá jen radost a žije u vás spokojený život.

V kamenném obchodě nakupuji. Ceny jako na netu a nebo i nižší a dárek k nákupu a doprava taky zdarma. Chce to jen zvednout zadeček a udělat si procházku kde vlastně všude dobré prodejny jsou. Ano, řětězce zvěrokruhů, petcenter apod. stojí nejen velké finance, ale i opravdu odborný blábol co se má vytesat do kamene a pak ho prodavačce dát nad hrob. A na netu číst některé rady taky stojí někdy o život, ale evidentně je tady komunita, která bez toho aby alespoň jednu radu denně nedala, tak si asi založí své vlastní vlákno.

22.7.2016 08:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.172

22.7.2016 08:44
Terven

XXX.XXX.110.147

Krkovička napsal(a):
V kamenném obchodě nakupuji. Ceny jako na netu a nebo i nižší a dárek k nákupu a doprava taky zdarma. Chce to jen zvednout zadeček a udělat si procházku kde vlastně všude dobré prodejny jsou. Ano, řětězce zvěrokruhů, petcenter apod. stojí nejen velké finance, ale i opravdu odborný blábol co se má vytesat do kamene a pak ho prodavačce dát nad hrob. A na netu číst některé rady taky stojí někdy o život, ale evidentně je tady komunita, která bez toho aby alespoň jednu radu denně nedala, tak si asi založí své vlastní vlákno.

Nooo , pokud bych chtěla najít kamenný obchod, kde prodávají "naše" granule, tak spíš než zvednout zadeček bych ho musela přilepit k židli u PC a pátrat - i tak se obávám, že bych ten obchod v našem stosedmdesátitisícovém městě nenašla.
Ony ty kvalitnější značky krmení prostě ve zveráčích neseženete, je fakt, že e-shopy mívají i kamenné prodejny, ale to bych možná zaplatila za benzín víc než za poštovné.
Jestli se nepletu, tak k prodávání ve zverimexu netřeba žádné "zvířecí" vzdělání, tudíž rada od prodavačky bude mít stejnou váhu jako rada od kohokoliv z psího parčíku- a neznamená to, že musí být špatná. Ale pokud vím, že o tom nic nevím, nebudu na ni spoléhat, ve věci krmení už vůbec.

22.7.2016 09:19
scylla

XXX.XXX.150.32

NicolaKocova napsal(a):

Nejlépe normální stravou - maso, kosti, zelenina, příloha, mléčné výrobky.

22.7.2016 10:58
NicolaKocova

XXX.XXX.92.251

Děkuji všem za rady smajlík bude to zníš hodně blbě ale to masíčko mám jen uvařit ? Raději se stokrát zeptám než abych jí nějak ublížila smajlík ted dokrmíme Britem a pak koupíme spět Annamaet, chutnali jí více smajlík

22.7.2016 11:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.52

Zkoušejte, jak jí bude chutnat.
Třeba lehce ovařit nebo uvařit nebo syrové.
Střídat.

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?q=barf&sort=1.

22.7.2016 12:20

Někdo jí divočáka než dá otestovat vzorek ? Pytlák ?
"Nákaza je přenosná na skot, ovce, kozy, psy, kočky, králíky..." Pak tedy nemůžeme nic.

Radši si všímejte odkud maso je. Ne jen kde bylo zabaleno. Téměř vždy, kdy se něco stahuje z obchodů - původ PL. Ale s krásným českým logem "máme rádi česko" a "čerstvá porce". Jo, porce salmonely. A ani ta není z ČR smajlík

22.7.2016 13:07

Vařím všechno co kupuji v prodejnách pro zvířata. Bůhví z čeho to je, dneska nikdo nic nezaručí. takže všechno alespoň krátce nechám přejít varem.krom toho nechci mocučit psy na syrové a, by si mě pak místo aportování zvěře nedali svačinu

22.7.2016 13:15
LájošM

XXX.XXX.14.251

Zkrmuji syrové, přemražené, už několik let a nikdy nebyl problém.
Kdysi jsem ale taky pro jistotu vařil, ale pak jsem naznal, že je to zbytečné.

22.7.2016 14:23
NicolaKocova

XXX.XXX.92.251

No toho se také bojím aby po syrovém mase začla toužit tak, že by někoho nedej bůh pokousala, nebo třeba nespapala mamčinýho yorkšíra smajlík :-D.

22.7.2016 14:42
manbea

XXX.XXX.18.54

NicolaKocova napsal(a):
No toho se také bojím aby po syrovém mase začla toužit tak, že by někoho nedej bůh pokousala, nebo třeba nespapala mamčinýho yorkšíra smajlík :-D.

Nebojte, po syrovém mase nejsou agresivní psi, ale jen jejich majitelé. Stačí, když před nimi vyslovíte slovo GRANULE

22.7.2016 14:43

NicolaKocova napsal(a):

A já si celou dobu myslela, že jde o psa a Vy máte vlkodlaka smajlík A pak že nejsou.

22.7.2016 14:52
Terven

XXX.XXX.110.147

NicolaKocova napsal(a):

To jste špatně pochopila - Habe to myslela tak, že má lovecky vedené psy, kteří pracujou s mrtvou kořistí - pokud by jim připomínala to, co mívají v misce, místo aportování by je mohlo napadnout, že si pošmáknou smajlík
I když zkušení barfisti tvrdí, že se to neděje.
Že pes na syrovém mase začne být agresivní a krvelačný, to je jen taková vtipná pověra, bohužel jí věří i dost "zkušených" kynologů.
Maminčinýho jorkšíra může spapat i granulář, když na to přijde

22.7.2016 15:19
Andrýsek3

XXX.XXX.19.200

NicolaKocova napsal(a):

Krmím pouze syrovým, můj pes (labík) to bašti, takže mi přijde zbytečné vařit, je to více práce...a nebojte nebude agresivní

22.7.2016 16:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Můj pes zvěř loví, ale nezabíjí, prostě za ní lítá. Ale doma se mu podařilo ulovit v zahradě zajíce a sežral mu uši a zadní nohu Se syrovým masem to ale nemá nic společného. S lovením začal už v době, kdy byl ještě další dva roky na granulích

23.7.2016 16:19
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Aliens_II napsal(a):
To příjde. Holky to sem hodí. Zdá se, že jsem skutečně latentní ženská.

Ale potřebuje lehce stravitelné bílkoviny. Co nejvíc. Pokud tedy má nabrat na svalstvu. No a ten pohyb.

"Zdá se, že jsem skutečně latentní ženská."

23.7.2016 22:12
noemi

XXX.XXX.64.236

NicolaKocova napsal(a):

Tohle je totální blud a největší "kravina", která mezi lidmi traduje.

Fenu krmíme syrovým masem a sežrat chce opravdu každého na potkání - láskou .

23.7.2016 22:43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Někdo jí divočáka než dá otestovat vzorek ? Pytlák ?
"Nákaza je přenosná na skot, ovce, kozy, psy, kočky, králíky..." Pak tedy nemůžeme nic.

Radši si všímejte odkud maso je. Ne jen kde bylo zabaleno. Téměř vždy, kdy se něco stahuje z obchodů - původ PL. Ale s krásným českým logem "máme rádi česko" a "čerstvá porce". Jo, porce salmonely. A ani ta není z ČR smajlík

Aujezský se netestuje - není přenosný na lidi. Testuje se jen prasečí mor.

24.7.2016 01:09

Aujezský se netestuje - není přenosný na lidi. Testuje se jen prasečí mor.

Mám prasata i v granulích. Přenosné je to i na další zvířata. Tak co teda. A čas od času se tu objeví různé potvory v různém mase. Což se nám řekne většinou po půl roce :D
Jeden případ Auj. se objevil a ten pes nic z prasete nejedl, byl jen v blízkosti...sliny...
Jak dlouho to je co ČR byla prosta Auj. ? Dokonce bylo zakázáno sem vozit ty tzv. mini royal atd. prasátka. Nebo pořád je. Rok 2014 to stopro platilo. Muselo by to tu být zamořené a psi celkem rychle vyhynulí, to samé kočky, protože vím o vesnici, ne jedné, kde se tím krmí všecko. Zbytky na kompost apod. A kočky se toulají. Atd. Zas tak "horké" to nebude.

Ale jako ano, to je "moje kaše", nikoho nenutím.

smajlík

24.7.2016 01:39
fikovnice

XXX.XXX.240.1

manbea napsal(a):
Nebojte, po syrovém mase nejsou agresivní psi, ale jen jejich majitelé. Stačí, když před nimi vyslovíte slovo GRANULE

24.7.2016 01:41
fikovnice

XXX.XXX.240.1

NicolaKocova napsal(a):

To fakt jako tato pověra je ještě mezi lidmi aktuální a věří se jí? Anebo jste to napsala v nadsázce...?

24.7.2016 10:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

fikovnice napsal(a):
To fakt jako tato pověra je ještě mezi lidmi aktuální a věří se jí? Anebo jste to napsala v nadsázce...?

Věří, sousedka mi to říkala před měsícem. Prý pidi fence(kříženec jorka s něčím chundelatějším) syrové maso nedávají, ale dokonce ani ovařené kuřecí nebo slepičí, aby jim pak nedávila slepice, protože když se k nim dostane, tak je prohání.

24.7.2016 10:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

lesnížínka napsal(a):
Věří, sousedka mi to říkala před měsícem. Prý pidi fence(kříženec jorka s něčím chundelatějším) syrové maso nedávají, ale dokonce ani ovařené kuřecí nebo slepičí, aby jim pak nedávila slepice, protože když se k nim dostane, tak je prohání.

Jeden by řekl, že tyhle pověry už vymizí...

24.7.2016 11:46

lavacca napsal(a):
Jeden by řekl, že tyhle pověry už vymizí...

To už se nedá ani pojmenovat pověry, spíš lidová slovesnost...dogmata...

24.7.2016 11:51
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

lesnížínka napsal(a):

A kdyby jenom u psů... občas se to dozvím i od majitelů domácích potkanů.

24.7.2016 14:49
NicolaKocova

XXX.XXX.92.251

fikovnice napsal(a):

Samozdřejmě v nadsázce

14.8.2016 19:01
SolidCryDen

XXX.XXX.249.175

Dobrý den, čím krmit desetiměsíčního jezevčíka, lehce vyhublého? Chtěla jsem krmit nějákou superprémiovkou. Třeba Applaws, ale paní v dočasné péči (odkud je) říká, že spíš něčím speciálním pro jezevčíky...

14.8.2016 19:18

SolidCryDen napsal(a):
Dobrý den, čím krmit desetiměsíčního jezevčíka, lehce vyhublého? Chtěla jsem krmit nějákou superprémiovkou. Třeba Applaws, ale paní v dočasné péči (odkud je) říká, že spíš něčím speciálním pro jezevčíky...

Ať nám sem paní přijde říct důvod. Se pobavíme smajlík
Applaws je výborné krmivo, ale jen kuře. Chce to i občas něco jiného. Koukněte sem
a klik na "Ranked by" a "Highest rating". Všecko od 4 hvězd výš je ok.
Na přibírání neberte jehně, ryby.
Nevšímejte si nápisů 70% masa a "pro jezevčíky, labrouše".
Ultra levné a furt dobré Profine, Lukullus, Petkult, Brit Care.
Dražší, ale jedny z nej N&D low grain, Eden, Wolfsblut, Timberwolf, Akela, Simpsons, Purizon, Barking Heads, Carneeval, Essential, Acana.

14.8.2016 20:00
SolidCryDen

XXX.XXX.249.175

Díky. No on je opravdu špagetka na krátkých nožkách, tak říkala, že by měl mít krmivo special kvůli tomuto... A ještě, mám zatím kupovat pro štěňata, že?

14.8.2016 20:41

SolidCryDen napsal(a):
Díky. No on je opravdu špagetka na krátkých nožkách, tak říkala, že by měl mít krmivo special kvůli tomuto... A ještě, mám zatím kupovat pro štěňata, že?

V 10 m už klidně dospělácké, ale jestli má přibrat, tak radši pro štěňata.

14.8.2016 20:49
SolidCryDen

XXX.XXX.249.175

Právě že na fotkách vypadal docela statně a ve skutečnosti je takový vychrtlouš, ale miláček

14.8.2016 20:54

Royal speciální výtvor (za úžasných 150kč/kg) pro jezevčíky:

dehydratované kuřecí proteiny - peří
izolát rostlinných proteinů - kytičková verze peří
živočišné tuky - z přejetých skunků
hydrolyzované živočišné proteiny - skunkové v lépe stravitelné (přejelo SUV) formě

To vážně ?

Dejte mu kachnu.

14.8.2016 21:06

To papá jen granule nebo dáváte i něco jiného?

14.8.2016 21:13

Megííí

Dobré štěněcí by měly pro chrtíka stačit, jsou "výživnější" než dospělácké. A není problém přibrat po domácích pamlscích - př. upéct něco, kde jsou v základu vločky - nejznámější forma jsou játrovky.

14.8.2016 21:40
lavacca

XXX.XXX.164.49

SolidCryDen napsal(a):

A o mase jste neuvažovala? U nás každý pes i kočka nejvíc přibral po syrovém mase. Mívali vždy mix kuře, vepřové, hovězí (co dávka to 1-2 druhy). Plus k tomu měli i tučnější granule (9 měsíčnímu NO jsem např. kupovala Brit Care pro psy v zátěži, protože puppy verze by byla sice fajn, ale měla hrozně malé granulky, což on by hrozně hltal).

Speciální pro jezevčíky? A jak dlouho ty DO dělá? Uznávám rozdělení puppy/junior (menší a tučnější granule) x adult x senior (které bývají s méně tuku) x zátěžovky (více tuku, více proteinu), ale jinak jsou všechna rozdělení marketingový tah... nejdůležitější je koukat na složení granulí. ;).

14.8.2016 22:16
SolidCryDen

XXX.XXX.249.175

lavacca napsal(a):
A o mase jste neuvažovala? U nás každý pes i kočka nejvíc přibral po syrovém mase. Mívali vždy mix kuře, vepřové, hovězí (co dávka to 1-2 druhy). Plus k tomu měli i tučnější granule (9 měsíčnímu NO jsem např. kupovala Brit Care pro psy v zátěži, protože puppy verze by byla sice fajn, ale měla hrozně malé granulky, což on by hrozně hltal).

Speciální pro jezevčíky? A jak dlouho ty DO dělá? Uznávám rozdělení puppy/junior (menší a tučnější granule) x adult x senior (které bývají s méně tuku) x zátěžovky (více tuku, více proteinu), ale jinak jsou všechna rozdělení marketingový tah... nejdůležitější je koukat na složení granulí. ;).

Uvažovala... Ale nějak víc lnu řešení dávat mu kvalitní granule, ve kterých je vše co potřebuje.

Domácí pamlsky zkusím

A ještě se zeptám, jak často mám krmit? Dvakrát denně?

14.8.2016 22:29

SolidCryDen napsal(a):
Uvažovala... Ale nějak víc lnu řešení dávat mu kvalitní granule, ve kterých je vše co potřebuje.

Domácí pamlsky zkusím

A ještě se zeptám, jak často mám krmit? Dvakrát denně?

Jak to bude vyhovovat psovi, s ohledem na denní režim jeho i váš. Můj je dost aktivní přes den, tak dostává víckrát po menších dávkách, aby nelítal s plným žaludkem. V dospělosti třikrát denně.

Ale za mě dvakrát denně minimálně, pokud pes nechce jen jednou.

14.8.2016 22:39
14.8.2016 22:58
awake

XXX.XXX.115.226

lesnížínka napsal(a):

Mě se zase doma smáli že dělám ze slepic kanibaly. Dostaly několikrát zbytky od oběda a to kuře. Zatím se navzájem nesežraly a to občas ukradnou i syrové ořezy co dostali psi a kočky

14.8.2016 23:07

awake napsal(a):
Mě se zase doma smáli že dělám ze slepic kanibaly. Dostaly několikrát zbytky od oběda a to kuře. Zatím se navzájem nesežraly a to občas ukradnou i syrové ořezy co dostali psi a kočky

No taky jsem si nevšimla, že by můj pes potřeboval nutně sežrat krávu nebo ovci. S pipinami je to horší, to přiznávám.

15.8.2016 00:04

No taky jsem si nevšimla, že by můj pes potřeboval nutně sežrat krávu nebo ovci. S pipinami je to horší, to přiznávám.

Jo, u nás taky - s krávami si chceme jen hrát, ale když vidím, jak mi ta moje holka ukazuje na cestě kohouta a olizuje se u toho a mlaská, tam mám občas pocit, že na té pověře něco bude. Já jim kuře většinou dávám celé, od hlavy po pařáty, (tedy ne najednou, ale jedno kuře tak na dva dny.) Podle mě holky vědí moc dobře, kde se to maso bere.

15.8.2016 00:27

Jo, u nás taky - s krávami si chceme jen hrát, ale když vidím, jak mi ta moje holka ukazuje na cestě kohouta a olizuje se u toho a mlaská, tam mám občas pocit, že na té pověře něco bude. Já jim kuře většinou dávám celé, od hlavy po pařáty, (tedy ne najednou, ale jedno kuře tak na dva dny.) Podle mě holky vědí moc dobře, kde se to maso bere.

Asi je to dané i velikostí potencionální potravy. I když... Tuhle mi pes chytil ovci za kožich a chtěl jí protáhnout pletivem,10 kg mrně. Pak tedy zabečela a on couvnul a zíral - 'jéžiš, ono to žije!'

15.8.2016 06:17

Když jsme mívali kozlíky, pochutnávali jsme si na nich nejen my, ale pochopitelně i psice.
Sousedka : Ona toho kozlíka jí ? Vždyť to byl její kamarád !

15.8.2016 06:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.76

To papá jen granule nebo dáváte i něco jiného?

Jak pestrou stravu má ?
Může i maso.

15.8.2016 21:43
SolidCryDen

XXX.XXX.249.175

Dobrý večer, tak mám ještě jeden pitomý dotaz. Krmnou dávku jsme neodhadli a v mističce zbylo. Má se to hned vyhodit nebo se může nechat na další krmení? (nemyslím v misce, ale uschovat a potom zase nasypat).

15.8.2016 22:05
noemi

XXX.XXX.64.236

SolidCryDen napsal(a):
Dobrý večer, tak mám ještě jeden pitomý dotaz. Krmnou dávku jsme neodhadli a v mističce zbylo. Má se to hned vyhodit nebo se může nechat na další krmení? (nemyslím v misce, ale uschovat a potom zase nasypat).

Granule? Maso?

15.8.2016 22:07
SolidCryDen

XXX.XXX.249.175

Granule.

15.8.2016 22:09
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

SolidCryDen napsal(a):
Granule.

Ty musíte sníst za psa. Jinak to je plýtvání a také se zkazí. Tak šup. Když tak, zelejte mlékem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík