Zlé štěně, co s nim?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2016 23:11
Terka hamanová

XXX.XXX.0.66

Dobrý den,
pořídili jsme si štěně. je to kříženej pejsek myslíme že jack rusel s bíglem. je mu teprve 1 měsíc a 13 dnu máme ho asi teprve 2 týdny. ze začátku byl v pohodě ale až ted začal být agresivní. víme že štěnata jsou hrave a že trošku koušou ale ten náš začal i kousat do krve mě i kámoše kousnul do krve prosíme o radu bojíme se aby jsme neudělali něco špatně děkujeme za každou radu

6.8.2016 23:21
nehezacka

XXX.XXX.210.176

Tak malé štěně má být u matky

6.8.2016 23:25
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Jak může kousat do krve, když v 1 měsíci má sotva protlačené nějaké zoubky ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.8.2016 23:27

Vy ho mate od cca 4 týdnů? Jestli není zachráněný, tak to radši nebudu komentovat. Jestli je to naopak, tak to moc nechápu, protože štěně v tomhle věku v podstatě nemůže "být zlé". To má prostě problém, že ho nevychovává matka nebo jiný pes (pokud je jinak zdravé), a ono neví, co si může dovolit a jak moc může rafnout.

6.8.2016 23:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Má měsíc a půl. A to je teď celkem jedno.
Pro zadavatele: štěňata nekoušou trochu, ale většinou hodně. Čím akčnější plemeno a to JRT a bíglové jsou, tím je to větší drak. Tak s tím počítejte a hrajte si s nějakým přetahovadlem. Zklidní to kousání až přezubí.

6.8.2016 23:34
awake

XXX.XXX.115.226

Vy jste si brali štěně když mu byl měsíc? Štěně má jít od matky minimálně v 7mi týdnech a ještě lépe je, když je o něco starší.
Takové malé štěně světe div se kouše. Kousat bude ještě dlouho než ho to odnaučíte.

6.8.2016 23:53

Prázdninový dáreček... a zřejmě adept na obyvatele útulku nejpozději koncem prázdnin...Už teď je obtížný... chudák pes!

7.8.2016 00:01

Pokud se nejedná o trolling: už jste udělali špatně to, že jste si vzal štěně tak brzo. Víte, doba vhodná k odstavu nejedná se chvíle, kdy se to zvíře umí nažrat. Mezi sourozenci se totiž mimo jiné učí i ovládat stisk a "nekousat moc".

No a protože vy jste to podělala a on sourozence teď nemá, veškeré kousání, které by vykousal na ostatních štěňatech, teď musíte vydržet vy. Ideálně ho naučit, jak nekousat moc taky, ale prostě ať se vám to líbí nebo ne, jste člověk, ne štěně, takže to nemusí být úplně jednoduché, vykvíknout možná můžete, ale pořádně ho nekousnete, aby vidělo, jaké to je.

Jo, štěňata kousají a kousají fakt hodně, hlavně když v tom máte jack russela. Tak si to užijte, to, co máte doma, je úplně normální štěně. Blbý, co?

Jo, tlačítko k vypnutí to nemá.

Sju

7.8.2016 00:19
Sju

XXX.XXX.179.72

Ach jo.. proč lidé musí stále řešit to, co není v tématu.. My máme taky štěňátko, které jsme si vzali brzy a víme proč a jaký byl důvod, ale nepotřebuji se obhajovat. Jde o to, že nevíte jak k němu paní přišla a budete tady dělat domněnky a používat ironii.. a nebudete reagovat k věci..

Spíše - jelikož jsme to měli stejně - se pokusím aspoň nějak poradit. Máme taky teriéra, ale nevíme s kým je křížený a ani nevíme, který teriér to přesně bude :)

Naše Sunny také kouše a ideální je odvést pozornost na kousání něčeho jiného. Hodně jsem používala a používám kostičky na kousání, určité hračky.. Když už to fakt přehání, secvaknu jí tlamu a někdy kousnu do ucha :) Samozřejmě když něco kouše a nemá, tak hned zavelím "nekousat" a když přestane, chválím.

Celkem se v tom kousání mírní, ale chce to samozřejmě trpělivost. Když jdou štěňátka takto brzo od mámy, tak to může mít následky, ale někdy to situace vyžaduje a není jiná možnost, ale důležité je vědět, že problémy nejsou a vše se dá řešit :).

7.8.2016 01:46
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Sju napsal(a):
Ach jo.. proč lidé musí stále řešit to, co není v tématu.. My máme taky štěňátko, které jsme si vzali brzy a víme proč a jaký byl důvod, ale nepotřebuji se obhajovat. Jde o to, že nevíte jak k němu paní přišla a budete tady dělat domněnky a používat ironii.. a nebudete reagovat k věci..

Spíše - jelikož jsme to měli stejně - se pokusím aspoň nějak poradit. Máme taky teriéra, ale nevíme s kým je křížený a ani nevíme, který teriér to přesně bude :)

Naše Sunny také kouše a ideální je odvést pozornost na kousání něčeho jiného. Hodně jsem používala a používám kostičky na kousání, určité hračky.. Když už to fakt přehání, secvaknu jí tlamu a někdy kousnu do ucha :) Samozřejmě když něco kouše a nemá, tak hned zavelím "nekousat" a když přestane, chválím.

Celkem se v tom kousání mírní, ale chce to samozřejmě trpělivost. Když jdou štěňátka takto brzo od mámy, tak to může mít následky, ale někdy to situace vyžaduje a není jiná možnost, ale důležité je vědět, že problémy nejsou a vše se dá řešit :).

No upřímně - s takovýmito dotazy jako by se tu roztrhl pytel. A já osobně mám prostě pocit, že to jsou prostě "pohádky", smyšlenky, fabulace, trollování - je jedno jak se to nazve. Kdyby tomu tak nebylo, tak jak píšu úvodem, si dotyčná najde tisíc jiných diskuzí na toto téma, kde je psáno, co dělat s malým štěniskem. Rad tu bylo popsáno už něurékom!

7.8.2016 01:49
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
No upřímně - s takovýmito dotazy jako by se tu roztrhl pytel. A já osobně mám prostě pocit, že to jsou prostě "pohádky", smyšlenky, fabulace, trollování - je jedno jak se to nazve. Kdyby tomu tak nebylo, tak jak píšu úvodem, si dotyčná najde tisíc jiných diskuzí na toto téma, kde je psáno, co dělat s malým štěniskem. Rad tu bylo popsáno už něurékom!

V mém domýšlení se, že je to tak, jak píšu výše, mě utvrzuje třeba i to, že dotyčný dá do názvu vlákna velmi kontroverzní slova typu "zlé štěně" - možná proto, aby rozdmýchal víc a víc vášní.
Pokud se mýlím a vše je jinak (a štěněti třeba uhynula máma), tak mileráda vezmu svá slova zpět! Blbý je, že pravdu se tu prostě nedozvíme. Nemáme jak...

7.8.2016 06:26
scylla

XXX.XXX.150.32

Terka hamanová napsal(a):
Dobrý den,
pořídili jsme si štěně. je to kříženej pejsek myslíme že jack rusel s bíglem. je mu teprve 1 měsíc a 13 dnu máme ho asi teprve 2 týdny. ze začátku byl v pohodě ale až ted začal být agresivní. víme že štěnata jsou hrave a že trošku koušou ale ten náš začal i kousat do krve mě i kámoše kousnul do krve prosíme o radu bojíme se aby jsme neudělali něco špatně děkujeme za každou radu

Ihned vrátit štěně "chovateli", než ho stačíte zkazit.

7.8.2016 07:54
koňadra

XXX.XXX.128.31

scylla napsal(a):
Ihned vrátit štěně "chovateli", než ho stačíte zkazit.

To bude asi pěkný "chovatel" (množírna?), když se zbavuje štěňat ve 4 týdnech!
Zadavateli: na hloupé otázky není chytrá odpověď a vůbec si myslím, že to celé je jen nějaká provokace.

7.8.2016 08:06
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

To je ta samá co se ptala na tu rasu od Sju ne? Taky bígl a Jack Russel..

Aha.. no ale jak koukám, podoba by tam také byla :) Řekli nám Jack Russel, pak Bígl nebo Brazilský teriér.. ale on to možná bude mix všeho, i když vzhledem k nohám, které se jí protahují, tak bych první dvě zmíněné plemena už neřekla.. Povahou je velmi aktivní a někdy jde její aktivita až k agresi. Je tvrdohlavá a povely se učí těžko. Je mazlivá :) Zatím ji máme chvíli a je potřeba na ní být tvrdší.

Edit: Aa tak nee, tam má štěně 4m.

7.8.2016 10:28

Sju napsal(a):

No ono kdyby bylo v úvodu místo info "pořídili jsem si štěně" např. něco ve smyslu přišlo o mámu, vzali jsme ho od bezdomovců apod., tak nikdo ani nepípne a všichni budou ochotně radit. Takhle to vyznívá jako normání koupě a pochopte, že většině to hne žlučí.

7.8.2016 10:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Píše to děcko viz: začal i kousat do krve mě i kámoše kousnul do krve ...

7.8.2016 10:49
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Dobrý den,

Vy jste si brali štěně když mu byl měsíc? proč? vždyt měl být s mámou a sourozenci

Sju

7.8.2016 11:03
Sju

XXX.XXX.179.72

fikovnice napsal(a):
V mém domýšlení se, že je to tak, jak píšu výše, mě utvrzuje třeba i to, že dotyčný dá do názvu vlákna velmi kontroverzní slova typu "zlé štěně" - možná proto, aby rozdmýchal víc a víc vášní.
Pokud se mýlím a vše je jinak (a štěněti třeba uhynula máma), tak mileráda vezmu svá slova zpět! Blbý je, že pravdu se tu prostě nedozvíme. Nemáme jak...

V tom máte asi i kus pravdy.. já jsem na těchto stránkách poprvé, tak to nemohu tak posoudit..

Sju

7.8.2016 11:05
Sju

XXX.XXX.179.72

Andrýsek3 napsal(a):
To je ta samá co se ptala na tu rasu od Sju ne? Taky bígl a Jack Russel..

Aha.. no ale jak koukám, podoba by tam také byla :) Řekli nám Jack Russel, pak Bígl nebo Brazilský teriér.. ale on to možná bude mix všeho, i když vzhledem k nohám, které se jí protahují, tak bych první dvě zmíněné plemena už neřekla.. Povahou je velmi aktivní a někdy jde její aktivita až k agresi. Je tvrdohlavá a povely se učí těžko. Je mazlivá :) Zatím ji máme chvíli a je potřeba na ní být tvrdší.

Edit: Aa tak nee, tam má štěně 4m.

Ne, tento dotaz není můj :) Ale shoda možných ras tady je, proto také reaguji. Ale opravdu jsem tento tento dotaz nepoložila já :) Naše Sunny je starší.

7.8.2016 11:08
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Sju napsal(a):
Ne, tento dotaz není můj :) Ale shoda možných ras tady je, proto také reaguji. Ale opravdu jsem tento tento dotaz nepoložila já :) Naše Sunny je starší.

Ano.omlouvám se.. vzpomněla jsem si na ten příspěvek, ale už zapomněla na detaily.

7.8.2016 11:17
Sju

XXX.XXX.179.72

Andrýsek3 napsal(a):
Ano.omlouvám se.. vzpomněla jsem si na ten příspěvek, ale už zapomněla na detaily.

Nic se neděje :) Já jsem se taky zarazila, když jsem to četla, jaká je to náhoda :D Mně naštěstí naše Sunny nepokousala, i když je výchova náročná, tak tohle se nestalo.. asi právě proto, že se tomu snažíme předcházet a učíme ji, hrajeme si.. aj. :).

7.8.2016 12:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Dobrý den,

Pokud je to podle Vás tak strašně agresivní a zlé štěně, nabídněte ho k adopci někomu, kdo ho odchová, zvládne jeho "agresivitu" a vychová si z něj normálního psího parťáka.

Pokud je pravda, co jste napsala a s takovým miminem si nevíte rady po 14 dnech, asi bude někde něco špatně. Nemyslíte?

7.8.2016 12:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.187

Andrýsek3 napsal(a):

Za co se omlouváte ?
Vy nejste ANONYM, jako...
někdo.

7.8.2016 12:10
Sju

XXX.XXX.179.72

rapotacka11 napsal(a):
Za co se omlouváte ?
Vy nejste ANONYM, jako...
někdo.

Nejsem anonym :) Už jsem se registrovala a paní to ví :).

7.8.2016 12:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.187

Pardon .

7.8.2016 13:56
Terka hamanová

XXX.XXX.7.220

Chcete fotku toho jak nemá zuby. Má je, a asi bysme nežádali o radu jen tak pro srandu.

7.8.2016 14:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Chcete fotku toho jak nemá zuby. Má je, a asi bysme nežádali o radu jen tak pro srandu.

Můžete ji sem dát?

7.8.2016 14:17
awake

XXX.XXX.115.226

? Každé štěně má zuby a každé štěně kouše

7.8.2016 14:36
conty

XXX.XXX.103.249

A jak je v tuto chvíli tedy staré?

7.8.2016 15:22
zelenoockaa

XXX.XXX.237.2

Náš taky kousal, nekdy stiskl hodně ale když se přezubil, úplně přestal. Ale brali jsme ho od maminky až ve třech měsících. Už věděl ze se do lidí nekouše, přece jen takhle malé štěně ještě nebude vědět co si může dovolit.

7.8.2016 18:29

Kombinace bígla a jacka není moc dobrá volba. Jsou to lovečtí psi, mají v sobě dost ostrosti a temperamentu a nebude jednoduché ho vychovat. Měla sem bígly a opravdu i malé dvouměsíční štěně se dokáže pěkně rozparádit, nedá se mluvit o agresi, ale koušou a vrčí opravdu pěkně Pro zadavatele, prostě ho vychovávejte, hrajte si s ním, unavte ho, nabídněte mu místo rukou hračky na kousání přistupujte k němu trpělivě a vlídně. přihlašte se s ním do nějaké školky pro štěnata at vám poradí co a jak. Protože opravdu vychovat tuhle kombinaci bude pro začátečníka dost těžké.

8.8.2016 14:47
MiNiChaKo

XXX.XXX.127.13

My máme psa, vzali jsme si ho (zachránili), když mu bylo 5 týdnů a taky dost kousal. Odnaučili jsme ho to to tak, že pokaždé, když hodně kousl, tak jsme řekli hlasité, Au!" a když v tom pokračoval rázně jsme řekli, Málo!" ale neodnaučil se to na 100%.. do teď a to už je mu 7 let, když se rozdovádí, tak dost kouše do rukou a taky do krve, stačí říct, Au, málo!" a on okamžitě zeslabí stisk. :)
To štěně to jeho máma ani nestihla naučit, jak silně může stisknout, musíte ho to naučit vy! :) Ale nikde není napsané, že se to naučí.
Ale jak už tu bylo napsáno, chybu jste udělali už v tom, že jste si koupili tak mladé štěně, které má být ještě u matky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík