Jazvecik zo stavacom v jednej voliere.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mato10

24.8.2016 08:10
Mato10

XXX.XXX.194.29

Dobry den mam otazku ci sa znese jazvecik zo stavacom v jednej velkej voliere 6.5x3.5 diki.

24.8.2016 08:32
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Mato10 napsal(a):
Dobry den mam otazku ci sa znese jazvecik zo stavacom v jednej velkej voliere 6.5x3.5 diki.

Maleho a velkeho psa bych nenechala nikdy bez dozoru pohromadě.

24.8.2016 08:44
koňadra

XXX.XXX.138.226

Mato10 napsal(a):

Jak to máme vědět? Záleží na povaze každého jednotlivého psa! Nicméně obecně bych jezevčíka s jiným psem nenechávala. Jezevčík je bojovník, od přírody je naladěn na to, aby neustoupil ani silnějšímu soupeři (třeba 18 kg jezevci), ten ani u psů nerozlišuje, že by ten druhý mohl být větší a silnější a půjde do něj - pokud si nesednou. Porvat se mohou o cokoliv- třeba jen o kočku, kterou uvidí projít kolem.
A mít je oba v jedné boudě? Také riziko, ten jeden nemusí druhého do boudy pustit.
Takže za mne: jedině každého zvlášť do kotce, pouštět dohromady pod dohledem.
Nenechejte se ukolébat, že jsou spolu od štěněte a jak krásně spolu vychází - dokud je ten jeden štěně. Jednoho dne (za rok, za tři...) může dojít ke konfliktu a potom může být pozdě.
Samozřejmě jsou psi, kteří spolu vychází celý život, ale řekla bych, že to jsou spíš výjimky a kde máte tu jistotu, že zrovna vaši psi budou tou výjimkou?
Kotec máte dost velký, bylo by dobré jej rozdělit na menší a větší (pevnou stěnou! Pletivo je k ničemu, budou se rvát přes něj) a máte klid.

24.8.2016 09:00
amiš

XXX.XXX.11.167

Známý měl léta hrubosrstého jezevčíka s rotvajlerem, zavíral je společně, byli to nejlepší kámoši, nikdy nic nebylo. Ale já bych to neriskla, pokud pes nemá nikde ústup nebo únik. Hodně často jsem byla svědkem, kdy při rozčílení si větší pes vylil zlost na menším, z toho jednou napadl větší pes menšího na zahradě, kde spolu léta běhávali a těžce ho zranil, kamarád si k už dospělému voříškovi donesl štěně NO, ačkoli se psi přátelili, po několika letech, kdy NO něco rozběsnilo za plotem, menšího psa na malém, holém dvorku prostě zakousl.

24.8.2016 17:53
apbtbreeder

XXX.XXX.77.46

Zadneho psa s zadnym bych nenechala v jednom kotci.

Mato10

25.8.2016 10:23
Mato10

XXX.XXX.175.150

Dakujem za rady.

27.8.2016 16:08
nexxi

XXX.XXX.228.56

Já bych se bála i o páteř.. ohař skočí třeba po mouše, vose - což moje mixlá ohařová dělá dost ráda, doskočí zrovna jezevčíkovi na záda a je zle.. na druhou stranu, ohaři jsou typicky smečkoví psi.. taky záleží co za ohaře.. jakej jezevčík.. třeba výmar a drsňák bych viděla jako horší, maďaři jsou jemní a citliví, dlouhosrstej jezevčík k tomu, už by mohlo být uplně o něčem jiném.

Přidejte reakci

Přidat smajlík