Německý ovčák s rovnými zády

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.8.2016 19:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mám dotaz. Sehnala bych NO s PP, ale takového toho klasického, s rovnými zády?
Půjčila jsem si fotku, autorovi se omlouvám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.8.2016 19:54

sisi58 napsal(a):
Mám dotaz. Sehnala bych NO s PP, ale takového toho klasického, s rovnými zády?
Půjčila jsem si fotku, autorovi se omlouvám.

Jo dřív to bývalo normální, dnes nevím, jak jsou na tom třeba pracovní linie, já sama, přestože jsou NO moje srdcovka a myslím, že to jsou naprosto univerzální psi, bych se už bála pořídit si NO...

21.8.2016 19:57

Sisi58 - hezké fotky. Myslím, že takového s PP už neseženete...

21.8.2016 20:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak to nejsou dobré zprávy.
Vždycky se mi líbili vlci, nádherná hrdá zvířata, milující rodiče. Přímo ukázka divoké přírody.
Samozřejmě, že si nemohu koupit vlka.
Proto jsem vždycky pokukovala po NO.
Ale bydlet v paneláku s tímto velkým psem, chodit do práce a nechat ho doma. To prostě nešlo.
Psa jsem vždycky měla, ale menší plemeno, vhodnější do bytu.
Situace se mění a teď bych si přála NO. Bohužel to, co je v nabídce, se diametrálně liší o psů, které si pamatuji z dětství, filmů a od známých.
Kdo to krásné plemeno tak pokazil? A proč?

21.8.2016 20:16

sisi58 napsal(a):
Vždycky se mi líbili vlci, nádherná hrdá zvířata, milující rodiče. Přímo ukázka divoké přírody.
Ale bydlet v paneláku s tímto velkým psem, chodit do práce a nechat ho doma. To prostě nešlo.
Situace se mění a teď bych si přála NO. Bohužel to, co je v nabídce, se diametrálně liší o psů, které si pamatuji z dětství, filmů a od známých.

Protože NO se spadlou zádí byli líbivější?...
Ale hledejte, on někdy mate i výstavní postoj, když si pes potom stoupne normálně, tak zas vypadá trochu jinak a určitě funkční psi existují, stále se využívají jako služební, pokud by soustavnou práci nezvládali, tak by se tolik nepoužívali...alespoň si to myslím...

21.8.2016 20:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

Myslím si to taky.
Asi to bude perné hledání. Ale kdo hledá, najde. Nespěchám. Počkám si.

21.8.2016 20:21

Dají se sehnat a pokud se vám líbí vlci( moje srdcovka, pro mě TO NEJ ZVÍŘE na světě), pořiďte si z pracovní linie vlkošeďáka, nebo ČV. Ten je ale jiný, než N.O. Mohl by vám povahově vyhovovat.

21.8.2016 20:21
Sam 90210

XXX.XXX.148.203

Takoví NO jsou k dostání i v útulcích a někteří fakt povedení.
http://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&plemeno=i.000106&link-utulek=.

21.8.2016 20:22

Kdo chce NO a očekává povahu NO bude z československého vlčáka rozčarován.

21.8.2016 20:29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdo chce NO a očekává povahu NO bude z československého vlčáka rozčarován.

Ano, píšu to, jsou jiní, ale pokud se jí líbí vlci a něco ví o jejich chování a povaze a byla by schopná tu povahu Č.V. pochopit, tak není problém. Ale když chce psa na výcvik, a "normálního" s psí povahou, tak potom Č.V. ne. Musí si rozhodnout, k čemu vlastně psa bude chtít.

21.8.2016 20:37
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Existuje pes "vlk". Volkosob. A jsem fakt rád, že se nedostane do rukou pépé a bez pépé.

Jinak by skončil věru zle.

21.8.2016 20:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

Č.V. asi ne. Je to krásný pes, ale komplikovanější.
Chtěla bych psa přímočarého, klidného, vyrovnaného, prostě psího kamaráda.

21.8.2016 20:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sam 90210 napsal(a):
Takoví NO jsou k dostání i v útulcích a někteří fakt povedení.
http://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&plemeno=i.000106&link-utulek=.

Ano a často si je prohlížím.
Věřím tomu, že jednou kouknu a bude to ten pravý.
U dospělých psů je ta výhoda, že víte, co si berete.
Štěndo je lepší s PP, alespoň vím co z něj vyroste.
Budu si hledání hezky užívat, než narazím na toho pravého. Žádné kompromisy.

21.8.2016 20:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

Aliens_II napsal(a):
Existuje pes "vlk". Volkosob. A jsem fakt rád, že se nedostane do rukou pépé a bez pépé.

Jinak by skončil věru zle.

Rusové je ale neprodávají. Jen pronajímají.
Je to podobné, jako se do zahraničí neprodávají mustangové.

21.8.2016 20:54
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

sisi58 napsal(a):

Ano ano. Tím ale lépe.

21.8.2016 21:04
australáček

XXX.XXX.39.194

Bývalý přítel teď vrh NO s rovnými zády bude mít ( všichni předci rovné záda ), ale cena je úplně nekde jinde, nez je bezna u NO, ale také jedna se o pracovní spojení a rodiče mají zkoušky...a jsou to importi. Vím, že má už dost zájemců, ale můžu se zkusit zeptat...otázka, zda by jste padla bývalému do oka jako vhodný majitel jeho děti..

21.8.2016 21:25
anonymx

XXX.XXX.224.233

Prokristapana. Neblbnete zase. Staci se podivat na vysledovky soutezi z jakych CHS se tam psi vyskytuji. A ze jich je...

21.8.2016 21:26
anonymx

XXX.XXX.224.233

Samozrejme nemam na mysli vystavy, ale VS a MR.

21.8.2016 22:02
vava69

XXX.XXX.98.20

Sezenete, ale v pracovní linii. Známý má asi dva roky starou fenku po pracovních rodičích a je nádherná. Trochu jsem ho urazila, když jsem se ptala, že je určitě bez PP.

21.8.2016 22:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

australáček napsal(a):
Bývalý přítel teď vrh NO s rovnými zády bude mít ( všichni předci rovné záda ), ale cena je úplně nekde jinde, nez je bezna u NO, ale také jedna se o pracovní spojení a rodiče mají zkoušky...a jsou to importi. Vím, že má už dost zájemců, ale můžu se zkusit zeptat...otázka, zda by jste padla bývalému do oka jako vhodný majitel jeho děti..

Ještě si pejska nemohu koupit. Ale manžel jde za rok do důchodu. Potom to snad vypukne.
A také bude potřeba našetřit.
Téma jsem zadala dopředu, právě kvůli tomu, abych se poučila a zjistila, jak je na tom chov NO.
Určitě to bude promyšlený krok. A snad o to větší radost.

21.8.2016 22:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

rapotacka11 napsal(a):
?
http://www.artzlipin.cz/newscz.html.
http://www.subravec.estranky.cz/

- dá se najít...

Ten Šubravec má krásné. Na úvodní stránce ten úplně vpravo

22.8.2016 07:39

sisi58 napsal(a):

Ale prosím Vás, tak si ho kupte na Ukrajině

22.8.2016 09:21
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Mustanga, nebo volkosoba?

22.8.2016 09:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nechci. To není pejsek pro mě.

22.8.2016 09:58

Aliens_II napsal(a):
Mustanga, nebo volkosoba?

RKP

22.8.2016 11:18
RKP

XXX.XXX.153.144

Můžu doporučit:
http://aron-oranto.websnadno.cz/Aktuality.html
jednu odchovankyni máme doma.

22.8.2016 12:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.99

Ještě pamatuji krasavce Agbara Oranto.

22.8.2016 12:46

rapotacka11 napsal(a):

A já Athose Oranto...

22.8.2016 15:14
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Anebo se zkuste podívat na východoevropského ovčáka. měl by to být určitý návrat k původnímu typu NO. U nás myslím zatím nejsou, na Slovensku ano.

22.8.2016 18:15
Terven

XXX.XXX.110.147

rapotacka11 napsal(a):

Nápodobně , ale málem jsem na něj zapomněla. Přimělo mě to jít štrachat do archívu- jako dítě jsem si lepila zvířátka do kroniky - bohužel záda vidět nejsou, jen hlava vystřižená z titulky PPČ smajlík

22.8.2016 18:44

Terven napsal(a):
Nápodobně , ale málem jsem na něj zapomněla. Přimělo mě to jít štrachat do archívu- jako dítě jsem si lepila zvířátka do kroniky - bohužel záda vidět nejsou, jen hlava vystřižená z titulky PPČ smajlík

To byli nádherní psi! Mám časopis Pes přítel člověka od roku 1982 do roku, kdy se šéfredaktorkou stala Jansová.(v té době jsem ho přestala odebírat, nová koncepce časopisu se mi nelíbila a nelíbí). Mám ho vyvázaný po ročnících. Občas si v těch starých ráda listuji a říkám si - to byli psi! Jak tehdejší NO, tak velcí knírači, boxeři, rotvajleři, dobrmani,...

22.8.2016 19:12
22.8.2016 19:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.229

Terven napsal(a):

Byl to opravdu krásný pes.
Skončil druhý na světové výstavě (snad vyjel na rozhodčího, tak nevyhrál)
To ještě hrbáči nebyli.
Rozhodně ne běžní.
Taky jsem si lepila psy a koně z časopisů...

22.8.2016 19:17

Http://ovcouni-fota.wz.cz/spolkovi_vitezove.htm.

No velmi zajímavá retrospektiva, ten vývoj je tam dle mého vidět...

22.8.2016 19:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terven napsal(a):

To je nádherný pes!

22.8.2016 19:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Http://ovcouni-fota.wz.cz/spolkovi_vitezove.htm.

Nejhezčí jsou mezi léty 1950 až 1960, to byli aspoň psi!

22.8.2016 20:24
bhk

XXX.XXX.210.12

sisi58 napsal(a):
Nejhezčí jsou mezi léty 1950 až 1960, to byli aspoň psi!

Mě zaujal na první rychlé prohlédnutí ten z roku 1921.

22.8.2016 20:27

1946...

22.8.2016 20:29

1904r.

22.8.2016 20:32
Terven

XXX.XXX.110.147

To byli nádherní psi! Mám časopis Pes přítel člověka od roku 1982 do roku, kdy se šéfredaktorkou stala Jansová.(v té době jsem ho přestala odebírat, nová koncepce časopisu se mi nelíbila a nelíbí). Mám ho vyvázaný po ročnících. Občas si v těch starých ráda listuji a říkám si - to byli psi! Jak tehdejší NO, tak velcí knírači, boxeři, rotvajleři, dobrmani,...

Já jsem si koupila první PPČ za 4 Kčs v roce 1978 (nevím přesně), na titulní straně byli neapolští mastinové...a už jsem byla lapená. Tenkrát to byl jeden z dražších časopisů, víc stály snad je Květy... naši neprotestovali, proti živému psu bohužel jo.

23.8.2016 08:14

Terven napsal(a):
Já jsem si koupila první PPČ za 4 Kčs v roce 1978 (nevím přesně), na titulní straně byli neapolští mastinové...a už jsem byla lapená. Tenkrát to byl jeden z dražších časopisů, víc stály snad je Květy... naši neprotestovali, proti živému psu bohužel jo.

Nápodobně. Cca od 1978 jsem náhodně "vydyndala" na rodičích jednotlivá čísla, a od 1982 předplatné. Psa mi naši povolili po ukončení základní školy, v polovině 1982... Chtěla jsem NO, ale na štěně jsem prachy neměla, naši nevěřili, že mi zájem o kynologii vydrží. A tak jsem si sehnala nalezence, asi ročního, vypadal trochu jako groenendael, ale byl to kříženec, nejspíš NO a dlouhosrsté kolie. Byl to nejlepší pes, co jsem měla. A zájem o kynologii mne nepustil dodnes...

23.8.2016 13:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.75

Terven napsal(a):

Na mém prvním, ještě černobílém časopisu, polovičního formátu než teď, (za 1.60, -)
byl krásný NO Ero z Demu.
Co já se nalítala a nasháněla dalších čísel. Byla jsem dítě a netušila
jsem nic o předplatném...

23.8.2016 14:44
CHs Kasami

XXX.XXX.174.95

Podívejte se na zahraniční nabídku. Hlavně Německo.

23.8.2016 15:24
Terven

XXX.XXX.110.147

rapotacka11 napsal(a):
Na mém prvním, ještě černobílém časopisu, polovičního formátu než teď, (za 1.60, -)
byl krásný NO Ero z Demu.
Co já se nalítala a nasháněla dalších čísel. Byla jsem dítě a netušila
jsem nic o předplatném...

Nevím, jestli by nebylo lepší založit nějaké retro vlákno...
Na mém druhém výtisku PPČ v pořadí byli dva velšteriéři. Ještě je dneska vůbec někdo chová? Tenkrát jich bylo snad víc než foxů...

Neregistrovaný uživatel

24.8.2016 09:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

NO s tak nějak rovnýma zádama se dají sehnat mezi pracákama...

turistka

20.2.2017 15:33
turistka

XXX.XXX.245.153

Sisi, jelikož nyní řeším podobné téma, narazila jsem na tuto diskuzi a zajímalo by mě, zda bylo Vaše hledání nakonec úspěšné či jak na tom jstesmajlík

20.2.2017 16:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

turistka napsal(a):
Sisi, jelikož nyní řeším podobné téma, narazila jsem na tuto diskuzi a zajímalo by mě, zda bylo Vaše hledání nakonec úspěšné či jak na tom jstesmajlík

Tak my máme pejska z útulku. Je to takový malý chlupatý vlčák

turistka

20.2.2017 18:00
turistka

XXX.XXX.245.153

Sisi gratuluju, je moc krásnásmajlík A závidím, já bych taky nejradši kamaráda z útulku, co mě chytne za srdce...

20.2.2017 19:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

turistka napsal(a):
Sisi gratuluju, je moc krásnásmajlík A závidím, já bych taky nejradši kamaráda z útulku, co mě chytne za srdce...

Děkuji, stali se s manželem velkými parťáky. Chodí na procházky, celé víkendy. Moc je to baví, oba.

Blaznivy-belosi

3.3.2017 12:38
Blaznivy-belosi

XXX.XXX.143.110

Každý NO má rovná záda smajlík Pokud psa umíte dát do postoje, tak kapří hřbet uděláte u každého psa, ale dívala bych se po pracovních spojeních.

3.3.2017 13:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

Blaznivy-belosi napsal(a):
Každý NO má rovná záda smajlík Pokud psa umíte dát do postoje, tak kapří hřbet uděláte u každého psa, ale dívala bych se po pracovních spojeních.

No nevím. Výstavní postoj s rovným NO uděláte, ale vyboulenou páteř výstavního NO nenarovnáte. Někteří výstavní NO vypadají jako mrzáci a nechtěla bych je ani za nic.

3.3.2017 14:58
ivulka2

XXX.XXX.155.174

1904r.

To vypadá jako malina

3.3.2017 15:27
amazonka01

XXX.XXX.30.197

sisi58 napsal(a):
No nevím. Výstavní postoj s rovným NO uděláte, ale vyboulenou páteř výstavního NO nenarovnáte. Někteří výstavní NO vypadají jako mrzáci a nechtěla bych je ani za nic.

Fááákt? Ten samý pes

3.3.2017 17:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

amazonka01 napsal(a):
Fááákt? Ten samý pes

Fakt. Na toho mrzáka z mé fotky opravdu nemáte

3.3.2017 18:09
amazonka01

XXX.XXX.30.197

Není můj jen jako důkaz toho, že se dá (když se to umí, což ten, kdo stavěl pracáka na vaší fotce fakt neuměl) do "kulatého" výstavního postoje i úplně rovný pes. Takže z fotky psa ve výstavním postoji fakt nepoznáte, zda normálně bude chodit s rovným, nebo skloněným hřbetem a zádí

3.3.2017 18:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

amazonka01 napsal(a):
Není můj jen jako důkaz toho, že se dá (když se to umí, což ten, kdo stavěl pracáka na vaší fotce fakt neuměl) do "kulatého" výstavního postoje i úplně rovný pes. Takže z fotky psa ve výstavním postoji fakt nepoznáte, zda normálně bude chodit s rovným, nebo skloněným hřbetem a zádí

Z fotky ve výstavním postoji nikoli.
Ale pokud někdo prodává štěňata, má doma matku. Otec, pokud alespoň trochu aktivní, má na netu také fotky. Možnost dohledání.
Jednoznačně, pokud bych kupovala NO, tak od pracovně vedených rodičů a ještě bych okukovala několik chovek. U NO bch preferovala jiné věci, než perfektní výstavní postoj.

3.3.2017 20:15
amazonka01

XXX.XXX.30.197

sisi58 napsal(a):
Z fotky ve výstavním postoji nikoli.
Ale pokud někdo prodává štěňata, má doma matku. Otec, pokud alespoň trochu aktivní, má na netu také fotky. Možnost dohledání.
Jednoznačně, pokud bych kupovala NO, tak od pracovně vedených rodičů a ještě bych okukovala několik chovek. U NO bch preferovala jiné věci, než perfektní výstavní postoj.

Reagovala jsem jen na tvrzení, že se do výstavních postoje nedá postavit rovnej pes

4.3.2017 10:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

amazonka01 napsal(a):
Reagovala jsem jen na tvrzení, že se do výstavních postoje nedá postavit rovnej pes

Njn, mě to tak rozčiluje, že jsem občas zbrklá v odpovědích

4.3.2017 11:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.173

amazonka01 napsal(a):

Proč by se nedal ?
Ale z hrbáče pěknýho, rovnýho psa prostě neuděláte.

4.3.2017 11:25

Amazonka, vždyť sisi právě napsala tohle :

"Výstavní postoj s rovným NO uděláte, ale vyboulenou páteř výstavního NO nenarovnáte."

mě takhle matete tou diskuzí...

4.3.2017 12:44
amazonka01

XXX.XXX.30.197

Amazonka, vždyť sisi právě napsala tohle :

"Výstavní postoj s rovným NO uděláte, ale vyboulenou páteř výstavního NO nenarovnáte."

mě takhle matete tou diskuzí...

A jooo mně zase zmátly ty fotky, takže čtu něco, co tam není (protože ten pracák fakt nemá výstavní postoj). Nicméně i tohle je hloupost, pokud beru výstaváka VŠEOBECNĚ, tak 90% jich má v klidu úplně rovný hřebe, tedy ty dvě MOJE fotky obráceně. Ve výstavním postoji je "vyboulený", ale pokud je ve volném pohybu, má ho rovný.

Ne, že by nebyli i tací, co i chodí tak, jak stojí, ale zas tak moc jich není.

4.3.2017 12:52
amazonka01

XXX.XXX.30.197

rapotacka11 napsal(a):
Proč by se nedal ?
Ale z hrbáče pěknýho, rovnýho psa prostě neuděláte.

No, pokud je to pes na výstavy, tak jaksi nemá být "rovnej", tedy hřbet ano, ale záď předepisuje standard ve sklonu 23st, a ke všemu dlouhou. Takže budˇpřepsat standard, nebo si zvyknout na to, že V, či VD dostane jen pes, co má zád ve sklonu odpovídající délky. Takže pěknej je jen otázka vkusu, ne objektivního hodnocení exteriéru. Jinak ano, chápu, že se to líbit nemusí, mně se taky nelíbí třeba baseti, corgiové...

A vždy je možnost sáhnout po pracákovi, sice dostane D, ale bude rovnej

4.3.2017 12:56
amazonka01

XXX.XXX.30.197

sisi58 napsal(a):
Njn, mě to tak rozčiluje, že jsem občas zbrklá v odpovědích

Ehm, a já ve čtení, sorry

4.3.2017 17:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

amazonka01 napsal(a):
No, pokud je to pes na výstavy, tak jaksi nemá být "rovnej", tedy hřbet ano, ale záď předepisuje standard ve sklonu 23st, a ke všemu dlouhou. Takže budˇpřepsat standard, nebo si zvyknout na to, že V, či VD dostane jen pes, co má zád ve sklonu odpovídající délky. Takže pěknej je jen otázka vkusu, ne objektivního hodnocení exteriéru. Jinak ano, chápu, že se to líbit nemusí, mně se taky nelíbí třeba baseti, corgiové...

A vždy je možnost sáhnout po pracákovi, sice dostane D, ale bude rovnej

Beru rovnýho, ti připosražení se mi moc nelíbí
Ani se mi moc nezdá, že pes se zadkem u země a s nohama rozcapenýma, je to pravé ořechové. Opravdu nemohou stát normálně?
Nu což, někdo má rád holky, jiný vdolky.

5.3.2017 10:49
amazonka01

XXX.XXX.30.197

sisi58 napsal(a):
Beru rovnýho, ti připosražení se mi moc nelíbí
Ani se mi moc nezdá, že pes se zadkem u země a s nohama rozcapenýma, je to pravé ořechové. Opravdu nemohou stát normálně?
Nu což, někdo má rád holky, jiný vdolky.

No, jenže ono (až na vyjímky, kde to většinou znamená vadu, byť ne bohužel vylučující z chovu) je většina psů "rovných"

Ale pak přijde šikovný hander, a postaví ho do postoje, nebo se pes opře do vodítka a přirozeně v tahu hodí zadek dolů.

Takže mohou a stojí normálně normálně, jen na výstavu je prostě předepsaný postoj, a tah, a v tom se předvádějí (a fotí). Pokud někdo nechce psa na výstavu, tak bude mít vlastně doma rovného psa (nevylujuču, že šlápne vedle a bude mít extrém, co se občas v chovu přihodí, a pes bude "zakulacený" i v běžném provozu, ale je jich fakt méně, než se zdá).

7.8.2017 07:37

Tak tohle je logo britské klubovky NO.

https://3.bp.blogspot.com/-CP7j8frMKeI/WXtw0VOyiSI/AAAAAAAAE4s/cGxB9SFnxa8TO3I_rYqNasIGz3MA-_7RwCLcBGAs/s1600/British%2BSieger%2BShow%2Blogo%2521.png.

Hrbáček...

7.8.2017 07:44
sisi58

XXX.XXX.191.1

amazonka01 napsal(a):
No, jenže ono (až na vyjímky, kde to většinou znamená vadu, byť ne bohužel vylučující z chovu) je většina psů "rovných"

Ale pak přijde šikovný hander, a postaví ho do postoje, nebo se pes opře do vodítka a přirozeně v tahu hodí zadek dolů.

Takže mohou a stojí normálně normálně, jen na výstavu je prostě předepsaný postoj, a tah, a v tom se předvádějí (a fotí). Pokud někdo nechce psa na výstavu, tak bude mít vlastně doma rovného psa (nevylujuču, že šlápne vedle a bude mít extrém, co se občas v chovu přihodí, a pes bude "zakulacený" i v běžném provozu, ale je jich fakt méně, než se zdá).

Nejsem chovatel jen milovník psů. Ovšem hrbatého psa poznám, ať už je to NO nebo jork, popř. Kavalír.
Určitě mě ostatní doplní, kteří chudáčci jsou ještě takto "vyšlechtěni".

7.8.2017 14:30
A.Novakova

XXX.XXX.159.151

Ten zadek dole je naučenej postoj na výstavy.
Takže když psa nebudete tento postoj učit bude mít záda rovné, exterieráci mají přirozeně ale zadek níž než pracaci
Mám no s PP z pracovní linie (Má 5 měsíců).

7.8.2017 14:34
Edánek

XXX.XXX.251.46

sisi58 napsal(a):

... co vlkošedý NO z pracovní linie...

7.8.2017 14:43
A.Novakova

XXX.XXX.159.151

Edánek napsal(a):
... co vlkošedý NO z pracovní linie...

Souhlas

7.8.2017 15:07

A.Novakova napsal(a):
Takže když psa nebudete tento postoj učit bude mít záda rovné, exterieráci mají přirozeně ale zadek níž než pracaci

Není to jen naučený postoj na výstavy. Potkávám paní se dvěma NO, psem a fenou, černé s pálením, exteriéráky. Když jdou, vyhazují předními nohami vysoko a zadními jdou jako v podřepu. To není o postoji, ale o stavbě těla.

7.8.2017 15:27
lavacca

XXX.XXX.51.24

Tak tohle je logo britské klubovky NO.

https://3.bp.blogspot.com/-CP7j8frMKeI/WXtw0VOyiSI/AAAAAAAAE4s/cGxB9SFnxa8TO3I_rYqNasIGz3MA-_7RwCLcBGAs/s1600/British%2BSieger%2BShow%2Blogo%2521.png.

Ach muj boze...to je fakt k pláči.

Jinak ten černý NO nahore je náš. :) Ta fotka v postoji od chovatelky a pak vykoupany u nas na zahrade. :) To bylo ve veku 7 a 9 mesicu. Vzhledem k tomu, ze ma neco se zadni nohou ( dle vseho od byvaleho majitele natrzeny sval, jak ho necim prastil pk zadku), tak tu jednu nohu povoluje a zadek nosi trochu nize. Nicmene na ty hrbace nema ani omylem. Zaplat panbu...

Za me se urco mezi pracaky jeste da pes s rovnou zádí najit. ;).

7.8.2017 16:05
lavacca

XXX.XXX.51.24

Tak ted se mnou jela kousek vlakem mlada fena NO, to bylo k pláči...hubeny hřbet ( nasvaleni nikde) a zadek dolu..smajdala jak zaba. :( to proste neni pes, to je chcipak, at se na me nikdo nezlobi...jak sla, houpala se ze strany na stranu, jen sebou seknout... :/ Fakt k placi...

7.8.2017 16:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

lavacca napsal(a):
Tak ted se mnou jela kousek vlakem mlada fena NO, to bylo k pláči...hubeny hřbet ( nasvaleni nikde) a zadek dolu..smajdala jak zaba. :( to proste neni pes, to je chcipak, at se na me nikdo nezlobi...jak sla, houpala se ze strany na stranu, jen sebou seknout... :/ Fakt k placi...

Jistě bylo dřív více NO, už vzhledem k tomu, že exotická plemena v ČSSR téměř nebyla. Ovšem to bývali psi! Velcí, svalnatí, sebevědomí! Ať psi nebo feny. Chcípáčci se nenechávali. Kruté, ale účinné. Teď je sem tam hezký NO a zbytek je podražený nebo nedomrlý.
Hrůza a děs. A ne kříženci s něčím, psi s PP.

7.8.2017 16:42
lavacca

XXX.XXX.51.24

sisi58 napsal(a):
Jistě bylo dřív více NO, už vzhledem k tomu, že exotická plemena v ČSSR téměř nebyla. Ovšem to bývali psi! Velcí, svalnatí, sebevědomí! Ať psi nebo feny. Chcípáčci se nenechávali. Kruté, ale účinné. Teď je sem tam hezký NO a zbytek je podražený nebo nedomrlý.
Hrůza a děs. A ne kříženci s něčím, psi s PP.

Prave...je šílené koukat, kam to krasne plemeno chovatele dotahli. :(

Proto jsem si taky jako dalsiho psa vybrala beaucerona ( francouzského ovcaka) a ne dalsiho NO, ac mi povahove taky sedi.

7.8.2017 19:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

lavacca napsal(a):
Prave...je šílené koukat, kam to krasne plemeno chovatele dotahli. :(

Proto jsem si taky jako dalsiho psa vybrala beaucerona ( francouzského ovcaka) a ne dalsiho NO, ac mi povahove taky sedi.

Krásný pes. Víc se mi líbí ti s ušima nahoru.
Docela mi připomínají dobrmany.

7.8.2017 21:19
lavacca

XXX.XXX.63.20

sisi58 napsal(a):
Krásný pes. Víc se mi líbí ti s ušima nahoru.
Docela mi připomínají dobrmany.

Já zas radši klasiku s ušima dolů. :).

8.8.2017 05:07

http://pedigreedogsexposed.blogspot.cz/2017/07/shocking-new-study-suggest-almost-half.html?m=1.

"Must be capable of standing comfortably and calmly, freely and unsupported in any way"

8.8.2017 07:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

A.Novakova napsal(a):

Opravdu jen naučený postoj?
Vyjeďte si úplně nahoru v diskuzi a srovnejte si ty dvě fotky. První a poslední.

31.1.2018 08:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Včera jsem potkala paničku s německým ovčákem. Šli proti mě, obdivovala jsem krásnou hlavu, výraz psa a barvu. Prostě parádní NO. Bohužel jen do chvíle, než mě míjeli.
Z boku to vypadalo, že je zvíře slepené ze dvou úplně rozdílných psů. Jak byl NO ze předu krásný, tak to byl z boku mrzák. Hrbatý, žádný hrudník, slabý, sražený zadek, prostě hrůza. Jak tohle může někdo udělat tak krásnému plemeni?
Byl to první pes, z toho nového typu NO, co jsem viděla. Je to k pláči i vzteku zároveň. Toho, kdo toto vymyslel, bych vzala klackem po páteři, ať si vyzkouší, jaké to je, tahat nohy za sebou.
Rytmistr Max von Stephanitz se musí v hrobě obracet, jak jeho milované plemeno současní "chovatelé" dokur vili.

31.1.2018 08:26
rencamo

XXX.XXX.224.98

sisi58 napsal(a):
Včera jsem potkala paničku s německým ovčákem. Šli proti mě, obdivovala jsem krásnou hlavu, výraz psa a barvu. Prostě parádní NO. Bohužel jen do chvíle, než mě míjeli.
Z boku to vypadalo, že je zvíře slepené ze dvou úplně rozdílných psů. Jak byl NO ze předu krásný, tak to byl z boku mrzák. Hrbatý, žádný hrudník, slabý, sražený zadek, prostě hrůza. Jak tohle může někdo udělat tak krásnému plemeni?
Byl to první pes, z toho nového typu NO, co jsem viděla. Je to k pláči i vzteku zároveň. Toho, kdo toto vymyslel, bych vzala klackem po páteři, ať si vyzkouší, jaké to je, tahat nohy za sebou.
Rytmistr Max von Stephanitz se musí v hrobě obracet, jak jeho milované plemeno současní "chovatelé" dokur vili.

Souhlas. Jedno dítě na naší škole má půlroční fenu NO. Jako její třídní nemám to srdce jí říct, že je to děs běs.

31.1.2018 10:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

rencamo napsal(a):
Souhlas. Jedno dítě na naší škole má půlroční fenu NO. Jako její třídní nemám to srdce jí říct, že je to děs běs.

Tak pokud má dítě psa rádo, i když hendikepovaný, bude se mít dobře. Horší bude, pokud si takto zmrzačeného psa pořídí někdo, kdo má v hlavě, že NO je dobrý pes na hlídání, tak, jak tomu bývalo dříve. Chudák majitel a chudák pes.

31.1.2018 11:34

Terven napsal(a):

...táta mi přinesl PP a na obálce tehdy nad byl pudl nevím ani v kterém roce, ale jsem ročník 1967 a bylo to určitě na prvním stupni, ten časopis jsem pročítala nesčetněkrát a snila nad ním...pak už mi ho naši kupovali pravidelně, ale psa mi nedovolili - respektive mamča - její věta byla "Až budeš ve vlastním, kup si třeba slona"...první pes z CH.ST. Gymor - pes vlkošedý NO...ten časopis byl úžasný, pak se změnil a už bych si ho nekoupila...

31.1.2018 13:42

...táta mi přinesl PP a na obálce tehdy nad byl pudl nevím ani v kterém roce, ale jsem ročník 1967 a bylo to určitě na prvním stupni, ten časopis jsem pročítala nesčetněkrát a snila nad ním...pak už mi ho naši kupovali pravidelně, ale psa mi nedovolili - respektive mamča - její věta byla "Až budeš ve vlastním, kup si třeba slona"...první pes z CH.ST. Gymor - pes vlkošedý NO...ten časopis byl úžasný, pak se změnil a už bych si ho nekoupila...

Jsem vaše vrstevnice. Taky jsem v dětství hltala každé číslo PPČ. Od roku 1982 jsem ho odebírala až do té doby, než se stala šéfredaktorkou Jansová.

31.1.2018 23:29

A.Novakova napsal(a):

Hmmm... určitě naučený
https://youtu.be/T1LjkGP091g.

31.1.2018 23:46

Jsem vaše vrstevnice. Taky jsem v dětství hltala každé číslo PPČ. Od roku 1982 jsem ho odebírala až do té doby, než se stala šéfredaktorkou Jansová.

..pořád jsem v nich listovala a pročítala a snila...oni pomalu a jistě upadly všechny velmi dobré časopisy což je velká škoda...

Neregistrovaný uživatel

1.2.2018 00:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Hmmm... určitě naučený

Tohle je fakt něco strašnýho!

1.2.2018 02:33

Hmmm... určitě naučený

Teda fuj to je hnus. Takhle chodila naše Tori když jsme si jí přinesli. Jenže to nebyl NO, ale silně podvyživené štěně pitbula. Člověk co tohle považuje za normální to nemůže mít v hlavě v pořádku.

1.2.2018 07:49
rencamo

XXX.XXX.224.98

sisi58 napsal(a):
Tak pokud má dítě psa rádo, i když hendikepovaný, bude se mít dobře. Horší bude, pokud si takto zmrzačeného psa pořídí někdo, kdo má v hlavě, že NO je dobrý pes na hlídání, tak, jak tomu bývalo dříve. Chudák majitel a chudák pes.

Určitě ho má ráda. Jenom nevidí, že je to špatně. Viz příspěvek Anet 1234. A mimochodem - nelíbí se mi ani koně, předvádějící v drezuře "hajlování" bez aktivity zádě. Což se dnes také hodnotí velmi kladně. Můj názor.

1.2.2018 08:14
Šarina

XXX.XXX.231.146

Hmmm... určitě naučený

To je fakt příšerný, štěně, které má problémy s rovnováhou, nemůže se otočit na místě, aniž by mu zadek nepodklesl... jak je možné, že to někteří nevidí a furt si to omlouvají kdečím?
Měla jsem podobný zážitek jako kdosi nade mnou- ve Francii šel proti mě nádherný ovčoun, majestátní hlava, úžasné oči, silný, krásný pes... pak prošel kolem mě a já viděla zbytek těla- šmatlající nahrbená troska, které se pletly zadní nohy tak, že ani nemohl jít rovně... jak by takový pes mohl obstát při jakékoliv aktivitě v praxi? Není někde k mání video, kde by exteriérák dělal zadržení? Šlo by to vůbec? Uběhl by to? Naskočil by? Já si to fakt neumím představit...

1.2.2018 08:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

rencamo napsal(a):
Určitě ho má ráda. Jenom nevidí, že je to špatně. Viz příspěvek Anet 1234. A mimochodem - nelíbí se mi ani koně, předvádějící v drezuře "hajlování" bez aktivity zádě. Což se dnes také hodnotí velmi kladně. Můj názor.

Myslím, že cirkusové kousky nastupují tam, kde končí umění jezdit. Neumím jezdit pořádně, tak tam hodím nějakou "opičku" ono se to chytne. Obzvláště v dnešní době, kdy rozhodčí už zřejmě nepoznají kvalitní jízdu, dobře připraveného koně a korektního jezdce.

1.2.2018 10:24
Terven

XXX.XXX.110.147

sisi58 napsal(a):
Myslím, že cirkusové kousky nastupují tam, kde končí umění jezdit. Neumím jezdit pořádně, tak tam hodím nějakou "opičku" ono se to chytne. Obzvláště v dnešní době, kdy rozhodčí už zřejmě nepoznají kvalitní jízdu, dobře připraveného koně a korektního jezdce.

Njn, oni ale hajlují v prodlouženém klusu, což není cirkusový kousek ani opička, ale standardní drezurní cvik.
Nejsem si jistá, jestli rozhodčí opravdu nepoznají anrbo nechtějí poznat kvalitní jízdu
Omluva za koňské OT.

1.2.2018 14:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terven napsal(a):
Njn, oni ale hajlují v prodlouženém klusu, což není cirkusový kousek ani opička, ale standardní drezurní cvik.
Nejsem si jistá, jestli rozhodčí opravdu nepoznají anrbo nechtějí poznat kvalitní jízdu
Omluva za koňské OT.

Prodloužný klus je standard. Jak ještě víc prodloužit? Nejde to? Tak budeme hajlovat. Drezůra má být krásná, ne že se mi kroutí palce u nohou, jak se snažím koni pomáhat, aby zvládl to, co si jezdec navymýšlí.
Na drezůru už teď nekoukám, dřív ano, bývalo to krásné, ladné a o spolupráci koně a jezdce. A teď?

3.2.2018 07:45

Děkuji za odbočení ke koním smajlík. Mám na vás koňáky dotaz : Co dělat když na procházce se psem potkám koně? Tři - uteklé, cca 5 km od jejich domova.
Vrátí se koně domů sami jako pes? Jak se takoví koně "loví"?

3.2.2018 07:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

Děkuji za odbočení ke koním smajlík. Mám na vás koňáky dotaz : Co dělat když na procházce se psem potkám koně? Tři - uteklé, cca 5 km od jejich domova.
Vrátí se koně domů sami jako pes? Jak se takoví koně "loví"?

Nepokoušet se je chytat! Vydivočený kůň může škaredě ublížit.
Nahlásit buď na policii nebo starostovi prostě někomu s kompetencemi. Co se týká vrácení. Útěkáři to umí Ostatní koně si musí majitel odchytit, většinou se sami nevrátí. Chytáte je tak, že nalákáte šéfa skupiny na dobrůtku a ostatní se k němu přidají, když ho odvádíte.

3.2.2018 09:44

Chytat je mě nenapadlo ani náhodou. Na mě je to moc velké zvíře a pak - za co se takový kůň dá chytat, obojek nenosí smajlík.
Na obec jsem ohlásila jejich přesnou polohu, majitel je známý. Dozvěděla jsem se, že už se po okolních pastvinách a obcích potulují déle.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2018 11:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Mně koně jednou utekli na tři dny a najednou ráno vstanu a z okna je vidím jak leží - dooprvdy všichni leželi, jak byli utahaní u stodoly, kde mají vodu a krmení. Kůň není tak inteligentní zvíře jako pes (nechť koňáci prominou, taky jsem koňák), ale kde má domov ví a většinou se vrátí.

3.2.2018 13:19
Terven

XXX.XXX.110.147

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mně koně jednou utekli na tři dny a najednou ráno vstanu a z okna je vidím jak leží - dooprvdy všichni leželi, jak byli utahaní u stodoly, kde mají vodu a krmení. Kůň není tak inteligentní zvíře jako pes (nechť koňáci prominou, taky jsem koňák), ale kde má domov ví a většinou se vrátí.

A to já teda neprominu , že kůň je méně inteligentní, se traduje odedávna, dle mého je to nesmysl. Kůň není méně inteligentní, on je prostě jiný, ze své biologické podstaty reaguje jinak než pes.Člověku jsou většinou psí reakce bližší a pochopitelnější. Pes je ze své podstaty jednodušší na výchovu a výcvik, mnohem více než kůň stojí o spolupráci s člověkem.
Nelze dva tak rozdílné tvory, z nichž jeden má mentalitu predátora a druhý mentalitu kořisti, hodnotit podle stejných měřítek inteligence, navrch ještě lidských.
Mám koně i psa, určitě bych neřekla, že kůň je méně inteligentní, některé věci pochopí rychleji než pes, jiné pomaleji nebo vůbec. To, že se zvíře obtížněji učí jisté věci, protože od přírody na ně nemá v mozku program, bych nenazývala nedostatkem inteligence.

3.2.2018 17:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jsou koně chytří a úplně blbí. Obojí jsem zažila.
Ale blbého bych nechtěla i kdyby byl nejkrásnější na světě. Totéž je u psů. Nedá se to paušalizovat.
Ovšem dle mých zkušeností jsou nejblbější zvířata srny/srnci.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2018 18:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.131

sisi58 napsal(a):
Jsou koně chytří a úplně blbí. Obojí jsem zažila.
Ale blbého bych nechtěla i kdyby byl nejkrásnější na světě. Totéž je u psů. Nedá se to paušalizovat.
Ovšem dle mých zkušeností jsou nejblbější zvířata srny/srnci.

Myslim že křečci a hadi jim můžou zdatně konkurovat. Protože to co ty mý hovádka vymyslí občas, to zůstává rozum stát...

5.2.2018 11:19
rencamo

XXX.XXX.224.98

sisi58 napsal(a):
Prodloužný klus je standard. Jak ještě víc prodloužit? Nejde to? Tak budeme hajlovat. Drezůra má být krásná, ne že se mi kroutí palce u nohou, jak se snažím koni pomáhat, aby zvládl to, co si jezdec navymýšlí.
Na drezůru už teď nekoukám, dřív ano, bývalo to krásné, ladné a o spolupráci koně a jezdce. A teď?

Tak tak. Většinou k nekoukání.

5.2.2018 11:21
rencamo

XXX.XXX.224.98

Terven napsal(a):
Omluva za koňské OT.

Někteří možná i poznají, ale je těžké jít proti proudu. Hajlování prostě frčí, tak jako hrbatí NO.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2018 22:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Kulisek123 napsal(a):
Jen tak pro porovnání.

A co říkáte na tohle - je to roční fena z inzerce, prý bez exterierových vad

7.2.2018 06:59
Tedysek

XXX.XXX.1.55

Fuj.

7.2.2018 07:04
ivulka2

XXX.XXX.155.174

... fuj a dost debilní fotka od prodávajícího tohle nemuže snad nikdo koupit...

7.2.2018 07:17

...ježíš to je děs...

7.2.2018 08:17

Bez exterierových vad možná. Ale není chromá?

7.2.2018 08:20
rencamo

XXX.XXX.224.98

Bez exterierových vad možná. Ale není chromá?

Zajímavé by bylo video. Vidím správně atrofii svalů na zadní polovině těla?

7.2.2018 08:29

rencamo napsal(a):
Zajímavé by bylo video. Vidím správně atrofii svalů na zadní polovině těla?

Mně přijdou divně kladené i ty přední nohy. Ale možná zrovna v tu chvíli vstávala a není docela "na nohách". Jestli takhlke normálně běží, tak má ( i když odmyslím chlupy ) hrudník a hlavu hrozně nízko. Ale možná jen špatná fotka, video by bylo lepší.
Jestli na ni nemá čas a rok leží v kotci...to by schromnul každý pes.

7.2.2018 09:49

Mě by zajímalo, kolik se dožívají tihle NO. Koukala jsem na to video, uvedené v odkaze výš, vždyť ten pes jakoby chodil po celé nártní kosti, nešlape jen na tlapky.

Neregistrovaný uživatel

7.2.2018 17:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

ivulka2 napsal(a):
... fuj a dost debilní fotka od prodávajícího tohle nemuže snad nikdo koupit...

Prodává ji přímo její chovatelka (mimochodem docela známá CHS), a prý je ve výborném zdravotním stavu a vhodná pro výcvik - já nevím, ale na fotkách (bylo jich atm víc) jsem viděla naprosto zdeformované zvíře, jehož tělesná schránka není schopná jakékoliv fyzické zátěže

Neregistrovaný uživatel

7.2.2018 17:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Mě by zajímalo, kolik se dožívají tihle NO. Koukala jsem na to video, uvedené v odkaze výš, vždyť ten pes jakoby chodil po celé nártní kosti, nešlape jen na tlapky.

Znám několik exterierových NO, co se dožili docela vysokého věku (11 - 12 let), ale většinou byli už cca od 4 až 5 let chromí a sotva lezli . Hrbáče, který by byl třeba v 10 letech v slušné kondici za posledních 15 let neznám žádného.

7.2.2018 19:11
Moyda

XXX.XXX.74.8

Když jsem tu fotku viděla tak sem si hned vybavila filmového vlkodlaka uprostřed transformace.

8.2.2018 06:57
scylla

XXX.XXX.150.32

Koně utekli na tři dny? To jste je nehledal?

8.2.2018 07:20
rencamo

XXX.XXX.224.98

Moyda napsal(a):
Když jsem tu fotku viděla tak sem si hned vybavila filmového vlkodlaka uprostřed transformace.

He he, trefné!

8.2.2018 08:56
A.Novakova

XXX.XXX.137.32

Hmmm... určitě naučený

Mluvím o psech bez nemocí a vad.. Nepřijde mi že by můj měl takovýto problém..
Pochopitelně psi s nějakou nemocí a deformací tyhle problémy mít budou
Ale hádat se s vámi nehodlám

8.2.2018 10:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

1.NO bývali krásní psi.
2-3.Teď jsou takovíto.

8.2.2018 11:10
PumaCZ

XXX.XXX.255.112

A.Novakova napsal(a):

Ze které chovky je tvůj pesan? :).

8.2.2018 11:16
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak mě se nelíbí ani ta jednička. Není hrbatý, ale ty nohy a záda mi pořád nepřipadají zdravé ani krásné.
Nejhezčí je Rin Tin Tin, ten je opravdu fešák.

Edit: Reakce na sisi.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2018 14:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

scylla napsal(a):
Koně utekli na tři dny? To jste je nehledal?

Hledala, ale nenašla.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2018 14:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Ty hrbatí NO jsou fakt ubohý zdeformovaný zvířata. Ale takových plemen je víc. Například všechna s extrémně zkráceným čumákem. Nebo s extrémně zkrácenýma končetinama. Nebo extrémně malí, nebo extrémně velcí. Všichni tito chudáci mají kvůli lidské hravosti a touze mít něco zvláštního ztížený život. Je to týrání zvířat chovem!

8.2.2018 14:55

Ty hrbatí NO jsou fakt ubohý zdeformovaný zvířata. Ale takových plemen je víc. Například všechna s extrémně zkráceným čumákem. Nebo s extrémně zkrácenýma končetinama. Nebo extrémně malí, nebo extrémně velcí. Všichni tito chudáci mají kvůli lidské hravosti a touze mít něco zvláštního ztížený život. Je to týrání zvířat chovem!

..no u některých plemen koček zrovna tak...nevím kde se bere v člověku touha dělat ze zvířat jejich karikatury neřku-li takřka zrů.dky...navíc s funkčností zvířat po zdravotní stránce je to pak děs běs. např. Peršanky hlava placatá jak pekinéz a hrůza z narkózy, alespoň co jsem se dočetla...ale to by spíš mohla říci Bodlinka...

8.2.2018 15:29
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

Varaxi napsal(a):
Tak mě se nelíbí ani ta jednička. Není hrbatý, ale ty nohy a záda mi pořád nepřipadají zdravé ani krásné.

U jedničky jsou záda i nohy úplně normální. Je vidět, jak je nataženej dozadu. Koukněte na směr od kyčle ke kolenu u jedničky a pak u dvojky. Na dvojce je krásně vidět, jak je proti jedničce přeúhlenej...

8.2.2018 16:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Varaxi napsal(a):

Ten první jen stojí ve výstavní pozici. Jinak je normální, ten druhý stojí taky ve výstavní pozici, ale záda už nenarovná ani v běžném postoji. Na tom třetím obrázku je to vidět.
Obrázek úhlení NO. zdroj: http://kk.banov.cz/?page_id=24.

8.2.2018 17:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pokud vývoj půjde tímto směrem, může se stát, že výstavní psi nakonec budou vypadat jako NO Quasimodo z Kentucky.

8.2.2018 17:24
Mat

XXX.XXX.7.34

Tady mají ovčáky s rovnými zády, akorát že jim zase pokulhává všechno ostatní.

http://lunawolfskin.blogspot.cz/

https://www.instagram.com/lunawolfskin/.

8.2.2018 17:58

sisi58 napsal(a):
Pokud vývoj půjde tímto směrem, může se stát, že výstavní psi nakonec budou vypadat jako NO Quasimodo z Kentucky.

...to je fakt Quasimodo

8.2.2018 18:53

A.Novakova napsal(a):

Tak tenhle fešák.

8.2.2018 18:54

8.2.2018 18:56

Tak tenhle fešák.

Pardon jsem na mobilu.
Tak tenhle je fešák.
Prozradíte z jaké je chovky.

8.2.2018 18:58

Hmmmm... teď absolutně nevim jak se mi to povedlo no nic zkusím znovu a doufám bez chyby.

8.2.2018 19:00

A.Novakova napsal(a):

Máte fešáka.
Prozradíte chovku?

13.2.2018 04:26

Pro ty co znáte NO, umí ti hrbatí běžet normálně, nebo ve cvalu vždycky "zajíčkují"?

Šla jsem se teď na něco kouknout na youtube, hned mě to poslalo na to video od Anet, a zaujalo mě jedno z následujících videí - https://www.youtube.com/watch?v=CZ8QsQXlPcA nápis german shepherd a v náhledu něco siluetou podobného rosomáku - ve videu od 0:30, a štěně místo cvalu vždy hopsalo.
Pak jsem se koukla ještě na tohle video - https://www.youtube.com/watch?v=swBk0wLrCuY a je to uplně stejný chod, ze šmatlavého klusu přejde do hopsání.

13.2.2018 09:50
A.Novakova

XXX.XXX.66.154

Máte fešáka.
Prozradíte chovku?

Z Berounské bašty :).

13.2.2018 09:51
A.Novakova

XXX.XXX.66.154

Pro ty co znáte NO, umí ti hrbatí běžet normálně, nebo ve cvalu vždycky "zajíčkují"?

Šla jsem se teď na něco kouknout na youtube, hned mě to poslalo na to video od Anet, a zaujalo mě jedno z následujících videí - https://www.youtube.com/watch?v=CZ8QsQXlPcA nápis german shepherd a v náhledu něco siluetou podobného rosomáku - ve videu od 0:30, a štěně místo cvalu vždy hopsalo.
Pak jsem se koukla ještě na tohle video - https://www.youtube.com/watch?v=swBk0wLrCuY a je to uplně stejný chod, ze šmatlavého klusu přejde do hopsání.

Můj běhá jako každý jiný pes

Neregistrovaný uživatel

13.2.2018 09:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Hrbáči zadníma skáčou jak zajíci - dlouhé přeúhlené zadní končetiny jim normální nohosled ve cvalu neumožňují, protože by se jim zasukovaly

13.2.2018 10:05

A.Novakova napsal(a):
Můj běhá jako každý jiný pes

Jasně, že běhá, jako každý jiný pes, taky nemáte exterieráka, ale pracovního. Koukla jsem na ty stránky z Berounské bašty, mají tam hezké psy, by se mi taky líbilo štěndo odsud.

13.2.2018 11:45
A.Novakova

XXX.XXX.66.154

Jasně, že běhá, jako každý jiný pes, taky nemáte exterieráka, ale pracovního. Koukla jsem na ty stránky z Berounské bašty, mají tam hezké psy, by se mi taky líbilo štěndo odsud.

Jojo to určitě doporučuji je zlatý, povahově vyrovnaný, prostě úžasný

14.2.2018 15:16
PumaCZ

XXX.XXX.236.242

Tak se mi podařilo vypátrat výstaváka s rovnými zády :)

https://www.faragon.de/index.php/unsere-hunde/amora-von-faragon

Bohužel pro mě má však DKK 1/1..

Neregistrovaný uživatel

14.2.2018 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

PumaCZ napsal(a):
Tak se mi podařilo vypátrat výstaváka s rovnými zády :)

https://www.faragon.de/index.php/unsere-hunde/amora-von-faragon

Bohužel pro mě má však DKK 1/1..

Když vidím tu jeho hrbatou a brutálně přeúhlenou matku i hrbatýho otce, tak myslím, že jste vůbec o nic nepřišla
... a navíc HD B (DKK 1/1) vyhodnocené v Německu, se při hodnocení v ČR může rovnat až DKK 3/3, takže vážně žádná hitparáda

15.2.2018 08:40
PumaCZ

XXX.XXX.236.242

Když vidím tu jeho hrbatou a brutálně přeúhlenou matku i hrbatýho otce, tak myslím, že jste vůbec o nic nepřišla
... a navíc HD B (DKK 1/1) vyhodnocené v Německu, se při hodnocení v ČR může rovnat až DKK 3/3, takže vážně žádná hitparáda

Jop, její rodiče jsou hrozní hrbáčci, proto mě docela zarazilo, že ona má ta záda opravdu rovná. Na working dogs má totiž i video a více fotek, na kterých záda vypadají opravdu krásně rovně.
A k DKK, probírám se rodokmeny a cokoli, co má v rodokmenu byť jen "fast normal" z výběru rovnou vylučuji. Ale člověk by neměřil, že i v dnešní době hodně lidí jedničky vůbec neřeší :( 95%, které jsem zkoumala blíže, tam prostě alespoň jednu v druhé či třetí generaci má. A to jsem našla i fenu, která měla rodiče s trojkama :(.

Neregistrovaný uživatel

15.2.2018 19:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

PumaCZ napsal(a):
Jop, její rodiče jsou hrozní hrbáčci, proto mě docela zarazilo, že ona má ta záda opravdu rovná. Na working dogs má totiž i video a více fotek, na kterých záda vypadají opravdu krásně rovně.
A k DKK, probírám se rodokmeny a cokoli, co má v rodokmenu byť jen "fast normal" z výběru rovnou vylučuji. Ale člověk by neměřil, že i v dnešní době hodně lidí jedničky vůbec neřeší :( 95%, které jsem zkoumala blíže, tam prostě alespoň jednu v druhé či třetí generaci má. A to jsem našla i fenu, která měla rodiče s trojkama :(.

Jedničky na kyčlích bych neřešila (na loktech ano) u snímků vyhodnocených v ČR, ale u zahraničních už bych do HD B nešla ani omylem.
JJ, jeden čas se v ČR pouštěla do chovu NO i zvířata s DKK 3. stupně, ale myslím po 2 letech tuhle prasárnu zase zrušili.

15.2.2018 19:32
coinneach

XXX.XXX.99.87

Mrkněte na štěňata po psovi Lexus Ares Slovraj smajlík Tam je ta záď rovnější a celkově je to nádherný pes.
http://lexslovraj.weebly.com/.

15.2.2018 22:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

coinneach napsal(a):
Mrkněte na štěňata po psovi Lexus Ares Slovraj smajlík Tam je ta záď rovnější a celkově je to nádherný pes.

Tak to je NO nádherný až neuvěřitelný, v dnešní době!

16.2.2018 08:07
PumaCZ

XXX.XXX.236.242

coinneach napsal(a):

Tak myslím, že jste mi právě představila tatínka mého budoucího psa. Hned jdu slečně/paní napsat :)
Hrozně moc děkuji za tento odkaz!

16.2.2018 08:09
PumaCZ

XXX.XXX.236.242

coinneach napsal(a):

A je dokonce z Prahy! Neuvěřitelné! Volám a domlouvám schůzku :).

16.2.2018 14:15
coinneach

XXX.XXX.99.87

Tak to mě moc těší smajlík On je vážně úchvatný. Mrzí mě, že si teď NO pořídit nemůžu. Kdyby ano, rozhodně bych chtěla štěně po něm. Doufám, že až ho budu hledat za pár let, bude tu nějaký podobný šikovný potomek smajlík Mimochodem, toto je foto jednoho z potomků. Myslím, že se povedl smajlík

16.2.2018 14:48
22verunka

XXX.XXX.168.42

Bracha ma neco podobneho. Fenka je ted dvouleta privezl si ji tusim z kanady. Na fotu rocni.

16.2.2018 14:50

Coinneach - Fakt? Já tam vidím úplně jiný plemeno...

16.2.2018 14:55
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Coinneach - Fakt? Já tam vidím úplně jiný plemeno...

Ti psi tam jsou dva, jen ten ovčoun není moc vidět. :).

16.2.2018 15:07

Varaxi napsal(a):
Ti psi tam jsou dva, jen ten ovčoun není moc vidět. :).

Jezismarja, já koukám do tabletu a já ho fakt neviděla. Asi už ty brýle budu fakt potřebovat smajlík

16.2.2018 16:43
PumaCZ

XXX.XXX.236.242

coinneach napsal(a):
Tak to mě moc těší smajlík On je vážně úchvatný. Mrzí mě, že si teď NO pořídit nemůžu. Kdyby ano, rozhodně bych chtěla štěně po něm. Doufám, že až ho budu hledat za pár let, bude tu nějaký podobný šikovný potomek smajlík Mimochodem, toto je foto jednoho z potomků. Myslím, že se povedl smajlík

Tak to pro mě vypadá špatně :(
Pejska sice poznám na živo v neděli, ale nevypadá to, že by se s ním někdo chystal krýt..

Neregistrovaný uživatel

16.2.2018 16:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

PumaCZ napsal(a):
Pejska sice poznám na živo v neděli, ale nevypadá to, že by se s ním někdo chystal krýt..

Znám ze závodů jeho ségru Aischu - sice holce dělala docela dost bordel, ale v projevu ta fena byla dobrá (sebevědomá, dravá)

16.2.2018 17:55
PumaCZ

XXX.XXX.236.242

Znám ze závodů jeho ségru Aischu - sice holce dělala docela dost bordel, ale v projevu ta fena byla dobrá (sebevědomá, dravá)

Díky za tip, našla jsem si ji a jdu zkusit otravovat chovatelku :D
Jinak na fenu má tedy obří hlavu :).

16.2.2018 17:56

OT - coinneach, ten hovík, ten je který čísi jaký?

19.2.2018 13:30
coinneach

XXX.XXX.99.87

Nepochopila jsem otázku, můžete ji prosím upřesnit? Jestli vás zajímá co je to za psa, tak Bard Debbie-Ann - otec mého HW (na mé profilové fotce).

19.2.2018 13:31
coinneach

XXX.XXX.99.87

Jezismarja, já koukám do tabletu a já ho fakt neviděla. Asi už ty brýle budu fakt potřebovat smajlík

Ty brýle bych doporučila...

19.2.2018 13:33
coinneach

XXX.XXX.99.87

PumaCZ napsal(a):

To mě překvapuje. Je po něm už několik dobře vypadajících potomků. Tak zkuste počkat, věřím, že k nějakému krytí zase dojde smajlík

19.2.2018 16:44

coinneach napsal(a):
Nepochopila jsem otázku, můžete ji prosím upřesnit? Jestli vás zajímá co je to za psa, tak Bard Debbie-Ann - otec mého HW (na mé profilové fotce).

Přesně tak jsem to myslela
pes je

En

29.5.2021 07:51
En

XXX.XXX.103.172

Už je to sice starší příspěvek, ale třeba se někomu bude hodit moje zkušenost. Mám NO dlouhosrstou s PP. Od uplného prťete stavěná do výstavního postoje. Dlouhá záda skosená dolů. Ve 2-3 měsících mě normálně zastavovali lidi, že pes je a nedělám si srandu...na utracení, že má strašně špatné nohy /zadní vypadají jako když se jim plete jedna přes druhou, do jednoho roku opravdu tvarováný do skosení. Nyní je jí 7 let a už dávno je rovná, že si na ni můžete něco odložit:-) Jen občas při běhu zahlédnete jakoby ladný:-) výstavní tvar, ale je to jen mžik. Opravdu se narovnala do normálního tvaru:-) /můžu posoudit, můj třetí NO, první dva bez PP oba dlouhosrstí, první ještě před 89, oba statný rovný psi/. Předpokládám, že to bude tím, že jsme nikdy nechodili po výstavách a tedy postoj , který měl už základy v CHS jsme dál nedělali....Prostě se nám nějak narovnal:-)

29.5.2021 08:26

En napsal(a):
Už je to sice starší příspěvek, ale třeba se někomu bude hodit moje zkušenost. Mám NO dlouhosrstou s PP. Od uplného prťete stavěná do výstavního postoje. Dlouhá záda skosená dolů. Ve 2-3 měsících mě normálně zastavovali lidi, že pes je a nedělám si srandu...na utracení, že má strašně špatné nohy /zadní vypadají jako když se jim plete jedna přes druhou, do jednoho roku opravdu tvarováný do skosení. Nyní je jí 7 let a už dávno je rovná, že si na ni můžete něco odložit:-) Jen občas při běhu zahlédnete jakoby ladný:-) výstavní tvar, ale je to jen mžik. Opravdu se narovnala do normálního tvaru:-) /můžu posoudit, můj třetí NO, první dva bez PP oba dlouhosrstí, první ještě před 89, oba statný rovný psi/. Předpokládám, že to bude tím, že jsme nikdy nechodili po výstavách a tedy postoj , který měl už základy v CHS jsme dál nedělali....Prostě se nám nějak narovnal:-)

Jestli můžete, tak ji vyfoťte, určitě je to krásnej pes.

29.5.2021 08:58
PumaCZ

XXX.XXX.218.9

En napsal(a):

"Předpokládám, že to bude tím, že jsme nikdy nechodili po výstavách a tedy postoj , který měl už základy v CHS jsme dál nedělali....Prostě se nám nějak narovnal:-)"

Takhle to fakt nefunguje. Bohužel :)

Můj aktuální NO byl krásně rovný do roka, i jeho máma to má v bonitačním kodu vytknuté, že má moc rovná záda. Ve výstavním postoji nikdy nebyl a přesto se mu záda trochu zakulatila. Genetika je genetika, tu fakt nikdo nepřelstí.

29.5.2021 12:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

En napsal(a):

Myslite si, že tím že date psa na 5 minut do postoje mu změníte stavbu těla, když se kromě tech 5 minut pohybuje "přirozeně"? 😂

Ne nezměnííte - hřbet povolí každému delšímu psovi který ho nemá nasvalený a třeba má i nadváhu. Kdyby předtím neměl kapřák, tak teď už je nejspíš prosedlej jak houpací kůň (takto je "pouze" rovnej) 🤫.

29.5.2021 13:21
JoPe

XXX.XXX.82.6

En napsal(a):

Promiňte, ale musím reagovat na váš příspěvek, který je od začátku až do konce názorem typický pro člověka, který o NO a jeho anatomii nic neví a nedoporučuji nikomu z něj nic brát vážně. Vám naopak v rámci zlepšení informovanosti doporučuji navštívit chovatelskou akci názvem BONITACE, popř. si alespoň přečíst chovatelský a bonitační řád ČKNO.

29.5.2021 14:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

JoPe napsal(a):
Promiňte, ale musím reagovat na váš příspěvek, který je od začátku až do konce názorem typický pro člověka, který o NO a jeho anatomii nic neví a nedoporučuji nikomu z něj nic brát vážně. Vám naopak v rámci zlepšení informovanosti doporučuji navštívit chovatelskou akci názvem BONITACE, popř. si alespoň přečíst chovatelský a bonitační řád ČKNO.

A čemu to pomůže? V 7 letech už nejspíš na bonitaci nepůjde. Navíc vůbec nezáleží na tom, jak fenu někdo šteloval, ale na tom, jak vypadali rodiče. Tedy pokud ji někdo do té polohy nějak nefixoval na 20 hodin denně po dobu 2 let, než dospěla. Což je blbost.

29.5.2021 15:30
janaa

XXX.XXX.38.22

sisi58 napsal(a):
A čemu to pomůže? V 7 letech už nejspíš na bonitaci nepůjde. Navíc vůbec nezáleží na tom, jak fenu někdo šteloval, ale na tom, jak vypadali rodiče. Tedy pokud ji někdo do té polohy nějak nefixoval na 20 hodin denně po dobu 2 let, než dospěla. Což je blbost.

Myslím,že by to třeba pomohlo tomu, aby nepsal každej nesmysly

MarioW

8.11.2021 12:54
MarioW

XXX.XXX.231.42

Původní stavbu má plemeno, které se nazývá "švýcarský ovčák". Je to v podstatě německý ovčák z počátku chovu tohoto plemena - ovšem v bílém zbarvení.

8.11.2021 15:20
JoPe

XXX.XXX.82.6

MarioW napsal(a):
Původní stavbu má plemeno, které se nazývá "švýcarský ovčák". Je to v podstatě německý ovčák z počátku chovu tohoto plemena - ovšem v bílém zbarvení.

Stavbou těla do určité míry připomínají NO z doby založení plemenné knihy v Německu. Pokud někde najdete starou publikaci "Německý ovčák" od tuším autorů Všolek, Pokrovský,Skuhrovský, tak tam jsou na černobílých fotkách takoví téměř všichni. Ovšem německý klub NO nikdy netoleroval bílou barvu a těchto vyřazených jedinců se ujali v Kanadě a Švýcarsku, přičemž švýcarům se podařilo dostat toto plemeno jako první na seznam FCI.
Je potřeba také říct,že stavba těla a naproti tomu povahové vlastnosti, včetně praktického využití jsou dvě velmi rozdílné věci, takže tito "bílí ovčáci" díky své povaze, která nepatří zrovna k nejlepším z hlediska upotřebitelnosti nejsou zastoupeni nikde u ozbrojených složek, ani ve vrcholovém sportu. V tomto je absolutní převaha NO a BOM.

Přidejte reakci

Přidat smajlík