CHS co má více psů/ háravé feny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2016 21:58
samaraa

XXX.XXX.128.99

Dobrý večer, otázka pro ty kdo má doma více psů / fenek. Jak praktikujete, když se začnou fenky hárat ? Oddělujete dál od psů, aby na ně pes neviděl ? Předem děkuji.

23.7.2016 22:58
lavacca

XXX.XXX.164.49

Vždy jsme měli doma mix psi + feny, nyní teda máme psy pro klid kastrované, ale i když nebyli, tak byli odděleni jen přes kotec. Tj. pes na čuby normálně viděl. Psi tam u nich lehávali po "kritické dny", ale nijak extrémně nešíleli jako hryzání do karisítě, apod.

Neregistrovaný uživatel

23.7.2016 23:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

samaraa napsal(a):
Dobrý večer, otázka pro ty kdo má doma více psů / fenek. Jak praktikujete, když se začnou fenky hárat ? Oddělujete dál od psů, aby na ně pes neviděl ? Předem děkuji.

Do toho cca 6. dne hárání je hlídám, ale ještě venčím společně, a pak už oddělím, a chodí zvlášť psi a feny (feny nám hárají zároveň).

23.7.2016 23:30
awake

XXX.XXX.115.226

Záleží na psovi. Měla jsem psa kvůli kterému jsem fenu hned co začínala hárat zavírala na zahradu za barák tak, aby na ní neviděl. Pes před domem vyváděl a vyrval nám prkna na dveřích garáže (za garáží byla fena).
Nynější pes háravky vůbec neřeší a je oddělený jen jedním obyč plotem tak, že na sebe vidí. Venčit je mohu normálně společně.

24.7.2016 00:21
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Do toho cca 6. dne hárání je hlídám, ale ještě venčím společně, a pak už oddělím, a chodí zvlášť psi a feny (feny nám hárají zároveň).

Tak to mi přijde také (snad) etologicky zajímavé, anebo je to náhoda? Mám na mysli to souběžné hárání více fen.

Neregistrovaný uživatel

24.7.2016 00:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

fikovnice napsal(a):
Tak to mi přijde také (snad) etologicky zajímavé, anebo je to náhoda? Mám na mysli to souběžné hárání více fen.

Je to celkem běžné, že si feny žijící v jedné smečce srovnávají cyklus. Mám 2 sestry, a ty hárají zaráz odjakživa, ale k tomu často mívám doma nějakou fenu na výcvik, a ta si srovnává hárání podle nich (plus mínus 14 dní).

24.7.2016 01:38
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Je to celkem běžné, že si feny žijící v jedné smečce srovnávají cyklus. Mám 2 sestry, a ty hárají zaráz odjakživa, ale k tomu často mívám doma nějakou fenu na výcvik, a ta si srovnává hárání podle nich (plus mínus 14 dní).

Tak toto jsem netušila...
Tedy vím, že se to říká o ženách dlouhodobě žijících třeba ve vězení nebo prostě v nějakém uzavřeném společenství - že se jim srovná shodně cyklus a společně "hárají"...

24.7.2016 05:47
scylla

XXX.XXX.150.32

samaraa napsal(a):

V krycích dnech v nepřítomnosti odděluji za dvoje zavřené dveře a nemáme problém.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2016 07:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Venčím společně, když jsme na zahradě jsou společně, když tam nejsme fena je na dvoře, pes na zahradě a nebo je jeden uvnitř a druhý venku. Jsou odděleni jen obyčejným cca 1,2m plotem, ne tedy pletivo, ale tyčky.

24.7.2016 11:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):

Náhoda to není. U nás běžně začala hárat alfa fena a do týdne háral zbytek.

To samé, když k nám přišla nová dospělá čuba, tak do týdne od nastěhování hárala - asi aby lépe zapadla do smečky?!?

PS: Když se tak zamyslím, tak dříve nám i venkovní kočky (2) říjely ve stejnou dobu - pak spolu dohromady kojily, atd. Pak šly spolu na kastraci a byl klid. :).

24.7.2016 11:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lavacca napsal(a):
Náhoda to není. U nás běžně začala hárat alfa fena a do týdne háral zbytek.

To samé, když k nám přišla nová dospělá čuba, tak do týdne od nastěhování hárala - asi aby lépe zapadla do smečky?!?

PS: Když se tak zamyslím, tak dříve nám i venkovní kočky (2) říjely ve stejnou dobu - pak spolu dohromady kojily, atd. Pak šly spolu na kastraci a byl klid. :).

Asi jsem měla divné fenky, háraly hezky po sobě podle stáří, nejstarší první, pak týden klid, pak prostřední, týden klid a nakonec nejmladší.Nesladily se nikdy. Kamarádka s nekastrovaným pejskem si stěžovala, že k nám její pes asi nikdy nepřijede na návštěvu, protože se do nehárání netrefí Teď je kastrovaný a je klid.

24.7.2016 11:30
lavacca

XXX.XXX.164.49

Fiona.Praha napsal(a):
Asi jsem měla divné fenky, háraly hezky po sobě podle stáří, nejstarší první, pak týden klid, pak prostřední, týden klid a nakonec nejmladší.Nesladily se nikdy. Kamarádka s nekastrovaným pejskem si stěžovala, že k nám její pes asi nikdy nepřijede na návštěvu, protože se do nehárání netrefí Teď je kastrovaný a je klid.

Tak u nás právě nejstarší byla ta alfa. Jinak se řídily dle jejího hárání do jejích téměř 14 let a to poslední 2 roky místo, aby hárala jako běžně 2x ročně, hárala 3x ročně. Teď si myslím, že po jejím odchodu se to srovná do toho 2x ročně dle starší feny (máme 9 letou a 5 letou), která vládne po ní.

24.7.2016 11:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lavacca napsal(a):
Tak u nás právě nejstarší byla ta alfa. Jinak se řídily dle jejího hárání do jejích téměř 14 let a to poslední 2 roky místo, aby hárala jako běžně 2x ročně, hárala 3x ročně. Teď si myslím, že po jejím odchodu se to srovná do toho 2x ročně dle starší feny (máme 9 letou a 5 letou), která vládne po ní.

Tak u nás se to nesrovnalo - nejstarší již není.
Zbylé dvě si dál háraly po svém, resp. po sobě. Přibyla dcera dříve prostřední (nyní nejstarší) a hárá stejně jako matka. Dříve nejmladší, nyní prostřední hárá až po nich. Tak nevím.

Je to v podstatě fuk, prostě hárají. Samozřejmě, že by bylo ideální kdyby háraly naprosto stejně, ale v životě jsou horší věci než hárání.
Když má někdo a chce mít hárající čuby (myslím nekastrované), musí s tím počítat a přizpůsobit se svým fenkám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík