Co pes pozná a vycítí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2016 23:40
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Ráda bych se zeptala na věc, která mě zajímá. A prosím zkušené o shovívavost, pokud napíšu nějaký nesmysl. U příbuzných porodila kočka koťata. Náš pes je objevil, a já byla svědkem toho, jak jedno extrémně opatrně vzal za kůži, olizoval, vrtěl ocasem (samozřejmě byl ihned odehnán a kotě vráceno kočce). Takto opatrně se nicméně chová ke všem mláďatům - zažila jsem s ním naprosto identické situace třeba s kuřaty, káčaty, a k lidským mláďatům - hlavně fakt malým dětem se chová taktéž extra opatrně, za každou cenu chce olíznout tvář, může si umlátit ocas jak s ním vrtí. Když jde kolem plotu třída dětiček z mateřské školky, nechávají učitelky děti psa pohladit a ten opět projevuje radost, snahu olíznout (aspoň ruku ), ale všechno jeho chování je mnohem jemnější a opatrnější než vůči dospělým. Jedná se o psa - samce. Není závislý na žádných hračkách (minulý byl např. závislák na všech míčcích, pískacích obzvlášť, tento ne). Dá se říct, že vycítí, že se jedná o bezbranné tvory, kterým by neměl ubližovat? Dá se nějak vysvětlit, proč má snahu olizovat a vlastně jako by "pečovat" o malinká koťata a "vyjadřuje" nadšení z nich? Jak píšu úvodem, ptám se spíš ze zvědavosti.

Neregistrovaný uživatel

23.7.2016 23:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

fikovnice napsal(a):
Ráda bych se zeptala na věc, která mě zajímá. A prosím zkušené o shovívavost, pokud napíšu nějaký nesmysl. U příbuzných porodila kočka koťata. Náš pes je objevil, a já byla svědkem toho, jak jedno extrémně opatrně vzal za kůži, olizoval, vrtěl ocasem (samozřejmě byl ihned odehnán a kotě vráceno kočce). Takto opatrně se nicméně chová ke všem mláďatům - zažila jsem s ním naprosto identické situace třeba s kuřaty, káčaty, a k lidským mláďatům - hlavně fakt malým dětem se chová taktéž extra opatrně, za každou cenu chce olíznout tvář, může si umlátit ocas jak s ním vrtí. Když jde kolem plotu třída dětiček z mateřské školky, nechávají učitelky děti psa pohladit a ten opět projevuje radost, snahu olíznout (aspoň ruku ), ale všechno jeho chování je mnohem jemnější a opatrnější než vůči dospělým. Jedná se o psa - samce. Není závislý na žádných hračkách (minulý byl např. závislák na všech míčcích, pískacích obzvlášť, tento ne). Dá se říct, že vycítí, že se jedná o bezbranné tvory, kterým by neměl ubližovat? Dá se nějak vysvětlit, proč má snahu olizovat a vlastně jako by "pečovat" o malinká koťata a "vyjadřuje" nadšení z nich? Jak píšu úvodem, ptám se spíš ze zvědavosti.

Jsou takoví psi, a že je to mládě určitě pes vycítí, a podle toho se chová. Můj starý pes je taky takový pečovatel o vše živé a bezbranné. I u ovcí je na jehňata extremně jemný - na berana je opravdu tvrdý, na staré ovce přísný, ale jak jsou jehňana, jak se z něj stává hodný strejda, co by je nejraději i kojil

24.7.2016 00:11
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jsou takoví psi, a že je to mládě určitě pes vycítí, a podle toho se chová. Můj starý pes je taky takový pečovatel o vše živé a bezbranné. I u ovcí je na jehňata extremně jemný - na berana je opravdu tvrdý, na staré ovce přísný, ale jak jsou jehňana, jak se z něj stává hodný strejda, co by je nejraději i kojil

Jj, to je přesné. Pak jsem si uvědomila, že jsem tam měla napsat, že náš pes - samec k mláďatům všeho druhu vykazuje přímo mateřské chování . On by snad opatroval i malé myši, kdyby je někde na zahradě vyhrabal!
Je to opravdu identické s tím mým - také rozdílné chování vůči dospělým - např. dospělou kočku je schopen prohnat, ale kotě - to je prostě chráněnec !

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2016 00:13

Asi jak který. Jako malá jsem měla ostřejšího jezevčíka, co se znažil zakousnout všechny kočky (a vůbec všechno živé, co vlezlo na chalupě na dvůr) kromě té "naší". Byla sousedů, ale víkendy trávila u nás. Jednou porodila koťata, výroba porodní bedny na poslední chvíli, mrskla jsem jí tam a už šlo první mrně. Pes viděl porod, ale přímý kontakt s koťaty až ve chvíli, kdy je přinesla ukázat kočka. Když vyřízená spala u nás na kožešince a koťátka se plazila mimo, tak je ten drsný jezevec čumákem starostlivě vracel zpátky ke kočce. Zlatý otec, staral se víc než matka do chvíle, než jsme je rozvezli novým majtelům..

24.7.2016 00:15
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Asi jak který. Jako malá jsem měla ostřejšího jezevčíka, co se znažil zakousnout všechny kočky (a vůbec všechno živé, co vlezlo na chalupě na dvůr) kromě té "naší". Byla sousedů, ale víkendy trávila u nás. Jednou porodila koťata, výroba porodní bedny na poslední chvíli, mrskla jsem jí tam a už šlo první mrně. Pes viděl porod, ale přímý kontakt s koťaty až ve chvíli, kdy je přinesla ukázat kočka. Když vyřízená spala u nás na kožešince a koťátka se plazila mimo, tak je ten drsný jezevec čumákem starostlivě vracel zpátky ke kočce. Zlatý otec, staral se víc než matka do chvíle, než jsme je rozvezli novým majtelům..

Takže, koukám, takoví pečovatelé nejsou výjimeční...

24.7.2016 03:29

fikovnice napsal(a):
Jj, to je přesné. Pak jsem si uvědomila, že jsem tam měla napsat, že náš pes - samec k mláďatům všeho druhu vykazuje přímo mateřské chování . On by snad opatroval i malé myši, kdyby je někde na zahradě vyhrabal!
Je to opravdu identické s tím mým - také rozdílné chování vůči dospělým - např. dospělou kočku je schopen prohnat, ale kotě - to je prostě chráněnec !

Můj chrťák byl také "pečovatelka", jak bylo v sousedství kotě, co vlezlo k nám na zahradu, tak byl přímo vzorná "matka", nejradši měl, kdy se nám narodila morčátka...v létě, když byla morčata puštěná volně po zahradě u nich lehával a když nějaké to mláďátko zůstalo "opuštěné" a začalo volat na rodiče, tak tam byl samozřejmě první a hnedka se staral...

24.7.2016 06:26

Mám pocit, že psi - samci jsou větší pečovatelé o cizí než feny. Fena si asi střeží všechen "svůj" prostor pro potenciální svoje potomstvo.

24.7.2016 07:35

Psi jsou různí, ale můj pes by je usmrtil a možná i sežral.

24.7.2016 07:49
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

Samozřejmě, že pes pozná, že to jsou mláďata. Jen ta informace nemusí mít pro každého psa význam.

Neregistrovaný uživatel

24.7.2016 07:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Mám pocit, že psi - samci jsou větší pečovatelé o cizí než feny. Fena si asi střeží všechen "svůj" prostor pro potenciální svoje potomstvo.

Taky mám takovou zkušenost.

24.7.2016 11:24

No u mých psů zatím svatá pravda...

24.7.2016 13:20

No u mých psů zatím svatá pravda...

Taky z našich psů byly vzorné mámy, a protože koťata byla bílá, tak jsme si dělali legraci, že je Larry vrorný taťka. Ale zřejmě to vycítila i kočka, protože koťata se narodila v podnájmu v psí boudě. A ani nezaplatila potvora nájem.

24.7.2016 13:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Taky z našich psů byly vzorné mámy, a protože koťata byla bílá, tak jsme si dělali legraci, že je Larry vrorný taťka. Ale zřejmě to vycítila i kočka, protože koťata se narodila v podnájmu v psí boudě. A ani nezaplatila potvora nájem.

24.7.2016 13:28

Prostě rodinná idylka

24.7.2016 15:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Vetřu se mezi pejskaře s koněm, tedy kobylkou.
Kamarádka jezdila na poněkud náladové kobči. Vdala se a otěhotněla. Postupně, jak miminko rostlo ji kobylka vozila ne jako jezdkyni, ale jako vzácný porcelán a jak se blížil den porodu, chodila čím dál opatrněji a ve finále už odmítala běhat.
Jen se tak ploužila vpřed.
A čeho jsem byla svědkem, že kamarádce dávala hlavu k bříšku a jakoby poslouchala.
Vzhledem k tomu, že byl špatně vypočítaný termín porodu, kamarádka jezdila ještě měsíc před.
Zvířata ví víc, než si lidé myslí.

24.7.2016 16:13
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

sisi58 napsal(a):
Kamarádka jezdila na poněkud náladové kobči. Vdala se a otěhotněla. Postupně, jak miminko rostlo ji kobylka vozila ne jako jezdkyni, ale jako vzácný porcelán a jak se blížil den porodu, chodila čím dál opatrněji a ve finále už odmítala běhat.
A čeho jsem byla svědkem, že kamarádce dávala hlavu k bříšku a jakoby poslouchala.
Vzhledem k tomu, že byl špatně vypočítaný termín porodu, kamarádka jezdila ještě měsíc před.

Zvířata mají minimálně výborný čich a poznat vzbouření hormonů u těhotné, asi nebude u kobyly problém. To asi pozná líp než samec. Ten by myslím poznal změnu, ale asi by nevěděl proč to?

24.7.2016 16:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

To je, jako když jsme chodili v této sestavě, velcí dva kluci moji, malá flekatá kříženka mamky, tak se nás někteří s vážnou tváří ptali, jestli je to jejich štěňátko

24.7.2016 19:57

lesnížínka napsal(a):
To je, jako když jsme chodili v této sestavě, velcí dva kluci moji, malá flekatá kříženka mamky, tak se nás někteří s vážnou tváří ptali, jestli je to jejich štěňátko

Krásná trojka

24.7.2016 20:03

Trochu sice odbočím od tématu, ale je to taky o vnímání psů. Před lety jsme šli bez psů na Šumavě z Březníku k Cikánské slati a předešli jsme starší manžele s kníračem. Hafan usoudil, že by potřeboval akčnější páníky a vyrazil za námi. Následovalo pořádné přivítání, náležité oslintání, dokonce nosil šišky a držel se s námi. Páník do 2x úspěšně přivolal, ale za chvíli byl pes zase u nás. Potřetí ale hafík dostal nůž na krk, bylo mu naznačeno, že se musí držet toho, kdo mu plní misku. Asi to uznal za pádný argument, protože pak už nepřišel.

24.7.2016 20:13

sisi58 napsal(a):

Není nad to mít empatické zvíře...to je potom ten pravej poklad...

24.7.2016 20:13

lesnížínka napsal(a):

Barevně to odpovídá

25.7.2016 01:57
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):

Ještě vzpomínka - cca před 5 lety přinesl bratranec v sedačce z auta spícího svého syna - v podstatě novorozeně. Bratranec je syn "hlavní paničky" zmiňovaného psa, takže pes jej dobře zná, ač bratranec už dávno bydlí se svojí rodinou jinde. Pes, když poprvé novorozeně uviděl, mohl se zbláznit radostí - opět mlácení ocasem jak o život, snaha mimi olíznout, řeklo se mu "Opatrně!" a on se pak chodil neustále na malého dívat, vždy začal vrtět ohonem - ale fakt byla z něj poznat šílená opatrnost a přitom radost...bylo to dojemný!

25.7.2016 10:05
vava69

XXX.XXX.136.28

Pes určitě pozná, že je to bezbranné stvoření.

25.7.2016 10:34
lavacca

XXX.XXX.136.252

Přesně tak, oni to poznají. U nás se spolu perou do úmoru a jak přišlo štěně, klídek, hlavně pomalu, ať mu neublížíme. To samé čuba na malá kuřátka a kachňátka hezky opatrně, aby jim neublížila.

Myslím, že někteří lidi by se měli od zvířat učit. ;).

25.7.2016 11:13
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

No, tak mému psovi je úplně jedno jestli je to malé děcko a jestli ho srazí na zem. Od mala jsme ho zvykali na děti, ale on teda sám od sebe nevycítí, že je to bezbranné stvoření a že by k němu měl být opatrný. Pokud bychom ho neusměrňovali tak je divoký a dítě porazí. Máme v rodině 4letého kluka, se kterým se vidí často, chce si s ním hrát, ale jak jsem psala - musí se usměrňovat aby ho neporazil a hladit se od něho nechce nechat vůbec. Má snahu mu oblizovat obličej, ale tak divoce, že by kluka při tom povalil na zem.

25.7.2016 11:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Samojed je pes vyloženě, šlechtěný" k dětem, takže je velmi opatrný a olizuje a olizuje No ne každá mamka to dá(pes je to velký, chápu hrůzu z ukouslého nosu, o matkách, co všechno myjou v nějaké desinfekci, ani nemluvě ) a ne každé dítě. Sestřenky 2,5letá dcerka je oraz, mají doma psy, kočky, koně...tu jen tak něco nerozhodí, bráchova 3letá Pražačka ta začne vřeštět, jak se k ní přiblíží A chudák pes nechápe, co se děje

25.7.2016 12:17
fikovnice

XXX.XXX.30.49

marcelaamax napsal(a):
No, tak mému psovi je úplně jedno jestli je to malé děcko a jestli ho srazí na zem. Od mala jsme ho zvykali na děti, ale on teda sám od sebe nevycítí, že je to bezbranné stvoření a že by k němu měl být opatrný. Pokud bychom ho neusměrňovali tak je divoký a dítě porazí. Máme v rodině 4letého kluka, se kterým se vidí často, chce si s ním hrát, ale jak jsem psala - musí se usměrňovat aby ho neporazil a hladit se od něho nechce nechat vůbec. Má snahu mu oblizovat obličej, ale tak divoce, že by kluka při tom povalil na zem.

No ale není to tím, že ten Váš je ještě puberťák - teda jestli se nepletu - a tím i divočák? A že se třeba ještě časem zklidní? Já ani nevím, odkdy to u toho našeho pozoruji, teď je mu 8 let, ale jestli takový byl třeba ve věku rok a půl, tak to nevím...

25.7.2016 12:18
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lesnížínka napsal(a):
Samojed je pes vyloženě, šlechtěný" k dětem, takže je velmi opatrný a olizuje a olizuje No ne každá mamka to dá(pes je to velký, chápu hrůzu z ukouslého nosu, o matkách, co všechno myjou v nějaké desinfekci, ani nemluvě ) a ne každé dítě. Sestřenky 2,5letá dcerka je oraz, mají doma psy, kočky, koně...tu jen tak něco nerozhodí, bráchova 3letá Pražačka ta začne vřeštět, jak se k ní přiblíží A chudák pes nechápe, co se děje

Tak to jsem o samojedech ani nevěděla . Jsou mi ještě víc symptičtí!

25.7.2016 12:19
fikovnice

XXX.XXX.30.49

marcelaamax napsal(a):

Anebo je to tak, jak už tu někdo psal, že "jak který pes je pečovatel". Ten náš je fakt úplná au-pair!

25.7.2016 12:27
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

fikovnice napsal(a):
No ale není to tím, že ten Váš je ještě puberťák - teda jestli se nepletu - a tím i divočák? A že se třeba ještě časem zklidní? Já ani nevím, odkdy to u toho našeho pozoruji, teď je mu 8 let, ale jestli takový byl třeba ve věku rok a půl, tak to nevím...

Těžko říct, je mu rok. On je fakt magor hyperaktivní . Přitom co znám jiné roční stafordy, nebo i mladší, tak se dokáží být klidní, když je tam dítě. Ale ten náš prostě ne . Minule jsme byli celé dopoledne na cvičáku, pak jsme rovnou ze cvičáku šli na procházku k vodě, kde lítal s ostatními psy. Přijeli jsme domů až navečer, a zrovna u nás byl ten 4 letý prcek. Myslela jsem si, že když je pes unavený, tak to bude lepší. Ale nebylo

A přitom na dospělé lidi neskáče, ale na děti má tendence skákat, nevím proč.

25.7.2016 13:41
fikovnice

XXX.XXX.131.20

marcelaamax napsal(a):
Těžko říct, je mu rok. On je fakt magor hyperaktivní . Přitom co znám jiné roční stafordy, nebo i mladší, tak se dokáží být klidní, když je tam dítě. Ale ten náš prostě ne . Minule jsme byli celé dopoledne na cvičáku, pak jsme rovnou ze cvičáku šli na procházku k vodě, kde lítal s ostatními psy. Přijeli jsme domů až navečer, a zrovna u nás byl ten 4 letý prcek. Myslela jsem si, že když je pes unavený, tak to bude lepší. Ale nebylo

A přitom na dospělé lidi neskáče, ale na děti má tendence skákat, nevím proč.

Asi je ta jiná kategorie, která je bere jako mláďata - parťáky na hraní a myslí se, že ti lidští prckové zvládnou to, co oni. Také jsem takového divočáka znala - byl to fox. Je ale pravda, že tam majitelé totálně zanedbali výchovu. On totiž radostí jak se sápal (třeba tehdy na mě jako na návštěvu), tak mi zásadně rozerval nějaké oblečení - x kalhot, i rifle, to byl fakt šílenec...

25.7.2016 14:52
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Ten můj ňouma je taky takový tele nevycválaný, trochu hromotluk, ale k dětem miláček, mám 4letou sestrenku a tam jsme ho hodně opatrně zvykali, protože její maminka nemá ráda psy a žádné zvíře nemaji no a tak. On se od ní nechá v klidu hladit, pak ji jemně voblizuje ruce atd... koukala jsem se zvířátky nevím, koček se bojí a jinak nikoho s morčaty atd neznám.. bydlíme ve městě, takže jsem mu ukazovala slimáka..moc ho nezajímal

25.7.2016 15:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Andrýsek3 napsal(a):
Ten můj ňouma je taky takový tele nevycválaný, trochu hromotluk, ale k dětem miláček, mám 4letou sestrenku a tam jsme ho hodně opatrně zvykali, protože její maminka nemá ráda psy a žádné zvíře nemaji no a tak. On se od ní nechá v klidu hladit, pak ji jemně voblizuje ruce atd... koukala jsem se zvířátky nevím, koček se bojí a jinak nikoho s morčaty atd neznám.. bydlíme ve městě, takže jsem mu ukazovala slimáka..moc ho nezajímal

O slimáka se moc pečovat nedá

25.7.2016 17:08
margoff

XXX.XXX.130.11

Co pes vycítí?
Jedna reálná historka, trochu mezi nebem a zemí...
Když jsem byl dítě, měli jsme doma fenku špice. Pohodová domácí potvora. Čas od času ale začala kňučet, poštěkávat a výt a pokaždé cca do pěti minut prošel kolem našeho domu pán XY, který do naší ulice chodil ke svým rodičům. Když fena začala vyvádět, musel být ještě tak 500 metrů od nás, přesto na něj reagovala. Nemohla ho vidět, dokonce nevím ani o tom, že by se s ním někdy potkala. Jenže... Ten člověk byl myslivec, na kterého se každý ve vesnici obrátil když potřeboval zastřelit kočku nebo psa. Naše fena zkrátka už "na dálku" cítila člověka, který "ubližuje"... Přestože jí osobně nikdy nijak neublížil a dokonce se nikdy ani nesetkali.
Takže asi tak.

25.7.2016 17:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

sisi58 napsal(a):

25.7.2016 17:12
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

fikovnice napsal(a):

No ano, oni je ty severské kmeny měli jak na tahání nákladu a pasení stád, tak zahřívali děti. A právě pokud se vyskytnul jedinec, který se po dítěti ohnal, či jinak projevil nevoli, byla z něj okamžitě kůže ke krbu Proto jsem to šlechtění dala do uvozovek

25.7.2016 17:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

margoff napsal(a):
Co pes vycítí?
Jedna reálná historka, trochu mezi nebem a zemí...
Když jsem byl dítě, měli jsme doma fenku špice. Pohodová domácí potvora. Čas od času ale začala kňučet, poštěkávat a výt a pokaždé cca do pěti minut prošel kolem našeho domu pán XY, který do naší ulice chodil ke svým rodičům. Když fena začala vyvádět, musel být ještě tak 500 metrů od nás, přesto na něj reagovala. Nemohla ho vidět, dokonce nevím ani o tom, že by se s ním někdy potkala. Jenže... Ten člověk byl myslivec, na kterého se každý ve vesnici obrátil když potřeboval zastřelit kočku nebo psa. Naše fena zkrátka už "na dálku" cítila člověka, který "ubližuje"... Přestože jí osobně nikdy nijak neublížil a dokonce se nikdy ani nesetkali.
Takže asi tak.

Trošku to poopravím. Nebylo to asi tím, že z něj cítila, že ubližuje, ale negativní emoce určitě. Nebo stačilo jen to, že když šel kolem plotu, houknul na ni něco ve smyslu, zavři hubu potvoro" Znám to z vlasní zkušenosti, taky tu jednoho tak milého pána máme ale tohle teda není myslivec, spíš takový bezdomovec. Můj pes, jak má všechny rád, tak tohohle obchází obloukem..

Neregistrovaný uživatel

25.7.2016 17:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Co pes vycítí a pozná, myslím, že úplně vše...

Moji psiska poznají, kdy mě něco bolí, kdy jsem naštvaná, kdy naopak mám radost, kdy mám dobrou náladu. Prostě poznají v jakém jsme momentálním rozpoložení.
Stejně tak poznají ke komu chovám sympatie a ke komu antipatie (díky tomu jsem psovi zkazila jednu výstavu, nějak jsem se neudržela).
Dále psiska vnímají když jim jde člověk pomoct, a naopak když jim jde člověk ublížit...

Vnímavá jsou to stvoření...

25.7.2016 19:14
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):

Ano, sloužili totiž jako "deky". Zahřívali v posteli páníky, byli to takové postelové přímotopy.

Je fakt, že náš Andík miloval nejvíc se k člověku připlácnout a jen prostě pobýt...mnohokrát jsem s ním tak ležela v trávě, kdy jsem ho obejmula a on byl blahem bez sebe. A do poslední chvíle byl vysmátý od ucha k uchu - to jsem na něm milovala nejvíc,.

Jinak naše Aime - vlčí špicka k dětem nebyla, ta byla takový ten typický neposeda, který dítě sestřelil v rámci hry a vrtění zadkem. Mám zkušenost, že většinou čím větší pes, tím je k dětem klidnější a dává si víc pozor (asi si víc uvědomuje svou sílu). I když výjimky se určitě najdou..

25.7.2016 19:17
lavacca

XXX.XXX.164.49

lesnížínka napsal(a):
No ano, oni je ty severské kmeny měli jak na tahání nákladu a pasení stád, tak zahřívali děti. A právě pokud se vyskytnul jedinec, který se po dítěti ohnal, či jinak projevil nevoli, byla z něj okamžitě kůže ke krbu Proto jsem to šlechtění dala do uvozovek

No, ale vezme-li se to do důsledku, bylo to cílená a velmi účinná metoda, jak do chovu pustit jen ty nejlepší jedince... tehdy prostě možnost kastrace, apod. nebyla...

25.7.2016 19:29
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

sisi58 napsal(a):

Nedá,...chtěl ho zblajznout, bestie jedna.

25.7.2016 19:30
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

lavacca napsal(a):
Ano, sloužili totiž jako "deky". Zahřívali v posteli páníky, byli to takové postelové přímotopy.

Je fakt, že náš Andík miloval nejvíc se k člověku připlácnout a jen prostě pobýt...mnohokrát jsem s ním tak ležela v trávě, kdy jsem ho obejmula a on byl blahem bez sebe. A do poslední chvíle byl vysmátý od ucha k uchu - to jsem na něm milovala nejvíc,.

Jinak naše Aime - vlčí špicka k dětem nebyla, ta byla takový ten typický neposeda, který dítě sestřelil v rámci hry a vrtění zadkem. Mám zkušenost, že většinou čím větší pes, tím je k dětem klidnější a dává si víc pozor (asi si víc uvědomuje svou sílu). I když výjimky se určitě najdou..

Na samojedech se mi strašně líbí právě ten úsměv. Před cca 3mi lety jsem měla tu čest se s jedním poznat, byl to smíšek. Jsou nádherní.
Edit: myslím, že jsem slyšela, že se jim říká smiling dogs?

25.7.2016 19:44

Andrýsek3 napsal(a):

Jé sestřenka má šestiměsíční feňulku bosíka a ta zpucne taky všechno...chtěla si na zahradu pořídit dva indický běžce, aby likvidovali slimáky...no nemusí, Tara je žere taky

25.7.2016 19:47
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Jé sestřenka má šestiměsíční feňulku bosíka a ta zpucne taky všechno...chtěla si na zahradu pořídit dva indický běžce, aby likvidovali slimáky...no nemusí, Tara je žere taky

No nevím, nebezpečně se k němu blížil asi by ho jen oblíznul, čuňák. Tak aspon to mají vše v jednom.

25.7.2016 21:26
lavacca

XXX.XXX.164.49

Andrýsek3 napsal(a):
Na samojedech se mi strašně líbí právě ten úsměv. Před cca 3mi lety jsem měla tu čest se s jedním poznat, byl to smíšek. Jsou nádherní.
Edit: myslím, že jsem slyšela, že se jim říká smiling dogs?

Jj, samíci a ještě pak špicové, ti se taky většinu času smějou od ucha k uchu. :) Mám ty špicovaté "chlupaté koule" moc ráda.

Ano, někde jsem to dříve taky četla. A velmi s tím souhlasím. :).

25.7.2016 21:31
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

lavacca napsal(a):
Jj, samíci a ještě pak špicové, ti se taky většinu času smějou od ucha k uchu. :) Mám ty špicovaté "chlupaté koule" moc ráda.

Ano, někde jsem to dříve taky četla. A velmi s tím souhlasím. :).

Mě se líbí tolik různých psů, přítel má rád jen krátkosrsté, mě se líbí od každýho nějaký, tyhle méďové moc. A jednou bych chtěla novofundláka. malý medvídek.

25.7.2016 22:21

Andrýsek3 napsal(a):
Mě se líbí tolik různých psů, přítel má rád jen krátkosrsté, mě se líbí od každýho nějaký, tyhle méďové moc. A jednou bych chtěla novofundláka. malý medvídek.

Co medvídek...medvídkový mimiňo

25.7.2016 22:32
lavacca

XXX.XXX.164.49

Andrýsek3 napsal(a):

Já jsem "ujetá" na špicoidní méďi, na chlupaté pastevce (kavkazák, moskevák a spol) a pak záleží na jedincích - koneckonců doma máme teď mix 5 různých psů (briard, něm.ovčák,2 voříšci každý originál - jeden pálený 25 kg druhý černý s bíl.náprsenkou 18 kg a malý beauceron) a nadšení.

25.7.2016 22:46

lavacca napsal(a):
Já jsem "ujetá" na špicoidní méďi, na chlupaté pastevce (kavkazák, moskevák a spol) a pak záleží na jedincích - koneckonců doma máme teď mix 5 různých psů (briard, něm.ovčák,2 voříšci každý originál - jeden pálený 25 kg druhý černý s bíl.náprsenkou 18 kg a malý beauceron) a nadšení.

No mám doma jen dva psy a po dnešní procházce bych je nejradši oba "zabila", chovali se jak utržený ze řetězu, pes pořád poštěkával, prostě všem za každou cenu chtěli ukázat, že jsou nevychovaní spratci...asi se jim zatmělo z toho horka nebo byly nějaký erekce na slunci... ...ale teď už spinkaj jako andílkové a zase by je člověk láskou sežral

25.7.2016 22:56

No mám doma jen dva psy a po dnešní procházce bych je nejradši oba "zabila", chovali se jak utržený ze řetězu, pes pořád poštěkával, prostě všem za každou cenu chtěli ukázat, že jsou nevychovaní spratci...asi se jim zatmělo z toho horka nebo byly nějaký erekce na slunci... ...ale teď už spinkaj jako andílkové a zase by je člověk láskou sežral

To je předdešťová a předbouřková aktivita. To jsou všechny smečky vyjímečně aktivní ( a nesnesitelné ). Někdy i lidi a vždycky včely.

25.7.2016 23:12

To je předdešťová a předbouřková aktivita. To jsou všechny smečky vyjímečně aktivní ( a nesnesitelné ). Někdy i lidi a vždycky včely.

No to doufám, jinak bych si musela myslet, že mi to dělaj naschvál, aby předvedli, že maj neschopnou paničku
a doufám, že vycítili, že mě pěkně naštvali... ...vůbec jsme neměli nikam chodit už když jsem jim nasazovala obojky, tak bláznili, že jsem si říkala "kdo jste a co jste udělali s mýma pesanama?"...

26.7.2016 10:48
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

fikovnice napsal(a):
Asi je ta jiná kategorie, která je bere jako mláďata - parťáky na hraní a myslí se, že ti lidští prckové zvládnou to, co oni. Také jsem takového divočáka znala - byl to fox. Je ale pravda, že tam majitelé totálně zanedbali výchovu. On totiž radostí jak se sápal (třeba tehdy na mě jako na návštěvu), tak mi zásadně rozerval nějaké oblečení - x kalhot, i rifle, to byl fakt šílenec...

On je celkově hrozne divoky, i pri hre se psy. S malymi ho hrát nenechávám, protoze si neuvědomuje svojo silu, ma svuj styl hry a ublizil by.

26.7.2016 10:52
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

marcelaamax napsal(a):
On je celkově hrozne divoky, i pri hre se psy. S malymi ho hrát nenechávám, protoze si neuvědomuje svojo silu, ma svuj styl hry a ublizil by.

No a jak divoký? Jako že do nich bourá? Jednoho takového také znám. To je tank. Ale hrozně hodný, veselý pes. Jen je děsně vítací a prostě musí toho psa vidět a očuchnout a je mu jedno, jestli to je velký, malý a nebo veverka. A pak si s ním hrát. Vždy je zbourá. No já mám výhodu, že ta moje mu zdrhne a vyhne se ladně, takže to on pak už na ni neví jak a většinou ji pak nechá.

26.7.2016 12:48
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Aliens_II napsal(a):
No a jak divoký? Jako že do nich bourá? Jednoho takového také znám. To je tank. Ale hrozně hodný, veselý pes. Jen je děsně vítací a prostě musí toho psa vidět a očuchnout a je mu jedno, jestli to je velký, malý a nebo veverka. A pak si s ním hrát. Vždy je zbourá. No já mám výhodu, že ta moje mu zdrhne a vyhne se ladně, takže to on pak už na ni neví jak a většinou ji pak nechá.

On taky nejradši se psy beha a je jak strela. Ale kdyz ten druhy pes nebeha, tak on treba maleho psa vezme packou, nebo je schopny se pres neho prekulit a to by nemuselo dobre dopadnout.

26.7.2016 12:53
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

marcelaamax napsal(a):
On taky nejradši se psy beha a je jak strela. Ale kdyz ten druhy pes nebeha, tak on treba maleho psa vezme packou, nebo je schopny se pres neho prekulit a to by nemuselo dobre dopadnout.

Městský pes vyloženě.

26.7.2016 13:28
tiffany

XXX.XXX.96.13

Ten překlep mě rozesmál smajlík Předpokládám, že na slunci byly erupce

26.7.2016 13:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

tiffany napsal(a):

Já myslím, že to nebyl překlep

26.7.2016 13:36
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

lesnížínka napsal(a):
Já myslím, že to nebyl překlep

No jistě že nebyl.
Jana jen tak šprýmuje.

26.7.2016 13:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

lavacca napsal(a):

No..já na všechno, co šlo kolem špice My měli v rodině nekolik špicích kříženců, sestřenka křížence akity a taky čau čau, muž špice bílého a vlčího...a já teď samíka. K němu chtěl muž berňuchu, což se ukázalo, že je nejlepší pes na světě, ale takový mazel jako samík to prostě nebyl. Nelísal se a nevnucoval, když tak, jen hrdě přisednul a nechal se laskat Na jeho počest jsem si letošní kalendář nechala udělat s fotkama, jak šel rok od chvíle, kdy jsme si je přivezli, jak rostli(minulé roky to byly vždycky momentky z celého předešlého roku) a teď se zrovna dívám na fotku, kde jsou...nevím, tak 4-5 měsíční? A to je období, kdy jsme samíkovi říkali, malé opičátko" Hele:

26.7.2016 13:59
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

lesnížínka napsal(a):
No..já na všechno, co šlo kolem špice My měli v rodině nekolik špicích kříženců, sestřenka křížence akity a taky čau čau, muž špice bílého a vlčího...a já teď samíka. K němu chtěl muž berňuchu, což se ukázalo, že je nejlepší pes na světě, ale takový mazel jako samík to prostě nebyl. Nelísal se a nevnucoval, když tak, jen hrdě přisednul a nechal se laskat Na jeho počest jsem si letošní kalendář nechala udělat s fotkama, jak šel rok od chvíle, kdy jsme si je přivezli, jak rostli(minulé roky to byly vždycky momentky z celého předešlého roku) a teď se zrovna dívám na fotku, kde jsou...nevím, tak 4-5 měsíční? A to je období, kdy jsme samíkovi říkali, malé opičátko" Hele:

No a teď z toho je lední medvěd. A z toho druhého grizzly.

26.7.2016 14:23

tiffany napsal(a):

To nebyl překlep...já to tak standardně používám

26.7.2016 14:28

lesnížínka napsal(a):

Takové fotky mě vždycky dokážou rozněžnit...a vyvolávají ve mě mateřské city

26.7.2016 14:43
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Takové fotky mě vždycky dokážou rozněžnit...a vyvolávají ve mě mateřské city

Jani, tak pozor na to. Aby se něco nezvrtlo.

26.7.2016 14:57
Maju2

XXX.XXX.182.186

Naši domácí mají dominantního kocoura, který všechny seká a škrábe.. Ale jakmile k němu přijde jejich 2-telá dcera a začne kolem kocourka stavět domeček z polštářů, zaháže ho dekami a pak si za ním vleze, tak drží a leží. :).

26.7.2016 15:04

lesnížínka napsal(a):

Krásné foto no a váš berňák byl asi ta výjimka, co potvrzuje pravidlo. Kolikrát si říkám, že z toho jejich válení budu placatý, ale vždycky se těším, když se večer dojdou pomazlit. A takový salašník pod hlavou jako polštář nemá chybu. A náš poslední berňouš se zasloužilým komplicem všech rošťáren zamlada.

26.7.2016 15:11

Aliens_II napsal(a):
Jani, tak pozor na to. Aby se něco nezvrtlo.

Samozřejmě mateřské city vůči štěňatům, když vidim dítě tak mě takové nesmysli rozhodně nenapadají, jsem špatně socializovaná a dětí se bojím, obzvlášť těch co neznám ...pokud jsi myslel na toto

26.7.2016 16:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Samozřejmě mateřské city vůči štěňatům, když vidim dítě tak mě takové nesmysli rozhodně nenapadají, jsem špatně socializovaná a dětí se bojím, obzvlášť těch co neznám ...pokud jsi myslel na toto

Nápodobně, na dítě mne zašišlat rozhodně nenapadne...se psy ani jinak nemluvím.

26.7.2016 17:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Krásné foto no a váš berňák byl asi ta výjimka, co potvrzuje pravidlo. Kolikrát si říkám, že z toho jejich válení budu placatý, ale vždycky se těším, když se večer dojdou pomazlit. A takový salašník pod hlavou jako polštář nemá chybu. A náš poslední berňouš se zasloužilým komplicem všech rošťáren zamlada.

Ano byl, Berunka se nerad mazlil. Bylo na něm vidět, jak nás miluje, neudělal bez nás ani krok, ležel tam, kde jsme byli my(to samík ne, ten si lehne, kde jemu to vyhovuje) ale nějaké moje mucinky-pusinky neměl rád. Uhýbal a tvářil se znechuceně Od cizích lidí a dětí snášel hlazení a obdiv mu vyloženě lichotil, ale jak ho chtěl někdo pusinkovat, tak zbystřil(měl to se mnou nacvičené, věděl co bude následovat ).

28.7.2016 15:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):

Tak se slimákem mám jednu z nejkomičtějších situací se psem, ale blbě se to po netu popisuje. Chytla jsem toho hnusáka velkýho slizkýho, pes ke mně běžel natěšený co že to mám. Tak jsem mu slimáka ukázala, on si čichl, snad i lízl (?), udělal pár kroků a až po těch pár krocích najednou...se mu navalilo = takovej ten zvuk i pohyb jako když se chystá zvracet. Vím, že mu nebylo ze slimáka úplně dobře , ale já dodnes, když si na to vzpomenu, tak mám záchvat smíchu.

28.7.2016 15:31
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Co pes vycítí a pozná, myslím, že úplně vše...

Moji psiska poznají, kdy mě něco bolí, kdy jsem naštvaná, kdy naopak mám radost, kdy mám dobrou náladu. Prostě poznají v jakém jsme momentálním rozpoložení.
Stejně tak poznají ke komu chovám sympatie a ke komu antipatie (díky tomu jsem psovi zkazila jednu výstavu, nějak jsem se neudržela).
Dále psiska vnímají když jim jde člověk pomoct, a naopak když jim jde člověk ublížit...

Vnímavá jsou to stvoření...

...jen doplním. Po zkušenosti se současným smrtelným onemocněním mého mladšího kocoura si myslím, že i kočky poznají pomoc od lidí a jsou za ni vděčné...

28.7.2016 15:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Maju2 napsal(a):
Naši domácí mají dominantního kocoura, který všechny seká a škrábe.. Ale jakmile k němu přijde jejich 2-telá dcera a začne kolem kocourka stavět domeček z polštářů, zaháže ho dekami a pak si za ním vleze, tak drží a leží. :).

28.7.2016 15:34
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):

Faaakt? Viz výše ten můj zážitek náš pes vs. slimák!

28.7.2016 15:38
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

fikovnice napsal(a):
Faaakt? Viz výše ten můj zážitek náš pes vs. slimák!

Běhal k němu a zase zpět a jen čuchnul a asi obliznul a zase znova, měla jsem strach, aby ho nezblajznul, tak jsme slimáka nechali být

28.7.2016 16:08
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
Běhal k němu a zase zpět a jen čuchnul a asi obliznul a zase znova, měla jsem strach, aby ho nezblajznul, tak jsme slimáka nechali být

U nás to byla fakt strašně komická záležitost. Jenže to fakt nejde po netu popsat. Jak k němu čichl a až po chvíli se mu navalilo (tuším, že někde se říká "začal natahovat").

28.7.2016 16:13
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):

Doplnění: Kočce se musel udělat menší otvor pro vstup za koťaty, aby se tam nedostal pes. Pes je totiž vytahoval ven, olizoval a radoval se nad nimi , sice extrémně opatrně, ale musela tomu být udělána přítrž. Co je moc (pečovatelství), to je moc!

28.7.2016 16:17
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Pardon za OT!
Slyšely ty kočky? (Ptám se kvůli barvě samozřejmě.).

28.7.2016 20:44
bhk

XXX.XXX.210.180

fikovnice napsal(a):

Sice to není tak úplně o tomtéž, ale možná by vás zaujala kniha
Váš pes to ví od Ruperta Sheldrake

Přiznám, že knihu mám doma mnoho let a jak čtu ráda - tak tuhle jsem dodnes nedočetla...

Třeba vás navnadí tento krátký přepis z knihy
- Psi, kteří vědí, kdy se jejich páničkové vracejí domů...
Kočky, které zvedají telefon, když volá osoba k níž přilnuly...
Koně, kteří dokáží najít cestu domů v neznámém kraji...
Kočky předvídající zemetřesení...
atd atd
- všechny tyto aspekty chování zvířat naznačují existenci forem vnímání, které se nacházejí kdesi za hranicemi současného vědeckého poznání..

29.7.2016 00:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

bhk napsal(a):
Sice to není tak úplně o tomtéž, ale možná by vás zaujala kniha
Váš pes to ví od Ruperta Sheldrake

Přiznám, že knihu mám doma mnoho let a jak čtu ráda - tak tuhle jsem dodnes nedočetla...

Třeba vás navnadí tento krátký přepis z knihy
- Psi, kteří vědí, kdy se jejich páničkové vracejí domů...
Kočky, které zvedají telefon, když volá osoba k níž přilnuly...
Koně, kteří dokáží najít cestu domů v neznámém kraji...
Kočky předvídající zemetřesení...
atd atd
- všechny tyto aspekty chování zvířat naznačují existenci forem vnímání, které se nacházejí kdesi za hranicemi současného vědeckého poznání..

Děkuji za tip!

29.7.2016 00:36
fikovnice

XXX.XXX.30.49

marcelaamax napsal(a):

Jo jo, přesně tak jsem to myslela. Že si asi neuvědomuje svoji sílu a převahu nad menšími. Ale říkám si, že to třeba ještě přijde, teď je to ještě puberťák.

Přidejte reakci

Přidat smajlík