Iliena
napsal(a):
Https://www.novinky.cz/domaci/411247-nekteri-lide-delaji-z-kocek-a-psu-vegany-veterinari-jsou-proti.html
To mi hlava nebere...
Jen to ne.
Kdysi už tady něco někdo takového psal. Ti lidé jsou z té trávy nemocní. Oni celkově jsou debilní. Když přece já, tak mé okolí, děti, psi, kočky, také přece.
Vygumovanci. Bohužel.
Aliens_II
napsal(a):
Jen to ne.
Kdysi už tady něco někdo takového psal. Ti lidé jsou z té trávy nemocní. Oni celkově jsou debilní. Když přece já, tak mé okolí, děti, psi, kočky, také přece.
Vygumovanci. Bohužel.
Vygumovanci to sedí . Nechápu proč chtějí měnit přírodu. To je asi jako by po lidech chtěli aby se nažrali jen venku na pastvě
Uživatel s deaktivovaným účtem

Iliena
napsal(a):
Https://www.novinky.cz/domaci/411247-nekteri-lide-delaji-z-kocek-a-psu-vegany-veterinari-jsou-proti.html
To mi hlava nebere...
Mě taky ne.
když je někdo magor a nesnese pomyšlení, že by on nebo jeho domácí zvíře jedlo živočišné produkty nebo nedejbože maso, tak má přece na výběr spoustu jiných zvířat než ty z řádu Carnivora, z latinského carn, maso, a vorare, požírat, ne?
může si koupit morče a dělit se s ním o zeleninový salát nebo tak něco.

Iliena
napsal(a):
Vygumovanci to sedí . Nechápu proč chtějí měnit přírodu. To je asi jako by po lidech chtěli aby se nažrali jen venku na pastvě
No to taky chtějí.
mají tři prdele "důkazů", že člověk je býložravec.
napsal(a):
No to taky chtějí.
mají tři prdele "důkazů", že člověk je býložravec.
Tak ať si je strčí někam
Milý vegani a veganky trhněte si nohou, my budeme mít k obědu domácí vývar a hovězí s koprovkou. No a pes má k večeři syrovou koninu, kachní vnitřnosti a zeleninku
Mno... s dovolením přidám pohled z druhého břehu. Maso nejím od šestnácti let (a taky nemám kožené věci, protože uznávám, že vegetarián v kožené bundě a botách působí poněkud trapně), maso běžně kupuji a připravuji (snažím se, aby se jednalo o maso ze zvířat, která netrpěla ani při žití, ani při umírání) a nikdy jsem svoje postoje nikomu nenutila. Popravdě, spousta lidí z mého okolí to ani neví nebo to zjistila až po dlouhé době.
Na řeči o vygumovancích, co nutí všechny žrát trávu, jsem dávno zvyklá, takže mě to z míry nevyvádí. Lidé si vždycky rádi kopnou do odlišných a kdo se chce lišit, musí počítat s necivilizovanými reakcemi. A těch se vegetariánům dostává požehnaně, z opačné strany jsem to opravdu nikdy osobně neviděla. Čímž nevylučuju, že to možné je, a pokud by nějaký vegetarián (což je mimochodem něco jiného než vegan) byl fanatický a nesnášenlivý, odsoudila bych jeho chování zrovna tak.
Aby nedošlo k mýlce, nutit psy a kočky ke konzumaci rostlinné stravy je určitě nesmysl a osobně souhlasím s tím, že je to týrání těch zvířat. Nebo bych spíš měla napsat "výhradně rostlinné stravy, " protože pes si nadšeně sklízí jahody, meruňky a kedlubny a jedna z mých koček zase nezřízeně miluje müsli. To nic nemění na tom, že domácí masový dort k prvním narozeninám udělal psovi opravdu radost a s kočkami se tentokrát nepodělil.
Gerhild
napsal(a):
Mno... s dovolením přidám pohled z druhého břehu. Maso nejím od šestnácti let (a taky nemám kožené věci, protože uznávám, že vegetarián v kožené bundě a botách působí poněkud trapně), maso běžně kupuji a připravuji (snažím se, aby se jednalo o maso ze zvířat, která netrpěla ani při žití, ani při umírání) a nikdy jsem svoje postoje nikomu nenutila. Popravdě, spousta lidí z mého okolí to ani neví nebo to zjistila až po dlouhé době.
Na řeči o vygumovancích, co nutí všechny žrát trávu, jsem dávno zvyklá, takže mě to z míry nevyvádí. Lidé si vždycky rádi kopnou do odlišných a kdo se chce lišit, musí počítat s necivilizovanými reakcemi. A těch se vegetariánům dostává požehnaně, z opačné strany jsem to opravdu nikdy osobně neviděla. Čímž nevylučuju, že to možné je, a pokud by nějaký vegetarián (což je mimochodem něco jiného než vegan) byl fanatický a nesnášenlivý, odsoudila bych jeho chování zrovna tak.
Aby nedošlo k mýlce, nutit psy a kočky ke konzumaci rostlinné stravy je určitě nesmysl a osobně souhlasím s tím, že je to týrání těch zvířat. Nebo bych spíš měla napsat "výhradně rostlinné stravy, " protože pes si nadšeně sklízí jahody, meruňky a kedlubny a jedna z mých koček zase nezřízeně miluje müsli. To nic nemění na tom, že domácí masový dort k prvním narozeninám udělal psovi opravdu radost a s kočkami se tentokrát nepodělil.
Ale dobře. Je to Vaše volba. Že existují vegetariáni a vegani, snad ví každý. Nicméně to, jak na Vás lidé nahlíží, si dělate sami. Ne Vy osobně. Všeobecně. Vůbec to neznamená něco o odlišnosti. Jen o přístupu minority k majoritě. Takových příkladů jsou mraky. A ta zvířata volbu nemají. Vy ano. To mě štve a tací lidé jsou pro mě nepřijatelní.
Teplouši a lesbičky zdárný příklad. Ti lidé jsou pro mě dementi. Ne tím co jsou, ale tím, jak se chovají. A ne všichni podotýkám. Osobně např. nechápu, proč se projevovat tak, že je mi snad ubližováno, proč se vystavovat v průvodech a ukazovat se, že jsou snad "dokonalými" lidmi a že je jim ubližováno?
Nikde jsem nikdy neviděl průvod za práva heterosexuálů. A?
No ne všichni jsou vygumovanci, na facebookove strance Barfovani, se to hodně řeší a zavrhuje, ale přispívají tam i vegetariáni a vegani, kteří krmí masem své psy a kočky. Ja si myslím, ať si každý dělá co chce, jen ať tím neovlivňuje svoje děti nebo psy (kočky). Viděla jsem pár příspěvků z té skupiny a Ano ty lidi tam jsou vygumovanci. Celkově mi veganství přijde zvláštní a proti přírodě, měla jsem takovou kamarádku a nikdy jsem se jí to nesnažila vymlouvat, ani ona mne. Takže tak. Ale lidi, co takhle krmí psa bych přetáhla.
Aliens_II
napsal(a):
Ale dobře. Je to Vaše volba. Že existují vegetariáni a vegani, snad ví každý. Nicméně to, jak na Vás lidé nahlíží, si dělate sami. Ne Vy osobně. Všeobecně. Vůbec to neznamená něco o odlišnosti. Jen o přístupu minority k majoritě. Takových příkladů jsou mraky. A ta zvířata volbu nemají. Vy ano. To mě štve a tací lidé jsou pro mě nepřijatelní.
Teplouši a lesbičky zdárný příklad. Ti lidé jsou pro mě dementi. Ne tím co jsou, ale tím, jak se chovají. A ne všichni podotýkám. Osobně např. nechápu, proč se projevovat tak, že je mi snad ubližováno, proč se vystavovat v průvodech a ukazovat se, že jsou snad "dokonalými" lidmi a že je jim ubližováno?
Lesbičky a gayové, že jsou dementi. No páni.

Aliens_II
napsal(a):
Průvod za práva heterosexuálů? ale fuj, taková fašistická a netolerantní akce...
ano, určitě existují vegetariáni a homosexuálové, kteří nemají potřebu tyto své zvláštnosti cpát jiným lidem do chřtánu.
ale ti z podstaty věci nejsou vidět a jsou vidět pošuci.
napsal(a):
Průvod za práva heterosexuálů? ale fuj, taková fašistická a netolerantní akce...
ano, určitě existují vegetariáni a homosexuálové, kteří nemají potřebu tyto své zvláštnosti cpát jiným lidem do chřtánu.
ale ti z podstaty věci nejsou vidět a jsou vidět pošuci.
Pošuk je vidět, ať je jakýkoli, protože má potřebu svou "normálnost" předvést světu
Dementi jsou mezi homosexuály, vegany, heterosexuály, myslivci, tenisty, cyklisty a všemi, protože jsme pořád lidi a nějaký tenhle demen.t využije např. veganství nebo náboženství, k tomu se zviditelnit a špiní tím celou skupinu. Ale nazývat takto všechny? Snad nejsme tak omezení, že ne?
Andrýsek3
napsal(a):
Dementi jsou mezi homosexuály, vegany, heterosexuály, myslivci, tenisty, cyklisty a všemi, protože jsme pořád lidi a nějaký tenhle demen.t využije např. veganství nebo náboženství, k tomu se zviditelnit a špiní tím celou skupinu. Ale nazývat takto všechny? Snad nejsme tak omezení, že ne?
Já to ještě rozčísnu.
Být normální se v této době absolutně nenosí. Ty normální právě ti dementi považují za nepřátele, exoty a podobně.
Takže je jedno, zda-li jste normální hetero, gay, lesba, veganka a myslivec. Ta "dementní" skupina na Vás bude nahlížet, jako na černou ovci. A bude křičet, jak jim ubližujete. A to napříč skupinami.
Tak. Hotovo.
Andrýsek3
napsal(a):
Lesbičky a gayové, že jsou dementi. No páni.
No, ono tohle samo o sobě ukazuje důvody, proč LGBT komunita cítí potřebu něco demonstrovat. Aby nedošlo k omylu, nemyslím, že toho dosáhne zmiňovanými průvody, ale fakt je, že ti lidé to ani v dnešní době nemají dvakrát snadné. Samozřejmě se s tím sveze spousta exhibicionistů a pošuků, kteří jsou pak nejvíc vidět - v tom nelze nesouhlasit s příspěvky nade mnou. Přesto jsou homosexuálové většinou normální lidi - tedy stejně normální jako heterosexuálové, tedy není to zase tak slavné :)
Vzpomněla jsem si na scénu z knihy Město od D. Koontze, když hlavní hrdina přemýšlí o násilnostech v televizních zprávách.
"...a proto jsem se snažil držet máminy rady, což znamenalo v zásadě žít zevnitř ven, a ne naopak. Říkávala, že zprávy nejsou všechny zprávy a že svět drží pohromadě způsob, jímž žijí své životy lidé, kteří se do televize nikdy nedostanou.".
Gerhild
napsal(a):
No, ono tohle samo o sobě ukazuje důvody, proč LGBT komunita cítí potřebu něco demonstrovat. Aby nedošlo k omylu, nemyslím, že toho dosáhne zmiňovanými průvody, ale fakt je, že ti lidé to ani v dnešní době nemají dvakrát snadné. Samozřejmě se s tím sveze spousta exhibicionistů a pošuků, kteří jsou pak nejvíc vidět - v tom nelze nesouhlasit s příspěvky nade mnou. Přesto jsou homosexuálové většinou normální lidi - tedy stejně normální jako heterosexuálové, tedy není to zase tak slavné :)
Vzpomněla jsem si na scénu z knihy Město od D. Koontze, když hlavní hrdina přemýšlí o násilnostech v televizních zprávách.
"...a proto jsem se snažil držet máminy rady, což znamenalo v zásadě žít zevnitř ven, a ne naopak. Říkávala, že zprávy nejsou všechny zprávy a že svět drží pohromadě způsob, jímž žijí své životy lidé, kteří se do televize nikdy nedostanou.".
No přesně! Říkám. Kdo si rozumnět dokáže, pochopí nejen sebe, ale i ty druhé.
Aliens_II
napsal(a):
Já to ještě rozčísnu.
Být normální se v této době absolutně nenosí. Ty normální právě ti dementi považují za nepřátele, exoty a podobně.
Takže je jedno, zda-li jste normální hetero, gay, lesba, veganka a myslivec. Ta "dementní" skupina na Vás bude nahlížet, jako na černou ovci. A bude křičet, jak jim ubližujete. A to napříč skupinami.
Tak. Hotovo.
No pochopila jsem z vašeho příspěvku (i toho předešlého), že ze sebe homosexuálové dělají chudinky, a i proto pořadají průvody? To vám vadí?
Vsechno je to o toleranci.
Ja jsem byla na Gay Pride v Amsterdamu..nezapomenutelný zážitek. Moc jsem si to s těmi lidmi jako hetero užila. Nikde nenávist apod.. moc mě to bavilo..jsem prostě asi jiná, než většina čecháčků, co není tak jako to děláme my, tak je to špatně. Hlavně žádné změny.
"Gerhildo" a mohu se zeptat na Váš názor, proč a cituji "že ti lidé to ani v dnešní době nemají dvakrát snadné. Samozřejmě se s tím sveze spousta exhibicionistů a pošuků, kteří jsou pak nejvíc vidět".
Co nemají snadné? Co nemají snadné vegani? Někdo jim brání?
Co nemají snadné lesbičky a gayové? Já nic nevidím. Mám dobrého kámoše gaye a má přítele a jediné co nemá snadné jsou vztahy. Jsou totiž o dost citlivější a když jsem viděl ty jejich rozchody a zase návraty, no to bych asi nedal.
Ale že by neměl něco snadné si nemyslím. To je to. Oni dělaji, že to nemají snadné. Ale já si to nemyslím. Fakt ne.

Aliens_II
napsal(a):
Však jim nikdo neubližuje, přece mají tohle všecko:
Ještě v 70. letech bylo trestné být dementem, jak Vy to nazýváte.
Nemůžete dostat iformace např. v nemocnici, když partner umírá.
Reg. partnerství je vydupáno od r.2006. (Mj. tím, že se na různých akcích ukázalo, že zde nežije 4%, ale cca každý 4. je divný)
Pár si nesmí osvojit dítě. Ani partnerovo. (ČR má největší hustotu ústavů pro děti.)
Klasický svazek ne, to nikdy, reg. je jen podpis, míň papírů než registrovat čip psa ;-)
A nakonec,
v roce 1993 byla v ČR homosexualita vyňata ze seznamu nemocí.
TAk co by ještě chtěli. Co si to dovolují. Říkám si, kdo Vás tak v tenhle slunečný den vytočil a ono hle, Prague Pride
Andrýsek3
napsal(a):
No pochopila jsem z vašeho příspěvku (i toho předešlého), že ze sebe homosexuálové dělají chudinky, a i proto pořadají průvody? To vám vadí?
Vsechno je to o toleranci.
Ja jsem byla na Gay Pride v Amsterdamu..nezapomenutelný zážitek. Moc jsem si to s těmi lidmi jako hetero užila. Nikde nenávist apod.. moc mě to bavilo..jsem prostě asi jiná, než většina čecháčků, co není tak jako to děláme my, tak je to špatně. Hlavně žádné změny.
Ale né. Tak jsem to nemyslel. Ale nenechám si vnutit jejich boj za nějaká údajná práva. Kulový prostě. Práva máme každý stejná. A jestli jde o svazky a podobně. Fajn. Ať se vážou, jak chtějí.
S dětmi mám trochu problém, ale jsem ochoten to přijmout, ale zase. Nebudu se dívat na to, jak se propaguje, že to je "normální" jen proto, že si na tom chtějí honit něco na sobě. To ne.
napsal(a):
Reg. partnerství je vydupáno od r.2006. (Mj. tím, že se na různých akcích ukázalo, že zde nežije 4%, ale cca každý 4. je divný)
Pár si nesmí osvojit dítě. Ani partnerovo. (ČR má největší hustotu ústavů pro děti.)
Klasický svazek ne, to nikdy, reg. je jen podpis, míň papírů než registrovat čip psa ;-)
A nakonec,
TAk co by ještě chtěli. Co si to dovolují. Říkám si, kdo Vás tak v tenhle slunečný den vytočil a ono hle, Prague Pride
Meg! Neštvi.
Moc dobře víš, že dostáváte co chcete. A že společnost už dávno je jiná.70 léta? Dělala se lobotomie. Ale no ták. Co bylo, bylo. Lidstvo se za pochodu mění. Společnosti se mění. Já nebudu říkat, jestli k lepšímu, to je na každém z nás, ať si to vyhodnotí.
Ale to je fakt laciné.
Aliens_II
napsal(a):
Ale né. Tak jsem to nemyslel. Ale nenechám si vnutit jejich boj za nějaká údajná práva. Kulový prostě. Práva máme každý stejná. A jestli jde o svazky a podobně. Fajn. Ať se vážou, jak chtějí.
S dětmi mám trochu problém, ale jsem ochoten to přijmout, ale zase. Nebudu se dívat na to, jak se propaguje, že to je "normální" jen proto, že si na tom chtějí honit něco na sobě. To ne.
Údajná práva? Vždyť ta pravá stejná nemají, i když jsou stejně normální jako my. I když pro vás ne..
Člověk se takový narodí, kdyby se takové dítě narodilo vám? Tak co s ním?
Ach jo, četla jsem.diskuzi názory na adopci dětí pro homosexuální páry.. chtělo se mi blít z těch názorů. Divím se, že je tu nestřílíme jako v Rusku.
Jsme se od veganství dostali nějak daleko...
Celý problém s LGBT komunitou nejlépe shrnul jen můj známý výrokem:
Mně buze.ranti nevaděj, aspoň zbude víc holek pro nás normální kluky. Ale lesby, ty mě se.rou...
Pro pomaleji chápající, tenhle koment je nadsázka a nadsázka a nadsázka, nikoli útok, útok, útok...
napsal(a):
A nakonec,
To shrnuje některé z mých názorů, proč to někteří lidé mají těžší než jiní, ale je to asi nepřenosná zkušenost.
Pravda, je to historie, ale z něčeho ta současnost vzešla.

margoff
napsal(a):
Mně buze.ranti nevaděj, aspoň zbude víc holek pro nás normální kluky. Ale lesby, ty mě se.rou...
Pro pomaleji chápající, tenhle koment je nadsázka a nadsázka a nadsázka, nikoli útok, útok, útok...
A co teprve bisexuálové? Ti musejí s.rát více lidí

Aliens_II
napsal(a):
Meg! Neštvi.
Moc dobře víš, že dostáváte co chcete. A že společnost už dávno je jiná.70 léta? Dělala se lobotomie. Ale no ták. Co bylo, bylo. Lidstvo se za pochodu mění. Společnosti se mění. Já nebudu říkat, jestli k lepšímu, to je na každém z nás, ať si to vyhodnotí.
Ale to je fakt laciné.
To vážně ?
Jediné na co je právo - dva mohou jít a podepsat, že jsou spolu. Tečka.
Jaká práva máš Ty ?
Společnost se mění právě těmi průvody, např. Vylez ven, podívej se kolik jich je. A i kdyby byl jeden jediný, proč by nemohl mít stejná práva jako páníček od Alíny ?
Ano, všecko je čím dál lepší. Už to ani není nemoc. Skvělé.
Hele, tohle nezabrzdíš
Andrýsek3
napsal(a):
Údajná práva? Vždyť ta pravá stejná nemají, i když jsou stejně normální jako my. I když pro vás ne..
Člověk se takový narodí, kdyby se takové dítě narodilo vám? Tak co s ním?
Ach jo, četla jsem.diskuzi názory na adopci dětí pro homosexuální páry.. chtělo se mi blít z těch názorů. Divím se, že je tu nestřílíme jako v Rusku.
Co mi to podsouváte?
Že se mi narodí lesbička, nebo gay? No a co? Vychovám ho v tom nejlepším a budu se snažit, aby z ní, něj, byl především slušný člověk. A zjístí se to kdy? V pubertě snad. To přece je normální. Nevidím v tom nic.
Adopce? Sakra nemáte ani ponětí, jak těžké je adopce dětí pro hetero páry. A proč by to měli mít snadnější bi páry? Jen proto, že jsou vlastně jiní?
Nebudem se hádat.

margoff
napsal(a):
A to jste mu nemohl poradit, ze svých zkušeností ? Rok ve sklepě, trubkou řezat se to musí ! Aby se jim rozsvítilo. Vyhladovět. A tak.
Aliens_II
napsal(a):
Co mi to podsouváte?
Že se mi narodí lesbička, nebo gay? No a co? Vychovám ho v tom nejlepším a budu se snažit, aby z ní, něj, byl především slušný člověk. A zjístí se to kdy? V pubertě snad. To přece je normální. Nevidím v tom nic.
Adopce? Sakra nemáte ani ponětí, jak těžké je adopce dětí pro hetero páry. A proč by to měli mít snadnější bi páry? Jen proto, že jsou vlastně jiní?
Nebudem se hádat.
Nebojte vím, jak je těžká adopce, neříkám, že ji mají mít snazší, ale že na ni mají mít stejné právo jako ostatní.
napsal(a):
A to jste mu nemohl poradit, ze svých zkušeností ? Rok ve sklepě, trubkou řezat se to musí ! Aby se jim rozsvítilo. Vyhladovět. A tak.
Přesně tak... Jsem s tím prostě nechtěl zase otravovat, ale vyzkoušená sklepní převýchova psů je samozřejmě účinná i na homosexuály... Metoda dr. Džeržinského, v Rusku uplatňovaná vlastně dodnes, takže rozhodně ne můj vynález. Nedej bože, že je ten buzík navíc vegan a dokonce píše levou rukou... Takový lehce vychlazený sibiřský sklep mu ty úchylárny z hlavy vyžene, o to už se postaráme...
Cože? Že je 2016?
Aha... No tak ale... To je zrada...
napsal(a):
To vážně ?
Jediné na co je právo - dva mohou jít a podepsat, že jsou spolu. Tečka.
Jaká práva máš Ty ?
Společnost se mění právě těmi průvody, např. Vylez ven, podívej se kolik jich je. A i kdyby byl jeden jediný, proč by nemohl mít stejná práva jako páníček od Alíny ?
Ano, všecko je čím dál lepší. Už to ani není nemoc. Skvělé.
Hele, tohle nezabrzdíš
Jaká práva?
O čem to pořád mluvíte?
Právo na život? Máš. Za staré Sparty by Tě hodili ze skály. Teď jsi osobnost.
Občanku máš. Ústavní práva máš.
Pracuješ. Jsi úspěšná. Máš barák. Když jsi nemocná o Tvou péči se dělí celá společnost.
Už můžeš žít ve svazku a když se bojíš o svou partnerku, info dostaneš.
Dítě mít můžeš a můžeš je vychovávat. Nikdo Ti ho nesebere.
Ve středověku bys skončila na hranici.
Dokonce si dítě můžeš nechat udělat bez vědomí chlapa. Novinka. Prý.
Takže? Co mám navíc?
Kdo je teda zabržděný?

Aliens_II
napsal(a):
Jaká práva?
O čem to pořád mluvíte?
Pracuješ. Jsi úspěšná. Máš barák. Když jsi nemocná o Tvou péči se dělí celá společnost.
Takže? Co mám navíc?
Kdo je teda zabržděný?
Ty nemáš navíc nic, máš pravdu ;-).
Andrýsek3
napsal(a):
Z dalších příspěvků mi vyplynulo, že je to asi celkově.
Ach. Tak ještě ze života. Byt jsem si pronajal po lesbičkách. Šly do většího. Po třech měsících ta jedna, byla to "máma" , za mnou přišla, jestli by se mnou nemohla dočasně bydlet, než si něco najde.
Půl roku jsem s ní koexistoval.
Tedy Andreo. Celkově to fakt nebude. Nechci zde probírat svůj soukr. život, ale nejsou věci takové, jak se zdají, nebo plynou.
Andrýsek3
napsal(a):
Nebojte vím, jak je těžká adopce, neříkám, že ji mají mít snazší, ale že na ni mají mít stejné právo jako ostatní.
V tom vám musím odporovat.
Dítě potřebuje vzor, s tím snad souhlasí každý, aby se lidská bytost vyvíjela správně a neměla problémy se svým místem v lidské společnosti, potřebuje vědět, jak se má chovat.
A tu je ten problém s páry se stejným pohlavím.
Tady nejde o to, že dvě ženy nebo dva muži nevychovají slušného člověka.
Jde tu o to, že dítě, vyrůstající v tomto svazku nevidí a nezažije, jak se má chovat muž/otec a jak se má chovat žena/matka.
Ani při nejlepší vůli, muž neukáže holčičce to, co žena a ani při nejlepší vůli, žena neukáže chlapci to,
co muž, už jenom tím, že jsou!
To prostě nejde, sexuální orientace je jedna věc, ale člověk nežije sexuálním pudem(či jak to nazvat)
24 hodin denně.
Žena je žena a muž je muž. Pokud by to tak nebylo v pořádku, příroda by to tak nezařídila.
Mě je jedno, jak je kdo orientovaný, pokud tím někomu neškodí.
Pouze mi vadí extrémy, které mi někdo prezentuje jako normálnost.
sisi58
napsal(a):
Dítě potřebuje vzor, s tím snad souhlasí každý, aby se lidská bytost vyvíjela správně a neměla problémy se svým místem v lidské společnosti, potřebuje vědět, jak se má chovat.
Jde tu o to, že dítě, vyrůstající v tomto svazku nevidí a nezažije, jak se má chovat muž/otec a jak se má chovat žena/matka.
Ani při nejlepší vůli, muž neukáže holčičce to, co žena a ani při nejlepší vůli, žena neukáže chlapci to,
To prostě nejde, sexuální orientace je jedna věc, ale člověk nežije sexuálním pudem(či jak to nazvat)
24 hodin denně.
Žena je žena a muž je muž. Pokud by to tak nebylo v pořádku, příroda by to tak nezařídila.
Díky.
Že jsem až příliš přímý, mě evidentně škodí. Takže díky za tento příspěvek.

Jako přesně. ať si každý najde partnera jakého chce, pokud spolu dva dospělí lidé dobrovolně mají v soukromí sex, jejich věc, bez ohledu na pohlaví zúčastněných.
ale prosím, fakt nemají právo na nic víc, než na co mají právo ti, kteří se stejným pohlavím spát nechtějí.
Sisi, proboha, nééé...
Přemýšlejte než něco napíšete. Jistě, ideální stav je mamka, taťka, dědulové a babičky, aby mělo to robátko ty správné vzory ze všech stran.
Bohužel nežijeme v ideální společnosti. Všechny ty tety v děcáku to s dětmi myslí určitě dobře, ale stokrát radši nechám vychovávat dítě dvěma lidem, kteří se mají rádi (jakákoli kombinace pohlaví) a vytvoří mu prostředí pro vyhovující tělesný, duševní a hlavně citový rozvoj...
Že v takovém svazku nezažije jak se má chovat máma a jak táta? V děcáku se naučí nosit si jídlo na plastovém tácku od výdejního okýnka... Myslím, že nedělní oběd, třeba i se dvěma taťky, je o několik pater výš...

sisi58
napsal(a):
Má něco navíc a něco mu chybí
Já mám mužský ráda, bez nich by byla nuda.
nešlo o "venek"
A děcka svobodných matek dopadnou jak ?
sisi58
napsal(a):
24 hodin denně.
A znáte vy někoho takového? Nějaké takové dítě? Které je poškozené tím?
Ja znám dítě, vychované dvěmi otci..je pyšné na to, kdo jsou jeho rodiče, samo je heterosexuální a chová se jako slušný člověk, nijak nepoškozený výchovou dvou otců.
Kolik jw dnes fungujících heterosexuálních párů? S počtem rozvodů, rodičů alkoholiků a dalších. Je to správný vzor pro dítě? Že svého otce vidí jak bije matku a pak ho nikdy nevidí? Je to lepší vzor, jen proto, že je heterosexuální? Děti jsou dnes ovlivněni mnoha faktory.. žádné dítě se nenarodí rasista, nenarodí se s nesnášenlivostí k dvoum otcům, či matkám..Ale ti, kteří nabádají dítě, že to není normální, ti naučí své dítě nenávisti, kterou nese dál. Buďme tolerantní. Homosexualita opravdu není nemoc, jsou to lidé jako my, a proto by měli mít stejná práva..ne nijak obcházená.
Bodlinka: proč práva větší..? Proč ne stejná? Jsou snad méněcenní?

Už tu někdo pochopil, že práva stejná nemají ? A chtějí. Fakt hrůza
Andrýsek3
napsal(a):
Ja znám dítě, vychované dvěmi otci..je pyšné na to, kdo jsou jeho rodiče, samo je heterosexuální a chová se jako slušný člověk, nijak nepoškozený výchovou dvou otců.
Kolik jw dnes fungujících heterosexuálních párů? S počtem rozvodů, rodičů alkoholiků a dalších. Je to správný vzor pro dítě? Že svého otce vidí jak bije matku a pak ho nikdy nevidí? Je to lepší vzor, jen proto, že je heterosexuální? Děti jsou dnes ovlivněni mnoha faktory.. žádné dítě se nenarodí rasista, nenarodí se s nesnášenlivostí k dvoum otcům, či matkám..Ale ti, kteří nabádají dítě, že to není normální, ti naučí své dítě nenávisti, kterou nese dál. Buďme tolerantní. Homosexualita opravdu není nemoc, jsou to lidé jako my, a proto by měli mít stejná práva..ne nijak obcházená.
Kolik jw dnes fungujících heterosexuálních párů? S počtem rozvodů, rodičů alkoholiků a dalších. Je to správný vzor pro dítě? Že svého otce vidí jak bije matku a pak ho nikdy nevidí? Je to lepší vzor, jen proto, že je heterosexuální? Děti jsou dnes ovlivněni mnoha faktory.. žádné dítě se nenarodí rasista, nenarodí se s nesnášenlivostí k dvoum otcům, či matkám..Ale ti, kteří nabádají dítě, že to není normální, ti naučí své dítě nenávisti, kterou nese dál. Buďme tolerantní. Homosexualita opravdu není nemoc, jsou to lidé jako všichni ostatní, a proto by měli mít stejná práva..ne nijak obcházená.

margoff
napsal(a):
Přesně tak... Jsem s tím prostě nechtěl zase otravovat, ale vyzkoušená sklepní převýchova psů je samozřejmě účinná i na homosexuály... Metoda dr. Džeržinského, v Rusku uplatňovaná vlastně dodnes, takže rozhodně ne můj vynález. Nedej bože, že je ten buzík navíc vegan a dokonce píše levou rukou... Takový lehce vychlazený sibiřský sklep mu ty úchylárny z hlavy vyžene, o to už se postaráme...
Cože? Že je 2016?
Aha... No tak ale... To je zrada...
Nebuďte smutný, není všem dnům konec. Ještě pár komentů a jsme v roce 1415 ;-).
Pro megííí a margoff
Psala jsem o normálním stavu. Běžná rodina, běžní lidé, běžné situace.
Nezkoušejte mě na nestandardní situace.
Ano, děti jsou v děcáku; ano nedělní oběd na porcelánu s lidmi, co mě mají rádi, je fajn.
To, co vy dvě píšete, je právě to, co není standardní situace.
BĚŽNÁ POPULACE není vidět, slyšet, ale existuje. Tito lidé NEMAJÍ POTŘEBU nijak svůj normální život obhajovat. Pracují, vychovávají děti, baví se, žijí, stárnou.
Bohužel je člověk a hlavně jeho mozek tak složitý, že se může pokazit.
Pokud se pokazí, moc mě to, kvůli těmto lidem mrzí, ale nemohu s tím nic dělat.
Ale vyhrazuji si pro sebe a své blízké stejnou demokracii, jako každý jedinec v této společnosti.
sisi58
napsal(a):
24 hodin denně.
Tak do tohohle se vložím. Jsem svobodná a bezdětná, protože děti mi nic neříkají. Mám jednoho muže už víc než 30let. A vidím kolem sebe, kolik rodin absolutně nefunguje, kolik dětí nemá jednoho rodiče. Tak nevykládejte něco o nějakém, příkladu, protože tím pádem je většina dětí hetero úplně v pr..li, jelikož mu opačné pohlaví neukáže, jak se má chovat, A co tady některým dětem opačné pohlaví ukazuje, vidím dnes a denně

napsal(a):
Už tu někdo pochopil, že práva stejná nemají ? A chtějí. Fakt hrůza
Nemají?
v čem, nemají?
že nemůžou mít děti, to si jděte stěžovat do kostela, že dvě spermie a dvě vajíčka spolu dítě neudělají.
sisi58
napsal(a):
Pro megííí a margoff
Psala jsem o normálním stavu. Běžná rodina, běžní lidé, běžné situace.
Nezkoušejte mě na nestandardní situace.
Ano, děti jsou v děcáku; ano nedělní oběd na porcelánu s lidmi, co mě mají rádi, je fajn.
To, co vy dvě píšete, je právě to, co není standardní situace.
BĚŽNÁ POPULACE není vidět, slyšet, ale existuje. Tito lidé NEMAJÍ POTŘEBU nijak svůj normální život obhajovat. Pracují, vychovávají děti, baví se, žijí, stárnou.
Bohužel je člověk a hlavně jeho mozek tak složitý, že se může pokazit.
Pokud se pokazí, moc mě to, kvůli těmto lidem mrzí, ale nemohu s tím nic dělat.
Ale vyhrazuji si pro sebe a své blízké stejnou demokracii, jako každý jedinec v této společnosti.
Pokazí se mozek?
Sisi, nechtějte, abych si myslel, že číslovka za Vaším nickem označuje výši Vašeho IQ...
Aliens_II
napsal(a):
Jaká práva?
O čem to pořád mluvíte?
Takže? Co mám navíc?
Kdo je teda zabržděný?
A kde vezme dítě gay? Gay, který děti miluje? Musí vymýšlet různé konspirace s kamarádkou či jinou lesbičkou, aby se alespoń nějak k dítěti dostal, třeba jen jako hodný strejda. To se vám zdá normální? Nikdo je nechce upřednosťnovat, ale ano, souhlasím, aby měli všechna práva stejná jako hetero. Ano, třeba proto, že daně také pklatí stejné jako vy...
napsal(a):
Nemají?
v čem, nemají?
že nemůžou mít děti, to si jděte stěžovat do kostela, že dvě spermie a dvě vajíčka spolu dítě neudělají.
Kostel tedy rozhodně není pro mne nějaká autorita A mimochodem, mít děti nemohly mít ani leckteré spermie a vajíčka...a ejhle, za pár desítek let už to jde. A zrovna tohle vadí mě. Když to u někoho nefungovalo, asi to mělo nějaký důvod...
Asi by se tady mělo raději shasnout. Zas jsem to pěkně dovrtal a padá to do nedobré situace.
Myslím si, že kdo pochopil, tak pochopil, kdo ne e, no i to se stává.
Za mě tedy konečná, jdu raději ven, podívat se na to neskutečné množství matek samoživitelek. Pak už je slušně narván dětmi. No snad mě nebudou považovat za úchyla.

Sisi58 říkáte, že v nenormálních párech vychované dítě je blbě, že nemá klučičí vzor.
A kde ten vzor má dítě svobodné matky ?
Docela jednoduchá otázka.

lesnížínka
napsal(a):
A kde vezme dítě gay? Gay, který děti miluje? Musí vymýšlet různé konspirace s kamarádkou či jinou lesbičkou, aby se alespoń nějak k dítěti dostal, třeba jen jako hodný strejda. To se vám zdá normální? Nikdo je nechce upřednosťnovat, ale ano, souhlasím, aby měli všechna práva stejná jako hetero. Ano, třeba proto, že daně také pklatí stejné jako vy...
No, kde vezme?
může si jít stěžovat na lampárnu, že chlap s chlapem díte neuplete.
příroda holt není fér.

lesnížínka
napsal(a):
Kostel tedy rozhodně není pro mne nějaká autorita A mimochodem, mít děti nemohly mít ani leckteré spermie a vajíčka...a ejhle, za pár desítek let už to jde. A zrovna tohle vadí mě. Když to u někoho nefungovalo, asi to mělo nějaký důvod...
No a vidíte. tolik let vývoje a ze dvou vajíček nebo ze dvou spermií to furt nejde.
prostě homosexuálové se musí smířit s tím, že ke vzniku nového jedince jsou potřeba dva opačného pohlaví. s tím žádná práva a tyhle kecy nic neudělají.
margoff
napsal(a):
Pokazí se mozek?
Sisi, nechtějte, abych si myslel, že číslovka za Vaším nickem označuje výši Vašeho IQ...
Raději budu mít IQ 58, než být extrémista a otravovat tím svému okolí život.
Pokud pro zde přítomné běžná rodina nic neznamená a přijde vám zastaralá, zbytečná, k ničemu, nedivím se, že tato společnost jde do kopru.
A když jsme u těch pochodů: nijak jim nafandím, je to dle mne přehnané. Jenže já nefandím ani většině jiných demonstrací, nezůčastňuju se. Ale příklady z minulosti ukazují, že pokud někdo chce něčeho dosáhnout, musí vyjít do ulic a demonstrovat. Tak se dosáhlo třeba rovnoprávnosti žen i rovnoprávnosti černochů.
napsal(a):
Sisi58 říkáte, že v nenormálních párech vychované dítě je blbě, že nemá klučičí vzor.
A kde ten vzor má dítě svobodné matky ?
Docela jednoduchá otázka.
Stále píši o normálních lidech v rodinách, svobodné matky mají neúplnou rodinu. To není normální.
Pokud by lidé byli tolerantnější a snažili se více se domluvit, nebylo by tolik rozvedených lidí.
Dospělí ať se třeba sežerou, ovšem tímto rozváděcím trendem trpí hlavně děti.
Vyrůstá další generace lidí, kteří první neshodu v manželství okamžitě řeší rozvodem.
Proč mě neustále napadáte?
Celý život se chovám slušně, pracuji, co jsem odmaturovala, vdaná jsem jen jednou, vychovala jsem dva syny, také platné členy společnosti.
Nevidím důvod, proč bych se před vámi měla obhajovat, za své názory.
Pokud chcete do někoho kérovat, běžte ven, tepat nepravosti společnosti a tohoto světa a nešijte do mne u PC.

Bodlinka, díky za lekci z biologie, toto by mě vážně nenapadlo
Tak nějak jsme tu vesměs dospělí a jak se děti dělají, tak trochu víme ;-)
Akorát, že jde o to, že pán a paní si děcko osvojit může a pán + pán ne. A pár dalších blbostí.

sisi58
napsal(a):
Stále píši o normálních lidech v rodinách, svobodné matky mají neúplnou rodinu. To není normální.
Pokud by lidé byli tolerantnější a snažili se více se domluvit, nebylo by tolik rozvedených lidí.
Dospělí ať se třeba sežerou, ovšem tímto rozváděcím trendem trpí hlavně děti.
Vyrůstá další generace lidí, kteří první neshodu v manželství okamžitě řeší rozvodem.
Proč mě neustále napadáte?
Celý život se chovám slušně, pracuji, co jsem odmaturovala, vdaná jsem jen jednou, vychovala jsem dva syny, také platné členy společnosti.
Nevidím důvod, proč bych se před vámi měla obhajovat, za své názory.
Pokud chcete do někoho kérovat, běžte ven, tepat nepravosti společnosti a tohoto světa a nešijte do mne u PC.
Se Vám normálně ptám, cože to za znamení mají děti z nenormálních rodin, stejnopohlavních a teď tedy i neúplných, jak říkáte. Děkuji za odpověď s 0 informační hodnotou. Váš názor je ok a stůjte si za tím. Vážně. Nejhorší je stádo. A tam nejste.
Hezký den
Nestandartnííí ?
Víte kolik je rozvodovosti v Česku? Snad i 50%, to vám přijde jako ta standartnost? To, že děti vidí jak manželství nemá fungovat? Ano dva muži, nebo ženy nemohou mít spolu dítě, ale pokud ho nemuže mít heterosexuál je tu adopce! která hlavně, a především pomáhá tém nešťastným dětem, zrozeným z heterosexuálního páru, tak proč by nemohli mít právo na to mít dítě, pokud to nejde přirozenou cestou (jako to nejde někdy přirozenou cestou u heterosexuálů).
Typická česká povaha na tom nejvyšším levelu. Nikdo nechce pro homosexuály větší práva, větší výhody nebo tu strašnou propagadu?Ale jen to samé, co mají hetero, plodní, neplodní, nebo třeba černovlasý. Proč tu propagandu musí dělat? Protože stále nemají všude ve světě stejná práva jako ostatní lidé, kteří jsou hetero. U černochů to prošlo, u homosexuálů ještě ne..a kolik utrpení to muselo způsobit. (A mylsím tím PRÁVO, ne, že si udělám děcko s kámoškou, to je totiž sakra rozdíl.).
Tyhle diskuze jsou skvělé, fakt... Líbí se mi, jak se při nich každý odkope. Nejdřív jsou všichni tolerantní až na půdu, ale postupně začnou ztrácet kontrolu a nakonec z nich lezou zázraky...
Aby bylo jasno, Sisi, a nepodezírala jste mě ze zaujatosti, jsem dospělý muž, hetero, a kdyby mi nějaký gay sáhl na zadek, tak mu urazím ruku... Ale...
Nelíbí se mi, že někdo někoho diskriminuje proto, že je homo/levák/negr/Žid/cyklista... Proč těmhle lidem bránit ve věcech, které jsou pro většinovou společnost běžné? Ano, taky bych nejradši, aby rodinu tvořila matka s otcem a děti, ale jak už jsem psal, nežijeme v ideálním světě. Pokud Pánbůh, Alláh, Budha nebo kdo chtěl, aby děti vyrůstaly v ideálním prostředí, měl takový svět stvořit... Když se mu to nepovedlo, je třeba hledat cestičky jak co nejméně lidem přivádět stresy a naopak co nejvíce lidem pomoct. Třeba tím, že nebudou citově či jinak deprivovaní.
To je za mě vše.
Endokrionologové Garcia-Falgueras a Swaab ve své studii publikované v roce 2010 zjistili, že
„mozek plodu se vyvíjí během intrauterinového období v případě muže skrze přímým působením testosteronu na vyvíjené nervové buňky nebo v případě ženy skrze absence nárůstu tohoto hormonu. Tímto způsobem jsou naše genderová identita (přesvědčení náležitosti k mužskému nebo ženskému pohlaví) a sexuální orientace naprogramovány či organizovány do struktur našeho mozku, když jsme ještě v děloze.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Homosexualita.
sisi58
napsal(a):
Endokrionologové Garcia-Falgueras a Swaab ve své studii publikované v roce 2010 zjistili, že
„mozek plodu se vyvíjí během intrauterinového období v případě muže skrze přímým působením testosteronu na vyvíjené nervové buňky nebo v případě ženy skrze absence nárůstu tohoto hormonu. Tímto způsobem jsou naše genderová identita (přesvědčení náležitosti k mužskému nebo ženskému pohlaví) a sexuální orientace naprogramovány či organizovány do struktur našeho mozku, když jsme ještě v děloze.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Homosexualita.
Takže další život dítěte těžko ovlivní fakt, že ho vychovávají dvě lesby či dva gayové, jsem ráda, že jste to pochopila.
margoff
napsal(a):
Tyhle diskuze jsou skvělé, fakt... Líbí se mi, jak se při nich každý odkope. Nejdřív jsou všichni tolerantní až na půdu, ale postupně začnou ztrácet kontrolu a nakonec z nich lezou zázraky...
Aby bylo jasno, Sisi, a nepodezírala jste mě ze zaujatosti, jsem dospělý muž, hetero, a kdyby mi nějaký gay sáhl na zadek, tak mu urazím ruku... Ale...
Nelíbí se mi, že někdo někoho diskriminuje proto, že je homo/levák/negr/Žid/cyklista... Proč těmhle lidem bránit ve věcech, které jsou pro většinovou společnost běžné? Ano, taky bych nejradši, aby rodinu tvořila matka s otcem a děti, ale jak už jsem psal, nežijeme v ideálním světě. Pokud Pánbůh, Alláh, Budha nebo kdo chtěl, aby děti vyrůstaly v ideálním prostředí, měl takový svět stvořit... Když se mu to nepovedlo, je třeba hledat cestičky jak co nejméně lidem přivádět stresy a naopak co nejvíce lidem pomoct. Třeba tím, že nebudou citově či jinak deprivovaní.
To je za mě vše.
Hezky jste to sepsal Mám to stejně. Vždycky se prostě stavím na stranu těch, co se jim nějakým způsobem ubližuje, či křivdí.
Aliens_II
napsal(a):
Proč mám pocit Vám nevěřit ani nos mezi očima?
Ale je to jen můj pocit a problém.
Hezky den.
V pořádku, já když koukám do zrcadla, taky už tomu nevěřím...
Tak dobře, dostal jste mě. Přiznávám, nemám sklep a v něm mrtvoly, nepřevychovávám psy železnou trubkou a naopak věřím na duchy.
Taky je dost možné, že nejsem muž... počkejte, podívám se... jo, tak jsem...
Co dalšího byste potřeboval vědět?
margoff
napsal(a):
V pořádku, já když koukám do zrcadla, taky už tomu nevěřím...
Tak dobře, dostal jste mě. Přiznávám, nemám sklep a v něm mrtvoly, nepřevychovávám psy železnou trubkou a naopak věřím na duchy.
Taky je dost možné, že nejsem muž... počkejte, podívám se... jo, tak jsem...
Co dalšího byste potřeboval vědět?
O to nejde. Humor jo, v pohodě. Nechme to tak.

No páni to se nám to tady rozjelo...já si o sobě myslím, že jsem tolerantní člověk, mezi svými známými mám několik lesbiček a gayů (dle hesla, že každá ženská by měla mít za kamaráda alespoň jednoho gaye...)...ale nemám ráda takovýt o přehnaný "homosexuální chování" jak z parodie na "teplouše"...ale to je můj problém...
Co se týče toho, že by homosexuální páry chtěli adoptovat či si "pořizovat děti"...jsem trochu konzerva, takže jsem ráda, že nemám dvě maminky resp.dva tatínky...
Co se týče krmení zvířat, tak mi to připadá všechno na palici, býložravce krmíme masokostní moučkou a z masožravců děláme vegetariány...

Tak nedá mi to a musím se taky ozvat a napsat svůj názor. Nelíbí se mi přehnané chování některých gayů a lesbiček, nelíbí se mi když se na veřejnosti přehnaně ocicmávají. To se mně nelíbí ani u hetero párů. Vodění za ruce, letmý polibek atd s tím žádný problém nemám. Ani u lesbiček a gayů. Nikdy nebudu odsuzovat lidi jen pro jejich orientaci, ten člověk může mít milionkrát lepší charakter a povahu než jakýkoliv hetero. Jsou to stejní lidé jako my. A přiznám se že jsem pro aby jim povolili adopci dětí. Protože to co předvádí někteří rodiče, jak na děti kašlou, týrají je, zanedbávají nebo prostě jen z nich vychovají hnusné netolerantní sobce je v naší společnosti v pořádku a je automatické a normální že takoví lidé mají právo na to se rozmnožovat a mít děti. Nemají totiž děti jen lidí s dobrou povahou a ti co se o ně opravdu dobře starají. A ti co dělají maximum aby z nich vyrostli slušní lidé. U tech homosexuálů se může mít dítě mnohem líp než u některých standartních rodičů.
Já jsem například vyrůstala ve standartní a pro někoho normální rodině. Navenek moc vidět nešlo. Moje rodina ale normální nikdy nebyla. Neměla jsem dobré dětství a neměla jsem ho dobré kvůli svému otci. Dělal nám ze života peklo, mamku mlátil a šikanoval psychicky. Neměli jsme kam jít, mamka by nás neuživila, nebyl nikdo kdo by nás vzal k sobě. Až po letech se to mamce podařilo odejít, až jsme byli na prahu dospělosti - dodneška jsem za to vděčná a šťastná. Moje mamka je skvělý člověk a řeknu vám kdybych měla dvě takové maminky byla bych to nejšťastnější dítě pod sluncem. Můj otec mně do života nedal dobrého absolutně nic. Ale jo, někteří by řekli že tomu nerozumím.

Masokostní moučka už je pár let zakázaná ;-)
Naopak ty rozumnější věci se postupně povolují

napsal(a):
Masokostní moučka už je pár let zakázaná ;-)
Naopak ty rozumnější věci se postupně povolují
No jak se o to nezajímám, tak mi tato informace unikla...takže zaplať pánbůh za ty dary.

Co se týče dětí vychovávaných homosexuálními páry, tak já teda pro moc nejsem, né že bych nevěřila, že by to nedokázali vychovat dítě a dát mu všechno a možná i lépe než leckteré "normální rodiny" o tom ani po tom, problém spíš vidím v tom, že zatímco takový pár se svobodně rozhodne jestli ano nebo ne, tak dítě tuto volbu ve většině případů nemá...
A co si budeme povídat děti obecně jsou zlé (na děti s brýlemi, na tlouštíky, na nemehla, na zrzouny, děti s chudých rodin tzv. socky apod.) a nemyslím, že by si obecně braly servítky, když budou mít v kolektivu dítě, které vychovávají dvě lesbičky nebo gayové, myslím, že citlivější povahy to musí nějakým způsobem poznamenat...těžko říct, když takových dětí bude přibývat, tak to třeba časem bude "normální".
napsal(a):
Co se týče dětí vychovávaných homosexuálními páry, tak já teda pro moc nejsem, né že bych nevěřila, že by to nedokázali vychovat dítě a dát mu všechno a možná i lépe než leckteré "normální rodiny" o tom ani po tom, problém spíš vidím v tom, že zatímco takový pár se svobodně rozhodne jestli ano nebo ne, tak dítě tuto volbu ve většině případů nemá...
A co si budeme povídat děti obecně jsou zlé (na děti s brýlemi, na tlouštíky, na nemehla, na zrzouny, děti s chudých rodin tzv. socky apod.) a nemyslím, že by si obecně braly servítky, když budou mít v kolektivu dítě, které vychovávají dvě lesbičky nebo gayové, myslím, že citlivější povahy to musí nějakým způsobem poznamenat...těžko říct, když takových dětí bude přibývat, tak to třeba časem bude "normální".
Dítě si ale ani nemůže svobodně rozhodout, že se jeho rodiče rozvedou nebo že se narodí matce, která si nikoho ani nevzala. Stejně tak si svobodně nerozhodne, jestli bude mít brýle a bude tlusté, nemehlo a "socka".
A ano, dětský kolektiv jim to dokáže dát sežrat. Jako tlusté nemehlo s brýlemi vím docela dobře, o čem mluvím. A co jako? Já s tím taky musela (nějak) vyrůst, stejně jako "s tím" vyrůstá x dalších dětí, vyrostlo tak v minulosti a v budoucnu tak taky bude vyrůstat, protože lidská povaha se nemění. Dítě homosexuálního páru bude úplně stejně poznamenané jako kterékoliv jiné dítě, které něčím nezapadá do kolektivu ostatních.
napsal(a):
Tenhle argument nesnáším..nic proti vám...Ale tady vlastně ospravedlňujeme šikanu dětí vyrůstajících v hetero manželství.. protože ostatní děti by dítě od homo šikanovali, proto by je neměli mít.nemeli by jsme se spíš zamyslet nad tím, jaky by měli dávat hetero rodiče vzor? Možná takový, aby děti nemuseli šikanovat někoho, kdo má homosexuální rodiče. Nebo kohokoliv jiného.
Nepořídím si dítě, protože bude mít pravděpodobně vadu zraku, ostatní děti by ho mohli šikanovat! Blbost..ustupovat šikaně a neschopnosti "normálních" rodičů vychovat si vlastní dítě.

Mám vzorek ze dvou škol - jedna základní, druhá speciální. V ani jedné není slyšet nic o "hele ona má dvě mámy". Max. se zeptají na tatínka a s každou odpovědí jsou spokojené, nevidí nic divného a nesmějí se. Dokud jim to někdo dospělý neřekne. A když se jich zeptáte, proč se tomu děcku smějí, řeknou "nevím" a pak už to nikdy neudělají. Aj ta děcka mají víc rozumu. Bez důvodu nedělají nic.
Ani
nerozlišují hodné a zlé rasy psů, neví jak šílený je pitbull, dokud je maminka neodtáhne se slovy "ten by tě pokousal". Nesmějí se ani dětem, kteří nejedí maso. Dokud nepřijde omezená učitelka a neřekne "Petr je divný".
Protože děti se s touhle omezeností, nenávistí, nerodí.
napsal(a):
Mám vzorek ze dvou škol - jedna základní, druhá speciální. V ani jedné není slyšet nic o "hele ona má dvě mámy". Max. se zeptají na tatínka a s každou odpovědí jsou spokojené, nevidí nic divného a nesmějí se. Dokud jim to někdo dospělý neřekne. A když se jich zeptáte, proč se tomu děcku smějí, řeknou "nevím" a pak už to nikdy neudělají. Aj ta děcka mají víc rozumu. Bez důvodu nedělají nic.
Ani
nerozlišují hodné a zlé rasy psů, neví jak šílený je pitbull, dokud je maminka neodtáhne se slovy "ten by tě pokousal". Nesmějí se ani dětem, kteří nejedí maso. Dokud nepřijde omezená učitelka a neřekne "Petr je divný".
Protože děti se s touhle omezeností, nenávistí, nerodí.
Přesně, viděla jsem někde na netu video, jak chlap vysvětloval chlapečkoj, že jeho kamarád (myslím) má dva tatinky. Malý se sem tam na něco zeptal a pochopil, protože když se milují, tak je to správně. Bylo to krásný, pak to někde zkusím najít. Děti jsou tak čisté.

Andrýsek3
napsal(a):
Tenhle argument nesnáším..nic proti vám...Ale tady vlastně ospravedlňujeme šikanu dětí vyrůstajících v hetero manželství.. protože ostatní děti by dítě od homo šikanovali, proto by je neměli mít.nemeli by jsme se spíš zamyslet nad tím, jaky by měli dávat hetero rodiče vzor? Možná takový, aby děti nemuseli šikanovat někoho, kdo má homosexuální rodiče. Nebo kohokoliv jiného.
Nepořídím si dítě, protože bude mít pravděpodobně vadu zraku, ostatní děti by ho mohli šikanovat! Blbost..ustupovat šikaně a neschopnosti "normálních" rodičů vychovat si vlastní dítě.
To bohužel není argument, který by byl vysloveně proti homosexuálům, já jsem spíš na takový věci docela cíťa, ve škole byl jednu dobu bohužel terčem takových "dětí" i můj syn, který si to bohužel nesl sebou docela dlouho...takže šikanu neospravedlňuju, opravdu ne, naopak, ale bohužel se děje, jen jsem prostě chtěla podotknout, že takováhle adopce nemusí být vždycky pro dítě zalitá sluncem a láskou toť vše...a já bych si opravdu nepořídila dítě, o kterém bych předem věděla, že může mít třeba silnou vadu zraku...samozřejmě pokud by se mi dítě s takovou vadou narodilo, tak ho budu milovat nade vše na světě...to je jen můj názor, ale prostě to tak cítím...

Andrýsek3
napsal(a):
Přesně, viděla jsem někde na netu video, jak chlap vysvětloval chlapečkoj, že jeho kamarád (myslím) má dva tatinky. Malý se sem tam na něco zeptal a pochopil, protože když se milují, tak je to správně. Bylo to krásný, pak to někde zkusím najít. Děti jsou tak čisté.
To je přesně ono...jenomže pak máte tatínka, kterej doma říká chlapečkovi, že jeho kamaráda vychovávají dvě a teď mi promiňte ten výraz "b u z n y"...děti jsou čisté, ale jejich rodiče být nemusí...
Andrýsek3
napsal(a):
Jen jedna věc. Děti jsou tak čisté a jak lehce se dají ovlivnit. Právě proto, jak jsou čisté.
Každý v tom něco najde a nic tím nenaznačuji.
Aliens_II
napsal(a):
Jen jedna věc. Děti jsou tak čisté a jak lehce se dají ovlivnit. Právě proto, jak jsou čisté.
Každý v tom něco najde a nic tím nenaznačuji.
Myslím, že tolerance je prostě něco,.co by se mělo učit,.a byla bych radši kdyby neměli děti zabedněnci, kteří učí děti nenávisti a rasismu, než gayové a lesbičky.

Andrýsek3
napsal(a):
Myslím, že tolerance je prostě něco,.co by se mělo učit,.a byla bych radši kdyby neměli děti zabedněnci, kteří učí děti nenávisti a rasismu, než gayové a lesbičky.
No nic na světě nebude nikdy ideální...člověk může být tolerantní, slušný atd. atd. bohužel nežije ve vakuu a některé lidi prostě nepředěláte a jejich názor nezměníte, naopak, když do nich budete "hučet", tak jejich názor bude o to víc radikální...
Andrýsek3
napsal(a):
A tomu věříte? Věříte tomu, že rodiče v tomto státě, v této společnosti učí děti k nenávisti? Andreo! Prosím Vás, to fakt ne!
Já mám spíše obavu, že rodiče stejného pohlaví budou daleko více ovlivňovat své děti v tom, co je a co není normální. A věřte, že budou páry, co se snažit budou.
napsal(a):
To bohužel není argument, který by byl vysloveně proti homosexuálům, já jsem spíš na takový věci docela cíťa, ve škole byl jednu dobu bohužel terčem takových "dětí" i můj syn, který si to bohužel nesl sebou docela dlouho...takže šikanu neospravedlňuju, opravdu ne, naopak, ale bohužel se děje, jen jsem prostě chtěla podotknout, že takováhle adopce nemusí být vždycky pro dítě zalitá sluncem a láskou toť vše...a já bych si opravdu nepořídila dítě, o kterém bych předem věděla, že může mít třeba silnou vadu zraku...samozřejmě pokud by se mi dítě s takovou vadou narodilo, tak ho budu milovat nade vše na světě...to je jen můj názor, ale prostě to tak cítím...
Můj bratr byl taky šikanován, chodili jsme na stejnou základku a měla jsem to dlouho na očích.
Děti jsou kruté, ale kdo za to může? Já ani můj bratr jsme nikdy neměli potřebu, ani by mě to nenapadlo, ne li oho šikanovat.. bohužel brácha byl obětí,.Já nebyla ani jedno.
Tenhle argument slyším často, je přece blbost ustupovat, protože by mohli šikanovat, pokud budou rodiče vést děti k toleranci, tak to půjde. Ale to je pohádka...dokud budeme cpat dětem do hlavy, že ten kluk je divnej, protože má rodiče buzn.y, nebo proto, že má šikmý oči, tak ty děti budou stejný a budou to učit dál. Vím, že se to nezmění, NIKDY. Bohužel děti má těch na začátku zmíněných dementů.
A vada zraku, myslela jsem, že moje maminka nosí brýle, já na dálku už taky, řekněme, že by to měl přítel taky tak, takže má.moje dítě pravděpodobnost, že vadu zraku mít bude...a že ho ve škole šikanovat budou.

Andrýsek3
napsal(a):
Můj bratr byl taky šikanován, chodili jsme na stejnou základku a měla jsem to dlouho na očích.
Děti jsou kruté, ale kdo za to může? Já ani můj bratr jsme nikdy neměli potřebu, ani by mě to nenapadlo, ne li oho šikanovat.. bohužel brácha byl obětí,.Já nebyla ani jedno.
Tenhle argument slyším často, je přece blbost ustupovat, protože by mohli šikanovat, pokud budou rodiče vést děti k toleranci, tak to půjde. Ale to je pohádka...dokud budeme cpat dětem do hlavy, že ten kluk je divnej, protože má rodiče buzn.y, nebo proto, že má šikmý oči, tak ty děti budou stejný a budou to učit dál. Vím, že se to nezmění, NIKDY. Bohužel děti má těch na začátku zmíněných dementů.
A vada zraku, myslela jsem, že moje maminka nosí brýle, já na dálku už taky, řekněme, že by to měl přítel taky tak, takže má.moje dítě pravděpodobnost, že vadu zraku mít bude...a že ho ve škole šikanovat budou.
Přesně tak, naprostý souhlas, a hlavně ti co chtějí šikanovat si důvod vždycky najdou. Když to nebude dítě od gayů a lesbiček tak to bude obézní dítě, co nosí brýle, špatně se učí, nechodí dost moderně oblékané, nemá drahý telefon, nebo je moc tiché a málo společenské... prostě se jim nesmí ustupovat, ale naopak. Přijde mně absurdní aby např. nemohli 2 gayové vychovávat dítě protože by ho malí "zmetci" šikanovali. Kde to jsme?
Aliens_II
napsal(a):
A tomu věříte? Věříte tomu, že rodiče v tomto státě, v této společnosti učí děti k nenávisti? Andreo! Prosím Vás, to fakt ne!
Já mám spíše obavu, že rodiče stejného pohlaví budou daleko více ovlivňovat své děti v tom, co je a co není normální. A věřte, že budou páry, co se snažit budou.
Každý učí něco jiného, někdo učí toleranci, nekdo podnet k šikaně.
A co je normální?
Je normální potlačovat, tím čím ty lidé jsou? Tím čím se narodili? Je normálnější šťastná homo rodina, nebo rozpadlá hetero rodina? Je normálnější láska, kterou dítě dostane od své matky a otce, než od svých dvou matek, furt je to proto dítě ten pocit, že někam patří, to dítě může nesnaset jak své hetero rodiče, tak svoje homo rodiče, ani to dítě si nevybralo, že bude mít otce alkoholika nebo gaye.
Aliens_II
napsal(a):
A víte, že já tomu věřím taky? Děti se učí hlavně nápodobou a je celkem pravděpodobné, že netolerantní, nenávistný či arogantní rodič bude mít i takové dítě.
A co je a není normální, podle vás? Kde je hranice normálnosti? Evidentně, už podle této diskuze, ji máme každý někde jinde. Vyznávání "normálnosti" a odsuzování čehokoli divného a jiného považuju za nebezpečné, příklady máme i z historie.
Divní jsou lidi s jednou nohou, lidi co koktají nebo ráčkujou, divní jsou lidi, co trpí samomluvou nebo mají tik. Možná by nebylo od věci, zakázat jim množení
Andrýsek3
napsal(a):
Každý učí něco jiného, někdo učí toleranci, nekdo podnet k šikaně.
A co je normální?
Je normální potlačovat, tím čím ty lidé jsou? Tím čím se narodili? Je normálnější šťastná homo rodina, nebo rozpadlá hetero rodina? Je normálnější láska, kterou dítě dostane od své matky a otce, než od svých dvou matek, furt je to proto dítě ten pocit, že někam patří, to dítě může nesnaset jak své hetero rodiče, tak svoje homo rodiče, ani to dítě si nevybralo, že bude mít otce alkoholika nebo gaye.
Ne, ne, ne. Nerozumíme si. Nedefinujme co je normální. Berme chování jedinců, rodičů, kteří dokáží zneužít čistotu dětí.
Aliens_II
napsal(a):
Ne, ne, ne. Nerozumíme si. Nedefinujme co je normální. Berme chování jedinců, rodičů, kteří dokáží zneužít čistotu dětí.
Právě proto není dobré dětem něco vnucovat, třeba to, že je něco nenormální. Ale ukázat jim svět jaký je, jaký jsou lidé kolem, protože jsou různí, naučit je tolerovat i druhé lidi, i ty jednonohé, černé, brejlaté, s gay rodiči, bez rodičů, bez peněz, s penězi...a ne přesvědčovat je o normalitě a nenormalitě, neboť je subjektivní a pro mě zbytečná.
Co vy na to? Není lepší v nich rozvíjet tu čistotu? Vlastní, ale tolerantní názor na ostatní? Nebo jim říct, co je dle vašeho subjektivního názoru normální a co ne?

Andrýsek3
napsal(a):
No už se v tom nechci moc patlat...tak to asi jen shrnu...
co se týká dětí u homosexuálů...ať jim to "povolí" nebo ne je mi jedno, opravdu na toto mám naprosto neutrální názor, jestli ano fajn, jestli ne, tak taky fajn...
Co se týče např. toho dítěte s předpokládanou vadou, můj syn onemocněl 8 měsíců poté, co se narodila dcera a věřte, že byť to údajně není dědičná vada a ani nikdo z rodiny nemá, tak kdyby onemocněl dříve, tak druhé dítě nemám, prostě jen proto, abych eliminovala riziko, že by se toto mohlo u druhého dítěte opakovat...no prostě na takovéhle věci jsem velmi...jak to nazvat "praktická"...city stranou...
Co se týče výchovy...děti jsem vychovala jako slušné, poctivé, tolerantní jedince...jen nevím, zda by v dnešním světě neuspěli spíš jako "hajzlíci" a arogantní "tvrďáci", protože takoví ve většině případů toho slušnýho člověka převálcujou...podrazí...podvedou...atd....no to je spíš takový povzdech...
Já teda nevím... ale s tou "čistotou" dětí bych moc nepřeháněla. Malé děti jsou docela sobci snažící se urvat pro sebe všechny zdroje, tak jako ostatní zvířata. Perou se, hází po sobě kameny, kradou si hračky... Toleranci je potřeba v nich vychovávat.
Na odlišnosti budou vždycky reagovat posměchem a agresivitou (šikanou), dokud jim jednak někdo neukáže, že to je špatně, jednak z toho časem tak trochu vyrostou, když dostanou rozum.
Jen si myslím, že mnohem významnější odlišnost je pro děti to, že někdo nemá mobil, má neznačkové hady, nosí brýle, je nějak postižený, než jestli má maminku a tatínka nebo dva tatínky nebo žádného.

No prostě není v dnešním světě nad to mít věrnou psí duši, které je naprosto jedno, jestli jste brejlovec, tlustoprd, jestli jste modrej, zelenej, hlavně když je pesanovi s vámi dobře a když se máte rádi...pes je pro mě to čisté stvoření, které mi dává to, co jsem nenašla u lidí, takže ať žijou naši miláčci a zpět k tématu...nedělejme z nich vegany...
Žaneta kocková
napsal(a):
Já teda nevím... ale s tou "čistotou" dětí bych moc nepřeháněla. Malé děti jsou docela sobci snažící se urvat pro sebe všechny zdroje, tak jako ostatní zvířata. Perou se, hází po sobě kameny, kradou si hračky... Toleranci je potřeba v nich vychovávat.
Na odlišnosti budou vždycky reagovat posměchem a agresivitou (šikanou), dokud jim jednak někdo neukáže, že to je špatně, jednak z toho časem tak trochu vyrostou, když dostanou rozum.
Jen si myslím, že mnohem významnější odlišnost je pro děti to, že někdo nemá mobil, má neznačkové hady, nosí brýle, je nějak postižený, než jestli má maminku a tatínka nebo dva tatínky nebo žádného.
Ano budovat, učit to dobré.
Pokud nechám školkové dítě hrát na písku s černouškem, to dítě se možná zeptá, proč je černé, vy mu dáte adekvátní odpověď a ono si bude s ním dále hrát. Pokud bude mít sebou dvě maminky, asi se zeptá proč. Ale hrát si s ním nepřestane. Děti ve škole jsou již dost ovlivněné. Nemusí to být vše zapříčiněné rodiči, ale prostředí a hlavně okoukávají i.od svých vrstevníků..atd
Známá má dceru, která je učena co je normální a co ne, jak školkové dítě byla celkem tolerantní, ve škole už přesně ví, komu se smát a proč...maminka jí navádí, že tmavá kůže je prostě fuj. To, že ona má tablet je samozřejmostí, maminka jí učí, že může mít vše a kdo má na hřišti tepláky s tim si teda hrát nebude.
Jsem ráda, že mám psy a nemusím řešit, jestli je někdo bude či nebude šikanovat. A jejich rodiče nejspíš byli hetero takže to také řešit nebudem A to mi připomnělo(taková odbočka ) u rodičů náš poslední pejsa, vůbec nešílel po háravkách, ani jsme nevěděli, co to znamená. Začal zničehož nic v 11letech a my jsme přemýšleli, jestli snad byl do těch 11 gay? Pak nám cvaklo, že v okruhu nejmíň půl kilometru fenu určitě nikdo neměl, poslední byla jeho mamka a tu zabili, když mu nebylo ani 5týdnů Až v těch jeho 11letech, se do domu kousek naproti, přistěhovala rodina s maltézačkou.

lesnížínka
napsal(a):
Jsem ráda, že mám psy a nemusím řešit, jestli je někdo bude či nebude šikanovat. A jejich rodiče nejspíš byli hetero takže to také řešit nebudem A to mi připomnělo(taková odbočka ) u rodičů náš poslední pejsa, vůbec nešílel po háravkách, ani jsme nevěděli, co to znamená. Začal zničehož nic v 11letech a my jsme přemýšleli, jestli snad byl do těch 11 gay? Pak nám cvaklo, že v okruhu nejmíň půl kilometru fenu určitě nikdo neměl, poslední byla jeho mamka a tu zabili, když mu nebylo ani 5týdnů Až v těch jeho 11letech, se do domu kousek naproti, přistěhovala rodina s maltézačkou.

Aliens_II
napsal(a):
No pozor. To oni by nejraději. Hezky pokleknout a praktikovat "takové to domácí žvýkání".
Necetla jsem o co tu jde, vidím jen nápis. Své psi barfuju ale pokud tady někdo nevěří granulim vegan pro psi, tak by si měl trošku pročíst výživu psí. Pes by měl mít maso nebo živiny co Jsou obsaženy v mase? Hm samozřejmě potřebuje to co je v tom obsaženo, nikoliv maso obecně. Tak je to se vším, i u lidí. Takže vegan granule jsou sestaveny vzdelanymi veterináři, tak aby obsahovaly vše, co pes ve výživě má mít. Takže je to v pořádku. Pokud vám je proti srsti uz jen to slovo vegan, tak to ale je váš problém se s tím vypořádat, lidi jsou alergický jen na to slovo, což teda nechápu, když ro v podstatě jen znamená nepodporovat týrání a utrpení zvířat, a o to přece nám pejskařům jde, aby se zvířátka měla dobře, většinou teda. jo jinak vegan nejsem
jen jsem dost studovala výživu zvířat

Pšenice, sója, kukuřice a vepřové maso, vejce, mají stejné složení proteinů ?
Dám teda dvojnásobek pšenice oproti králičí nožičce, a budu mít potřebnou dávku které esenciální aminokyseliny ?
Bez následků ? To by musel ten methionin, například, musel být v lahvičce, bez zbytku té granule. A ani to nebude fungovat. Pes prostě potřebuje určitou dávku základních aminokyselin, nějaké ty vitaminy, minerály, ... spoustu dalšího si vyrobí sám, ale ne když ten základ nedostane.
S něčím si tělo poradí, vynahradí, vezme odjinud.
Zvykne si. Ale proč ?
A tak bychom mohli krávy, psy, kočky, prasátka, všecko krmit stejně přece. Nebo vlastně prasátka ne, protože ona by nám moc nevyrostla, a my (já) bychom neměli co jíst.
Obiloviny, luštěniny, olejniny, to není nic úžasného, ne na krmení denně, o to jde.
Je zvláštní, že u toho prasete se krmit musí správně, ale u psů se neustále vymýšlí, jak obejít.. jak obejít co ? Aby mu vedle nás bylo dobře ?

Hmyz v granulích vypadá dobře, ale umřelo zvířátko, u vajec jsem to nějak nepochopila.. i klecový chov se dá nahradit.. no nesoudím krmiče, jejich věc, zajímal by mne nábytek a tak.. každý jsme menší či větší pokrytec, já úplně, snažím se toho kazit co nejméně, snad se mi daří, doufám.
Pořídím šelmu, predátora, psa, živil se lovem, tedy zvěř zabíjel, a teď dostane:
protištěkací obojek, výcvikový e. obojek, ohradník, plínku do obýváku, kastraci, uříznout krásné plachtové uši, ocas, ... a nakonec mu ještě zničím večeři.
napsal(a):
Pšenice, sója, kukuřice a vepřové maso, vejce, mají stejné složení proteinů ?
Dám teda dvojnásobek pšenice oproti králičí nožičce, a budu mít potřebnou dávku které esenciální aminokyseliny ?
Bez následků ? To by musel ten methionin, například, musel být v lahvičce, bez zbytku té granule. A ani to nebude fungovat. Pes prostě potřebuje určitou dávku základních aminokyselin, nějaké ty vitaminy, minerály, ... spoustu dalšího si vyrobí sám, ale ne když ten základ nedostane.
S něčím si tělo poradí, vynahradí, vezme odjinud.
Zvykne si. Ale proč ?
A tak bychom mohli krávy, psy, kočky, prasátka, všecko krmit stejně přece. Nebo vlastně prasátka ne, protože ona by nám moc nevyrostla, a my (já) bychom neměli co jíst.
Obiloviny, luštěniny, olejniny, to není nic úžasného, ne na krmení denně, o to jde.
Je zvláštní, že u toho prasete se krmit musí správně, ale u psů se neustále vymýšlí, jak obejít.. jak obejít co ? Aby mu vedle nás bylo dobře ?
Asi tak Mám v rodině 3 vegetariánky, nic proti tomu nemám, žiju v tom léta, u nich je to odpor k vraždění zvířat, což naprosto chápu. S čímž ale nesouhlasím, je krmit tak děti - ty ať si svou cestu zvolí, až na to budou mít rozum samy) a psy...větší blbost neznám

lesnížínka
napsal(a):
Asi tak Mám v rodině 3 vegetariánky, nic proti tomu nemám, žiju v tom léta, u nich je to odpor k vraždění zvířat, což naprosto chápu. S čímž ale nesouhlasím, je krmit tak děti - ty ať si svou cestu zvolí, až na to budou mít rozum samy) a psy...větší blbost neznám
A to já mám celkem "rozmazlená" zvířata, aj potomka, nenutím nic moc, ale jestli teda nechci používat potraviny, které trpěly za života a ve smrti, tak je ale nahradím něčím adekvátním, a ne že psu začnou padat chlupy a dítě.. nic mě nenapadá, aby to nevypadalo moc rozmazleně.. začne nosit poznámky o nepozornosti ?

Camélie
napsal(a):
Necetla jsem o co tu jde, vidím jen nápis. Své psi barfuju ale pokud tady někdo nevěří granulim vegan pro psi, tak by si měl trošku pročíst výživu psí. Pes by měl mít maso nebo živiny co Jsou obsaženy v mase? Hm samozřejmě potřebuje to co je v tom obsaženo, nikoliv maso obecně. Tak je to se vším, i u lidí. Takže vegan granule jsou sestaveny vzdelanymi veterináři, tak aby obsahovaly vše, co pes ve výživě má mít. Takže je to v pořádku. Pokud vám je proti srsti uz jen to slovo vegan, tak to ale je váš problém se s tím vypořádat, lidi jsou alergický jen na to slovo, což teda nechápu, když ro v podstatě jen znamená nepodporovat týrání a utrpení zvířat, a o to přece nám pejskařům jde, aby se zvířátka měla dobře, většinou teda. jo jinak vegan nejsem
jen jsem dost studovala výživu zvířat
Nemám nic proti veganům vegetariánům apod., ale i když jsem nestudovala výživu zvířat, tak krmit psa...kočku...lva...rostlinnou potravou, protože všechno, co obsahuje maso se dá rostlinami nahradit, mi přijde minimálně prapodivné...
Taky jsem všema deseti pro to, aby bylo se všemi jatečnými zvířaty zacházeno co nejlépe, aby ten krátký čas na tomto světě strávili v co největší pohodě, ale nic tom nemění na tom, že pokud bych se já rozhodla maso nejíst, tak svému psu ho dopřeju a pokud mi to bude vadit, tak si nepořídím psa, ale morče nebo králíka a budem spolu chroupat mrkev...
Otázka do pranice: jak to, že na těch veg. granulích psi prospívají a po několika měsících bídně nezhynou na podvýživu?
Neztotožňuji se s názorem, že by domácí pes či kočka měli dostávat vegetariánské či veganské jídlo. Ale pokud je dostávají, jak to, že dokážou fungovat? A pravděpodobně to nějak dokážou, protože jinak by se to průmyslově nevyrábělo.
Takže otázka zní, zda jsou pro organismus těchno zvířat skutečně živiny živočišného původu nezbytně?
Nebo je možné krmit vyváženými a ovoněnými amarouny bez ztráty kytičky a zkracování věku dožití zvířete? Jsou to relativně krátkověká zvířata (oproti třeba člověku, který může být veganem či vegetariánem celý život), tak možná to opravdu stačí.
Těžká otázka, no...
saola
napsal(a):
Otázka do pranice: jak to, že na těch veg. granulích psi prospívají a po několika měsících bídně nezhynou na podvýživu?
Neztotožňuji se s názorem, že by domácí pes či kočka měli dostávat vegetariánské či veganské jídlo. Ale pokud je dostávají, jak to, že dokážou fungovat? A pravděpodobně to nějak dokážou, protože jinak by se to průmyslově nevyrábělo.
Takže otázka zní, zda jsou pro organismus těchno zvířat skutečně živiny živočišného původu nezbytně?
Nebo je možné krmit vyváženými a ovoněnými amarouny bez ztráty kytičky a zkracování věku dožití zvířete? Jsou to relativně krátkověká zvířata (oproti třeba člověku, který může být veganem či vegetariánem celý život), tak možná to opravdu stačí.
Těžká otázka, no...
Možná by měli napsat ti, co tím živili psa celý život. Ano, možná, že 7let doga na tom přežije. O tom, jak kvalitně, těžko polemizovat, nemáme dost info. Za mého mládí psi na vesnici viděli maso, stejně jako já, tak jednou za týden. Taky žili, dokonce se dožívali i hodně let. Nějak dobře tedy nevypadali, ale to bylo možná i tím, že žili na špinavých dvorcích, většinou na řetězu a kartáč nikdy neviděli...

Na tohle se ptám tak nějak pořád dokola.
A i když neznám detailně vlastně dohromady nic, vždy dojdu k:
Za jakou cenu pes přežívá na housce s mlékem ? Chci tak krmit ?
Tělo si ledasco umí kompenzovat. Když chybí v životně důležitém místě, vezme se třeba těm chlupům. Od nejméně důležitého dál.
A když je z čeho brát, když je pes zdravý.. tak neuvidíte dlouho nic.
Hodně se dá přizpůsobit, i se psi časem dost přizpůsobili.
Granule.. ten škrob a vůbec všechno je tam předpřipravené.
Tedy krmit lze, vším jde vlastně krmit
Ale mě zajímá, kdo krmí zcela syrovou rostlinnou stravou psa ? Rohlík není zrní.
Tady už to na psu bude vidět dost ?
Granule nebo ta houska, to se dá využít lépe. Ale dobře ? Jsem si jistá, že když pak člověk začne krmit jinak, uvidí ten rozdíl.
Dát psa do laborky, kde dostane fakt jen kytkovou stravu, tedy neuloví myš, nesní slepičí trus,..
Kdo viděl psa po veganské stravě zevnitř ? Vůbec nevím, jestli tak někdo psy týral, myslím dát psa do laborky, kde dostane fakt jen kytkovou stravu, tedy neuloví myš, nesní slepičí trus,..
Co vím jístě, pes není stavěný na pohodlné využití rostlinné stravy. Střevo. Menší psi a velcí psi jsou také jinak, myslím si osobně, ničím nemám podloženo, že i různé rasy, dané původem z různých kontinentů, podmínek.
Saola: Mě by spíš zajímalo, jestli jste reálně někdy viděla nějakého takového psa. Já teda ne, proto nejsem schopná vůbec s takovou jistotou říct, že na veganské stravě nějaký pes žije dlouhý plnohodnotný život. Byť jsem vegan a mám psa, znám další řadu veganů, kteří také mají psy, znám jen psy od veganů, nikoli psy vegany... Tak fakt nevím. Já bych s klidným svědomím nebyla schopná napsat: že na těch veg. granulích psi prospívají a po několika měsících bídně nezhynou na podvýživu? Žádnýho takovýho jsem totiž neviděla a pokud je někdo tak zblblej, že by ho to reálně fakt napadlo, nevěřím, že to je dlouholetý vegan (tím chci tvrdit, že pubošům, co je to napadne v záchvatu vzdoru vůči rodičům, to málokdy vydrží déle než těch pár měsíců), a tedy, že jeho pes tak nebude krmen celý život a pravděpodobně nebyl krmen od štěněte.
Ono je to celkově mezi vegany asi tak, že takový, co se nad tím aspoň trochu zamyslel a bere to vážně, už má nějaký ten rok za sebou nebo mu to přesvědčení má naději vydržet dostatečně dlouho, nikdy nebude krmit masožravou šelmu veganskými granulemi. To udělají jen takoví ti chvilkoví nadšenci, co jsou, bohužel, sice nejvíc slyšet a mají nejsilnější kecy (který bohužel mozkem asi nikdy neprošly, takže nemají žádnou pořádnou hodnotu, spíš jsou tak nějak vyblitý).. A těm to dlouho nevydrží, tudíž ani ten pes nebude dlouho veganem. Takže... Kde jsou ti psi, co na tom ty roky fakt prospívají? Já si prostě myslím, že nejsou. Protože vegan tohle svýmu psu neudělá. A pokud má echt problém s tím, krmit svoje zvíře produkty ze zvířat, má morčata...
Vycházela jsem jen z toho úvodního odkazu, kde se někdo zmiňuje, že tak krmí psy už dva roky a oni září zdravím. Osobně nikoho neznám, kdo by takto krmil.
Ale moc bych tu absolutní důležitost vyvážené stravy nedémonizovala, v souvislosti např. s tímto článkem je úzkostlivé ladění stravy domácích mazlíků skutečně úsměvné
https://zpravy.idnes.cz/cernobyl-potulni-psi-zakazana-zona-du8-/zahranicni.aspx?c=A180206_160647_zahranicni_ert
A přesně, jak bylo řečeno již výše: u psů našich předků rozhodně maso krmné dávce nedominovalo, a často se dožívali mnohem vyššího věku v lepší kondici než dnes, kdy je veterinární péče srovnatelná s humánní medicínou (pokud jste ochotni zaplatit). Těžko ale hodnotit v absolutních číslech, psů bylo výrazně méně než dnes (mluvím o polovině dvacátého století a dále).
Na druhou stranu, ladění krmení psů granulemi je ještě legrace proti široké rozmanitosti názorů různých renomovaných odborníků na výživu papoušků. Tam mají někdy i psí granule své místo.
Netvrdím, že na nevyvážené stravě pes nepřežije nebo že se to na něm nějak výrazně podepíše. To, že žít lze i na hromadě sr*, přece dokazuje řada lidí dnes. Nicméně veganská strava pro psy je přecijen o něco trochu víc než jen nevyvážené stravování: tu máš rohlík, tamhle levnej salám, jinde šlupku z párku s konzervou z billy...
Veterinární péči bych asi úplně nevytahovala. Dřív taky totiž nebylo běžné, že lidi měli ke zvířatům až takový vztah, aby jim stálo za to je nějak léčit. To se potom statistiky dělají blbě.

Dřív nikdo moc nepitval, na co který pejsek dojel. Všichni známe toho Míšu, co se dožil 24 let, ale kolik si pamatuji těch, co nevydrželi víc jak do šesti ? Jednoho. Srazilo jej auto, chudák malý.
Vyvážená strava a obsesivní řešení každého gramu all day.. Dám psu kousnout chleba, ale nedostane každý den k večeři krajíc s nutellou. Za prvé ne moc vhodné pro psa, za druhé se to k sobě nehodí, vlastně teď vidím, jak přemýšlím o psu, že ani ke mně.
"každý rok je trápí krutá zima"..jejda. Narodili se tam, myslím. Kdyby neměli kožíšek, schopnost vyhřát noru/dům, co jíst, nebo se jen pásli, tak asi nejsou..
Vlci se vrátili, sní, co je napadne.. a on je nemá kdo napadnout. Zvěř se zde nemá vůbec zle. Nebýt radiace, a toho, jak jsme zvířata, jako zvířata, donutili k přehrání firmware, pustím je tam všecka.
Zkusme dát ledního medvěda na 50 let do Afriky, k usínání řvát a krmit kaší. Bude Shrek, ne ?
Psi si zvykli. Ale ne zas tolik. Jsou vedle nás asi 40 tisíc let, a jo, jsme celkem lakomci Takže málo masa, spíše ohlodané kosti, myši, možná něco chcíplého ? Nedostali pracovní psi lepší večeři ? A samozřejmě, mé oblíbené, obilné placky. Proto jim můžeme dávat ty naše trapné granule, housky, řepkový olej, a to vše denně. Nebýt té dlouhé doby přizpůsobování se, tak víte co, vlčák = chrtek. Nebo krtek, by se radši zakopali.

Mám dvě známé, které byly svého času vegankami. Mají fyzicky a psychicky náročnou práci (tenec apod.), ve vypjatých obdobích přestaly zvládat a už to bylo o zdraví. K příjmu živočišných bílkovin se musely chtě nechtě vrátit. A to člověk není ani zdaleka takový masožravec jako pes. Takže tak - pes to asi přežije, ale v kondici prostě nebude. Jestliže tenhle způsob výživy není ze zdravotních důvodů, nýbrž z rozhodnutí majitele, je to týrání.
napsal(a):
Mám dvě známé, které byly svého času vegankami. Mají fyzicky a psychicky náročnou práci (tenec apod.), ve vypjatých obdobích přestaly zvládat a už to bylo o zdraví. K příjmu živočišných bílkovin se musely chtě nechtě vrátit. A to člověk není ani zdaleka takový masožravec jako pes. Takže tak - pes to asi přežije, ale v kondici prostě nebude. Jestliže tenhle způsob výživy není ze zdravotních důvodů, nýbrž z rozhodnutí majitele, je to týrání.
K tomu o vašich známých se nedá nic říct... To je spíš k smíchu...
saola
napsal(a):
Vycházela jsem jen z toho úvodního odkazu, kde se někdo zmiňuje, že tak krmí psy už dva roky a oni září zdravím. Osobně nikoho neznám, kdo by takto krmil.
Ale moc bych tu absolutní důležitost vyvážené stravy nedémonizovala, v souvislosti např. s tímto článkem je úzkostlivé ladění stravy domácích mazlíků skutečně úsměvné
https://zpravy.idnes.cz/cernobyl-potulni-psi-zakazana-zona-du8-/zahranicni.aspx?c=A180206_160647_zahranicni_ert
A přesně, jak bylo řečeno již výše: u psů našich předků rozhodně maso krmné dávce nedominovalo, a často se dožívali mnohem vyššího věku v lepší kondici než dnes, kdy je veterinární péče srovnatelná s humánní medicínou (pokud jste ochotni zaplatit). Těžko ale hodnotit v absolutních číslech, psů bylo výrazně méně než dnes (mluvím o polovině dvacátého století a dále).
Na druhou stranu, ladění krmení psů granulemi je ještě legrace proti široké rozmanitosti názorů různých renomovaných odborníků na výživu papoušků. Tam mají někdy i psí granule své místo.
Osobně znám jednu ženu, která krmí své děti i psy stejně - luštěninami a zeleninou, psi žijí, srst nemají nic moc, trpí stálou plynatostí. Děti jsou hubené a mají barvu bílou lehce do zelena, prý nejsou nemocné... ale vypadají dost hrozně. Dáma je v tomto velice nekompromisní, opravdu pouze vše rostlinné, do vody jen nakrájenou zeleninu nebo ovoce a to se pije, nebo zelený čaj, nic jiného, nesmějí ani med. Vypadá to, že si tělo nějak pomůže, když nemá, co potřebuje, a nějak funguje, ale není v pohodě. Paní se moc divila, když jsem jí odmítla dát psa a kočku, těžce to nesla.

scylla
napsal(a):
Osobně znám jednu ženu, která krmí své děti i psy stejně - luštěninami a zeleninou, psi žijí, srst nemají nic moc, trpí stálou plynatostí. Děti jsou hubené a mají barvu bílou lehce do zelena, prý nejsou nemocné... ale vypadají dost hrozně. Dáma je v tomto velice nekompromisní, opravdu pouze vše rostlinné, do vody jen nakrájenou zeleninu nebo ovoce a to se pije, nebo zelený čaj, nic jiného, nesmějí ani med. Vypadá to, že si tělo nějak pomůže, když nemá, co potřebuje, a nějak funguje, ale není v pohodě. Paní se moc divila, když jsem jí odmítla dát psa a kočku, těžce to nesla.
No já se teda o "bezživočišnou" výživu nijak nezajímám a možná proto u mě převládá přesvědčení, že děti by neměli být krmeny výhradně veganskou nebo vegetariánskou stravou. Kdysi dávali "Výměnu manželek" kde veganská rodina byla, přišlo mi to u nich spíš jako náboženství, sektářství, než "moderní životní styl", děti teda měli už velké, ale takové nějaké...omlouvám se za ten výraz..."nedomrdlé", i když možná to byla tělesná konstituce po rodičích, těžko posoudím. Docela mě dostala paní z této rodiny, která se ve výměně starala o miminko a pak říkala něco ve smyslu, že by si možná miminko také přála a že by ho krmila "zrním" odmalinka...nebo něco v tom slova smyslu...
Ženský, do prde le... To jste vážně tak jednoduchý, abyste si myslely, že nějaká rodina z reality show, kam vždycky lezou jen případy, nad kterými zůstává rozum stát (vedle toho hlavně vůbec nechápu, co za lidi na to může dobrovolně koukat), že tsková rodina má nějakou výpovědní hodnotu? (A jestli to bylo z USA, tak to platí dvojnásob). Nebo že dáte na takový ty zkazky o známých od známých, který si předávaj klepny?
Upřímně, která z vás tu skutečně zná (myslím dooprabdy zná, známý od kamarádů nebo paní z vedlejšího vchodu se nepočítaj) nějaké dlouholeté (řekněme 5 let minimálně) vegany? Asi žádná... Tak si buď nejdřív něco zjistěte, když vás to tak zajímá a chcete se v tom nimrat. Nebo držte hubu. Asi je to hodně těžký, že?
O některých jsem fakt netušila, že by se jich taková míra zabedněnosti mohla taky týkat...
Chodila mi do práce paní co měla psa s alergii snad na všechny živočišné bílkoviny. Krmila vegetariánský trainer a střídala jo s trainerem příchutě masa na které vyšlo nejnižší číslo vyhodnocení alergie. Pes se dal do kupy. Ale už jsem ji spoustu let neviděla, tak nevím jak to dopadlo se psem. Jen jsem tím chtěla říct, že psi bez masa nebo s minimem masa fungovat zjevně můžou, protože je to v takových případech pro psa "menší zlo".
Pak mi do práce chodil mladý pár co byli vegetariáni a vedli tak i stravu kočky. Ale ti byli šťastní, že žádné zvíře kočka nesezrala a už si nedali do souvislosti proč se jejich kočka chová jako šílená, má hnusný kožich a to co jde z kočky ven by vyhnalo i chlapy co čistí jímky.
Atheira
napsal(a):
Ženský, do prde le... To jste vážně tak jednoduchý, abyste si myslely, že nějaká rodina z reality show, kam vždycky lezou jen případy, nad kterými zůstává rozum stát (vedle toho hlavně vůbec nechápu, co za lidi na to může dobrovolně koukat), že tsková rodina má nějakou výpovědní hodnotu? (A jestli to bylo z USA, tak to platí dvojnásob). Nebo že dáte na takový ty zkazky o známých od známých, který si předávaj klepny?
Upřímně, která z vás tu skutečně zná (myslím dooprabdy zná, známý od kamarádů nebo paní z vedlejšího vchodu se nepočítaj) nějaké dlouholeté (řekněme 5 let minimálně) vegany? Asi žádná... Tak si buď nejdřív něco zjistěte, když vás to tak zajímá a chcete se v tom nimrat. Nebo držte hubu. Asi je to hodně těžký, že?
O některých jsem fakt netušila, že by se jich taková míra zabedněnosti mohla taky týkat...
Není to sice o veganech, ale o vegeteriánkách a ano, znám je osobně, jejich životní styl, dokonce i vím celkem dobře, co jí a jak na tom prospívají. Jak jsem psala, mé tři sestřenky, ony jsou vegetariánky kvůli nezabíjení zvířat, všechny už přes 20let. Neberou tu stravu jak by měly, spíš jen tak, aby nejedly to maso. Děti tak nekrmí, ani muže. Dvě ze tří mají problém s nadváhou, protože se dojídají sladkostma. Jsou v jenom kuse nemocné a na ATB. Vím, že správná vyvážená vegetariánská strava je asi dost o něčem jiném a dá se říct, že obdivuju člověka, který to prostě celý život dává, protože já, ač ze zabíjení zvířat mám celkem trauma, bych to nedokázala. Řekla bych, ale toť jen můj dohad, že to zvládnou lidi, kteří maso tak nějak nemusí odjakživa...A ač jako člověk nejsem šelma, masožravec a bez masa se celkem dost obejdu, nedala bych to napořád. Krmit tak šelmu je zhovadilost a to mi tedy nevymluví nikdo.
Tedysek
napsal(a):
Chodila mi do práce paní co měla psa s alergii snad na všechny živočišné bílkoviny. Krmila vegetariánský trainer a střídala jo s trainerem příchutě masa na které vyšlo nejnižší číslo vyhodnocení alergie. Pes se dal do kupy. Ale už jsem ji spoustu let neviděla, tak nevím jak to dopadlo se psem. Jen jsem tím chtěla říct, že psi bez masa nebo s minimem masa fungovat zjevně můžou, protože je to v takových případech pro psa "menší zlo".
Pak mi do práce chodil mladý pár co byli vegetariáni a vedli tak i stravu kočky. Ale ti byli šťastní, že žádné zvíře kočka nesezrala a už si nedali do souvislosti proč se jejich kočka chová jako šílená, má hnusný kožich a to co jde z kočky ven by vyhnalo i chlapy co čistí jímky.
Kočky?!?
lesnížínka
napsal(a):
Není to sice o veganech, ale o vegeteriánkách a ano, znám je osobně, jejich životní styl, dokonce i vím celkem dobře, co jí a jak na tom prospívají. Jak jsem psala, mé tři sestřenky, ony jsou vegetariánky kvůli nezabíjení zvířat, všechny už přes 20let. Neberou tu stravu jak by měly, spíš jen tak, aby nejedly to maso. Děti tak nekrmí, ani muže. Dvě ze tří mají problém s nadváhou, protože se dojídají sladkostma. Jsou v jenom kuse nemocné a na ATB. Vím, že správná vyvážená vegetariánská strava je asi dost o něčem jiném a dá se říct, že obdivuju člověka, který to prostě celý život dává, protože já, ač ze zabíjení zvířat mám celkem trauma, bych to nedokázala. Řekla bych, ale toť jen můj dohad, že to zvládnou lidi, kteří maso tak nějak nemusí odjakživa...A ač jako člověk nejsem šelma, masožravec a bez masa se celkem dost obejdu, nedala bych to napořád. Krmit tak šelmu je zhovadilost a to mi tedy nevymluví nikdo.
Však o krmení psů jsem se sama vyjadřovala výše. Problém u vašich sestřenic ale bude v tom, že s prominutím, žerou jak prasata a je jim to fuk. Takhle se dovede zničit i nevegetarián.
Ono to totiž není o veganství, ale o tom, jestli to člověku myslí. A jak víme. Mezi lidmi se najdou fajn jedinci i kreténi napříč všemi životními styly a mně už prostě docela leze ns nervy, jak si tu jedna slepice notuje s druhou, že primární problém je ve veganství. Protože není.
lesnížínka
napsal(a):
Kočky?!?
Jo jo a jakékoliv snahy o prostup informací do jejich mozkoven byly marné. Prostě se tak rozhodli a dle jejich názoru to tak má být. No, nemyslím si, ale budiz. Já byla před týdnem svědek jak si nas ovcoun našel, zabil a sežral myš venku na procházce. Byl z toho v naprosté euforii a přála bych mu takových zdravých zážitků víc. ale teda ne s něčím co by lovit a jíst neměl. kocour nám taky nosí myši a následně je zbasti a myslím že pro něj je to ta nejvíc nejlepší nejbarfovatejsi strava.
kompletní krmná dávka.
Mně ani tak nevadí vegetariáni a vegani, ať si každý jí, co chce jak chce. Vadí mi to kolem.
Bývalá spolužačka je velmi ekologicky umělá, stravuje se zásadně eko-bio-vege, chodí v botech z vegetariánské kůže (takže z ropy), ale kouří, kupuje potraviny dovážené přes půl planety a každoročně cestuje minimálně dvakrát letadlem. Nikdo mi nevymluví, že je pro planetu lepší, když si nakoupím sezónní místní surovinu, cestovat budu rozumně a tu krávu zpracuju do posledního kousíčku. Když nejím maso, nevadí, ale budu nosit kvalitní kožené rozložitelné výrobky, které vydrží třikrát tolik co ta vegekůže. Tu krávu by stejně porazili tak jako tak.
Varaxi
napsal(a):
Mně ani tak nevadí vegetariáni a vegani, ať si každý jí, co chce jak chce. Vadí mi to kolem.
Bývalá spolužačka je velmi ekologicky umělá, stravuje se zásadně eko-bio-vege, chodí v botech z vegetariánské kůže (takže z ropy), ale kouří, kupuje potraviny dovážené přes půl planety a každoročně cestuje minimálně dvakrát letadlem. Nikdo mi nevymluví, že je pro planetu lepší, když si nakoupím sezónní místní surovinu, cestovat budu rozumně a tu krávu zpracuju do posledního kousíčku. Když nejím maso, nevadí, ale budu nosit kvalitní kožené rozložitelné výrobky, které vydrží třikrát tolik co ta vegekůže. Tu krávu by stejně porazili tak jako tak.
Proto říkám, že člověk musí myslet. Masem se stravující člověk, který si je vědom důsledků svého počínání (teď nemlzvím jen o stravování), je samozřejmě životnímu prostředí mnohem přínosnější než vegan, co musí mít denně avokádo, kupuje ve velkým vakuově balený polotovary a všude jezdí autem...
Nikdo ale naopak zase nevymluví mně, že chovy užitkových zvířat (vynechme bio farmy, tam stejně skoro nikdo nenakupujete) je zvrácený týrání zvířat, který je o to odpornější, jak jsou vůči němu lidi lhostejní.
Atheiro, na svém vyjadřování byste mohla ještě hezky zapracovat, hlavně na zdvořilosti...
Znám vegany, kterých si velmi vážím, ne jen proto, jak se stravují, ale pro jejich životní postoje. Věřte mi, že jejich strava je o mnoho pestřejší než běžná česká kuchyně. Vaše iluze, že vegan v ČR musí mít každý den mango či avokádo, vychází z masírky médií, nikoliv z reálného života. Vegan v tropech - proč ne.
Rýže+zelenina+luštěniny jsou základem každodenního jídla pro miliardy lidí a skutečně se z toho dá velmi dobře žít. Bez masa.
Sama nejím maso denně. Proč taky - není to totiž o hladu, ale pouze o chuti. Považuji se za vegetariána s občasným řízkem Nejím těstoviny, bílou rýži, bílé pečivo, sladkosti. Denně cca půl až kilo zeleniny a ovoce, a věřte mi, strava je mnohem pestřejší, než když jsem se stravovala v našich krajích běžným zvykem. Mango cca 1x za rok, banány výjimečně (cca 4x ročně), ostatní tropické ovoce v podstatě nikdy. I z běžných surovin složíte velmi pestrý jídelníček, pokud chcete (jáhly, oves, natural rýže, spousta druhů luštěnin - vařené/ klíčené, ořechy, kysaná i čerstvá zelenina, ovoce - máte z čeho vybírat). Ale ani příliš nemusíte, pokud naopak nechcete - jídlo je v dnešní době skutečně hlavně o té chuti a rozmlsanosti, tedy o tom, že prostě když máte chuť zrovna na tohle, tak si to buď koupíte nebo složitě uvaříte.
Možná by vás překvapilo, jak málo potravy člověk potřebuje, jaké výkony i při minimalizaci množství a složení potravy dokáže podávat, a zda je opravdu nezbytné, aby kvůli němu zvířata ve velkochovech strádala.
Ale je to samozřejmě o hlavě, o celkovém názoru, nikoliv o jídle.
Ad vegetariánské granule pro psy a kočky - granule obecně nemají s přirozeným krmením zvířat nic společného, je to jen berlička pro lenochy (ve smylu snažší je nasypat než připravit normální krmení). I na veg. granulích psi přežijí, když se tak někdo rozhodne krmit. Že je to hloupost, nijak nerozporuji.
Saolo, poučujte mě ještě chvíli o veganství, když tak žiju už desátým rokem. Vy jste totiž buď vůbec nečetla nebo nepochopila, co se tu psalo předtím a na co jsem třeba s tím avokádem reagovala.
A pokud mi hodláte spílat, že jsem tu jednou bouchla, protože se tu řeší nějací ONI, kteří podle nějakých urban legend ničí děti a vraždí kočky, tak to pardon, ale znám dostatečný vzorek veganů, abych mohla argumentovat proti. V počátku jsem vám odpovídala zcela normálně, pokud jste si nevšimla. Jenže tady je někdy fakt těžký se udržet. Kor, když lidi začnou mluvit o něčem, o čem vlastně nic moc neví.
Já se musím přiznat, že vegana neznám ani jednoho. Takže máte prvenství, Atheiro. :)
Vegetariánů znám více a ještě více lidí, kteří si vegetariánským obdobím prošli, ať už trvalo šest týdnů nebo šest let. Většina z nich se shodovala, že po přejití na vege se začali stravovat pestřeji. Objevili nové druhy sýrů, luštěnin a zeleniny, objevili nové druhy zpracovávání, nové typy úprav (např. nakličování - vím, že existuje, ale v praxi jsem si nakličovala tak třikrát; zato slepičkám nakličuji celou zimu pravidelně :D).
Mezi vegetariány převažují lidé zajímající se o zdravou stravu. Doznávám, že mě by to nebavilo, kontrolovat, jestli jsem dnes jedla dost zeleného, jestli mám dost železa, zinku a dalších prvků, jestli jsem tento týden vypila dost mléčných produktů a když ne, tak uvažovat, jak to rychle doženu... Ale pro někoho to je přínosem, proto to uznávám. A lidi obecně jedí více masa, než by měli. Pro mě je ideální zlatá střední cesta - maso považuji za sváteční jídlo a dávám si je obvykle jednou či dvakrát týdně.
Pokud to dotyčný nikomu nevnucuje, považuji většinu vegetariánů za inspirativní - recept na salát s medem, ořechy a přírodním sýrem mám přímo od vegetariánské kamarádky a je to zdravé a mňam, přitom samotnou by mě to nikdy nenapadlo.
Ovšem do toho „nutit ostatní jíst to, co jím já“ zahrnuji (až na mimořádné výjimky) i těhotné. Pro zdravý vývoj plodu je ideální vyvážená strava - to znamená i maso.

Nevím, kam to mám dát, tak se zeptám tady. Proč proboha lidi nosí do lesa tolik chleba a ještě k tomu plesnivýho? To nemají popelnici nebo proč?
napsal(a):
Nevím, kam to mám dát, tak se zeptám tady. Proč proboha lidi nosí do lesa tolik chleba a ještě k tomu plesnivýho? To nemají popelnici nebo proč?
Ze stejného důvodu jako to hází lidem do obřad se zvířaty. V domnění že zvířatům prilepsi. A jelikož jsou neznalí tak jim nedojde že plesnivé by zvíře jíst nemělo.
Já třeba sbírám suché pečivo po půl vesnici pro zdejšího zemědělce pro jeho zvířata. Rozdělí to mezi králíky, prasata, drůbež, krávy a další zvířata. A lidem už nic nezbyde tak to nemůžou nikomu jen tak hodit do ohrady ;).
napsal(a):
To víte, na popelnici je to škoda..
A těch lidí, co krmí cizí zvířata, nejen divokou zvěř! Sousedka dávala našemu psovi cukr přes plot - a nevysvětlíte to, že to může ublížit, vždyť je to jen jedna kostka cukru.
napsal(a):
Přece pro zvířátka To u nás se stát nemůže les je vysoko, důchodce tam nepotkáš Maminky s dětma tedy taky ne, ale zase...bylo by dobré i takto je učit lásce k přírodě, jen to pečivo vyměnit třeba za mrkev, či nůši sena. Pamatuju si jak jsem jako děcko, tohle kradla dědovi a vozila to do lesa pro zvířátka na sáňkách obávám se, že mrkev ze superhyper by jim taky moc neprospěla
Varaxi
napsal(a):
To víte, na popelnici je to škoda..
A těch lidí, co krmí cizí zvířata, nejen divokou zvěř! Sousedka dávala našemu psovi cukr přes plot - a nevysvětlíte to, že to může ublížit, vždyť je to jen jedna kostka cukru.
Já krmím taky psy v sousedství ale tedy pamlsky a piškoty. Tady jsou sousedé spíš rádi, většinou by to psu nekoupili, na co, stačí suchý rohlík...

Kdyby to aspoň dali jen ke krmelci, ale ono se to válí všude, z lesa je normální skládka potravin, v pondělí mi zdrhla labradorka, nazrala se a ve středu jsme museli volat veterináře, zánět střev. Myslím, že ani lesní zvěři to nemůže prospívat, vždyť to není její přirozená potrava. Hlavně, že se o tom mluví pořád v TV, aby to lidi nedělali, ach jo
napsal(a):
Kdyby to aspoň dali jen ke krmelci, ale ono se to válí všude, z lesa je normální skládka potravin, v pondělí mi zdrhla labradorka, nazrala se a ve středu jsme museli volat veterináře, zánět střev. Myslím, že ani lesní zvěři to nemůže prospívat, vždyť to není její přirozená potrava. Hlavně, že se o tom mluví pořád v TV, aby to lidi nedělali, ach jo
Ale v těch nekonečných seriálech to nebývá...

lesnížínka
napsal(a):
Ale v těch nekonečných seriálech to nebývá...
Asi ne, ale já nekoukám, teď u nás celý dny jede olympiáda
Tak to jsem si ještě nevšimla. Tady nikdo chleba do lesa nehází. Jo, křesla, gauče, televize. Těch tu je. Dokonce i záchodovou mísu jsem jednou potkala. Ale chleba ne. Ten (a mnoho dalšího) cpou ale ve velkým koním. Ještě horší je, že majitelé těch koní s tím nejsou schopní nic udělat. Lidem to řeknou, že je přece nemohou jen tak krmit vším, co doma najdou, nic. Vyřvou je, nic. Pověsí cedule, nekrmte koně, nic... Asi je budou muset začít zapichovat vidlema a ty zapíchnutý věšet na kůly pro odstrašení ostatních nebo nevím...

Atheira
napsal(a):
Tak to jsem si ještě nevšimla. Tady nikdo chleba do lesa nehází. Jo, křesla, gauče, televize. Těch tu je. Dokonce i záchodovou mísu jsem jednou potkala. Ale chleba ne. Ten (a mnoho dalšího) cpou ale ve velkým koním. Ještě horší je, že majitelé těch koní s tím nejsou schopní nic udělat. Lidem to řeknou, že je přece nemohou jen tak krmit vším, co doma najdou, nic. Vyřvou je, nic. Pověsí cedule, nekrmte koně, nic... Asi je budou muset začít zapichovat vidlema a ty zapíchnutý věšet na kůly pro odstrašení ostatních nebo nevím...
U nás je všechno, i ten nábytek. To je přesný, asi fakt zapichovat vidlema
Andrýsek3
napsal(a):
U nás někdo dává pekáče plný kuřecích vařených kostí před svoje zahrady. A několik lidí.. a pořád nový a nový...
Asi nějaká nová kultura stolování Kousek od mé mámy mají jedni sousedé kompost venku a asi nejí maso z polívky, psa nemaje, tak minule prý Mandy přišla s krásným kusem vařených žeber. Mamka byla nadšená, že se alespoň Menďa dostane k masu
Atheira
napsal(a):
Oni ty zvířátka chtějí asi v lese vybavit i nábytkem. Televize...tak to se u vás mají ty srnky fakt super
králičí kůže.. - to je zase pozornost pro lišku asi U nás byla před pár lety v křoví, velká nafouklá ovce. Jen...nebylo to u lesa a ani vlky tu nemáme...
napsal(a):
U nás je všechno, i ten nábytek. To je přesný, asi fakt zapichovat vidlema
Často to jsou místa u silnice, ale někdy potkám pořádný kus nábytku i úplně mimo pořádné cesty, kam se sice dá dojet autem, ale nikdo si nemůže být jistý, že se odtamtud vrátí bez nutnosti odtažení někým jiným. Fakt to tam pro auto není. Navíc nějaké větší nebo s vozíkem už vůbec ne. To mi pak letí hlavou, jak to ty lidi napadlo? Kdyby to na tajňačku hodili někam ke kontejnerům, ať se o to někdo postará, vyšlo by to nakonec mnohem líp, když už se jim toho nechce zbavovat normálně. Navíc u nás na vsi třeba elektroniku vždycky po ohlášení vyváží, stačí ji nechat před vraty. Tak proč někdo jde a mrskne televizi do lesa? Ti lidi musí mít místo mozku kaši. Jednou jsme takhle dolovali škrtícího se ježka ze stínítka od lampy s takovou tou kovovou konstrukcí. Už jsme ho skoro měli, ale stejně se udusil.
Ono bohatě stačí, že v lesích jsou místo klasických dřevěných ohrad ty pletivový odpornosti, ve kterých se drobnější zvířata šprajcnou a srny tím taky dost trpí. Ono jak to není moc vidět, občas do toho některá naběhne. Loni touhle dobou do jedné takové ohrady tady jedna chuděra přeskočila. Byl to celkem malý prostor a jak si uvědomila, že je uvězněná, začala bláznit. My ji našli už pořezanou a v hysterickém amoku, kdy utíkala z jedné strany na druhou a narážela do toho hlavou. Že mrzlo, byl sníh a ještě dlouho to vypadalo, že teplo nebude, měla dost nadějí, že bude v pohodě, ale ten její dorvanej čumec a to, jak při každým nárazu stříkala krev... V jiným období a trochu víc dorvaná by pro její vlastní dobro byla leda na odstřel.
Nedaleko navíc mají tuhle nádheru jedni lidé místo plotu. Na zahradě nějaká kříženka labradora. Taková tlustá tlačenka s labradořím vzhledem, ale trochu kratšíma nohama. Mají vysázený živý plot a za tím tohle, aby jim fena nezdrhla. Kdykoli jde někdo kolem, lítá jak ďas a samozřejmě se do toho opírá. Kdybyste viděli ty její nohy.
lesnížínka
napsal(a):
Oni ty zvířátka chtějí asi v lese vybavit i nábytkem. Televize...tak to se u vás mají ty srnky fakt super
králičí kůže.. - to je zase pozornost pro lišku asi U nás byla před pár lety v křoví, velká nafouklá ovce. Jen...nebylo to u lesa a ani vlky tu nemáme...
Kdeže, i vlci už tu jsou. Našim sousedům občas někudy utíká kříženec NO (vlkošedý). Přivezli si ho nedávno, je to desetiletý starouš, vysloužilý hlídač nějakého objektu, kterýho nahradili a nikdo si ho nechtěl vzít, co už blbě chodí na zadní nohy a tak stojí dost křivě a chodí jaksi zvláštním způsobem, takže vypadá jak když se permanentně připravuje k útoku.
Nevědí, kudy jim leze ven, asi se umí zkapalnit.
No, ale že je to takovej rozumnej psí pán, co se nerve, vlastně si všímá jen svýho pískacího míčku, není s tím problém.
Nicméně máme tu jednu takovou hysterickou matičku na mateřské, která zamrzla s náběhem na infarkt, když viděla na 50metrů daleko od nich moji fenu běhat po louce. Jednou takhle jela s kočárem až na konec vsi a potkala tu tohohle psa. Na to, že ten pes se spíš nepohybuje, než naopak, ona nabrala běhy, jak kdyby nevážila ke sto kilům a utíkala do krámu vyšilovat, že máme před bránou vlka, co už se chystal na ni zaútočit.
napsal(a):
Neznalost, ignorace...někteří lidi se ve své naivitě domnívají, že zvířata přece snesou všechno, protože jsou zvířata, jiným je to jedno. Odjakživa se přece krmí labutě rohlíkama, koně tvrdým chlebem, do krmítka se sypou zbytky z kuchyně... čím víc, tím líp...a co se s těma zvířatama po takovém hodování stane, to se bohužel ti "hodní" krmiči nikdy nedozví
Dávám odkaz, sice je to primárně o koních, ale pod článkem jsou odkazy na další články, týká se to vlastně jakéhokoliv nedovoleného nebo nevhodného krmení zvířat.
http://www.equichannel.cz/porad-chcete-me-odvysila-reportaz-o-nedovolenem-krmeni-zvirat-v-nedeli-na-ct2.

Andrýsek3
napsal(a):
U nás někdo dává pekáče plný kuřecích vařených kostí před svoje zahrady. A několik lidí.. a pořád nový a nový...
U nas zas neindifikovatelne hnědé, béžové a červené čtverečky s "omáčkou" mají to divně zastrčené v díře plotu na betonové destičce.
Atheira
napsal(a):
Kdeže, i vlci už tu jsou. Našim sousedům občas někudy utíká kříženec NO (vlkošedý). Přivezli si ho nedávno, je to desetiletý starouš, vysloužilý hlídač nějakého objektu, kterýho nahradili a nikdo si ho nechtěl vzít, co už blbě chodí na zadní nohy a tak stojí dost křivě a chodí jaksi zvláštním způsobem, takže vypadá jak když se permanentně připravuje k útoku.
Nevědí, kudy jim leze ven, asi se umí zkapalnit.
No, ale že je to takovej rozumnej psí pán, co se nerve, vlastně si všímá jen svýho pískacího míčku, není s tím problém.
Nicméně máme tu jednu takovou hysterickou matičku na mateřské, která zamrzla s náběhem na infarkt, když viděla na 50metrů daleko od nich moji fenu běhat po louce. Jednou takhle jela s kočárem až na konec vsi a potkala tu tohohle psa. Na to, že ten pes se spíš nepohybuje, než naopak, ona nabrala běhy, jak kdyby nevážila ke sto kilům a utíkala do krámu vyšilovat, že máme před bránou vlka, co už se chystal na ni zaútočit.

Terven
napsal(a):
Neznalost, ignorace...někteří lidi se ve své naivitě domnívají, že zvířata přece snesou všechno, protože jsou zvířata, jiným je to jedno. Odjakživa se přece krmí labutě rohlíkama, koně tvrdým chlebem, do krmítka se sypou zbytky z kuchyně... čím víc, tím líp...a co se s těma zvířatama po takovém hodování stane, to se bohužel ti "hodní" krmiči nikdy nedozví
Dávám odkaz, sice je to primárně o koních, ale pod článkem jsou odkazy na další články, týká se to vlastně jakéhokoliv nedovoleného nebo nevhodného krmení zvířat.
http://www.equichannel.cz/porad-chcete-me-odvysila-reportaz-o-nedovolenem-krmeni-zvirat-v-nedeli-na-ct2.
Já už kdysi viděla nějakou reportáž o těch divokých koních u Milovic, jak to lidi furt chodí krmit, přestože jsou tam cedule jako kráva, a tuším, že dva tenkrát uhynuli. Přitom stačí trochu přemýšlet, lidi jsou fakt neskutečně hloupí
napsal(a):
Já už kdysi viděla nějakou reportáž o těch divokých koních u Milovic, jak to lidi furt chodí krmit, přestože jsou tam cedule jako kráva, a tuším, že dva tenkrát uhynuli. Přitom stačí trochu přemýšlet, lidi jsou fakt neskutečně hloupí
A hloupí a hloupější...Jenže kdysi stačilo někoho seřvat a byl klid, dneska si prostě někteří myslí, že s prachama jim chodí i rozum

lesnížínka
napsal(a):
A hloupí a hloupější...Jenže kdysi stačilo někoho seřvat a byl klid, dneska si prostě někteří myslí, že s prachama jim chodí i rozum
A kdyby jen s prachama...člověk skoro všude dnes slyší to zaklínadlo " Máme svobodu, tak si můžeme dělat, co chceme"