Modrý flíček v očíčku- dlouhosrstý jezevčík

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Novas10

3.8.2016 11:09
Novas10

XXX.XXX.129.112

Dobrý den, vcera jsme si privezli 9ti tydenni stenatko jezevcika dlouhosrsteho trpasliciho. Je bez PP. Rodice byli s PP. Fenka ma hnede ocicka, jen v jednom ocicku ma malinke modre zabarveni. Pani rikala ze se to u jezevciku obcas vyskytuje a ze to neni zadna vada. Radeji se ptam jestli je toto normalni.
Dekuji za odpovedi.

3.8.2016 11:46
vava69

XXX.XXX.136.28

Http://jezevcici.wwwstranky.cz/standard-fci.php

Nevím jestli jsem četla dobře, ale o modré barvě není ani vidu ani slechu. Bude tam někde přikřížený merle pes, proto modrá barva. Podle mě. Nejsem odborník. Podle mě to normální není a psi nejspíš nebyli uchovnění a je otázka, jestli uvedení psi byli rodiče vašeho pejska.

Novas10

3.8.2016 12:01
Novas10

XXX.XXX.209.69

Jezevcik ma zabarveni red merle. Ted jsem jeste chvili patral a pravdepodobne se tedy jedna o merle eyes (dle fotek na google). Nekteri jeji sourozenci meli i zabarveni blue merle. Tak to bude asi ono. Merle eyes neni zadna vada ne?

3.8.2016 12:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Ne, je to výhra, anonyme.

3.8.2016 12:55
tterezkaaa

XXX.XXX.236.233

Myslím si, že to vada je, ve standardu o tom není zmínka. Stejně máte pejska bez PP, tak proč to vlastně řešit? Pejsek bez PP může vypadat prakticky jakkoliv, hlavně, že se líbí vám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2016 13:01

Až půjdete na očkování, tak upozorněte, že je to merle bez PP a nechte ho pořádně zkontrolovat.

3.8.2016 13:13
vava69

XXX.XXX.136.28

Žádné merle ve standardu není, takže je to problém. Možná u vás s malým flíčkem žádný zdravotní problém neobjevíte, možná ano. A silně pochybuji, že rodiče byli PP. Nicméně nechci tu rozpoutat zase nějakou debatu. Doma jsme měli taky křížence jezevčíka, ale ve standard barvách. Modrá barva k jezevčíkovi prostě nepatří. Určitě ho máte rádi i s modrým očkem , takže v tom pokračujte a buďte spokojení.

3.8.2016 13:22
awake

XXX.XXX.115.226

Hlavně aby štěně nebylo double merle což někteří chovatelé bez PP bohužel produkují. U psů s PP je takové spojení kvůli zdravotním rizikům zakázané.
U merle zbarvených psů mohou být obě oči modré, obě hnědé, jedno oko modré a jedno hnědé, nebo oči "strakaté" - tzv. klínky v oku - část oka hnědá a část modrá, nebo oko hnědé (modré) a v něm jen kousíček modré (hnědé) což bude nejspíš případ Vašeho štěněte.
To by Vás mělo trápit ale nejmíň. To je jen "kosmetická vada". Vaše štěně může být slepé, hluché...

3.8.2016 17:19
Mamutka

XXX.XXX.167.187

Proč řešit standard u psa bez PP?

3.8.2016 22:38
lev

XXX.XXX.253.186

Merle barvy jsou u jezevčíků povolené, akorát se nenazývají merle, ale tygr. Ale zbytečně řešíte barvu o křížence, jehož rodiči mohl být kdokoliv. Akorát je zde správná přípomínka, abyste podezření na merle barvu nahlásit u veta - pes nesmí, nebo by neměl, dostat určité látky.

3.8.2016 22:42

lev napsal(a):
Merle barvy jsou u jezevčíků povolené, akorát se nenazývají merle, ale tygr. Ale zbytečně řešíte barvu o křížence, jehož rodiči mohl být kdokoliv. Akorát je zde správná přípomínka, abyste podezření na merle barvu nahlásit u veta - pes nesmí, nebo by neměl, dostat určité látky.

Proč ne?

merle nijak nesouvisí s metabolismem. že je pes merle z něj nedělá kolii.

4.8.2016 07:53
vava69

XXX.XXX.136.28

Nemyslím, že jde o jídlo Týká se to tuším nějakého očkování co tak marně vzpomínám. Merle mají nějakou silnou alergickou reakci. Ale fakt už nevím co jsem o tom četla.

Co se týče barvy "tygr" - jsou to různě žíhaní psi, ale modrá tam tedy podle mě nepatří.

4.8.2016 08:02

vava69 napsal(a):
Nemyslím, že jde o jídlo Týká se to tuším nějakého očkování co tak marně vzpomínám. Merle mají nějakou silnou alergickou reakci. Ale fakt už nevím co jsem o tom četla.

Co se týče barvy "tygr" - jsou to různě žíhaní psi, ale modrá tam tedy podle mě nepatří.

Ne ne, reakce na očkování nesouvisí s barvou.

jo, u kolií a příbuzných plemen bývá občas zvýšená citlivost na různé léky, ale to, že jsou tato plemena zároveň často merle, je náhoda :).

Animal18888

21.10.2021 21:37
Animal18888

XXX.XXX.158.90

vava69 napsal(a):
Žádné merle ve standardu není, takže je to problém. Možná u vás s malým flíčkem žádný zdravotní problém neobjevíte, možná ano. A silně pochybuji, že rodiče byli PP. Nicméně nechci tu rozpoutat zase nějakou debatu. Doma jsme měli taky křížence jezevčíka, ale ve standard barvách. Modrá barva k jezevčíkovi prostě nepatří. Určitě ho máte rádi i s modrým očkem , takže v tom pokračujte a buďte spokojení.

Merle je standart uznávaný FCI ty odborníku. Dej si facku

21.10.2021 21:45

Animal18888 napsal(a):
Merle je standart uznávaný FCI ty odborníku. Dej si facku

Žádný "standart" FCI tady nikdo nezná, vy odborníku.

22.10.2021 09:17
aluska

XXX.XXX.197.205

U jezevčíků je již několik let uznaná barva černý s pálením tygrovaný, hnědý s pálením tygrovaný, červený tygrovaný. U jiných plemen je to merle. Pak je nová barva a to žíhaný. Ten se zatím vyskytuje hlavně u hlaďáků. O dlouhosrstém žíhaném tady u nás zatím nevím.

22.10.2021 09:50
Sonnic

XXX.XXX.55.171

aluska napsal(a):
U jezevčíků je již několik let uznaná barva černý s pálením tygrovaný, hnědý s pálením tygrovaný, červený tygrovaný. U jiných plemen je to merle. Pak je nová barva a to žíhaný. Ten se zatím vyskytuje hlavně u hlaďáků. O dlouhosrstém žíhaném tady u nás zatím nevím.

Ano, taky tato diskuze je z roku 2016😅

22.10.2021 10:49
aluska

XXX.XXX.197.205

Sonnic napsal(a):
Ano, taky tato diskuze je z roku 2016😅

no právě, ti tygři byli už tenkrát

Přidejte reakci

Přidat smajlík