AnetaK

XXX.XXX.36.3
Dobrý den,
jaké s ním máte zkušenosti ať už z venčících sobot nebo z převýchovy? Díky za všechny příspěvky.
PSZajímají mě osobní zážitky - ne co se povídá, co někdo psal či co si někdo myslí bez jakékoliv vlastní zkušenosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Osobně si může každý počíst jeho osobní názory. (Nehodící jsou smazány.)
http://www.psycholog-psu.com/poradna/viewtopic.php?f=11&t=698.
AnetaK

XXX.XXX.36.3
Ok. Díky za radu
napsal(a):
Osobně si může každý počíst jeho osobní názory. (Nehodící jsou smazány.)
http://www.psycholog-psu.com/poradna/viewtopic.php?f=11&t=698.
Když "nehodící jsou smazány", tak co si vlastně počtu?

Megí, odkaz na téma "lovení" jsi dala s nějakým úmyslem?
A že jeho nehodící se názory (komu se jako nehodí?kdo maže názory RD na poradně RD? ) jsou smazány - jak vyplývá z formulace tvého příspěvku- to je lehce zmatečné, ne...

Link..jsem zrovna četla, nic cíleného, po třech komentech můj zájem opadl..
Kdo maže na poradně RD příspěvky o tom jak převychovává jezevčíka chycením za krkem a řvaním "tak co hajzle, budeš poslouchat"...no já asi ne.
Jen posílám link na poradnu, z toho se obrázek udělat dá. Z anonymních pomluv ne.
Mně osobně stačí, že vyléčí rakovinu nějakými krystaly. Což říká on sám.
Znám osobně jen jednoho psa co se vrátil ještě víc bojácný, ale jestli dostal lopatou nebo se bál vlaku, kterým tam jel, či na něj RD jen vrčel a kousal ho do tlamy, nevím. Nebyla jsem u toho. Takže nevím nic. Ale je super, že se vrátil, ono se tam pár psů ztratilo, takže ok. Se tam zajeďte v sobotu podívat, ne. K čemu jsou anonymní kecy tu. Na všecky tyhle psychology, výcvikáře apod. Když tu napíšu, že je super a umí to se psy a vůbec je nejí, tak co ? Uvěříte ?
Jediná rada..Pes je živá bytost, nedávat vodítko z ruky.

To ale platí obecně. Byla jsem svědkem výcviku na nedalekém soukromém cvičáku specializujícím se na agility a na kurzy poslušnosti. Výcvikářka - majitelka cvičáku vzala psovodovi z ruky vodítko, zatáhla psa k sobě a za hlasitého opakování povelu psa nutila sednout. Psovod stál a bezradně koukal jak cizí ženská manipuluje s jeho psem. Pes taky zjevně nechápal, proč má poslouchat cizí osobu. Já bych si takové chování k sobě a k mému psovi líbit nedala.
napsal(a):
To ale platí obecně. Byla jsem svědkem výcviku na nedalekém soukromém cvičáku specializujícím se na agility a na kurzy poslušnosti. Výcvikářka - majitelka cvičáku vzala psovodovi z ruky vodítko, zatáhla psa k sobě a za hlasitého opakování povelu psa nutila sednout. Psovod stál a bezradně koukal jak cizí ženská manipuluje s jeho psem. Pes taky zjevně nechápal, proč má poslouchat cizí osobu. Já bych si takové chování k sobě a k mému psovi líbit nedala.
napsal(a):
A sedl si? Nebo ji kousnul

sisi58
napsal(a):
A sedl si? Nebo ji kousnul
Sedl, protože mu pořádně zatlačila na zadek. Byl to mladý pes...

Takhle kdysi vzala výcvikářka z ruky vodítko mému 14ti letému synovi, aby mu předvedla, jak se vodí pes u nohy. Jeho mladá fenka po ní vyjela a čapla ji za nohavici.
napsal(a):
Takhle kdysi vzala výcvikářka z ruky vodítko mému 14ti letému synovi, aby mu předvedla, jak se vodí pes u nohy. Jeho mladá fenka po ní vyjela a čapla ji za nohavici.
A to ma byt spravne? Nic neni tak jednoduche. Pokud je majitel levej na obe ruce, tak take často vezmu jeho psa a ukazu mu to. Ale... musim si byt naprosto jista, ze to psovi nebude vadit a to byva malokdy. Na svych psech predvedu jak na to, ale ti se proste chovaji jinak a nekdy jina moznost proste neni. Ale i tak si nejdriv se psem pohrají abych vedela jak na mne bude reagovat. A hlavne u nás je vycvik hra a kdyz uz se psem nejak manipulovat tak jen tak, ze o tom ani nevi.

anonymx
napsal(a):
A to ma byt spravne? Nic neni tak jednoduche. Pokud je majitel levej na obe ruce, tak take často vezmu jeho psa a ukazu mu to. Ale... musim si byt naprosto jista, ze to psovi nebude vadit a to byva malokdy. Na svych psech predvedu jak na to, ale ti se proste chovaji jinak a nekdy jina moznost proste neni. Ale i tak si nejdriv se psem pohrají abych vedela jak na mne bude reagovat. A hlavne u nás je vycvik hra a kdyz uz se psem nejak manipulovat tak jen tak, ze o tom ani nevi.
Já si myslím, že to hlavně bylo špatně od té výcvikářky. Prostě si honila triko na mladým ( malým) klukovi. Bylo to trochu jinak, než jak popisujete. Prostě přišla, řekla pouhé "dej to sem", popadla vodítko a škubla a v tu chvíli se fenka ohradila a měla ji na sobě. Ano, myslím si, že v tu chvíli to od ní bylo dobře, protože paníkovi by nikdo tímto způsobem brát z ruky vodítko neměl. ( O obranách tehdy neměla ani páru, na cvičáku začínali a byli teprv u chůze).
napsal(a):
Já si myslím, že to hlavně bylo špatně od té výcvikářky. Prostě si honila triko na mladým ( malým) klukovi. Bylo to trochu jinak, než jak popisujete. Prostě přišla, řekla pouhé "dej to sem", popadla vodítko a škubla a v tu chvíli se fenka ohradila a měla ji na sobě. Ano, myslím si, že v tu chvíli to od ní bylo dobře, protože paníkovi by nikdo tímto způsobem brát z ruky vodítko neměl. ( O obranách tehdy neměla ani páru, na cvičáku začínali a byli teprv u chůze).
Myslím, že to dobře je, protože když majitel to vodítko z ruky dá, což by nikdy neměl, musí se ohradit pes.
Tekene

XXX.XXX.60.1
Zkušenost mám, bohužel. Nedoporučuji!
Nevěděl jsem, jak se dá pes silou zlomit během 2 hodin. Nikdy více!
napsal(a):
K problematice vodítko z ruky - o tom, že ta výcvikářka byla... není sporu, ale na druhou stranu pes by neměl NIKDY bez výstrahy reagovat útokem. S obranami to nemá vůbec nic společného, nikdo neohrožoval ani majitele ani psa, takže takový útok je zcela neadekvátní a když nic jiného tak bych se s tím nechlubila. Svědčí pouze o labilitě psa.
Chápu, že pro vás je to psí plus, ale v reálu je to průšvih, že se pes zasekne a s cizím prostě nepůjde je v pořádku, že se cizího bojí, je už horší, ale tohle opravdu není nic k chlubení. Představte si, že kluk bude se psem venku a něco se mu stane ( nedej bože), pes napadne pomáhající a bude prostě zastřelen. To je realita.
Jinak RD - cvok, lhář, ale vyčůranej. Jít k němu se psem - pohroma.

anonymx
napsal(a):
K problematice vodítko z ruky - o tom, že ta výcvikářka byla... není sporu, ale na druhou stranu pes by neměl NIKDY bez výstrahy reagovat útokem. S obranami to nemá vůbec nic společného, nikdo neohrožoval ani majitele ani psa, takže takový útok je zcela neadekvátní a když nic jiného tak bych se s tím nechlubila. Svědčí pouze o labilitě psa.
Chápu, že pro vás je to psí plus, ale v reálu je to průšvih, že se pes zasekne a s cizím prostě nepůjde je v pořádku, že se cizího bojí, je už horší, ale tohle opravdu není nic k chlubení. Představte si, že kluk bude se psem venku a něco se mu stane ( nedej bože), pes napadne pomáhající a bude prostě zastřelen. To je realita.
Jinak RD - cvok, lhář, ale vyčůranej. Jít k němu se psem - pohroma.
..."Chápu, že pro vás je to psí plus, ale v reálu je to průšvih, že se pes zasekne a s cizím prostě nepůjde je v pořádku, že se cizího bojí, je už horší"...
Ještě se k tomu vrátím : Ta fena opravdu nebyla bázlivá, byla velmi vyrovnaná, nekonfliktní ( vůči lidem i psům ) za 15 let života nikoho nekousla, pohybovala se jak ve svém okolí, tak v úplně cizím prostředí absolutně suveréně. Minimálně dvakrát odradila nepříjemného oblezu, který nás obtěžoval...
A ještě měla zvláštní schopnost, po tmě mě provést lesem, jako slepecký pes .
Tak to jste mela stesti. Domnivala jsem se, ze je synova a bez urazeni, vychova teenagrem by se na ni mozna podepsala.jinak ve tme se v lese suverene pohybuje kazdy normalni pes a pokud umi chodit na voditku tak vas povede. Nasi "umi" v neznámem lese vzdy perfektne nabrat smer k autu.

anonymx
napsal(a):
Tak to jste mela stesti. Domnivala jsem se, ze je synova a bez urazeni, vychova teenagrem by se na ni mozna podepsala.jinak ve tme se v lese suverene pohybuje kazdy normalni pes a pokud umi chodit na voditku tak vas povede. Nasi "umi" v neznámem lese vzdy perfektne nabrat smer k autu.
Měli jsme obrovské štěstí při výběru psa. Znáte to : Nejhloupější sedkák, největší brambory.
Btw : Byla synova od první chvíle, kdy ji jako štěně vzal od chovatelky do auta na klín. Bohužel...už je to všechno docela dávno.
Tak jsem dnes zjistila, že se nám sem přestěhoval Desenský nevím jak je to tedy dlouho. Vím, že jsem to zaslechla od paní už někdy v létě, ale moc jsem nevěřila (jedna paní povídala). Dneska jsme jeli k rodičům na návštěvu a v místech kde má údajně nyní být jsem špiclovala. A opravdu, jeho stará maringotka, kotce se psy a spoustu aut a lidí, to i přesto, že lilo jak z konve. Když jsme o 4 hodiny jeli zpět počet lidí byl snad ještě větší.
Neušila jsem, že ho vyhledává tam moc lidí

To je jako s A1 ve vedlejší diskuzi. Kdyby nás sto napsalo, že je to špatně, tak se stále najde dost těch, kteří potřebují psa vychovat a věnovat se mu nechtějí. Tak jako jsme si dřív všechno dělali sami a každý Čech měl 15 řemesel, tak dneska si lidi všechno objednají. Od úklidu až po výcvik psa. Ten úklid pochopím, ale proč si pořizují psa? Když na něj nemají, nebo nechtějí mít čas.

Protože každá pipina musí mít fifinu? Protože každá rodinka musí mít labradora nebo zlaťáka?
Každému se nějaké to plemeno psů líbí. A kdo si může psa pořídit, může buď zapomenout na to, co se mu líbí a pořádně si projít plemena, která může mít. Nebo si prostě toho nádherného asiata, rotwailera, husku..( přidejte podle svých zkušeností ) pořídí a úderem devátého měsíce mu začnou problémy. Popřípadě se mu děsně líbí borderka, bígl, či jack do paneláku, tak proč si to nekoupit. Ten si drbe hlavu dříve. Je tolik psích plenem a nám doma vyšlo tak asi deset, které můžeme mít.
Bavili jsme se to, že je tu v neděli na cvičení. Tak prý je tu už rok a půl a jedna paní se přiznala, že tam s kokrem šla (začal jí startovat po psech a doma zavrčel na dítě) no a prý to probíhalo tak, že vzal psa, praštil s ním o zem a bylo...no fuj
Ten jeho vlk prý přestěhování ani nepřežil...

Nechci se RD zastávat. Sám jsem tam na Vlčárech byl několikrát, včetně soukromé konzultace. Ten člověk opravdu v sobě něco má. Z lidmi to moc neumí, jeho v\stupovaní leckomu nesedí.
Ono je hodně lehké někoho odsoudit na základě nějakého článku někde na netu nebo jpp.
Uvědomte si, jaké psy tam má, a jaké problémy řeší. Tam opravdu končí sranda.
Doporučuji se jet podívat na nějakou fréé sobotu a uděláte si obrázek sami. V jeho okolí se pohybuje jeho "fan klub", tak jak to bývá většinou u více lidí tohoto zaměření, (p. Šusta, Cesar, atd.) no a každý chválí jen to svoje.
Sám válčím s jedním psem a pár cvičáků a cvičitelů jsem si prošel. A názor jsem si udělal. Těžko se to dá pochopit tomu, kdo nemá opravdu vážné problémy.
Takže není dobré dát na první dojem, bez znalosti dalších souvislostí. Toto však platí i v běžném životě.
napsal(a):
Nechci se RD zastávat. Sám jsem tam na Vlčárech byl několikrát, včetně soukromé konzultace. Ten člověk opravdu v sobě něco má. Z lidmi to moc neumí, jeho v\stupovaní leckomu nesedí.
Ono je hodně lehké někoho odsoudit na základě nějakého článku někde na netu nebo jpp.
Uvědomte si, jaké psy tam má, a jaké problémy řeší. Tam opravdu končí sranda.
Doporučuji se jet podívat na nějakou fréé sobotu a uděláte si obrázek sami. V jeho okolí se pohybuje jeho "fan klub", tak jak to bývá většinou u více lidí tohoto zaměření, (p. Šusta, Cesar, atd.) no a každý chválí jen to svoje.
Sám válčím s jedním psem a pár cvičáků a cvičitelů jsem si prošel. A názor jsem si udělal. Těžko se to dá pochopit tomu, kdo nemá opravdu vážné problémy.
Takže není dobré dát na první dojem, bez znalosti dalších souvislostí. Toto však platí i v běžném životě.
Možná je problém v tom, že se psem válčíte místo toho, abyste se domluvili?
Clovek, ktery ma ambici vzdelavat pejskare a " s lidmi to moc neumi", je priblizne stejne roztomila kuriozitka jako zednik, "co to moc neumi s cihlou".
Btw diky za ten odkaz na jeho web, uz dlouho jsem ho nevidel a zda se, ze se pekne rozjel, zazracne energie, obskurni certifikaty, hejbaci gify. Kde jsem to uz jen videl?
http://vesmirnilide.cz/default_cz.htm.
Huskyjanina
napsal(a):
Proč lidi tak rádi slovíčkařej...
To je podstata problému, ne slovíčkaření. Když někdo s někým začne bojovat, je to o síle, ne o komunikaci, a bez té se se psem dobře dělat prostě nedá, i když vyznavači tzv. pozitivní motivace nebo teorie dominance vám to budou vyvracet.

Vůbec mne a psa, jeho minulost, povahu, čím si prošel a jaké neustále řešíme problémy a to prosím pohořeli i jo "borci"...neznáte. A zase hned chcete dělat soudy. Přesně tak jak jsem to psal výše o RD.
Navíc všude jde pouze o peníze až v první řadě.
A tak dobře -my teda "neválčíme" ale "komunikujeme".
Nedá mi to nereagovat, znám R.Desenského osobně, ze zvědavosti jsem u něj byla.Mám smečku psů, vychovanou smečku, nemám všechny od štěněte.Nicméně, můj názor je a po více jak 20 lety, co se zabývám kynologií, že zlomit psa umí ktekterý zkušenější pejskař, Desenský dle mého něco umí, ale určitě to není všemocný bůh, kterého z něj dělají jeho příznivci. Jen mě fascinuje kolik lidí dokáže obalamutit řečmi o kamenech-už nevím jak se jmenovali, o energiích se kterými umí pracovat jedině on a tak podobně, zbytek si nepamatuji.
Je to člověk, co lže a tím je pro mě někým, ke komu bych psa nikdy nedala.

No tak to už je jiný "level" Věř a víra tvá tě uzdraví, spousta lidí cpe do sebe i do zvířat Bachovy kapky, homeopatika obecně, proč ne ? Zkusit se může všechno. Já však na to moc nevěřím, ale nikdy neříkám nikdy, na to už jsem dost starý.
Prostě existuje spousta různých alternativních směrů jak u lidí tak zvířat a kdo posoudí co je správné a co je nesmysl, nebo totální úlet. Já určitě ne.
Proti alternativní medicíně nic nemám, ale mám něco proti tomu, jak tvrdil, že cvičil psy pro ozbrojené složky, bohužel pro něj, opravdu znám lidi, co cvičili a cvičí psy pro ozbrojené složky a od Desenského nikdy neměli ani chlup. A další věc, nemyslím, že je zrovna dobré tahat vlka na vodítku a dělat z něj atrakci a " cvičenou opici ".
Ale no tak...to že se psy umí, to je fakt. To, že to je kecal, to je taky fakt...no stačí projet fb a nebo ifaunu a každej, kdo k psímu kožichu čuchnul víc, jak 5 let se prezentuje, jak kdyby sežral všechnu moudrost, takže žij a nech žít :D...a jinak já si myslím, že naopak je lepší vlka socializovat a brát ho na výlety atd., než ho strčit někam do klece...
Neumi vubec nic, ale i to nic umi skvele okecat a hlavne prodat. Psi NKDY necvicil, natoz pro ozbrojene slozky. Z kazdeho cvicaku byl odejit ne pro svuj sverazny postoj k zivotu, ale z.mnohem závažnější ch duvodu. A tak zije jak zije a jeho cinnost mu ted krasne prochazi a jeste mu to blb... nejen basti ale hlavne plati.
Huskyjanina
napsal(a):
Ale no tak...to že se psy umí, to je fakt. To, že to je kecal, to je taky fakt...no stačí projet fb a nebo ifaunu a každej, kdo k psímu kožichu čuchnul víc, jak 5 let se prezentuje, jak kdyby sežral všechnu moudrost, takže žij a nech žít :D...a jinak já si myslím, že naopak je lepší vlka socializovat a brát ho na výlety atd., než ho strčit někam do klece...
Nesouhlasím. Každý, kdo absolvoval pár seminářů a má svého prvního psa si otvírá výcvikovou školu a pořádá semináře.5 let - to by musel čekat moc dlouho.
Anonymx, nejen výcvikem živ je pes :) Možná neumí psa vycvičit, ale vychovat ho umí dobře. Což si myslim potřebuje většina psí populace. Prošla jsem pár cvičáků, než jsem měla haskouny, tak jsem se známou chodila na čumendu na výcvik a můžu upřímně říct, že to co jsem viděla u Rudolfa, mě co se týká výchovy zaujalo nejvíc...
anonymx
napsal(a):
Neumi vubec nic, ale i to nic umi skvele okecat a hlavne prodat. Psi NKDY necvicil, natoz pro ozbrojene slozky. Z kazdeho cvicaku byl odejit ne pro svuj sverazny postoj k zivotu, ale z.mnohem závažnější ch duvodu. A tak zije jak zije a jeho cinnost mu ted krasne prochazi a jeste mu to blb... nejen basti ale hlavne plati.
Cvičit psa je menší věda než ho dobře vychovat nebo vrátit do života deprivanta nebo agresora, navíc to dává smysl a je to smysluplná činnost, na rozdíl od trdlování po cvičáku, podle mého názoru. Tím se ho nechci nijak zastávat.
scylla
napsal(a):
Cvičit psa je menší věda než ho dobře vychovat nebo vrátit do života deprivanta nebo agresora, navíc to dává smysl a je to smysluplná činnost, na rozdíl od trdlování po cvičáku, podle mého názoru. Tím se ho nechci nijak zastávat.
No zrovna on zasluznou cinnost fakt neprovozuje. Jeho metody jsou zname a s laskyplnou trpelivosti to nema spolecneho vubec nic. A prosim, nechte uz tech vypadu proti cvicakum. Ano jsou i spatne ale mnohem vic je tech dobrych a hlavne, tam to nikdo nedela za penize. Srovnavat jeho cinnost a hratky se svymi psy na cvicacich je silne mimo. To je jak srovnavat praktiky mafie se skolou.
Huskyjanina
napsal(a):
Anonymx, nejen výcvikem živ je pes :) Možná neumí psa vycvičit, ale vychovat ho umí dobře. Což si myslim potřebuje většina psí populace. Prošla jsem pár cvičáků, než jsem měla haskouny, tak jsem se známou chodila na čumendu na výcvik a můžu upřímně říct, že to co jsem viděla u Rudolfa, mě co se týká výchovy zaujalo nejvíc...
Haskoun neni pes na vycvik a vychovat ho umi hodne lidi a zase srovnavat vycvik s vychovou nelze. Takze se vam zas tak moc nedivim, protoze koukanim na vycvik jste se nemohla naucit vůbec nic, natoz o vychove huskyho. A muzete napsat co vas zaujalo u RD?
Ne, vychovat haskyho zas tak jednoduché není, proto má takovou pověst A jak jsem psala, na cvičák jsem chodila dávno předtím, než jsem měla haskouny, tak nevím proč je v tom zmiňujete, když to s nima nemá nic společného :) Koukáním na výcvik se naučíte hodně, ti psi v podstatě fungovali jen na hřišti. Vyšlo se mimo a jak když přepnete čudlík. Jedna zrovna složila zkoušku IPO2 a čuba jí utekla za psama a ona nebyla schopná ji přivolat. Letěla přes silnici, kdyby zrovna jelo auto, tak má po čubě se zkouškou. Jinak to tam bylo hrozně ukřičený, každej po psovi řval povely, furt se tam schylovalo ke rvačkám, prostě všude napětí. Mě to v tu dobu přišlo normální, jsem si řikala, jak jsou nabušený No a pak jsem jela jednou na čumendu k Rudolfovi, nikdo tam neřval, on mluví velice potichu. Povely ani nezaregistrujete. Kam jde, tak se za ním táhne ta jeho smečka. Nikdy se nestalo, že by nějakýho svýho psa neodvolal. Ti psi fungují v podstatě na myšlenku. Pokud je tam nějakej agresor, tak se ho nesnaží hned sejmout, ale v podstatě tu situaci jakoby zlehčí, že se vlastně nic neděje, když si ho cizí pes všímá. Já se svýma psama problém nemám, ale jezdila jsem tam ráda, kvůli tomu klidu, co tam panoval. A jak jste psala, že výchovu srovnávat s výcvikem nelze...tak to rozhodně nelze. Výchova je o hodně důležitější. A to co tady zadavatelka potřebuje, je psa vychovat...
Huskyjanina
napsal(a):
Ne, vychovat haskyho zas tak jednoduché není, proto má takovou pověst A jak jsem psala, na cvičák jsem chodila dávno předtím, než jsem měla haskouny, tak nevím proč je v tom zmiňujete, když to s nima nemá nic společného :) Koukáním na výcvik se naučíte hodně, ti psi v podstatě fungovali jen na hřišti. Vyšlo se mimo a jak když přepnete čudlík. Jedna zrovna složila zkoušku IPO2 a čuba jí utekla za psama a ona nebyla schopná ji přivolat. Letěla přes silnici, kdyby zrovna jelo auto, tak má po čubě se zkouškou. Jinak to tam bylo hrozně ukřičený, každej po psovi řval povely, furt se tam schylovalo ke rvačkám, prostě všude napětí. Mě to v tu dobu přišlo normální, jsem si řikala, jak jsou nabušený No a pak jsem jela jednou na čumendu k Rudolfovi, nikdo tam neřval, on mluví velice potichu. Povely ani nezaregistrujete. Kam jde, tak se za ním táhne ta jeho smečka. Nikdy se nestalo, že by nějakýho svýho psa neodvolal. Ti psi fungují v podstatě na myšlenku. Pokud je tam nějakej agresor, tak se ho nesnaží hned sejmout, ale v podstatě tu situaci jakoby zlehčí, že se vlastně nic neděje, když si ho cizí pes všímá. Já se svýma psama problém nemám, ale jezdila jsem tam ráda, kvůli tomu klidu, co tam panoval. A jak jste psala, že výchovu srovnávat s výcvikem nelze...tak to rozhodně nelze. Výchova je o hodně důležitější. A to co tady zadavatelka potřebuje, je psa vychovat...
Vychovat huskyho je jednoduche pokud respektujete ze je to husky. Asi je to uz "par" let kdy jste byla na cvicaku anebo ne na moc dobrem. Davno uz se povely nervou po vojensku, ale spis tise, protoze pes se pak mnohem vic soustredi. A soudit podle jednoho psa s buhvijak treba spatlanou 2 ? Ano, je zadouci aby se pes na place plne koncentroval, mimo cviceni se muze uvolnit, ale jak je ovladatelny a vychovany uz je vizitka majitele. Je rozdil cvicit a v podstate od psu nic nechtit a metody RD jak zlomit agresora jsou povestne. To ze jste toho nebyla svedkem je zazrak, ale on uz si dava pozor pred verejnosti, ktera ho tak dobre sponzoruje.
anonymx
napsal(a):
No zrovna on zasluznou cinnost fakt neprovozuje. Jeho metody jsou zname a s laskyplnou trpelivosti to nema spolecneho vubec nic. A prosim, nechte uz tech vypadu proti cvicakum. Ano jsou i spatne ale mnohem vic je tech dobrych a hlavne, tam to nikdo nedela za penize. Srovnavat jeho cinnost a hratky se svymi psy na cvicacich je silne mimo. To je jak srovnavat praktiky mafie se skolou.
Podle toho, jak se tu vy velice často zastáváte hrubého zacházení se psem a používání donucovacích prostředků a postupů mám celkem jasno, jak je to s tou školou a mafií.
anonymx
napsal(a):
Proč se ohrazujete? Výpady proti cvičákům? Jen jsem napsala, že mi připadá smysluplnější věnovat čas nápravě psa, který má problém, protože to zvedne kvalitu jeho života a života jeho rodiny. Trdlování po cvičáku nemá praktický výstup, přidanou hodnotu.
scylla
napsal(a):
Podle toho, jak se tu vy velice často zastáváte hrubého zacházení se psem a používání donucovacích prostředků a postupů mám celkem jasno, jak je to s tou školou a mafií.
Hrubeho zachazeni jsem se nezastavala NIKDY a donucovaci prostredky (treba i voditko a obojek) jsou jen a jen takove jaky je ten, kdo je drzi.
scylla
napsal(a):
Proč se ohrazujete? Výpady proti cvičákům? Jen jsem napsala, že mi připadá smysluplnější věnovat čas nápravě psa, který má problém, protože to zvedne kvalitu jeho života a života jeho rodiny. Trdlování po cvičáku nemá praktický výstup, přidanou hodnotu.
Aha, takze pracovnim plemenum zvedneme kvalitu zivota kdyz jim neumoznime pracovat. Dobry... kvalitu zivota rodiny tim urcite zvedneme, takova nudici se malina vam tak zkvalitni zivot, ze se fakt nebudete nudit ani vterinu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
Já mám zkušenost osobní a totální zklamání! Je to už pár let 5-6, kdy jsem hltala s nadšením jeho knížky. Mám dvě feny křížence bull (jednu jsem si brala v roce, kdy ji týrali, byla na řetězu atd...) s touto fenkou jsem od začátku bojovala, utíkala ze zahrady, na procházkách, prostě najednou jí přeplo a prchla. Tak to šlo asi rok a rozhodla jsem se zavolat Desenskému a jet k němu kam si k Humpolci. Sedla jsem s kamarádkou a psem do auta a vyrazila, vezla jsem mu dva litry naší skvělé slivovice a myslím dva pytle granulí (značka byla dle jeho přání). Dojely jsme tam, zjistil teda že moje fenka je nedůvěřivá, bojí se chlapů a že chce lovit... Měl tam tenkrát ovce, tak si vzal moji fenu na stopovačku a šel mezi ovce, samozřejmě se po nich snažila vyjet a tak tam s ní škubal atd... Ptala jsem se ho, jak teda s tím jejím utíkáním a jeho odpověď byla - nepouštěj z vodítka a postav si kotec (hm super) pak se zeptal odkud jsem a když jsem řekla že z Olomouckého kraje, začal mě a nás moraváky urážet, že tady neumíme vychovat psy, že jsme jak v pravěku a psi krmime zbytky a máme je uvázané u boudy a že bysme tady vůbec psi mít neměli. To mě rozčílilo, protože vůbec neví, že mám psi doma atd... No prostě za mě je to arogantní blb, který není absolutně žádný odborník! Fenku jsem nakonec trpělivostí a pílí naučila neutíkat a vodítko na procházce jsem nepoužila už velmi dlouho!
anonymx
napsal(a):
Aha, takze pracovnim plemenum zvedneme kvalitu zivota kdyz jim neumoznime pracovat. Dobry... kvalitu zivota rodiny tim urcite zvedneme, takova nudici se malina vam tak zkvalitni zivot, ze se fakt nebudete nudit ani vterinu...
Já o voze, vy o koze nebo naopak. Nechcete pochopit, že mi prostě připadá smysluplnější vzít si třeba týraného psa a uzdravit ho a umožnit mu zase věřit lidem a pak se těšit tím, jak se má dobře v nové rodině a jsou všichni spokojení. Nepotřebuji mít magory, které nemohu nechat chviličku bez dozoru a musím ho zavírat do klece.
scylla
napsal(a):
Já o voze, vy o koze nebo naopak. Nechcete pochopit, že mi prostě připadá smysluplnější vzít si třeba týraného psa a uzdravit ho a umožnit mu zase věřit lidem a pak se těšit tím, jak se má dobře v nové rodině a jsou všichni spokojení. Nepotřebuji mít magory, které nemohu nechat chviličku bez dozoru a musím ho zavírat do klece.
Vase prace se psy je urcite skvela, ale neexistuji (dikybohu) jen tyrani psi. Existuji i psi zcela normalni a pohodovi, kteri vyzaduji a potrebuji jiny zpusob zivota nez vasi psi. Tak to, prosim, vezmete na vedomi a prstante s temi utoky vuci cviceni, sportovani, ...
Samozrejme ze moji psi jsou klidne bez dozoru a ze stenata spi v kenelce u me postele? To je teda fakt hruza...

"Je to už pár let 5-6, kdy jsem hltala s nadšením jeho knížky."
a to, co je v těch knížkách, smysl dává?
"Vase prace se psy je urcite skvela, ale neexistuji (dikybohu) jen tyrani psi. Existuji i psi zcela normalni a pohodovi, kteri vyzaduji a potrebuji jiny zpusob zivota nez vasi psi. "
anonymx, ale takhle to snad nestojí, ne? Samozřejmě jsou psi takoví i onací, jde o míru složitosti...
Velmi souhlasím se scyllou, sportovní výcvik je v podstatě jenom hra, řešení problémového psa je poněkud vyšší level, to je opravdu práce. Můžu porovnávat.
S tim tak docela nesouhlasim. Samozrejme jde o to jaky vycvik a na jake urovni. Samozrejme je velky rozdil prace s problemovym psem, ale to obvykle pro zkuseneho kynologa neni vubec problem a verte, ze i ja tech zkusenosti mam azaz. Vyssi level to fakt neni a to muzu objektivne srovnavat. Jen cile jsou uplne jine.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
napsal(a):
"Je to už pár let 5-6, kdy jsem hltala s nadšením jeho knížky."
a to, co je v těch knížkách, smysl dává?
"Vase prace se psy je urcite skvela, ale neexistuji (dikybohu) jen tyrani psi. Existuji i psi zcela normalni a pohodovi, kteri vyzaduji a potrebuji jiny zpusob zivota nez vasi psi. "
anonymx, ale takhle to snad nestojí, ne? Samozřejmě jsou psi takoví i onací, jde o míru složitosti...
Velmi souhlasím se scyllou, sportovní výcvik je v podstatě jenom hra, řešení problémového psa je poněkud vyšší level, to je opravdu práce. Můžu porovnávat.
Před těma rokama, mi ty knížky přišly fajn, bylo to takové myšlenkové spojení psa a pána, samozřejmě se mi některé jeho metody nezamlouvaly, já jsem toho názoru že je jsem člověk a pes je pes a rozhodně nemusím vrčet aby mě pes pochopil, nedejbože ho kousat! Ale takové to porozumění tam měl popsané hezky, no prostě jsem si odborníka představovala jinak, ale před těmi lety mi přišel jako jediné řešení, to že jsem si nakonec pomohla sama a fenku přesvědčila je věc druhá. Každopádně mě ten člověk neskutečně zklamal, ne jen chováním k lidem ale i ke psům.