Chtěli jsme fenečku, máme psíka, chtěli jsme štěňátko, máme 10 měsíců, chtěli jsme 3 a více kil, máme pouhé 2 kila.
Tak tedy je to jorkšírek přes zařízení na pomoc pejskům, paní se již o něj z náhlých zdravotních důvodů nemohla dále starat.
Takže kdopak má doma jorkšíra, prosím o vaše zkušenosti... kosmetika, strava, atd. za jakékoliv rady budu moc ráda.
Psíkovi nestojí ouška, to už asi nepostavíme, že?
Nemá sestouplé varlátko, nutná operace dobudoucna, vykastrovat totál, nebo to jedno ponechat?
Značkuje venku o sto šest, doma už se mu taky párkrát povedlo, jde to nějak odnaučit? Nechytla jsem ho u toho, proto ho nekárám...
Je lekavý a bojí se cizích lidí... Žil do svého půl roku jen se psy, než si jej paní vzala, týden se ji schovával a nechtěl žrát, podařilo se jí z něj udělat mazílka, chtělo to hodně trpělivosti.
U nás na lidi si pomalinku zvyká, ale cizích, nebo i babičky dědy se zatím stále bojí. Ikdyž se ale bojí, není zákeřný, nekouše, neštěká.
Paní bohužel mylně byť lehce, když se vyčůral, či značkoval smotanými novinami asi plácla, prý už reagoval jen na šutění novin... no asi ne jen novin, lekavý je dost a nedej bože se k němu sehnout, udělat prudký pohyb. Nás už se ale nebojí, hurá, je to i mazílek.
Moc nepapká, nevím jak to udělat, aby se rozkrmil, nedávám ani pamlsky a potřebuju pomalu začít s povely, aspoň nejzákladnějšíma, abychom si trošku porozuměli... ale když pamlsky ne tak jak? Jak dát dokupy stravu, režim?
S paní chodil co dvě hodiny ven, lítat se psama, byla v důchodu, u nás to takto nepůjde. Po prázdninách bude doma cca 5-6 hodin sám. Jak nejlépe přivykat?
Miluje víc psy, když s nimi žil půl roku, než lidi, ikdyž nás už nespustí z očí a všude za námi jde jak ocásek... ale vzdycky si hlídá kohokoliv u dveří, protože, co kdyby se šlo ven? To se asi nezmění co? Navíc na dvoře má bratr borderu fenu a prostě je to pes s kterým by chtěl být, mít tu možnost... jen my chceme, aby si hlavně zvykal na nás, aby byl s námi... v naší smečce. Nemluvě o tom, že bordera je velká, těžká, hluchá a neohrabaná... zachráněna před utracením. Ta ho jednou packou zašlápne a kvíknutí psa neslyší... navíc fena a následně psa značkování a tak... Dá se to zvládnout, máte to někdo podobně? Jak to zvládáte?
Takže tak, kdo může poskytnout jakoukoli radu na cokoliv, ať již ohledně stravy, starosti o srst, uši, cokoliv, povelů, bázlivosti, jak trénovat odnaučovat... budu moc ráda, díky moc.
Nedávno jsem na vás myslela, pamatuji, že jste se rozhodovala nad plemenem malého pejska, jste to vy že? A na hluchou borderu si taky pamatuji, ale to už jsem nevěděla, že jste vy. Tak máte zachráněného parťáka, přeji hodně štěstí.
Ještě něco málo poradím, když už jsem napsala, uši se nepostaví, asi bude něčím šmrnclí. A rozjedla bych pejska masem, nevím jestli budete krmit granulemi nebo přirozeně? Ale psům masíčko chutná víc než granule. Zbytek nechám na zkušených a klidně pošlete fotku.
Pamlsky ne ?
Proč ne ?
Můj číva na 14 měs. dostal nápad, že si mou kuchyň označí.
Chvíli vše v pořádku, pak začal pochodovat a čmuchat po kuchyni a šup,
k mému úžasu si značkoval nohu stolu.
Barák byl dokořán, ven mohl a může. Sjela jsem ho a jel... za chvilku
měl nutkání znova.
A zadařilo se mu, koukám na něj při vaření, nestihla jsem...musel ven,
domů mohl až když jsem se "tomu" mohla plně věnovat
a být o půl vteřiny rychlejší než on.
Byla jsem. Nenechala jsem ho, už ani jednou.
A stačil jediný den důslednosti.
Pamlsky ne, ne že bych nechtěla, ale nežere granulky, neboli miniaturně třeba večer, tak jsem myslela, že nejdřív nějak zvládnou pravidelnou stravu, pak pamlsky, protože ty jsou chutnější ne? Tedy on celkově skoro nežere a nevím jak na to a jaké jsou ty nejlepší výživově i chutí aby je zblajzl... Jinak ano pamlskama vím, že ho naučím, ale zatím moc nemá chuť..
Andrýsek3
napsal(a):
Nedávno jsem na vás myslela, pamatuji, že jste se rozhodovala nad plemenem malého pejska, jste to vy že? A na hluchou borderu si taky pamatuji, ale to už jsem nevěděla, že jste vy. Tak máte zachráněného parťáka, přeji hodně štěstí.
Ještě něco málo poradím, když už jsem napsala, uši se nepostaví, asi bude něčím šmrnclí. A rozjedla bych pejska masem, nevím jestli budete krmit granulemi nebo přirozeně? Ale psům masíčko chutná víc než granule. Zbytek nechám na zkušených a klidně pošlete fotku.
Ano jsem to já..
rapotacka11
napsal(a):
Pamlsky ne ?
Proč ne ?
Můj číva na 14 měs. dostal nápad, že si mou kuchyň označí.
Chvíli vše v pořádku, pak začal pochodovat a čmuchat po kuchyni a šup,
k mému úžasu si značkoval nohu stolu.
Barák byl dokořán, ven mohl a může. Sjela jsem ho a jel... za chvilku
měl nutkání znova.
A zadařilo se mu, koukám na něj při vaření, nestihla jsem...musel ven,
domů mohl až když jsem se "tomu" mohla plně věnovat
a být o půl vteřiny rychlejší než on.
Byla jsem. Nenechala jsem ho, už ani jednou.
A stačil jediný den důslednosti.
Já bych ho ven pustila, ale je tam velká, těžká, neohrabaná, hluchá bordera a pejsek je u nás od pondělí, tak aby se někam neztratil, nezmiznul, neutek, ještě to tu musí pořádně poznat.
Ale přes den to neudělá, jme všichni doma, asi to zvládne přes noc, nebo to nevydrží nevím, prostě ráno je někde načůráno...
Terven
napsal(a):
Sjela jsem ho a jel...
Pokud Bledule píše, že pejsek je lekavý, bojí se šustění novin a prudkých pohybů...asi bych s tím sjížděním za cokoliv počkala.
To si právě taky myslím... vím, že to s ním bude složitější i s tím učením se něčemu, ale je kouzelný, milý prďolka.
Hlavně naučit žrát a potom i ty pamlsky budou moci přijít na naučení..
NEBO ještě jinak... vím, že pamlskama se psi učí, ne, že bych nechtěla dát...
Měla jsem za to, že nejdřív zpravidelnit čas stravy, ale aby žral, což on nějak nevím co mu dát, kdy a jak, aby to zblajznul...
Prostě poraďte, jak krmit 10 měsíční štěně, co doporučíte, jak to dělat, uplně pro blbého...
Asi míval mlsky, nebo Frolíky, paní se domnívala že jsou nejlepší co může být, ale já chci ho naučit na výživné kvalitní granulky.. večer si rát dá vařené maso.. přes den do ničeho nedloubne a má tu tři druhy... což je špatně, aby to měl stále v misce... tak nevím, zatím jej poznávám a nevím jak na to žrádlo. Tak tedy poraďte, jak to udělat a co, když už vybrat za značku, když už jej k tomu budu přesvědčovat, je to střízlík...
Bledulebledá
napsal(a):
To si právě taky myslím... vím, že to s ním bude složitější i s tím učením se něčemu, ale je kouzelný, milý prďolka.
Hlavně naučit žrát a potom i ty pamlsky budou moci přijít na naučení..
Já bych se kvalitních pamlsků nebála, naopak - myslím, že mohou pomoci pejska rozežrat a při výchově a budování vztahu udělají obrovskou službu.
U psů to nevnímám jako u dětí "...neobědval jsi, nesmíš bonbón"
Terven
napsal(a):
Já bych se kvalitních pamlsků nebála, naopak - myslím, že mohou pomoci pejska rozežrat a při výchově a budování vztahu udělají obrovskou službu.
U psů to nevnímám jako u dětí "...neobědval jsi, nesmíš bonbón"
Jsem ráda za každou radu... jen jsem myslela, že díky dobrým mlskům už pak nezbyde místo na ne tak asi voňavé, byť kvalitní, výživné granule.
Nevím, jen se učím a děkuju za každou radu...
A tedy jaké ty kvalitní to jsou? Mám právě co je tam... už nemám obal, ale přes 90 procent masa... tím se nakrmí a nedá si večer jídlo... ?
Jen se ptám, asi ho tedy se pokusím tímto rozežrat, ale asi si mi granulku večer už nedá...
rapotacka11
napsal(a):
Zkuste krmit jinak = pestře.
Nemusí být jen na granulkách.
Jak pestře, prosím podrobněji, nevím právě jak, proto se ptám.
Večer rád vařené kuřecí nebo vepřové, že udělám vývyr pro nás a maso mu dám, ale třeba zeleninu si nedá... Možná i když čeká na maso na večer, nedá si granulku celý den...?
Nebráním se masu, jen asi nesežere vše ostatní, tak to nebudu umět vyvážit...
Lexaurin
napsal(a):
Hlavne mu nastavte rezim vy. Rano treba maso, vyvar, priloha, vecer granule-dala bych to Platinum, je chutne. Pripadne i to zalit vyvarem. Pslvi dodava jistotu to, co je konstantni. Pokudbudetd porad zkouset a menit, nenybyde ji. Takze jistota napred y experimenty pozdeji.
Tak tedy jestli je Platinum top a výživově podobné či lepší jak třeba Apwals půdu do nich.
Přílohy nežere... Mrkev, rýži, nežere skoro nic právě... masa večer taky jen trošku, je to střízlík.. ráda bych aby trošku nabral...
Jen prostě nevím jak to udělat a jak začít, jak to nastavit... a asi brát misku, když si nedá a dàt v dalším krmení, že?
Kolikrát 10 měsíční štěně má žřát?
Proč ho nepustíte ven k borderce?
No a co, že je hluchá? Není přeci k tomu i blbá
10ti měsíční pes už taky není neohrabané motovidlo.
Do jídla bych ho nenutila, existují i "nežraví" psi a vystačí si s malou porcí celý život.
Radši bych ho nechala vylítat venku s borderkou, pak by se mu apetit určitě zvedl.
Bledulebledá
napsal(a):
Má tu na výběr Brit care puppy lamb & rice i salmon & potato, Finest se zverimexu a pred tím jsem zkoušela nachystat Apwals...
Teď to tu má, že nevím co si vybere a u čeho zůstanu, pokud by bylo něco lepšího, klidně mu to koupím a z hladu si to nakonec přece vezme...
Jak jsem psala-nenechala bych ho vybirat-bud to, co dostavalo nebo Platinum. Proste pokud to bude stene, kdo ridi vase chovani, jjstotu mu nedodate nikdy.
Bledulebledá
napsal(a):
Tak tedy jestli je Platinum top a výživově podobné či lepší jak třeba Apwals půdu do nich.
Přílohy nežere... Mrkev, rýži, nežere skoro nic právě... masa večer taky jen trošku, je to střízlík.. ráda bych aby trošku nabral...
Jen prostě nevím jak to udělat a jak začít, jak to nastavit... a asi brát misku, když si nedá a dàt v dalším krmení, že?
Možná mne tu ukamenují, ale fungovalo to zatím u všech mých psů i u psů v rodině a kamarádů (prostě to tak děláme všichni ), tak to poradím i Vám.
Je na Vás, jestli to zkusíte nebo vyzkoušíte jinou metodu.
Nasypte ráno do misky granule a nechte misku stát. Nenuťte ho, neberte mu ji. Uvidíte, kdy půjde a granule si vezme.
U nás to tak fungovalo a funguje, žádná fenka se nepřežírala, nepřežírá a nejsou tlusté. V podstatě mají k dispozici jídlo furt, přesto jedí až kolem 18.hod a pak event. některá uzobne těsně předtím než jdou spát. Misky neodebírám a pořád v nich něco mají.
Bledulebledá
napsal(a):
Koupím Platinum a u toho zůstaneme...
Jak jsem psala, nastavte rezim a menit muzete az bude pes jisty. Fiona radi nechat misku k dispozici. Ja mam 3 psy a toto by neslo, takze jsem dala misku a po cca pul hodine uklidila. Hlady neumrel nikdo. . Ale zalivam vonavym
vyvarem tak, aby vyvar byl dole a nahore krupave granulky Nereste u psa co bylo, pes take zije protomnosti.
Fiona.Praha
napsal(a):
Proč ho nepustíte ven k borderce?
No a co, že je hluchá? Není přeci k tomu i blbá
10ti měsíční pes už taky není neohrabané motovidlo.
Do jídla bych ho nenutila, existují i "nežraví" psi a vystačí si s malou porcí celý život.
Radši bych ho nechala vylítat venku s borderkou, pak by se mu apetit určitě zvedl.
Musíme zvykat, ona je opravdu obr a on miniatura vyzáblá dvoukilová... On k ní různě přiskakuje a ona se různě na něj vyvrací a měla ho už i pod sebou a nevíme co udělá... když on je takový střízlík, že se bojíme, aby ho nezalehla, nebo nezlomila packu...
Myslíte že i tak ano? Jen se ptám.
Taky máme pod vratama mezeru, kdy v pohodě proleze, tak aby nezdrhl... nevím jestli by zdrhnul, máme ho krátce a nejdřív si musí přivyknout, ne? Kdy ho můžem pustit... Jak vezme čáru, nedohoníme ho, ještě neumí poslouchat, že by jsme ho vždy přivolali... I tak ho máme pusti za ní samotného, bez vodítka? Mæme zatím strach, máme ho doma 6 dnů..
Nemím vystřihnout část textu tak takto..
On bude asi z těch nežravých.. tedy ale jak učit poslušnost, když jíst nechce... pamlsek možná, ale nažere se toho a nedá si žrádlo a jà budu přemýšlet, kdy dát, kolik a co?
Jde o to, že to nemám zatím zmàklý, nevím jak to nastavit, proto se tu ptán.. na návrhy, jak to zavést.. od malého štěněte bych už to věděla, ale máme ho jen chvíli, tak nevím.
Bledulebledá
napsal(a):
Musíme zvykat, ona je opravdu obr a on miniatura vyzáblá dvoukilová... On k ní různě přiskakuje a ona se různě na něj vyvrací a měla ho už i pod sebou a nevíme co udělá... když on je takový střízlík, že se bojíme, aby ho nezalehla, nebo nezlomila packu...
Taky máme pod vratama mezeru, kdy v pohodě proleze, tak aby nezdrhl... nevím jestli by zdrhnul, máme ho krátce a nejdřív si musí přivyknout, ne? Kdy ho můžem pustit... Jak vezme čáru, nedohoníme ho, ještě neumí poslouchat, že by jsme ho vždy přivolali... I tak ho máme pusti za ní samotného, bez vodítka? Mæme zatím strach, máme ho doma 6 dnů..
Voditko ma mit pes do te doby, dokud neumi privolani. Takze stopovacka a trenovat
Bledulebledá
napsal(a):
Myslím, že by jim to oběma prospělo.
Borderka by nebyla sama a mohla něco odkoukat od slyšícího psa, slyšící pes by mohl něco odkoukat od borderky, která ví, jak to v rodině chodí.
Krom toho si myslím, že psům jejich společnost navzájem vyhovuje, za předpokladu, že si na sebe zvyknout a člověk tomu tak nějak šéfuje.
Už si dost lidí k hluchému psovi pořídilo slyšícího nebo se nebáli vzít si hluchého ke slyšícímu.
Mám malou fenku, které bude 8 let. Od štěňátka je nežravá. Vyzkoušeli jsme vše, od masa vařeného, syrového až po granulky nejrůznějších značek. Sama si vybrala malé granulky Brit Care - jehně s rýží, to jsou skutečně jediné, které je ochotna žrát. Taky jsem zkoušela Platinum, Belcando a jiné, které mi tady radili. Zkuste je také, třeba budou chutnat, když je žere i ta naše vybíravka. Hodně radosti s novým pejskem!
Fiona.Praha
napsal(a):
Myslím, že by jim to oběma prospělo.
Borderka by nebyla sama a mohla něco odkoukat od slyšícího psa, slyšící pes by mohl něco odkoukat od borderky, která ví, jak to v rodině chodí.
Krom toho si myslím, že psům jejich společnost navzájem vyhovuje, za předpokladu, že si na sebe zvyknout a člověk tomu tak nějak šéfuje.
Už si dost lidí k hluchému psovi pořídilo slyšícího nebo se nebáli vzít si hluchého ke slyšícímu.
Odkoukat od slysiciho psa jeho strachy.? Pardon, ale odkoukava se od vychovaneho zvladnuteho psa, tyto rady jsou ponekud mimo, aby dospela bordera odkoukavala od stenete jakozto uzlicku nervu
Lexaurin
napsal(a):
Odkoukat od slysiciho psa jeho strachy.? Pardon, ale odkoukava se od vychovaneho zvladnuteho psa, tyto rady jsou ponekud mimo, aby dospela bordera odkoukavala od stenete jakozto uzlicku nervu
10ti měsíční pes než až zas takové štěně.
Proč by od něj měla bordera odkoukávat jen to špatné? Proč by nemohla odkoukat to dobré, co se třeba naučí on sám tím, že slyší?
On by se v její blízkosti cítil určitě lépe, právě proto, že jsou to psi.
Ale hádat se nebudu.
Nejlepší bude držet je co nejdál od sebe.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bledulebledá
napsal(a):
Pokud budete chtít, mohu Vám napsat do zpráv postup přípravy krmení, třeba by mu zachutnalo
Taky máme jorka a se žrádlem docela boj. chovatelka mě na to upozornila jak podlehnu jejímu pohledu je konec až kolem roku se to zlepšilo ale i tak po 1kg krmiva musim dát jiné a je spokojená, víc než 1,5kg prostě žrát nebude byly granule které ani nevzala do pusy a ted po venčení už stojí u misky, sežere dávku a to samé je i večer po venčení ale střídam. u jedněch granulí by byl po měsíci boj. ty co nechtěla tam mohl mít celý den a nevzala si nic, pokud jí chutnají tak by sežrala klidně dávku na pár dní .
Fiona.Praha
napsal(a):
10ti měsíční pes než až zas takové štěně.
Proč by od něj měla bordera odkoukávat jen to špatné? Proč by nemohla odkoukat to dobré, co se třeba naučí on sám tím, že slyší?
On by se v její blízkosti cítil určitě lépe, právě proto, že jsou to psi.
Ale hádat se nebudu.
Nejlepší bude držet je co nejdál od sebe.
A muzete mi rici, jak pes rozlisico je dobre a co spatne? Pro psa je chovani proste chovani. Dobre ci spatne urvuje clovek.
Vy jste se upnula na borderu a uceni. Zadavatelka ale resi sveho psa.
Tedy, zacit jako od stenete, vybudo at vztah, lsa na sebd
e navazat, borderu nereste.
Lexaurin
napsal(a):
A muzete mi rici, jak pes rozlisico je dobre a co spatne? Pro psa je chovani proste chovani. Dobre ci spatne urvuje clovek.
Ano, tak nějak, řeším svého psa, ne borderu.
Lexaurin
napsal(a):
Neupnula jsem se na nikoho.
Neřeším borderku, snažila jsem se poradit.
A upřímně nebaví mne se dohadovat o každém slovu, které jsem napsala nebo někdo ho napsal jiný. Ani tolik času nemám.
Z toho vznikají zbytečné hádky o ničem a to mne fakt nebaví.
Poradila jsem, jak bych to dělala já a to je vše.
Vy byste asi postupovala jinak.
Zadavatelka se musí rozhodnout, jak bude pokračovat se svým psem.
Bledulebledá
napsal(a):
Jsem ráda za každou radu... jen jsem myslela, že díky dobrým mlskům už pak nezbyde místo na ne tak asi voňavé, byť kvalitní, výživné granule.
Nevím, jen se učím a děkuju za každou radu...
A tedy jaké ty kvalitní to jsou? Mám právě co je tam... už nemám obal, ale přes 90 procent masa... tím se nakrmí a nedá si večer jídlo... ?
Jen se ptám, asi ho tedy se pokusím tímto rozežrat, ale asi si mi granulku večer už nedá...
Podle mě ve zwerimexech je kvalitních pamlsků minimum. Nejde jen o obsah masa, jde hlavně o fůru přidané chemie...
Pamlskovala bych klidně kvalitníma granulkama - taky to tak dělám. Krmím střídavě Marp holistic a Barking heads - u pidipsa máte výhodu, že vás finančně nezruinují ani ty nejkvalitnější.
Pak dávám sušené minizlomky vnitřností od Mapes
http://www.mapes.cz/mapes/index.php/assort/list/page
slyšela jsem chválu i na tyhle
http://www.krmiva-pucalka.cz/pamlsky-pro-psy
No a někteří zdejší uživatelé s úspěchem ledacos suší v sušičce, což je určitě ideál.
Takové pamlsky považuju za výživově hodnotnější než většinu běžně používaných granulí, tudíž by mi bylo fuk, že jim zabírají místo. A ono s jídlem roste chuť, takže třeba se pejsek spíš rozežere, než aby pak už nechtěl
Naše malá třeba moc miluje kousek banánu, kousek jablka, trošku medu, pak třeba kokos, žloutek, čtvrt lžičky chia semínek apod. - pospojovat bílým jogurtem- to je na vrcholu blaha.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můj chrťák byl taky nežravka, dost jsem si z něj zoufala, vždycky jsme koupili pytel granulí, který nakonec skončil u nějakého kamaráda se psem, který byl ochotný to jíst...
Nakonec jediné co pozřel byly světe div se marketovky chappi...to jsme zjistili na návštěvě u známých, když jejich psovi vypucnul misku (pozor toto není rozhodně rada je kupovat), takže měl standardně v misce nasypáno...ale jedl s mými dětmi, kašičky, masíčko, rybičku...prostě, co se vařilo dětičkám dostal taky, granulí si pár zobnul třeba v noci, ale miska mu vydržela cca čtyři dny...teď vám neradím, abyste to dělala taky tak, jen že vím, co je to mít nežravého psa (rady typu, žádný pes ještě hlady neumřel, počkala bych až vyhladový... u mě tedy neprojdou, když vám štěně resp. pes ve vývinu nejí třeba tři dny, tak já na to teda nervy nemám)
Takže přeju, abyste se hezky rozpapali...abyste našli to NĚCO co bude pejskovi chutnat
Terven
napsal(a):
Podle mě ve zwerimexech je kvalitních pamlsků minimum. Nejde jen o obsah masa, jde hlavně o fůru přidané chemie...
Pamlskovala bych klidně kvalitníma granulkama - taky to tak dělám. Krmím střídavě Marp holistic a Barking heads - u pidipsa máte výhodu, že vás finančně nezruinují ani ty nejkvalitnější.
Pak dávám sušené minizlomky vnitřností od Mapes
http://www.mapes.cz/mapes/index.php/assort/list/page
slyšela jsem chválu i na tyhle
http://www.krmiva-pucalka.cz/pamlsky-pro-psy
No a někteří zdejší uživatelé s úspěchem ledacos suší v sušičce, což je určitě ideál.
Takové pamlsky považuju za výživově hodnotnější než většinu běžně používaných granulí, tudíž by mi bylo fuk, že jim zabírají místo. A ono s jídlem roste chuť, takže třeba se pejsek spíš rozežere, než aby pak už nechtěl
Naše malá třeba moc miluje kousek banánu, kousek jablka, trošku medu, pak třeba kokos, žloutek, čtvrt lžičky chia semínek apod. - pospojovat bílým jogurtem- to je na vrcholu blaha.
Moc děkuji, takto jsem to potřebovala mít napsané... konkrétně... abych si udělala obrázek co a jak, protože fak nejsem znalec a potřebuji trošku nakopnout, poradit, jak to dělá někdo jiný a pak třeba vyzkoušet a přizpůsobit okolnostem.
Určitě mě cena granulí nezajímá, to kolik sní mě opravdu nezrujnuje a chci pto něj kvalitní, výživné granulky...
Případně doplněny večer, nebo ráno vařeným masíčkem...
Taky je dobrá složením Acana, že? Díky.
Tady nejdete hodnocení různého krmení pro pejsky
http://www.psikrmivoradce.cz/.
Bledulebledá
napsal(a):
Moc děkuji, takto jsem to potřebovala mít napsané... konkrétně... abych si udělala obrázek co a jak, protože fak nejsem znalec a potřebuji trošku nakopnout, poradit, jak to dělá někdo jiný a pak třeba vyzkoušet a přizpůsobit okolnostem.
Určitě mě cena granulí nezajímá, to kolik sní mě opravdu nezrujnuje a chci pto něj kvalitní, výživné granulky...
Případně doplněny večer, nebo ráno vařeným masíčkem...
Taky je dobrá složením Acana, že? Díky.
Jj, bezobilná Acana...pak jsem slyšela chválu a i složením se zdají OK granule Artemis- mají i speciální řadu pro malá a trpasličí plemena
http://www.artemispetfood.eu/cz/produkty/granule-pro-psy/
Když projedete zdejší granulové diskuze, které jsou tu pořád dokola, najdete i jiné tipy.