Kapky za krk, spo on z DM

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2016 20:03
sue007

XXX.XXX.65.232

Ahoj, vcera v Dm drogerii jsem si vsimla, ze prodávají v balení po třech kapky za krk pro psy a také měli i pro kočky.Nemáte někdo zkušenost?Cena se zdá příjemná, ale nevím, z dá to na klíšťata bude vůbec fungovat...

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.8.2016 20:48

Moudré přísloví praví : Nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat levné věci.

12.8.2016 21:06
sue007

XXX.XXX.65.232

Jasný, jasny, ja mám věci z dmka ale fakt ráda. Treba pleny jsou do kvality bezkonkurenční, kam se hrabou předražené pamprsky, napr...Jsou to Němci a u těch věřím na kvalitu.Psy mám jen dva, kupuji jim spot ony co dva měsíce.Ale koček na dvoře je dost, taky jim kupuju spotony v lékárně, ale klido bych na nich ráda ušetřila☺.

12.8.2016 21:25
bilusik

XXX.XXX.168.4

sue007 napsal(a):
Ahoj, vcera v Dm drogerii jsem si vsimla, ze prodávají v balení po třech kapky za krk pro psy a také měli i pro kočky.Nemáte někdo zkušenost?Cena se zdá příjemná, ale nevím, z dá to na klíšťata bude vůbec fungovat...

A jak se přípravek jmenuje ? Těžko posuzovat něco, když nevím jak se to jmenuje.

12.8.2016 22:01
noemi

XXX.XXX.64.236

bilusik napsal(a):
A jak se přípravek jmenuje ? Těžko posuzovat něco, když nevím jak se to jmenuje.

Https://www.dm.de/tier/deinbestes-spot-on/.

12.8.2016 22:16

Koukám, bylinky. Viděla bych to na účinnost jako Menforsan - tzn. i nějaký domácí odvar bude fungovat lépe. Žádná recenze, asi to bude muset někdo vyzkoušet, pokud možno někde v zamořené oblasti a ne ve městě se psem chodníčkovým. Jako tuhle paní s bišonkem, který jakživ nevlezl do trávy. Hlásila, že ani jedno klíště, zatímco křováci Stromovkáři (jeden z nich dal na radu zmíněné dámy) chodili domů obsypaní.

13.8.2016 09:50
sue007

XXX.XXX.65.232

Krucis, stranky dobry, ja německý neumím, takze jestli jen bylinky nebo i chemie nepoznam.Ja to zkusím na těch kočkách, tam to poznáme hned, protoze už mají zase třetí den plno klistat, jak jim konci účinnost předchozího...A když to bude fungovat, tak vezmu i na psy.Na své zahradě klíšťata nemáme, takze tam to hnednepoznalm, az po velke vycházce k řece.

13.8.2016 15:35
nexxi

XXX.XXX.228.56

Mno levné věci.. já se pořád vracím k Arpalitu.. není pro kočky, ale pro psa jsem zatím nic lepšího nenašla.. přiznávám, že tabletky ani foresto jsme neměli. ale jinak nám funguje líp než spot ony, líp než obojky, jiné spreje.. jen je nutná častější aplikace.včera jsem koupila v pěně, tak uvidíme, jestli bude držet dýl.. ale jinak mi stačí lahvička za stovku na celou sezonu, chodíme skoro denně do lesa, borůvkaříme, houbaříme.

14.8.2016 13:21
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

Nexxi a to je ten arpalit ve spreji? Normálně to na něj jen nastříkáš, A co když se pak olizuje, nevadí to?

14.8.2016 16:10
nexxi

XXX.XXX.228.56

Huskyjanina napsal(a):
Nexxi a to je ten arpalit ve spreji? Normálně to na něj jen nastříkáš, A co když se pak olizuje, nevadí to?

Jj ve spreji, teď jsem koupila v pěně.. stojí cca stovku.. stříknu tak pěktrát před lesní procházkou, trošku projedu rukou srst a jdeme. s olizováním nemůžu posoudit, mě se pes moc neolizuje.. otázka je, do jaký míry je učinek v tom, že je to v kožichu a do jaké míry je to to, že to voní/smrdí po aplikaci a ty klíšťata to prostě odradí po čuchu..to nedokážu posoudit.. ale za tu cenu to neřeším.

14.8.2016 21:29
sue007

XXX.XXX.65.232

Jo Arpalit je učinný, pouzivam ho na většinu zvířat, na Ovce, kozy, na odchovny kurat a káčat...Kdysi jsem s ním i úspěšně odblesila kotě, nez jsem později zjistila, ze kočky to nesmi.Ale na psy a kočky davam ty spot ony z prostých duvodu- cas, protoze se dává jen občas a deti- se psy a kočkami si hrají a hladí je.To by s Arpalitem neslo.Navíc nas venkovní pes malamut je v kontaktu s kočkami a arpalit by jim mohl ublížit.Ale jinak vašemu psovi myslím arpalit uškodí mnohem min než spot on, protoze je jen na povrchu a chvíli.Kdezto spot on je někde v těle, v oběhu tuším...pro lidi se spot ony neděláji, proc asi.

14.8.2016 23:51
Betka_88

XXX.XXX.49.42

sue007 napsal(a):

Ja používam podobnu pipetu s najakou modrou vodičkou (naleje sa medzi lopatky na kožu). Na psa hnotnosti 20-30kg a stoji cca 7-8€.
DOPORUČUJEM, mam Gordonsetra. Trenujem s nim každodenne na poliach, lukach aj v lesoch. Mávala more kliešťou... Učinnosť má 6 mesiacov. Kupujem vždy začiatkom jari a koncom leta.

14.8.2016 23:55

Betka_88 napsal(a):
Ja používam podobnu pipetu s najakou modrou vodičkou (naleje sa medzi lopatky na kožu). Na psa hnotnosti 20-30kg a stoji cca 7-8€.
DOPORUČUJEM, mam Gordonsetra. Trenujem s nim každodenne na poliach, lukach aj v lesoch. Mávala more kliešťou... Učinnosť má 6 mesiacov. Kupujem vždy začiatkom jari a koncom leta.

Spot má účinnost 6 měsíců?! Název?

14.8.2016 23:59
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Spot má účinnost 6 měsíců?! Název?

Frontline.

15.8.2016 00:04

Opravdu? Frontline má mít účinnost proti klíšťatům 1 měsíc a i když je to většinou víc, než uvádí výrobce, tak půl roku je asi trochu moc. A i kdyby, tak já to nevyzkouším, u nás Frontline nefunguje, klíšťatům evidentně nevadí.

15.8.2016 00:09
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Opravdu? Frontline má mít účinnost proti klíšťatům 1 měsíc a i když je to většinou víc, než uvádí výrobce, tak půl roku je asi trochu moc. A i kdyby, tak já to nevyzkouším, u nás Frontline nefunguje, klíšťatům evidentně nevadí.

No, my mame v meste 2 super predajne pre kynologicke potreby. A všetko dovažaju z Nemecka, Ameriky, Kanady,... a tam je na obale 6 mesiacov.

Ale viem, že niektorym to proste nezabera. Ale veľmi dobre ohlasy som počula (na vystave sa rozpravali chovatelia) na tabletky proti kliešťom.

15.8.2016 00:21

Jj, Bravecto proběhlo hned po uvedení na trh a musím přiznat, že nula nula nic. Vlastně na jaře měl ve svých 2,5 letech první a posední klíště - příšerně zamořená oblast. Jinak Advantix, ten tady ještě zabírá.

15.8.2016 08:26
sue007

XXX.XXX.65.232

Betka má asi pravdu, pokud to mají dovzene, Frontline není přece modrý.Otazka ale teda je, proc do pr... pro nás trh takový Frontline dostupný není...
Tu tabletu asi jen tak nezkusime, kocek je moc, pes má padesát kilo, na to fakt nemam.A hlavně to je ještě větší zahul pro tělo psa nez cokoliv jiného.

Přidejte reakci

Přidat smajlík