Ahoj, asi se to sem moc nehodí, ale možná to někoho potěší ;-) V eshopu Pethome je nyní akce na pamlsky 5+5 zdarma. http://pethome.cz/?s=157217412
Na těch, které mi přišly byla expirace 09/2017 takže jsem si udělala zásoby na výcvik pro mého ročního borderáka
Lexaurin
napsal(a):
Pokud obsahuji sorbitol a glycerin nedoporucuji
Ano, v těchto jsou obě tyto látky, koukala jsem na to zrovna v práci. Já teď ze sušeného masa beru jedině Ziwipeak, těch 300 Kč navrch mi za to stojí, sušičku zatím doma bohužel nemáme, následně budeme sušit podomácku :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

shavoid
napsal(a):
Ano, v těchto jsou obě tyto látky, koukala jsem na to zrovna v práci. Já teď ze sušeného masa beru jedině Ziwipeak, těch 300 Kč navrch mi za to stojí, sušičku zatím doma bohužel nemáme, následně budeme sušit podomácku :).
Ale tady ve složení uvedený sorbitol ani glycerin není, ne? Takže je v mase ikdyž ho neuvádí ve složení?

No glycerin tam uvedený není, ale jakmile je něco jerky, tak tomu nevěřím. Něco tam tu vlhkost udržet musí, konzervace je taky jasná (trvanlivost přes rok ). Kdyby to bylo něco košer, tak by se asi pochlubili.
napsal(a):
Ale tady ve složení uvedený sorbitol ani glycerin není, ne? Takže je v mase ikdyž ho neuvádí ve složení?
Ja uz si davam velky pozor, cim pamlskuji. Po glycerinu a hlavne sorbitolu mi nechtela fenka zrat, zmetci vyrobci, omlatila bych jim to o hlavu a konecne zere krasne a pribrala ! Bala jsem se nemoci a ono to bylo presne ve stylu:" Kocky by kupovaly Whiskas", aneb jak rikal muj znamy chemik, majitel tri kocek perskych, ze vyrobci dodavaji lakave latky do granuli, konzerv, pamlsku, aby se po tom zvirata mohla utlouct- a to staci i sul. Mam vyzkouseno a dekuji nechci . Kupuji pamlsky na Zoohitu a peclive vybiram.
Lexaurin
napsal(a):
Ja uz si davam velky pozor, cim pamlskuji. Po glycerinu a hlavne sorbitolu mi nechtela fenka zrat, zmetci vyrobci, omlatila bych jim to o hlavu a konecne zere krasne a pribrala ! Bala jsem se nemoci a ono to bylo presne ve stylu:" Kocky by kupovaly Whiskas", aneb jak rikal muj znamy chemik, majitel tri kocek perskych, ze vyrobci dodavaji lakave latky do granuli, konzerv, pamlsku, aby se po tom zvirata mohla utlouct- a to staci i sul. Mam vyzkouseno a dekuji nechci . Kupuji pamlsky na Zoohitu a peclive vybiram.
Muzu se zeptat jaké? Ja totiž ty od Britů kupuji dost casto, ale jestli to je jak píšete, tak bych rada nejake lepší;-).
Arni
napsal(a):
Tak nevím, už mám druhou a tu už nebudu měnit . Zapojte manžela do sušení, jako že nevíte jak na to. jestli je trochu ješita tak vám poradí a přistoupí na to.
No, neznate ho, jednak je sporinek, co by nerozchodil, ze neco jede celou noc a navic porad rika, ze by chtel byt v nadi rodine pes . Asi mu zkusim dat jednou veceri do misky a bude
Třeba u Let's Bite duck breast je psané jen maso, žádný sorbitol, apod... nicméně pamlskuju nejvíc sušené maso, to měkčí koupím občas, takže to pak už tolik neřeším (koukám na složení, aby to bylo maso, ale konzervaci až tolik "nežeru").
Mmj. jsem byla tento týden hodně překvapená, když jsem otočila obal žvýkaček Orbit a ono tam na konci "konzervace BHA... "mňam". Jinak ten sorbitol je tam taky... no, už mi moc do toho "zdravého žvýkání" nebylo.
Fine
napsal(a):
Můžu vás poprosit o postup přípravy sušení masa?
Normálně maso umyju, nakrájím a suším?
Maso ořežu od loje nebo co to je. Naporcuji srdce na 4 díly a dám do mrazáku. Po zmrznutí nechám povolit do stavu kdy jde už krájet a nakrájím si asi 4-5 mm pásky a rovnou dávám do sušičky. Plátek má rozměr asi15*40 mm a tu sílu 4-5mm. Jak vyjde. Suším kolem 4 hodin v normální sušičce, dobu upravite podle vaší sušičky.
Arni
napsal(a):
Maso ořežu od loje nebo co to je. Naporcuji srdce na 4 díly a dám do mrazáku. Po zmrznutí nechám povolit do stavu kdy jde už krájet a nakrájím si asi 4-5 mm pásky a rovnou dávám do sušičky. Plátek má rozměr asi15*40 mm a tu sílu 4-5mm. Jak vyjde. Suším kolem 4 hodin v normální sušičce, dobu upravite podle vaší sušičky.
Děkuju
lavacca
napsal(a):
Třeba u Let's Bite duck breast je psané jen maso, žádný sorbitol, apod... nicméně pamlskuju nejvíc sušené maso, to měkčí koupím občas, takže to pak už tolik neřeším (koukám na složení, aby to bylo maso, ale konzervaci až tolik "nežeru").
Mmj. jsem byla tento týden hodně překvapená, když jsem otočila obal žvýkaček Orbit a ono tam na konci "konzervace BHA... "mňam". Jinak ten sorbitol je tam taky... no, už mi moc do toho "zdravého žvýkání" nebylo.
No ja prave take hlavne kupovala"maso". Ostatni viz vyse .U lidi co normalne sladi sorbitol neni takovy prohresek, ale glycerin je, jak pisi"slabe jedovaty" .

Lexaurin
napsal(a):
Dekuji a nevzal byste si me za zenu? Muj manzel by suseni masa pro psy fakt nerozchodil
...to je hezké kritérium na manžela...my tedy nesušíme, ale manžel je zase ochoten naporcovat to na co nemám žaludek (třeba to srdce), takže si ho asi nechám
napsal(a):
...to je hezké kritérium na manžela...my tedy nesušíme, ale manžel je zase ochoten naporcovat to na co nemám žaludek (třeba to srdce), takže si ho asi nechám
No, my mame jinak s manzelem harmonicke manzelstvi, kazdy den chodime na prochazku ja ve ctyri a on v pet
Pro Im29: Máte pravdu, u Let´s Bite skutečně není specifikovano, jak jsou konzervovány, moje chyba. Konzervanty jsem našla kupodivu pouze u některých výrobků (u menších 30g balení Let´s Bite) a to jen na dánských stránkách.
https://www.krmivo-brit.cz/da/products/dogs/brit-lets-bite-duck-sticks-30-g
(andekød 94 %, glycerin, propylenglykol, kalium sorbitol), na českých stránkách ani muk :).

Lexaurin
napsal(a):
No, my mame jinak s manzelem harmonicke manzelstvi, kazdy den chodime na prochazku ja ve ctyri a on v pet
...to jste mě pobavila... ...my jsme modernější manželství, takže já manželovi popíšu, jak probíhala procházka se psy a on mi sdělí jaký chytil pokémony...

napsal(a):
...to jste mě pobavila... ...my jsme modernější manželství, takže já manželovi popíšu, jak probíhala procházka se psy a on mi sdělí jaký chytil pokémony...
Aspoň to máte rozumně rozdělené. Tuhle jsem potkala pejskaře dva v jednom, který zrovna lovil nějakou potvoru na mobilu a jeho přerostlý původně bílý bišonek prožíval rochnění se v nějakém řídkém exkrementu, podle hustého výskytu bezdomovců na okolních lavičkách patrně lidském.

Aliens_II
napsal(a):
Není možný. Už i on?
No vždyť je to cool...ale zase na druhou stranu si každý večer hezky popovídáme...protože zatímco tankům nerozumím vůbec, tak pokemony mám ještě docela slušně v paměti, když byly děti malý, tak jsem měla nastudováno, abych nebyla matka mimo mísu...takže manžel mi popíše co chytil, já mu sdělím jak se pokémon jmenuje, jaká je jeho druhá eventuelně třetí fáze a jaký je to typ...ale musím se přiznat, že už mám menš mezery...ono už to nějaký ten roček bude

Na cz stránkách Brita je:
"Vysoký obsah masa (90-100 %)"
90% krysa,10% glycerinu
pokud není napsáno:
"nepoužíváme chem. barviva, ochucovadla, konzervanty, antioxidanty",
NEBRAT.
Brit napsal, že je tam maso. Ok. Nelže. Ale také neříká pravdu. Jenže. Musí nelhat. To je celé.
napsal(a):
No vždyť je to cool...ale zase na druhou stranu si každý večer hezky popovídáme...protože zatímco tankům nerozumím vůbec, tak pokemony mám ještě docela slušně v paměti, když byly děti malý, tak jsem měla nastudováno, abych nebyla matka mimo mísu...takže manžel mi popíše co chytil, já mu sdělím jak se pokémon jmenuje, jaká je jeho druhá eventuelně třetí fáze a jaký je to typ...ale musím se přiznat, že už mám menš mezery...ono už to nějaký ten roček bude
Lepsi chytnout pokemona nez neco jineho . Manzel dostal za ukol na prochazecce chytnout kobylky pro pavouka a misto nich chytil kliste .Rikala jsem mu ze dokud nebude poradne nacucane, nema cenu ho pavoukovi davat. Nedal si rict a musela jsem ho vytahnout Chudak pavouk, zase mel dietu.Jeste tyden pred Chorvatskem jsme trnuli bude-li, ci nebude to klistova encefalitida, kdyz ho silene boli hlava a ma 38

Lexaurin
napsal(a):
Lepsi chytnout pokemona nez neco jineho . Manzel dostal za ukol na prochazecce chytnout kobylky pro pavouka a misto nich chytil kliste .Rikala jsem mu ze dokud nebude poradne nacucane, nema cenu ho pavoukovi davat. Nedal si rict a musela jsem ho vytahnout Chudak pavouk, zase mel dietu.Jeste tyden pred Chorvatskem jsme trnuli bude-li, ci nebude to klistova encefalitida, kdyz ho silene boli hlava a ma 38
No nevim jestli by pavoučkovi nacucané klíště chutnalo
Jinak s těma nakaženejma klíšťatama to je děs...a je jich čím dál tím víc, jsem milovník léta, ale co se klíšťat týče tak už se těšim na zimu
napsal(a):
No nevim jestli by pavoučkovi nacucané klíště chutnalo
Jinak s těma nakaženejma klíšťatama to je děs...a je jich čím dál tím víc, jsem milovník léta, ale co se klíšťat týče tak už se těšim na zimu
No ja taky, leta a lesa, ale ty potvory mrnavy paraziticky mi tak kazi dojem z prirody, ze jsem letos nebyla ani na houbach .Ale co je horsi, ja jsem alespon jako dite litala porad po lese, kliste nemaje, ale moje deticky, kdyz jsem kdysi vytahla na houby a podivali se na gate, kde meli asi milion tech jejich imag, proste pidiklistat, uz do lesa nedostanu vubec a naznali, ze nejbezpecneji je u pocitace

shavoid
napsal(a):
A ten "propylenglykol", to je taky něco nedobrého, nevíte?
Asi se po něm neumírá, ale když se mu může člověk/pes vyhnout... Už si doma dělám i pečivo.
http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E1520.

Propy..kravina - alespoň nám pes nezmrzne ;-).
Https://www.krmivo-brit.cz/cs/consultations/detail?nid=62477 tady ještě posílám vyjádření Britu.

Se měl jmenovat Mlha a ne Kváš. Kolik lidí se ptalo na původ mouček v granulích, konzervace atd. Nic. Nula. Jasně neodpoví nikdy. Z fb vždy zdrhne. Jednoduchá otázka. Odpověď na vše jiné než se ptáme.
Na Hrad s ním.
BHA apod. je také povolený. Takže je ok.Tak jo
Co tohle
http://slimdoggy.com/dog-food-ingredients-a-to-z-glycerin/
A vůbec. Proč dávat do jídla něco z čeho se dělá TNT ?

Řídím se jednoduchým pravidlem - pokud je něco nevhodné pro děti, tak se tomu snažím vyhnout já i můj pes. To je základ. I když mám dost problém se žvýkačkami, možná by mi mazel mohl půjčit jeden ze svých parůžků.