Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Smutná.J.

22.8.2016 13:45
Smutná.J.

XXX.XXX.73.11

Dobrý den, před dvěma dny nám umřel pejsek. Byl na operaci s mléčnou žlázou, prý nesnesl narkózu, upadl do šoku a selhaly mu orgány - ledviny, játra...umřel po dvou dnech. Dávali jsme mu kapačky, nereagoval, nemohl se postavit, zvracel, umřel v jakémsi epileptickém záchvatu...Chtěla bych se zeptat, proč a jak j to možné a zda nezhoubný nádor bylo nutné operovat a zda narkóza může vést k akutnímu poškození orgánů a následné smrti. Děkuji.

22.8.2016 13:50
ketlin

XXX.XXX.204.32

Smutná.J. napsal(a):
Dobrý den, před dvěma dny nám umřel pejsek. Byl na operaci s mléčnou žlázou, prý nesnesl narkózu, upadl do šoku a selhaly mu orgány - ledviny, játra...umřel po dvou dnech. Dávali jsme mu kapačky, nereagoval, nemohl se postavit, zvracel, umřel v jakémsi epileptickém záchvatu...Chtěla bych se zeptat, proč a jak j to možné a zda nezhoubný nádor bylo nutné operovat a zda narkóza může vést k akutnímu poškození orgánů a následné smrti. Děkuji.

Může a nemusí..
Těžko soudit, když jsme nikdo neznali diagnozu a ani zdravotní stav psa..
Na otázku zda bylo nutné operovat nezhoubný nádor jste se měla ptát veta před operací..
Pokud máte pochybnosti o výkonu, kontaktujte Komoru veterinářů..

22.8.2016 13:52
ketlin

XXX.XXX.204.32

Já nechala operovat svého psa s benigním kožním nádorem ve 14 letech a přežil...Kamarádka nechala rentgenovat DLK, DKK u feny 3 roky a ta se neprobrala..
Je to opravdu individuál..
Každopádně hodně sil..

22.8.2016 14:05
noemi

XXX.XXX.64.236

ketlin napsal(a):
Já nechala operovat svého psa s benigním kožním nádorem ve 14 letech a přežil...Kamarádka nechala rentgenovat DLK, DKK u feny 3 roky a ta se neprobrala..
Je to opravdu individuál..
Každopádně hodně sil..

Nebyla kamarádka na veterině v Ostravě?
Znám podobný případ.

22.8.2016 14:24
ketlin

XXX.XXX.204.32

noemi napsal(a):
Nebyla kamarádka na veterině v Ostravě?
Znám podobný případ.

Byla někde v Praze :).

22.8.2016 14:34
noemi

XXX.XXX.64.236

ketlin napsal(a):
Byla někde v Praze :).

Aha. Škoda dvou fen...

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2016 16:27

Např pes s onemocněním štítné žláza velice těžko snáší narkozu, může i uhynout, hodně vetů to podcenuje a někdy o tomhle onemocnění majitelé ani neví.

22.8.2016 17:00
conty

XXX.XXX.103.249

Hmm, já přišla o psa náhle. Jeden den běhal a byl úplně normální a druhej den jsem jej našla nataženého v boudě. Sice mu bylo 11, ale vzhledem k tomu, že mám doma ještě 15-ti letou fenku, tak mě to sejmulo...

22.8.2016 18:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Může bohužel. Občas se to stává i u lidí Nepíšete, jaká byla fenka rasy. Některá plemena, jsou ještě náchylnější, než ostatní, hlavně ty miniatury. A nádor...jak víte, že byl benigní, měli jste z něj histologii? On je nakonec benigní bohužel málokterý
Obou zmiňovaných pejsků, je mi moc líto...

22.8.2016 22:52

ketlin napsal(a):
Může a nemusí..
Těžko soudit, když jsme nikdo neznali diagnozu a ani zdravotní stav psa..
Na otázku zda bylo nutné operovat nezhoubný nádor jste se měla ptát veta před operací..
Pokud máte pochybnosti o výkonu, kontaktujte Komoru veterinářů..

...moc smutne.
Vzdy zalezi na veku a kondici psa, pokud predoperacni vypadalo dobre a doktor se rozhodnul operovat - verila bych mu - vi proc to dela..., opravdu to mohlo byt nepredvitalne...¨.
Jak pise "lesnizinka" stane se i u lidi... Narkoza neni legrace :(

Lekar se nevyjadril (jak reagoval, kdyz jste ho uhaneli (tedy, verim ze ano) kvuli zhorsujicimu se pooperacnumu stavu pejska)?

Jinak souhlas. Pokud mate pochybnosti, "konejte dal".
Ale pro Vas, bude jiste rozumnejsi (a psych. snesitelnejsi), smirit se s tim, ze pejsek neni.
Oplakat ho a jit dal.
Co-by-kdyby... uz Vam ho bohuzel nevrati a jen se budete "zbytecne" trapit.

Hodne sil a radosti do dalsich dnu.

23.8.2016 00:25

Na zaklade "Vaseho vlakna" jsem zalozila diskuzi "Jak jste se vyrovnali se smrti pejska?"
Trebas to alespon trosku pomuze...

Přidejte reakci

Přidat smajlík