anna nelinka

XXX.XXX.110.28
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jakými léky zklidnit psa při stříhání drápků? Když byla menší stříhání drápků bylo v pořádku ale teď když jí chceme stříhat drápky tak je nezvladatelná, ale ty drápky už jsou strašné. Nepomůže ani veterinář tam je ještě horší, tak jestli někdo doporučí nějaké léky nebo něco na uspání tak budu vděčná.
BTW: váží 20kg
Tohle není zrovna věc, která by se měla řešit uspávadly. Lepší by bylo zjistit, co má za problém a proč a nějak to řešit.
Naše fena si vždycky obrušovala drápy na asfaltu-nikdy drápy ostříhat nepotřebovala, ale to je zase nezdravé pro klouby (ona žádné problémy neměla, a ani po asfaltu zase tolik nechodila, jen pár desítek metrů po cyklostezce a byli jsme v lese, a navíc máme v bytě lino a ona byla těžší). Provizorní řešení přerostlých drápů by mohlo být prostě změnit místa procházek, občas s ní jít po asfaltu nebo třeba kamenech u řeky, než se vám podaří ten problém nějak odstranit.
I když je fakt, že to nesnáší spousta psů, takže zas taková výjimka to nebude a možná že se tvrdší povrch stane řešením trvalým...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ať jí veterinář přispí jako u čištění zubů a ostříhá jí je.
Uspávat psa na s prominutím blbé stříhání drápků je fakt zbytečné. Psa jste měli všechno učit pomalu, v klidu, bez hysterie. Já psy učila jakékoliv ošetřování s tím, že se to prostě udělá a hotovo, nediskutuju a on to vydržet musí. Netlačím na něj příliš, když cuká, chvilku počkám vysvětluju, že to udělat musíme, ale bude to jen chvilka, ale mám (měla) jsem psy 50 a 30kg a prát jsem se s nima rozhodně nemínila, ale také nějaké hysterické výlevy netoleruju. Ještě se mi nestalo, že by jsme cokoliv, v klidu neošetřili.
Aktevi

XXX.XXX.243.228
Aj moj psik ma obrovsky strach zo strihania drapkov...ma iba 2,5 kgale neda sa udrzat. Ja osobne sa jej bojim ich strihat, preto ju nosim k veterinarovi, ktory jej to zdarma ostriha ale je to boj ! Kto nezazil nepochopi...
Aktevi
napsal(a):
Aj moj psik ma obrovsky strach zo strihania drapkov...ma iba 2,5 kgale neda sa udrzat. Ja osobne sa jej bojim ich strihat, preto ju nosim k veterinarovi, ktory jej to zdarma ostriha ale je to boj ! Kto nezazil nepochopi...
No jo, ale uvědomujete si, že chyba je tak trochu ve Vás...? Obzvlášť u tak malého psíčka. Jak psala "Lesnížínka", postupně jste ji měli navykat na různé úkony - že se musí vydržet, i když nebudou extra příjemné.
Jenže ten strach máte vy- jako majitelé a přenášíte ho na psa. Už se dopředu bojíte, co zas vyvede... Prostě je třeba ostříhat a hotovo. Tak ať mu vet zaváže hubu a někdo zkušený ho na zemi podrží ( toho většího). Vy odejděte. Pokud mu vet nedokáže ostříhat drápy a vy ho chcete kvůli tomu uspávat ? - vyměnila bych oba, především majitele.
anna nelinka

XXX.XXX.110.28
Lev: kdo psal že je nutné uspání, chtěla jsem jen vědět jestli jsou nějaké léky na zklidnění a popřípadě nějaké doporučení, a laskavě mi nepište že by jste vyměnil majitele ano... tyhle řeči si nechte pro sebe, od mala jsme jí stříhaly drápky bez problémů, a strach nemám pokud se už pokouším stříhat tak s pocitem že já jsem majitel psa ne že pes je můj páníček, každý páníček už měl problém se psem, pochybuji o tom že vy jste nikdy neměla žádný problém, a ano veterináře budeme měnit
CHs Kasami: děkuji vám.
rapotacka11
napsal(a):
Zkuste salon.
U nás lehce natáhne packu DOZADU, ne před psa
(přední i zadní), PES NA TO NEVIDÍ, ani si nevšimne
při manipulaci, že přišel o drápky.
Děkuji vám, no jenom si nejsem jistá jestli by si toho ta naše až tak nevšimla protože už se otočí jen za to že jí šáhnu na packu...

Znam ten stav, kdy je to psovi tak neprijemne, ze se "popere o zivot"...
Jinak uplne klidna... vse ostatni uplne v klidku. I strihani kolem oci.
Casem jsem dosla k tomu, ze ji vadi hlavne ten zvuk, kdy "klesticky klapnou".
Jak je to u Vas?
Kazdopadne jsme to zdolali tak, ze jsem si pred ni klestickama strihala nehty sama - ten hnusnej zvuk tam byl... Pozorovala me udivene (ty si to delas "dobrovolne"?) - zadna tragedie se ovsem nedela, takze pochopila, ze ji neusiluju o zivot...
Strihala jsem pod jejim dohledem i drapky kocek. Krapek histerak tam z jeji strany byl (ten zvuk se ji fakt nelibil), ale kdyz videla, ze jsou vsichni ok a je to vsechno v pohode + nasleduje hlazeni a mazleni... asi to vzala jako "proceduru" ktera ji neni prijemna, ale da to (kdyz to zvladnej kazdej doma...).
Nikdy na to nekoukala (asi stejnej reflex, jako mam ja pri odberu krve :), bylo treba ji pridrzet, ale ta desiva panika zmizela.
Ovsem je fakt, ze na to nebyla nikdy sama. Vzdycky ukladnovali i cici, ktery na strihani byli zvykli od mala a jeji paniku dost dobre nechapali...
napsal(a):
Znam ten stav, kdy je to psovi tak neprijemne, ze se "popere o zivot"...
Jinak uplne klidna... vse ostatni uplne v klidku. I strihani kolem oci.
Casem jsem dosla k tomu, ze ji vadi hlavne ten zvuk, kdy "klesticky klapnou".
Jak je to u Vas?
Kazdopadne jsme to zdolali tak, ze jsem si pred ni klestickama strihala nehty sama - ten hnusnej zvuk tam byl... Pozorovala me udivene (ty si to delas "dobrovolne"?) - zadna tragedie se ovsem nedela, takze pochopila, ze ji neusiluju o zivot...
Strihala jsem pod jejim dohledem i drapky kocek. Krapek histerak tam z jeji strany byl (ten zvuk se ji fakt nelibil), ale kdyz videla, ze jsou vsichni ok a je to vsechno v pohode + nasleduje hlazeni a mazleni... asi to vzala jako "proceduru" ktera ji neni prijemna, ale da to (kdyz to zvladnej kazdej doma...).
Nikdy na to nekoukala (asi stejnej reflex, jako mam ja pri odberu krve :), bylo treba ji pridrzet, ale ta desiva panika zmizela.
Ovsem je fakt, ze na to nebyla nikdy sama. Vzdycky ukladnovali i cici, ktery na strihani byli zvykli od mala a jeji paniku dost dobre nechapali...
Děkuji vyzkouším to, všechno zvládá normálně koupání, česání jenom tohle je problém
ale ještě jednou děkuji doufám že to zabere
Pokud by byl hodně velkej problém, tak to lze řešit tak, jak jsme to řešili kdysi u jednoho psíka doma - stavíte se za nehtářkou, co dělá umělé nehty, nebo do potřeb pro kosmteičky, nakoupíte pilníky na umělý nehty (ty z drogerky jsou nahouby). a prostě budete pilovat. a dejte si sakra pozor, at nepropilujete polštářek hranou pilníku - ideálně si to podložíte prsty. i toto je varianta. pracná, ale lze to tím řešit.
z přípravků na uklidnění doporučuju sedatif pc, pro psa i pro páníka. neublíží, může pomoci, už jen tím, že se na to spolehnete a uklidní vás vědomí, že jste něco snědli.. pokud vy a pes nemáte cukrovku, ublížit to nemůže.
jenom ještě jedna poznámka - mám mix ohaře, skoro třicet kilo, chodíme hodně, i po městě. drápy stříhám pravidelně.. a to máme třeba za srpen 120 km utlapkáno. je to asi i o typu drápu - čubina má ty tvrdé černé drápy, co odolávají :D.

nexxi
napsal(a):
Mrkněte https://www.youtube.com/watch?v=WWZUcLfHXLE.
Tohle je celkem brutal myslim.
Ten pes proste kouse a pak je mu uz asi jedno, jestli kouse do "pamlsku", nebo do rukou...
Odmena a "relax" by mela byt oddelena "od procedury".
Ale kdyz to pomuze...
Strihani drapku je tezka disciplina a na kazdeho psika plati neco jineho :).

Victoria, to video jsi patrně poněkud nepochopila...
napsal(a):
Ten pes proste kouse a pak je mu uz asi jedno, jestli kouse do "pamlsku", nebo do rukou...
Ale kdyz to pomuze...
Co je na tom brutal, a jaké kousání do rukou? Davala jste někdy psu pamlsek?
Ten pes je očividně pak v klidu, a dost rychle pochopil, že stříhání drápků není nic tragického.
napsal(a):
Ale kdyz to pomuze...
Pokud budou odměna a relax odděleny od procedury, pes si je s procedurou pravděpodobně vůbec nespojí. U psů to bohužel nefunguje jako u dětí (když si uklidíš hračky, můžeš si zapnout počítač).
Podstatou klikrktréninku například je, že zvíře je odměňováno právě v tom okamžiku, kdy nabízí žádoucí chování.
Na videu šlo o to, aby si pes spojil, že manipulace s tlapkou = pamlsek. V kousání do ruky a kousání do pamlsku jsem viděla celkem zásadní rozdíl.
Proč se vám to zdá brutal?
Zdravím zakladateli/ko, my jsme kupovali kdysi nějaké pamlsky co nám doporučil náš veterinář. Pejskovi to moc chutnalo a zdál se nám po tom takový klidnější. Prý v tom jsou nějaké ,,přírodní zklidňující látky". Pro zájemce tu nechám odkaz, kdyby měl někdo zájem. https://inity.cz/index.php?controller=404
Ondrášek9
napsal(a):
Zdravím zakladateli/ko, my jsme kupovali kdysi nějaké pamlsky co nám doporučil náš veterinář. Pejskovi to moc chutnalo a zdál se nám po tom takový klidnější. Prý v tom jsou nějaké ,,přírodní zklidňující látky". Pro zájemce tu nechám odkaz, kdyby měl někdo zájem. https://inity.cz/index.php?controller=404
"Page not found"...
Za 6 let jsou drápy asi ostříhány už milionkrát a kdoví, zda je pes ještě na světě...
Navíc, a kdyžtak mi to promiňte, mi tady to otevírání starých diskuzí a vkládání odkazů na zaručené léky a "zklidňující látky" připadá jako reklama.