Puchýře, oslabená kůže

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ddiinnoo

15.8.2016 22:52
ddiinnoo

XXX.XXX.56.62

Prosím nemáte někdo zkušenost s něčím podobným? Dělaj se ji puchýře na packách mezi polštářky a i po ťapkách taková puchýře které praskají. Zkusili jsme antibiotika, stravu, šampóny a pořád nic.

15.8.2016 23:15
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Asi by som išla vetovi.

Ale ja som psovi davala (na niečo podobne) v prvom rade poriadne vydezinfikovať (niekolko krat denne).
Môžte taktiež ešte skusiť máčat tlapky v odvaru z repika (používa sa skôr na zapalene rany a na hojenie ran, ale je lahko dostupny)

Ak si myslite, že to zvladnete aj bez veta (ja by som ho radšej navštivila), tak :
1) tlapku namocte v odvaru, asi na 5-10 min, potom DÔKLADNE vysušiť
2) dezinfekcia, zoberte kusok vaty, nakvapkajte a opatrne pretrite postihnute miesta
Opakujte 5-krát denne. (Mozno by stačila iba dezinfekcia - teda ta mne pomohla, len treba dobrý dezinf. prostriedok).

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.8.2016 23:17

A ze stravy jste zkoušeli konkrétně co?

16.8.2016 06:27
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Zacala bych koupele v slabe ruzovem hypermanganu a opravdu dukladne vysusit!

16.8.2016 06:54
cimbo

XXX.XXX.183.253

Tak zrovna tohle taky řeším. Jeden bolák v meziprstí a jeden na čumáku. Od veta jsme dostali antibiotickou mast a po ní se to takhle zapouzdřilo, stejně jako na vašich fotkách. Objevilo se to ze dne na den a do 3 dnů to byl puchýř plný krve a vody. Hrozně nerada bych, aby se to zopakovalo, protože na tom čumáku to vypadá dost škaredě, vet to chce vyřezat, ale já zatím váhám. Radši bych věděla, z čeho to je.

16.8.2016 07:45
sufle

XXX.XXX.161.21

U fenky RR se podobně projevovalo nějaké autoimunitní onemocnění.

ddiinnoo

16.8.2016 08:26
ddiinnoo

XXX.XXX.27.49

K veterinarovi chodime stále. Ale nic nezabira antibiotika, kortikoidy, sampon, dezinfekce
Mozna alergie na travu, jenom to bude problém nějak ošetřit.

16.8.2016 08:35
ddiinnoo

XXX.XXX.27.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A ze stravy jste zkoušeli konkrétně co?

Zkouseli jsme mesic pouze hypoalergenni ze zveriny od Brit zadna zmena nyni zkousime hypoalergenni rybi od pro-plan taky nepozoruji zadnou zmenu.

16.8.2016 08:36
ddiinnoo

XXX.XXX.27.49

A.

16.8.2016 08:38
ddiinnoo

XXX.XXX.27.49

Betka_88 napsal(a):
Asi by som išla vetovi.

Ale ja som psovi davala (na niečo podobne) v prvom rade poriadne vydezinfikovať (niekolko krat denne).
Môžte taktiež ešte skusiť máčat tlapky v odvaru z repika (používa sa skôr na zapalene rany a na hojenie ran, ale je lahko dostupny)

Ak si myslite, že to zvladnete aj bez veta (ja by som ho radšej navštivila), tak :
1) tlapku namocte v odvaru, asi na 5-10 min, potom DÔKLADNE vysušiť
2) dezinfekcia, zoberte kusok vaty, nakvapkajte a opatrne pretrite postihnute miesta
Opakujte 5-krát denne. (Mozno by stačila iba dezinfekcia - teda ta mne pomohla, len treba dobrý dezinf. prostriedok).

K veterinarovi chodime stále. Ale nic nezabira antibiotika, kortikoidy, sampon, dezinfekce
Mozna alergie na travu, jenom to bude problém nějak ošetřit. Nyni jsme dostali tabletu proti parazitum a dezinfekcni ubrousky stale beze zmeny :(.

16.8.2016 08:39
ddiinnoo

XXX.XXX.27.49

sufle napsal(a):
U fenky RR se podobně projevovalo nějaké autoimunitní onemocnění.

Čím jste se pak zbavili toho prosím?

16.8.2016 08:42

ddiinnoo napsal(a):
Zkouseli jsme mesic pouze hypoalergenni ze zveriny od Brit zadna zmena nyni zkousime hypoalergenni rybi od pro-plan taky nepozoruji zadnou zmenu.

Aha, takže samé granule...zamyslete se a zkuste přejít na domácí stravu, pokud byste chtěl, tak Vám do zpráv popíšu co a jak.

16.8.2016 08:45
cimbo

XXX.XXX.183.253

A dělá se jí to stále? Já jsem v té době zkoušela nové granule, acana sport, tak jsem se rychle vrátila zpátky na belcando losos. A už se jí to neobjevilo, ale nevím, jestli to souvisí. Doktor říkal, že je to reakce na kousnutí hmyzem.

16.8.2016 08:45
ddiinnoo

XXX.XXX.27.49

Aha, takže samé granule...zamyslete se a zkuste přejít na domácí stravu, pokud byste chtěl, tak Vám do zpráv popíšu co a jak.

Ano urcite bych byl rad za kazdou pomoc. Predem diky za zpravu.

16.8.2016 08:50
ddiinnoo

XXX.XXX.27.49

cimbo napsal(a):
A dělá se jí to stále? Já jsem v té době zkoušela nové granule, acana sport, tak jsem se rychle vrátila zpátky na belcando losos. A už se jí to neobjevilo, ale nevím, jestli to souvisí. Doktor říkal, že je to reakce na kousnutí hmyzem.

Na čumáku měla už taky ale zmizlo to stávalo se ji to když byly nejake změny, myslim ze ze stresu...Nyni jsme dostali tabletku ktera by mnela zbavit parazitu z těla a i prevence na 3 měsíce tak uvidim.

16.8.2016 08:58
cimbo

XXX.XXX.183.253

A dělá se jí to na těch packách pořád? Naší fence se to stalo jen jednou a další puchýře se zatím neobjevily. I když se vet netvářil, tak já si myslím na to krmení. Byla to jediná změna, kterou jsme udělali.

16.8.2016 09:34
ddiinnoo

XXX.XXX.27.49

cimbo napsal(a):
A dělá se jí to na těch packách pořád? Naší fence se to stalo jen jednou a další puchýře se zatím neobjevily. I když se vet netvářil, tak já si myslím na to krmení. Byla to jediná změna, kterou jsme udělali.

Na packach to ma stále. Porad to je i takove rozmokvane. Myslim ze ji to uz i dost boli.

16.8.2016 10:37
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nevím, jestli úplně stejné, ale něco takového měl kamarádky pes, přesně tak, jako váš, v meziprstí. Také mazali kdečím a nakonec jí vet řekl, že nejlepší bude hypermangan, dát na to napuštěný tampon, alespoň na půl hodiny denně. Cca do týdne to bylo pryč a už se nevrátilo.

16.8.2016 10:50
cimbo

XXX.XXX.183.253

Já to myslela jinak, jestli se jí dělají další. Mě to vet vysvětlil tak, že jakmile se to zapouzdří, (jedna z vašich fotek), tak to je konečná. Už to tak prostě zůstane. Jediná šance je vyřezat, ale to myslel spíš ten čumák, na tlapkách to tak není vidět. Ještě mi říkal, ať to hlídám, kdyby to začalo jakkoli pracovat, okamžitě mazat antibiotiky. Mě jde o to, najít příčinu, třeba jsme se prošli po nějakém nastříkaném poli. A proto mě zajímá, jestli se vám to objevuje stále.

16.8.2016 11:31
Betka_88

XXX.XXX.49.42

ddiinnoo napsal(a):
Mozna alergie na travu, jenom to bude problém nějak ošetřit. Nyni jsme dostali tabletu proti parazitum a dezinfekcni ubrousky stale beze zmeny :(.

Ak je to z alergie určite pomože toto (fotka). Ale každopadne jej to pôžete davať, uškodiť to nemôže, je to len dezenfekcia, ale na alergiu to zabara(mne pomohlo.

16.8.2016 11:43
ddiinnoo

XXX.XXX.27.49

Betka_88 napsal(a):
Ak je to z alergie určite pomože toto (fotka). Ale každopadne jej to pôžete davať, uškodiť to nemôže, je to len dezenfekcia, ale na alergiu to zabara(mne pomohlo.

Todle mi prave vet. nedoporucil pry ma hodne alergenů v sobe ta betadina.

16.8.2016 11:46
ddiinnoo

XXX.XXX.27.49

lesnížínka napsal(a):
Nevím, jestli úplně stejné, ale něco takového měl kamarádky pes, přesně tak, jako váš, v meziprstí. Také mazali kdečím a nakonec jí vet řekl, že nejlepší bude hypermangan, dát na to napuštěný tampon, alespoň na půl hodiny denně. Cca do týdne to bylo pryč a už se nevrátilo.

Děkuji vyzkouším.

16.8.2016 11:48
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Nechte si hlavně poradit od Rájky ohledně stravy, přirozená strava je zázrak a na alergie zabírá úžasně. Když vám někdo poradí.

16.8.2016 11:52

Andrýsek3 napsal(a):
Nechte si hlavně poradit od Rájky ohledně stravy, přirozená strava je zázrak a na alergie zabírá úžasně. Když vám někdo poradí.

Andrýsku, děkuji jsem ráda, že i u Vás se alergie srovnala

16.8.2016 12:50

Takové puchýře se nám dělali k stáru u čuvačky, zabírala na to genciánka.Rychle se vyléčily, ale občas se jí vracely.Příčinu jsme nezjistili.

e

16.8.2016 13:07
e

XXX.XXX.213.70

U mojí čuby se opakovaně tvořily tyto puchýře v meziprstí při špatné fci jater - nechávali jste dělat kompletní krevní rozbory?

16.8.2016 15:18
Andrýsek3

XXX.XXX.11.220

Andrýsku, děkuji jsem ráda, že i u Vás se alergie srovnala

To já děkuji. Ano zatím všechno v pohodě, o víkendu nám přivezou krůtu.

16.8.2016 15:20

Andrýsek3 napsal(a):
To já děkuji. Ano zatím všechno v pohodě, o víkendu nám přivezou krůtu.

Super přeji strávníkovi Dobrou chuť

16.8.2016 18:01
Prestige

XXX.XXX.236.253

A co máte za plemeno? Může se jednat o Interdigitálni cysty. Chce to posílit imunitu, např. Immunovetem, potom přidat Ostropestřec na játra. Jinak desinfikovat Betadinou a namazat Betadinovou mastí. Mohli se tam rozvinout ještě k tomu kvasinky, na to je dobrý Clotrimazol sprej. Jinak změna stravy, vynechat kuřecí a obiloviny. Jinak jak někdo psal výše pokud je to hodně mokvave, vatřít roztokem hypermanganu, naředit na růžovou barvu.

16.8.2016 19:29

Tohle zvíře, víc než nějaký pokusy s krmením, potřebuje prostě diagnózu. co to přesně je?

tzn. udělat biopsii kůže + kultivaci obsahu těch boláků a pak se můžeme o něčem bavit.

16.8.2016 19:40

Tohle zvíře, víc než nějaký pokusy s krmením, potřebuje prostě diagnózu. co to přesně je?

tzn. udělat biopsii kůže + kultivaci obsahu těch boláků a pak se můžeme o něčem bavit.

Poopravím Vás, nejedná se o žádné pokusy, v tomto případě je nejen změna krmení (detoxikace organismu) na místě.

16.8.2016 20:28
Prestige

XXX.XXX.71.69

Jinak pokud by to byla interdigitální cysta, tak se ještě doporučuje koupel v epsomské soli. Dát do vaničky vodu rozpustit 1 lžíci Epsomské soli, nechat v tom psa stát tak 5 minut a potom nohy vytřít do sucha.

16.8.2016 20:46
Terven

XXX.XXX.160.10

Poopravím Vás, nejedná se o žádné pokusy, v tomto případě je nejen změna krmení (detoxikace organismu) na místě.

Rájko, já jsem taky založením výživář, domnívám se, že strava ovlivňuje mnohem víc věcí než jsou si někteří lidé ochotní připustit, nedozírný význam má v prevenci, v budování imunity...
Pokud už je ale na světě konkrétní problém, potřebuju jaksi vědět, s čím mám tu čest - tj. diagnózu. Protože pokud se snažíte bylinkami a výživou léčit cosi, o čem nevíte jestli je to alergie, infekce, nádor či parazit (teď píšu obecně) není to nic jiného než šarlatánství .

16.8.2016 20:57

Terven napsal(a):
Rájko, já jsem taky založením výživář, domnívám se, že strava ovlivňuje mnohem víc věcí než jsou si někteří lidé ochotní připustit, nedozírný význam má v prevenci, v budování imunity...
Pokud už je ale na světě konkrétní problém, potřebuju jaksi vědět, s čím mám tu čest - tj. diagnózu. Protože pokud se snažíte bylinkami a výživou léčit cosi, o čem nevíte jestli je to alergie, infekce, nádor či parazit (teď píšu obecně) není to nic jiného než šarlatánství .

Možná jste špatně porozuměla, z mé strany byla řeč o léčbě podpůrné, to že bylinky nevyléčí všechna onemocnění světa vím

16.8.2016 21:16
Terven

XXX.XXX.160.10

Možná jste špatně porozuměla, z mé strany byla řeč o léčbě podpůrné, to že bylinky nevyléčí všechna onemocnění světa vím

Ale jo, tak zdravou výživou nic nezkazíte. Ale nazýváte-li svoje postupy léčbou, byť podpůrnou, měla byste vědět CO léčíte, CO chcete podporovat. V opačném případě prostě jen propagujete správnou výživu bez ohledu na problém pacienta, což je taky jistě chvályhodné.
V tomto případě souhlasím s Bodlinkou - i když i pro vety je to evidentně oříšek.

16.8.2016 21:17
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Nikdo přece nemluvil o pokusech.. správná strava pomáhá mnoha věcem jak u psa, tak člověka a když se člověk babrá nějakou dobu s kortikoidy, antibiotiky, tak dát tomu psu maso není nijaká zátěž. My měli škaredý záněty uší, veterinář, že je to z vody, že tam má kvasinky, že se to nezlepší, na mase jsme sice už byli, ale stačilo dát masovou dietu a za týden je pokoj. Stejně tak boláky na břichu. Myslím, že dobrá strava léčbu podpoří, jasně, neléčí to vše..ale zkusit dobrou stravu, tomu psu neublíží.. lepší než zkoušet deset značek granulí.

16.8.2016 21:32

Andrýsek3 napsal(a):
Nikdo přece nemluvil o pokusech.. správná strava pomáhá mnoha věcem jak u psa, tak člověka a když se člověk babrá nějakou dobu s kortikoidy, antibiotiky, tak dát tomu psu maso není nijaká zátěž. My měli škaredý záněty uší, veterinář, že je to z vody, že tam má kvasinky, že se to nezlepší, na mase jsme sice už byli, ale stačilo dát masovou dietu a za týden je pokoj. Stejně tak boláky na břichu. Myslím, že dobrá strava léčbu podpoří, jasně, neléčí to vše..ale zkusit dobrou stravu, tomu psu neublíží.. lepší než zkoušet deset značek granulí.

Přesně takhle to bylo myšleno, díky, prostě nastartovat organismus.

16.8.2016 21:36
Terven

XXX.XXX.160.10

Andrýsek3 napsal(a):

Jo, tak o tom žádná, o tom se nepřu. Ani Rájku nepodezírám z názoru, že strava vyléčí všechny nemoci světa smajlík
Ale prostě ráda vím, s čím mám tu čest, ve většině případů je pro mě diagnóza důležitá - potřebuju vědět, má-li pes alergii nebo svrab, má-li cizí těleso v žaludku nebo nesnáší hovězí...

16.8.2016 21:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

ddiinnoo napsal(a):

Botičky?
Třeba to má z něčeho, po čem chodíte při procházkách.
Vím, botičky se dávají v zimě do ledovice, ale když už jste vyzkoušeli tolik věcí bezúspěšně.

17.8.2016 02:03
Prestige

XXX.XXX.71.69

Pravděpodobně se jedná o Interdigitální cystu, ještě se zkuste podívat na Facebook -
VetGold CZ je tam uvedena léčba i s foto.

17.8.2016 20:22
ddiinnoo

XXX.XXX.56.62

Prestige napsal(a):
A co máte za plemeno? Může se jednat o Interdigitálni cysty. Chce to posílit imunitu, např. Immunovetem, potom přidat Ostropestřec na játra. Jinak desinfikovat Betadinou a namazat Betadinovou mastí. Mohli se tam rozvinout ještě k tomu kvasinky, na to je dobrý Clotrimazol sprej. Jinak změna stravy, vynechat kuřecí a obiloviny. Jinak jak někdo psal výše pokud je to hodně mokvave, vatřít roztokem hypermanganu, naředit na růžovou barvu.

Staford fenka. Začlo to vše po kastraci :(
Děkuji za názor zkusím ten hypermangan.

17.8.2016 20:24
ddiinnoo

XXX.XXX.56.62

e napsal(a):
U mojí čuby se opakovaně tvořily tyto puchýře v meziprstí při špatné fci jater - nechávali jste dělat kompletní krevní rozbory?

Ano ale jenom na nějakou kvasinku.

17.8.2016 20:29
ddiinnoo

XXX.XXX.56.62

Prestige napsal(a):
Jinak pokud by to byla interdigitální cysta, tak se ještě doporučuje koupel v epsomské soli. Dát do vaničky vodu rozpustit 1 lžíci Epsomské soli, nechat v tom psa stát tak 5 minut a potom nohy vytřít do sucha.

Měli jsme dány antibiotika, která by mněla problém vyřešit ale po 10 dnech žáden náznak zlepšení, tak jsme antibiotika po konzultaci s vet. přestali.

17.8.2016 20:34

ddiinnoo napsal(a):
Ano ale jenom na nějakou kvasinku.

Dokud budete krmit Britem a RC a podobnou kvalitou, nezbavíte se toho.
Kašlat na granule. Jeden druh masa a zeleninu.
Jo a způsobeno jest trávou a něčím, co žádný vet neumí vyřešit, také kvalitou chovu v ČR a okolo. Má to asi milion stafordů a podobně chlupatých psů.

17.8.2016 21:29
ddiinnoo

XXX.XXX.56.62

Dokud budete krmit Britem a RC a podobnou kvalitou, nezbavíte se toho.
Kašlat na granule. Jeden druh masa a zeleninu.
Jo a způsobeno jest trávou a něčím, co žádný vet neumí vyřešit, také kvalitou chovu v ČR a okolo. Má to asi milion stafordů a podobně chlupatých psů.

Maso syrove nebo uvarit spolecne se zeleninou?

17.8.2016 21:30
Prestige

XXX.XXX.71.69

Dle mého názoru, byla chyba veterináře už jenom v tom, že ani neví co léčí, pak dávat antibiotika, kortikoidi apod. je dost mazec, když neví co léčí. Jinak kvasinky se určují ze stěru.
Být váma určitě nasaďte ostropestřec, dále by to chtělo posílit imunitu. Jinak odebírali vám teda krev?
Ještě jednou to zopakuji: zkuste se podívat na Facebook -
VetGold CZ je tam uvedena léčba i s foto. Další odkaz
http://vetgold.com/Case_Studies.html
https://baggybulldogs.wordpress.com/2012/12/06/bulldog-interdigital-cysts/.

17.8.2016 21:30

ddiinnoo napsal(a):

To záleží na Vás.

17.8.2016 21:35

ddiinnoo napsal(a):

Varem se dost užitečného zničí a pes má syrové rád.
Ze zeleniny většinou nejvíc řízek.
Tak tu rozmixovat, kdyby se mu nelíbila.
Kdyby nechtěl syrové maso, nechte jej jen přejít varem.
Maso, ne psa.

21.9.2016 09:32
PavlinaP

XXX.XXX.13.146

Dobrý den, i my se potýkáme s interdigitálními cystami u ang. buldoka, stáří 7 let, již velmi rozvinutými, mohla bych se o léčbě dozvědět víc? Psala jsem i na stránky Vetgoldu na fb. Díky moc za odpověď, už jsem fakt zoufalí...Pavlina.

Skullbriar

8.9.2017 16:33
Skullbriar

XXX.XXX.250.52

Podařilo se vám to vyléčit ?
Máme teď to samé :/.

8.9.2017 17:36
ddiinnoo

XXX.XXX.50.222

Nenechavat ji pres leto behat v trave. A nejvic na to pomohla dezinfekce cutapest. Myslim ze to vse bylo v nasem pripade travou, u vete. Jsem nechal okolo 30000 za ruzne testy a zbytecne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík