Uživatel s deaktivovaným účtem

Že je Blesk bulvár víme ale že by večeřejně propagoval týrání zvířat.Prohlídněte si ty štěňata mají kupírované ocásky.Není to náhodou porušování zákona na ochranu zvířat?
napsal(a):
Že je Blesk bulvár víme ale že by večeřejně propagoval týrání zvířat.Prohlídněte si ty štěňata mají kupírované ocásky.Není to náhodou porušování zákona na ochranu zvířat?
No tak to s PP nebudou a fena asi klasický jork taky nebude to by se do ní nevešli.
yorkšírka9

XXX.XXX.159.47
Milá paní, je čistá a nebudu dávat do novin křížence s rotwajlerem.
a že jich má 9 ? hold osud! ona sama byla pouze ze 4 štěnat. NÁHODY SE DĚJÍ, ALE U TĚCH CHYTRÝCH LIDÍ NE!

yorkšírka9
napsal(a):
a že jich má 9 ? hold osud! ona sama byla pouze ze 4 štěnat. NÁHODY SE DĚJÍ, ALE U TĚCH CHYTRÝCH LIDÍ NE!
Čistá?
ale ten větší typ, že?
yorksirka9

XXX.XXX.200.34
Představte si ...má cca 3kg..
A těm chytrým se omlouvam...zapomněli jsme dodat, že její otec je Slon a teta žirafa.
Těm normálním děkujeme za normální reakce.
yorkšírka9
napsal(a):
No, tady ale nikdo neřešil, zda je čistá či špinavá, ale zda je čistokrevná.
A pokud není s PP, tak jistotu čistokrevnosti nikdy nemáte, takže...

lavacca
napsal(a):
No, tady ale nikdo neřešil, zda je čistá či špinavá, ale zda je čistokrevná.
A pokud není s PP, tak jistotu čistokrevnosti nikdy nemáte, takže...

conie
napsal(a):
Už ani ocásky nejsou povolené.
Motáte do sebe dvě věci.
jedna věc je zákon na ochranu zvířat proti týrání. ten výslovně zakazuje kupírování uší, ale ocasy jsou povolené.
a pak je standard. důvod, proč se třeba rotvajlerům už nekupírují ocasy není v tom, že by to zakazoval zákon, ale protože v zemi původu došlo ke změně standardu plemene a kupírovaný pes je podle něj NESTANDARD. Takže kupírování ho vylučuje z výstav, ne proto, že by ho na výstavu nepustili (jako psa s kupírovanýma ušima) ale proto, že by ho prostě vyhodili za nestandardnost.
No a když má někdo doma nepapírového jorka, klidně ho může být s kupírovaným ocasem, protože u bezpapíráků se na standard beztak nehraje.
yorkšírka9
napsal(a):
Jistě je s PP a budou i štěnata že? s PP se jim dávno ocasy nekupírují protože na výstavě jsou bez šance, teda narozeni po roce 1993, takže už všichni jorci na výstavě jsou s dlouhým ocasem. Náhod se dějí ale v tomt případě to náhoda vůbec neni
Celá "událost" byla zmedializována i na FTV PRIMA, z reportáže vyplynulo, jak je vlastně množení kříženců bez PP fajn, když je to doma.. no prostě děs.
Na facebookových stránkách této televize se následně strhla debata a PRIMA natočila další reportáž, kde své bláboly ještě obhajuje (a jako "celebritu" zvolila Smetanovou).
Kdo má FB a silný žaludek, může se přesvědčit v těchto odkazech:
Původní reportáž:
https://www.facebook.com/zpravyftvprima/videos/854523927982406/
Další reportáž
https://www.facebook.com/zpravyftvprima/videos/855351661232966/.
Jogginka

XXX.XXX.146.136
ainu
napsal(a):
Celá "událost" byla zmedializována i na FTV PRIMA, z reportáže vyplynulo, jak je vlastně množení kříženců bez PP fajn, když je to doma.. no prostě děs.
Na facebookových stránkách této televize se následně strhla debata a PRIMA natočila další reportáž, kde své bláboly ještě obhajuje (a jako "celebritu" zvolila Smetanovou).
Kdo má FB a silný žaludek, může se přesvědčit v těchto odkazech:
Původní reportáž:
https://www.facebook.com/zpravyftvprima/videos/854523927982406/
Další reportáž
https://www.facebook.com/zpravyftvprima/videos/855351661232966/.
Proč by měl mít silný žaludek? Paní má jednu fenku a že se jí narodilo 9 štěňat, to se stává.
Pejska má doma, není to žádné týrání. Celá diskuze svědčí o spoustě závistivých idiotů v tomto národě.

Jogginka
napsal(a):
Proč by měl mít silný žaludek? Paní má jednu fenku a že se jí narodilo 9 štěňat, to se stává.
Pejska má doma, není to žádné týrání. Celá diskuze svědčí o spoustě závistivých idiotů v tomto národě.
Zřejmě se v problematice neorientujete, takže Váš komentář nemá žádnou váhu.
Jogginka

XXX.XXX.146.136
napsal(a):
Zřejmě se v problematice neorientujete, takže Váš komentář nemá žádnou váhu.
Ale orientuji, už delší dobu sleduji chování některých jedinců, kteří se připojili do této diskuze.
Týrání psů se odehrává v množírnách, možná i u některých lidí, kteří vlastní jednoho pejska.
Ale paní se o fenku stará příkladně a má ji doma i se štěňátky. Jen je některým lidem trnem v oku, že jsou bez PP. Ptám se no a co? Pokud jim najde majitele (a to určitě problém nebude), tak je to opravdu jen závist.9 štěňat x Kč, to v některých probouzí závist.

Jogginka
napsal(a):
Ale orientuji, už delší dobu sleduji chování některých jedinců, kteří se připojili do této diskuze.
Týrání psů se odehrává v množírnách, možná i u některých lidí, kteří vlastní jednoho pejska.
Ale paní se o fenku stará příkladně a má ji doma i se štěňátky. Jen je některým lidem trnem v oku, že jsou bez PP. Ptám se no a co? Pokud jim najde majitele (a to určitě problém nebude), tak je to opravdu jen závist.9 štěňat x Kč, to v některých probouzí závist.
Evidentně vůbec nerozumíte tomu, proč se lidé tak bouří.

Jogginka
napsal(a):
Aha, takže rodiče mají minimálně patelly v pohodě, paní bude světlá výjimka a štěňata načipuje, zaregistruje, prodá se smlouvou... Jasně.
Obávám se, že chovatel s PP bude těžko někomu závidět 9 štěňat bez PP.
Jogginka
napsal(a):
Páni, kápla jste na to, neregistrovaný uživateli Jogginka
Já nejvíc "závidím" tu reklamu v téměř hlavním vysílacím čase zřejmě zdarma. Takže majitelé budou mít pravděpodobně tolik zájemců, že se na všechny nedostane a tak by mohl být důvod nakrýt znovu.
Jogginka

XXX.XXX.146.136
Fiona.Praha
napsal(a):
Páni, kápla jste na to, neregistrovaný uživateli Jogginka
Já nejvíc "závidím" tu reklamu v téměř hlavním vysílacím čase zřejmě zdarma. Takže majitelé budou mít pravděpodobně tolik zájemců, že se na všechny nedostane a tak by mohl být důvod nakrýt znovu.
A proč by nenakryli, pokud najdou štěňatům dobré domovy?

Link na tu senzaci ?
Fiona.Praha
napsal(a):
No právě...
Očividně nechápete o čem tahle diskuse je.
Jak vědí, že najdou štěňatům dobré domovy? To budou čekat cca 10 let a pak si všech 9 štěňat zkontrolují? To asi sotva, co?
Ale je to kšeft ne , o nic jiného nejde a jelikož se to vyplatí tak max do roka budou další
grey wolf

XXX.XXX.58.251
Co pořád řešíte, závistivci? Fenka i štěňata mají evidentně příkladnou péči, a že nemají p.p.? Zajímalo by mě, u kolika z vás opravdu souhlasí jméno otce s údajem na matrice.
grey wolf
napsal(a):
Co pořád řešíte, závistivci? Fenka i štěňata mají evidentně příkladnou péči, a že nemají p.p.? Zajímalo by mě, u kolika z vás opravdu souhlasí jméno otce s údajem na matrice.
A co tím jako chcete říct? Že můj tata není můj tata? No tak to jdu roztrhat rodný list a občanku a vyfláknu se na to.

grey wolf
napsal(a):
Ále, dejte pokoj
Jogginka
napsal(a):
Závist? Ale no tak.
Ale jo závidím. Asi prodám ty psy s PP co mám doma a pořídím si bezpapíráky a budu konečně vydělávat a nebudu nikomu závidět. Od teď budou všichni závidět mě
grey wolf
napsal(a):
Zopakuji:
Vzít si štěně bez papírů jako mazlíka domů, proč ne. Taky mám takového, Zlaťáka. Ale tím to končí. Vím jaké vady mohou vzniknout křížením a štěňata rozhodně nechci. Když už se stane, budiž ale když se to u jedné feny stane 5x po sobě náhodou.... jen kvůli tomu že štěňata jdou na odbyt...

zelenoockaa
napsal(a):
Vzít si štěně bez papírů jako mazlíka domů, proč ne. Taky mám takového, Zlaťáka. Ale tím to končí. Vím jaké vady mohou vzniknout křížením a štěňata rozhodně nechci. Když už se stane, budiž ale když se to u jedné feny stane 5x po sobě náhodou.... jen kvůli tomu že štěňata jdou na odbyt...
Jenže to je přesně ono, někdo chce zlaťáka, koupí štěně bez pp a má doma křížence...těm lidem se to prostě vyplatí, jedno štěně zlaťáka prodat za cca 5000, - neznalí lidé to kupují a nezajímá je nic, jen ta cena. Znám fenku, roční, taky kupovaná jako zlaťák bez pp za 4500, -, fena má naštěstí úžasnou milou, závisláckou, ale ustrašenou povahu, ale DKK má jak prase...ti majitelé to ale netuší a myslí si, jaký bezva kup neudělali...
Náš Bárt byl za 1000 v podstatě jen za dvě očkování a žrádlo. Brali jsme si ho od chovatelky které se nepovedlo uhlídat fenku. Pes je povahou velice hodný, učenlivý, milý a zatím naštěstí i zdravý. Samozřejmě stát se může cokoli... ale už s tím jsem si jo brala. Majitelka fenky mi pravidelně píše a Já jim posílám jeho fotky a jak se nám daří.

zelenoockaa
napsal(a):
Náš Bárt byl za 1000 v podstatě jen za dvě očkování a žrádlo. Brali jsme si ho od chovatelky které se nepovedlo uhlídat fenku. Pes je povahou velice hodný, učenlivý, milý a zatím naštěstí i zdravý. Samozřejmě stát se může cokoli... ale už s tím jsem si jo brala. Majitelka fenky mi pravidelně píše a Já jim posílám jeho fotky a jak se nám daří.
Tak ve Vašem případě se asi jedná o výjimku

Fiona.Praha
napsal(a):
Prima natočila reportáž, v návaznosti na 9 yorků a diskuse kolem, kde odrazuje od množení štěňat bez PP.
Nejde mi sem dát odkaz
Odkazy jsou 31.7. v 16,15. Sice odkazují na Facebook, ale jde to spustit i bez registrace na FB.
Nejlepší je, jak na konci radí, že si má zájemce o štěně zkontrolovat prostředí, odkud štěně bere. Jasně, někdo je pozve do stodoly s klecemi.
napsal(a):
Odkazy jsou 31.7. v 16,15. Sice odkazují na Facebook, ale jde to spustit i bez registrace na FB.
Nejlepší je, jak na konci radí, že si má zájemce o štěně zkontrolovat prostředí, odkud štěně bere. Jasně, někdo je pozve do stodoly s klecemi.
Prdlajs, ve 2.8. nebo 3.8. byla další reportáž ve zprávách.
Jogginka

XXX.XXX.146.136
awake
napsal(a):
Závist? Ale no tak.
Ale jo závidím. Asi prodám ty psy s PP co mám doma a pořídím si bezpapíráky a budu konečně vydělávat a nebudu nikomu závidět. Od teď budou všichni závidět mě
Závidět se nemá, je to hnusná vlastnost! To si večer opakujte před spaním. Prodejte si co chcete a přestaňte se pořád navážet do jiných. Asi se nudíte, protože, když člověk zapátrá v diskuzích, vy snad ani nechodíte do práce, nemáte rodinu, žádné jiné zájmy - jen se starat o to co dělají jiní, že? To jo, typicky česká povaha.
Jogginka
napsal(a):
Závidět se nemá, je to hnusná vlastnost! To si večer opakujte před spaním. Prodejte si co chcete a přestaňte se pořád navážet do jiných. Asi se nudíte, protože, když člověk zapátrá v diskuzích, vy snad ani nechodíte do práce, nemáte rodinu, žádné jiné zájmy - jen se starat o to co dělají jiní, že? To jo, typicky česká povaha.
Prr pipino, urážky si nechce někde na pole, kde nevalně voní hnojiště.
Jogginka

XXX.XXX.146.136
Aliens_II
napsal(a):
Prr pipino, urážky si nechce někde na pole, kde nevalně voní hnojiště.
To není žádná urážka, vidíte snad nějaké vulgarity? To ta vaše Pipina sedí, ale na vás. Mimochodem hnojiště proti vám voní na dálku jako nejlepší francouzský parfém! Ha, ha
Jogginka
napsal(a):
To není žádná urážka, vidíte snad nějaké vulgarity? To ta vaše Pipina sedí, ale na vás. Mimochodem hnojiště proti vám voní na dálku jako nejlepší francouzský parfém! Ha, ha
No vyjadřování máte né úplně slušné. A pipina bylo milosrdné, už mě připadáte, jako slepice co si právě libuje na tom hnojišti. Ale nic, nemyslím si, že bude potřeba další komentář.
Jen jste se navážela do člověka, o kterém nic nevíte. A "štěkáte" dosti zdatně.
Jogginka
napsal(a):
Ale no tak. Já nikomu nic nezávidím. Nemám to zapotřebí.
Jen jsem reagovala na Váš komentář "Jen je některým lidem trnem v oku, že jsou bez PP. Ptám se no a co?" No a co? Ono z takového štěněte bez PP může vyrůst stejný kříženec kterých jsou plné útulky. Navíc si je lidé kupují za několik tisíc. Proč si raději zájemci co chtějí psa bez PP (tedy je jim teoreticky jedno co jim ze psa vyroste) nezajdou do útulku a nepomůžou nějakému chudákovi co tam roky čeká na nový domov? Ušetří, a navíc udělají dobrý skutek.
"tak je to opravdu jen závist.9 štěňat x Kč, to v některých probouzí závist." Nechápu co bych měla závidět. I kdyby jich prodala třeba 50 a měla z každého 8000 Kč tak ať je má. Ale ať jsou ta štěňata opravdu čistokrevná, očkovaná, odčervená, čipovaná, jsou u matky minimálně těch 7 týdnů co mají být a pokud se dá plemeno vyšetřit, ať má vyšetřené oba rodiče i předky na dědičná onemocnění. Ať se o štěňata snaží v případě potřeby (kdy majitele omrzí) postarat nebo jim pomůže najít nový domov.
Nemám nic proti této chovatelce, ale obecně jsem proti množitelům - "rozmnožovačům".
Doufám, že jsem se do Vás moc nenavážela
Jogginka

XXX.XXX.146.136
Aliens_II
napsal(a):
No vyjadřování máte né úplně slušné. A pipina bylo milosrdné, už mě připadáte, jako slepice co si právě libuje na tom hnojišti. Ale nic, nemyslím si, že bude potřeba další komentář.
Jen jste se navážela do člověka, o kterém nic nevíte. A "štěkáte" dosti zdatně.
No comment! Každý si udělá obrázek. Vám už asi z těch psů hráblo, lidé neštěkají - tedy alespoň obvykle, u "VÁS" to pochopitelně nevylučuji!
Jogginka

XXX.XXX.146.136
awake
napsal(a):
Ale no tak. Já nikomu nic nezávidím. Nemám to zapotřebí.
Jen jsem reagovala na Váš komentář "Jen je některým lidem trnem v oku, že jsou bez PP. Ptám se no a co?" No a co? Ono z takového štěněte bez PP může vyrůst stejný kříženec kterých jsou plné útulky. Navíc si je lidé kupují za několik tisíc. Proč si raději zájemci co chtějí psa bez PP (tedy je jim teoreticky jedno co jim ze psa vyroste) nezajdou do útulku a nepomůžou nějakému chudákovi co tam roky čeká na nový domov? Ušetří, a navíc udělají dobrý skutek.
"tak je to opravdu jen závist.9 štěňat x Kč, to v některých probouzí závist." Nechápu co bych měla závidět. I kdyby jich prodala třeba 50 a měla z každého 8000 Kč tak ať je má. Ale ať jsou ta štěňata opravdu čistokrevná, očkovaná, odčervená, čipovaná, jsou u matky minimálně těch 7 týdnů co mají být a pokud se dá plemeno vyšetřit, ať má vyšetřené oba rodiče i předky na dědičná onemocnění. Ať se o štěňata snaží v případě potřeby (kdy majitele omrzí) postarat nebo jim pomůže najít nový domov.
Nemám nic proti této chovatelce, ale obecně jsem proti množitelům - "rozmnožovačům".
Doufám, že jsem se do Vás moc nenavážela
Očkované, odčervené štěně je předpokládám každé. Že je u matky 8 týdnů je také jasné.
Každý si může koupit co chce, je přece demokracie. Nemám nic proti psům z útulku, teď si jednoho kamarádka vzala a je z něj nadšená. Kříženec z jorkšíra vyrůst nemůže pokud není jeden z rodičů. Vyšetření u rodičů a dokonce prarodičů se nedělá ani u lidí, tak proč u psů?
Ačkoliv neznám paní jejíž fence se narodilo 9 štěňat upřímně ji lituji z důvodů negativních reakcí. Dovedu si představit jak ji to ranilo. Chyby byla, že dala vrh do TV - česká povaha se projevila. Nemůžete všechny házet do jednoho pytle!
Jogginka
napsal(a):
No comment! Každý si udělá obrázek. Vám už asi z těch psů hráblo, lidé neštěkají - tedy alespoň obvykle, u "VÁS" to pochopitelně nevylučuji!
Tak styl Vašeho vyjadřování o něčem svědčí. No asi by se dalo říci, už ať skončí prázdniny, vrhněte se na studia s nadšením a odhlodláním.

Jogginka
napsal(a):
Očkované, odčervené štěně je předpokládám každé. Že je u matky 8 týdnů je také jasné.
Každý si může koupit co chce, je přece demokracie. Nemám nic proti psům z útulku, teď si jednoho kamarádka vzala a je z něj nadšená. Kříženec z jorkšíra vyrůst nemůže pokud není jeden z rodičů. Vyšetření u rodičů a dokonce prarodičů se nedělá ani u lidí, tak proč u psů?
Ačkoliv neznám paní jejíž fence se narodilo 9 štěňat upřímně ji lituji z důvodů negativních reakcí. Dovedu si představit jak ji to ranilo. Chyby byla, že dala vrh do TV - česká povaha se projevila. Nemůžete všechny házet do jednoho pytle!
Čipování a registrace je jedna ze základních věcí, což jste nezmínila. Pochopitelně. Klasika - nedej bože, abych za vyprodukované štěně nesl jakoukoliv odpovědnost a hlavně aby se mi nevrátilo domů.

Jogginka
napsal(a):
Vyšetření u rodičů se nedělá u lidí?...Lidi moc dobře vědí jaké nemoci se v jejich rodině objevují, bohužel pokud se i přes to rozhodnou mít dítě, tak jim to nikdo nezakáže...
Při vyšetření psů se následně pravděpodobnost onemocnění či vady (v závislosti na plemeni) snižuje...nikomu nepřeju koukat se na svého pejska, který by byl následně nemocný.
A ano, každý si může koupit, co chce, máme demokracii, sama mám křížence...ovšem po testovaných rodičích, jinak bych si je nevzala...
Předesílám, že paní s devíti štěňaty nezávidím, sama štěňata neodchovávám a ani nikdy nebudu, je mi taky úplně jedno, zda to budou čistí yorkové nebo kříženečci...to že každé štěně je odčervené a je u matky 8 týdnů předpokládáte špatně (netvrdím, že je to tento příklad)
Ad toho, že je vám paní líto, protože se projevila česká povaha a byly negativní reakce...
chápu, že paní má radost, že se její "Fifince" štěňata vyvedla a hlavně že jsou snad všichni v pořádku...pokud by to byl chov s PP, tak bych tipla, že negativních reakcí by tolik nebylo, tam by se opravdu jednalo o "raritu"...
Jogginka
napsal(a):
Občas si projděte inzeráty a zjistíte že to tak bohužel vždy není.
Teď tady zrovna někdo nabízí štěňata 5 týdnů stará - Odběr ihned.
Na fotce máte nabídku z inzerce. To má být Německá Doga. Opravdu si myslíte že je to Doga?
"Kříženec z jorkšíra vyrůst nemůže pokud není jeden z rodičů." Nemůže to máte pravdu, ale znám spoustu případů kdy dali lidé za štěně i 6000 Kč a kupovali si čistokrevné štěně bez PP a vyrostl jim kříženec. Takže i tady ti prodávající často lžou a podvádí. To je to co mi vadí. Ne že odchovají vrh o který pečují tak jak se má.
"Vyšetření u rodičů a dokonce prarodičů se nedělá ani u lidí, tak proč u psů?" Protože je spousta dědičných nemocí které lze vyšetřením odhalit, a nemocná zvířata se mají z dalšího chovu vyřadit a ne na nich odchovávat další postižená - nemocná zvířata bez PP. Třeba RTG kyčlí, loktů, luxace, ataxie, slepota, hluchota aj. Mě osobně třeba nepřijde vůči kupujícím fér prodávat mu double merle štěně a to i přes to, že může být opravdu čistokrevné bez PP a po rodičích s PP.
Jogginka

XXX.XXX.146.136
Aliens_II
napsal(a):
Tak styl Vašeho vyjadřování o něčem svědčí. No asi by se dalo říci, už ať skončí prázdniny, vrhněte se na studia s nadšením a odhlodláním.
Ha ha ha, tak jsem se už dlouho nepobavila - kolik vám je? Já to mám za pár do důchodu, až budete mít vzdělání jako já, zřejmě se budete muset podruhé narodit.
Ale tahle diskuze měla být úplně k něčemu jinému a s vámi je úplně zbytečná. Takže sbohem!

awake
napsal(a):
Občas si projděte inzeráty a zjistíte že to tak bohužel vždy není.
Teď tady zrovna někdo nabízí štěňata 5 týdnů stará - Odběr ihned.
Na fotce máte nabídku z inzerce. To má být Německá Doga. Opravdu si myslíte že je to Doga?
"Kříženec z jorkšíra vyrůst nemůže pokud není jeden z rodičů." Nemůže to máte pravdu, ale znám spoustu případů kdy dali lidé za štěně i 6000 Kč a kupovali si čistokrevné štěně bez PP a vyrostl jim kříženec. Takže i tady ti prodávající často lžou a podvádí. To je to co mi vadí. Ne že odchovají vrh o který pečují tak jak se má.
"Vyšetření u rodičů a dokonce prarodičů se nedělá ani u lidí, tak proč u psů?" Protože je spousta dědičných nemocí které lze vyšetřením odhalit, a nemocná zvířata se mají z dalšího chovu vyřadit a ne na nich odchovávat další postižená - nemocná zvířata bez PP. Třeba RTG kyčlí, loktů, luxace, ataxie, slepota, hluchota aj. Mě osobně třeba nepřijde vůči kupujícím fér prodávat mu double merle štěně a to i přes to, že může být opravdu čistokrevné bez PP a po rodičích s PP.
Doga jak vyšitá.
Tuhle někdo podal inzerát, že daruje půlroční fenku basenji. Až na to, že byla z vrhu kříženců basenji a německého pinče, o kterém se všeobecně vědělo a producentka (která jinak množí) je ve finále dávala zadarmo. Takže si jí někdo jako krásné štěňátko vzal, pak zjistil, že povaha nebude jednoduchá a pryč s ní. Děs, běs.
No tady v inzerátu taky že štěnata jorka a když kouknu na tu fenu https://zvirata.bazos.cz/inzerat/63736378/jorksirsky-terier.php vždyt jako jork ani nevypadá, barva neni ok, uši dolů což taky nemá být a je dost velká . To budou jorci co potkávam v okolí, cca 6kg jrka to připomíná hodně vzdáleně a žádné překvápko že taková velká fena má 8 štěnat
Obávám se, že je to stupidita kupujících, co chtějí ušetřít na psu bez p.p. Chováme malé plemeno s p.p. a prodáváme za cenu jako jiní bez p.p.a stejně po nás většina kupujících loudí slevu a rodokmen nechtějí. Lidská blbost nezná mezí a lidé jsou nepoučitelní, dokud si nenatlučou hubu. A i tak to některým nepomůže. Ati lidé z reportáže rozhodně nejsou množitelé, o pejsky se vzorně starají a nevypadali, že si potřebují přivydělávat množením psů. Tak jim přejte pěkný vrh a dejte už jim pokoj.

grey wolf
napsal(a):
Obávám se, že je to stupidita kupujících, co chtějí ušetřít na psu bez p.p. Chováme malé plemeno s p.p. a prodáváme za cenu jako jiní bez p.p.a stejně po nás většina kupujících loudí slevu a rodokmen nechtějí. Lidská blbost nezná mezí a lidé jsou nepoučitelní, dokud si nenatlučou hubu. A i tak to některým nepomůže. Ati lidé z reportáže rozhodně nejsou množitelé, o pejsky se vzorně starají a nevypadali, že si potřebují přivydělávat množením psů. Tak jim přejte pěkný vrh a dejte už jim pokoj.
Kdyby od paní v reportáži zaznělo, že štěňata načipuje, zaregistruje a prodá se smlouvou, jak to dělají chovatelé, tak mi to bude šumák, ať si jich vyprodukuje třeba sto. Kdyby se pak pes dostal do potíží, nakráčí se k producentce, ta ukáže podle smlouvy majitele a půjde se po něm. To by byla správná "vzdělávací" reportáž a těžko by tady prskalo tolik lidí.
grey wolf
napsal(a):
Co chováte? Jestli to není tajné.

Té paní opravdu není co závidět. Porodit je jedna věc, dochovat jiná. Devět takových prcků bych opravdu opečovávat nechtěla. ( Fenka to zvládnout nemůže a i tak bude na dobu odtahaná a utahaná ). A tu práci kolem nich jí stejně nikdo nezaplatí. A ta reportáž fakt nebyla dobrá, nejhorší ten komentář, jak si mají lidi dát pozor, aby štěně nebylo z množárny.
A za negativní reakce si může majitelka feny sama - kdo jiný asi tu televizi zavolal a nutně musel být v televizi.
Když řekli "a" měli by řít taky "b" a zavolat televizi až půjdou štěňata k novým majitelům. Jak psáno přede mnou se smlouvou a hlavně čipovaná.
Fiona.Praha
napsal(a):
Chovám: Fíkovnice, Awake, Orionky, Fiony, Ollie, Sardullah a Aliens II a víte proč? Protože jsou čipované, očkované, mají prolustrované rodiče do sedmého kolene, nikdo není na hlavu ani nemá genetické vady, všechno ví a všude byly, celý den čumí do PC a každému poradí!
To je alespoň plemeno? Ke každé dám kupní smlouvu, průkaz PP a doživotní záruku na vrácení. Pokud nebudete spokojení, nameleme do klobás!
PS: Pately vyšetřeny!
1Majka
napsal(a):
Chovám: Fíkovnice, Awake, Orionky, Fiony, Ollie, Sardullah a Aliens II a víte proč? Protože jsou čipované, očkované, mají prolustrované rodiče do sedmého kolene, nikdo není na hlavu ani nemá genetické vady, všechno ví a všude byly, celý den čumí do PC a každému poradí!
To je alespoň plemeno? Ke každé dám kupní smlouvu, průkaz PP a doživotní záruku na vrácení. Pokud nebudete spokojení, nameleme do klobás!
No perfektní! A víte jaký kvalitní matroš byste získala křížením těchto plemen? To by bylo. No páne jo. Všechno by časem Vám vrátili, tu dřinu, ten pot, ty náklady a časem už byste nikdy nemusela pracovat a jen byste si užívala tady na internetu a mohla radit ostatním.

1Majka
napsal(a):
...takže očkovaná jsem, čip nemám asi proto, že když se ztratím tak nikdo nemusí shánět kdo je můj majitel, lustrovaná jsem do pátého kolene...nikdo není na hlavu ani nemá genetické vady...něco vím a někde jsem byla...když jsem v práci tak celý den čumím do PC, jinak to bohužel nestíhám...a asi vás zklamu bohužel nejsem čistokrevná, ale národní kříženeček, navíc jsem pěkná štěkna, neposlušná, samostatná, každý by mě hned vrátil, ale doma jsou se mnou docela spokojení, tak snad ty klobásy nebudou třeba ...
PS: pately vyšetřeny nemám, ale zatím se mi jeví OK ...co se týče dalšího rozmnožování, tak syn stoprocentní není, ale nebojte nebude využit k dalšímu chovu

Jsem krapet zmatená - otázka byla položena grey wolf a odpověděla jakási 1Majka.
Jogginka

XXX.XXX.146.136
Aliens_II
napsal(a):
No perfektní! A víte jaký kvalitní matroš byste získala křížením těchto plemen? To by bylo. No páne jo. Všechno by časem Vám vrátili, tu dřinu, ten pot, ty náklady a časem už byste nikdy nemusela pracovat a jen byste si užívala tady na internetu a mohla radit ostatním.
Cha cha!
Jogginka

XXX.XXX.146.136
1Majka
napsal(a):
Ha Ha Ha!
Aliens_II
napsal(a):
Křížením těchto plemen by vzniklo velmi spešl extra mikro plemeno Sam 90210, toto plemeno je velmi vzácné, bezsrsté a vyskytuje se pouze ve zbarvení double merle ale není uznané FCI, proto je bez PP, ale čistokrevné !
Fiona.Praha
napsal(a):
Není to tajné, ale ani důležité. Faktem je, že když chci za pejska s p.p.10000, tak osm lidí z deseti se zeptá, jestli ho nedám za 5 bez rodokmenu. Taky vím, že u malých plemen se 9 štěnat často nerodí, proto se možná majitelé chtěli o tu radost podělit. A musím se přiznat, že já se v dnešní době radši podívám ve zprávách na 9 spokojených yorkšírků než na muslimské hordy táhnoucí do Evropy.
grey wolf
napsal(a):
Není to tajné, ale ani důležité. Faktem je, že když chci za pejska s p.p.10000, tak osm lidí z deseti se zeptá, jestli ho nedám za 5 bez rodokmenu. Taky vím, že u malých plemen se 9 štěnat často nerodí, proto se možná majitelé chtěli o tu radost podělit. A musím se přiznat, že já se v dnešní době radši podívám ve zprávách na 9 spokojených yorkšírků než na muslimské hordy táhnoucí do Evropy.
Asi si myslí, že prodáte za polovinu psa bez PP a pak PP bez psa
Byla jsem jen zvědavá, u jakého plemene jsou lidi takhle "chytří". Zatím jsem neslyšela o tom, že by někdo chtěl nebo nabízel štěně bez dokladů levněji.
Fiona.Praha
napsal(a):
Asi si myslí, že prodáte za polovinu psa bez PP a pak PP bez psa
Byla jsem jen zvědavá, u jakého plemene jsou lidi takhle "chytří". Zatím jsem neslyšela o tom, že by někdo chtěl nebo nabízel štěně bez dokladů levněji.
A to lze? Nebo jinak. Jsem chovatel, řekněme Pudlů a mám šest štěňat. To mohu prodat bez papírů? Jako např. Jedno štěně je pes a nesestoupne varle. Což je vada, která např. znamená konec psa v dalším uchovnění a celkově ho prostě vyobcují. Střelím ho bez pp, nebo dám spíše slevu, daruji? Tzn. Všechna štěňata budou mít a musí mít pp?
Mě uniká, proč zájemce a pro mě idiot, má zájem o kvalitního pejska s pp a pak smlouvá, že jej chce bez papírů a tím za jinou cenu. To můžu prodat bez pp?
Finance? Asi ano. No já bych vzal hůl a hnal je. Proto kvete trh bez pépé.
Aliens_II
napsal(a):
A to lze? Nebo jinak. Jsem chovatel, řekněme Pudlů a mám šest štěňat. To mohu prodat bez papírů? Jako např. Jedno štěně je pes a nesestoupne varle. Což je vada, která např. znamená konec psa v dalším uchovnění a celkově ho prostě vyobcují. Střelím ho bez pp, nebo dám spíše slevu, daruji? Tzn. Všechna štěňata budou mít a musí mít pp?
Mě uniká, proč zájemce a pro mě idiot, má zájem o kvalitního pejska s pp a pak smlouvá, že jej chce bez papírů a tím za jinou cenu. To můžu prodat bez pp?
Štěně je s PP, ikdyž nemá sestouplé varle - za 1) pozná se to až později a za 2) má nárok na PP i se třema nohama a např. se zelenou srstí.
PP jsou nedílnou součástí psa a když je kupující nechce, neznamená to, že bude mít štěně za polovinu.
Četla jsem o tom, že se dají koupit i PP bez psa. Možná díky takovým, kteří nechtějí papíry a chtějí psa levněji. Nevím.
Aha. Dobře. Tedy každý vrh od A až.. musí být a je opapírován. Tak ještě dotaz. Když už jsme u těch varlat. Četl jsem, že to je dědičná vada. Posuzuje se zpětně uchovnění jedinci, kterým se narodí opakovaně ve vrzích, třebas c, d, e, psíci s tím daným problémem? Existuje něco jako, odebrání statusu "chovnosti"? Pro opakované potíže? S DKK a další genetické šílenosti a vady? A kontroluje to někdo? Já mám totiž pocit, že. Mám vrht, střelím s pé pé a hotovo. Neřeším co je zdravé a co není. Nebo se pletu?
Aliens_II
napsal(a):
Aha. Dobře. Tedy každý vrh od A až.. musí být a je opapírován. Tak ještě dotaz. Když už jsme u těch varlat. Četl jsem, že to je dědičná vada. Posuzuje se zpětně uchovnění jedinci, kterým se narodí opakovaně ve vrzích, třebas c, d, e, psíci s tím daným problémem? Existuje něco jako, odebrání statusu "chovnosti"? Pro opakované potíže? S DKK a další genetické šílenosti a vady? A kontroluje to někdo? Já mám totiž pocit, že. Mám vrht, střelím s pé pé a hotovo. Neřeším co je zdravé a co není. Nebo se pletu?
Prý je to dědičná vada a do úvah z genetiky bych se nerada pouštěla.
Podle mne by se mělo nějak řešit, pokud se v chovu objeví nějaká dědičná vada, ale... když si někdo pořídí štěně s jedním varletem, na výstavy s ním nechodí a tak se vlastně nikdo nedozví, že štěně po psovi A a fence B má vadu a mohou být přenašeči všichni sourozenci.
To je zřejmě na povaze každého chovatele, jak se k takovému zjištění postaví.
Aliens_II
napsal(a):
Vystaveni rodokmenu na stene me administrativne vyjde na cca 200 Kc a to same odepisuji podobnym vylulankum-ok, bez PP sleva mozna, ale bude stat misto 13000 tak 12800 :-D.