Výběr vhodného plemene

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PetraDol

4.8.2016 21:03
PetraDol

XXX.XXX.143.27

Prosím o radu při výběru psa při těchto požadavcích a možnostech:
- hledám střední až velké plemeno, vhodné k malým dětem, k domu s velkou zahradou a zateplenym kotcem a nouzových přístupem do domu. Chci aktivního psa, parťáka na běhání, kolo nebo kolobéžku i na cvičák (obedience nebo agility, dogtrekking), ale ne žádného pošuka Měl by být tolerantní k dalším zvířatům.
- mohu mu poskytnout kvalitní zdravotní péči i krmivo, max 4 hodiny denně času plus běžný kontakt, o víkendu samozřejmě více.
Mám zkušenost se staffbulíky (meli jsme chovnou stanici), belg. ovčákem a akitou - považuji se tedy za zkušenějšího chovatele, ale mám dvě malé děti a budu to muset nějak skloubit.

Líbí se mi plemena typu Hovawart, čuvač, chodský pes, vůbec mám slabost pro molossoidní plemena a pastevce.. Máte někdo nějaký nápad? Díky!

5.8.2016 00:38
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Hovawart nieje zly napad smajlík, aj keď dosť šteká (strážny pes), ďalej z taký väčších ma napadá Newfoundlandský pes, alebo z tých väčších je dobrý rodinny pes Bernsky salašnicky.
Do rodiny by sa tozhodne hodil Retriever, či Labrador ( aj na agility).
... Ale podla mna by nebolo odveci si spraviť napriklad "test" cez internet. Zodpoviete pár otázok a vyhodí vám to najlepších psov pre vás(napr. http://www.vyberpsa.cz).

5.8.2016 00:45
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Aj keď by som moc psov nerozdelovala medzi tých čo majú radi deti a tých čo ich proste radi nemajú. (Aj keď ja sama by som asi k malim deťom nekupila rotwailera)

Záleží na výchove a vahe zdedenej po rodičoch. Ak máte deti (je jedno v akom veku, idealne nech niesu mladšie ako pol roka. Potom si na ne pes lahšie zvykne. Ale treba začať už od šteniatka.) Ak napr. čakate dieťa určite by bolo lepšie počkať, stáva sa, že pes si potom na nové dieťa ťažšie zvyká (najmä šteňa).
smajlík

Neregistrovaný uživatel

5.8.2016 08:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Betka_88 napsal(a):
Hovawart nieje zly napad smajlík, aj keď dosť šteká (strážny pes), ďalej z taký väčších ma napadá Newfoundlandský pes, alebo z tých väčších je dobrý rodinny pes Bernsky salašnicky.
Do rodiny by sa tozhodne hodil Retriever, či Labrador ( aj na agility).
... Ale podla mna by nebolo odveci si spraviť napriklad "test" cez internet. Zodpoviete pár otázok a vyhodí vám to najlepších psov pre vás(napr. http://www.vyberpsa.cz).

Jo, novofundland a berňák je vyloženě pes na agility a dogtrekinkg, a z koloběžky, bude úplně nejvíc happy

Mně z toho vychází australák nebo choďák.

PetraDol

5.8.2016 08:19
PetraDol

XXX.XXX.143.27

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jo, novofundland a berňák je vyloženě pes na agility a dogtrekinkg, a z koloběžky, bude úplně nejvíc happy

Mně z toho vychází australák nebo choďák.

Díky za tip a schválení choďáka , jen jsem měla pocit, že AO potřebuje ještě víc pohybu a mám strach, ze ho neutahám. A neponese špatně pobyt venku?

PetraDol

5.8.2016 08:23
PetraDol

XXX.XXX.143.27

Betka_88 napsal(a):
Aj keď by som moc psov nerozdelovala medzi tých čo majú radi deti a tých čo ich proste radi nemajú. (Aj keď ja sama by som asi k malim deťom nekupila rotwailera)

Záleží na výchove a vahe zdedenej po rodičoch. Ak máte deti (je jedno v akom veku, idealne nech niesu mladšie ako pol roka. Potom si na ne pes lahšie zvykne. Ale treba začať už od šteniatka.) Ak napr. čakate dieťa určite by bolo lepšie počkať, stáva sa, že pes si potom na nové dieťa ťažšie zvyká (najmä šteňa).
smajlík

Děti mám dvě - pět a 1,5, bohužel ten starší má Aspergerův syndrom, proto hledám pejska kliďase, který snese trochu rámusu bez zbytečné hysterie.
Je mi samozřejmě jasné, že ať nakonec pořídíme cokoliv, pořádná socializace je nutná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.8.2016 08:48

PetraDol napsal(a):
Děti mám dvě - pět a 1,5, bohužel ten starší má Aspergerův syndrom, proto hledám pejska kliďase, který snese trochu rámusu bez zbytečné hysterie.
Je mi samozřejmě jasné, že ať nakonec pořídíme cokoliv, pořádná socializace je nutná.

Oni dneska knírači nejsou v módě, ale já bych doporučila velkého knírače. Jsou klidější než střeďáci a snesou hodně.
AUO bych asi vynechala - ne proto, že byste ho neutahala. Ale z mé zkušenosti jsou vzrušivější, nervnější a s vlohami k pasení. A pasení to je i usměrňování - případně i dětí.

MajkaV.

5.8.2016 11:29
MajkaV.

XXX.XXX.112.74

Co vyzkoušet nějaké plemeno odtud: http://blog.mujbeh.cz/nejlepsi-plemena-psu-pro-bezce/

5.8.2016 11:51
amiš

XXX.XXX.11.185

Máme fenku hovíka, k dětem je skvělá, když přijede 1x za rok sestra z neteřema, můžou jí lezt až do pelechu, to samé naši přátelé z malými dětmi. Pozná, že k nám všichni ti lidé patří a nemá problém. Ale cizí děti nemusí.
Na domácí zvířata je v pohodě, stačilo zakázat a bez problému. Dokonce když jsme už v její dospělosti přišli mezi ovce, které se rozutekly, neměla tendenci je honit. Uštěkaná není, tak štěká, ale psi okolo nás řvou víc.
Mně se tohle plemeno moc osvědčilo, nicméně, když je teplo, nevím, jak s kolem nebo koloběžkou. Přeci jen, je to plemeno s hustou srstí, ne že by jí horko nějak moc vadilo, ale lepší neriskovat přehřátí.

5.8.2016 13:28
inusanka

XXX.XXX.98.58

Opravdu ten NF tolik akční není, sice s nima dělají i treky a naše mladá byla tak do čtyř let hodně velká akční hrdinka, ale přece jenom. Ovšem k dětem je vynikající. Toho čuvače bych hledala opravdu po povahově dobrých rodičích.

5.8.2016 14:22
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Oni dneska knírači nejsou v módě, ale já bych doporučila velkého knírače. Jsou klidější než střeďáci a snesou hodně.
AUO bych asi vynechala - ne proto, že byste ho neutahala. Ale z mé zkušenosti jsou vzrušivější, nervnější a s vlohami k pasení. A pasení to je i usměrňování - případně i dětí.

S AUO naprostý souhlas, tohle by nemusel ustát.(jasně, že se může stát, že i u vhodnějšího=klidnějšího plemene se vyskytne jedinec, co to neustují, ale ta pravděpodobnost je menší).

PetraDol

5.8.2016 14:37
PetraDol

XXX.XXX.143.27

Vida, knírač mě vůbec nenapadl, asi už je opravdu kolem sebe tolik nevídám..určitě ho prolustruju

Myslela jsem si, ze když mám zahradu a docela dost volného casu, ze to bude hračka vybrat psa, ale koukám, ze to je snad horší než vybrat bydlení (jsme teprve tři měsíce v novém).
Co se tyče té nervozity, vyřadila jsem z toho důvodu třeba dlouhosrstou kolii, která by se mi taky moc líbila, ale syn je hlučný, emočně nestabilní a jeho záchvaty nesu těžce sama, natož pes.
Hovici a cuvaci, u obou jsem slyšela, ze to je dost sázka do loterie a chce to pečlivě vybírat chovnou stanici a předky.

Behaní - nechci po psovi žádné výkony, taky je nepodavam , ale bylo by fajn, aby si pohyb užíval. Ve vedru ne během ani ja, takže hustá srst nevadí

5.8.2016 14:40
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

PetraDol napsal(a):
Vida, knírač mě vůbec nenapadl, asi už je opravdu kolem sebe tolik nevídám..určitě ho prolustruju

Myslela jsem si, ze když mám zahradu a docela dost volného casu, ze to bude hračka vybrat psa, ale koukám, ze to je snad horší než vybrat bydlení (jsme teprve tři měsíce v novém).
Co se tyče té nervozity, vyřadila jsem z toho důvodu třeba dlouhosrstou kolii, která by se mi taky moc líbila, ale syn je hlučný, emočně nestabilní a jeho záchvaty nesu těžce sama, natož pes.
Hovici a cuvaci, u obou jsem slyšela, ze to je dost sázka do loterie a chce to pečlivě vybírat chovnou stanici a předky.

Behaní - nechci po psovi žádné výkony, taky je nepodavam , ale bylo by fajn, aby si pohyb užíval. Ve vedru ne během ani ja, takže hustá srst nevadí

Napadá mě - zkuste popátrat ve vodách canisterapie, kteří psi se zrovna u tohoto syndromu osvědčují nejlépe a z těch pak vybírejte.

5.8.2016 14:42
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Mě se nejvíc hodí ten choďák. A pak jeden z retrívrů, pro dítě ideální, pohybu potřebují taky dost (labíci). Fajn velikost, případně ohlídá. Já se svým labikem dělám obedience, moc ho to baví, baví ho i běh se mnou..Ale to taky nemusí bavit každého, někteří jsou agilnější, jiní těžkopádní..

PetraDol

5.8.2016 15:02
PetraDol

XXX.XXX.143.27

Zrzavci napsal(a):
Napadá mě - zkuste popátrat ve vodách canisterapie, kteří psi se zrovna u tohoto syndromu osvědčují nejlépe a z těch pak vybírejte.

Psí kamarád má být hlavně terapie pro mě

Ale máte pravdu, tahle možnost mě nenapadla..díky za nápad!

5.8.2016 15:04
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

PetraDol napsal(a):
Psí kamarád má být hlavně terapie pro mě

Ale máte pravdu, tahle možnost mě nenapadla..díky za nápad!

Chápu, naprosto. No ale určitá nápověda tam být může a navíc- člověk může získat rady, jak se štěnětem a dítětem pracovat, aby to soužití bylo co nejpohodovější. Tak at se zadaří, držím palce.

5.8.2016 15:47
koně

XXX.XXX.205.252

PetraDol napsal(a):
- hledám střední až velké plemeno, vhodné k malým dětem, k domu s velkou zahradou a zateplenym kotcem a nouzových přístupem do domu. Chci aktivního psa, parťáka na běhání, kolo nebo kolobéžku i na cvičák (obedience nebo agility, dogtrekking), ale ne žádného pošuka Měl by být tolerantní k dalším zvířatům.
- mohu mu poskytnout kvalitní zdravotní péči i krmivo, max 4 hodiny denně času plus běžný kontakt, o víkendu samozřejmě více.
Mám zkušenost se staffbulíky (meli jsme chovnou stanici), belg. ovčákem a akitou - považuji se tedy za zkušenějšího chovatele, ale mám dvě malé děti a budu to muset nějak skloubit.

Líbí se mi plemena typu Hovawart, čuvač, chodský pes, vůbec mám slabost pro molossoidní plemena a pastevce.. Máte někdo nějaký nápad? Díky!

Zkuste mrknout na australského honáckého psa.Ten by vám také mohl vyhovovat a do vaší rodiny zapadnout.Když s ním budete přes den hodně v kontaktu, tak noc v boudě vydrží.Miluje všechny členy rodiny, není nijak agresivní ani k cizím.
Všechna naše zvířata má ohlídaná a spočítaná, když jí bylo vysvětleno, že slepice a králíci také patří do dvora, respektuje to.
Bude aktivní s vámi, ať děláte co děláte.Naše s námi honí krávy, je schopná s dětmi při kolech, absolvuje vyjížďku s koňmi, ale nedělá jí problém ani civilizace.Když není žádná akce klidně si vydrží "jen" hlídat své území, zahradu.Thuje si vyholila od země na svou výšku, aby měla přehled a mohla volně procházet
Kamarádka má také dítě s Aspergerem a její malý jediný vydrží házet naší fence míček tak dlouho, až to i jí přestane bavit.
Má bezúdržbovou srst, je skladná, povahy vyrovnané.Dělám s ní i různé blbiny typu, podej upadlou věc, vyndej prádlo z pračky, ona je zapálená pro cokoli.
Měla jsem různé psy, ale tohle zvíře je opravdu jedinečné a myslím, že byste mu taky mohla přijít na chuť.

5.8.2016 15:50
lavacca

XXX.XXX.164.49

PetraDol napsal(a):

Knírači jsou super. Ti velcí jsou klidnější, hlídači, parťáci do rodiny (velcí si dávají víc pozor, aby dítě neshodili, apod. než ti živější střední a malí), rád s vámi bude běhat, apod. Je to takový kníratý universál.

5.8.2016 18:26

Velký knírač je výborná volba. Milují děti, svou rodinu skvěle ohlídají a už jejich vzhled, černá barva a hluboký hlas spolehlivě odvrátí většinu případných útoků na váš majetek. Jsou velmi inteligentní - moji psi nikdy ani v náznaku nebyli agresivní na návštěvy, když byl někdo z rodiny doma, situace se naopak obrátila ve chvíli kdy byli doma sami. Řeknu to asi tak, u nás se dům nemusí zamykat, každý rád počká za brankou. Co se týká sportu, dokáží bez známky únavy běhat mnoho hodin a není nepodstatné že nemají přehnaný lovecký pud takže neutíkají za zvěří. Jsou to moji favorité, tak nejsem objektivní, ale jestli se rozhodnete pro něj nezklamete se.

5.8.2016 19:14

Velký knírač je výborná volba. Milují děti, svou rodinu skvěle ohlídají a už jejich vzhled, černá barva a hluboký hlas spolehlivě odvrátí většinu případných útoků na váš majetek. Jsou velmi inteligentní - moji psi nikdy ani v náznaku nebyli agresivní na návštěvy, když byl někdo z rodiny doma, situace se naopak obrátila ve chvíli kdy byli doma sami. Řeknu to asi tak, u nás se dům nemusí zamykat, každý rád počká za brankou. Co se týká sportu, dokáží bez známky únavy běhat mnoho hodin a není nepodstatné že nemají přehnaný lovecký pud takže neutíkají za zvěří. Jsou to moji favorité, tak nejsem objektivní, ale jestli se rozhodnete pro něj nezklamete se.

A navíc - jsou krááásní. Už i na ty uši jsem si zvykla. ( Ne, namám ho, jen je obdivuji. Tak jako Fíkovnice se obává pořídit si psa, tak já jsem se obávala velikosti. Měla jsem v hlavě zásadu - jen tak velkého psa, kterého unesu - no a svou psici dnes už taky neunesu. A i když jsem maximálně spokojená, VK je můj nej pes. ).

5.8.2016 19:29

Mně se nejvíc líbí v pohybu, oni tak jako klušou, jako koně. Já mám navíc ráda, když jde pes sice dobře vycvičit, ale zároveň dokáže používat i vlastní hlavu a to na ně přesně sedí. Můj pes, teď už je starý pán- je mu 14 dokázal skvěle cvičit obranu, ale zas nikdy na nikoho bezdůvodně ani nezavrčel. Ještě dnes si dokáže zahradu uhlídat a stáří na něm není skoro vidět. Myslím že to že nejsou vidět na každém kroku vůbec nevadí. Knírači mají svůj stálý okruh příznivců a alepoň je nepostihl smutný osud mnoha módních plemen.

5.8.2016 19:50

Mně se nejvíc líbí v pohybu, oni tak jako klušou, jako koně. Já mám navíc ráda, když jde pes sice dobře vycvičit, ale zároveň dokáže používat i vlastní hlavu a to na ně přesně sedí. Můj pes, teď už je starý pán- je mu 14 dokázal skvěle cvičit obranu, ale zas nikdy na nikoho bezdůvodně ani nezavrčel. Ještě dnes si dokáže zahradu uhlídat a stáří na něm není skoro vidět. Myslím že to že nejsou vidět na každém kroku vůbec nevadí. Knírači mají svůj stálý okruh příznivců a alepoň je nepostihl smutný osud mnoha módních plemen.

Dlouhověkost je jejich další přednost. Měla jsem sice střeďáky, ale oba se dožili hezkého věku. Fena 15 a pes bez měsíce 17ti let.

PetraDol

5.8.2016 20:19
PetraDol

XXX.XXX.143.27

Tak už tady koukám na chovatelské stanice a hledám knírače
Zkusíme si udělat vylet do Prahy nebo Budějovic na mezinárodku a trochu je tam okouknout a navázat kontakty. Máme na to dost času, plánuju tak za rok, ale vždycky je fajn byt připraven.

Nechám ještě ve výběru toho choďáka, ale ten velký pes mi imponuje asi víc

Dekuju všem, kdo si udělali čas a přidali radu!

5.8.2016 21:12
Gerhild

XXX.XXX.149.104

Je mi jasné, že každá liška chválí svůj ocas a každý majitel tu svoji psíšeru, takže mám svatou povinnost vychválit choďáka ;) Jako úlitbu dosavadním hlasům dodávám, že středního knírače máme mezi kandidáty v předvýběru na kandidáta na druhého psa do smečky.
Choďák je spokojený jak v domě, tak na zahradě, vítá každou aktivitu, kterou mu nabídneme. Děti miluje naprosto nezřízeně, když na procházce potkáme školku, tak se může uvrtět a po odchodu dětí za nimi smutně hledí a pokníkává ;) Pracuji v zařízení pro lidi s mentálním postižením a občas si ho beru s sebou, což je svátek pro všechny zúčastněné. Stejně tolerantní a vstřícný je ke zvířatům, přátelí se s kočkami, slepicemi, morčetem a králíkem, akorát bažanti a zajíci před ním k jeho zármutku utíkají.
Mezi lidmi a zvířaty je bezproblémový, ale teritorium si hlídá a mě s dcerkou na procházkách taky odmítá někomu vydat.

PetraDol

5.8.2016 21:22
PetraDol

XXX.XXX.143.27

Gerhild napsal(a):
Je mi jasné, že každá liška chválí svůj ocas a každý majitel tu svoji psíšeru, takže mám svatou povinnost vychválit choďáka ;) Jako úlitbu dosavadním hlasům dodávám, že středního knírače máme mezi kandidáty v předvýběru na kandidáta na druhého psa do smečky.
Choďák je spokojený jak v domě, tak na zahradě, vítá každou aktivitu, kterou mu nabídneme. Děti miluje naprosto nezřízeně, když na procházce potkáme školku, tak se může uvrtět a po odchodu dětí za nimi smutně hledí a pokníkává ;) Pracuji v zařízení pro lidi s mentálním postižením a občas si ho beru s sebou, což je svátek pro všechny zúčastněné. Stejně tolerantní a vstřícný je ke zvířatům, přátelí se s kočkami, slepicemi, morčetem a králíkem, akorát bažanti a zajíci před ním k jeho zármutku utíkají.
Mezi lidmi a zvířaty je bezproblémový, ale teritorium si hlídá a mě s dcerkou na procházkách taky odmítá někomu vydat.

To mi nedělejte
Bude to ještě težké, choďák byl moje první volba, původně jsme neměli zahradu a hledala jsem psa do bytu. Teď jsem si uvědomila, že s velkou zahradou se mi poněkud rozšířily možnosti a mohu rozšířit výběr i o velká plemena..no a teď tohle

Btw. Koukám, že máte v profilovce Virginii Woolfovou, to bych na zvířecím fóru nečekala

5.8.2016 21:57
bhk

XXX.XXX.210.126

Gerhild napsal(a):

Máte recht - tak já zase doporučím plemeno (jedno z nich) se kterým jsem strávila dětsví.
Takže za mě Briard.

6.8.2016 08:27
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Gerhild napsal(a):

No tak keď všetci tak prečo nie aj ja (sice to nini moj pes, ale skoro.)
Írsky setr

Viem, že v česku máte vela CHS. U nás na slovensku viem, že šteňata išli aj k takým deťom (dokonca aj par slepeckych psov, k detom na vozicku, ... )

Ale držím vám palce pri vybere. Je tu toho ozaj vela.
Najpritulnejsie a naj plemena ake poznam su : Irsky vlkodav, Border kolia, Kolia... S chodsym psom ani kniracom som nemala tu cest smajlík

6.8.2016 09:51
Gerhild

XXX.XXX.149.104

PetraDol napsal(a):
To mi nedělejte
Bude to ještě težké, choďák byl moje první volba, původně jsme neměli zahradu a hledala jsem psa do bytu. Teď jsem si uvědomila, že s velkou zahradou se mi poněkud rozšířily možnosti a mohu rozšířit výběr i o velká plemena..no a teď tohle

Btw. Koukám, že máte v profilovce Virginii Woolfovou, to bych na zvířecím fóru nečekala

Pardon
Je fakt, že choďák tady patří k nejčastěji doporučovaným plemenům - nebo mi to aspoň tak přijde - spolu s labradorem a australským ovčákem, ale z mého pohledu je to opravdu univerzál. Náš má rád běhání, plavání, aportování, stopování a zkouším s ním dogdancing, spousta lidí s nimi dělá sportovku, agility, frisbee a na co si vzpomenete, na canisterapii jsou taky vhodní. Budou s vámi rádi doma, ale kožich mají na to, aby byli klidně celoročně venku, náš lehával zásadně ve sněhu nebo v kaluži. A jakkoli milují aktivity se svou smečkou, když budete časově nebo finančně v presu, spokojí se po tu dobu s nezbytně nutnou procházkou a nic vám nezdemolují, aspoň ten náš a jeho příbuzenstvo.
P.S. Mám VW (to spíš asociuje auto) nebo snímky z filmu Hodiny coby profilovku všude, tak jsem nechtěla bořit tradici. Je pravda, že tady to trochu vyčnívá :).

6.8.2016 11:34
Kubajs03

XXX.XXX.96.13

PetraDol napsal(a):

A co border kolie je hodná na děti i jiná zvířata, chytrá a je vhodná na běhání nebo agility atd.

6.8.2016 11:37

Kubajs03 napsal(a):
A co border kolie je hodná na děti i jiná zvířata, chytrá a je vhodná na běhání nebo agility atd.

Ne, ta je vhodná jenom ke stádu ovcí.

6.8.2016 11:39

Jenom ke stádu ne, ale k "divočejšímu" dítěti bych ji nedoporučila.

6.8.2016 11:40

Jenom ke stádu ne, ale k "divočejšímu" dítěti bych ji nedoporučila.

Hlavně ke stádu

6.8.2016 11:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Bohužel, když se podíváte na jakékoli závody agility, potkáte tam v kategorii L 99% borderek nebo jejich kříženců.
Takže v podstatě je zažité spojení slov: agility-borderka.

6.8.2016 11:53

Fiona.Praha napsal(a):
Bohužel, když se podíváte na jakékoli závody agility, potkáte tam v kategorii L 99% borderek nebo jejich kříženců.
Takže v podstatě je zažité spojení slov: agility-borderka.

Vím a hrozně mi to vadí, ale to sem nepatří

6.8.2016 11:59

Tak ono jim agility jde a když se tomu plně věnují, docela dobře je to přesměruje. Horší jsou na tom ty, které si holčiny pořídí s touhou mít šikovného agilitáka, párkrát dojdou na hriště ( chci se vyhnout slovu cvičák ) a když zjistí, že ono to nejde samo, že je to dřina, důslednost a...tak dokola, tak si najdou lepší zábavu a borderku pak tahá babička na flexině po sídlišti. A pak jim z toho oběma přeskočí.

6.8.2016 12:02

Tak ono jim agility jde a když se tomu plně věnují, docela dobře je to přesměruje. Horší jsou na tom ty, které si holčiny pořídí s touhou mít šikovného agilitáka, párkrát dojdou na hriště ( chci se vyhnout slovu cvičák ) a když zjistí, že ono to nejde samo, že je to dřina, důslednost a...tak dokola, tak si najdou lepší zábavu a borderku pak tahá babička na flexině po sídlišti. A pak jim z toho oběma přeskočí.

Máte pravdu, tohle je ta horší varoanta agiliťácké bordery

6.8.2016 12:08

Kdybych to shrnula : Tak bordera na agility ano, ale jen když vím ( ne myslím si ), že se tomu budu věnovat trvale - třeba závodně, vrcholvě.
Vadí mi, že se bordera doporučuje vlastně každému, jako univerzální pes, který je tak chytrý, že se s ním ani cvičit nemusí - on vlastně všechno ví. ( Předchůdce byl zlaťák ). Dodala bych - k malým dětem bordera néé, ne že by jim ublížila, ale nedostala by při dětech tolik, kolik potřebuje ( pokud tedy nemáte stádo ovcí - i kozy můžou být smajlík.

6.8.2016 12:11
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Já nemůžu napsat, že mi to vadí a ani nemůžu napsat, co mi to..., protože by to admin asi nerozchodil
Proto je tolik nešťastných a darovacích borderek (i jiných plemen), protože si je pořídí na agility podle zažitého spojení agi-boc-úspěch a pes "nepracuje" podle představ a tím pádem není ani na bedně a tak je asi k..., tak ho darují nebo prodají.

EDIT: Po přečtení ostatních příspěvků jsem zjistila, že se v podstatě opakuji, ale smazat to už nejde.

6.8.2016 12:12

Fiona.Praha napsal(a):
Já nemůžu napsat, že mi to vadí a ani nemůžu napsat, co mi to..., protože by to admin asi nerozchodil
Proto je tolik nešťastných a darovacích borderek (i jiných plemen), protože si je pořídí na agility podle zažitého spojení agi-boc-úspěch a pes "nepracuje" podle představ a tím pádem není ani na bedně a tak je asi k..., tak ho darují nebo prodají.

EDIT: Po přečtení ostatních příspěvků jsem zjistila, že se v podstatě opakuji, ale smazat to už nejde.

Souhlasím s Vámi

6.8.2016 12:16

A jak se vám líbí toto povídání i s fotkami?
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7854/kavkazsky-pastevecky-pes/.

6.8.2016 12:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Povídání je hezké.
Většinou se do diskusí ve stylu: chci psa, nevíte jakého? nezapojuji.
Neskutečně mne totiž píp píp lidi, kteří si teď usmyslí, že chtějí psa, ale neví jakého, tak nejsou líní sednout a založit diskusi. Hledat na internetu, v knihách, na výstavách, u kamarádů... je asi moc práce. Fakt nevím.

Chápu dotaz ve stylu: Chci maltézáka, myslíte, že by z něj mohl být canisterapeutický nebo asistenční pes?

6.8.2016 12:26

Fiona.Praha napsal(a):
Povídání je hezké.
Neskutečně mne totiž píp píp lidi, kteří si teď usmyslí, že chtějí psa, ale neví jakého, tak nejsou líní sednout a založit diskusi. Hledat na internetu, v knihách, na výstavách, u kamarádů... je asi moc práce. Fakt nevím.

Chápu dotaz ve stylu: Chci maltézáka, myslíte, že by z něj mohl být canisterapeutický nebo asistenční pes?

Nelíbí se mi, že se, když už se narodí nestandard nestandrdům, podporuje v nestandardní činnosti a ještě se to vyzdvihuje a ty fotky, to je křižovatka

6.8.2016 12:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nelíbí se mi, že se, když už se narodí nestandard nestandrdům, podporuje v nestandardní činnosti a ještě se to vyzdvihuje a ty fotky, to je křižovatka

Nerozumím.

6.8.2016 12:44

Fiona.Praha napsal(a):
Nerozumím.

Za mě stačí odstavec Trestání a pak hlavně Doslov majitele

6.8.2016 12:55
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Asi jsem nechápavá - je to povídání o 2 měsíčním štěněti pro mne celkem neznámého plemene, nic víc, nic míň. Mne na tom teda nic nevytáčí - takových a horších článků je.

6.8.2016 13:01

Fiona.Praha napsal(a):
Asi jsem nechápavá - je to povídání o 2 měsíčním štěněti pro mne celkem neznámého plemene, nic víc, nic míň. Mne na tom teda nic nevytáčí - takových a horších článků je.

OK, nevadí.

6.8.2016 13:11

Fiona.Praha napsal(a):

Vám přijde normální učení čistotnosti štěně, resp pastevce tím, že mu seberete hračky a budete ho ignorovat? Myslíte, že štěně si to spojí?
A ohledně toho druhého odstavce, z jakého důvodu se KAO používají při canisterapii? A ještě je to psáno tak, že to je v pořádku a takhle se přesně začíná degenerovat plemeno, ovšem mám pocit, že v článku se píše o KAO bez pp

6.8.2016 13:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Vám přijde normální učení čistotnosti štěně, resp pastevce tím, že mu seberete hračky a budete ho ignorovat? Myslíte, že štěně si to spojí?
A ohledně toho druhého odstavce, z jakého důvodu se KAO používají při canisterapii? A ještě je to psáno tak, že to je v pořádku a takhle se přesně začíná degenerovat plemeno, ovšem mám pocit, že v článku se píše o KAO bez pp

Možná se Vám to bude zdát divné, ale o kavkazanovi nevím nic a tak mi je naprosto fuk, co někdo píše o 2 měsíčním štěněti.
Nehodlám pitvat a mít "fundovaný" názor na každý blábol, který někdo sesmolil a pověsil na internet.
To že si někdo pořídil psa bez pp (tedy i pro mne naprosto neznámé plemeno KAO) mne fakt do nepříčetnosti neuvádí a asi ani uvádět nebude.

6.8.2016 13:22

Fiona.Praha napsal(a):
Možná se Vám to bude zdát divné, ale o kavkazanovi nevím nic a tak mi je naprosto fuk, co někdo píše o 2 měsíčním štěněti.
Nehodlám pitvat a mít "fundovaný" názor na každý blábol, který někdo sesmolil a pověsil na internet.
To že si někdo pořídil psa bez pp (tedy i pro mne naprosto neznámé plemeno KAO) mne fakt do nepříčetnosti neuvádí a asi ani uvádět nebude.

Dobře, beru to, že o plemenu nic nevíte.

6.8.2016 13:37
Šarina

XXX.XXX.231.146

Jojo, když canisterapii, tak jedině kavkazan
A to s těma schovanejma hračkama, to je taky super rada.

6.8.2016 13:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Dobře, beru to, že o plemenu nic nevíte.

Nevím, nezajímám se.
Pastevec z Kavkazu by se mi asi do bytu v Praze moc nehodil .

6.8.2016 13:59

Fiona.Praha napsal(a):
Nevím, nezajímám se.
Pastevec z Kavkazu by se mi asi do bytu v Praze moc nehodil .

Jo, to nikomu

6.8.2016 14:37
aritim

XXX.XXX.19.70

PetraDol napsal(a):
To mi nedělejte

Choďák je dobrá volba. Před lety k nám přišla starší fenka a několik let s námi sdílela domácnost. I když nebyla zvyklá na děti, tak naše děti milovala, včetně mého hyperaktivního syna. Stejně tak chránila naše domácí zvířátka, malé psy i feny. Nikdy na nikoho koho považovala za člena rodiny nezavrčela, k malým tvorům se chovala něžně a opatrně. Za plotem hlídala a díky své podobě s německým ovčákem budila respekt, ale příchozí s dobrými úmysly by maximálně ulízala k smrti. Na procházkách dokázala být i ostražitá a nedůvěřivá, ale nevím jestli by i dokázala kousnout. Nikdy si nikdo netroufl nás obtěžovat. Naší rodinou prošla spousta plemen, ale od té doby co s námi sdílela domácnost choďačka si nedokážu představit ideálnějšího rodinného psa, vhodného i k rekreačnímu sportu a výcviku.

PetraDol

6.8.2016 16:15
PetraDol

XXX.XXX.143.27

Fiona.Praha napsal(a):
Povídání je hezké.

Máte pocit, že jsem svůj dotaz položila takto? A četla jste jej i následující diskuzi pořádně? Zkuste to, možná zjistíte, že mám poměrně jasnou představu a tu rešerši, kterou mi navrhujete, jsem už provedla, případně mám v plánu u nově navrhovaných plemen.
Hledala jsem pouze inspiraci a třeba plemeno, na které jsem zapomněla a mrzí mě, že Vás "píp píp".
P. S. Nehledám psa na canisterapii, i to je z textu zřejmé.

PetraDol

6.8.2016 16:19
PetraDol

XXX.XXX.143.27

Borderku raději nee, neutahala bych ji, a (možná je to náhoda) mi všechny, které znám, připadají na naši rodinu poněkud zbrklé. Ale je to samozřejmě krásný pes!

6.8.2016 16:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

PetraDol napsal(a):
Máte pocit, že jsem svůj dotaz položila takto? A četla jste jej i následující diskuzi pořádně? Zkuste to, možná zjistíte, že mám poměrně jasnou představu a tu rešerši, kterou mi navrhujete, jsem už provedla, případně mám v plánu u nově navrhovaných plemen.
Hledala jsem pouze inspiraci a třeba plemeno, na které jsem zapomněla a mrzí mě, že Vás "píp píp".

Máte pocit, že jsem odpovídala na Váš dotaz?
Nereagovala jsem ani na jeden Váš příspěvek a kdyby jste nenapsala svůj, nereagovala bych dál. A už nebudu. Nejste ani první ani poslední, která takovou diskusi založila.
Přečetla jste si Vy po sobě svůj první příspěvek pořádně?

Vaše reakce mi přijde dost podobná tomu pořekadlu o potrefené huse.

PetraDol

6.8.2016 16:43
PetraDol

XXX.XXX.143.27

Fiona.Praha napsal(a):
Máte pocit, že jsem odpovídala na Váš dotaz?
Nereagovala jsem ani na jeden Váš příspěvek a kdyby jste nenapsala svůj, nereagovala bych dál. A už nebudu. Nejste ani první ani poslední, která takovou diskusi založila.
Přečetla jste si Vy po sobě svůj první příspěvek pořádně?

Vaše reakce mi přijde dost podobná tomu pořekadlu o potrefené huse.

Moje chyba - obvykle neplevelím cizí diskuze, pokud někam přispívám, obvykle reaguji na dotaz zakladatele. Proto jsem předpokládala, že reagujete predevším na můj dotaz.

A ano, přečetla jsem si svůj dotaz pořádně, i následné posty. S čím konkrétně máte problém?

6.8.2016 22:27
plumosus

XXX.XXX.99.35

PetraDol napsal(a):

Zdravím, co třeba bílý švýcarský ovčák. Je to aktivní, učenlivé a přátelské plemeno, ale ne hyperaktivka. Vhodný dá se říct na vše, záleží na hafanovy co mu sedne. Spousta lidí snimi cvičí agility, obedience, chodí dokktreking, canisterapie atd. S oběma našimi běluchami se též s přítelem věnujeme agility (zatím neofiko závody) trochu obedience, moji starší 2 letou feňuli baví i triky, mladší roční zase hodně to agi, ale ráda si i kousne. Jen jsou to takový cíťové smajlík Chce to vybírat chovku, kde se se psi něčemu věnují.

7.8.2016 09:25

Fiona.Praha napsal(a):

To není povídání o kavkazanovi! Byť se tak to povídání tváří...

7.8.2016 09:53

Proč?

7.8.2016 11:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

No a?
Budeme rozebírat, jestli jsem si článek dobře nebo špatně přečetla a jak jsem ho pochopila? Proč? Nechápu.

7.8.2016 13:37
lavacca

XXX.XXX.164.49

No, to si snad dělá prd*l, ne?

A používání KAO na canisterapii, to je výsměch plemenu a ejho využítí od počátků jeho šlechtění... a dokonce tuším, odkud ti jeho rodiče pochází... myslim z jaké CHS kavkazáků... "překvapivě" už pod FCI nechová...

7.8.2016 13:41
lavacca

XXX.XXX.164.49

I když jak tak koukám na ty fotky toho štěněte, tak to ani čistokrevný KAO nebude... ovšem nějak mi uniká smysl, proč tento článek vůbec ifauna zveřejnila?!?

7.8.2016 14:23

lavacca napsal(a):
I když jak tak koukám na ty fotky toho štěněte, tak to ani čistokrevný KAO nebude... ovšem nějak mi uniká smysl, proč tento článek vůbec ifauna zveřejnila?!?

Přesně a navíc na iFauně...

7.8.2016 17:03
zelenoockaa

XXX.XXX.237.2

Na kanis k dětem s mentálním postižením (i s PAS) máme Zlatého Retrievera a je spokojenost na všech stranách:) sama se svým zlaťákem běhám ale máme velice aktivní kousek:).

Přidejte reakci

Přidat smajlík