Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lucie05

14.8.2016 22:18
Lucie05

XXX.XXX.64.202

Dobrý den,

prosím, dá se psům změřit cukr v krvi klasickým lidským glukometrem? Jak vysoký cukr by měl pes mít?

Mám 11 letou fenku a ta za poslední dobu trochu zhubla, více pije, občas se v noci počůrá doma a také o něco více baští.

Moc děkuji.

14.8.2016 23:23
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Lucie05 napsal(a):
Dobrý den,

prosím, dá se psům změřit cukr v krvi klasickým lidským glukometrem? Jak vysoký cukr by měl pes mít?

Mám 11 letou fenku a ta za poslední dobu trochu zhubla, více pije, občas se v noci počůrá doma a také o něco více baští.

Moc děkuji.

V tejto veci sa moc nevyznam, ale ak mate podozrenie minimalne by som zavolala vetovi a popripade si dohodnuť termin na "navštevu" u veta.

(Môže viac piť z tepla, počuravanie vekom, ... možno len zhoda okolnosti. Najistejšie bude proste zavolať a aspoň sa spytať veta ).

14.8.2016 23:29
litanie

XXX.XXX.166.41

..."takže chceme zakoupit glukometr a měřit doma. Jen nevím, zda je, vzhledem k jinému povrchu kůže u psa, vůbec možné"

I to u psa lze. Píchne se do tlapky nebo do ucha.

Normální hladina krevního cukru je přibližně mezi 3,5 - 7 mmol/l.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.8.2016 07:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lucie05 napsal(a):
Dobrý den,

Moc děkuji.

A nebylo by jednodušší navštívit veterináře?

ono totiž zvýšené pití a močení má mnoho, mnoho příčin, a cukrovka je jej jeden z nich. je imho dost zbytečné kupovat glukometr, když to cukrovka být nemusí. jo, když máte cukrovku u psa diagnostikovanou, pícháte inzulín, je domácí měření fajn. ale takhle, jako veterina samodomo? vykašlete se na to.

btw za poslední dva měsíce jsem odhalila čtyři nové případy cushingova syndromu, a to nejsem nějaká obr klinika.

Lucie05

16.8.2016 23:40
Lucie05

XXX.XXX.64.202

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A nebylo by jednodušší navštívit veterináře?

ono totiž zvýšené pití a močení má mnoho, mnoho příčin, a cukrovka je jej jeden z nich. je imho dost zbytečné kupovat glukometr, když to cukrovka být nemusí. jo, když máte cukrovku u psa diagnostikovanou, pícháte inzulín, je domácí měření fajn. ale takhle, jako veterina samodomo? vykašlete se na to.

btw za poslední dva měsíce jsem odhalila čtyři nové případy cushingova syndromu, a to nejsem nějaká obr klinika.

Děkuji za reakci. Glukometr doma mám, využívala jsem ho při těhotenské cukrovce.

Cukr jsem již změřila a večer měla 4,4 což je tedy v normálu.

Cushingův syndrom se projevu asi trochu ještě jinak. Slabá není, bříško zvětšené určitě nemá- naopak něco shodila, kožní problémy nejsou..

Veterináře navštěvuji, ale teď jsem prostě jen chtěla využít toho, že mám glukometr doma.

Děkuji smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík