Flexi vodítko a štěně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.8.2016 10:09

Ahoj, tak štěně (jezevčík hr.) si už zvyklo na postroj a tak jsme vyrazili na procházku. Prvně na normálním vodítku a potom aby s výc vydovádělo na samonavýjecím (5m). Myslíte že je dobré pro štěně flexi vodítko? A kdyby něco tak se že samonavíjejícího vodítka dá udělat normální vodítko, ne? :D.

1.8.2016 10:24
anonymx

XXX.XXX.27.66

A proč se nemůže vydovádět na volno?

1.8.2016 10:56

Protože ji učím na VODÍTKO ;).

1.8.2016 11:07
anonymx

XXX.XXX.27.66

Já nějak nechápu. Buď ji učíte na vodítku - tedy chodit volně a netahat nebo ji necháváte vyřádit na flexi... nemyslíte, že štěně těžko rozliší na čem je připnuté? Není jednodušší učit ji chodit na vodítku a dojít tak někam, kde ji můžu pustit a nechat vyřádit? Pokud se naučí na nějaký povel chodit na vodítku. Ano, můžete si i z flexi udělat vodítko, ale podle vašeho dotazu asi nebudete schopná to povelově štěněti oddělit.

1.8.2016 11:38
sufle

XXX.XXX.43.249

Na štěně bych flexi vůbec nepoužívala.
Učit chůzi na normálním vodítku a řádění a hry na volno.
Já osobně jsem své štěně měla pořád na volno, vodítko jsem začala pomalu používat až po nějaké době a fenka si na něj zvykla během pár minut.

Nejlepší základ budoucího přivolání se buduje právě v maličkém štěněcím věku.

1.8.2016 11:43

anonymx napsal(a):
Já nějak nechápu. Buď ji učíte na vodítku - tedy chodit volně a netahat nebo ji necháváte vyřádit na flexi... nemyslíte, že štěně těžko rozliší na čem je připnuté? Není jednodušší učit ji chodit na vodítku a dojít tak někam, kde ji můžu pustit a nechat vyřádit? Pokud se naučí na nějaký povel chodit na vodítku. Ano, můžete si i z flexi udělat vodítko, ale podle vašeho dotazu asi nebudete schopná to povelově štěněti oddělit.

Když se štěně může rozběhnout tak vždy říkám -volno. Vcelku to chápe.Nejsem pitomec jak mi snad u všech dotazů začněte nadávat.

1.8.2016 11:49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Když se štěně může rozběhnout tak vždy říkám -volno. Vcelku to chápe.Nejsem pitomec jak mi snad u všech dotazů začněte nadávat.

Mám psa na Flexině od malička a není problém. Když chci nakrátko, tak jí holt zaseknu okolo metru a jde se. Navíc přesně ví, kterou Flexinu zrovna má a kde končí. Když se rozběhne na desítce, před koncem brzdí, u pětky to samé. Jinak zasekávám jen v krajním případě, když neposlechne. Povely čekej apod. se naučil bez problému na ní.

1.8.2016 11:52

Jinak mám sto chutí se na vás a ifaunu vykašlat. Pěkně jste se mi zprotivili. Místo toho aby jste napsali : a oddělujete to nějak povelem aby si vzyklo že když řeknete třeba volno, že se může rozběhnout? Tak napíšete : „Jste totálně neschopný pitomec že jste tak blbá a nedokážete to oddělit povelem. " Rovnou mi začnete nadávat a přitom nic nevíte o okolnostech. Takže čau, jste moc hodní a tak krásně mi radíte.

1.8.2016 11:54

Mám psa na Flexině od malička a není problém. Když chci nakrátko, tak jí holt zaseknu okolo metru a jde se. Navíc přesně ví, kterou Flexinu zrovna má a kde končí. Když se rozběhne na desítce, před koncem brzdí, u pětky to samé. Jinak zasekávám jen v krajním případě, když neposlechne. Povely čekej apod. se naučil bez problému na ní.

Díky :) Tak nejspíš budu chodit na flexině nebo na volno :) Taky si myslím že je flexka lepší než normal :).

1.8.2016 12:54
anonymx

XXX.XXX.235.60

Jinak mám sto chutí se na vás a ifaunu vykašlat. Pěkně jste se mi zprotivili. Místo toho aby jste napsali : a oddělujete to nějak povelem aby si vzyklo že když řeknete třeba volno, že se může rozběhnout? Tak napíšete : „Jste totálně neschopný pitomec že jste tak blbá a nedokážete to oddělit povelem. " Rovnou mi začnete nadávat a přitom nic nevíte o okolnostech. Takže čau, jste moc hodní a tak krásně mi radíte.

Jenze na flexine neni volno. Na voditku budete chtit aby netahala a na flexine musi vyvinout tah aby mohla popobehnout. Navic budete mit problem s privolanim. Neni jednodussi naucit chodit na voditku a privolani? Flexina je takove nouzove reseni, kdyz psa nemuzu pustit na volno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík