Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2016 10:47
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Nu sice nové téma a možná zbytečné, ale rád bych se podělil, jen tak lehce, co jsem kde pochytil a docela to bylo poučné a zajímavé.

To že všeobecně mají nimrodi né úplně dobrou pověst se asi ví, nu já měl zase po pár letech možnost jen tak lehce vniknout pod jejich pokličku a pokecat si s jedním mě kdysi blízkým člověkem (i když to je vlastně pořád). No jak jsme tak popíjeli a povídali, hodil jsem vábničku na tém psi a nimrodi.
Nebudu asi pro mnohé říkat něco nového, ale i přesto mě to vrtalo hlavou a tak se tedy podělím.

První co jsem se dozvěděl bylo, že bez psů nemohou existovat. Prostě je potřebují. Potom, že ne každý psa má (to je v celku pochopitelné), nicméně ti co je mají a starají se o ně, vychovávají, tak dostávají pomoc a příspěvky od daného spolku, většinou tedy ve formě finanční. To možná bude asi spolek od spolku, dle pravidel a výše příspěvků co mají. Ale pozitivní je, že prostě si vzájemně pomáhají i tímto směrem.

Co se týče plemen, tak u nich jsou v největší oblibě a co se do počtu psů týče Jagd teriéři. Nejvíce si na nich cení, že ti psi nemají strach, jsou extrémně odolní s výbornými pudy pro lov. Používají je hodně na vyhánění černé zvěře z křovin a lesů na volný prostor, tak aby šla bezpečně odstřelit. Podotkl, že jen blázen by tam za nima šel a nebo střílel. Zajímavé bylo, hned jsem se zeptal, když je jich více a každý patří jinému pánu a moc se neznají, tak jestli dokáží spolupracovat po vypuštění. Tak ano, stanou se skutečně funkční smečkou a vzájemně se doplňují, taktizují a podobně. Občas se stane, že se tu černou vyhnat nepodaří. Také že se pes při pronásledování třebas zraněné zvěře zaběhne, dokonce bohužel i do jiné honitby a tam jej i jiný (ne)myslivec zastřelil. I to se stalo. Také a to je drsné, tak ti majitelé psů, asi ne každý, nosí i no řekněme tomu "záchranářský" balíček, kdyby se něco psům stalo. Vyprávěl mi, že psa napadlo prase a otevřelo ho, no byly vidět střeva. Chlap vzal jehlu a sešil ho jak uvnitř, tak kůži a pes se z toho dostal. Takže vsělijaké rány prý šijí na místě. No je to sice drsňárna, no čučel jsem. Myslím si také, že ke psům přistupují skutečně ve vztahu pán a pes, když je to prostě opravdu pes co slouží a pomáhá. A že všechno vydrží a nelze si brát nějaké servítky. Jsou tvrdí a vyžadují od psů naprostou poslušnost.
Na bažanty a kachny používají jiné psy, to je jasné, tam zase se mi líbilo, že pes musí najít, kde se nachází něco k odstřelu, vystavit, tak aby nimrodi věděli, že tam něco je, pak to pes vyplaší, řach a je to. No a přinese. No že musí být naprosto v klidu, střelba ho nerozhodí, nemůže tam lítat, jak splašené torpédo, to je evidentní. Na to mají ohaře, sestry a podobná plemena.

No povídání to bylo docela suprové, vzpomněl jsem si na zdejšího "huntera" a jsem si říkal, že zkušenosti bude mít zcela podobné. Výsledek celkový ale byl, že jsou skutečně na těch psech závislý a potřebují je, pro všechny činnosti, které dělají a jedno jestli v létě, na jaře, v zimě. Mnozí jsou ke psům "tvrdí", ale přesto je respektují.

Jo ještě jsem se ptal na EO. A někteří je používají a jiní ne. Berou to jako pomůcku spíše jak chránit psa, tím, že jej zastaví, nebo přivolají, než ho nějak týrat.

Pak jsem hodil dotaz, co by dělali s tou mojí střelou. Odpověď. Co by. Ta se pustí a nechá se být. Co bych ji kde naháněl. No shodli jsme se, že na volném prostoru by si ten pes nějak věděl rady, ale v lese by měl konečnou. Orval by se do krve a byl by mimoň.

No tak snad jsem nějak nežvanil, ale jen jsem se chtěl podělit pohledem čistě nezaujatého člověka.

25.7.2016 11:07
Terven

XXX.XXX.110.147

Díky za sdílení, každopádně zajímavé, určitě to není můj šálek.
Jen mě napadlo k tomu EO - takhle vám to přece zdůvodní úplně každý, kdo jej používá. Nevěřím, že by někdo řekl, že ho primárně má na týrání
Alínu vypustit, hm... hezky se to poslouchá, pokud jde o cizího psa. Nevím, jestli bych si to takhle se svým jediným ňuňánkem troufla, to si člověk rozmyslí.

25.7.2016 11:13
Aliens_II

XXX.XXX.23.185

Terven napsal(a):
Díky za sdílení, každopádně zajímavé, určitě to není můj šálek.
Jen mě napadlo k tomu EO - takhle vám to přece zdůvodní úplně každý, kdo jej používá. Nevěřím, že by někdo řekl, že ho primárně má na týrání
Alínu vypustit, hm... hezky se to poslouchá, pokud jde o cizího psa. Nevím, jestli bych si to takhle se svým jediným ňuňánkem troufla, to si člověk rozmyslí.

Neudělal bych to. To byla jen řečnická otázka. Moc dobře přece víme, co je to za psa. Srandoval jsem.

To EO, když Vám pomůže psa zastavit a potencionálně jej zachránit proti třá napadení, by mě přišlo logické.

25.7.2016 11:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Znám tady plno myslivců osobně, mám několik myslivců a jednoho lovce v rodině. Asi záleží i sdružení od sdružení, člověk od člověka, ale kdo chce s vlky býti, musí s nimi výti...či nikdo taky nerozlišoval, proč někdo byl nacista, co ho k tomu vedlo... Tady se skoro žádný myslivec se psy nemaže, znám jen jednoho, na kterém je vidět, že mu na nich záleží. Zbytek funguje stylem: neposlechne, zastřelí se ha..zl, koupím si nového. To, že kočky střílí, štvou na ně své psy a odchytávají je na to, aby své psy na nich, trénovali", mám z více zdrojů, ale přímo od nich...ne jedna bába povídala..Přiznám se, že já to mám tak, že když slyším myslivec, ježím se jak dikobraz Četla jsem ten, úžasný" článek v MF, který měl být snad obhajobou. To člověk neví, jesti se má smát nebo brečet

25.7.2016 11:47
hn..

XXX.XXX.245.247

Tohle téma je pro mě jako červenej hadr... :)
s kámoškou se zúčastnuji výcviku loveckého psa, včetně přípravy na zkoušky. Takže dost často vidím výcvik na vlastní oči. A můj dojem je asi tenhle: nikdo nepřemýšlí, jak požadovaný cvik psu vysvětlit. Vše se automaticky řeší násilím. Pokud např pes nechce do vody je první napad uvázat ho z druhého břehu na šňuru, strhnout do vody a zezadu praštit klackem - případ z minulého týdne. To vše v přítomnosti vedoucího akce. Jistě chápu, že to tak nedělá každý. Kamoška si tohle zakázala, takže na jejím psu to nikdo nezkouší.

25.7.2016 11:49
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

lesnížínka napsal(a):
Znám tady plno myslivců osobně, mám několik myslivců a jednoho lovce v rodině. Asi záleží i sdružení od sdružení, člověk od člověka, ale kdo chce s vlky býti, musí s nimi výti...či nikdo taky nerozlišoval, proč někdo byl nacista, co ho k tomu vedlo... Tady se skoro žádný myslivec se psy nemaže, znám jen jednoho, na kterém je vidět, že mu na nich záleží. Zbytek funguje stylem: neposlechne, zastřelí se ha..zl, koupím si nového. To, že kočky střílí, štvou na ně své psy a odchytávají je na to, aby své psy na nich, trénovali", mám z více zdrojů, ale přímo od nich...ne jedna bába povídala..Přiznám se, že já to mám tak, že když slyším myslivec, ježím se jak dikobraz Četla jsem ten, úžasný" článek v MF, který měl být snad obhajobou. To člověk neví, jesti se má smát nebo brečet

No proto to píšu.
Možná ti mladší už ten vztah trochu posunují jinam. Možná. Faktem je, že tento, můj zdroj, by se mohl řadit mezi ty normální, nicméně psy nemá a neměl. Obecně se ale přiklání k názoru pes je pes a musí vydržet úplně všecko. No vyje přesně s nimi, relativně. Za mě je v pohodě a myslivec to je opravdu slušný a stará se v zimě o zvěř a brigáduje a bere to odpovědně, což o to.

25.7.2016 11:52
manbea

XXX.XXX.70.116

hn.. napsal(a):
s kámoškou se zúčastnuji výcviku loveckého psa, včetně přípravy na zkoušky. Takže dost často vidím výcvik na vlastní oči. A můj dojem je asi tenhle: nikdo nepřemýšlí, jak požadovaný cvik psu vysvětlit. Vše se automaticky řeší násilím. Pokud např pes nechce do vody je první napad uvázat ho z druhého břehu na šňuru, strhnout do vody a zezadu praštit klackem - případ z minulého týdne. To vše v přítomnosti vedoucího akce. Jistě chápu, že to tak nedělá každý. Kamoška si tohle zakázala, takže na jejím psu to nikdo nezkouší.

Fakt děs...
měla jsem ohaře z druhé ruky, nepoužitelného pro lov, protože absolvoval něco takového...
Broky v těle, prokopnutá žebra, psychika naprosto zničená. Myslela jsem, že dnes je již přístup myslivců ke psům jiný (můj ohařík byl nar. v r.1986), ale vidím tedy že ne.
Ach jo, kolik těchto ušlechtilých bytostí trpí a ještě bude trpět s jejich sebestřednými a bezcitnými majiteli .

25.7.2016 12:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

hn.. napsal(a):

Tak jsem ráda, že i vy to můžete potvrdit...Ale z toho co píšete..ach jo

25.7.2016 12:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ten můj příbuzný(lovec, takže žádný extra milovník zvířat) se ocitnul na druhé straně barikády paradoxně, když si pořídili fenu Čévéčka(československého vlčáka) Do té doby měl nějaké myslivecké psy a potom NO. V čévéčku se našel, je to pes, který se k lovci hodí(minimálně vizuelně ) jenže se nechovala jako ostatní myslivečtí psi, neposlouchala, štvala zvěř, zadávila, prala se s ostatními psy...tak se s jednotou dohádal, odešel od myslivosti a dělá jen placený lov, hlavně safari atd.

25.7.2016 12:08
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

lesnížínka napsal(a):
Tak jsem ráda, že i vy to můžete potvrdit...Ale z toho co píšete..ach jo

No ale zas na jednu stranu je dobře, že se o tom ví. A lidé se i aktivně se brání.

25.7.2016 12:24
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Přiznám se, že já to mám tak, že když slyším myslivec, ježím se jak dikobraz

Mám to úplně stejně. Věřím, že jsou myslivci, kteří se ke psům chovají normálně, ale já takové neznám.

U nás ve vesnici je jeden, který má dva ohaře v kotci dva na dva metry. Pouští je jednou týdně a pak se diví jak lítají a řve. Jednou měsíčně je cvičí u rybníka. Je slyšet jen řev, rány a kňučení . Párkrát do roka mají hon. Asi mu to tak přijde normální, protože tohle všechno sám vypráví v hospodě. Jednou tam měl fenu, asi když šli z honu. Dal jí povel aby si lehla. Fena ležela ani se nehnula, asi po půl hodině si hodila bokem zadní nohy - asi už se jí neleželo pohodlně, no to bylo řevu a okamžitý nakopnutí do nohou ať se srovná.

Druhý myslivec u nás to samé, s rozdílem, že má cca 15 psů v kotcích. Je na ně sám. A venku cvičit ho vidím pořád jen s těmi samými, myslím, že ty ostatní má jen na štěňata. Má samé feny, žádného psa.

Pak jsem pracovala ve firmě u myslivce. Ten měl psa sice pořád u sebe, chodil s ním úplně všude, měl ho rád, ale když ho naštval tak to schytal přehnaně.

25.7.2016 12:25
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

hn.. napsal(a):

Na co takový složitostě! Dělá pes okolky a nechce se mu do vody? Tak ho přetáhneme gumovou hadicí... a příště už jde a jak rád! a pak se diví, že je pes pro praxi nepoužitelný, proto myslivci moc nemusí vižlu, je to citlivý pes, co tyhle věci moc ne. Proto sáhnou po němci, který je tvrďák a zvládne to, že do roka se s ním nic nedělá a pak se to do něj nahustí pod tlakem . Před časem jsem viděla video ze zkoušek - liška je u psů neoblíbená disciplína- smrdí, takže se není čemu divit. A pohled na ty psy, do kterých to bylo fakt narvaný, byl hodně smutnej. V lajně jeden pupkatej párpda vedle druhýho, psi vystreslí... no fakt pohled.

25.7.2016 13:11
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Nerada hádžem všetkých do jedného vreca, ale fakt je ten, že som už v živote stretla veľa poľovníkov a "normálny" bol možno jeden. Neďaleko nás majú poľovný dom a keď vidím tú ožranskú bandu čo tam chodieva tak sa mi ježia všetky chlpy
Príbehy o tom čo sa všetko môže aj keď sa to nemôže a ako sa dá ktoré pravidlo obísť ovládajú všetci. V podstate keď máte prachy môžete úplne všetko.

Čo sa týka psov poznám osobne jedného ktorý chová poľovné psy a sú to pre nich len spotrebný materiál, ten ktorý výcvik nezváda tak zvyčajne skončí zle lebo ho niekde buď zastrelia, alebo ho zabije diviak. Oni im príliš veľkú pozornosť nevenujú, pes musí mať všetko vrodené, nikto sa s ním nebude babrať a príliš ho učiť musí to mať už v sebe. Podľa mňa tí ľudia nemajú k nim žiadny vzťah a kto má svojho psa naozaj rád nikdy by ho k diviakovi podľa mňa nepustil. Viem minimálne o troch jeho psoch ktorých zastrelil on sám lebo mu psa rozpáral diviak. Od ďalšieho viem, že občas psa postrelia aj omylom keď triafajú diviaka :(

A mačky zháňa zakaždým, od každého, už aj mne hovoril že keď nájdem túlavé mača nech mu ho kľudne prinesiem, že to je rýchla smrť a toto vám povie s úsmevom na tvári, lebo pre nich sa zvieratá delia na "užitočné" a "škodnú" ktorá pre nich neznamená nič, tým pádom zrejme ani necíti bolesť

Myslím si, že majú priveľké právomoci a väčšina z nich si myslí, že sú páni tvorstva a bohužiaľ to nikto nerieši. U nás za dedinou už zastrelili niekoľko psov, susedovho hneď za domami, len im vybehol zadnou bránkou na pole. Nebolo to dvesto mestrov od domov ani omylom. Prišli vtedy aj policajti, ale nikto nič neriešil veď to bol "len" pes nemám ich rada keď stretnem nejakých normálnych možno raz zmením názor.

25.7.2016 13:25
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

katkaa1 napsal(a):
Nerada hádžem všetkých do jedného vreca, ale fakt je ten, že som už v živote stretla veľa poľovníkov a "normálny" bol možno jeden. Neďaleko nás majú poľovný dom a keď vidím tú ožranskú bandu čo tam chodieva tak sa mi ježia všetky chlpy
Príbehy o tom čo sa všetko môže aj keď sa to nemôže a ako sa dá ktoré pravidlo obísť ovládajú všetci. V podstate keď máte prachy môžete úplne všetko.

Čo sa týka psov poznám osobne jedného ktorý chová poľovné psy a sú to pre nich len spotrebný materiál, ten ktorý výcvik nezváda tak zvyčajne skončí zle lebo ho niekde buď zastrelia, alebo ho zabije diviak. Oni im príliš veľkú pozornosť nevenujú, pes musí mať všetko vrodené, nikto sa s ním nebude babrať a príliš ho učiť musí to mať už v sebe. Podľa mňa tí ľudia nemajú k nim žiadny vzťah a kto má svojho psa naozaj rád nikdy by ho k diviakovi podľa mňa nepustil. Viem minimálne o troch jeho psoch ktorých zastrelil on sám lebo mu psa rozpáral diviak. Od ďalšieho viem, že občas psa postrelia aj omylom keď triafajú diviaka :(

A mačky zháňa zakaždým, od každého, už aj mne hovoril že keď nájdem túlavé mača nech mu ho kľudne prinesiem, že to je rýchla smrť a toto vám povie s úsmevom na tvári, lebo pre nich sa zvieratá delia na "užitočné" a "škodnú" ktorá pre nich neznamená nič, tým pádom zrejme ani necíti bolesť

Myslím si, že majú priveľké právomoci a väčšina z nich si myslí, že sú páni tvorstva a bohužiaľ to nikto nerieši. U nás za dedinou už zastrelili niekoľko psov, susedovho hneď za domami, len im vybehol zadnou bránkou na pole. Nebolo to dvesto mestrov od domov ani omylom. Prišli vtedy aj policajti, ale nikto nič neriešil veď to bol "len" pes nemám ich rada keď stretnem nejakých normálnych možno raz zmením názor.

Já ještě dodám, že - cituju manželku myslivce - "Největší pytláci jsou myslivci." Nezávisle potvrzeno od mysliveckého hospodáře, když jsem s ním řešila pytláctví u nás na chalupě.
Což je hodně smutný teda.

25.7.2016 13:27
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Zrzavci napsal(a):
Já ještě dodám, že - cituju manželku myslivce - "Největší pytláci jsou myslivci." Nezávisle potvrzeno od mysliveckého hospodáře, když jsem s ním řešila pytláctví u nás na chalupě.
Což je hodně smutný teda.

Toto je bohužiaľ veľká pravda

25.7.2016 13:50
fikovnice

XXX.XXX.131.20

lesnížínka napsal(a):

Ježiš...no to je ale hrozný. To jsem teda nemyslela, že to ještě někde takto "funguje"...

25.7.2016 13:53
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Že já vůbec tuto diskuzi četla , to je fakt smutný a tristní... .

25.7.2016 14:38
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

fikovnice napsal(a):
Že já vůbec tuto diskuzi četla , to je fakt smutný a tristní... .

Nezoufejte, hlavu pozvedněte, vzpřímit se a jít.

25.7.2016 16:15
Vany

XXX.XXX.50.243

Ahoj, tak nevím, ale žiju asi na jiném koutě planety. U nás tedy pes (hanoverský barvář) má kotec, který nepoužívá. chodí se svým pánem (hospodář MS) do práce a večer z křesla kouká na televizní noviny než jde spát. Ostatní psy spolku (oficiálně pes patří spolku dokud aktivně slouží) vídám jak u koho. Ti bydlící v kotci, nebo doma (teda většinou garáž, kotelna a tak) tak 50:50. Bordeři, jezevci, nějaký ten ohař.. na procházce je vídám - některé víc, jiné míň. Asi jako u ostatních lidí, někteří super dvojice, někde převažuje lenost a život na zahradě (krom honů a dohledávek). Tím, že jsou to psi spolku, paradoxně mají super veterinární péči (platí se to z peněz společných, takže tolik neváhají jestli je to třeba).. A pokud jde o "zastřelení psa když nemaká", tak já se s tím nesetkala. Aby byl pel "lovecky upotřebitelný" musí být s PP. Každou zkoušku zvyšuje svou hodnotu a že za dobrého psa jsou to "pálky".. Takže se mi nechce věřit, že dá někdo x tisíc za psa a pak je rychlé řešení kulka a vytáhnu další tisíce na štěně.. Nevím no...

25.7.2016 17:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Vany...tomu lovecky upotřebitelný - musí být s PP..moc nerozumím. Jako, že pes který může třeba na hony, musí mít nějaké zkoušky a na ty můžou jen psi s PP? Moc se mi totiž nechce věřit, že všichni místní myslivečtí psi jsou opravdu s PP..Ale tak pokud na to sdružení dává peníze, není přeci problém koupit štěně, od kolegy myslivce, co má chovku určitého plemene, za nějakou symbolickou cenu.

25.7.2016 17:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neví někdo, z čeho pochází název myslivec?
Myšlení to nejspíš nebude...

25.7.2016 17:21
Vany

XXX.XXX.50.243

Pokud jsem to dobře pochopila a lidé tady z místního sdružení se drží opravdu platných "zákonů". tak ano na hony a celkově oficiální práci v lese je pes pouze se složenou patřičnou zkouškou (dle plemene ve své pracovní náplni) a na tu smí jen psy s PP.. V myslivosti se podporuje pouze "čistý chov". Jinak štěně si kupují za svoje a sdružení po dohodě na schůzi poté koupí hotového psa po zkouškách (aby jim byl co platný) a většinou za průměrnou cenu štěněte + výlohy za složení zkoušek. Pes je tedy oficiálně v majetku sdružení, ale mají nepsané pravidlo, že zůstává u svého psovoda. Ten ale má povinnost jít pomoc s dohledávkou jinému členu (když není pryč nebo tak něco), který ho požádá o pomoc. Jo a je i minimální počet psů na sdružení dle velikosti honitby tuším..

25.7.2016 17:24
hn..

XXX.XXX.245.246

lesnížínka napsal(a):
Vany...tomu lovecky upotřebitelný - musí být s PP..moc nerozumím. Jako, že pes který může třeba na hony, musí mít nějaké zkoušky a na ty můžou jen psi s PP? Moc se mi totiž nechce věřit, že všichni místní myslivečtí psi jsou opravdu s PP..Ale tak pokud na to sdružení dává peníze, není přeci problém koupit štěně, od kolegy myslivce, co má chovku určitého plemene, za nějakou symbolickou cenu.

Musí mít PP a zkoušky. A musí je být schopen udělat co nejdřív a s minimem námahy. Proto ty metody a eventuální špatné konce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2016 17:26

sisi58 napsal(a):
Neví někdo, z čeho pochází název myslivec?
Myšlení to nejspíš nebude...

Horlivě vymyslet jak lovit apod. Původně slovo myslet mělo význam jiný, myšlení dnešní ne no :D
Jakoby dnes říct myslitel. Ale přece ten kdo přemýšlí, to hned neznamená, že vymyslí správné řešení. Jiný jazyk až na polštinu tohle nemá. Tak možná jsou v jiných zemích "myslivci" jiní :D.

25.7.2016 17:33
Vany

XXX.XXX.50.243

Hn.. A proč je musí mít co nejdřív? to nechápu.. Navíc (nejsem si teda jistá na 100% ), ale je nějaká věková hranice, od kdy se na zkoušky smí.. takže asi tak.. Jinak mezi "pejskaři" je taky spousta "lůzrů".. A nejsou všichni peskaři jen banda pitomců honících si triko na psech.. No ale jsou i tací...

25.7.2016 17:41
hn..

XXX.XXX.245.246

Vany napsal(a):
Hn.. A proč je musí mít co nejdřív? to nechápu.. Navíc (nejsem si teda jistá na 100% ), ale je nějaká věková hranice, od kdy se na zkoušky smí.. takže asi tak.. Jinak mezi "pejskaři" je taky spousta "lůzrů".. A nejsou všichni peskaři jen banda pitomců honících si triko na psech.. No ale jsou i tací...

Protože jsou na práci.. přece se nebude čekat, než bude mít pes v pěti letech první zkoušku. Sdružení musí mít LUP. Takže složit zkoušku co nejdřív je v zájmu všech zúčastněných. Asi vyjímkou jsou ženský jako moje kámoška - psa cvičí pro radost a do žádného zvířete nikdy nestřelí. Pes ji pracuje krásně, zkoušek má hafo. Ale zažila jsem i starší chlapy, co se psem moc nedokázali, ale měli ho rádi a psi byli v pohodě. Takže souhlasím, že nejsou všichni stejní,.

Janae

25.7.2016 18:35
Janae

XXX.XXX.224.17

Můj děda byl myslivec s velkým M, bral si týrané psy od jiných myslivců a dával je dohromady. Z těch nejhorších si pamatuji českého fouska, který první měsíce (možná rok dva, nevím, byla jsem dítě) žil pouze v chlívku, nakonec se psa báli, tak byl uvázaný a jídlo mu házeli.
Všechny psy dal dohromady, kotec sice používal, ale pouze omezeně.
Děda byl zapálený myslivec, ovšem poslední roky života nechodil na hony, pouze se staral o svůj revír (nebo jak se tomu říká) a chodil do bažantnice. Na honu mu většinou postřelili psa a sám říkal, že dnešní hony nemají s myslivostí už nic společného, je to masakr, celkově začal být znechucený tím, kam se myslivost dostala. Neměl problém zvíře zabít, ovšem nesnášel týraní a zbytečné zabíjení.
Když vidím souseda, jak vychovává tzn mlatí a řve na jezevčíka, chce se mi brečet.

25.7.2016 19:01
Ebi

XXX.XXX.104.1

Zrzavci napsal(a):
Na co takový složitostě! Dělá pes okolky a nechce se mu do vody? Tak ho přetáhneme gumovou hadicí... a příště už jde a jak rád! a pak se diví, že je pes pro praxi nepoužitelný, proto myslivci moc nemusí vižlu, je to citlivý pes, co tyhle věci moc ne. Proto sáhnou po němci, který je tvrďák a zvládne to, že do roka se s ním nic nedělá a pak se to do něj nahustí pod tlakem . Před časem jsem viděla video ze zkoušek - liška je u psů neoblíbená disciplína- smrdí, takže se není čemu divit. A pohled na ty psy, do kterých to bylo fakt narvaný, byl hodně smutnej. V lajně jeden pupkatej párpda vedle druhýho, psi vystreslí... no fakt pohled.

Já mám trochu jiné zkušenosti
Léta jsme jezdili na psí jezevčičí tábor, kde jsme skládali s pejskama i zkoušky - je pravda, že tam byli převážně mladí lidé, jen někteří byli myslivci a všichni se chovali ke svým psům jako každý jiný, kdo své psy miluje.
Je ale pravda, že na zkouškách jsem byla jednou jedinkrát svědkem, když se na ně přihlásil jeden z místních myslívců, že když pes nechtěl jít po barvě, majitel do něj párkát kopl. Byl okamžitě s ostudou vyloučen ze zkoušek.
Ale tábor je asi trochu jiné prostředí.

Bydlíme na konci města, kde jsou jen pole a tam mají myslivci posed, odkud večer střílejí zvěř /což asi také není normální, protože pár desítek metrů jsou 3 domy/. Byla jsem svědkem jak na polní cestě, kam chodí lidé na procházku a auta tam nemají co dělat, se právě jedno auto s myslivci řítilo právě po této cestě, kde jsem vedla jednoho ze psů a vedle něj se batolilo štěně.Musela jsem jim skočit pod auto, protože by mě byli zcela určitě to štěně přejeli.No schytali to pěkně, ale byli to nějací dementi, protože to pro ně byla ohromná sranda.

Takže je opravdu možné, že někteří myslvci se takto ke psům chovají, ale možná že to bude spíše ta starší generace/ do které ale také zapadám/, protože s těmi mladými žádné špatné zkušenosti nemám.

25.7.2016 20:57
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tady je hodně vidět, k jakýmu sdružení kdo patří.. malinké vesnice sdružení a jeden blbec vedle druhýho.. škoda mluvit.. pak je tu velké sdružení a nikdy žádný problém s myslivci, vidám je v lese i se psama, a žádnej problém. jako ano, je pravda, že já vodím svého psa pro její silné lovecké pudy jedině na vodítku a taky se stalo, že projížděl kolem myslivec v autě a skoro zastavil aby si zkontroloval, že pes je na vodítku, ale jinak žádnej problém. dokonce tu máme jednoho myslivce, jehož psovi se líbí moje čubina (jenže ona nemá psy ráda), a s tím na sebe vždycky voláme a ukazujeme si směry, kam kdo půjde, aby jsme se vyhli. a jsem za to ráda.
a jinak ano, v tom malém sdružení jsem zažila i psy, kteří bydli v kotci dvakrát tři mety.. bohužel.. ale jak bylo na facebooku nedávno krásně psáno a to nemám ráda citáty - nepřeju nikomu nic zlého, jenom některým lidem bych přál/a v životě potkat je samotné..

25.7.2016 21:33

nexxi napsal(a):
Tady je hodně vidět, k jakýmu sdružení kdo patří.. malinké vesnice sdružení a jeden blbec vedle druhýho.. škoda mluvit.. pak je tu velké sdružení a nikdy žádný problém s myslivci, vidám je v lese i se psama, a žádnej problém. jako ano, je pravda, že já vodím svého psa pro její silné lovecké pudy jedině na vodítku a taky se stalo, že projížděl kolem myslivec v autě a skoro zastavil aby si zkontroloval, že pes je na vodítku, ale jinak žádnej problém. dokonce tu máme jednoho myslivce, jehož psovi se líbí moje čubina (jenže ona nemá psy ráda), a s tím na sebe vždycky voláme a ukazujeme si směry, kam kdo půjde, aby jsme se vyhli. a jsem za to ráda.
a jinak ano, v tom malém sdružení jsem zažila i psy, kteří bydli v kotci dvakrát tři mety.. bohužel.. ale jak bylo na facebooku nedávno krásně psáno a to nemám ráda citáty - nepřeju nikomu nic zlého, jenom některým lidem bych přál/a v životě potkat je samotné..

Nechce se mi to číst celé, ale musím se myslivců zastat. Aspoň těch, co znám. Maličká honitba, malé sdružení.
Ti co mají psa, tak to je zároveň rodinný pes. Psy ze zásady nestřílí - ani zatoulané, ani ty vesnické, kteří si občas vyrazí, třeba za naší fenou a berou to přes les.
Seno nasuší, o zvěř se starají, po zimě krmelce vyklidí, vymetou, vydezinfikují. Zvěř udržují ve stavech podle hospodářského plánu. Statkářovi hlídají řepku a kukuřici před černou ( i když ten osívá tak blbě, že si to nezaslouží ).
Před časem jsem znala myslivce, měl krásného musterlanda. Mnoho dětí nemá tu péči, kterou měl ten pes ( ten pán měl jediný hřích, nechal psa zakusovat kočky mimo vesnici - tvrdil, že kočka v lese je nejhorší škodná ).
Určitě jsou i paka myslivci, ale zdaleka to není taková hrůza.

25.7.2016 21:43
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Vaše diskuze mi připadá jako ze starověku...Tím nemyslím chování jen myslivců, ale i ostatních lidí co měli v té době psy.
Zase já znám spoustu myslivců u kterých je pes právoplatný člen rodiny a když se nedejbože stane něco psovi ihned se letí na veterinu. Psi vyrůstají v rodinách s dětmi a dokonce mají rádi vlastní domácí kočku. A znám mnoho lidí, kteří mají se svými psi i mnoho výstavních a hlavně pracovních zkoušek.
Neměli byste myslivce házet do jednoho pytle.

26.7.2016 08:50
hn..

XXX.XXX.245.247

tetrivek napsal(a):
Vaše diskuze mi připadá jako ze starověku...Tím nemyslím chování jen myslivců, ale i ostatních lidí co měli v té době psy.
Zase já znám spoustu myslivců u kterých je pes právoplatný člen rodiny a když se nedejbože stane něco psovi ihned se letí na veterinu. Psi vyrůstají v rodinách s dětmi a dokonce mají rádi vlastní domácí kočku. A znám mnoho lidí, kteří mají se svými psi i mnoho výstavních a hlavně pracovních zkoušek.
Neměli byste myslivce házet do jednoho pytle.

Je fajn, že se setkáváš jen s těmi lepšími. I pro mě to je důkaz, že se situace zlepšuje. Ale nedokážeš si představit ten vztek a bezmoc, když koukáš na chlapa, co se při výcviku chová velmi hrubě ke psu a prakticky s tím nemůžeš nic dělat. A bohužel to je i současná realita. Aspoň v mém okolí dost častá. A nejen v mém okolí - škola Zelníčka pokud vím pořád ještě funguje a jede ve starých kolejích...

Neregistrovaný uživatel

26.7.2016 09:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Tak nimrody mám v rodině, vím, jak to chodí, stejně tak i kamarády. Všechno jsou to supr lidi, kterých si vážím. Ono je to vždy o nějakých pravidlech, když se dodržují, není problém...

26.7.2016 10:11
Vany

XXX.XXX.50.243

Taky mám pocit, že jsou zbytečně lynčováni jako skupina.. Přitom v každém vzorku populace jsou přítomní lidé jak "hodní" tak "zlí"..

26.7.2016 11:27
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Vany napsal(a):
Taky mám pocit, že jsou zbytečně lynčováni jako skupina.. Přitom v každém vzorku populace jsou přítomní lidé jak "hodní" tak "zlí"..

Ono tak nejde ani tak o to, že lidi jsou všude takoví a makoví, jako o to, že pokud dostanou pravomoce které mají: nosit zbraň, buz...at lidi na procházkách atd...měli by být setsakra prověřovaní, skládat neustále nějaké zkoušky atd. což se tedy rozhodně neděje. Mám půl rodiny policajtů a ti jsou tak hlídaní, že se skoro bojí otevřít hubu, natož tak někomu zamávat zbraní před nosem, aby neměli nějaký problém. A tady kdejaký vesnický de..ent, může chodit ozbrojený

26.7.2016 11:34
Vany

XXX.XXX.50.243

No vidíš.. Policisté jsou prověřovaní a kontrolovaní a já osobně jsem se setkala se zastrašováním policejní dementky.. přesto nenadávám všem kolektivně, že jsou slaboduší..

26.7.2016 14:00
hunter

XXX.XXX.168.162

Kdykoliv někde řeknu, že jsem myslivec, hned to schytám ze všech stran. Proto jsem rád, když někdo napíše svou dobrou zkušenost. I když je to nudné a nepřitahuje to tolik pozornosti jako výše zmíněné extrémy.
Nechci se zastávat všech lidí, co mají lovecký lístek. Protože ne každého držitele LL bych nazval myslivcem, stejně jako každého majitele psa bych nenazval pejskařem. Bohužel je to jako v jakékoliv lidské společnosti, těch blbů je sice málo, ale jsou nejvíc na očích a nejvíc slyšet.
Někdo tu zmínil, že "myslivce" znají už jen v polštině, jinde to je lovec. Ale ona ta středoevropská myslivost je opravdu něco jiného než lov téměř kdekoliv na světě. Čeština to správně zdůrazňuje.
U ohařů se stále hojně využívá parfors, kdo tuhle techniku však ovládá, má dokonale pracujícího psa a zároveň zdravý vztah se psem. Nenapadá mě lepší přirovnání, než se speciálními jednotky armád - nejdřív poznáte silné jedince a extrémní psychickou a fyzickou zátěží je zdokonalíte. Samozřejmě to není jednoduchá technika a dá se zneužít či špatně použít a zničíte jedince, zároveň musíte stále myslet, že ne všichni se na takový výcvik hodí. Víc se k tomu nechci vyjadřovat, nedělám ohaře a parfors jsem nikdy nezkoušel. Pouze znám lidi (dobré i špatné), kteří takto cvičili.
Vždy jsem měl norníky a honiče, u nich tahle metoda nikdy nefungovala a fungovat nebude. Mají jinou náturu i styl práce. Přehnanou tvrdostí psa jen zkazíte, nezastírám, že se mi to kdysi nestalo. Proto vím jak lehké je znechutit psovi práci a jak těžké mu tu chuť opět vrátit...
Myslivci sice nejsou stále prověřovaní, ale každý náš krok sleduje veřejnost a všichni dychtivě čekají na každý přešlap. Je tu také tlak ze strany zemědělců i státní správy. Všichni chtějí mít výsledky - nic rozrytého od prasat, žádné srážky zvěře s autem, možnost volného pohybu psů, etc., ale peníze do toho sypou výhradně myslivci z rodinných rozpočtů. Nestěžuji si, jen to konstatuji.
Ještě zpět k psům. Věřte, že pro drtivou část mysliveckých kynologů, nehledě na věk, jsou psi na prvním místě. Spousta lidí se stále snaží organizovat zkoušky nebo výcvikové dny, což se nedá dělat pro peníze, ale jen pro psy. Myslivost se bez psů nedá dělat a ztrácí i své kouzlo.

26.7.2016 14:20
balisek

XXX.XXX.131.211

Děkuji za vyjádření Huntera, který má asi jako jediný reálnou mysliveckou zkušenost. Označovat všechny myslivce za debily týrající psy mi přijde stejně generalizující jako označování všech pejskařů za prasata (často to slýchávám od nepejskařské veřejnosti).

Hloupé a bezohledné jedince najdete v každé skupině lidí - mezi zahrádkáři, numismatiky nebo akvaristy. Tak proč by myslivci měli být něco extra?

26.7.2016 14:24
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

No výborně.

26.7.2016 16:22
koňadra

XXX.XXX.128.31

Huntere, díky. Mám stejný názor, pro laickou veřejnost je hodně těžké vysvětlit rozdíl slov myslivec x lovec x bouchal bez mozku. Ano, všude se najdou lidi horší a lepší, bohužel ty horší jsou více vidět, i když je jich opravdu méně. Mám plno kamarádů a známých v různých mysliveckých spolcích a mohu zodpovědně říct, že v každém se najde 1 - 5 blb.ců, ale vzhledem k počtu členů je to stále jen nepatrná menšina. A s nimi se ani většinou ta většina rozumných neztotožňuje. Mnoho lidí si myslí, že myslivost je jen o "střílení zvěře" - jakékoliv bez rozmyslu, ale málo kdo ví, že i to má svoje poměrně přísná pravidla a za nedodržování jsou i nějaké tresty. Co se týče vztahu myslivců ke psům, zažila jsem jen jednoho (psala jsem zde o něm), který se opravdu ke svému psu choval extrémně špatně. A znám desítky, ne-li stovky, myslivců, kdy jejich pes je členem rodiny, kamarád jejích dětí. Myslivec, který věnuje hodiny času a peněž na výcvik svého psa, tak k němu má i vztah. Práce psa se vyvíjí úměrně k jeho nabytým zkušenostem v praxi, koho by bavilo každý rok začínat znovu se štěnětem? Většina myslivců si svých psů váží, mnoho z nich by bez psa ani myslivost nedělalo, ne nadarmo se říká, že "myslivec bez psa je jen poloviční myslivec". A ti, kteří psa nemohou mít, stejně musí využívat práce psů svých kolegů (ať už na honech, při dohledávkách apod.). Dobrý lovecký pes je hodně ceněn.
Ano, myslivost má i spoustu dalších tváří, i kterých nemá laická veřejnost ani ponětí - musí respektovat dané zákony nejen uvnitř svých spolků, ale i směrem ven - k vlastníkům půdy, ke státní správě apod. Žádný myslivec si nemůže jen tak střelit co chce, to mnozí lidé ani nevědí. Odsuzovat lidi jen proto, že jsou myslivci, je nespravedlivé.

26.7.2016 16:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

koňadra - ...že v každém se najde 1 - 5 blb.ců, ale vzhledem k počtu členů je to stále jen nepatrná menšina. A s nimi se ani většinou ta většina rozumných neztotožňuje - to určitě, znám to taky tak. Problém je ale v tom, že většinou ten největší blbec se prosadí jako vedoucí(všichni se mu bojí odporovat) a podle toho vypadá potom celé sdružení, kde se kryjou svinstva atd..

Neregistrovaný uživatel

26.7.2016 17:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Blbce najdem všude - v každé skupině je někdo kdo bude díky svou blbostí vždy a všude vyčnívat...

Vem si motorkáře - my jezdíme slušně, neděláme zbytečně blbiny, neohrožujeme lidi kolem sebe a podívej, najdou se pitomci, co si musí rychlostí dokazovat, že jsou kingové, dělají manévry, které ohrožují normální lidi kolem sebe atd atd...

Pejskaři - já si po svých psech uklízím, nedovolím psům, aby se vůči okolí chovali hlučně, nebo agresivně, atd... pak jsou tu pitomci, co maj psy pro své ego, je jim u zadku, že pes celou noc/den štěká, je jim u zadku, že pes otravuje všechny okolo, že jim sežere všechno co se hne, a pytlíky na ho*na neznaj...

Prostě v každé skupině se najdou...

26.7.2016 23:51
bhk

XXX.XXX.210.210

Říkáte : Žádný myslivec si nemůže jen tak střelit co chce, to mnozí lidé ani nevědí. Odsuzovat lidi jen proto, že jsou myslivci, je nespravedlivé.

Sice nemůže a ví to každý, ale střílí... mnohdy i po sobě...

Možná je to nespravedlivé - ale zase každý ví - že většina pytláků jsou myslivci..

Ty krásné, zvletné fráze o dobrosrdečných myslivcích co se chudáci staraj a nikdo to neocení...to fakt neberu..

Neznám jich sice stovky jak ostatní, ale ti co znám... nic lichotivé mě nenapadá.. U nás je slušnej člověk ve spolku jen jeden..

V ostatních jsem se velmi zklamala...

A v neposlední řadě se myslivec nade všechny povyšuje a vymáhá si jakýsi respekt a úctu, ba co víc chce být nad zákonem.. narozdíl od těch hloupých pejskařů apod.

27.7.2016 04:18

Hodně přeháníte, myslivců znám dost a všichni co znám jsou normální lidé. jestli se mezi myslivci najde nějaký blb tak ten se najde všude. Jinak výcvik loveckého psa je hodně náročná záležitost, zkoušky taky nejsou zadarmo, a kvalitní lovecký pes je zvíře dost cenné na to aby s ním někdo zacházel tak jak se tu v některých příspěvcích uvádí. Krom toho při takovém zacházení by pes nepracoval s chutí, a myslím že by nepracoval vůbec.Jistě někdy se používá parfosní způsob výcviku, ale když se to umí, opravdu nejde o žádné týrání psa.

27.7.2016 09:24
Vany

XXX.XXX.50.243

Bhk:
no vidíš.. Mě to zase přijde, že v poslední době se takto povyšují pejskaři. Já jdu, můj pes nic nedělá, tak co bych si jej chytil, když někdo jde. Když se bojí jeho problém. Pejsek ať se proběhne, však je malej a srnku nechytí.. A aspoň pak bude doma spinkat.. Atd..

neuklízejí po psech, často machrují bez vodítka i u frekventované silnice.. Nestaví se taky nad zákon ?´

Jo a psi se jim taky žerou mezi sebou.. Co víc, někdy žerou i je..

Smutné takto zjednodušovat a zobecňovat na celou skupinu lidí, kteří dělají dobou věc..

27.7.2016 10:35
samain

XXX.XXX.2.123

Vany napsal(a):
Bhk:
no vidíš.. Mě to zase přijde, že v poslední době se takto povyšují pejskaři. Já jdu, můj pes nic nedělá, tak co bych si jej chytil, když někdo jde. Když se bojí jeho problém. Pejsek ať se proběhne, však je malej a srnku nechytí.. A aspoň pak bude doma spinkat.. Atd..

neuklízejí po psech, často machrují bez vodítka i u frekventované silnice.. Nestaví se taky nad zákon ?´

Jo a psi se jim taky žerou mezi sebou.. Co víc, někdy žerou i je..

Smutné takto zjednodušovat a zobecňovat na celou skupinu lidí, kteří dělají dobou věc..

A ti pejskaři sebou nosí běžně střelnou zbraň?

27.7.2016 10:39
Vany

XXX.XXX.50.243

Myslivci taky běžně ne.. A co to má společné s tím, že se tu tvrdí, že co myslivec to tyran psa, když už jej má?

27.7.2016 10:42
hn..

XXX.XXX.245.247

Hunter:

extrémní psychickou a fyzickou zátěží je zdokonalíte. Samozřejmě to není jednoduchá technika a dá se zneužít či špatně použít a zničíte jedince,

tak tohle je asi ten můj problém. Já si nevšimnu dokonalého psa, ale toho zničeného ano.

27.7.2016 14:17
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tak jako taky znám pár blbců, s jedním jsem chvíli žila.. pes za hodně vysokou cenu, neb byl již koupen vycvičený.. žil v kotci 2*3 metry, aby se nezkazil, ven chodil naprosto vyjimečně. měla jsem xkrát snahu se psem jít, nesmělo se, aby se nezkazil.. tak vždycky říkám svýmu psovi, jeslti si vůbec váží toho, že mě sice stála pár stovek (je to mix, takže pořízená jen za náklady na očkování), ale že natlapká měsíčně přes sto kiláků a je furt někde v terénu a když ne v terénu, tak rozvalená na gauči.. to je otázka, jeslti jsou vůbec ty potvory vděčný :D
na druhou stranu potkávám v lese myslivce s krásným hnědým labradorem, kterej se mi vždycky zasněně dívá na moji feňuli, potkávám dokonce jednoho myslivce, co má psa na flexině :D všecko je o lidech, ale fakt můžu říct, že u nás jsou myslivci fajn, na druhou stranu, co chodím denně do lesa, tak tam nevídám žádné psy, kteří by štvali zvířata atd, takže asi slušní pejskaři, slušní myslivci.

27.7.2016 14:24
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

nexxi napsal(a):
Tak jako taky znám pár blbců, s jedním jsem chvíli žila.. pes za hodně vysokou cenu, neb byl již koupen vycvičený.. žil v kotci 2*3 metry, aby se nezkazil, ven chodil naprosto vyjimečně. měla jsem xkrát snahu se psem jít, nesmělo se, aby se nezkazil.. tak vždycky říkám svýmu psovi, jeslti si vůbec váží toho, že mě sice stála pár stovek (je to mix, takže pořízená jen za náklady na očkování), ale že natlapká měsíčně přes sto kiláků a je furt někde v terénu a když ne v terénu, tak rozvalená na gauči.. to je otázka, jeslti jsou vůbec ty potvory vděčný :D
na druhou stranu potkávám v lese myslivce s krásným hnědým labradorem, kterej se mi vždycky zasněně dívá na moji feňuli, potkávám dokonce jednoho myslivce, co má psa na flexině :D všecko je o lidech, ale fakt můžu říct, že u nás jsou myslivci fajn, na druhou stranu, co chodím denně do lesa, tak tam nevídám žádné psy, kteří by štvali zvířata atd, takže asi slušní pejskaři, slušní myslivci.

Jo, to s tím aby se pes nezkazil to znám také. Mám kamarádku, která má otce myslivce. Doma mají německou ohařku. Kamarádku často přemlouvám, aby šla s fenou se mnou na procházku. No, byla se mnou jen dvakrát, a to ne že by nechtěla, ale otec jí psa nechce půjčit ven, právě z důvodu, aby se nezkazil. Když s námi šla, tak otec koukal ze dvora a pořád na ní křičel, že musí jít u nohy, ať s ní škubne a zařve, že prostě celou procházku se nesmí hnout od nohy. Já měla psa navolno, bylo teplo - myslela jsem, že kamarádka fenu pustí alespoň do rybníka - ale nepustila, měla od otce nařízeno jí nepouštět, protože by se tím zkazila. To je pár let zpátky. Feně je nyní cca 5 let, nemá žádnou zkoušku, není využívaná v myslivosti. Tak by mě zajímalo, kde se stala chyba, že to nedopracovali tam kam chtěli? Mimo jiné, fena nemůže na procházky ani teď, tak fakt nevím.

27.7.2016 14:29
Vany

XXX.XXX.50.243

Marcelamax..
jojo tuhle pověru znám taky.. Mají to celkově někteří lidé.. Slyšela jsem i u "služebáků".. NO je v kotci, vezme se jen cvičit a pak šup zpět do kotce.. Dokonce i běháním po zahradě by se prý zkazil..

27.7.2016 14:33
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Vany napsal(a):
Marcelamax..
jojo tuhle pověru znám taky.. Mají to celkově někteří lidé.. Slyšela jsem i u "služebáků".. NO je v kotci, vezme se jen cvičit a pak šup zpět do kotce.. Dokonce i běháním po zahradě by se prý zkazil..

Jojo to znám taky. Já bych to takhle se svým psem rozhodně praktikovat nechtěla, ale když se bavíte s někým, kdo má ti psy jen na cvičení, na ježdění po závodech a zkouškách, tak vám řekne, že pes bude nejlíp cvičit když se vytáhne z kotce. Což je možná i pravda, že tam bude odpočatý. Ale já osobně nevidím důvod, proč by po cvičení nebo mimo něj nemohl na normální procházku. Ale lidé, kteří se tomu věnují vrcholově by to možná vysvětlili. Já budu mít radši psa jako kamarádka a společníka a to cvičení bude až na druhém místě.

27.7.2016 14:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

marcelaamax napsal(a):
Jo, to s tím aby se pes nezkazil to znám také. Mám kamarádku, která má otce myslivce. Doma mají německou ohařku. Kamarádku často přemlouvám, aby šla s fenou se mnou na procházku. No, byla se mnou jen dvakrát, a to ne že by nechtěla, ale otec jí psa nechce půjčit ven, právě z důvodu, aby se nezkazil. Když s námi šla, tak otec koukal ze dvora a pořád na ní křičel, že musí jít u nohy, ať s ní škubne a zařve, že prostě celou procházku se nesmí hnout od nohy. Já měla psa navolno, bylo teplo - myslela jsem, že kamarádka fenu pustí alespoň do rybníka - ale nepustila, měla od otce nařízeno jí nepouštět, protože by se tím zkazila. To je pár let zpátky. Feně je nyní cca 5 let, nemá žádnou zkoušku, není využívaná v myslivosti. Tak by mě zajímalo, kde se stala chyba, že to nedopracovali tam kam chtěli? Mimo jiné, fena nemůže na procházky ani teď, tak fakt nevím.

Já měla strýce, co neustále plánoval, co bude!
Bazén (koupelnu jim dělal táta, po x letech), verandu(no dveře ven zazdít nechal).
Koupil psa, že ho bude cvičit, teta ho stěží naučila, že jí nemá povalit, když mu nese žrádlo.
Koupí koně a bude vozit známé v bryčce
No nedopadlo to, vždycky se něco stalo, co mu v provedení plánu zabránilo

Tak to vidím tak, že majitel fenky je ze stejného hnízda

27.7.2016 14:58
nexxi

XXX.XXX.228.56

marcelaamax napsal(a):
Jojo to znám taky. Já bych to takhle se svým psem rozhodně praktikovat nechtěla, ale když se bavíte s někým, kdo má ti psy jen na cvičení, na ježdění po závodech a zkouškách, tak vám řekne, že pes bude nejlíp cvičit když se vytáhne z kotce. Což je možná i pravda, že tam bude odpočatý. Ale já osobně nevidím důvod, proč by po cvičení nebo mimo něj nemohl na normální procházku. Ale lidé, kteří se tomu věnují vrcholově by to možná vysvětlili. Já budu mít radši psa jako kamarádka a společníka a to cvičení bude až na druhém místě.

Já čubu v kotci mívala a nikdy víc..teda takhle - za mě nikdy víc :D čuba je kotvocej typ, ne rasou, ale povahou, ona pokud si bude moct vybrat, tak bude bydlet v kotci, neb je to tam "její hrad".. když bývala na baráku, tak i když měla otevřeno, tak bud spala na střeše boudy, nebo občas v blátě pod traktorem, ale vždycky tak, aby měla kolem sebe pocit "území". a proč za mě nikdy? protože ona, ač je vykastrovaná už pět let, tak je neskutečně neřízená střela. doma se aspon trošku unaví tím, že sleduje co dělám, hlavně jestli se nechystám jít vařit, aby mi mohla asistovat a čekat, kde co spadne.. takže je aspon trošku unavená. dokud bla v kotci, tak jsem ji podezírala z toho, že má pod boudou pramen redbullu, neb tam chrněla a měla energie, že bych ji s radostí ukázala těm lidem, kteří tvrdí, že psi po kastraci ztratí "drive" prd ztratí, znásobí :D.

27.7.2016 16:14

samain napsal(a):

A to jim závidíte? Udělejte si zbroják a můžete ji nosit taky. Ale kromě jakési výsady, je to také velká zodpovědnost.

27.7.2016 16:28
hunter

XXX.XXX.168.162

hn.. napsal(a):
Hunter:

extrémní psychickou a fyzickou zátěží je zdokonalíte. Samozřejmě to není jednoduchá technika a dá se zneužít či špatně použít a zničíte jedince,

tak tohle je asi ten můj problém. Já si nevšimnu dokonalého psa, ale toho zničeného ano.

To je samozřejmé. Vzorné/normální chování vás ničím ani nemůže upoutat, ale pokud se něco vymyká, všimnete si toho hned, ať je to neposlušný pes, co si dělá co chce, nebo zrazený pes, který se bojí jakkoliv projevit.

to bhk: Většina myslivců rozhodně nejsou pytláci. Souhlasil bych s tím, že spousta pytláků byla/jsou myslivci. Přeci jen, abyste mohli pytlačit, musíte mít určité znalosti, protože se většinou pytlačí pro trofej, ne pro maso. Jenže to neznamená, že myslivci to kryjí, nebo se to nesnaží potírat. Tady nemusíte hledat ani etický důvod. On stačí čistě sobecký zájem - někdo vás připravuje o zvěřinu i trofeje. Nicméně, pytláctví není zase takový problém v ČR, mnohem větší ztráty jsou na silnicích.
Co se týče zbraní. Jestli se něco extrémně zlepšilo za posledních 10 let, tak právě bezpečnost a zacházení se zbraní. Dnes si už ani nenastřelíte zbraň v lese. Stále jste krok od ztráty zbrojáku a dva kroky od kriminálu.
Víte, já nebrečím nad tím, že nás nikdo neocení. Je to můj koníček, který dělám dobrovolně. Jenže, když myslivci zmizí, brečí ti, co nejvíc nadávali.
Znám příměstské oblasti, kde byl tlak na myslivce tak silný, že s tím všichni praštili. Teď tam lidé brečí, že mají totálně přeorané zahrady, v noci se bojí chodit domů, protože stále potkávají divočáky, nemůžou pouštět psy, lišky jim tahají drůbež, atd. Tyhle honitby nikdo nechce, protože jsou tam vysoké pronájmy a velké škody.2x do roka uspořádá město naháňku - platí patrony, střelce a zvěřina připadne lovci. Škody také platí město. Nebo si najímají profesionální myslivce. Tohle všechno stojí nemalé peníze.
Já netoužím po tom, aby mi lidi děkovali, že jsem myslivec, stáli přede mnou v pozoru a provolávali mi 3 x Sláva, ať žije Hunter, náš spasitel !
Mě by stačilo, kdyby ti, co nejvíc nadávají, si alespoň zjistili elementární fakta, co myslivci dělají, co můžou a co ne, co je honitba, kdo je hajný, atp. Nebo jen nečerpali informace z tv nova...

27.7.2016 16:41

marcelaamax napsal(a):

Ano pes opravdu nejlíp pracuje když se s ním pár dní před zkouškama nic nedělá, je odpočatý a má radost z práce to je fakt. k tomu aby se pes nezkazil, něco na tom trošku je. Samozřejmě i pes který soutěží a jezdí na zkoušky potřebujei hru, oddych a proběhnutí. Ale taky bych psa nepůjčila třeba příbuzenstvu apod protože když ho někdo naučí kravinu pokazí tím měsíce práce třeba. Nebo i s tím loveckým psem, ten pes má zafixováno že třeba do lesa a do polí se chodí pracovat a ne občůrávat stromky a čmuchat kde nechal značku pes který tam před ním proběh. Jistě může si pohrát s jiným psem, proběhat se, proč ne ale tam kde to dovolím a kdy to dovolím. takže půjčovat třeba dětem byt i větším na lítání a blbnutí venku za mě teda taky ne.

27.7.2016 17:41
marcelaamax

XXX.XXX.140.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano pes opravdu nejlíp pracuje když se s ním pár dní před zkouškama nic nedělá, je odpočatý a má radost z práce to je fakt. k tomu aby se pes nezkazil, něco na tom trošku je. Samozřejmě i pes který soutěží a jezdí na zkoušky potřebujei hru, oddych a proběhnutí. Ale taky bych psa nepůjčila třeba příbuzenstvu apod protože když ho někdo naučí kravinu pokazí tím měsíce práce třeba. Nebo i s tím loveckým psem, ten pes má zafixováno že třeba do lesa a do polí se chodí pracovat a ne občůrávat stromky a čmuchat kde nechal značku pes který tam před ním proběh. Jistě může si pohrát s jiným psem, proběhat se, proč ne ale tam kde to dovolím a kdy to dovolím. takže půjčovat třeba dětem byt i větším na lítání a blbnutí venku za mě teda taky ne.

Jasne tomu rozumim, ale kamarádka, dcera myslivce je dosple, je ji 28 let. Navic jak jsem psala, cubine je 5 let, nema zkoušky, nevěnují se myslivosti a stejne nemůže na procházky.

27.7.2016 17:43

No myslela jsem, že se ani vyjadřovat nebudu, nechci se zastávat žádné skupiny, jen jsem chtěla napsat, že...většinou chodím do "příměstských lesů", ale vyjíždím i do hor a hodně za město...tam, kde to jde se psi pouští...zatím jsem neměla problém s žádným myslivcem a ani jsem z mého okolí neslyšela, že by někdo problém měl...je fakt, že jsem tedy ani u pejskařů neviděla, že by jejich pes hnal zvěř, někdo má psa na volno, někdo vodí, asi podle zvládnutého přivolání a to u nás není problém potkat zajíce a nebo srny, jak jsme na tom s divočáky netuším, za celých cca 25 let jsem u nás žádného nepotkala i když vím, že taky v okolí jsou(nebo alespoň bývali?)...takže, co se týče myslivců nemohu říci ze své zkušenosti nic špatného...možná prostě štěstí na lokalitu, těžko říct...
O výcviku loveckých psů také osobně nic nevím, žádného myslivce se psem osobně neznám, člověk je akorát naštvaný, když o nějakém smutném případu slyší v televizi.
Bylo mi hodně proti srsti, když se psi cvičili na živou lišku, ale nevím, zda je to možné ještě dnes, i když je to škodná, tak je to prostě podle mě taky živej tvor, to samé "zvěsti", že myslivci cvičí psy na živých kočkách a koťatech, pokud je to pravda, tak za mě taky pěknej hnusanec a je mi jedno, jestli je to k nějakému výcviku nutné...bohužel nikdy v televizi neukazují, že má myslivec lovečáka jako člena rodiny, vždycky jen ty "nelidy", takže těžko říct, jak to ve skutečnosti je...

27.7.2016 18:28
Aliens_II

XXX.XXX.11.88

Dobře založil Petrůna, věru dobře.
Všem díky za příspěvky, vemte si, že každý nezůčastněný si z toho vezme, co potřebuje.

27.7.2016 21:25
bhk

XXX.XXX.210.122

Aliens_II napsal(a):
Všem díky za příspěvky, vemte si, že každý nezůčastněný si z toho vezme, co potřebuje.

Vany, Hunter - ok, taky máte kus pravdy...
Ještě před co já vím dvěma a více lety bych nebyla tak vyhraněná, ale lecos se stalo, lecos jsem zažila...no a už se to veze...

Fakt by mě nenapadlo - dřív - házet myslivce... do jednoho pytle a ani jsem nikde neřekla, že je to o týrání psů.. Ne - je to o jejich chování i bez psů..

Konkrétní případy vypisovat nebudu, ale je mi líto - averzi už mám...

A to přes to, že můj milovaný děda byl myslivec - vždy "ve službě" se psem - můj táta byl myslivec-vždy bez psa - můj bratranec měl skvělé norníky (vždy jagoše)... a zrovna tohle jsou pro mě lidi na kterých by se mělo stavět - slušní, ohleduplní, plnící si své povinnosti z toho vyplívající a superlativ bych našla milion.. Žádná nadřazenost, žádné vyhrožování, žádné špatné zacházení se psy...
Děda byl mimo jiné i po válce oceněný hrdina...

Bohužel se můj názor na myslivce a vše s tím spojené změnil. Když vypíšu konkrétní-tak mě napíšete, že vůl se najde v každém spolku vč.rybářského..Tak určitě..
Já dnes bohužel vidím - u nás - negativně právě ten spolek myslivecký - nehledě na to, že fakt krom toho jednoho jediného, který se to snaží zachránit jsou pytláci všichni a nijak se tím netají...a další a další...psala bych celou noc

Slušným sorry.

27.7.2016 22:03
lavacca

XXX.XXX.164.49

Nedočetla jsem to dneska všechno, ale osobně mám s myslivci taky dobrou zkušenost - mám 2 přímo v rodině, další mezi rodinnými přáteli. Je to jako všude - všude se najdou blbci, kteří kazí ostatním pověst.

Dle mého je to výchovou v rodině - oba strejdové vyrůstali v rodině, kde byl táta myslivec, který měl sám doma fouska a jezevčíka (měl i CHS, ale odchoval jen pár vrhů fousků), chodil na brigády, nosil zvěři v zimě krmení, atd. Takže to synové převzali. Oba mají psy /jeden dál fousky, druhý měl jezevčici, teď má jen na hlídání RTW/ a oba je berou jako členy rodiny. Fousanda má zkoušky, aktivně se věnuje myslivosti (denně venku v polích, na podzim pravidelně na honech).

Další jsou opět z mysliveckých rodin, kde se pes bere jako člen rodiny - ano, sice bývají v kotcích, ale denně se jde na venčící a pak i na dlouhou procházku, pocvičí se, apod. aby byli pak na honech platní. Mají všichni ohaře. někdo i jezevčíka. Někdo ani vlastního psa nemá, ale cvičí ho pro známé, aby měli v honitbě daný počet psů. A mmj. jedni mají čubu už po 3 operacích kloubů a svalu, kdy za to vyplázli dohromady nějakých 55-60 tisíc. Ani ve snu by je nenapadlo čubu utrácet, apod.

27.7.2016 22:34
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Nevím jak by se lovecký pes mohl zkazit když se pustí z kotce? Ano před zkouškami tam trochu odpočívá, ale jinak žije jako každý jiný pes. Alespoň ty naši řádí na zahradě( s jezevčíky jsem se vzdala dokonalé zahrady, hrabou kde můžou´´ ). Chodí s námi i na obyčejnou nepracovní procházku, navštěvují s námi naši rodinu a přátele. A mají hodně psích kamarádů i mimo lovecká plemena.
Ale vidět je při práci s jakým nadšením norují je paráda. A s tím výcvikem ohařů a aportu, je to tak, že ten pes to má vrozené. Zrovna ten náš čtyřměsíční aportuje co může, teda nejraději má svou králičí kůži, se kterou zvládá i pěknou vlečku. Dokáže aportovat své hračky, klacky, papíry, šrouby, plastové hračky z pískoviště, krade ručníky a atd. Nejlepší je vést loveckého psa ke zkouškám pomalu už od štěněte, než ho mít zavřeného do dospělosti v kotci a potom ho teprve začít cvičit. Představte si podzimní tah na divoké kachny, zákon povoluje pouze při určitém počtu loveckých psů. Kdo jiný by nosil zvěř z vody nebo hledal v rákosí než pes. Nebo naháňka na divoká prasata, bez psů by kolem nich lidi prošli bez povšimnutí. Jsem myslivec, který má lovecký lístek, zbrojní průkaz, zbraň nevlastním, ale věnujeme se lovecké kynologii. Na mysliveckých akcích jsem bývala jako honec. Je to jen o lidech nezastávám se všech, ale o velké většině si myslím, že to nejsou žádní tyrani zvířat.

28.7.2016 13:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tetrivek - ale o velké většině si myslím, že to nejsou žádní tyrani zvířat tady bych si dovolila oponovat, nemyslím samozřejmě také všechny ale: ten, kdo záměrně cvičí psy na to, aby zabíjely kočky, kdy mi dvacet metrů od baráku poštve na kočku psa(ne moji kočku, to už by nežil myslivec ani pes) tak to tyran zvířat je

28.7.2016 14:17

Někdy bych se tomu myslivci ani nedivila. Ony kočky taky dovedou být pěkné tyranky. Mám dvě venkovní kočky kvůli myším, aby mě tu nesežraly.
Když vidím kočku, jak nechá ulovenou myšku popoběhnout a zas ji chytí a zas ji vyhodí do vzduchu...nedělá mi to dobře a když se mi to povede, myš jí seberu. Ale když vidím, jak nechá popoběhnout sýkorku a zas jde po ní a nechá ji popoletět...tak bych ji zabila sama.
Z hladu to nedělají, jsou krmené 2x denně. Jsou to prostě potvory.
( Ale štvaní psa na kočky neschvaluji ! aby nedošlo k mýlce ).

28.7.2016 14:18
Vany

XXX.XXX.50.243

Lesnížínko
Ano to tyran je.. Ale to neznamená, že jsou všichni, nebo větší většina tyrani? Nebo jo?
Já zase viděla, že se takto baví (ani tomu neříkají výcvik) majitelé "bojových" kříženců.. Znamená to, že větší část "pejskařů" jsou tyrani?

28.7.2016 15:11
fikovnice

XXX.XXX.30.49

samain napsal(a):

"Samain", kde se touláte? Dlouho jsem Vás zde neviděla...

28.7.2016 15:12
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Aliens_II napsal(a):

Petrůno, samochvála smrdí!

28.7.2016 16:27
Aliens_II

XXX.XXX.9.125

fikovnice napsal(a):
Petrůno, samochvála smrdí!

Já vím, ale tady zatím cítit nejde.

28.7.2016 16:53
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Přidávám se k hlasům proti těmto lidem.
Znám několik desítek myslivců a jen opravdu mizivá část jsou "normální" lidi. většina jsou id.oti kteří zastřelí čápa, protže jim "žere malé kačenky" (které oni sami ale stejně nechtějí, protože je s tím "moc práce a žádné maso").
Nedávno jsem byl jako divák účasten zkoušek loveckých psů. Šílenost! psi dořvaní, pracující bez radosti, pouze jeden jediný vůdce (ze zhruba třiceti) psa po správně provedené akci pochválil. Byl tam pán, jehož úkolem bylo u jednoho cviku střílet do vzduchu. Jeden pes v jeho blízkosti dostal doslova hysterický záchvat a nebyl schopen fungovat dokud chlap neodešel se slovy" "My jsme spolu něco měli..." (pán je kromě jiného cvičitel loveckých psů) Copak asi spolu měli, že se pes v jeho přítomnosti pochcal strachy? NIKDO, ani přítomní rozhodčí, to nijak nekomentoval. jen my, bl.í diváci.
O zastřelení nebo utopení ("škoda pro něj náboje") "nepoužitelných" loveckých psů vím přímo od aktérů. není to JPP! Ono takové štěně ohaře koupíte za čtyři až šest tisíc, takže proč se patlat s nějakým co nepracuje sám?!
věšení jezevčíků na žebřík za nohy nad lišku se stále ještě praktikuje a podstatná část těchto lidí to schvaluje.
Trhání mladých divokých selat zaživa se jako výcvik ostrosti jagošů a bulteriérů taky stále používá. a někteří superborci si to natáčejí a zveřejňují - jedno takové video mělo skoro 40 minut. Třičtvrtě hodiny utrpení umírajícícho zvířete doslova rozervaného zaživa...
zcela nehumánní usmrcování mláďat (lišky, jezevci, psíci...) je též zcela normální, je to přece škodná.
A mohl bych pokračovat...
myslivci patří do jednoho pytle, pokud sami mezi sebou nejsou schopni tohle odsoudit a odstranit! Nemám je rád! a je mi úplně jedno že generalizuju. jsou to v podstatě srabi schovaní za velkou, mocnou zbraní a spolkem stejně "výjimečných" hlupáků.

28.7.2016 17:08
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Aliens_II napsal(a):
Já vím, ale tady zatím cítit nejde.

28.7.2016 18:03
hn..

XXX.XXX.245.252

Dasvo napsal(a):
Znám několik desítek myslivců a jen opravdu mizivá část jsou "normální" lidi. většina jsou id.oti kteří zastřelí čápa, protže jim "žere malé kačenky" (které oni sami ale stejně nechtějí, protože je s tím "moc práce a žádné maso").
Nedávno jsem byl jako divák účasten zkoušek loveckých psů. Šílenost! psi dořvaní, pracující bez radosti, pouze jeden jediný vůdce (ze zhruba třiceti) psa po správně provedené akci pochválil. Byl tam pán, jehož úkolem bylo u jednoho cviku střílet do vzduchu. Jeden pes v jeho blízkosti dostal doslova hysterický záchvat a nebyl schopen fungovat dokud chlap neodešel se slovy" "My jsme spolu něco měli..." (pán je kromě jiného cvičitel loveckých psů) Copak asi spolu měli, že se pes v jeho přítomnosti pochcal strachy? NIKDO, ani přítomní rozhodčí, to nijak nekomentoval. jen my, bl.í diváci.
O zastřelení nebo utopení ("škoda pro něj náboje") "nepoužitelných" loveckých psů vím přímo od aktérů. není to JPP! Ono takové štěně ohaře koupíte za čtyři až šest tisíc, takže proč se patlat s nějakým co nepracuje sám?!
věšení jezevčíků na žebřík za nohy nad lišku se stále ještě praktikuje a podstatná část těchto lidí to schvaluje.
Trhání mladých divokých selat zaživa se jako výcvik ostrosti jagošů a bulteriérů taky stále používá. a někteří superborci si to natáčejí a zveřejňují - jedno takové video mělo skoro 40 minut. Třičtvrtě hodiny utrpení umírajícícho zvířete doslova rozervaného zaživa...
zcela nehumánní usmrcování mláďat (lišky, jezevci, psíci...) je též zcela normální, je to přece škodná.
myslivci patří do jednoho pytle, pokud sami mezi sebou nejsou schopni tohle odsoudit a odstranit! Nemám je rád! a je mi úplně jedno že generalizuju. jsou to v podstatě srabi schovaní za velkou, mocnou zbraní a spolkem stejně "výjimečných" hlupáků.

Můžu jen poděkovat za odvahu to sem napsat. Já jsem neměla sílu psát takhle konkrétně, ale leccos podobného jsem viděla na vlastní oči a opakovaně. Ale myslivce do jednoho pytle neházím, to fakt ne. Ale proč třeba rozhodčí tolerují naprosto zřetelně silně bázlivý projev na zkouškách, to teda nevím.

28.7.2016 18:47
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

hn.. napsal(a):
Můžu jen poděkovat za odvahu to sem napsat. Já jsem neměla sílu psát takhle konkrétně, ale leccos podobného jsem viděla na vlastní oči a opakovaně. Ale myslivce do jednoho pytle neházím, to fakt ne. Ale proč třeba rozhodčí tolerují naprosto zřetelně silně bázlivý projev na zkouškách, to teda nevím.

No třebas "ruka ruku myje"? A nebo proč si dělat problémy? Jdou jim zjevně na ruku a přehlíží co se dá. No ale to už jsou spekulace.

28.7.2016 20:22

Dasvo napsal(a):

Zajímalo by mě kde jste takové zkoušky viděla, opravdu bych se šla podívat. Na loveckých zkouškách se neřve a řvát a trestat pes se tam nesmí. pes musí pracovat na tiché povely, nejlépe jen na jeden. Na vámi popisované zkoušky bych se ráda jela podívat.

28.7.2016 20:24
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Zajímalo by mě kde jste takové zkoušky viděla, opravdu bych se šla podívat. Na loveckých zkouškách se neřve a řvát a trestat pes se tam nesmí. pes musí pracovat na tiché povely, nejlépe jen na jeden. Na vámi popisované zkoušky bych se ráda jela podívat.

Je to chlap. Ale kupodivu to vypadá tak, že mu bylo asi ublíženo. Ale i to je názor. Tak jsme rozumní a jak se říká. Přeber si to a nebo Přeber si to znovu.

28.7.2016 21:09
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Já jsem nikde nenapsal že na těch zkouškách někdo řval, musíte číst pořádně! výrazem "dořvaní" jsem myslel projev těch zvířat - bez radosti, evidentně se strache že něco udělají špatně a přijde trest, s nepěkným výrazem a neradostným projevem.
Kdo chtěl pochopit, pochopil. ostatní argumentují, že na zkouškách seneřve. Jistě, neřve, ale z projevu většiny soutěžících psů je zjevné, jaké metody jsou na ně při výcviku používány.

Pro Aliens II:
přiznávám, že Všemu příspěvku úplně nerozumím!

28.7.2016 21:17
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Dasvo napsal(a):
Já jsem nikde nenapsal že na těch zkouškách někdo řval, musíte číst pořádně! výrazem "dořvaní" jsem myslel projev těch zvířat - bez radosti, evidentně se strache že něco udělají špatně a přijde trest, s nepěkným výrazem a neradostným projevem.
Kdo chtěl pochopit, pochopil. ostatní argumentují, že na zkouškách seneřve. Jistě, neřve, ale z projevu většiny soutěžících psů je zjevné, jaké metody jsou na ně při výcviku používány.

Pro Aliens II:
přiznávám, že Všemu příspěvku úplně nerozumím!

Tak pokud chovám totální nenávist k nějaké skupině, nedělám to jen tak.
No a ty hlášky znamenají, že každý si v tom něco najde a přebere si to sám se sebou.

Občas píši složitě, tak se omlouvám.

28.7.2016 21:49
koňadra

XXX.XXX.128.31

Já taky - bych chtěla takové zkoušky vidět. Za svůj život jsem jich absolvovala desítky a to, co píšete, jsou totální blbosti. Občas je vidět pes, který je nesvůj, někdy se i bojí. Ano, může to být špatným zacházením (jedná se však o jednotlivce), ale často je to dáno tím, že pes je sám o sobě trošku měkčí v povaze a je nesvůj z toho prostředí - více cizích psů, spousta cizích lidí.. Lovecký pes se totiž necvičí někde na cvičáku, ale v honitbě, kde je zpravidla sám. Někdy se domlouvají 2 - 3 kolegové, kteří zrovna mají také psa v přípravě na zkoušky a některé cviky dělají společně, ale většinou je to individuální záležitost. A pokud ten pes je z vesnice, kdy zná jen ze zahrady vypustit do honitby, tak se nelze ani divit, že je nervózní z té atmosféry, co na zkouškách panuje. Nelze také opomenout, že se na psa přenáší nervozita jeho pána a na zkouškách asi není úplně klidný nikdo.

29.7.2016 09:28
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Aliens_II napsal(a):
Tak pokud chovám totální nenávist k nějaké skupině, nedělám to jen tak.
No a ty hlášky znamenají, že každý si v tom něco najde a přebere si to sám se sebou.

Občas píši složitě, tak se omlouvám.

Nechovám totální nenávist! mám ale oči a uši, mám rád zvířata a nesnáším zbytečné trápení. A myslivci to zbytečné utrpení velmi často působí. Bohužel.

A ano, jsem úplný idi.t a zážitek ze zkoušek jsem si vymyslel. smajlík
vy se tady snažíte adorovat skupinu lidí, kteří si to jako celek vůbec nezaslouží. Ale každému co jeho jest. já si ponechám svůj názor podložený prožitými zkušenostmi.

29.7.2016 09:43
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Dasvo napsal(a):
Nechovám totální nenávist! mám ale oči a uši, mám rád zvířata a nesnáším zbytečné trápení. A myslivci to zbytečné utrpení velmi často působí. Bohužel.

A ano, jsem úplný idi.t a zážitek ze zkoušek jsem si vymyslel. smajlík
vy se tady snažíte adorovat skupinu lidí, kteří si to jako celek vůbec nezaslouží. Ale každému co jeho jest. já si ponechám svůj názor podložený prožitými zkušenostmi.

Já se snažím? To asi ne. A až tak Vás tady nenapadli, abyste docela hystericky vyváděl.

29.7.2016 11:17
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Aliens_II napsal(a):
Já se snažím? To asi ne. A až tak Vás tady nenapadli, abyste docela hystericky vyváděl.

To o snažení bylo obecně, nejen na Vás. (Proto tam taky jsou dva odstavce - pro vás je jen ten první.) I když na druhou stranu, vy jste to poplácávání po ramenou zahájil... smajlík

Nemyslím si, že hystericky vyvádím, ale pokud se několik lidí snaží naznačit že nepoznám ustrašený, bázlivý projev vystresovaného psa od nejistoty z cizího prostředí tak mi to zcela prostě vadí.

A jen závěrečná poznámka: máte-li problém s nesouhlasným názorem ve slušně vedené diskuzi, nezakládejte kontroverzní témata! (taktéž myšleno obecně nejen pro Aliens II).

29.7.2016 11:26
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Dasvo napsal(a):
To o snažení bylo obecně, nejen na Vás. (Proto tam taky jsou dva odstavce - pro vás je jen ten první.) I když na druhou stranu, vy jste to poplácávání po ramenou zahájil... smajlík

Nemyslím si, že hystericky vyvádím, ale pokud se několik lidí snaží naznačit že nepoznám ustrašený, bázlivý projev vystresovaného psa od nejistoty z cizího prostředí tak mi to zcela prostě vadí.

A jen závěrečná poznámka: máte-li problém s nesouhlasným názorem ve slušně vedené diskuzi, nezakládejte kontroverzní témata! (taktéž myšleno obecně nejen pro Aliens II).

Problémy nemám, jsem v poho. Nijak zvláště jsem nikoho nepoplácával, jen jsem popsal co jsem pochitil a nepřidal jsem se na žádnou stranu. Téma je to v pohodě. Moc kriticky bych to neviděl.

29.7.2016 11:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Dasvo napsal(a):

Možná byste měl trošku krotit své vášně.

Každý zná nějakého myslivce. Já osobně dva - oni dva jsou kamarádi. Jeden je z města, má jednoho psa, kterého si opečovává a rozmazluje. Druhý bydlí na vsi, psů má víc a v posteli s nimi nespí, jeho chování ke psům se mi nelíbí.

Jsou tedy oba stejní a odsoudíme je šmahem?

30.7.2016 14:04
hunter

XXX.XXX.168.162

Dasvo napsal(a):

Buď máte kolem sebe partu naprosto ukázkových exotů, nebo čerpáte info z "pravdivých šokujících" zpráv...
Spíš bych tvrdil, že většina myslivců ani čápa nikdy neviděla. Těch, kteří by byli schopni ho zastřelit, bude max pár desítek. Ti, kteří to odůvodní takovou pitomostí, to budou 3 v Evropě. Protože větší blbost jsem nikdy neslyšel.
Jezevčíky mám vlastně celý život, metodu s žebříkem vůbec neznám, ani jsem o tom nikdy neslyšel. Takže to nebude moc rozšířené.
Trhání selat, nebo jakékoliv načínání zvěře, je špatně už od základu. Je to nežádoucí chování psa. Ono vám moc zvěřiny pak nemusí zůstat, když si pes tento zlozvyk osvojí.
Chvatoví psi se používají, neměl jsem je. Ale věřím, že je někdo může trénovat kontaktním způsobem. Což nepůsobí dobře, je to dokonce protizákonné, ale má to svoje opodstatnění. Stejně jako kontaktní norování a i obůrka pro honiče. Chápu, že pro mnoho lidí, to je zcela nepřijatelné/barbarské, jenže pro psa to jsou zkušenosti. Pokud dělá chyby, dá se mu pomoci. V okamžiku, kdy se zakázal kontaktní způsob, se musíte modlit, že jeho první ostré norování zvládne. Spousta myslivců nechtěla riskovat a na norování se vykašlala. Z čehož pramení vyšší výskyt lišek.
To samé se dá říct o usmrcování mláďat - pokud již je populace silně přemnožena, musí se přejít k tomuto kroku. Jinak nemáte šanci s tím něco udělat.
Všechno vypadá jako barbarské chování, ale holt, člověk vybil velké šelmy, tak je musí také suplovat. Svět by bez smrti byl asi hezčí, jenže takový není.

Na závěr. Je vidět, že se mezi myslivci nepohybujete. Není to jednotná skupina s jednotným uvažováním. Uvnitř je spousta protichůdných názorů. A věřte, že odsuzování a distanc od konkrétních jednotlivců, není nikterak výjimečné. A to i za mnohem méně závažné provinění.

30.7.2016 18:14
koňadra

XXX.XXX.128.31

hunter napsal(a):
Buď máte kolem sebe partu naprosto ukázkových exotů, nebo čerpáte info z "pravdivých šokujících" zpráv...
Spíš bych tvrdil, že většina myslivců ani čápa nikdy neviděla. Těch, kteří by byli schopni ho zastřelit, bude max pár desítek. Ti, kteří to odůvodní takovou pitomostí, to budou 3 v Evropě. Protože větší blbost jsem nikdy neslyšel.
Jezevčíky mám vlastně celý život, metodu s žebříkem vůbec neznám, ani jsem o tom nikdy neslyšel. Takže to nebude moc rozšířené.
Trhání selat, nebo jakékoliv načínání zvěře, je špatně už od základu. Je to nežádoucí chování psa. Ono vám moc zvěřiny pak nemusí zůstat, když si pes tento zlozvyk osvojí.
Chvatoví psi se používají, neměl jsem je. Ale věřím, že je někdo může trénovat kontaktním způsobem. Což nepůsobí dobře, je to dokonce protizákonné, ale má to svoje opodstatnění. Stejně jako kontaktní norování a i obůrka pro honiče. Chápu, že pro mnoho lidí, to je zcela nepřijatelné/barbarské, jenže pro psa to jsou zkušenosti. Pokud dělá chyby, dá se mu pomoci. V okamžiku, kdy se zakázal kontaktní způsob, se musíte modlit, že jeho první ostré norování zvládne. Spousta myslivců nechtěla riskovat a na norování se vykašlala. Z čehož pramení vyšší výskyt lišek.
To samé se dá říct o usmrcování mláďat - pokud již je populace silně přemnožena, musí se přejít k tomuto kroku. Jinak nemáte šanci s tím něco udělat.
Všechno vypadá jako barbarské chování, ale holt, člověk vybil velké šelmy, tak je musí také suplovat. Svět by bez smrti byl asi hezčí, jenže takový není.

Na závěr. Je vidět, že se mezi myslivci nepohybujete. Není to jednotná skupina s jednotným uvažováním. Uvnitř je spousta protichůdných názorů. A věřte, že odsuzování a distanc od konkrétních jednotlivců, není nikterak výjimečné. A to i za mnohem méně závažné provinění.

Nechtěla jsem se tady vyjadřovat k metodám výcviku, o kterých píše Dasvo. Samozřejmě, existují metody, které jsou hodně tvrdé (a které neschvaluji), ale o věšení jezevčíků na žebřík jsem jaktěživo také ani neslyšela. A už vůbec si neumím představit, jak by to mohlo pomoct ve výcviku? Pravděpodobně se tím jezevčík měl naučit norovat? Nechápu to. Lidé, kteří mají norníky, ví jedno: buď v psovi vlohy pro norování jsou a nebo nejsou. Prostě tohle je práce, která se NEDÁ naučit! K tomu pes musí mít ty vlohy a pokud je má, není potřeba ho nikam vyvěšovat a když je nemá, tak ho myslivec jednoduše prodá někomu, kdo od psa tuto práci nepožaduje. Vyvěšováním psa na žebřík tu odvahu určitě nedostane. To je celé. Nikdo a nic nedokáže vložit do psa nenávist ke škodné, která je tak velká, že se pes odváží za škodnou i do hlubokých, úzkých a tmavých nor.
Jo, a o tom, že by myslivec zastřelil čápa, taky nic nevím. Možná, že se nějaký hlupák, který to udělal, někdy někde vyskytl, ale určitě z toho nelze dělat nějaké pravidlo!

Huntere, mám pocit, že tohle je boj s větrnými mlýny. Myslivci jsou prostě pro mnoho lidí idio.ti, kteří si chodí s flintičkou po lese a střílí na co je napadne. Nikdo neví, že existuje zákon o střelných zbraních, který určuje kde a kdy se vůbec může člověk se zbraní vyskytovat a potom existuje zákon o myslivosti, který praví co, jak a kdy ten člověk smí střílet. Ta problematika je tak složitá, že ji stejně není možné vysvětlit pár řádky na diskusi.

Nepopírám ovšem, že se mezi myslivci nevyskytují opravdoví bl.bci, kteří nedělají dobrou službu, neboť překračují svoje pravomoci a ve vztahu k veřejnosti se chovají prostě jako kre-téni. Jenže s tím se asi nedá nic dělat. Tohle je obrázek celé společnosti, kdy se podobně špatně chovají NĚKTEŘÍ lidé, kteří si koupí čtyřkolku a jezdí po lesích, pejskaři, kteří se svými nezvladatelnými psy ohrožují okolí, lidé, kteří si koupí drahá a silná auta a potom machrují na silnicích... prostě je to vidět všude. Ale budeme kvůli tomu říkat, že každý, kdo má audinu, čtyřkolku, pitbula... atd. je špatný?

30.7.2016 20:24

..."Ale budeme kvůli tomu říkat, že každý, kdo má audinu, čtyřkolku, pitbula... atd. je špatný?"...
A co takhle Ochránci přírody ? Víte kolikrát ti mě buzerovali ?
Nechme myslivce žít. Tady jim někdo vyčítá zlikvidovaná liščata ( taky mi to není zrovna milé ), slepičáři jim vyčítají, že je lišek moc - a slepice ( husy, kachny...) jsou k nedohlídání..., statkáři špatně osejí a po myslivcích chtějí hradit škody v kulturách ( a kdo má prasata dostat z řepky nebo kukuřice ? ).

30.7.2016 22:20

"Spíš bych tvrdil, že většina myslivců ani čápa nikdy neviděla."

To myslíte vážně? Nevyvracím, jen se divím. Čáp je poněkud nápadné zvíře a i když nejsou přemnožení, tak mi to přijde nepravděpodobné, že by ho myslivec nikdy nezahlédl.

30.7.2016 22:33
koňadra

XXX.XXX.128.31

"Spíš bych tvrdil, že většina myslivců ani čápa nikdy neviděla."

To myslíte vážně? Nevyvracím, jen se divím. Čáp je poněkud nápadné zvíře a i když nejsou přemnožení, tak mi to přijde nepravděpodobné, že by ho myslivec nikdy nezahlédl.

Jestli ten hunter nemyslel čápa černého - toho skutečně neviděl jen tak někdo, žije poměrně skrytě v lesích. Ale nevidět čápa bílého, to je asi fakt nesmysl. Mimochodem: nejvíce čápů bílých v životě jsem nedávno viděla při své cestě po Pobaltí - konec Polska, začátek Litvy. V každé vesnici několik umělých hnízd a na jednom poli, kde zrovna oral traktor, bylo snad 200 čápů.

30.7.2016 22:49

koňadra napsal(a):
Jestli ten hunter nemyslel čápa černého - toho skutečně neviděl jen tak někdo, žije poměrně skrytě v lesích. Ale nevidět čápa bílého, to je asi fakt nesmysl. Mimochodem: nejvíce čápů bílých v životě jsem nedávno viděla při své cestě po Pobaltí - konec Polska, začátek Litvy. V každé vesnici několik umělých hnízd a na jednom poli, kde zrovna oral traktor, bylo snad 200 čápů.

To jo, to mě nenapadlo, těch je u nás tak několik stovek, ne? Ale na rozdíl od lišky jsem ho v čechách viděla.

31.7.2016 07:37

hunter napsal(a):

31.7.2016 08:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

koňadra napsal(a):

Čáp černý hnízdí u nás kousek, takže pravidelně přelétá nad naším, k blízkým rybníkům, někdy ho potkám brouzdat v potoce. Několikrát jsem ho měla v zahradě u jezera. A že ještě žije? No...taky se divím Důkaz tady(foceno přes okno)snad je to fotka, kde je vidět, já ji teď proti slunci nevidím...

31.7.2016 08:57
fikovnice

XXX.XXX.30.49

koňadra napsal(a):

Možná je to OT příspěvek, nevím, ale v posledních cca dvou měsících jsem snad 6x v noci narazila na lišku, kterak mi přebíhá po silnici před autem. Jedná se o určitou oblast - Drahanská vrchovina. Tak nevím, jestli jsou lišky nějak přemnožené nebo jsem jen na ně měla štěstí...?

31.7.2016 10:31
koňadra

XXX.XXX.128.31

fikovnice napsal(a):
Možná je to OT příspěvek, nevím, ale v posledních cca dvou měsících jsem snad 6x v noci narazila na lišku, kterak mi přebíhá po silnici před autem. Jedná se o určitou oblast - Drahanská vrchovina. Tak nevím, jestli jsou lišky nějak přemnožené nebo jsem jen na ně měla štěstí...?

Vzhledem k tomu, že často jezdíte v noci, tak to tak výjimečné není. I když lišky přemnožené jsou, ne, že ne. Jde ale o to, že divoká zvířata mají svoje trasy, které celkem pravidelně obcházejí. A pokud poměrně pravidelně jezdíte místem, kde mají lišky "přechod" přes silnici, tak je celkem normální je na silnici potkat. Já jednu dobu jezdila také v noci pravidelně přes jedno místo, kde jsem zastihla lišku skoro každou cestu.

31.7.2016 10:36
koňadra

XXX.XXX.128.31

lesnížínka napsal(a):
Čáp černý hnízdí u nás kousek, takže pravidelně přelétá nad naším, k blízkým rybníkům, někdy ho potkám brouzdat v potoce. Několikrát jsem ho měla v zahradě u jezera. A že ještě žije? No...taky se divím Důkaz tady(foceno přes okno)snad je to fotka, kde je vidět, já ji teď proti slunci nevidím...

Čáp černý je snad i chráněný. Máte štěstí, že ho můžete pozorovat. Já viděla čápa černého jen asi tak 4x v životě. A proč by neměl žít? Že je myslivci střílejí jsou hloupé povídačky, čápa černého určitě ne. A jestli nějaký bl.bec zastřelil čápa bílého, tak to určitě byl jen ojedinělý úlet a ne pravidlo. U nás na komíně byli každý rok samozřejmě bílí čápi a v okolí se taky pravidelně vraceli na svoje hnízdiště. Takže, kdyby byli tak loveni, jak se nám tady snaží někdo namluvit, tak by ta hnízda obsazená nebyla. Ornitologové, kteří mají mnohé ptáky okroužkovány, by jistě potvrdili, že se stejní ptáci vrací do stejných hnízd.

31.7.2016 11:11
fikovnice

XXX.XXX.30.49

koňadra napsal(a):
Vzhledem k tomu, že často jezdíte v noci, tak to tak výjimečné není. I když lišky přemnožené jsou, ne, že ne. Jde ale o to, že divoká zvířata mají svoje trasy, které celkem pravidelně obcházejí. A pokud poměrně pravidelně jezdíte místem, kde mají lišky "přechod" přes silnici, tak je celkem normální je na silnici potkat. Já jednu dobu jezdila také v noci pravidelně přes jedno místo, kde jsem zastihla lišku skoro každou cestu.

Děkuju za odpověď. Ano, bylo to vlastně vždy v noci nebo přinejmenším se smrákalo. Ale stran místa - to byly i úseky vzdálené od sebe třeba kolem 10km. Ale myslela jsem si, že jsou lišky přemnožené. Jednou jsem si ji dokonce spletla se psem, až po průjezdu jsem si uvědomila ten její typický ohon.

31.7.2016 11:12
fikovnice

XXX.XXX.30.49

koňadra napsal(a):
Čáp černý je snad i chráněný. Máte štěstí, že ho můžete pozorovat. Já viděla čápa černého jen asi tak 4x v životě. A proč by neměl žít? Že je myslivci střílejí jsou hloupé povídačky, čápa černého určitě ne. A jestli nějaký bl.bec zastřelil čápa bílého, tak to určitě byl jen ojedinělý úlet a ne pravidlo. U nás na komíně byli každý rok samozřejmě bílí čápi a v okolí se taky pravidelně vraceli na svoje hnízdiště. Takže, kdyby byli tak loveni, jak se nám tady snaží někdo namluvit, tak by ta hnízda obsazená nebyla. Ornitologové, kteří mají mnohé ptáky okroužkovány, by jistě potvrdili, že se stejní ptáci vrací do stejných hnízd.

Jinak nedávno jsem sem psala, že mi celkem pomalu před autem v noci přešel jezevec. Tak toho jsem tedy viděla poprvé v životě a je to nádherné zvíře. Ale to ani nebylo na Drahanské vrchovině, nýbrž...v jedné části Brna či spíše v jeho periferním satelitu.

31.7.2016 11:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ano, čáp černý je samozřejmě chráněný a zprávu o tom, že ho někdo zastřelil si matně také pamatuju, bez podrobností. A když jsme u toho, včera mi tady u nás (tedy až mezi vesnicema) poprvé v životě přešlo přes cestu prase(divočák, samozřejmě) tak 50m přede mnou. Stmívalo se a přešlo z takové, divočiny" přes stezku k potoku. Mezi cestou a potokem tak 10m. Já šla se psem a co teď? Chvilku jsem zkamenělá čekala, jestli se nešel jen napít a nepůjde třeba zpátky. A taky, jestli jich za ním nepůjde víc. Pak jsem nechala psa zaštěkat - prase nikde. Volala jsem muži, že se bojím tamtudy projít, jestli prase není u potoka v křoví. Říkal, že určitě přeběhnulo přes potok a mám dělat hluk, třeba si zpívat. To zabralo! Můj zpěv by totiž nevydržel nikdo, ani to prase(když si náhodou v zahradě u práce zpívám nějakou odrhovačku, co mi hučí v hlavě, pes přijde a konejšivě mne olizuje, ať chudinka nekvílím ) Prošla jsem tamtudy se staženým zadkem a přidala na hlase a vyřvávala na psa kde co, kdyby těch prasat bylo ještě někde víc Muž nás přijel autem vyzvednout do vedlejší vesnice a místní pán, co tam na samotě bydlí mi řekl, že tamtudy pravidelně chodí do kukuřice, letos tedy do obilí a pak dál nahoru k lesíku na žaludy, kde se o ně pěkně rvou. Muž se smál: poprvé narazí na prase a ještě k tomu nějaké, výlupky", co se perou

31.7.2016 14:19
Arni

XXX.XXX.111.238

Dnes jsem byl na procházce a u nás se objevily cedulky upozornujicí na vstup do honitby se psem.

31.7.2016 19:07

fikovnice napsal(a):
Jinak nedávno jsem sem psala, že mi celkem pomalu před autem v noci přešel jezevec. Tak toho jsem tedy viděla poprvé v životě a je to nádherné zvíře. Ale to ani nebylo na Drahanské vrchovině, nýbrž...v jedné části Brna či spíše v jeho periferním satelitu.

No tak teď jsem se nasmála,... jak jsem váš příspěvek rychle přelétla, tak čtu:

Jinak nedávno jsem sem psala, že mi celkem pomalu před autem v noci přešel MYSLIVEC. Tak toho jsem tedy viděla poprvé v životě a je to nádherné zvíře

Nevěřila jsem vlastním očím, až když jsem přečetla znovu, tak jsem zjistila, že šlo o jezevce

31.7.2016 19:20
koňadra

XXX.XXX.128.31

bilusik napsal(a):
Myslivec upytlačil vlastního daňka, u soudu po třech letech přišel i o paroží - http://zpravy.aktualne.cz/domaci/myslivci-se-prou-o-danci-parozi/r~d10f4a6654cd11e68d00002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-1.

No, tak tomu říkám absurdistán. Nicméně vypovídá to o tom, že členové tamního spolku asi moc nemusí p. Ročka, majitele obory. Trošku bych řekla, že v tom hraje roli i malá česká závist - oboru s daňky nemá jen tak někdo. A kdo ví jestli si tímto způsobem nechtěli vyřídit nějaké staré účty? My do toho nevidíme. V praxi je běžné to, že když někdo postřelí zvíře, které zaběhne do sousední honitby, tak střelec kontaktuje zodpovědnou osobu v sousední honitbě a požádá o povolení toto zvíře dohledat. Není vzácností, že právě někdo ze sousední honitby mu s tím i pomůže (třeba se svým psem). Nikdy nikdo s tím nedělá potíže, nikdo nemůže totiž vědět, zda-li podobnou pomoc nebude časem potřebovat sám. Ale pokud ve výše zmiňovaném příběhu celá věc skončila až u soudu, tak bych řekla, že tam je ve vztazích něco shnilého...

31.7.2016 19:25
koňadra

XXX.XXX.128.31

lesnížínka napsal(a):
Ano, čáp černý je samozřejmě chráněný a zprávu o tom, že ho někdo zastřelil si matně také pamatuju, bez podrobností. A když jsme u toho, včera mi tady u nás (tedy až mezi vesnicema) poprvé v životě přešlo přes cestu prase(divočák, samozřejmě) tak 50m přede mnou. Stmívalo se a přešlo z takové, divočiny" přes stezku k potoku. Mezi cestou a potokem tak 10m. Já šla se psem a co teď? Chvilku jsem zkamenělá čekala, jestli se nešel jen napít a nepůjde třeba zpátky. A taky, jestli jich za ním nepůjde víc. Pak jsem nechala psa zaštěkat - prase nikde. Volala jsem muži, že se bojím tamtudy projít, jestli prase není u potoka v křoví. Říkal, že určitě přeběhnulo přes potok a mám dělat hluk, třeba si zpívat. To zabralo! Můj zpěv by totiž nevydržel nikdo, ani to prase(když si náhodou v zahradě u práce zpívám nějakou odrhovačku, co mi hučí v hlavě, pes přijde a konejšivě mne olizuje, ať chudinka nekvílím ) Prošla jsem tamtudy se staženým zadkem a přidala na hlase a vyřvávala na psa kde co, kdyby těch prasat bylo ještě někde víc Muž nás přijel autem vyzvednout do vedlejší vesnice a místní pán, co tam na samotě bydlí mi řekl, že tamtudy pravidelně chodí do kukuřice, letos tedy do obilí a pak dál nahoru k lesíku na žaludy, kde se o ně pěkně rvou. Muž se smál: poprvé narazí na prase a ještě k tomu nějaké, výlupky", co se perou

Pěkná historka. Jsou ale místa, kde potkat divočáka není už vůbec zvláštnost, a to ačkoliv je to ve městě - viz. Ústí nad Labem, Mníšek pod Brdy apod. Prasat je mnoho, jsou velmi adaptabilní, a tak za chvíli budou rýt i v parcích uprostřed Prahy.
Pokud nenarazíte na malé pruhované sele, které začne kvičet, tak se prasat bát nemusíte, raději utečou. Pokud ale začne to malé sele kvičet v ohrožení života, potom v ohrožení života budete vy, protože jeho matka jej přijde nekompromisně bránit.

31.7.2016 19:34

Když se vrátím k čápům - svého času měl rozhlas cyklus o "čápech s batůžkem" - Čapí odyssea se to tuším jmenovalo a opravdu minimálně jednoho čápa zastřelili a snědli, ale v Africe. Že by někdo střílel čápy u nás, je buď smyšlenka, nebo omyl, nebo nedorozumění, nebo opravdu veliká ojedinělost.
Naopak existuje hodně lidí ( civilů ), kteří pravidelně čapí hnízda sledují, fotí, umisťují pozorování na spec. web...Kdyby jim je nějaký d.ebil střílel, asi by to neprošlo jen tak.
Navíc čáp požívá v každé vsi zvláštní ochranu - nosí přece kluky smajlík

31.7.2016 19:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ćáp - není to smyšlenka, stačilo zadat do vyhledávače: http://www.moravskoslezskenovinky.cz/sid%3Doe0ksnb018mklo6hr5td4s1ef5/zpravy/regiony/ze-zapisniku-novojicinske-policie/ - můžem se jen dohadovat, kdo tak asi střílí brokovnicí...

31.7.2016 20:14
koňadra

XXX.XXX.128.31

lesnížínka napsal(a):
Ćáp - není to smyšlenka, stačilo zadat do vyhledávače: http://www.moravskoslezskenovinky.cz/sid%3Doe0ksnb018mklo6hr5td4s1ef5/zpravy/regiony/ze-zapisniku-novojicinske-policie/ - můžem se jen dohadovat, kdo tak asi střílí brokovnicí...

Tak to je mě toho čápa líto. Otázka je byl-li skutečně střelen brokovnicí. Pokud ano, pak je asi 90 % jistota, že to udělal nějaký hloupý myslivec. Ale mohl to udělat i někdo nelegálně drženou zbraní, někdo nadržený do něčeho (jedno čeho) si střelit. Pytláci také vlastní brokovnice.

31.7.2016 20:50
bilusik

XXX.XXX.168.4

koňadra napsal(a):
No, tak tomu říkám absurdistán. Nicméně vypovídá to o tom, že členové tamního spolku asi moc nemusí p. Ročka, majitele obory. Trošku bych řekla, že v tom hraje roli i malá česká závist - oboru s daňky nemá jen tak někdo. A kdo ví jestli si tímto způsobem nechtěli vyřídit nějaké staré účty? My do toho nevidíme. V praxi je běžné to, že když někdo postřelí zvíře, které zaběhne do sousední honitby, tak střelec kontaktuje zodpovědnou osobu v sousední honitbě a požádá o povolení toto zvíře dohledat. Není vzácností, že právě někdo ze sousední honitby mu s tím i pomůže (třeba se svým psem). Nikdy nikdo s tím nedělá potíže, nikdo nemůže totiž vědět, zda-li podobnou pomoc nebude časem potřebovat sám. Ale pokud ve výše zmiňovaném příběhu celá věc skončila až u soudu, tak bych řekla, že tam je ve vztazích něco shnilého...

Přesně, mezi těmi myslivci ze sousedních honiteb určitě nebude něco v pořádku. A nejvíc jsem se smál tomu, že 8 mysivců -lhářů - dosvědčilo, že daňka poznali, že pochází z jejich honitby... To je fakt absurdistán, koupit si svojeho daňka (mít na to potvrzení a mít ho i natočeného, takže by šlo snadno dokázat, kde je pravda), a pak platit druhému sdružení jako náhradu 49 tisíc Kč ( mínus 15 tisíc za paroží), jako že pochází z jejich honitby... Muslimáči chodí přes hranice několika států a nic se neděje a tady řeší hranice honitby, když mu tam uteče jeho koupený postřelený daněk, fakt jsme absurdistán.

31.7.2016 21:40

lesnížínka napsal(a):

...."Z doposud zjištěných skutečností víme, že k zastřelení čápa s použitím brokové zbraně mělo dojít v období odpoledních hodin 1. března do ranních hodin 2. března "...
Nějak jsem si doteď myslela, že čápi spí v noci na komíně. A nějak mi nesedí ten 1. březen na severní Moravě.

31.7.2016 22:25
fikovnice

XXX.XXX.30.49

No tak teď jsem se nasmála,... jak jsem váš příspěvek rychle přelétla, tak čtu:

Jinak nedávno jsem sem psala, že mi celkem pomalu před autem v noci přešel MYSLIVEC. Tak toho jsem tedy viděla poprvé v životě a je to nádherné zvíře

Nevěřila jsem vlastním očím, až když jsem přečetla znovu, tak jsem zjistila, že šlo o jezevce

A já se při čtení Vašeho příspěvku zas lekla, že jsem tam fakt napsala myslivec!

31.7.2016 22:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

koňadra napsal(a):
Pěkná historka. Jsou ale místa, kde potkat divočáka není už vůbec zvláštnost, a to ačkoliv je to ve městě - viz. Ústí nad Labem, Mníšek pod Brdy apod. Prasat je mnoho, jsou velmi adaptabilní, a tak za chvíli budou rýt i v parcích uprostřed Prahy.
Pokud nenarazíte na malé pruhované sele, které začne kvičet, tak se prasat bát nemusíte, raději utečou. Pokud ale začne to malé sele kvičet v ohrožení života, potom v ohrožení života budete vy, protože jeho matka jej přijde nekompromisně bránit.

Potkala jsem bachyni s x malými selátky v malé vesničce, kde mám chalupu - Drahanská vrchovina - ale bylo to opravdu UVNITŘ vesnice. Pravda, vesnička je to malá (nestředisková smajlík ), a prasata tamtudy procházeli, ptž vesnicí vede kousek lesa.

31.7.2016 22:31
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Když se vrátím k čápům - svého času měl rozhlas cyklus o "čápech s batůžkem" - Čapí odyssea se to tuším jmenovalo a opravdu minimálně jednoho čápa zastřelili a snědli, ale v Africe. Že by někdo střílel čápy u nás, je buď smyšlenka, nebo omyl, nebo nedorozumění, nebo opravdu veliká ojedinělost.
Naopak existuje hodně lidí ( civilů ), kteří pravidelně čapí hnízda sledují, fotí, umisťují pozorování na spec. web...Kdyby jim je nějaký d.ebil střílel, asi by to neprošlo jen tak.
Navíc čáp požívá v každé vsi zvláštní ochranu - nosí přece kluky smajlík

Jen kluky? Já myslela, že i holčičky.

1.8.2016 17:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

fikovnice napsal(a):
Jen kluky? Já myslela, že i holčičky.

Holky přece nosí vrány

1.8.2016 19:52
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Fiona.Praha napsal(a):
Holky přece nosí vrány

Holky nosí čert!

1.8.2016 19:57

Holky, kluky a kdo ví co ještě, protože "čáp požívá zvláštní ochranu"

1.8.2016 20:32
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):
Holky nosí čert!

Ten je odnáší

1.8.2016 20:40
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Fiona.Praha napsal(a):
Ten je odnáší

Ano. To taky.

1.8.2016 20:52

Fiona.Praha napsal(a):
Ten je odnáší

Nee neodnáší, protože se bojí, že by mu zůstaly na krku a udělala by mu ze života takový peklo, že se mu o tom v opravdovým pekle ani nezdálo...to spíš kam čert nemůže nastrčí ženskou

2.8.2016 14:29
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Fiona.Praha napsal(a):
Holky přece nosí vrány

Aháááá, jasný.

2.8.2016 14:30
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Nee neodnáší, protože se bojí, že by mu zůstaly na krku a udělala by mu ze života takový peklo, že se mu o tom v opravdovým pekle ani nezdálo...to spíš kam čert nemůže nastrčí ženskou

2.8.2016 17:15
hunter

XXX.XXX.168.162

lesnížínka napsal(a):

Původně jsem myslel černého, i když nevím proč. Ale ve výsledku to je jedno.
Kdo střílí brokovnicí ? Kdokoliv, kdo má ZP sk. C nebo E.
Myslivci nemají žádný zájem na likvidaci čápů. Žádné škody nám nezpůsobuje. Čápa zastřelí snad jen duševně chorý jedinec, který musí mít něco extra nebo mu je jedno na co střílí, hlavně že střílí.

2.8.2016 18:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

No proto je odnáší, aby je mohl někam nastrčit.
Jak na to, se poučil s Káčou

2.8.2016 18:48
fikovnice

XXX.XXX.30.49

hunter napsal(a):
Myslivci nemají žádný zájem na likvidaci čápů. Žádné škody nám nezpůsobuje. Čápa zastřelí snad jen duševně chorý jedinec, který musí mít něco extra nebo mu je jedno na co střílí, hlavně že střílí.

"Opilý myslivec zbil ženu a odešel s deseti flintami. Vypátrali ho v lese"

Zdroj: http://zlin.idnes.cz/opily-myslivec-odesel-se-zbranemi-do-lesa-hledala-ho-policie-pqb-/zlin-zpravy.aspx?c=A160802_104430_zlin-zpravy_ppr

Neříkám tak ani tak, ptž vlastně moc myslivců neznám. Faktem je, že tento vám - čestným a normálním myslivcům - dělá ostudu . A druhým faktem je, že takovéto věci navíc média velmi ochotně a rády ještě přibarví!

2.8.2016 20:39

Fiona.Praha napsal(a):
No proto je odnáší, aby je mohl někam nastrčit.
Jak na to, se poučil s Káčou

No tak to je tedy svatá pravda

3.8.2016 10:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Faktem je, že tento vám - čestným a normálním myslivcům - dělá ostudu - a faktem je, že celé sdružení ví, že je to ožralý magor, co by zbraň vůbec mít neměl, ale všichni jsou sousedé, kamarádi z hospody...a ti ho přeci nevyloučí nebo nenabonzujou

3.8.2016 13:36
hunter

XXX.XXX.168.162

lesnížínka napsal(a):
Faktem je, že tento vám - čestným a normálním myslivcům - dělá ostudu - a faktem je, že celé sdružení ví, že je to ožralý magor, co by zbraň vůbec mít neměl, ale všichni jsou sousedé, kamarádi z hospody...a ti ho přeci nevyloučí nebo nenabonzujou

Ale jděte. Co má společného tento případ s myslivostí/myslivci ?
Prostě nějaký magor zmlátil svou ženu. To je naprosto fuk, co má za koníčky. I kdyby to byl šachista, tak je to stejný blbec nejspíš...
A co přesně by se změnilo, kdyby ho vyloučili ? Nic. Má zbroják, tudíž zbraně může mít doma. Stejně tak s tím bonzováním. Chcete volat policii, že si chlápek dal 8 kousků a pár paňáků a jde domů, kde má zbraně ? Já ty lidi neznám, ale pokud ten chlap nechodí nalitej s puškou, tak na něj vůbec nic nemáte.

4.8.2016 07:06
bilusik

XXX.XXX.168.4

hunter napsal(a):

A kdo myslíte, že střílí v revírech brokovnicí orly ? Už ukazovali několik případů v televizi - zase jen sami myslivci pytláci - je to pro ně škodná stejně jako rys, nikdo jiný po lese z brokovnicí totiž nechodí...

4.8.2016 12:12
Vany

XXX.XXX.50.243

Jojo ubijme je lopatou. Dávali to v TV, tak je to zaručeně pravda. za všechny eko - katastrofy mohou myslivci.. A trpaslíci..

4.8.2016 12:19
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Vany napsal(a):
Jojo ubijme je lopatou. Dávali to v TV, tak je to zaručeně pravda. za všechny eko - katastrofy mohou myslivci.. A trpaslíci..

Ne, ne, Pokémoni.

4.8.2016 14:55
Vany

XXX.XXX.50.243

Aliens_II napsal(a):
Ne, ne, Pokémoni.

Ahaaa takhle se tomu teď říká.. Tak tedy chyťme je do chytrého founu - neřády!

4.8.2016 21:46
bilusik

XXX.XXX.168.4

Vany napsal(a):

Co to plácáte za blbosti, na dvě vteřiny se zkus zamyslet ? Kdo asi myslíte, že by v revírech jen tak střílel brokovnicí po orlech a rysech, jen tak aby je zabil a nechal ležet - samozřejmě, že sami myslivci, protože je to pro ně škodná, protože jim zabijí moc zajíců a srnčí zvěře. Na to nepotřebuji televizi, ale stačí selský rozum, kdo jiný se beztrestně může s puškou procházet revírem a střílet potenciální škodnou - ať je chráněná zákonem nebo ne pro myslivce je to škodná. A z brokovnice se žádná balistika (na rozdíl od kulovnice) udělat nedá, takže myslivce bohužel podle balistiky nelze usvědčit. Takže ti trpaslíci - jak ty říkáš - jsou sami myslivci pytláci. V případě zabitých rysů a orlů střelených brokovnicí je to více než jasné.

4.8.2016 21:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

bilusik napsal(a):
Co to plácáte za blbosti, na dvě vteřiny se zkus zamyslet ? Kdo asi myslíte, že by v revírech jen tak střílel brokovnicí po orlech a rysech, jen tak aby je zabil a nechal ležet - samozřejmě, že sami myslivci, protože je to pro ně škodná, protože jim zabijí moc zajíců a srnčí zvěře. Na to nepotřebuji televizi, ale stačí selský rozum, kdo jiný se beztrestně může s puškou procházet revírem a střílet potenciální škodnou - ať je chráněná zákonem nebo ne pro myslivce je to škodná. A z brokovnice se žádná balistika (na rozdíl od kulovnice) udělat nedá, takže myslivce bohužel podle balistiky nelze usvědčit. Takže ti trpaslíci - jak ty říkáš - jsou sami myslivci pytláci. V případě zabitých rysů a orlů střelených brokovnicí je to více než jasné.

Néé, to se tak běžně po lesích prohání členové východních mafií

4.8.2016 21:59
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

bilusik napsal(a):

Střílení rysa? No to si děláte jen srandu, že? Blá, blá, blá.
Kolik myslíte, že je na území ČR rysů. Sto kusů? A že zrovna myslivci cíleně rysy střílí. Běžte někam.
To je trapné.

A když už teda mluvíte o tom střílení. Zajímalo by mě, jak trefíte rysa brokovnicí.
Ve dne ho totiž opravdu těžko trefíte, neb žádného neuvidíte. A v noci střílet brokovnicíí? Kde, a na jaký cíl?

Jo. Rys se střílí. Pytláctví, možná. Že to dělají myslivci? Možná. Tak je chyťte a budete hrdina.

4.8.2016 22:01
bilusik

XXX.XXX.168.4

Aliens_II napsal(a):
Kolik myslíte, že je na území ČR rysů. Sto kusů? A že zrovna myslivci cíleně rysy střílí. Běžte někam.
To je trapné.

A když už teda mluvíte o tom střílení. Zajímalo by mě, jak trefíte rysa brokovnicí.
Ve dne ho totiž opravdu těžko trefíte, neb žádného neuvidíte. A v noci střílet brokovnicíí? Kde, a na jaký cíl?

Jo. Rys se střílí. Pytláctví, možná. Že to dělají myslivci? Možná. Tak je chyťte a budete hrdina.

To není trapné, to je realita, kdo si myslíte, že jiné v revírech po orlech a rysech střílí ? Kdo tam může s puškou a není nápadný... Přemýšlej...

4.8.2016 22:03
bilusik

XXX.XXX.168.4

Aliens_II napsal(a):
To je trapné.

Stačí zranit, a zaměřte se třeba hlavně na ty orly mořské a skalní, těch případů bylo už hodně -. postřelených z brokovnice a také pár otrávených karbofuranem, rysa už také ukazovali - byl postřelený a uhynul, stačí postřelit. S největší pravděposobností to dělají sami někteří nezodpovědní myslivci - pytláci.

4.8.2016 22:06
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

bilusik napsal(a):
Stačí zranit, a zaměřte se třeba hlavně na ty orly mořské a skalní, těch případů bylo už hodně -. postřelených z brokovnice a také pár otrávených karbofuranem, rysa už také ukazovali - byl postřelený a uhynul, stačí postřelit. S největší pravděposobností to dělají sami někteří nezodpovědní myslivci - pytláci.

No tak je něco špatně no.
Horší je, že na ně nikdo nemůže. Ale přece to nejsou všichni. Chytit jednoho a exemplárně potrestat. Těžko říct.

4.8.2016 22:08
bilusik

XXX.XXX.168.4

Aliens_II napsal(a):
No tak je něco špatně no.
Horší je, že na ně nikdo nemůže. Ale přece to nejsou všichni. Chytit jednoho a exemplárně potrestat. Těžko říct.

Jasně, kdyby bylo něco postřeleného z kulovnice, tak by pachatele vypátrali snadno podle balistické expertízy, z brokovnice nelze a to každý myslivec ví...

4.8.2016 22:45

Jo, že by všici měli upilované hlavně. Hm.

4.8.2016 22:52

Já jsem tedy hloupá, moc tomu nerozumím, on se třeba ozve hunter, ale mám ten dojem, že tam kde žije rys, se moc zajíců nevyskytuje. Dodnes jsem si myslela, že úplně z jiného důvodu, než že je rysové vyškodili.
Beru to podle nás. Biotop takový, že by se tu rysům mohlo dařit a zajíc jeden.

4.8.2016 22:52
bilusik

XXX.XXX.168.4

Jo, že by všici měli upilované hlavně. Hm.

Hele megii, na to, aby z brokovnice nešla udělat balistika nemusí mít brokovnice nijak upilovanou hlaveň, může to být normální kalsická brokovnice s dlouhou hlavní a balistika prostě neurčí, z které brokovnice se střílelo - to ví každý kdo se pohybuje okolo zbraní. Kdyby se střílelo z kulovnice a měli kulku s postřeleného orla nebo rysa, tak jednoduše určí, komu z mysliveckého sdružení zbraň patří. Hm, už rozumíš - proto střílí z brokovnice a ne z kulovnice.

4.8.2016 22:55
bilusik

XXX.XXX.168.4

Já jsem tedy hloupá, moc tomu nerozumím, on se třeba ozve hunter, ale mám ten dojem, že tam kde žije rys, se moc zajíců nevyskytuje. Dodnes jsem si myslela, že úplně z jiného důvodu, než že je rysové vyškodili.
Beru to podle nás. Biotop takový, že by se tu rysům mohlo dařit a zajíc jeden.

No, zajíce a králíky spíš loví létající dravci - orli. Rys jde převážně po srnčí zvěři - a to by si pak myslivci na srnčí v honitbě moc nezastříleli. Nemyslivci nemajjí důvod po orlech a rysech střílet a trávit je karbofuranem, a pak je někde nechat ležet...

4.8.2016 22:56

bilusik napsal(a):
Hele megii, na to, aby z brokovnice nešla udělat balistika nemusí mít brokovnice nijak upilovanou hlaveň, může to být normální kalsická brokovnice s dlouhou hlavní a balistika prostě neurčí, z které brokovnice se střílelo - to ví každý kdo se pohybuje okolo zbraní. Kdyby se střílelo z kulovnice a měli kulku s postřeleného orla nebo rysa, tak jednoduše určí, komu z mysliveckého sdružení zbraň patří. Hm, už rozumíš - proto střílí z brokovnice a ne z kulovnice.

Když vidím jakou díru udělá kulovnice do kance, tak to by z orla moc nezbylo. A kdyby střílel orla myslivec - pako - tak kvůli trofeji, ne kvůli škodě. A pak by ho tam nenechal ležet. Takže někdo, kdo je ještě větší pako.

4.8.2016 22:58

Jestli někdo tráví rysy karbofuranem, není to třeba kvůli jehňatům ? Srnčí zvěře je všude tolik...

4.8.2016 23:00
bilusik

XXX.XXX.168.4

Když vidím jakou díru udělá kulovnice do kance, tak to by z orla moc nezbylo. A kdyby střílel orla myslivec - pako - tak kvůli trofeji, ne kvůli škodě. A pak by ho tam nenechal ležet. Takže někdo, kdo je ještě větší pako.

Na orla ani rysa nesmí kvůli trofeji střílet ani myslivec - takže, když střílí, tak proti zákonně - jako pytláci, protože je to pro ně škodná v revíru. A brokovnicí proto, že nejde identifikovat zbaň tudíž ani střelec. Bohužel, nemyslím si, že to dělají nemyslivci...

4.8.2016 23:07

A auty s rozsvícenými dálkovými taky loví myslivci. A kuší taky loví myslivci a na čtyřkolkách se psy taky loví myslivci...a tak bych mohla pokračovat.

4.8.2016 23:10

..."Na orla ani rysa nesmí kvůli trofeji střílet ani myslivec - takže, když střílí, tak proti zákonně"...
V tom s vámi pochopitelně souhlaím. Však také píšu, že pokud to udělá myslivec - je stejné pako jako ten pytlák.
Ale zároveň píšu, že by to dělal kvůli trofeji a nenechal ležet ( ano nezákonně a byl by to v.ůl ).

4.8.2016 23:12
bilusik

XXX.XXX.168.4

A auty s rozsvícenými dálkovými taky loví myslivci. A kuší taky loví myslivci a na čtyřkolkách se psy taky loví myslivci...a tak bych mohla pokračovat.

Jo, to můžete pokračovat, ale to nemění nic na věci, že bohužel i mezi myslivci je spousta myslivců pytláků - takoví kozlové zahradníci...

4.8.2016 23:20

bilusik napsal(a):
Jo, to můžete pokračovat, ale to nemění nic na věci, že bohužel i mezi myslivci je spousta myslivců pytláků - takoví kozlové zahradníci...

Připustím, že tam jsou, ale není jich spousta. Rozhodně jich není víc než v jiných oborech lidských činností.( To je mezi kynology, zahrádkáři, cyklisty, automobilisty...atd ).

5.8.2016 06:49
Vany

XXX.XXX.50.243

Orionko - obdivuji výdrž.. O tom se tu od počátku mluví, že jsou povýšení myslivci, co se staví nad zákon, stříleli by si co jim libo a lidi hnali karabáčem z lesů i luk.. Ale určitě jich není většina a rozhodně ne VŠICHNI myslivci hnusná hovada - jak to tu někteří naznačují. U nás v regionu tedy nepotkám orla ani rysa, tak se nebudu hádat, jak by umřeli..

5.8.2016 08:04
olga

XXX.XXX.150.229

Taky jsem myslivec a mám lovecké psy.Jenže u me to bylo tak, ze fenu jsem si pořídila jen jako kamarádku.Pak jsem viděla, jak ji strašně lovectvi chybí takže jsem si ja kvůli fene delala lovecky lístek a zbrojak.Teď mám 3feny loveckeho plemene v bytě. Holky si užívají domácí pohodicku a na poli jsou strašně šťastné. Výcvik formou tvrdých trestů nenávidím. Holky jsou vedeny k poslušnosti formou...chci udělat panicce radost a dostanu odměnu. Takže žádné bití. Samozřejmě někdy musím zarvat, ale holky chlupatý mám jako další děti. Na hon beru ručník na vysušení, pinzetu a dezinfekci a číslo na věta v mobilu.Navíc je nepoustim blízko silnice kolejí atd neb slidic jde prostě za zvěří. Takže ne vsichni myslivci jsou stejní. I když o ja vím o mnoha, kterým bych psy okamžitě zabavila.

5.8.2016 09:12
bilusik

XXX.XXX.168.4

Vany napsal(a):
Orionko - obdivuji výdrž.. O tom se tu od počátku mluví, že jsou povýšení myslivci, co se staví nad zákon, stříleli by si co jim libo a lidi hnali karabáčem z lesů i luk.. Ale určitě jich není většina a rozhodně ne VŠICHNI myslivci hnusná hovada - jak to tu někteří naznačují. U nás v regionu tedy nepotkám orla ani rysa, tak se nebudu hádat, jak by umřeli..

A kdo tu psal, že jsou takoví úplně VŠICHNI myslivci - to tu nikde nevidím ? Staší, když se najde v každém třeba druhém sdružení jeden nebo dva takoví co nerespektují zákony, a pak se děje to co je popsáno výše.

5.8.2016 09:20

Pojďte, budem chvíli nazývat d.ebily a h.ovady ochránce přírody ( třeba ). Osobují si právo chovat se i v rezervacích...rozhodně nepřiměřeně. B.uzerují z titulu své funkce spořádané spoluobčany...Že jste takové nepoznali? Já ano. Tak hurááá do nich - nebo do mě.

5.8.2016 09:51
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Hlavně se nehádejte lidičkové.

Každá skupina si myslí, že je ta nej. Nejdůležitější, nejlepší a podobně. A každý má pravdu, ale jen tu svou. Ekoteroristi, myslivci, teroristi a sluníčkáři a povaleči.

5.8.2016 11:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak moment...u nás znám jen jednoho myslivce, který chodí do lesa pěšky. Zbytek má čtyřkolky, přeci nebudou šmatlat pěšky, jako já blbka se psem...A nebudu tu řešit, kolik bl..ců se najde v ostatních zájmových sdruženích. Za a) je tohle vlákno o myslivcích a za b) fotbalisti jsou mi tak nějak putna, ty v lese nepotkám...

5.8.2016 11:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A ještě jsem si vzpoměla na jednu příhodu s myslivcem... a omlouvám se, ten šel taky tehdy pěšky(viděla jsem ho poprvé a naposledy, vůbec ho neznám) Můj pes, který si lidí vůbec nevšímá a nebo je normálně na lidi milý a v životě štěkal jen na jednoho chlapa, kterého našel v zahradě u plotu a nevěděl, že ho tam muž předtím pustil, takže vydedukoval, že tam vlezl přes plot...najenou když jsme myslivce s flintou míjeli, já se usmála, pozdravila, žádné napětí, tak můj pes na něj začal štěkat. Takže jestli někdo tvrdí, že pes pozná nedobrého člověka, tohle byl 100% jeden z nich

5.8.2016 11:34

lesnížínka napsal(a):
Tak moment...u nás znám jen jednoho myslivce, který chodí do lesa pěšky. Zbytek má čtyřkolky, přeci nebudou šmatlat pěšky, jako já blbka se psem...A nebudu tu řešit, kolik bl..ců se najde v ostatních zájmových sdruženích. Za a) je tohle vlákno o myslivcích a za b) fotbalisti jsou mi tak nějak putna, ty v lese nepotkám...

Bože, bože, lesnížínko, máte zvláštní kraj. Už vidím naše myslivce ( 60+ a zajímal by mě věkový průměr myslivců v republice ), jak to mastí na posed na čtyřkolce - snad pohledám pár fotek - kudy by tam asi tak jeli?
Možná si pletete myslivce s lovci ( prapodivnými ), nebo máte opravdu zvláštní kraj.
Ale zase možná na prasata do řepky by byla čtyřkolka dobrá - ale to by musel být stroj !

5.8.2016 11:42

Myslivci na 4kolkách jsou ale docela běžný jev a to dokonce i tam, kde nesmí ani obyčejní smrtelníci na kole, natož na tomhle hrozném stroji, aj v různých CHKO a NP jsou k vidění. Nic vyjímečného. A tihle obzvlášť milují pejskaře. Např. jede traktor, vidí, zpomaluje, abychom si psa mohli odchytit nebo tak něco. Jede zelený na 4kolce, zrychluje, čím víc vás vytočí, tím větší radost. Zvláštní plemeno.

5.8.2016 11:47
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Myslivci na 4kolkách jsou ale docela běžný jev a to dokonce i tam, kde nesmí ani obyčejní smrtelníci na kole, natož na tomhle hrozném stroji, aj v různých CHKO a NP jsou k vidění. Nic vyjímečného. A tihle obzvlášť milují pejskaře. Např. jede traktor, vidí, zpomaluje, abychom si psa mohli odchytit nebo tak něco. Jede zelený na 4kolce, zrychluje, čím víc vás vytočí, tím větší radost. Zvláštní plemeno.

Dobře. Ale. Víte, že to je myslivec? No tak ke kterému sdružení patří lze najít. A to má hospodáře. Takže se zmínit, že ten na té čtyřkolce je přinejmenším ovád a třebas to pomůže. Pokud to sám nebyl hospodář.

5.8.2016 11:53

Aliens_II napsal(a):
Dobře. Ale. Víte, že to je myslivec? No tak ke kterému sdružení patří lze najít. A to má hospodáře. Takže se zmínit, že ten na té čtyřkolce je přinejmenším ovád a třebas to pomůže. Pokud to sám nebyl hospodář.

Mám podobný názor. Ne každý b.lb v zeleném je myslivec. U nás např. jezdí v noci po lukách na čtyřkolce chalupář a vyběhává tím svého ridge. Svítí mu na cestu, aby se mu líp běhalo. A když ho vidí myslivec kráčící s puškou na posed, ani mu nesmí dát přes hubu, neboť klasifikováno by to bylo jako ozbrojený útok.

5.8.2016 12:42

Aliens_II napsal(a):

Ale prosím Vás. Děláte jak kdybyste nevěděl jak to chodí na vsi. Spadněme na zem. Příbuzný, starosta, bratr... Jen říkám, že co píše ta paní výše, není žádná vyjímka.

5.8.2016 12:58
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Ale prosím Vás. Děláte jak kdybyste nevěděl jak to chodí na vsi. Spadněme na zem. Příbuzný, starosta, bratr... Jen říkám, že co píše ta paní výše, není žádná vyjímka.

Musil Alois, Musil Antonín, Musil Robert, ano známe to, jak to chodí "Mezi námi zloději".
Ale tak v tom případě se nikdy nic nezmění.

5.8.2016 12:59

Aliens_II napsal(a):
Musil Alois, Musil Antonín, Musil Robert, ano známe to, jak to chodí "Mezi námi zloději".
Ale tak v tom případě se nikdy nic nezmění.

Mám pitbulla, mi to neva ;-).

5.8.2016 16:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aliens_II napsal(a):

Hospodář - je, minimálně jeden z nich, znám ho osobně.

5.8.2016 16:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Orionko - my jsme vesnice, tady opravdu znám skoro každého a opravdu vím, kdo je myslivec a kdo není. Ano, i někdo jiný občas lesem na čtyřkolce projede, ale ty tady neřeším. A nejsou to chlapi 60+. Až na dva, co se té 60tce blíží, jsou to všechno mladí (a schnilí ) kluci 30-40let.

5.8.2016 17:03

Jo na čtyřkolkách u nás jezdí, ale myslivci to nejsou. Naopak, myslivci dávají závory a zátarasy aby ti čtyřkolkáři nemohli dělat binec v lese. A nejsou to jen čtyřkolky, ale i cyklisti, koňáci kteří jezdí v porostech, v obilí, plaví koně v jezírku, kde to rozdupou, zničí. V lese lítají psi, neposlušní, neovladatelní, myslivců fakt nejsou. Lidi by nejradši autem taky zajeli až bůhví kam, nejsou líní doprostřed lesa dotáhnout, starou ledničku nebo televizi, či hromadu pneumatik. A ti strašní myslivci to po nich uklízejí a jasně do toho všichni týrají své psy. Návod na výcvik ve vodě jak tu někdo píše, mě fakt pobavil, asi to bude na svém psu taky praktikovat :-D.

5.8.2016 17:07

lesnížínka napsal(a):
Orionko - my jsme vesnice, tady opravdu znám skoro každého a opravdu vím, kdo je myslivec a kdo není. Ano, i někdo jiný občas lesem na čtyřkolce projede, ale ty tady neřeším. A nejsou to chlapi 60+. Až na dva, co se té 60tce blíží, jsou to všechno mladí (a schnilí ) kluci 30-40let.

Na to můžu napsat jen : jiný kraj, jiný mrav.

5.8.2016 17:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jo na čtyřkolkách u nás jezdí, ale myslivci to nejsou. Naopak, myslivci dávají závory a zátarasy aby ti čtyřkolkáři nemohli dělat binec v lese. A nejsou to jen čtyřkolky, ale i cyklisti, koňáci kteří jezdí v porostech, v obilí, plaví koně v jezírku, kde to rozdupou, zničí. V lese lítají psi, neposlušní, neovladatelní, myslivců fakt nejsou. Lidi by nejradši autem taky zajeli až bůhví kam, nejsou líní doprostřed lesa dotáhnout, starou ledničku nebo televizi, či hromadu pneumatik. A ti strašní myslivci to po nich uklízejí a jasně do toho všichni týrají své psy. Návod na výcvik ve vodě jak tu někdo píše, mě fakt pobavil, asi to bude na svém psu taky praktikovat :-D.

Občas, jednou za pár let, jedem do lesa taky autem, před Vánoci na chvojí. Přikrývala jsem si tím choulostivé kytky a dělala výzdobu v baráku. Jednou jsem to táhnula v travnici na zádech, ale u nás se to několik kilometrů opravdu pronese. Nikdy bych nedělala to, co běžně praktikují ostatní, že jdou do lesa s nůžkama a ocvakají větve na mladých stromcích, protože jen na ty dosáhnou. Já proto celý podzim bloumám lesy a hledám kde je těžba, či se třeba ulomil strom a ten si nařežu. Někdy se stane, že pro chvojí jedem 20kilometrů, do vzdáleného lesa, když ho tam najdu. Nikdy jsem v lese nepotkala autem nikoho, kdo nebyl od myslivců, když nepočítám lidi, kteří tam mají povoleno těžit dřevo. Takže opravdu nevěřím ani tomu, že by tam někdo jel ten bordel(mluvím jen tady, u nás) vysypat, aniž by to byl někdterý z nich. Jsme CHKO a lesní cesty tu máme velmi, velmi nesjízdné, takže by to nikdo ani neriskoval. Ale běžně tam najdu vysypaný eternit do cesty, aby se tam líp jezdilo. Komu? Obyčejným lidem? A kterým, když se do lesa jet nesmí? Kdokoliv něčím do lesa vjede, je podezřelý, protože jsme v údolí a auto jedoucí lesem je slyšet nadaleko-naširoko...

5.8.2016 17:24

lesnížínka napsal(a):
Občas, jednou za pár let, jedem do lesa taky autem, před Vánoci na chvojí. Přikrývala jsem si tím choulostivé kytky a dělala výzdobu v baráku. Jednou jsem to táhnula v travnici na zádech, ale u nás se to několik kilometrů opravdu pronese. Nikdy bych nedělala to, co běžně praktikují ostatní, že jdou do lesa s nůžkama a ocvakají větve na mladých stromcích, protože jen na ty dosáhnou. Já proto celý podzim bloumám lesy a hledám kde je těžba, či se třeba ulomil strom a ten si nařežu. Někdy se stane, že pro chvojí jedem 20kilometrů, do vzdáleného lesa, když ho tam najdu. Nikdy jsem v lese nepotkala autem nikoho, kdo nebyl od myslivců, když nepočítám lidi, kteří tam mají povoleno těžit dřevo. Takže opravdu nevěřím ani tomu, že by tam někdo jel ten bordel(mluvím jen tady, u nás) vysypat, aniž by to byl někdterý z nich. Jsme CHKO a lesní cesty tu máme velmi, velmi nesjízdné, takže by to nikdo ani neriskoval. Ale běžně tam najdu vysypaný eternit do cesty, aby se tam líp jezdilo. Komu? Obyčejným lidem? A kterým, když se do lesa jet nesmí? Kdokoliv něčím do lesa vjede, je podezřelý, protože jsme v údolí a auto jedoucí lesem je slyšet nadaleko-naširoko...

No vidíte, a zrovna nedávno, auto zaparkované asi kilometr v lese a starší houbaři z pudlem na mě ječeli at si uvážu psa. Divili se když sem jim řekla že můj pes je asi jediný který tam má co dělat navolno.

5.8.2016 17:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No vidíte, a zrovna nedávno, auto zaparkované asi kilometr v lese a starší houbaři z pudlem na mě ječeli at si uvážu psa. Divili se když sem jim řekla že můj pes je asi jediný který tam má co dělat navolno.

Neříkám, aby se lesem rajzovalo jak na autodromu, ale nenapadlo by mne zlobit se na starší lidi, kteří dojedou do lesa na houby. Když je někdo vášnivý houbař, ale pěšky toho už tolik neujde, tak tam holt vjede autem. Nejede tam dělat bor.el, či neprojíždí se na crossce pole-louka-les.

6.8.2016 13:07
hunter

XXX.XXX.168.162

Mluvil jsem o čápu. V případě dravců se myslivců, zvláště těch dříve narozených, zastávat nebudu. Protože názor "co má zahnutý zobák do revíru nepatří" se u některých drží dlouho. Naštěstí se to hodně mění, osobně jsem se nesetkal s nikým, kdo by na dravce vystřelil. Stále jsou v rovině řečí. Nicméně, u dravců je šance, že ho zastřelí myslivec větší. To neznamená, že ho nemůže postřelit kdokoliv, kdo má ZP
Vím, že byl případ, kdy myslivec upytlačil rysa. Pravdou je, že rys dokáže udělat obrovskou paseku ve stavech srnčí zvěře. On není ani pěkný pohled na rozervanou srnu visící ze stromu. Rys bohužel loví víc než dokáže spotřebovat. Ale ani to neomlouvá zabití tohoto krásného tvora.
Co se týče aut/čtyřkolek, nezapomínejte, že existují povolení a výjimky. U většiny honiteb je ústní povolení od majitele pozemků, případně společné povolení pro všechny členy konkrétního sdružení. V NP a CHKO většinou papírové povolení od státní správy nebo správy parku. To je jako brečet, že nemůžu autem do všech míst, když tam např auta čezu mohou. Na většině území NP a CHKO hospodaří Lesy ČR, tzn myslivci, kteří tam jezdí, tam jsou pracovně od zaměstnavatele.
A ano, zlobil bych se i na starší lidi, kteří dojedou do lesa autem. Já už nezvládnu vylézt na strom. Ale to mě přeci neopravňuje pokácet strom u cesty, když mám chuť na hrušky.

6.8.2016 14:03

Každý snad závidí myslivcům právo vjezdu na lesní cesty, ZP a držení zbraně.
Každý jim nepřeje ani jejich malé pravomoci. Řadoví členové vlastně nemají žádné.
Na druhou stranu by všichni chtěli, aby tahle, v podstatě zájmová organizace vyřešila problémy s černou zvěří.
Doporučuji každému, aby si udělal zbroják, vstoupil do místního mysliveckého sdružení ( nastudoval si k tomu patřičné zákony ) a hned by kleslo procento magorů. Střílet nemusí ( kdyby mu v tom svědomí bránilo ) - takových myslivců je spousta.

6.8.2016 14:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Orionka - Každý snad závidí myslivcům právo vjezdu na lesní cesty, ZP a držení zbraně - nechápu, proč bych jim to měla závidět? Zbroják a zbraň, si v dnešní době udělá každý, pokud není 100% ma.or, psychiatrem posvěcený. Do lesa, jak sem psala, pokud opravdu potřebuju vjedu a prostě doufám, že nenarazím fakt na nějakého píp, co si důvod nenechá vysvětlit. Chovám se slušně, zdravím a pokud je třeba i vysvětluju. Jo, jednou nás seřval slovenský starší chlap, že chodíme po lese se psy, když jsme v CHKO. Nějak jsem nechápala, co by na tom mělo vadit, psi byli na vodítkách a my byli na houbách. Tak jsem mu to i řekla. Když mi nedokázal říct, co by na tom mělo vadit, radši už držel hubu. A to je také jedna z věcí, čím myslivci lidi štvou. Tak, jak tu už před tím napsala habe: neodpustí si na vás s prominutím zapindat, místo toho, aby jen slušně pozdravili a zeptali se třeba, proč jste k nim do lesa přišli..

6.8.2016 16:26

Někdy v roce 1992 (1993 ? ) jsem se psy procházela vesnici v CHKO Šumava. Po silnici, z jedné strany domy, ploty, zahrady, z druhé ohradník a za ním krávy. Mladého psa na krátkém vodítku, starší fenu za patama. Dojela nás zebrovatě pruhovaná Niva ( fakt na Šumavu to pravé zbarvení ) Správy CHKO, dostali jsme ukrutný sprdunk za to, že je fena na volno. Do nejbližšího lesa asi tak 5 km, že by prorazila EO a honila krávy...Jednak to nehrozilo a druhak to nemělo s CHKO moc souvislostí. Takže možná ten váš Slovenský ani nebyl myslivec.(Tedy pokud ho znáte osobně, pak sorry). On totiž každý kdo v lese "pindá" myslivec být nemusí.

6.8.2016 16:28

Já pro sebe uzavírám téma "myslivci" zvoláním : Nejhorší je srážka s blbcem !
A je jedno jestli je myslivec, popelář, úředník, nebo kynolog.

6.8.2016 21:17
hunter

XXX.XXX.168.162

Do lesa, jak sem psala, pokud opravdu potřebuju vjedu a prostě doufám, že nenarazím fakt na nějakého píp, co si důvod nenechá vysvětlit.
- co to je za myšlenkový pochod ? Vy vjedete do zákazu, ale píp je ten, kdo je v právu ? Přesně z toho vznikají největší rozbroje. Místo toho, aby člověk sklopil uši, omluvil se a odporoučel se, začne vykládat něco o svém domnělém právu. Pokud nemáte povolení na vjezd, tak holt musíte počítat s tím, že někdo bude pindat.

Ale běžně tam najdu vysypaný eternit do cesty, aby se tam líp jezdilo. Komu? Obyčejným lidem?
- pořád nechápete, že ten, kdo to tam vysypal, mohl mít na to právo ? Je jedno, jestli to byli myslivci nebo těžaři. Bez souhlasu majitele nemůžete nic. To je stejné jako by si váš soused stěžoval, že vám nemůže parkovat na trávě před domem, když vaše návštěva může.

Přidejte reakci

Přidat smajlík