Malinký dotaz - pořízení čivavy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

TerinkaTerinka

7.8.2016 18:55
TerinkaTerinka

XXX.XXX.222.146

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat chtěla bych si pořídit dlouhosrstou civavu a už ji mam i zamluvenou, ale přijde mi ze 3000 tisíce (Kč) je nějak malo(je taky bez PP al to je asi jasné, vim ze s papíry je to jistější ale on se mi tak líbil ze na toto nehledim) tak se bojím aby nebyla třeba z mnozirny nebo třeba neměla nějakou nemoc a nebo při nejhorším to ani čivava nebyla prostě jsem se chtěla zeptat jestli to mohu nějak poznat pro četl a jsem spoustu diskuzi a knih či internetových článku, ale tohle se člověk prostě nedozví. Potom bych ještě prosila o nějaké typy či figle noc děkuji za odpověď (prosím nekritizujte mou nezkušenost) Terezka S. (P.S- Foto je on).

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.8.2016 18:57

Troll?

7.8.2016 19:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

TerinkaTerinka napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat chtěla bych si pořídit dlouhosrstou civavu a už ji mam i zamluvenou, ale přijde mi ze 3000 tisíce (Kč) je nějak malo(je taky bez PP al to je asi jasné, vim ze s papíry je to jistější ale on se mi tak líbil ze na toto nehledim) tak se bojím aby nebyla třeba z mnozirny nebo třeba neměla nějakou nemoc a nebo při nejhorším to ani čivava nebyla prostě jsem se chtěla zeptat jestli to mohu nějak poznat pro četl a jsem spoustu diskuzi a knih či internetových článku, ale tohle se člověk prostě nedozví. Potom bych ještě prosila o nějaké typy či figle noc děkuji za odpověď (prosím nekritizujte mou nezkušenost) Terezka S. (P.S- Foto je on).

NEKUPOVAT.

7.8.2016 19:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

Viděla jsi rodiče a sourozence?

TerinkaTerinka

7.8.2016 19:49
TerinkaTerinka

XXX.XXX.222.146

Ne neviděla jsem je, ale píše ze rodiče jsou k vidění a sourozence zatím pouze na fotce.

7.8.2016 19:51
bhk

XXX.XXX.210.102

Terezko, když je pejsek bez pp tak ti žádná rada ani trik opravdu neodhalí co z psíka vyroste.
Raději ještě počkej, našetři a kup psa z prověřené chov.stanice.

7.8.2016 20:03
awake

XXX.XXX.115.226

3000 Kč je málo za psa o kterém nic nevíte? Pokud nehledíte na původ, tedy že kupujete opravdu čivavu klidně dejte 3000 Kč za křížence. To je Vaše volba.
Vy nevíte jestli není štěně z množírny nebo jestli bude čistokrevné? Co čekáte za 3000 Kč? Zázraky? Hlavně aby bylo odčervené, očkované a mělo v době odběru alespoň 600 g. Čím víc tím líp, jinak Vám může umřít. To snad víte. Víte doufám co je fontanela, luxace, hypoglykémie.
Vy se nepojedete podívat ještě před odběrem aby jste viděla kde a jak štěně vyrůstá? Nebo co od nás chcete slyšet? Že chovatele známe a má zaručeně čistokrevná, zdravá štěňata bez PP po vyšetřených rodičích. Levně je dává proto že chce aby mělo čivavu co nejvíc lidí a není vydřiduch?

7.8.2016 20:05
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Rodiče to ví?

7.8.2016 20:10

Terinko, čert vem, že to bude kříženec, čert vem ty tři tisíce...ale bacha na zdraví, aby se ti to neprodražilo třeba na následných operacích a léčbě...to potom může vyjít levněji štěňátko s PP.

7.8.2016 20:18
LájošM

XXX.XXX.14.251

Ano, budete mít psa z množírny a nebude to čivava.
Záruka plemene je pouze průkaz původu.
I kdyby vám ukázali bůhví kolik čivav, nikdy nevíte, že jsou to opravdu rodiče toho štěněte.
Za ty peníze kupujete podvraťáčka a ještě podpoříte množitele.

TerinkaTerinka

7.8.2016 20:29
TerinkaTerinka

XXX.XXX.222.146

Nechci byt nějak hrubá ale jsem jaksi dospěla... A jenom ta přezdívka je dětská...

7.8.2016 20:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nechci byt nějak hrubá ale jsem jaksi dospěla... A jenom ta přezdívka je dětská...

Ovšem vzhledem k dotazu, si ostatní ( i já) myslí, že jste dítě.

7.8.2016 20:38
apbtbreeder

XXX.XXX.77.46

Asi nejen ta prezdivka...

7.8.2016 20:40
apbtbreeder

XXX.XXX.77.46

Kdyz jste dospělá, urcite zvladnete par mesicu vydrzet, nasetrit na psa z poctiveho chovu s rodokmenem a najit si spojeni, ze ktereho vzejde krasne stene bez otazniku. Tak to delaji dospeli lide.

7.8.2016 20:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

A proto jste se podepsala Terezka S

Odkud si chcete tu čivavu pořídit?
Podle úvodního dotazu jsem myslela, že přihodíte fotku, abychom se koukli, jestli štěně vypadá jako čivava nebo ne.

7.8.2016 20:43
awake

XXX.XXX.115.226

Tak ona čivava s PP se dá sehnat i za 6000 Kč.

TerinkaTerinka

7.8.2016 20:45
TerinkaTerinka

XXX.XXX.222.146

Ale, vy me jaksi špatně chápete me jsou jedno tři, deset, klidně i dvacet tisíc, ale me se prostě hrozně líbil a bojím se ze mi to přijde moc levné to je vše ne je jedno jestli bude s PP nebo bez a i cena já ho chci jako mazlíčka a aby se mi líbil což je asi jasné a to je vše a o peníze mi opravdu nejde.

7.8.2016 20:47

Já si to teda nemyslím. Ale zpět k věci - jedno jestli to je čivava nebo kříženec (pokud tedy nechcete založit chov čistokrevných čivav :D ) ale hlavně aby bylo štěndo zdravé. A to nejlépe posoudí veterinář. Pokud je majitel "normální" domluvíte se třeba, že zajedete se štěnětem k vetovi. Pokud vám to teda za to stojí, protože se to ještě víc prodraží. Ale zajedtě se za pejskem podívat a sama můžete posoudit jestli mu nic vážného není. Ale s tu množírnou vám neporadí nejsíš nikdo, nevím jak by to šlo zjistit...;).

7.8.2016 20:48
apbtbreeder

XXX.XXX.77.46

A co od nas teda chcete slyset, kdyz ho tak moc chcete? No tak si holcicko kup panenku, ale pak si nestezuj ze ji vypadava kolinko.

7.8.2016 20:49
bhk

XXX.XXX.210.102

Tak tedy - Terezo nekupujte čivavu bez pp - když si dáte trochu práce je tady na téma čivav mnoho diskuzí- mnohdy jde o hororové čtení zejména co se zdraví týká právě u psů bez pp... Jste tedy dospělá a v úvodním příspěvku píšete, že máte načteno, tak sorry, ale málo

Moje rada je stejná - koupit psa z prověřené ch.st jinak nevíte co Vám z toho vyroste...

7.8.2016 20:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Ale, vy me jaksi špatně chápete me jsou jedno tři, deset, klidně i dvacet tisíc, ale me se prostě hrozně líbil a bojím se ze mi to přijde moc levné to je vše ne je jedno jestli bude s PP nebo bez a i cena já ho chci jako mazlíčka a aby se mi líbil což je asi jasné a to je vše a o peníze mi opravdu nejde.

Nechápu smysl dotazu - peníze jsou Vám jedno a sPP/bezPP je Vám jedno.
Chcete jistotu, že není kříženec, z množírny a nemocný?
Kdo a jak si myslíte, že Vám to tady zaručí?

7.8.2016 20:51

sisi58 napsal(a):
Ovšem vzhledem k dotazu, si ostatní ( i já) myslí, že jste dítě.

Nechápu proč. Musíte být pořád na někoho tak drzí? :'(.

7.8.2016 20:52
apbtbreeder

XXX.XXX.77.46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já si to teda nemyslím. Ale zpět k věci - jedno jestli to je čivava nebo kříženec (pokud tedy nechcete založit chov čistokrevných čivav :D ) ale hlavně aby bylo štěndo zdravé. A to nejlépe posoudí veterinář. Pokud je majitel "normální" domluvíte se třeba, že zajedete se štěnětem k vetovi. Pokud vám to teda za to stojí, protože se to ještě víc prodraží. Ale zajedtě se za pejskem podívat a sama můžete posoudit jestli mu nic vážného není. Ale s tu množírnou vám neporadí nejsíš nikdo, nevím jak by to šlo zjistit...;).

No treba jak je stene stare, kolik vazi, lustrace tel cisla a mejlu googlem.
U veta je vetsinou potreba si rict co vysetrit, ze srdce nestaci-fontanela, nozky, kolinka, ocicka...
Domluvte se na navstevu a stene si neberte, nechte zalohu oproti smlouve. Prijedte si pro nej az pozdeji k datu odberu
Chtejte videt cely vrh i s matkou.
Co vic? To at nemate horkou hlavu a materske hormony na pochodu vam rikat muzeme, ale bude to k nicemu, pouze se urazite.

7.8.2016 20:52
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

No s tou množírnou, asi bych couvla kdyby bylo štěně bojácné, krčilo se, schovávalo se, tak samo i rodiče, hodně toho jde poznat i z chování psů, v tomhle případě rodičů štěňat k majiteli, jestli k němu jdou a chtějí se mazlit, radostně poskakují kolem atd. nebo naopak jsou vyklepaní, krčí se, chtějí utéct atp. v tom případě bych rychle prchala pryč.

7.8.2016 20:55
Hodonak

XXX.XXX.83.106

Dnes jsem viděl na chovatelské burze v Hodoníně, zavřeně ve výstavní kleci na holuby, mimo jiné /byl to masakr/ štěňata pražských krysaříků. Údajně 9 týdnů, a každé mělo skoro 2 kila. Majitelka měla zabraných asi 8 kotců, od krysaříků, čivav, jorků, a russely. Byl jsem schopný vraždit...

7.8.2016 20:59
awake

XXX.XXX.115.226

Tak když se Vám líbí tak si ho kupte. Máte naše svolení .
Klidně řekněte chovateli že Vám přijde málo dát 3000 Kč za štěně (mě se to tedy zdá až moc na to, že nevíte co Vám z toho vyroste) a přidejte mu třeba 10 tisíc když chcete.
Proč Vám přijde 3000 Kč málo? Jaké myslíte že má chovatel náklady na odchov? Předpokládám, že bude mít chovatel štěňata doma alespoň těch povinných 7 týdnů.

7.8.2016 21:02
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Jinak ceny čivav bez PP se pohybují po shlédnutí bazoše zhruba 3-7 000, takže mě by se spíš zdálo divné kupovat tu dražší

7.8.2016 21:04

Hodonak napsal(a):
Dnes jsem viděl na chovatelské burze v Hodoníně, zavřeně ve výstavní kleci na holuby, mimo jiné /byl to masakr/ štěňata pražských krysaříků. Údajně 9 týdnů, a každé mělo skoro 2 kila. Majitelka měla zabraných asi 8 kotců, od krysaříků, čivav, jorků, a russely. Byl jsem schopný vraždit...

Naprosto tě chápu, a navíc jack raply (:D) držet v kleci je pro ně, který potřebují nekonečně lítat, týrání...

7.8.2016 21:06

Sama mám doma křížence (né tedy čivav)...nejsou to žádní útulkoví pejsci, takže vybírali jsme s rozvahou, takže vím stopro, kdo jsou rodiče, že mají zdravotní testy, kde štěňata vyrůstala a že to není "množka"...
Neznám tolik majitelů čivav, ale jen v mém okolí jsou bez PP tři z toho dvě mají před operací...samozřejmě se to může stát i u psa s PP, ale riziko bude asi nižší, také nejsem člověk, co by při pořízení psa koukal na peníze, už jen proto, že mám velké psy a náklady na jejich "provoz" jsou nemalé, pořizovací cena je v tomto případě banalita...ale apriori koupit štěně, u kterého je toto riziko podstatně větší?...peníze stranou, určitě vám nepřeju, abyste se musela koukat na váš milovaný psí uzlíček jak trpí...to, že se mi štěně líbí je jedno z kritérií, ale rozhodně jediné...
Z vašeho dotazu to na mě působí, že pokud by toto štěndo bez PP stálo např. pět nebo sedm tisíc, tak je vše v pořádku a pochybnosti byste neměla? Neberte to prosím jako útok na vaší osobu, spíš jako prosbu k zamyšlení

7.8.2016 21:17
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Pes Vám do měsíce třebas umře a pak tady budete plakat.
Kór takový pidi pes. Hezký, hezký. Každý je hezký.

A když Vám nejde o peníze, tak k čemu ta obava? Nesmysly píšete. Kupte si ho teda a dejte se na modlení.

7.8.2016 21:37
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Já chtěla vidět tu fotku

7.8.2016 21:55
LájošM

XXX.XXX.14.251

Ona normální dospělá ženská se většinou nepodepisuje jako Terezka. A po ukončení ZŠ nepíše s tolika hrubkama. A neptá se na poměrně triviální věci. Proto i mně přišlo logické, že jde o dítě a mělo by se poradit s rodiči.

I kdyby štěně prohlédlo několik veterinářů, stejně některé vady nemusí objevit. Ano, pozná přibližný věk, poslechne srdce, koukne na fontanelu, ale to je tak vše.

Zadavatelko, pejsek se vám líbí, chcete ho za každou cenu, i když podpoříte týrání jeho matky, sourozenců i budoucích sourozenců. Dokud bude poptávka, budou množit a množit, dokud matka nepadne vysílením. Vaše volba, když na to máte žaludek. Pak ale nevím, proč jste vůbec dotaz zadávala. Určitě byste štěně ve stejné barvě našla i u poctivých chovatelů, s PP, s jistotou, že vám vyroste skutečně čivava.
Ony totiž štěňátka jsou roztomilá a pěkná všechna. A ani jste to "vaše" neviděla ve skutečnosti, možná je jen dobře vyfocené nebo je fotka stáhlá kdoví odkud.

(Jo a 3000 000, - Kč se mi zdá za štěně nějak moc smajlík ).

7.8.2016 22:06
Šarina

XXX.XXX.231.146

TerinkoTerinko... a nemůžete sem dát tu fotku? Když, jak píšete, jste se rozhodla podle ní...

7.8.2016 22:34
awake

XXX.XXX.115.226

LájošM napsal(a):
Jestli to nebude něco takového: https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2789311/civava-dlouhosrsta/

A to je čivava ?

7.8.2016 22:46
Terven

XXX.XXX.160.10

awake napsal(a):
A to je čivava ?

Jistě...šmrnclá pastevcem.

7.8.2016 23:12
Markéta80

XXX.XXX.176.2

LájošM napsal(a):
Jestli to nebude něco takového: https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2789311/civava-dlouhosrsta/

no něco takového to asi bude , uši dolů, hlava jablíčko to neni a dost velké štěně ale on ho někde určitě koupí jen čivava z toho nikdy nebude

7.8.2016 23:31

Dětský nick, dětský podpis, dětský dotaz - jestli jsi opravdu dospělá, tak jsi zřejmě nesvéprávná...

8.8.2016 01:20
koňadra

XXX.XXX.128.31

A co chcete slyšet? Bojíte se, jestli není z množírny? Stejně jste odhodlaná si ho vzít. Cena se vám zdá nízká? Tak klidně dejte množiteli o 10 tisíc víc, určitě se zlobit nebude.
Prostě tenhle dotaz naprosto nechápu.
Jeďte se na štěňátko podívat před odběrem. Zjistíte (možná), jestli je z množírny. Ti fikaní množitelé vám návštěvu umožní, štěňátko nainstalují do obýváku na polštářky, i když jinak je zavřené v kleci někde ve stodole nebo ve sklepě. Možná ho i vykoupají, aby nesmrdělo. A pokud se množitel bude vymlouvat, že návštěva není možná (třeba z důvodu zavlečení nemoci), tak je to na 99 % jasné - je to množírna. Ještě vám nabídne, že štěňátko někam přiveze, abyste to neměli tak daleko, ale ve skutečnosti mu jde o to, abyste ani nezjistili, kde skutečně bydlí. Fígle na to, jak poznat skryté nemoci, prostě neexistují.
Kdybyste tady napsala odkaz na konkrétní inzerát, kde jste štěně objevila, tak by se možná zde našli lidi, co mají s dotyčnou chovatelkou - chovatelem zkušenosti. A možná by vám napsali rovnou, jestli brát či nebrat. Ale tahle je váš dotaz úplně o ničem.
Existuje i možnost, že na fotce je úplně jiné štěně, když si pro něj přijedete, řeknou vám, že umřel, je prodaný apod. a vnutí vám jiného chudáka.
Ale kdo chce kam, pomozme mu tam.
Nikdy v životě bych štěně bez PP nekoupila. Už proto, že nechci podporovat nejen množitele, ale ani lidi, kteří si myslí, že jejich Fifinka štěňátka nutně k životu potřebuje.

8.8.2016 07:51
LájošM

XXX.XXX.14.251

awake napsal(a):
A to je čivava ?

Přece je to tam napsaný, tak to musí být čivava smajlík

Lidská blbost a omezenost je bezbřehá. Peněz mají dost, ale stejně chtějí ušetřit a ještě je jim úplně jedno, že psy týrají (ano, podpora množitelů je to samé, jako by týrali sami).
Žádnou záruku, že jim vyroste ze štěnda čivava nemají, ale do útulku nepůjdou, i když to by bylo mnohem záslužnější, pro ně levnější a vzhled psa bude stejný.

8.8.2016 07:55
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

LájošM napsal(a):
Přece je to tam napsaný, tak to musí být čivava smajlík

Lidská blbost a omezenost je bezbřehá. Peněz mají dost, ale stejně chtějí ušetřit a ještě je jim úplně jedno, že psy týrají (ano, podpora množitelů je to samé, jako by týrali sami).
Žádnou záruku, že jim vyroste ze štěnda čivava nemají, ale do útulku nepůjdou, i když to by bylo mnohem záslužnější, pro ně levnější a vzhled psa bude stejný.

Když on je tak hezkýýý.

A chci a chci a chci!

TerinkaTerinka

8.8.2016 08:42
TerinkaTerinka

XXX.XXX.222.146

Vím, že si asi myslíte, že jsem totálně (jemně řečeno) omezená. Tak bych vám rada vše objasnila. Moje přezdívka- nejsem nesvéprávna, pouze nejsem suchar a přijde mi lepší mit přezdívku nebo nick zdrobněle než mit něco co má každý. Potom proč trvám zrovna na tomto pejskovi... Protože já mám více požadavků než jen barvu. V dotazu je tolik hrubek jelikož píši na mobilu a asi víte jak špatně se na něm píše, takže omlouvám se pokud vas muj dotaz nějak obtěžoval či naštval. Jen tak na konci dotazu jsem psala- omluvte mou nezkušenost...

8.8.2016 08:49

Vím, že si asi myslíte, že jsem totálně (jemně řečeno) omezená. Tak bych vám rada vše objasnila. Moje přezdívka- nejsem nesvéprávna, pouze nejsem suchar a přijde mi lepší mit přezdívku nebo nick zdrobněle než mit něco co má každý. Potom proč trvám zrovna na tomto pejskovi... Protože já mám více požadavků než jen barvu. V dotazu je tolik hrubek jelikož píši na mobilu a asi víte jak špatně se na něm píše, takže omlouvám se pokud vas muj dotaz nějak obtěžoval či naštval. Jen tak na konci dotazu jsem psala- omluvte mou nezkušenost...

Přezdívka co nemá každý - dost dobrý vtip. Zdrobnělina není zrovna originální, těch je tu dost, a navozuje pocit, že se za zdrobnělým nickem skrývá děcko. I na mobilu se dá psát bez hrubek, obecně se totiž spíše nasekají překlepy než hrubky.

Ty jsi vlastně rozhodnutá si to vybrané štěně koupit. Kdyby ses ale zamyslela, a třeba pročetla zde na ifauně pár diskuzí na téma psů bez PP, třeba bys dospěla k názoru, že je blbost si pořizovat psa bez PP, tedy křížence u kterého není zaručeno vůbec nic (rodiče, plemeno), ale koupila by sis psa s PP. Je to ale tvoje volba a jak se říká - kdo chce kam, pomožme mu tam...

8.8.2016 08:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Proč nepřihodíte fotku nebo ten inzerát?
Nebo je Vám opravdu jedno, že by to mohl být kříženec?
Pak fakt nechápu smysl původního dotazu.

8.8.2016 08:52
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Mám psa bez pp a opravdu nedoporučuji to udělat taky. Já se poučila, tak se poučte dřív.

8.8.2016 09:13

Mě osobně kříženci nevadí. Pes jako pes, ne? Pokud to teda není mutant :D Já si nemusím kupovat psa s PP. Jen mi stačí zjitit že je štěně zdravé a šťastné:) a když se jí pejsek tak zalíbil a VÍ že je ZDRAVÝ, ale nemá papíry, tak ať si ho koupí;).

8.8.2016 09:13
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Mě osobně kříženci nevadí. Pes jako pes, ne? Pokud to teda není mutant :D Já si nemusím kupovat psa s PP. Jen mi stačí zjitit že je štěně zdravé a šťastné:) a když se jí pejsek tak zalíbil a VÍ že je ZDRAVÝ, ale nemá papíry, tak ať si ho koupí;).

Ale ona neví, že je zdravý.

8.8.2016 09:21

Andrýsek3 napsal(a):
Ale ona neví, že je zdravý.

Já vím. Však si to musí zjistit ;).

8.8.2016 09:47
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Musím, se zadavatelky v něčem zastat.Soudíte podle přezdívky ? Jako vymyslet nick na ifaunu není tak jednoduché, můžete mít nick pouze takový, který se tu ještě nikdy neobjevil, ale ifaunou prošlo několik tisíc lidí, tedy několik tisíc nicků, mě samotné vyšel nick asi na 5. pokus jelikož předchozí co jsem chtěla zadat byli už obsazené, tak ať se klidně jmenuje Marie Terezie, jestli je dospělá nebo ne vám to neřekne.A víte, že psát bez chyb na mobilu je půlhodinový horor?

8.8.2016 09:57
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Mám technický dotaz.

Jak se stalo to, že diskuse měla v seznamu diskusí název Malinký dotaz a teď má název Malinký dotaz-pořízení čivavy?

8.8.2016 10:00
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Fiona.Praha napsal(a):
Mám technický dotaz.

Jak se stalo to, že diskuse měla v seznamu diskusí název Malinký dotaz a teď má název Malinký dotaz-pořízení čivavy?

No protože to je správce webu a buď. Na žádost téma přejmenoval a nebo zakládá nová "trollí" témata, abychom se tu nenudili a řvali po sobě.

8.8.2016 10:47
LájošM

XXX.XXX.14.251

Fiona.Praha napsal(a):
Mám technický dotaz.

Protože původní název je nic neříkající. Opět to spíš ukazuje na dítě, které kvůli věku ještě neví, jak má název diskuzního příspěvku vypadat. A neumí si přečíst místní manuál diskuze.
Určitě to opravil náš chytrý správce, který chce ušetřit čas těm, které pořízení čivavy nezajímá, aby zbytečně odkaz neotvírali. Díky, že má hlavu a v ní mozek.

8.8.2016 10:54
LájošM

XXX.XXX.14.251

Když jí nevadí kříženec, může si vzít psa z útulku. Záruka zdraví a vzhledu je na stejné úrovni.
Jenže slečna má své požadavky, čivavy s PP se jí nelíbí, protože jí nejde jen o barvu přece. No nevím, o co tedy jde, když jedinec s PP by splňoval standard. Možná ale má jako požadavek delší nohy než je standard, větší hlavu než je standard, jiné uši než je standard. Pak je to v pořádku smajlík

Pokud si nemůžete proklepnout rodovou linii, nikdy nemůžete vědět, jestli máte aspoň šanci na to, aby pes zdravý byl. U psů s PP můžete kouknout na skutečné rodiče a prarodiče, jejich rodiče atd., potomky z minulých vrhů, sourozence. Můžete požadovat doklad o vyšetření patel, můžete si zjistit, jestli se v rodě nevyskytovala srdeční vada, epilepsie apod. To by mne zajímalo, jak byste zdraví posuzovala vy. Že štěně nemá průjem a je roztomiloučké? smajlík

8.8.2016 11:00
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

LájošM napsal(a):
Když jí nevadí kříženec, může si vzít psa z útulku. Záruka zdraví a vzhledu je na stejné úrovni.
Jenže slečna má své požadavky, čivavy s PP se jí nelíbí, protože jí nejde jen o barvu přece. No nevím, o co tedy jde, když jedinec s PP by splňoval standard. Možná ale má jako požadavek delší nohy než je standard, větší hlavu než je standard, jiné uši než je standard. Pak je to v pořádku smajlík

Pokud si nemůžete proklepnout rodovou linii, nikdy nemůžete vědět, jestli máte aspoň šanci na to, aby pes zdravý byl. U psů s PP můžete kouknout na skutečné rodiče a prarodiče, jejich rodiče atd., potomky z minulých vrhů, sourozence. Můžete požadovat doklad o vyšetření patel, můžete si zjistit, jestli se v rodě nevyskytovala srdeční vada, epilepsie apod. To by mne zajímalo, jak byste zdraví posuzovala vy. Že štěně nemá průjem a je roztomiloučké? smajlík

OK, ale nutno dotat a to zcela zásadně. Především té slečně ale nejde vůbec o peníze.

8.8.2016 11:30

Aliens_II napsal(a):
OK, ale nutno dotat a to zcela zásadně. Především té slečně ale nejde vůbec o peníze.

No tak to je dobře, protože šance, že se prohne u vet, je značná. Blbý je, když pak nechají čívu běhat po třech, protože na vet peníze nemají - jako poslední případ od nás z venčení.

8.8.2016 11:53
awake

XXX.XXX.115.226

Můžete mi prosím říct jaké požadavky kromě barvy máte na psa bez PP? Mě opravdu nenapadá podle čeho bych si takové štěně mohla vybrat.
Když jsem si kupovala svého psa bez PP zajímala mě jen barva a pohlaví.

8.8.2016 12:24
MiNiChaKo

XXX.XXX.127.13

Strašně ráda bych viděla fotku té 'čivavy' a myslím si, že nejsem sama.
Co se týče té ceny, tak znám jednu množitelku z Moravy, na kterou nejsou zrovna dobré ohlasy. Prý má týdně několik inzerátů na "čivavy" bez PP, hodně lidí ale bohužel naletělo a čivavu si koupili za cenu 3 000, - (za takovou cenu prodává všechna štěňata "čivav"). Když ale prý štěňátko vyrostlo, čivavě se nepodobalo ani trošku. Kolikrát prý kříženec jorka a čivavy, jindy krysaříka a čivavy, potom dokonce jezevčíka a čivavy (což si neumím ani trošku představit). Čivavu bych za 3 000, - bez PP rozhodně nekupovala, ať už by se mi líbila sebevíc. Sama jste psala, že je Vám cena jedno, tak co takhle si pořídit opravdovou čivavu z ověřené chovatelské stanice a mít 99%ní jistotu, že bude zdravá a 100% jistotu, že bude mít vzhled i povahu čivavy? Myslím si, že by jste udělala líp a měla by jste čisté sebevědomí, že jste nepodpořila množitele v pokračování činnosti, při které týrají psy + by jste měla opravdu čivavu jak se patří a ne psa, který se čivavě jen podobá. :) Teď se Vám možná štěně líbí, ale co až vyroste? Co když z ní vyroste kříženec, který se Vám nebude líbit/budete se za ní stydět? Vhodíte jí? Skončí v útulku? Asi bych to zvážila.

8.8.2016 12:53

..." Co když z ní vyroste kříženec, který se Vám nebude líbit/budete se za ní stydět? Vhodíte jí? Skončí v útulku? Asi bych to zvážila."...
Ano, s největší pravděpodobností skončí v útulku. Kde by se tam ti psi jinak brali ? A protože jí na penězích nezáleží, koupí si dalšího adepta ( pokusného králíka ) za další 3000, -.

8.8.2016 13:29
LájošM

XXX.XXX.14.251

awake napsal(a):
Můžete mi prosím říct jaké požadavky kromě barvy máte na psa bez PP? Mě opravdu nenapadá podle čeho bych si takové štěně mohla vybrat.
Když jsem si kupovala svého psa bez PP zajímala mě jen barva a pohlaví.

Každý rozumný člověk chápe, že když existuje nějaké plemeno, chovatelé se snaží o určitý standard. A cíl je, aby se tomu pes co nejvíce podobal. Ideál by byl, kdyby byly všechny dlouhosrsté čivavy stejné (povahově, velikostí, tvarem celého těla, strukturou srsti, zdravím...), jen se lišily barvou, která by ale opět byla ta povolená standardem.

Slečna má ale nároky jiné, což tedy nějak nechápu a bylo by fajn, kdyby to vysvětlila, jsem asi natvrdlý.

8.8.2016 14:05
Markéta80

XXX.XXX.176.2

To bude speciální čivava když ta s PP by určitá kritéria nesplnila .

Spíš by mě zajímalo když někdo chce určitou rasu že riskuje jít do psa bez PP, tam přece záruku nemam vůbec žádnou . Já chtěla určitou rasu takže bylo úplně jasné že chci s PP i když bez PP sehnat by bylo tak jednoduché. ale kolikrát už na štěněti je poznat že z toho určitá rasa nebude, někde mají i fotky matky a je to jasné.3000 za křížence je prostě moc. Pokud bych nechtěla určitou rasu tak pomůžu chudákovi v útulku. Navíc jak bych zjistila jestli je to množírna? nejspíš bude ale to ne každý odhalí a jestli někdo vybírá dle jedné fotky tady v okolí to je vidět hned, jorka má skoro každý ale těch pravých je minimum, jeden vedle je bez pp ale vypadá jako jork- váha, velikost a vzhled ale je mu víc jak 11 let ale ostatní, tu už je poznat na dálku že to čistý jork neni, vzhled většinou dost zvláštní a povaha jorka to taky neni- většina uštěkaní labilní psi. ale nač PP když na výstavy by nejezdili. To já taky výstavy věděla že v plánu nemam a i tak jsme chtěla pravého jorka a ne to co tady běhá v okolí majitelé si myslí že mají jorky ale nemají a mě se pak ptají jak jsme si anší vycvičila že je tak neštěkací, přátelská, nikoho se nebojí a nevěří když řeknu že je klasický jork včetně povahy. Ti jejich před naší zdrhají pod zaparkovaná auta a naše se chce jen pozdravit . jedna paní si vyčítá co koupili, pes fakt labilní, agresivní při sebemenšim pohybu hned po nich jde, štěká pořád a na vše ale že PP nepotřebují takže poučení nulové. Prý měli smůlu

8.8.2016 14:19

To Markéta80 - z těch neadekvátních reakcí některých mrňat je můj pes nešťastný. Vždycky ho držím, protože číhá a pak se rozběhne, tak ať je zbytečně neděsí. Jenže i tak začne prcek řvát, zdrhat, nebo ho panička s panickým výrazem v očích rychle bere do náruče a kouká na mě jak na vraha. No a trdloň nechápavě kouká, jakoby mu ulítly včely a nechápe, protože pár kilových přátel má a v pohodě.

8.8.2016 15:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tedy pokud má někdo nick TerinkaTerinka a podepíše se Terezka a ptá se, jak pozná pejska z množírny a že je do toho jednoho zamilovaná a jiného nechce, a to ho zná jen z fotky, tak to promiňte, ale to mi opravdu na dospělou ženu nepřijde.
Pochybuji že já, ve svém vyšším věku, mohu být na někoho ještě drzá.

8.8.2016 15:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pokud z fotky psa VÍ, že je tento zdravý, tak má vyhráno.
Může se živit tím, že jí budou lidé posílat fotky štěňat, které si chtějí koupit a slečna/paní jím obratem za nějaký malinký peníz napíše, zda štěndo na fotce je nebo není zdravé.

8.8.2016 15:51
Markéta80

XXX.XXX.176.2

To Markéta80 - z těch neadekvátních reakcí některých mrňat je můj pes nešťastný. Vždycky ho držím, protože číhá a pak se rozběhne, tak ať je zbytečně neděsí. Jenže i tak začne prcek řvát, zdrhat, nebo ho panička s panickým výrazem v očích rychle bere do náruče a kouká na mě jak na vraha. No a trdloň nechápavě kouká, jakoby mu ulítly včely a nechápe, protože pár kilových přátel má a v pohodě.

Naše ne, ona neštěká to už musí fakt být že se jí nějaký pes fakt nelíbí ale jinak se hrne ke každému. Občas ty velký na ní koukají nevěřícně . naší nezvedam to je to nejhorší co s edá udělat. vim tady o pár psech co jsou agresivní a je mě jasné že by naše 2kg nic neměla šanci tak s ní přejdu na druhý chodník Chodí tady jedna paní s chrtama vždy min 4 na vodítkách má a naší obchází obloukem že by jí uštvali a naše by za nima hned běžela. ale ač sama mam pidi psa tak mě vadí ti věčně uštěkaní a stačí zadupat a můžou se po.rat chovatelka má 2 feny a poprvé mě s nima šla naproti k autobusu a taky neštěkají jen doma na zvonek a naše taky, to by vzbudila i mrtvého tak jí musim okřiknout a je ticho ale jinak neštěká vůbec velký psi si před naší většinou lehnou. naše by asi taky štěkala kdybych jí začala zvedat před psama do náruče ale jen proto že chce na zem . Její první setkání bylo s fenou zlatého retrívra, lehla před naší na zem a naše kolem ní běhala a očuchávala, naše v tu dobu neměla ani to kilo . naopak po ní šel labilní jako jork ten byl ale fakt psycho a pak majitelka na mě at si jí odtáhnu že se jí chudáček bojí. Až na to že naše byla na vodítku a její labil ječel, skákal až skočil do silnice a naše chudák jen koukala co se děje

8.8.2016 20:59
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

sisi58 napsal(a):
Pokud z fotky psa VÍ, že je tento zdravý, tak má vyhráno.
Může se živit tím, že jí budou lidé posílat fotky štěňat, které si chtějí koupit a slečna/paní jím obratem za nějaký malinký peníz napíše, zda štěndo na fotce je nebo není zdravé.

Sisi, tak už jste zjistila, že to tady není jenom o dotazech na které se dá normálně odpovědět, že? Za takové odpovědi, jsme tady dostávali od vás kázání..:p.

9.8.2016 19:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

Andrýsek3 napsal(a):
Sisi, tak už jste zjistila, že to tady není jenom o dotazech na které se dá normálně odpovědět, že? Za takové odpovědi, jsme tady dostávali od vás kázání..:p.

Nikoli obsah, forma mi neseděla.
Na názor má každý právo. Jen je možné někoho poslat do paďous i hezkým způsobem

Přidejte reakci

Přidat smajlík