Jakého psa k dětem, ale hlídače a obranáře

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bocazx9

22.7.2016 21:25
Bocazx9

XXX.XXX.146.241

Ahoj všem mám dotaz, kterých je asi na podobných fórech spousty, ale už 3 měsíce přemýšlím čtu všechno možné, ale stále se nedobírám závěru tak zkouším tuto formu zda by mi někdo neporadil, přeci jenom čím více názoru tím lépe. Chtěl bych v příštím roce pořídit pejska k domu, který by měl být určen pro hlídání a hlavně "obranu" mé ženy a dvou dcer 2 a 4 roky. Obranu myslím v tom, že v případě kdyby např. při procházce se je někdo pokusil napadnout člověk či zvíře pes by se měl automaticky postavit do cesty a střetu zabránit. Nechtěl bych agresivního a útočného psa. Pes by byl u domu, přes den na zahradě přes noc uvnitř domu s celou rodinou. Zkušenosti mám pouze s Beaglem, který bohužel byl velmi tvrdohlavý, mírumilovný a krom štěkání nulový hlídač. Nejvíce ze všech plemen mě zaujala povaha Cane Corso, která mě úplně uchvátila (miluje svojí rodinu, je vyrovnaný, neútočí jako první, dobrý obránce i hlídač a dobře cvičitelný), ale pes je dosti velký a chtěl bych o cca 10-15kg lehčího psa i z důvodů rodinných výletů autem a také možná to bude znít hloupě, ale CC jako všechny molosové velmi slintá což nás hlavně ženu odrazuje. Vím, že není dobré vybírat psa podle vzhledu to by se mi nejvíce líbil Americký pitbullteriér, který povahu také nemá špatnou, ale všude je uváděno, že pes potřebuje velmi zkušeného chovatele, protože jsem měl pouze jednoho psa, který se skoro nedal zkazit a byl to takoví rodinný mazel tak zkušenosti takové nemám. Má někdo nějakou radu nebo mi někdo doporučí nějakého zkušeného kynologa se kterým bych mohl výběr psa prodiskutovat? Děkuji všem za typy a rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2016 21:32

Bocazx9 napsal(a):
Ahoj všem mám dotaz, kterých je asi na podobných fórech spousty, ale už 3 měsíce přemýšlím čtu všechno možné, ale stále se nedobírám závěru tak zkouším tuto formu zda by mi někdo neporadil, přeci jenom čím více názoru tím lépe. Chtěl bych v příštím roce pořídit pejska k domu, který by měl být určen pro hlídání a hlavně "obranu" mé ženy a dvou dcer 2 a 4 roky. Obranu myslím v tom, že v případě kdyby např. při procházce se je někdo pokusil napadnout člověk či zvíře pes by se měl automaticky postavit do cesty a střetu zabránit. Nechtěl bych agresivního a útočného psa. Pes by byl u domu, přes den na zahradě přes noc uvnitř domu s celou rodinou. Zkušenosti mám pouze s Beaglem, který bohužel byl velmi tvrdohlavý, mírumilovný a krom štěkání nulový hlídač. Nejvíce ze všech plemen mě zaujala povaha Cane Corso, která mě úplně uchvátila (miluje svojí rodinu, je vyrovnaný, neútočí jako první, dobrý obránce i hlídač a dobře cvičitelný), ale pes je dosti velký a chtěl bych o cca 10-15kg lehčího psa i z důvodů rodinných výletů autem a také možná to bude znít hloupě, ale CC jako všechny molosové velmi slintá což nás hlavně ženu odrazuje. Vím, že není dobré vybírat psa podle vzhledu to by se mi nejvíce líbil Americký pitbullteriér, který povahu také nemá špatnou, ale všude je uváděno, že pes potřebuje velmi zkušeného chovatele, protože jsem měl pouze jednoho psa, který se skoro nedal zkazit a byl to takoví rodinný mazel tak zkušenosti takové nemám. Má někdo nějakou radu nebo mi někdo doporučí nějakého zkušeného kynologa se kterým bych mohl výběr psa prodiskutovat? Děkuji všem za typy a rady.

Americký pitbulteriér ale fakt není hlídač... ani náhodou a ani trochu ne. a naopak na procházce by to byl on, kdo by měl tendence napadat psy, minimálně ty stejného pohlaví.

22.7.2016 21:41

Vyberte si psa co vám sedne vzhledem i povahou a k domu alarm a na vycházky taser.

Pak se lidé ptají proč pastevec v roce ještě nehlídá a labroušek je nějaký "vostrý" ? Vždyť to napsáno v povaze nemají.

Bocazx9

22.7.2016 21:42
Bocazx9

XXX.XXX.146.241

Díky za odpověď, toho pitbula jsem uváděl, protože je to krásný pes je pro nás ideálně veliký, ale samozřejmě na něm netrvám, ale co člověk to názor zde úryvek o povaze pitbula z jiného serveru "Je také využitelný jako domácí hlídač, kdy oddaně chrání svého pána a jeho majetek." Tak co si má potom člověk vybrat, asi je nejlepší si vytypovat několik plemen procházet výstavy a ptát se přímo chovatelů jakou asi pravděpodobnou povahu pes toho či oného plemene bude mít.

22.7.2016 21:42

Mě napadaj jen klasiky NO, choďák...nebo bych šla klidně i do feny čuvače (okolo 35kg), samozřejmě u všech psů záleží na výchově a alespoň pár povelů se naučit musí, žádný pes nevyroste v perfektního jen tak sám o sobě...se psy, které uvádíte zkušenosti nemám.
A taky na jakého psa se cítí vaše manželka, když bude muset např. na procházce ukočírovat dvě malé děti a třeba rozdováděného psího puberťáka...

22.7.2016 21:45
bhk

XXX.XXX.210.115

Bocazx9 napsal(a):

Sice píšete, že máte zkušenost "jen" s bíglem, ale podle mě - dobrá průprava

Plemen je mraky - nu u vašeho dotazu mě napadla Argentinská doga.

22.7.2016 21:50

Bocazx9 napsal(a):
Díky za odpověď, toho pitbula jsem uváděl, protože je to krásný pes je pro nás ideálně veliký, ale samozřejmě na něm netrvám, ale co člověk to názor zde úryvek o povaze pitbula z jiného serveru "Je také využitelný jako domácí hlídač, kdy oddaně chrání svého pána a jeho majetek." Tak co si má potom člověk vybrat, asi je nejlepší si vytypovat několik plemen procházet výstavy a ptát se přímo chovatelů jakou asi pravděpodobnou povahu pes toho či oného plemene bude mít.

Prosím, pitbulla ne. Ne na hlídání. V tomhle psu se dlouho pěstuje "nenapadat člověka". Asi 130 let. Tak to tak nechme. Jo, kdyby někdo chtěl ublížit, zasáhne. A některý se Vás ještě před tím zeptá jestli jako fakt ;-) argentýnu ne, jen to ne. To není větší pit, ani doga, je to lovecký pes a pro děcka moc není. Úplně vidím vycházky - paní, dvě děcka a lovecký pud v kolika kg svalové hmoty ?
Zbytek co píšete je super, toho se držte.

22.7.2016 21:51

bhk napsal(a):
Sice píšete, že máte zkušenost "jen" s bíglem, ale podle mě - dobrá průprava

Plemen je mraky - nu u vašeho dotazu mě napadla Argentinská doga.

Argentina mě napadla taky, ale žádnou neznám a nikdy mi nepřišla jako pes pro začátečníka, i když je to asi spíš o přirozené autoritě majitele...

22.7.2016 21:56
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pokud se vám líbí psi typově do CC, tak mě v tom lehčím "vydání" nic moc nenapadá... buď ubrat na vzhledu a jít do nějakého ovčáka (německý ovčák, choďák) či kouknout na knírače? Nebo vzít CC fenu, které bývají menší...

Jo, slintat umí každý pes, u mollosů to není o tolik více (samozřejmě záleží na situaci, ale..)

PS: Pitbula určitě ne jako hlídače. To je spíš pes pro aktivní páníky, co ho vybijí na pullingu, apod. Ten moc ostrosti vůči cizím vrozené nemá.

22.7.2016 21:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

Ještě mě napadá i vlčí či velký špic, ale zas pokud se vám líbí typově spíš krátkosrstí, tak asi do chlupatého méďi nepůjdete..

A nebo klasický voříšek - máme doma 2 a jsou úžasní. Starší čuba je prototyp úžasného psa.

22.7.2016 22:00
bhk

XXX.XXX.210.115

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Argentina mě napadla taky, ale žádnou neznám a nikdy mi nepřišla jako pes pro začátečníka, i když je to asi spíš o přirozené autoritě majitele...

Já jich pár znala a to i v rukou začátečníka a v pohodě..
Já ten termín začátečník fakt nemám ráda, protože znám spoustu lidí - "začátečníků", kteří si vůbec jako svého prvního psa pořídili právě ta plemena, která se obecně nedoporučují a všichni to královsky zvládli..
Musím zdůraznit to všichni...

Bocazx9

22.7.2016 22:00
Bocazx9

XXX.XXX.146.241

Psího puberťáky ba ještě asi zvládla, ale trochu se bojím těžších psů, protože váží cca 45kg což je skoro jak váha psa :)
Prostě to bude velký oříšek a proto začínám s výběrem tak brzy.

Jen pro zajímavost jaká plemena jsem vybíral píši pouze negativa ostatní vlastnosti se mi íbí:

Cane Corso - větší, slintá a náchylný k nemocem
Americký pitbull - náročný na výchovu, jak jsem se dnes dočetl není hlídač
Rotvajler - náročný na výchovu, nejistá povaha znám 4, z toho jsou dva rváči a 2 "ňoumové"
Stafordširský teriér - není hlídač
Rhodéský ridgeback - velmi upnutý na rodinu (neustále vyje když je doma sám), možná až příliš živý
Boxer - sklon k utíkání, demoluje skoro vše, slintá
Maďarský ohař - není hlídač ani obranář

Je mi poměrně dost často doporučován německý ovčák nejlépe fena, ale abych řekl pravdu všeobecně na "ovčáckých" plemenech mě trochu odrazuje vzhled a také já jako Husákovo dítě k nim mám a nevím proč jistou antipatii.

Bocazx9

22.7.2016 22:09
Bocazx9

XXX.XXX.146.241

Abych řekl pravdu ta argentinská doga je nádherná, ale povaha si myslím není pro nás vhodná.
V srpnu se du podívat na výstavu Cane Corso, tak třeba to slintání a velikost nějak překousneme i když ptal jsem se několika chovatelů a skoro každý rok doma malují sliny jsou pokud se pes otřepe i na stropě :).

Bocazx9

22.7.2016 22:13
Bocazx9

XXX.XXX.146.241

Co se týče výchovy myslím, že bych byl i když nemám tolik zkušeností vychovat i trochu problematičtějšího psa, přeci jenom je mi 41 a cítím se jako vyrovnaný člověk :), ale pes bude se mnou pouze ráno a odpoledne, celý zbytek dne bude s manželkou a bojím se aby ona byla opravdu důsledná.

22.7.2016 22:15
manbea

XXX.XXX.18.54

Bocazx9 napsal(a):
Abych řekl pravdu ta argentinská doga je nádherná, ale povaha si myslím není pro nás vhodná.
V srpnu se du podívat na výstavu Cane Corso, tak třeba to slintání a velikost nějak překousneme i když ptal jsem se několika chovatelů a skoro každý rok doma malují sliny jsou pokud se pes otřepe i na stropě :).

A co malorská doga? Znám tedy jen jednu, ale je to vynikající rodinný pes a zároveň hlídač. A velikostně by vám možná vyhovovala.

Bocazx9

22.7.2016 22:22
Bocazx9

XXX.XXX.146.241

Dobrý typ, neznám toto plemeno zkusím zjistit bližší informace nebo má někdo zde?

22.7.2016 22:32
lavacca

XXX.XXX.164.49

Bocazx9 napsal(a):
Co se týče výchovy myslím, že bych byl i když nemám tolik zkušeností vychovat i trochu problematičtějšího psa, přeci jenom je mi 41 a cítím se jako vyrovnaný člověk :), ale pes bude se mnou pouze ráno a odpoledne, celý zbytek dne bude s manželkou a bojím se aby ona byla opravdu důsledná.

Takhle - mollosové jsou úžasní, ale musí mít nastavená pevná pravidla už odmala, která dodržuje celá rodina (zvláště pak ten, kdo je se psem nejvíce), pak jsou milionoví. Ale pokud si bude moct dělat co chce, pak manželce velice rychle přeroste přes hlavu - a bez zvládnutí psychicky je v háji, protože psa nezvládne fyzicky...

Osobně bych jí doporučila psa, kterého fyzicky zvládne, kdyby něco... nikdy nevíte, co se kdy semele a je potřeba, aby manželka psa uměla "zkrotit"... na to by třeba právě čuba NO byla ideální..snadno cvičitelná, fyzicky by ji manželka zvládla a pokud vyberete z dobrého chovu (spíš koukat po "pracovních" liniích) a budete se jí věnovat, tak bude i dobrý hlídač.

Přiznám se, že jsem vůči NO měla sama averzi a to dík zkušenosti z dětství, kdy na mě vylítl při otevírání dveří kamarádky NO, shodil mě na zem a udělal mi asi 12 cm dlouhý šrám zubem na stehně...od té doby jsem je prostě neměla ráda - zvláště pak ty černé se znaky (typ Rex)..pak jsem jezdila do školy denně kolem RD, kde si pořídili štěně NO právě v barvě černé se znaky a jak jsem ho tak viděla růst, nějak mě ta averze k NO postupně opustila..no, a máme tak už krom ostatních 2 roky černého NO doma.

22.7.2016 22:32
bhk

XXX.XXX.210.115

Bocazx9 napsal(a):
Dobrý typ, neznám toto plemeno zkusím zjistit bližší informace nebo má někdo zde?

Tak jukněte i na Kanárskou dogu.

Bocazx9

22.7.2016 23:01
Bocazx9

XXX.XXX.146.241

Kanarska doga 50-60kg je už moc :(.

22.7.2016 23:17

manbea napsal(a):
A co malorská doga? Znám tedy jen jednu, ale je to vynikající rodinný pes a zároveň hlídač. A velikostně by vám možná vyhovovala.

Přesně ta mě teď taky napadla.

22.7.2016 23:24
conie

XXX.XXX.206.202

Vašim požadavkům by vlastně nejvíc vyhověla fena pastevce, např. šarplanince - uvádím z vlastní zkušenosti. K domácím neskutečný mazel, jinak neúplatný, ale inteligentně uvažující ochránce. Je potřeba ve výchově důslednost, důslednost, láska, láska a selský rozum. Pak máte naprosto bezkonkurenčního člena rodiny, ochránce, ale s inteligencí. Potřebuje to nějaký čas, úsilí a snahu, ale výsledek stojí za to. Pod ochranou šarplaninky spíte v naprostém klidu, právě tak i chodíte na vycházky kdykoliv a kamkoliv. Kdo nezná, nedokáže si představit oddanost pastevce. Je skutečně bezvýhradná.

grey wolf

22.7.2016 23:28
grey wolf

XXX.XXX.58.251

Cane corso máme a neslintá vůbec, povaha fantastická.

23.7.2016 00:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.57

- také já jako Husákovo dítě
k nim mám a nevím proč jistou antipatii.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Zvláštní logika .

Pro Husákovo dítě jedině filu .

Bocazx9

23.7.2016 07:52
Bocazx9

XXX.XXX.146.241

Logika ohledně Husáková dítěte spočívá v tom, že za mého mladí byly všude obrázky vlčáka s hrdým pohraničářem či policajtem se zelenou čepicí a rudou hvězdou jak společně se sovětskými vojáky brání naši vlast proti imperalistům atd... ;).

23.7.2016 08:11
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bocazx9 napsal(a):
Logika ohledně Husáková dítěte spočívá v tom, že za mého mladí byly všude obrázky vlčáka s hrdým pohraničářem či policajtem se zelenou čepicí a rudou hvězdou jak společně se sovětskými vojáky brání naši vlast proti imperalistům atd... ;).

Tak trochu jsem si to myslela, jsme ve stejném věku...
Ale NO jsou úžasní psi, univerzální a byli jen "zneužívání" propagandisticky, dá-li se to tak vůbec říct...

23.7.2016 09:00

Bocazx9 napsal(a):
Psího puberťáky ba ještě asi zvládla, ale trochu se bojím těžších psů, protože váží cca 45kg což je skoro jak váha psa :)
Prostě to bude velký oříšek a proto začínám s výběrem tak brzy.

Jen pro zajímavost jaká plemena jsem vybíral píši pouze negativa ostatní vlastnosti se mi íbí:

Cane Corso - větší, slintá a náchylný k nemocem
Americký pitbull - náročný na výchovu, jak jsem se dnes dočetl není hlídač
Rotvajler - náročný na výchovu, nejistá povaha znám 4, z toho jsou dva rváči a 2 "ňoumové"
Stafordširský teriér - není hlídač
Rhodéský ridgeback - velmi upnutý na rodinu (neustále vyje když je doma sám), možná až příliš živý
Boxer - sklon k utíkání, demoluje skoro vše, slintá
Maďarský ohař - není hlídač ani obranář

Je mi poměrně dost často doporučován německý ovčák nejlépe fena, ale abych řekl pravdu všeobecně na "ovčáckých" plemenech mě trochu odrazuje vzhled a také já jako Husákovo dítě k nim mám a nevím proč jistou antipatii.

Co to je, s prominutím, za kraviny, kde jste to četl?

Všechny psy bez rozdílu musíte správně vychovat, pak neutíkají, nedemolují nic, nevyjí z dlouhé chvíle a tak dál. Takže základem je dobrá výchova, což znamená důsledná ale laskavá.

Pitbulové, američtí stafordi, stafordšírští bulteriéři, angličtí bulteriéři - nebyli nikdy šlechtěni na obranu, naopak, když se projevili agresivně vůči lidem, byli utráceni.

Máte antipatii vůči NO jako husákovo dítě? Tak takovej vtip jsem ještě neslyšela. Kdybyste byl někde v lágru tak to beru, ale takhle...

S vašimi zkušenostmi bych volila něco lehčeji cvičitelného, protože nepíšete, že byste měl bígla perfektně zvládnutého, teda nepíšete, že byste ho měl vůbec zvládnutého. A pes bude stejně většinu dne s vaší ženou, takže to gró výchovy bude na ní (ví o tom? bude na to mít při dětech a domácnosti čas?). Nabízí se NO, chodský pes,... Zde výše navrhovaná argentina, malorská doga, vámi preferovaný cane corso, jsou psi, kteří mají velkou fyzickou sílu, a pokud je dobře vychováte, tak, aby vás a hlavně manželku respektovali, a nemuseli jste je "krotit" hrubou silou, tak jsou to psi, kteří vás, vaši rodinu a váš majetek budou bránit do roztrhání těla. Ale co když to nezvládnete? CO POTOM?

23.7.2016 09:04
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Co to je, s prominutím, za kraviny, kde jste to četl?

Všechny psy bez rozdílu musíte správně vychovat, pak neutíkají, nedemolují nic, nevyjí z dlouhé chvíle a tak dál. Takže základem je dobrá výchova, což znamená důsledná ale laskavá.

Pitbulové, američtí stafordi, stafordšírští bulteriéři, angličtí bulteriéři - nebyli nikdy šlechtěni na obranu, naopak, když se projevili agresivně vůči lidem, byli utráceni.

Máte antipatii vůči NO jako husákovo dítě? Tak takovej vtip jsem ještě neslyšela. Kdybyste byl někde v lágru tak to beru, ale takhle...

S vašimi zkušenostmi bych volila něco lehčeji cvičitelného, protože nepíšete, že byste měl bígla perfektně zvládnutého, teda nepíšete, že byste ho měl vůbec zvládnutého. A pes bude stejně většinu dne s vaší ženou, takže to gró výchovy bude na ní (ví o tom? bude na to mít při dětech a domácnosti čas?). Nabízí se NO, chodský pes,... Zde výše navrhovaná argentina, malorská doga, vámi preferovaný cane corso, jsou psi, kteří mají velkou fyzickou sílu, a pokud je dobře vychováte, tak, aby vás a hlavně manželku respektovali, a nemuseli jste je "krotit" hrubou silou, tak jsou to psi, kteří vás, vaši rodinu a váš majetek budou bránit do roztrhání těla. Ale co když to nezvládnete? CO POTOM?

Šla bych do NO... Husákovo-nehusákovo dítě...

23.7.2016 09:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.51

- byly všude obrázky vlčáka s hrdým pohraničářem či policajtem se zelenou čepicí a rudou hvězdou jak společně se sovětskými vojáky brání naši vlast
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

To je fakt.
To vlastně bylo na té době to nejhorší.

23.7.2016 09:27
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
- byly všude obrázky vlčáka s hrdým pohraničářem či policajtem se zelenou čepicí a rudou hvězdou jak společně se sovětskými vojáky brání naši vlast

To je fakt.

23.7.2016 09:38
amazonka01

XXX.XXX.30.197

rapotacka11 napsal(a):

To je fakt.

A to pro mě byl třeba Šaryk, jako pátý tankista (i když to byl spíš Polák, že) jednou z motivací, proč jít do NO (na celý život). Husákovo dítě bych byla, ale NO jsem brala jako "hrdiny", právě proto že by dokázali "bránit" nejen hranice. Je zajímavé, jak funguje miluješ - neřešíš, nebo spíš vidíš hlavně to dobré.

Jinak, u kočárku jsem zažila nádhernou spontální reakci erdela, kdy bránil tak ukázkově, jako by mě krev pastevce, a poněkud tupě zírajícího ovčouna, asi nedostal ten správný povel

Tohle není o JEN plemeni, tohle je i o výchově, vztahu a určitých dispozicích jedince. Osobně bych šla do molosa (děti, rodina, i ta případná reakce), a nakoupila Primalex. Vždy je něco za něco

23.7.2016 14:49
hn..

XXX.XXX.245.246

Já si hlavně myslím, že popis povahy plemene vůbec nemusí odpovídat povaze konkretního jedince. Při dnešní velké nabídce psů bych možná hledala už dospělého psa, s požadovanými povahovými vlastnostmi. Mám tu čest znát tříletého pyrenejského psa, který je ovladatelný jedním prstem, přitom z něj jde strach. Vrčí až duní. Ale třeba jeho brácha může být úplně jiný.

23.7.2016 14:58

bhk napsal(a):
Já jich pár znala a to i v rukou začátečníka a v pohodě..
Já ten termín začátečník fakt nemám ráda, protože znám spoustu lidí - "začátečníků", kteří si vůbec jako svého prvního psa pořídili právě ta plemena, která se obecně nedoporučují a všichni to královsky zvládli..
Musím zdůraznit to všichni...

No abych pravdu řekla, tak byť jsem výraz "začátečník" použila, tak si také nemyslím, že by začátečník to které plemeno nezvládl, je to o konkrétním člověku...buď to tam je nebo není, psi to asi poznaj bezpečně
V každém případě si ale myslím, že je rozdíl začátečník a "informovaný" začátečník, člověk by měl alespoň přibližně vědět do čeho jde...

Bohužel znám i několik lidí, co už mají třetího...čtvrtého psa a vždy z něj mají nevychovaného spratka, který je na procházce vleče, absolutně ignoruje, že na něj páník mluví...atd.
Je to fakt individuální...

23.7.2016 21:16
bhk

XXX.XXX.210.18

No abych pravdu řekla, tak byť jsem výraz "začátečník" použila, tak si také nemyslím, že by začátečník to které plemeno nezvládl, je to o konkrétním člověku...buď to tam je nebo není, psi to asi poznaj bezpečně
V každém případě si ale myslím, že je rozdíl začátečník a "informovaný" začátečník, člověk by měl alespoň přibližně vědět do čeho jde...

Bohužel znám i několik lidí, co už mají třetího...čtvrtého psa a vždy z něj mají nevychovaného spratka, který je na procházce vleče, absolutně ignoruje, že na něj páník mluví...atd.

Jj... tak nějak

23.7.2016 23:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

Je to tak. Občas lepší začátečník, který si nechá poradit, apod. než někdo, kdo je "zkušený", ale výchovu nikdy nezvládl a nezvládne a poradit si nenechá, protože přece on je "zkušený" a nepotřebuje to!

Bocazx9

24.7.2016 00:16
Bocazx9

XXX.XXX.146.241

Ještě bych měl dotaz, nemá někdo zkušenosti s boxerem?

24.7.2016 00:18
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Bocazx9 napsal(a):

Jéé, Vy máte změnu, a chcete boxera jako obranáře?

24.7.2016 07:03

Osobně nedám dopustit na knírače. Máme velkého, už několikátého. Psi jsou to inteligentní, hlídají perfektně a každý na koho někdy zařval za plotem tenhle nádherný pes, mi dá za pravdu že by ani nesáhl na branku, natož vstoupil na pozemek. Svou rodinu knírač bezmezně miluje a děti zvlášť. Jako služební plemeno nemá větší problémy s výcvikem i když NO se cvičí líp. Díky svému vzhledu se nikdy nestal módním plemenem a tak není přešlechtěný. Za mne ideální pes.

Bocazx9

24.7.2016 07:20
Bocazx9

XXX.XXX.146.241

Úrivek z wikipedie o povaze boxera "Jako jediné služební plemeno bývá bezvýhradně doporučován do rodin s dětmi. V případě potřeby dokáže být náležitě ostrý a je výborným obranářem".

24.7.2016 07:27
scylla

XXX.XXX.150.32

Bocazx9 napsal(a):
Úrivek z wikipedie o povaze boxera "Jako jediné služební plemeno bývá bezvýhradně doporučován do rodin s dětmi. V případě potřeby dokáže být náležitě ostrý a je výborným obranářem".

K dětem jsou výborní, aspoň ti, co jsem měla a co jsem znala. Obranáři moc nebyli, byli spíš lidumilové, velmi temperamentní, bohužel dost nemocní.

24.7.2016 07:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.135

Bocazx9 napsal(a):

Stejně, jako každého jiného psa, ho nemůžete nechat s děckem bez dozoru.

elikk

24.7.2016 07:46
elikk

XXX.XXX.138.186

Za me - molosse k detem. co se tyka vychovy - molossem se da domluvit. empaticky, rozumny clovek ho vychova. canika fenku - a domluvite se
boxer -dobre vybrany- je zdravy i hlidat umi. je fakt, ze je mensi. slintaji ale stejne ☺.

24.7.2016 07:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.135

Bocazx9 napsal(a):

Neslintá ?

Bocazx9

24.7.2016 08:06
Bocazx9

XXX.XXX.146.241

Určitě bych jakéhokoliv psa nenechal s dětmi bez dozoru ;), Boxer asi slintat bude někde jsem četl že je to v případě jakéhokoliv emočního vypětí, ale musím dělat kompromisy jinak bych asi nevybral :).

elikk

24.7.2016 08:30
elikk

XXX.XXX.9.209

Tak pak je boxer emocne vypjaty temer non-stop.

elikk

24.7.2016 08:33
elikk

XXX.XXX.9.209

Zmizela mi pulka prispevku...
boxer je sportovec- potrebuje nejake vyziti. Moloss muze byt spolojeny i jen s prochazkama.

Gala29.11.

24.7.2016 08:34
Gala29.11.

XXX.XXX.145.238

Zkuste se podivat na Stredoasijskeho pasteveckeho psa
Je to dobry hlidac a miluje svou rodinu. Neslinta moc.

24.7.2016 08:39
scylla

XXX.XXX.150.32

Gala29.11. napsal(a):
Zkuste se podivat na Stredoasijskeho pasteveckeho psa
Je to dobry hlidac a miluje svou rodinu. Neslinta moc.

SAO není vhodný pes pro začátečníka. Podle zadání má chránit ženu a děti i na procházkách, takže to chce psa, kterého by zvládla žena, což SAO díky své velikosti není.

24.7.2016 08:47

Boxer není špatná volba. Miluje děti a dokáže si hrát až do pozdního věku. V minulosti byl tvrdý obranář, na obranu byl taky vyšlechtěn. Pečlivě bych vybírala spojení, potažmo CHS, a chtěla bych štěně po rodičích, kteří mají vyšší než základní zkoušky.

24.7.2016 09:10
amazonka01

XXX.XXX.30.197

Bocazx9 napsal(a):

Vykašlete se na wiki, to jsou kolikrát takové nesmysly, které musel sepsat někdo, kdo dané plemeno viděl jen z rychlíku. Vyberte si plemeno, podle vzhledu a jeho minulosti (tedy původního určení plemene - genetiku je opravdu potřeba brát v potaz), a pak začněte na forech pro tahle plemena sondovat. Pokud vám 15 lidí, kteří ho mají a chovají, napíše, že boxer je takovej a makovej a vám to bude vyhovovat, napiště pár chovatelům a zajeďte se podívat na psy osobně.

Jinak, boxeři, co znám, jsou jak na pérách, slintají, nebrání, kolabují v horku a jejich chlupy jsou všude A přesto jsou s nimi mnozí naprosto spokojení a nedali by je za nic na světě, makají s nimi na vysoké urovni. K dětem sice výborní, jen mi přijdou poněkud zbrklí.

24.7.2016 09:16

Můžete se také mrknout na černého ruského teriéra. Je sice váhově trochu výše, než si přejete, ale v domácnosti klidný, i venku klidný, důstojný, k dětem trpělivý, ochranu svého pána a jeho rodiny má vrozenou. Nevýhodou je potřeba úpravy srsti střihem a častější česání, někdy má srst tendenci plstnatět. A stejně jako všechna plemena potřebuje důslednou ale laskavou výchovu. Naučené si pamatuje celý život, bohužel i to špatné.

24.7.2016 09:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Bocazx9 napsal(a):

Kde žijete, že očekáváte útok na svůj majetek i na členy rodiny, že potřebujete ochranku?

"Chtěl bych v příštím roce pořídit pejska k domu, který by měl být určen pro hlídání a hlavně "obranu" mé ženy a dvou dcer 2 a 4 roky. Obranu myslím v tom, že v případě kdyby např. při procházce se je někdo pokusil napadnout člověk či zvíře pes by se měl automaticky postavit do cesty a střetu zabránit"

Nejste trošku paranoik?
Nebo jste to myslel vážně? V tom případě, pokud ženě hrozní napadení člověkem nebo zvířetem, ať si žena udělá zbrojní pas a holčičkám pořiďte malého psíka pro radost.

24.7.2016 09:31

Fiona.Praha napsal(a):
Kde žijete, že očekáváte útok na svůj majetek i na členy rodiny, že potřebujete ochranku?

"Chtěl bych v příštím roce pořídit pejska k domu, který by měl být určen pro hlídání a hlavně "obranu" mé ženy a dvou dcer 2 a 4 roky. Obranu myslím v tom, že v případě kdyby např. při procházce se je někdo pokusil napadnout člověk či zvíře pes by se měl automaticky postavit do cesty a střetu zabránit"

Nejste trošku paranoik?
Nebo jste to myslel vážně? V tom případě, pokud ženě hrozní napadení člověkem nebo zvířetem, ať si žena udělá zbrojní pas a holčičkám pořiďte malého psíka pro radost.

Fiono, co je špatného na požadavku, aby pes v případě napadení svého pána a jeho rodinu bránil? Je to přece jednou ze základních funkcí psa...

Neregistrovaný uživatel

24.7.2016 09:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Fiono, co je špatného na požadavku, aby pes v případě napadení svého pána a jeho rodinu bránil? Je to přece jednou ze základních funkcí psa...

Bohužel dnes jsou takové hrozby napadení, a to kdekoliv, že nepomůže ani vlkodlak
Ten koho od útoku neodradí pouhá přítomnost psa (bez ohledu na jeho schopnost reálné obrany), toho od útoku neodradí nic.

24.7.2016 09:42
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Proč odpovídáte za zadavatele?

Jen jsem se zeptala, kde bydlí a jestli není paranoik.
Vy znáte odpověď?

Jako Vám přijde divné, že já se zeptám. Mně přijde divné, že si někdo chce pořídit psa ochránce ženy, dětí a majetku, tzn. že tak nějak očekává útok.

Četla jste to pořádně?
"že v případě kdyby např. při procházce se je někdo pokusil napadnout člověk či zvíře pes by se měl automaticky postavit do cesty a střetu zabránit"

24.7.2016 09:43

Jenže přítomnost jakého psa? Jakéhokoliv? To by byla hloupost, myslet si něco takového. Ani případní útočníci nejsou všichni úplně blbí...

24.7.2016 09:44

Fiona.Praha napsal(a):
Proč odpovídáte za zadavatele?

Jen jsem se zeptala, kde bydlí a jestli není paranoik.
Vy znáte odpověď?

Jako Vám přijde divné, že já se zeptám. Mně přijde divné, že si někdo chce pořídit psa ochránce ženy, dětí a majetku, tzn. že tak nějak očekává útok.

Četla jste to pořádně?
"že v případě kdyby např. při procházce se je někdo pokusil napadnout člověk či zvíře pes by se měl automaticky postavit do cesty a střetu zabránit"

Fiono, ptám se za sebe a to se v diskuzi dělá. A ano, četla jsem to pořádně a moje otázka na vás pořád platí.

24.7.2016 09:45

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Bohužel dnes jsou takové hrozby napadení, a to kdekoliv, že nepomůže ani vlkodlak
Ten koho od útoku neodradí pouhá přítomnost psa (bez ohledu na jeho schopnost reálné obrany), toho od útoku neodradí nic.

Když bude mrtvej nebo zmrazečej, tak útok skončí.

akorát přiměřená obrana psem se blbě posuzuje. to už je fakt lepší ten zbroják, nebo teleskopický obušek, ten má nejlepší zastavovací schopnost.

24.7.2016 09:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Fiono, ptám se za sebe a to se v diskuzi dělá. A ano, četla jsem to pořádně a moje otázka na vás pořád platí.

A já se zase ptala zadavatele, takže bych chtěla odpověď od něj.

Na požadavku není špatného nic, pokud něco takového očekávám.
A zase jsme zpět u otázky na zadavatele - ptala jsem se, kde bydlí, když očekává útok a nebo jestli není paranoik.

Na Vaše domněnky jsem se neptala, opakuji - ptala jsem se zadavatele. Jsme na diskusi a tak se to na ní dělá, ne? Takže bych chtěla vědět od zadavatele, co ho k té myšlence vede.

24.7.2016 10:09

Fiona.Praha napsal(a):
A já se zase ptala zadavatele, takže bych chtěla odpověď od něj.

Na požadavku není špatného nic, pokud něco takového očekávám.
A zase jsme zpět u otázky na zadavatele - ptala jsem se, kde bydlí, když očekává útok a nebo jestli není paranoik.

Na Vaše domněnky jsem se neptala, opakuji - ptala jsem se zadavatele. Jsme na diskusi a tak se to na ní dělá, ne? Takže bych chtěla vědět od zadavatele, co ho k té myšlence vede.

To, že jste se ptala zadavatele ale nevylučuje, abych se já nezeptala vás.

Člověk nemusí být paranoik, aby věděl, že pohybovat se se psem je bezpečnější než bez psa, kor v některých lokalitách...

Neregistrovaný uživatel

24.7.2016 10:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

akorát přiměřená obrana psem se blbě posuzuje. to už je fakt lepší ten zbroják, nebo teleskopický obušek, ten má nejlepší zastavovací schopnost.

Ten kdo chce jít přes psa se na útok připraví - stačí mu na to blbej paralyzér (o bodných a střelných zbraních ani nemluvě)

Kdyby v Mnichově by l medvěd grizzly, tak to těm lidem bylo stejně houby platný. Mimochodem, před pár dny podnikla banda ožralých cikánů útok motorvýma pilama na areál MSKS, kde byl zrovna psí tábor - plnej areál psů, a bylo jim to úplně prd platný! Netroufli si je srovnat ani místní policajti, a musela přijet zásahovka z Brna!

Takže klidně zpátky z hrušky dolů, protože realita bývá často jinde, než fantazie lidí jako je zadavatel

bocazx9

24.7.2016 10:45
bocazx9

XXX.XXX.146.241

Trochu nám to tu jiskří, paranoik určitě nejsem :). Bydlím na Praze-východ v malé vesnici je zde hodně zvěře hlavně prasat a protože žena chodí hodně na procházky chtěl bych kdyby náhodou aby byl pes schopen v případě útoku například zmíněného prasete si stoupnout před mé nejbližší vím, že pejsek by to asi "odnesl" ale aspoň trochu by pomohl nebo získal čas. Co se týče napadení člověkem to nepředpokládám zvláště ne u nás, ale člověk nikdy neví co třeba opilec, feťák či nepřizpůsobivý občan ve své hlavě vymyslí a proto bych chtěl bych jak bylo výše zmíněno pes plnil svojí funkci a přidal trochu pocitu bezpečí mím nejbližším. Možná některé věci napsané vypadají trochu jinak než je člověk ve skutečnosti myslí. ;).

Neregistrovaný uživatel

24.7.2016 10:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

... anebo budou mrtví a zmrzačení všichni okolo, až paní s kočárkem, hlídajíc 2 děti psa nezvládne

24.7.2016 10:50
lavacca

XXX.XXX.164.49

Osobně nedám dopustit na knírače. Máme velkého, už několikátého. Psi jsou to inteligentní, hlídají perfektně a každý na koho někdy zařval za plotem tenhle nádherný pes, mi dá za pravdu že by ani nesáhl na branku, natož vstoupil na pozemek. Svou rodinu knírač bezmezně miluje a děti zvlášť. Jako služební plemeno nemá větší problémy s výcvikem i když NO se cvičí líp. Díky svému vzhledu se nikdy nestal módním plemenem a tak není přešlechtěný. Za mne ideální pes.

Ano, ten mě taky napadl, ale tím, že zadavatel tíhne spíš ke krátkosrstým psům jsme ho ani nezmiňovala, i když si myslím, že fena velkého knírače by mohla být dobrá volba.

Neregistrovaný uživatel

24.7.2016 10:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

bocazx9 napsal(a):
Trochu nám to tu jiskří, paranoik určitě nejsem :). Bydlím na Praze-východ v malé vesnici je zde hodně zvěře hlavně prasat a protože žena chodí hodně na procházky chtěl bych kdyby náhodou aby byl pes schopen v případě útoku například zmíněného prasete si stoupnout před mé nejbližší vím, že pejsek by to asi "odnesl" ale aspoň trochu by pomohl nebo získal čas. Co se týče napadení člověkem to nepředpokládám zvláště ne u nás, ale člověk nikdy neví co třeba opilec, feťák či nepřizpůsobivý občan ve své hlavě vymyslí a proto bych chtěl bych jak bylo výše zmíněno pes plnil svojí funkci a přidal trochu pocitu bezpečí mím nejbližším. Možná některé věci napsané vypadají trochu jinak než je člověk ve skutečnosti myslí. ;).

Prasata nenapadají bezdůvodně lidi, kteří chodí normálně po cestách (nemají důvod) - to by musela natrefit na bachňu s mladýma, a to je málo pravděpodobné, pokud se v lese někde neprodírá křovinama, nebo remízkama.

24.7.2016 10:57
lavacca

XXX.XXX.164.49

bocazx9 napsal(a):

To jsme na tom stejně. Dneska člověk neví, koho na procházce potká a nedivím se, že by se manželka s dětmi cítila bezpečněji, když by je doprovázel pes - ono dost takových pobudů, apod. velký pes odradí. A to není k zahození.

Jsme na polosamotě za vsí, běžně vyrážím sama do lesa, apod. takže taky jdu vždy se psem, kdyby náhodou... u nás veliká spokojenost s briardem, něm.ovčákem, dříve s kníračem, teďka máme nový přírůstek malého bosíka (beauceron). Mívali jsme i kavkazačky, samojeda (i ten uměl bránit, když se kolem nás motal opilec - jak na něj samík hrobově zavrčel, tak vystřízlivěl ), vlčího špice... ale máme doma rádi velké chlupaté psy, takže těžko raditi, když se vám líbí naopak krátkosrstí no. :)

Pokud vám přijde CC fena ideál, objeďte si pár výstav, promluvte na diskuzích s majiteli CC (tipuju, že bude i nějaká jejich skupina na FB) a pokud i poté bude dle vás ideál, tak směle do toho.

24.7.2016 11:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

bocazx9 napsal(a):

Díky za reakci - zajímalo mne to od Vás, nikoli domněnky zde přítomných.

Prase?
Nestačilo by nějaké lovecké plemeno s loveckým výcvikem (aby pes tušil, co má dělat), které by upozornilo na přítomnost prasete? A pokud by se manželka naučila rozpoznávat signály psa, vzala by i s holčičkama a psem nohy na ramena?

Opilec, bezdomovec,...?
Většině psům takoví lidé "nevoní" automaticky a nechtějí ho mít "ve své přítomnosti".

Myslím, že většina psů, pokud vyhodnotí situaci jako útok na svou rodinu, reaguje.
Reaguje i maltézák a pudlík, ale ti nezastraší a asi ani neublíží

24.7.2016 11:17

bocazx9 napsal(a):

Divoký prase není žádná krvelačná příšera, která sní o tom, že jakmile bude příležitost, sejme ženskou i s kočárem... potkala jsem je mnohokrát, i dost zblízka, a ŽÁDNÉ na mě nezaútočilo ani se netvářilo, že by to mělo zapotřebí. Prostě utíkají, jako každá jiná zvěř.

24.7.2016 11:18

Prasata nenapadají bezdůvodně lidi, kteří chodí normálně po cestách (nemají důvod) - to by musela natrefit na bachňu s mladýma, a to je málo pravděpodobné, pokud se v lese někde neprodírá křovinama, nebo remízkama.

Což s kočárem asi nehrozí.

24.7.2016 11:46
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Fiona.Praha napsal(a):

Prase?
Nestačilo by nějaké lovecké plemeno s loveckým výcvikem (aby pes tušil, co má dělat), které by upozornilo na přítomnost prasete? A pokud by se manželka naučila rozpoznávat signály psa, vzala by i s holčičkama a psem nohy na ramena?

Opilec, bezdomovec,...?
Většině psům takoví lidé "nevoní" automaticky a nechtějí ho mít "ve své přítomnosti".

Myslím, že většina psů, pokud vyhodnotí situaci jako útok na svou rodinu, reaguje.

Lovecké plemeno k procházkám po lese u kočárku? Hlavně to nee.

24.7.2016 11:57
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Andrýsek3 napsal(a):
Lovecké plemeno k procházkám po lese u kočárku? Hlavně to nee.

Kde jste vyčetla, že 2 a 4 leté dítě jezdí do lesa v kočárku?
Kde jste vyčetla, že chodí na procházky po lese?
Zadavatel nic takového nepsal.
Ale musela jste nutně na můj příspěvek reagovat.

elikk

24.7.2016 12:03
elikk

XXX.XXX.5.231

bocazx9 napsal(a):

Nevim, jestli by ochranily, ale urcite prasata a zver ( vlastne i lidi) - moje canicky "hlasi". zjevem odrazuji spolehlive vic nez boxer.
ale boxery mam rada taky. jsou to nasi treninkovy partaci.
dojedte se podivat na nejakou akci - a uvidite.

24.7.2016 12:04
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Fiona.Praha napsal(a):
Kde jste vyčetla, že 2 a 4 leté dítě jezdí do lesa v kočárku?
Kde jste vyčetla, že chodí na procházky po lese?
Zadavatel nic takového nepsal.
Ale musela jste nutně na můj příspěvek reagovat.

Musela, protože kdyby se toho zadavatel chytil.. potěš koště.
Píše, že chodí na procházky, tam kde je hodně zvěře, to už je jedno jestli do lesa nebo na pole.. ostatní psali o kočárku, to vám bylo jedno co? Myslíte, že by lovečákovi stačili procházky z dvěmi malými dětmi kolem zvěře? A že by to pro něj bylo vhodné?

24.7.2016 12:14

Tak já teda zadavatele chápu a rozhodně to není proto, že bych byla paranoik...taky jsem ráda, že mě střeží velký pes a venku v lese se s ním taky cítím ve větším bezpečí než bez něj, moc dobře vím, že mě pes od všeho nespasí, ale určitě mám větší šanci (když už se něco semele) se psem než bez psa...a když jsem šla s dětmi do přírody (což byly nejčastější procházky), tak sem sebou vždycky psa měla.

Takhle to tady vypadá, že jsou vlastně velcí psi, kteří dokážou fyzicky zasáhnout naprosto zbyteční.
Když to řeknu hodně s nadsázkou tak nevím proč živím dvě padesátikilový bestie, když by mi stačiljako rodinný pes třeba bišonek...

Pro zadavatele...asi opravdu z některých požadavků budete muset ustoupit, ale za mě psa, o kterém vím, že je schopen mě bránit bych si pořídila taky...já vyrostla s velkými psy a moje děti taky, neumím si představit, že bychom měli třeba jorka...velký pes je dle mého k dětem ideální, samozřejmě se musí počítat s tím, že temperamentnějšího pesana hlavně po dobu jeho "telecích" let budete muset krotit, protože takový pes vám děti porazí jako kuželky a to jim rozhodně nebude chtít ublížit...u menších dětí k tomu stačí i zavrtění ocasem nebo nemotorná otočka...
S názory typu, že pokud mě pes bude aktivně bránit, tak už se může jednat o nepřiměřenou obranu sice souhlasím, ale zase na druhou stranu budu raději, když můj pes ublíží útočníkovi než útočník mě a mým dětem, to ať mě pak klidně zavřou...je mi 43 let a zatím nikdy nebylo třeba, aby některý z mých pesanů musel navážno zasahovat...a věřím, že to tak zůstane...to jen pro ty, co by mě také chtěli označit paranoikem..

Pokud se psem plánujete pouze nějaké procházky, tak za mě určitě nějakého molosa, ten bude šťastnej, že je se svou rodinou a nepotřebuje ke svému životu "pořadová cvičení", agility, běh u kola, hodinové házení aportů a pod...ale to už tu myslím také někdo psal...

24.7.2016 12:17
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Andrýsek3 napsal(a):
Musela, protože kdyby se toho zadavatel chytil.. potěš koště.
Píše, že chodí na procházky, tam kde je hodně zvěře, to už je jedno jestli do lesa nebo na pole.. ostatní psali o kočárku, to vám bylo jedno co? Myslíte, že by lovečákovi stačili procházky z dvěmi malými dětmi kolem zvěře? A že by to pro něj bylo vhodné?

OSTATNÍ psali o kočárku. A zadavatel?
Nechci odpověď, vím to.

24.7.2016 12:21
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Fiona.Praha napsal(a):
OSTATNÍ psali o kočárku. A zadavatel?
Nechci odpověď, vím to.

A odpovědi na mé otázky? Asi nic, že?
Úvodní příspěvek jsem nečetla několikrát, prostě to co jste doporučila je očividně blbost, a vy si to nedokážete ani obhájit a budete se šťourat v tom, jestli by někdo dal dvouletý dítě do kočárku nebo ne.

Neregistrovaný uživatel

24.7.2016 12:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Nebylo to myšleno tak, že je zbytečné mít velkého psa, ale že je zbytečné pořizovat si nějakýho trhače je za účelem obrany, protože tohle je dost dvojsečné - co když takového psa paní neukočíruje...?!
...a taky se mi příčí filozofie - bojím se útoku prasat, tak si pořídím psa, a toho jim obětuju. Prostě mi tady z toho, co zadavatel píše příjde pes pouze jako spotřební materiál

24.7.2016 12:32

Nebylo to myšleno tak, že je zbytečné mít velkého psa, ale že je zbytečné pořizovat si nějakýho trhače je za účelem obrany, protože tohle je dost dvojsečné - co když takového psa paní neukočíruje...?!
...a taky se mi příčí filozofie - bojím se útoku prasat, tak si pořídím psa, a toho jim obětuju. Prostě mi tady z toho, co zadavatel píše příjde pes pouze jako spotřební materiál

Koupí mu kevlarovou vestu a obojek a vše bude cajk

Neregistrovaný uživatel

24.7.2016 12:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Koupí mu kevlarovou vestu a obojek a vše bude cajk

Ale ta vestička stojí víc než pejsek

24.7.2016 12:39

Ale ta vestička stojí víc než pejsek

Dá se sehnat i levněji, ale to je fu.c.k

24.7.2016 12:43
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Andrýsek3 napsal(a):
A odpovědi na mé otázky? Asi nic, že?
Úvodní příspěvek jsem nečetla několikrát, prostě to co jste doporučila je očividně blbost, a vy si to nedokážete ani obhájit a budete se šťourat v tom, jestli by někdo dal dvouletý dítě do kočárku nebo ne.

Proč mám odpovídat na domněnky?
Nechce se mi.

Krom toho, proč bych před Vámi něco obhajovala? Z jakého důvodu? Musím? Proč?
Chcete vyvolat hádku? Smůla.

O odpověď nestojím, byly to řečnické otázky.
Ale pokud musíte mít "poslední slovo", klidně reagujte.

24.7.2016 12:54

No samo, z tohoto úhlu pohledu je to pravda, já to beru podle sebe, prostě jsem se psem tým a když by došlo na lámání chleba, tak budeme bojovat spolu ...já bráním jeho a on mě...

Tam je to opravdu o tom, jaká je manželka, znám křehotinky, které na slovo poslechne klíďo sedmdesátikilovej pes a jsou i také, které za sebou vláčí patnácti-dvacetikilové psí stvoření...
Ale já bych nás ženy nepodceňovala, někdy pes v rodině poslouchá víc ženskou, protože ona je s ním celý den doma, krmí ho, mazlí ho, vychovává ho, chodí s ním na procházky, na to stačí mít trochu "zhůry dáno" a snažit se...

No doufám, že ten "spotřební materiál" byl jen špatně pochopen a že pes je pořizován hlavně proto, že prostě v rodině chybí psí společník, další člen rodiny, že bude milován a opečováván a že schopnost bránit rodinu je véééélký bonus za všechnu péči a lásku, kterou mu rodina poskytne.

24.7.2016 13:04

24.7.2016 14:39
Andrýsek3

XXX.XXX.13.224

Fiona.Praha napsal(a):
Proč mám odpovídat na domněnky?
Nechce se mi.

Krom toho, proč bych před Vámi něco obhajovala? Z jakého důvodu? Musím? Proč?
Chcete vyvolat hádku? Smůla.

O odpověď nestojím, byly to řečnické otázky.
Ale pokud musíte mít "poslední slovo", klidně reagujte.

Mě to je šumák, jen radíte blbosti, copak není těch chudáků lovečáků dost. Ještě je doporučujte..

24.7.2016 15:52
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

Pro zadavatele... uvažovala bych nad lousianským leopardím psem...ten splňuje většinu vašich požadavků...ale být vámi, tak jedině fenu, psi bývají dost tvrdí.

24.7.2016 15:53

Huskyjanina napsal(a):
Pro zadavatele... uvažovala bych nad lousianským leopardím psem...ten splňuje většinu vašich požadavků...ale být vámi, tak jedině fenu, psi bývají dost tvrdí.

A skot s tomu

24.7.2016 16:23
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Jen takovou usmevnou historku. Jedna kolegyne z prace prisla sedrena, kolena, lokty...no vencila svoji fenku cane corso a ta se rozbehla z kopce dolu- nevim, jestli tam byl divocak, ci co zahlidla , ale vysledek byl hooooodne krvavy a divocak to rozhodne neodnesl

24.7.2016 16:56

Nespoutaný leopard, ten tu ještě chyběl smajlík
Takhle to nepůjde. Min.2 argentýny,3 pity a 1 - 2 ohaře. Ne samce, ti jsou horší, na to bacha. Feny ok. Hlavně u teriérů a těch zprasených cc apod., to jsou vyloženě plyšáčci smajlík

24.7.2016 17:54

Lexaurin napsal(a):
Jen takovou usmevnou historku. Jedna kolegyne z prace prisla sedrena, kolena, lokty...no vencila svoji fenku cane corso a ta se rozbehla z kopce dolu- nevim, jestli tam byl divocak, ci co zahlidla , ale vysledek byl hooooodne krvavy a divocak to rozhodne neodnesl

No to se mi stalo málem včera večer, vracíme se z prochajdy, chci přejít na druhej chodník, takže jsem se ohlídla jestli nejede auto a najednou jsem měla málem vyrvanou ruku z kloubu a měla jsem co dělat, abych to ustála...feně před nosem přeběhla kočka zrovna, když já se dívala za sebe ...to už jsem se naprdla a říkám jí "tak poslouchej dámo, když zvládnu půltunovýho koně, tak se mnou nebude cloumat nějaká padesátikilová ochechule, takže K NOZE a žádný blbosti, jinak chraň tě ruka páně "...proslov asi zabral až domů pak šlapala jako cvičenej pes

24.7.2016 18:03

Andrýsek3 napsal(a):
Mě to je šumák, jen radíte blbosti, copak není těch chudáků lovečáků dost. Ještě je doporučujte..

No ono jde asi o to jaký lovečák, když jsem měla setra, tak jsem taky vzala kočár (golfky) a vyrazila jsem s dvouletým synem a psem do polí, protože prvotní bylo dopřát setru pohyb a riskovat, že mi dvouleté dítě nevydrží chodit třeba dvě-tři hodiny nebudu, takže taková pojistka pro unavené dítě...setr se bezvadně zabavil tím, že prohledával remízky...eventuelně "zkameněl" aby upozornil, že tam něco je...nepřišlo mi, že je to extra chudák, protože sebou táhne paničku, která má kočárek...na druhou stranu loveckej pes, pro kterého je vášní hnát se po stopě nebo honit zvěř je potom asi problém, ale myslím, že loveckýho psa zadavatel nehledá

24.7.2016 18:11
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

No ono jde asi o to jaký lovečák, když jsem měla setra, tak jsem taky vzala kočár (golfky) a vyrazila jsem s dvouletým synem a psem do polí, protože prvotní bylo dopřát setru pohyb a riskovat, že mi dvouleté dítě nevydrží chodit třeba dvě-tři hodiny nebudu, takže taková pojistka pro unavené dítě...setr se bezvadně zabavil tím, že prohledával remízky...eventuelně "zkameněl" aby upozornil, že tam něco je...nepřišlo mi, že je to extra chudák, protože sebou táhne paničku, která má kočárek...na druhou stranu loveckej pes, pro kterého je vášní hnát se po stopě nebo honit zvěř je potom asi problém, ale myslím, že loveckýho psa zadavatel nehledá

Přesně tak, ne každý lovecký pes (resp. lovecké plemeno) je vášnivým lovcem.

24.7.2016 18:46

Fiona.Praha napsal(a):

Prase?

Opilec, bezdomovec,...?

24.7.2016 18:49

Huskyjanina napsal(a):

To snad ne! To není zrovna pes snadný na výchovu!

24.7.2016 18:59
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

No to se mi stalo málem včera večer, vracíme se z prochajdy, chci přejít na druhej chodník, takže jsem se ohlídla jestli nejede auto a najednou jsem měla málem vyrvanou ruku z kloubu a měla jsem co dělat, abych to ustála...feně před nosem přeběhla kočka zrovna, když já se dívala za sebe ...to už jsem se naprdla a říkám jí "tak poslouchej dámo, když zvládnu půltunovýho koně, tak se mnou nebude cloumat nějaká padesátikilová ochechule, takže K NOZE a žádný blbosti, jinak chraň tě ruka páně "...proslov asi zabral až domů pak šlapala jako cvičenej pes

Legracni byl pribeh, jak ke CC prisla. Prala si labradora. Pritel ji ho slibil, vzal ji k roztomilym stenatkum, pockal az se do jednoho zamiluje, ona je devcica hodne citliva, a pak ji teprve ukazal jejich maminku

24.7.2016 19:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lexaurin napsal(a):
Legracni byl pribeh, jak ke CC prisla. Prala si labradora. Pritel ji ho slibil, vzal ji k roztomilym stenatkum, pockal az se do jednoho zamiluje, ona je devcica hodne citliva, a pak ji teprve ukazal jejich maminku

Takhle nějak asi vzniklo přísloví - přišel k tomu, jak slepý k houslím

24.7.2016 19:04

Lexaurin napsal(a):

...no taky budu muset při pořízení další feny improvizovat...akorát já bych maminku ukázat nesměla

V každém případě s labradorem by se jí taková "nehoda" mohla stát taky...

24.7.2016 19:55
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

...no taky budu muset při pořízení další feny improvizovat...akorát já bych maminku ukázat nesměla

V každém případě s labradorem by se jí taková "nehoda" mohla stát taky...

To pak bude jenom:"Ten pes zase vyrost!"

24.7.2016 20:08

Lexaurin napsal(a):
To pak bude jenom:"Ten pes zase vyrost!"

Tam to nebude o velikosti, ale o plemeni... ...

24.7.2016 21:22
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Tam to nebude o velikosti, ale o plemeni... ...

Aha a muzu vedet o jake plemeno jde?

24.7.2016 21:25
fikovnice

XXX.XXX.240.1

rapotacka11 napsal(a):
Neslintá ?

Ano, mám pocit, že jsem za svůj život nepoznala neslintajícího boxera. Navíc ti, co jsem je já poznala - a bylo jich dost - se mi fakt nejevili jako obranáří nýbrž lidumilové a strašní dobráci. Proto ten můj původní údiv nad tímto plemenem? Ale třeba se mýlím...

24.7.2016 21:26
fikovnice

XXX.XXX.240.1

elikk napsal(a):
Tak pak je boxer emocne vypjaty temer non-stop.

24.7.2016 21:30
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Anebo mnou několikrát zmiňovaný taser...? Jen nevím jak je to s jeho dostupností, s tím, když po zásahu někdo s prominutím "zhebne" (posouzení nutnosti obrany) atd.

24.7.2016 21:33
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Nooo, minulej rok na začátku naší vesnice (kde mám chalupu) mi klidným krokem přešla před autem bachyně s x pruhovanejma malinkejma. Bylo mi trochu úzko - přesně tou cestou chodívám se psem - tuším jsem i tak hoďku předtím tamtudy šla. Náš pes má asi 14 kg - ten by asi tehdy už nebyl...

24.7.2016 21:34
fikovnice

XXX.XXX.240.1

fikovnice napsal(a):
Nooo, minulej rok na začátku naší vesnice (kde mám chalupu) mi klidným krokem přešla před autem bachyně s x pruhovanejma malinkejma. Bylo mi trochu úzko - přesně tou cestou chodívám se psem - tuším jsem i tak hoďku předtím tamtudy šla. Náš pes má asi 14 kg - ten by asi tehdy už nebyl...

Jo, a není to málo frekventovaná cesta, nýbrž normální silnička - i pro auta.

24.7.2016 21:34

Lexaurin napsal(a):
Aha a muzu vedet o jake plemeno jde?

SAO...bohužel manžel, který zná jen pár základních plemen si moc dobře pamatuje, že jeden náš známý měl cca v roce 1993 středoasijce a ten majitele kousnul (takže tím je jasné, že toto dělaj všichni středoasijci ), takže by to chtělo štěně nekupírované, v barvě podobné mým psům s tím, že to je kříženec bernardýna...a byli bysme spokojený oba ...ale jakmile si přijedeme pro štěně a on by viděl kupírovanou mámu např. tak psa okamžitě identifikuje a nic z toho nebude...

24.7.2016 21:36
bhk

XXX.XXX.210.187

Já si - "znovu jen pamatuji" Boxery jako výborný obranáře, výborný k dětem.. já ho nikdy neměla, ale kamarádka měla postupně za sebou tři a ani jeden z nich nekolaboval v teplém počasí, všichni byli přátelští k cizím i k dětem pokud si to majitelka přála a obrany měli na jedničku - z jedním z jejich psů jsem to zažila dvakrát na vlastní kůži - poprvé když nás napadnul bezdomovec, podruhé opilec - reakce psa - suveréní..
Pokud bych chtěla Boxera tak bych volila psa od p.Šibalové, která je stále vede v tom starém, dobrém duchu..Je to ch.st. Lomicaro.

24.7.2016 21:37
fikovnice

XXX.XXX.240.1

A skot s tomu

24.7.2016 21:40
fikovnice

XXX.XXX.240.1

bhk napsal(a):
Já si - "znovu jen pamatuji" Boxery jako výborný obranáře, výborný k dětem.. já ho nikdy neměla, ale kamarádka měla postupně za sebou tři a ani jeden z nich nekolaboval v teplém počasí, všichni byli přátelští k cizím i k dětem pokud si to majitelka přála a obrany měli na jedničku - z jedním z jejich psů jsem to zažila dvakrát na vlastní kůži - poprvé když nás napadnul bezdomovec, podruhé opilec - reakce psa - suveréní..
Pokud bych chtěla Boxera tak bych volila psa od p.Šibalové, která je stále vede v tom starém, dobrém duchu..Je to ch.st. Lomicaro.

Já určitě nepůjdu do sporu. Věřím Vám. I když třeba to slintání by mně osobně trochu vadilo. Ale jinak jsou mi jako plemeno sympatičtí, to jo.

24.7.2016 21:58
bhk

XXX.XXX.210.187

fikovnice napsal(a):
Já určitě nepůjdu do sporu. Věřím Vám. I když třeba to slintání by mně osobně trochu vadilo. Ale jinak jsou mi jako plemeno sympatičtí, to jo.

Njn to jsem zapoměla dodat - slintání bylo, ale ne zas až tak, že by si někdo představoval slintance všude na stěnách..

Taky jsem poznala rodinu co měla Boxery dva - dům měli v lese a psiska převážně venku...No ano je to zase dáávno, ale řeknu Vám tak krásnou, tvrdou srst jsem už nikdy u Boxíků neviděla..a i ti byli zlatí - ochránci každým coulem a naprosto cizí člověk v jejich teritoriu jim nevadil, když nevadil páničkům..A ty svaliska...radost pohledět..
.Prostě věřím-jsem optimista- že i takové Boxery dnes chová více lidí - ten návrat k původnímu..
Já to až tak moc nesleduji a proto vím jen o té chovce p.Šibalové

Sympatičtí jsou mě též, ale přes všechnu dobrou zkušenost co s nima mám, bych raději zvolila třeba Dobrmana - opět z té "staré" školy.

24.7.2016 22:07
fikovnice

XXX.XXX.240.1

bhk napsal(a):
Njn to jsem zapoměla dodat - slintání bylo, ale ne zas až tak, že by si někdo představoval slintance všude na stěnách..

Taky jsem poznala rodinu co měla Boxery dva - dům měli v lese a psiska převážně venku...No ano je to zase dáávno, ale řeknu Vám tak krásnou, tvrdou srst jsem už nikdy u Boxíků neviděla..a i ti byli zlatí - ochránci každým coulem a naprosto cizí člověk v jejich teritoriu jim nevadil, když nevadil páničkům..A ty svaliska...radost pohledět..
.Prostě věřím-jsem optimista- že i takové Boxery dnes chová více lidí - ten návrat k původnímu..

Sympatičtí jsou mě též, ale přes všechnu dobrou zkušenost co s nima mám, bych raději zvolila třeba Dobrmana - opět z té "staré" školy.

Mně jsou sympatičtí zas rotvíci. Ale nemám pro něj podmínky.

24.7.2016 22:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

fikovnice napsal(a):
Mně jsou sympatičtí zas rotvíci. Ale nemám pro něj podmínky.

A co rotvajloyorkové?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/63428619/Stene-krizence.php

"Daruji štěně křížence rotvajler (matka) a jorkšír (otec).Narození 14.6.2016, jen do dobrých rukou".

Nevěřila bych tomu, že "to jde"

24.7.2016 23:58

Bocazx9 napsal(a):

Me napada americky buldok..nekteri maji i delsi cenich pokud nechcete pejska s placatym.

25.7.2016 01:34
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Fiona.Praha napsal(a):
A co rotvajloyorkové?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/63428619/Stene-krizence.php

"Daruji štěně křížence rotvajler (matka) a jorkšír (otec).Narození 14.6.2016, jen do dobrých rukou".

Nevěřila bych tomu, že "to jde"

Tak to já teda taky ne .
Ale u mě to fakt nejde - pořídit teď psa. Mám dva kocoury, jeden mi teď vážně onemocněl. A hlavně - nemohla bych psovi věnovat tolik času, kolik potřebuje. Pes je můj sen již od dětství. Ale dokud nebudu mít podmínky, aby nikterak nestrádal, tak do toho nepůjdu. A kdybych někdy ty podmínky měla, tak já mám v hledáčku více mně sympatických plemen - celkem široké rozpětí rozdílnosti - klidně od NO - přes rotvíka - k pinčovi. To jsou asi moje prioiritní plemena. No anebo vestaj. Ten náš současný (můj víkendový) je pes - úžasňák!

25.7.2016 09:10
paulí&majk

XXX.XXX.22.21

Co klasická dlouhosrstá kolie?
Podle mě rodinný mírumilovný pes který ale bude bránit svou rodinu. Znám jednu a když vycení zuby a zavrčí tak bych za branku opravdu nelezla, přesto ale dokud to není nutný tak nezaútočí. Hmotnost do 30 kg a na výchovu celkem nenáročná jen je potřeba jí dát dostatek pohybu.

25.7.2016 09:13
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

fikovnice napsal(a):
Tak to já teda taky ne .
Ale u mě to fakt nejde - pořídit teď psa. Mám dva kocoury, jeden mi teď vážně onemocněl. A hlavně - nemohla bych psovi věnovat tolik času, kolik potřebuje. Pes je můj sen již od dětství. Ale dokud nebudu mít podmínky, aby nikterak nestrádal, tak do toho nepůjdu. A kdybych někdy ty podmínky měla, tak já mám v hledáčku více mně sympatických plemen - celkem široké rozpětí rozdílnosti - klidně od NO - přes rotvíka - k pinčovi. To jsou asi moje prioiritní plemena. No anebo vestaj. Ten náš současný (můj víkendový) je pes - úžasňák!

Přizpůsobit se čemukoli dá úplně v klidu. Také jsem si říkal, pes nikdy. Do města, člověk je sám, kdo mě bude pomáhat. No a všecko je jinak. No i když ty kočendy se psem by mohly zamávat. To je fakt.

25.7.2016 10:17
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Bocazx9 napsal(a):

Nečetla jsem to celé jen váš dotaz a pak par odpovědí... jsem výcvikář na cvičáku, chovám NO a BOM a tak nějak mi prošlo cvičákem spoustu lidi se spoustou plemen a většina z nich měla podobné požadavky...a k těmto si pořídíly ruzné exo plemena (pro mě je exot vše co není služební či sportovní, lovecké do toho neřadím).Většina těchto lidí pak má dva zásadní problémy bud je pes správný představitel plemene a oni mají problém pochopit jeho povahu a tuto zvládnout a mají s tím spoustu trápení a vycházky se mění v boj se psem aby někoho či něco nesežral a nebo druhý problém což je častější většina těchto plemen se u nás chová spíš na bázi exterieru a přirozená povaha se potlačuje takže pak maji doma jen horu sádla která je ráda že leží a nikdo po ní nic nechce.
Pokud chcete psa na hlídání domu a máte velký pozemek tak doporučím pastevce s tím že prostě musíte respektovat jejich náturu a pokud chcete psa spíše i jako procházkového a výletovacího a trochu i sportovacího tak vybrat z klasiky ovčácka plemena s těma budete mít nejmín problému.

25.7.2016 10:28
lavacca

XXX.XXX.136.252

bhk napsal(a):

No jo, ale kde takovýho dobrmana brát a nekrást.. ? Dneska jsou tak prolezlí nemocemi až to není hezký, bohužel... :(.

25.7.2016 13:09

Am buldok..no, ne.30 - 50kg svalů a těžko pochopitelné povahy. Jako pit, argentýna, amstaf, ... Sice se to jmenuje buldok, ale není to z "Jake a tlusťoch" na dlouhých nožičkách. Spíš bulldog.

A vůbec. Proč toho psa nevybírá paní co s ním bude většinu dne ?

Každý si pořizujme psa, kterého dokážeme zvednout na stůl.

Se tak říká, ale něco na tom fakt je ;-).

25.7.2016 13:34

Am buldok..no, ne.30 - 50kg svalů a těžko pochopitelné povahy. Jako pit, argentýna, amstaf, ... Sice se to jmenuje buldok, ale není to z "Jake a tlusťoch" na dlouhých nožičkách. Spíš bulldog.

A vůbec. Proč toho psa nevybírá paní co s ním bude většinu dne ?

Každý si pořizujme psa, kterého dokážeme zvednout na stůl.

Se tak říká, ale něco na tom fakt je ;-).

Jenže to by velká - obří - plemena vymřela...

25.7.2016 13:34

"Proč toho psa nevybírá paní co s ním bude většinu dne ?"
to je pádný argument

"Každý si pořizujme psa, kterého dokážeme zvednout na stůl"
tak to by patrně byla celá plemena dost pasé...já své kluky nezvednu (teda pokud to neberu nejdřív přední nožičky, potom nahodíme zadek...ale to do auta, stůl by byl už moc vysoký).

25.7.2016 13:36
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Aliens_II napsal(a):
Přizpůsobit se čemukoli dá úplně v klidu. Také jsem si říkal, pes nikdy. Do města, člověk je sám, kdo mě bude pomáhat. No a všecko je jinak. No i když ty kočendy se psem by mohly zamávat. To je fakt.

Právě...
Nebo spíš s kočendama by to zamávalo...

25.7.2016 13:38
fikovnice

XXX.XXX.131.20

25.7.2016 14:24
andmac

XXX.XXX.114.96

Bocazx9 napsal(a):

Boxer mě taky napadl, k dětem jsou úžasní, to mají vrozené a hlídači jsou také. I když před prasetem by asi boxer utekl, ale to asi hodně plemen. Naštěstí jsem podobnou zkušenost ještě nezažila. Co se týká obav ze slintání, tak je to jedinec od jedince. Mám doma osmého boxíka a rozhodně ne všichni slintali. Vzpomínám na jednoho, který dokázal dělat i bubliny, jiný měl občas přímo provazce slin a další slintali jen před krmením a nebo vůbec.
S tím zdravím na tom nejsou nejlépe, chce to pečlivě vybírat - což vám jistotu stejně nedá, protože genetika je potvora. Hodně trpí na spondylozu páteře, nemoci srdce, příp. rakovinu. Jsou chovatelé, kteří testují na vše možné a pak jiní, kteří udělají jen povinné vyšetření, nakryjí šampionem a víc neřeší, jen aby štěňata byla hezká.
Povahově jsou hodně akční. Na ulici mám zkušenost, že lidé kteří boxera znají se k němu hrnou a on to opětuje, u jiných vzbuzuje respekt a někteří přecházejí na druhý chodník (s kupírovanýma ušima to bylo většinou to druhé). Kdysi dávno jsme zkoušeli v noci na táboře přepad cizím člověkem a tehdejší boxer byl zapřený o mou nohu a zuřivě štěkal. Byl v mládí týraný, některých lidí se bál, takže jsem očekávala, že uteče, ale překvapil. Od té doby jsem to už s dalším nezkoušela. Momentálně máme doma 3 boxery, jeden by určitě chránil, fenka by utekla a u třetí mladé to zatím nedokážu odhadnout. K dětem jsou ale super všichni tři.
Rozhodně doporučuji vyrazit na nějakou akci a prohlídnout si je, určitě víc jedinců a sám uvidíte zda vás osloví. U nás platí jednou boxer, vždycky boxer ;-).

25.7.2016 15:27

Proto "říká se" a "něco" na tom je ;-) Že by nešlo jen o váhu ? Proto použiji slova "říká se". Příště použiji "obrazně" smajlík

Někdo na to má, někdo ne. Někdo si poradí s pastevcem, někdo ani s čivavou. Radši si říct - nejsem si jista. Furt lépe než pak shánět EO, rádobycvičitele, z rodinných důvodů atd. a říkat jak je to a to plemeno hrozné, nezvladatelné.

Kudy chodím, tudy říkám - buldoky ne, to si nekupujte.
Je jich fakt škoda. Kdyby ubylo pár tisíc kupců a těchto rad,
bull dogům, Catahoulům apod. to jen prospěje. Bude je mít jen ten co "ví". On totiž kdo "ví", se neptá tady.

Radit tahle plemena někomu na obranu, někomu, kdo se řídí tím, co někde slyšel, četl a čte tady, super nápad. Nova nemá co vysílat ?

Také si nejdu koupit pastevce, protože, sice váha doslovně problém není, ale není to ono smajlík

25.7.2016 15:29

"Proč toho psa nevybírá paní co s ním bude většinu dne ?"
to je pádný argument

"Každý si pořizujme psa, kterého dokážeme zvednout na stůl"
tak to by patrně byla celá plemena dost pasé...já své kluky nezvednu (teda pokud to neberu nejdřív přední nožičky, potom nahodíme zadek...ale to do auta, stůl by byl už moc vysoký).

Zrovna pro Vás moje druhá poznámka neplatí.

25.7.2016 15:38

Co si budeme nalhávat, za poslední měsíc jsme se dověděli kolik majitelů ast a pastevců se bez EO, ostnáčů apod. neobešlo. Ten co ví proč tyhle psy, si je pořídí, tady se fakt ptát nebude. Jen tak nevyhynou, jen ubydou a budou se mít lépe.
A.
Musí mít každý psa ?

= jen řeč. otázka ;-).

bocazx9

27.7.2016 19:39
bocazx9

XXX.XXX.146.241

Díky všem za odpovědi. Pravdou je, že jsem se utvrdil v tom, že na tuto otázku odpověď na netu opravdu nedostanu :) Dle mého osobního názoru myslím, že pro moje požadavky se hodí pastevecké nebo molossoidní plemeno a protože se mi líbí více krátkosrstá plemena je pro mne volba číslo 2 favoritem. Mimochodem zde zazněla otázka co by si přála žena, pro ní je odjakživa favorit boxer, ale výběr řešila pouze na základě vzhledu na druhou stranu jeho povahová stránka není špatná. Ještě jednou díky všem za váš čas.

28.7.2016 06:54

Bocazx9, ta otázka na ženu zaznělo proto, protože z debaty tak nějak vyplynulo, že ona bude ten hlavní člověk, ona s ním bude chodit na procházky, takže její slovo by mělo mít minimálně stejnou váhu, jako tvé (a cvičit to zviřátko bude kdo?).
U pastevců si uvědom, co to slovo PASTEVEC znamená, co znamená ta pro ně typické samostatnost (tedy ne, že by rádi žili osamoceně, ale samostatně jednají), a váhově to taky není ta žádaná kategorie (v úvodu píšeš, že CC je moc těžký...). A ono to není jenom v té váze, pastevci mají velice razantní reakce a ta síla je ale opravdu veliká. Aby to neskončilo tak, že manželka nebude schopna takového psa vůbec venčit. A aby to nebylo kapku opačně - ne že se nebudete bát, že vám někdo ublíží, budete se bát, aby někomu neublížil váš naštvaný pastevec
Ten CC vůbec není špatná volba, cvičitelné, spolupracující, rozhodně lépe ovladatelné než pastevec.

28.7.2016 08:30
ivucha

XXX.XXX.234.254

Souhlas, máme čtyřměsíčního pejska kontinentálního buldoka a je super, je to mazel, ale není zbrklý, venku pohodář a doma hlídá už teď. Velkého psa mám protože býváme s mladším synem často doma samy, na samotě a je to i pro ten pocit bezpečnosti.

28.7.2016 09:13

fikovnice napsal(a):
Právě...
Nebo spíš s kočendama by to zamávalo...

Rozhodně vám nebudu vnucovat psa, víte své. Ale pes se s domácíma kočkama lehko srovná. Štěně dospělá kočka snadno umravní a dospělý pes pochopí, že tohle patří k paničce. Navíc kočka má v interiéru dost míst, kam se uchýlí když chce mít klid...

28.7.2016 15:22
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Rozhodně vám nebudu vnucovat psa, víte své. Ale pes se s domácíma kočkama lehko srovná. Štěně dospělá kočka snadno umravní a dospělý pes pochopí, že tohle patří k paničce. Navíc kočka má v interiéru dost míst, kam se uchýlí když chce mít klid...

Já se nechci hádat. U mě jde mnohem víc o zodpovědnost - nemám na psa čas, tak si jej nepořídím. Navíc bydlím v paneláku, mladší kocour teď vážně onemocněl. Zrovna pro něj by nový člen rodiny - štěně MOHL být stresující faktor. Přesto s mým "víkendovým" psem se moji kocouři snáší...ALE nenechala bych je samotné spolu. Nevím, jestli náhodou psovi najednou nerupne v bedně - na 99.999% ne, ale ani minimální riziko mi za to nestojí.

Neregistrovaný uživatel

28.7.2016 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.151

Každej pes slintá! Měl si vidět naší fenu knírače, jak cintala...

K věci...
Očividně nemáš úplně přehled o plemenech. Proto mazej na nějakou výstavu!
Vem sebou tužku, papír a jdi omrknut psy, pokecej s vystavovateli, koukni se, jaká plemena a jak rozmanitá můžou být...
Na výstavě v sobotu se vystavují nějaká plemena, v neděli další plemena. Pokud je výstava double cacib, tak se vystavují všechna plemena v jeden den.

Takhle po písmenkách - kór info z Wiky fakt nemůžeš brát za bernou minci!
Jdi se podívat do reality a uvidíš, co ti padne do oka...

,..,.-.,.

29.7.2016 15:05
,..,.-.,.

XXX.XXX.104.1

HOWAVART.

14.8.2016 20:55
IlonaNovotna

XXX.XXX.128.34

Dobrý den,
našla jsem inzerát http://psigalaxie.cz/kanarska-doga-stenata-2609 kde nabízejí štěňata Kanárské dogy. Má s tímto plemenem někdo zkušenosti? Potřebuju psa obranáře a hlídače velkého pozemku. Je proto toto plemeno vhodné?

14.8.2016 21:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

... anebo budou mrtví a zmrzačení všichni okolo, až paní s kočárkem, hlídajíc 2 děti psa nezvládne

To myslíte vážně, že by pes zmasakroval okolojdoucí lidi v domnění, že chtějí napadnou jím hlídanou rodinku?
Tak o tom jsem ještě neslyšela, a že by se takové zprávy NOVA chytla všema deseti.

14.8.2016 21:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

Chyba lávky.
Nedávno bylo v telce, jak si bachyně se selaty hezky ryla uprostřed parku a kolem chodili lidi a to i s kočárky a fotili si ta krásná prasátka
A vůbec se přitom nemuseli nikde prodírat.
Já bych vzala nohy na ramena, ti lidé zřejmě neměli pud sebezáchovy.
Ale nejspíš se nic nestalo, to by bylo v televizi určitě.

27.12.2016 03:03
Mara92

XXX.XXX.240.250

andmac napsal(a):
Boxer mě taky napadl, k dětem jsou úžasní, to mají vrozené a hlídači jsou také. I když před prasetem by asi boxer utekl, ale to asi hodně plemen. Naštěstí jsem podobnou zkušenost ještě nezažila. Co se týká obav ze slintání, tak je to jedinec od jedince. Mám doma osmého boxíka a rozhodně ne všichni slintali. Vzpomínám na jednoho, který dokázal dělat i bubliny, jiný měl občas přímo provazce slin a další slintali jen před krmením a nebo vůbec.
S tím zdravím na tom nejsou nejlépe, chce to pečlivě vybírat - což vám jistotu stejně nedá, protože genetika je potvora. Hodně trpí na spondylozu páteře, nemoci srdce, příp. rakovinu. Jsou chovatelé, kteří testují na vše možné a pak jiní, kteří udělají jen povinné vyšetření, nakryjí šampionem a víc neřeší, jen aby štěňata byla hezká.
Povahově jsou hodně akční. Na ulici mám zkušenost, že lidé kteří boxera znají se k němu hrnou a on to opětuje, u jiných vzbuzuje respekt a někteří přecházejí na druhý chodník (s kupírovanýma ušima to bylo většinou to druhé). Kdysi dávno jsme zkoušeli v noci na táboře přepad cizím člověkem a tehdejší boxer byl zapřený o mou nohu a zuřivě štěkal. Byl v mládí týraný, některých lidí se bál, takže jsem očekávala, že uteče, ale překvapil. Od té doby jsem to už s dalším nezkoušela. Momentálně máme doma 3 boxery, jeden by určitě chránil, fenka by utekla a u třetí mladé to zatím nedokážu odhadnout. K dětem jsou ale super všichni tři.
Rozhodně doporučuji vyrazit na nějakou akci a prohlídnout si je, určitě víc jedinců a sám uvidíte zda vás osloví. U nás platí jednou boxer, vždycky boxer ;-).

Též máme Boxera a musím s vámi jen souhlasit ! Opravdu moc hezky napsané!

27.12.2016 18:08
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Já musím opět zmínit Velkého knírače. Znám tři dva z cvičáku fungují jako hodinky. Nejsou to psi na perkách jako třeba boxeři. Třetího znám osobně. Kamarád se s ním věnuje sportovní kynologii. Obrany na jedničku poslušnost to samé. A co od něj vím povětšinou to obyčejné venčení má nastarosti manželka. Nemají s ním problém a myslím, že i vzhledem velký černý pes docela vzbuzuje respekt.

Hermínka

28.12.2016 11:54
Hermínka

XXX.XXX.174.130

Labrador

28.12.2016 12:11

Hermínka napsal(a):
Labrador

Univerzální rada - labrador - už jsem myslela, že se nikdo nechytí. Ale labrador není ani hlídač ani obranář a opravdu to není univerzální pes na všechny možné myslitelné účely. Je to lovecké plemeno.

Růžena Růžová

31.12.2016 23:29
Růžena Růžová

XXX.XXX.13.98

Jestli není problém v delší srsti (menší objem než zlatý retrívr) tak mně se osvědčili jako rodinní psi - dobrý vztah k dětem, samostatné hlídání a snadná ovladatelnost a výcvik - čeští horští psi (český horský pes). Slova "horský" není třeba se bát. Jeden čas mi zvládli i dva roky v paneláku. Akorát jak to v poslední době sleduji je potřeba si dát pozor na výběr psa podle zdravotního stavu - celkem dost často vidím chovat na fenách s dysplazií kyčelního kloubu 2/2 - a to mi příjde tedy u tohoto typu psa dost.

1.1.2017 21:54
avalin

XXX.XXX.132.104

Bocazx9 napsal(a):

Mám doma křížence angl. kokršpaněla, zaručuji vám že pokud si vyberete jednobarevné štěně bude dobrým hlídačem není ani moc malý ani moc velký. Je to mazel pokud se jedná o rodinu, a co jsem pochytila u lidí kteří měli angl. kokršpaněla, vždy byl dobrým hlídačem ale také rodinným mazlem kterého můžete mít doma v pokoji nebo venku v boudě.

1.1.2017 22:16
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Možná by bylo lepší se ptát, jaké děti ke psu - mírné, nenásilné, milující... pak by mělo vše klapat.

1.1.2017 22:19

avalin napsal(a):
Mám doma křížence angl. kokršpaněla, zaručuji vám že pokud si vyberete jednobarevné štěně bude dobrým hlídačem není ani moc malý ani moc velký. Je to mazel pokud se jedná o rodinu, a co jsem pochytila u lidí kteří měli angl. kokršpaněla, vždy byl dobrým hlídačem ale také rodinným mazlem kterého můžete mít doma v pokoji nebo venku v boudě.

Kokršpaněl? Asi jste přehlédla, že nechtějí jen živý alarm, ale i psa, schopného odvrátit útok, třeba na procházce. A to kokr při nejlepší vůli nesplní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík