Potíže se sousedovým psem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Evee

15.8.2016 15:07
Evee

XXX.XXX.89.37

Dobrý den,
mam menší problém, mam čistokrevnou chovnou fenu bígla a sousedovic vořech k ní furt leze a zdá se že na ní něco zkouší.. Potřebuju radu, jak to s ním vyřešit, když nechce svého psa držet od mé fenky...
Děkuji za odpovědi.

15.8.2016 15:09
Andrýsek3

XXX.XXX.11.220

Tak ji v době hárání mějte buď stále na očích nebo někde zavřenou..

Evee

15.8.2016 15:14
Evee

XXX.XXX.89.37

Problém je že fenku máme jako chovnou a už i zájemce a štěňata takže pokud by se něco stalo máme tu problémy... a nelze jí mít zavřenou z důvodu že škrábe dveře a dům je přeci jen malý. Takže se chci zeptat jestli je možnost majiteli druhého psa pohrozit třeba (pokutou) či něčím takovým aby jsi svého psa hlídal.

15.8.2016 15:14
anonymx

XXX.XXX.236.226

Existuje takovej zazrak - plot.

Evee

15.8.2016 15:18
Evee

XXX.XXX.89.37

Takovíto nápad nás také napadl ale momentálně je zahrada v přestavbě takže nemáme možnost pozemek jakkoli oplotit. A kotec nemáme pes má prozatím jen boudičku.

15.8.2016 15:21
LájošM

XXX.XXX.14.251

Těch 14 dnů, co má fena "své dny" snad není takový problém, aby byla zavřená doma nebo pod dohledem. Co chcete za radu, když není plot, kotec, domluva se sousedem?

15.8.2016 15:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.119

Tak ji tam máme jezdit hlídat?

(do Bohnic?).

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.8.2016 15:23

No tak pokud nemáte oplocenou zahradu, tak holt fena musí být zavřená v baráku...

not sure if troll or stupid.

15.8.2016 15:23
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Evee napsal(a):
Takovíto nápad nás také napadl ale momentálně je zahrada v přestavbě takže nemáme možnost pozemek jakkoli oplotit. A kotec nemáme pes má prozatím jen boudičku.

No existuje, řekl bych, nepsané pravidlo, že majitelé fen se chovají tak, aby nedošlo k náhlému nakrytí. Tedy odpovědnost jde převážně za Vámi. Bohužel. Pokud ten pes ji nezmermomocní doslova u Vás v kuchyni.

15.8.2016 15:28

Podle mě trolí.

protože bígla, který zůstane na NEOPLOCENÉM POZEMKU si nedokážu představit.

a když jim fenu nakryje neznámý vojín o 15 km dál, tak to nebude chyba majitele toho neznámého.

15.8.2016 15:58
lavacca

XXX.XXX.164.49

anonymx napsal(a):
Existuje takovej zazrak - plot.

Tak u šikovných nápadníků ani plot nic neřeší! Chce to mít pořádný pevný kotec s malými pevnými mřížemi. Jinak není nic jisté...

15.8.2016 15:58
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pokud není kotec -) musí být fena zavřená doma. To nemáte možnost ji vyhradit např. předsíň, apod.?

15.8.2016 17:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jo, chovná fena na řetězu na neoploceném dvorku..ta bude opravdu chovná

15.8.2016 17:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já už vím, proč se říká, že si majitelé psů své miláčky vybírají podle sebe.
U této diskuze mi to došlo.

jolyha

15.8.2016 17:38
jolyha

XXX.XXX.229.101

sisi58 napsal(a):
Já už vím, proč se říká, že si majitelé psů své miláčky vybírají podle sebe.
U této diskuze mi to došlo.

Já nevím, podle mě je bígl vcelku inteligentní pes...

15.8.2016 19:43
conie

XXX.XXX.206.202

lavacca napsal(a):
Tak u šikovných nápadníků ani plot nic neřeší! Chce to mít pořádný pevný kotec s malými pevnými mřížemi. Jinak není nic jisté...

Nebo je ještě jedno řešení - pastevce na hlídání. K malým fenám máme šarplaninku, tedy nyní již 2, a s nezvanými nápadníky není problém. I když velká fena hárá, přednostní je hlídání všeho domácího - pozemku, zvířat, lidí. Naštěstí to pochopí i vesničtí Romeové, když na ně řádně zařve.

15.8.2016 19:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

jolyha napsal(a):
Já nevím, podle mě je bígl vcelku inteligentní pes...

Já znám tři. Asi to nebude plnohodnotný vzorek.
Pejsek je to pěkný, takový úhledný, akorát.
Ale třeba sousedka už byla s pejskem 3 x na operaci žaludku, vždycky sežral něco nevhodného.
Teď nosí náhubek.
Další dva měli problémy s drůbeží a ani jeden nemohl být puštěný z vodítka.
Určitě to není jen vina majitelů. I když trochu ano, bígl nejspíš není společenské plemeno.

15.8.2016 20:07

Evee napsal(a):

A co zde od nás chcete? Vy si fenu hlídat nechcete, pozemek oplotit též ne, kotec vybudovat také ne.. Ale psa si má hlídat soused? A co když k vám na neoplocený pozemek zavítá jiný pes? Zodpovědnost za to, že pes fenu nenakryje, je na majiteli feny.

15.8.2016 20:20
sufle

XXX.XXX.49.81

Jestli jsem to dobře pochopila, tak necháváte háravou fenku bez dozoru na neoploceném pozemku?
Já nenechávám svou háravou fenku samotnou ani na oploceném pozemku.

Myslím si, že se sousedem moc nepořídíte a i kdyby, tak se určitě najde v okolí jiný romeo.
Prostě těch pár dní v roce je to dost nezodpovědné.

15.8.2016 20:21

Já nechápu ani to že někdo nechá svého psa na neoploceném pozemku samotného. Natož tak háravou fenku.

15.8.2016 20:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

Doma jim poškrábe dveře, tam přece nemůže být.
A tak velký pes, jako je bígl, se do domu dost těžko, na 14 dní 1 x za půl roku, vejde.

15.8.2016 21:19

Je to troll a dobře se baví !

15.8.2016 21:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

Když na víc nemá

15.8.2016 21:38
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

sisi58 napsal(a):
Když na víc nemá

Brzy začne škola. To se vydrží.

15.8.2016 21:39

Stačí nereagovat.

jolyha

16.8.2016 12:23
jolyha

XXX.XXX.229.101

sisi58 napsal(a):
Já znám tři. Asi to nebude plnohodnotný vzorek.
Pejsek je to pěkný, takový úhledný, akorát.
Ale třeba sousedka už byla s pejskem 3 x na operaci žaludku, vždycky sežral něco nevhodného.
Teď nosí náhubek.
Další dva měli problémy s drůbeží a ani jeden nemohl být puštěný z vodítka.
Určitě to není jen vina majitelů. I když trochu ano, bígl nejspíš není společenské plemeno.

Klasické problémy lidí, co neví jak na něj, znám. Ale dá se s ním fungovat vcelku v pohodě, rozhodně je spousta plemen, kde je nějaká ovladatelnost u drůbeže a navolno bez vodítka podstatně tvrdší oříšek. Momentálně mám v "převýchově" shibinku a hlavně její paničku. Tam jde opravdu o "boj" s tvrdohlavcem. U bíglů je problém v tom, že oni jsou jako štěňátka "takoví kokošní a mazli- tuli..." a pak je z toho najednou rozmazlený pes, který nikdy nijak moc poslouchat nemusel, tak proč by najednou měl začínat... Hloupí rozhodně nejsou, to ani zdaleka. Vyčůraní? Tak to ano. A společenské plemeno to opravdu rozhodně není. Nevýhodou je ten jejich opravdu roztomilý štěněcí kukuč, spousta lidí si je pořídí jen kvůli němu a o povaze a potřebách plemene nemá ani ánung, bohužel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík