Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
Ahoj, muj pes vi, ze vecer po venceni dostane nazrat. Kdyz jedeme vytahem uz domu, tak zatne vsechny svaly a zacne se klepat. Odemknu dvere a on vbehne jak silenej do obyvaku a mysli si, ze mu uz nekdo nachystal jidlo (vzdy dostava ode me) a kdyz zjisti ze na balkone nic neni, sedne si na pelech a zacne se opet hrozne klepat a mlaska, jakoby ani nevnima co po nem chci (aby placnul, lehnul nebo neco jinyho) je tak nejak v tranzu. Krmim syrovym masem, dostava nekdy ryzi, jindy testoviny, protoze mu jen maso nestacilo. Kazdy den dostava lzicku pivovar. kvasnic a ostropestrcovy olej, varene lnene seminko. Ma 25kg a dostava cca 500-600g denne. Nepomohlo zvyseni davky a ani rozdeleni davky na rano a vecer. Nepomohlo ani krmeni v jinou dobu. Jakmile proste slysi misku, tak je uplne mimo. A muzu ho i okriknout, je mu to jedno. Poradite nekdo co s tim ? Je mu 5 let a vazne jsem z nej uz na prasky.
Ajkaramba
napsal(a):
Ahoj, muj pes vi, ze vecer po venceni dostane nazrat. Kdyz jedeme vytahem uz domu, tak zatne vsechny svaly a zacne se klepat. Odemknu dvere a on vbehne jak silenej do obyvaku a mysli si, ze mu uz nekdo nachystal jidlo (vzdy dostava ode me) a kdyz zjisti ze na balkone nic neni, sedne si na pelech a zacne se opet hrozne klepat a mlaska, jakoby ani nevnima co po nem chci (aby placnul, lehnul nebo neco jinyho) je tak nejak v tranzu. Krmim syrovym masem, dostava nekdy ryzi, jindy testoviny, protoze mu jen maso nestacilo. Kazdy den dostava lzicku pivovar. kvasnic a ostropestrcovy olej, varene lnene seminko. Ma 25kg a dostava cca 500-600g denne. Nepomohlo zvyseni davky a ani rozdeleni davky na rano a vecer. Nepomohlo ani krmeni v jinou dobu. Jakmile proste slysi misku, tak je uplne mimo. A muzu ho i okriknout, je mu to jedno. Poradite nekdo co s tim ? Je mu 5 let a vazne jsem z nej uz na prasky.
Tak ho netrapte a dejte mu nazrat, ma hlad.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
Šmarjá a proč kolem jeho jídla děláte takový vopičárny?
Ajkaramba
napsal(a):
Moje fena dostává dvakrát denně. Při návratu z ranní vycházky, kdy pak dostává snídani, se chová jak magor.Doběhne ke špajzu, začne se točit / nejjednoduší cvik z DD / a produkuje kaluže slin
Rozhodně nezvyšujte stres požadavky na cviky-jen si to tím pokazíte...
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Šmarjá a proč kolem jeho jídla děláte takový vopičárny?
Jaky vopicarny ? Jidlo mu jaksi pripravit musim a on uz v tu dobu je smyslu zbavenej, pak mu to dam akorat na balkon sezrat. Ze nevnima poveli nebo cokoliv, bylo psano jen obrazne, aby jste pochopili, jak se chova. Ne opravdu po nem nechci, aby delal cirkusovy kousky a za to dostal nazrat. Proste nechapu proc to 5 let nedelal a ted zacal. Davku dostava stale stejnou uz nejakou dobu, na mase je 3 roky. Nic se proste nezmenilo..
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
Tak tohle taky znam, to taky umi.. behat jak pominutej po byte.. asi jsem to spatne napsala.. ja po nem nechci pred zradlem cviky, to bylo jen obrazne napsane, aby jste pochopili ze je vazne mimo. Normalne posloucha na jednicku, ale jakmile ma neco dostat, tak je jak smyslu zbavenej, misto sedni si lehne, kdyz ma dat packu tak zacne panackovat a to muze jit treba i o rajce nebo kousek okurky.. no mazec.. proste to nedelal a zacal a nevim duvod..
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
Lexaurin
napsal(a):
Tak ho netrapte a dejte mu nazrat, ma hlad.
ano, trapim ho hlady. Presne jak pisete.
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
Lexaurin
napsal(a):
Neni kastrovany?
Neni..
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
Ja nevim, mozna je pricina jinde. Vzali jsme si na krk barak, tak jezdime i tam, ale on byl zvykli cestovat, zatim jsme tam ale ani nespali. Jsem na konci tehotenstvi, tak mozna je z toho nejak rozhozeny. Pravda je taky ze nema tolik pohybu co driv, ja bych rada, ale neuchodim to, mam otekle nohy. Ale na baraku mu alespon povesim peska nebo s nim jinak blbneme.. a jezdime tam jen o vikendech. Takze pribyly starosti, ale to mi porad nejak neobjasnuje, proc se najednou chova jinak..
Ajkaramba
napsal(a):
Ja nevim, mozna je pricina jinde. Vzali jsme si na krk barak, tak jezdime i tam, ale on byl zvykli cestovat, zatim jsme tam ale ani nespali. Jsem na konci tehotenstvi, tak mozna je z toho nejak rozhozeny. Pravda je taky ze nema tolik pohybu co driv, ja bych rada, ale neuchodim to, mam otekle nohy. Ale na baraku mu alespon povesim peska nebo s nim jinak blbneme.. a jezdime tam jen o vikendech. Takze pribyly starosti, ale to mi porad nejak neobjasnuje, proc se najednou chova jinak..
Je ve stressu ze zmen, ktere citi a zajida to. Delaji to i lidi. Naprava je tedy ve vadich rukou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
Ajkaramba
napsal(a):
Jaky vopicarny ? Jidlo mu jaksi pripravit musim a on uz v tu dobu je smyslu zbavenej, pak mu to dam akorat na balkon sezrat. Ze nevnima poveli nebo cokoliv, bylo psano jen obrazne, aby jste pochopili, jak se chova. Ne opravdu po nem nechci, aby delal cirkusovy kousky a za to dostal nazrat. Proste nechapu proc to 5 let nedelal a ted zacal. Davku dostava stale stejnou uz nejakou dobu, na mase je 3 roky. Nic se proste nezmenilo..
Jo tak, vyznělo to tak, že psovi dáváte všelijaké povely před tím, než mu dáte nažrat...
Tedy neřešila bych to, prostě se těší na žrádlo...
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
Lexaurin
napsal(a):
Tak jste to chovani mozna nevedomky posilili. Jednou se takto choval, misku dostal, tedy byl za sve chovani odmenen, tak to dela porad. Pokud vam to vyrazne vadi, muzete to proste ignorovat a misku mu dat az bude klidny.
To uz jsem taky zkousela. To mlaskani a klepani se mu vydrzelo asi dve hodiny, k tomu ze me nespusti oci. A zkuste to vydrzet.. proste jak vi, ze jsem v kuchyni a prijdu do obyvaku kde lezi, tak se muze umlaskat. A to nemusim ani delat jidlo pro nej, ale pro nas.. neprijde mi, ze 500-600g na 25kg psa je malo, naopak. Zradlo mam navazene, takze dostava pokazdy stejne. Ale on si hraje na nekrmenou chuderku a me i pritele tim uz celkem vytaci.
Ajkaramba
napsal(a):
To uz jsem taky zkousela. To mlaskani a klepani se mu vydrzelo asi dve hodiny, k tomu ze me nespusti oci. A zkuste to vydrzet.. proste jak vi, ze jsem v kuchyni a prijdu do obyvaku kde lezi, tak se muze umlaskat. A to nemusim ani delat jidlo pro nej, ale pro nas.. neprijde mi, ze 500-600g na 25kg psa je malo, naopak. Zradlo mam navazene, takze dostava pokazdy stejne. Ale on si hraje na nekrmenou chuderku a me i pritele tim uz celkem vytaci.
A kolik je z toho masa?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
Ale on si hraje na nekrmenou chuderku a me i pritele tim uz celkem vytaci.
To je asi normální, taky mám doma 3 nekrmený chuděry, kterym, kdybych přeřízla pytel granulí vejpůl, tak samou nenažraností asi prasknou
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
Lexaurin
napsal(a):
Je ve stressu ze zmen, ktere citi a zajida to. Delaji to i lidi. Naprava je tedy ve vadich rukou.
Coz mi zrovna u nej prijde divny, byl zvykli se mnou jezdit po zavodech mezi lidi a byl spokojenej, dost jsem se s nim driv stehovala, proste nikdy to nebyl pes upnutej na jednu domacnost. Ale je dost fixovanej na me, doma ne, ale kdyz jsme na baraku, tak kamkoliv se hnu, je u me. Ale to byl vzdycky zavislak.. jsem ted s nim hodne doma, od dubna na neschopence a jakmile jdu nekam pryc, tak se opet celej klepe, ale myslim si, ze celou dobu spi, sousedi rikali ze nic neslysi a vzdycky je teple misto na posteli. Jako asi je u nej neco psychickeho, ale nemuzu se dopatrat co. A co udelat pro zmenu..
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
Lexaurin
napsal(a):
A kolik je z toho masa?
Vetsina je maso,400-450g masa, jak to zrovna vyslo.. podle tabulek je to vic nez dost. Kdyz jsme makali, tak dostaval i min a uplne mu to stacilo. Ted ma vetsi davku kvuli tomu, co ze sebe dela.
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
Lexaurin
napsal(a):
A proc jste z toho "na prasky"?
Je to proste protivne, nedelal to a zacal to delat. Asi prejdeme na granule a bude pokoj..
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale on si hraje na nekrmenou chuderku a me i pritele tim uz celkem vytaci.
To je asi normální, taky mám doma 3 nekrmený chuděry, kterym, kdybych přeřízla pytel granulí vejpůl, tak samou nenažraností asi prasknou
Tak jako to chapu, pred par lety mi kamoska kdyz ho hlidala rekla, ze mu nedavam nazrat, ze ji sezral asi 3 kila granuli za den :-D tak jsem ji mela chut umlatit, protoze ona ma fenu, ktera je zvykla na neustale plnou misku :-D.
Naprosto jste mu zmenila rezim a doted aktivni pes si musi vystacit s pouhym vencenim. Spatne, ale zmenit to nelze. Ale nejak nechapu proc z toho delate takovy problem. Bud si krmeni pripravte predem nebo mu proste dejte neco na kousani a je to. Ja mam doma 5 "hujeru". Litaji z kuchyne pro mne, vriskaji "uz je cas". A kdyby to nedelali tak se zblázním, ze je zle.
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
A mate nebo meli jste nekdy 5ti leteho pubertaka ? On z toho jaksi zapomnel vyrust.. kdyz mu venku hrabne, je to jak kdyby ho nekdo strelil do pr*e, stahne z*dek dolu a zacne behat prastene okolo, pak me provokuje a nejspis vyzyva ke hre, kdyz predni polozi a pr*l ve vzduchu, po ocku na me silha a zere travu. Staci mu rict baf nebo dupnout a zase zacne behat se z*dkem u zeme a vyrazem ktery rika vsichni jste blazni, jenom ja jsem letadlo :-D kdyz jsme jezdivali makat, tak mi trener rikal, ze ma moc horkou hlavu, pred cimkoliv co jsem po nem chtela jsem ho musela klidnit a ostatni psy naopak museli povzbuzovat. No jsem zvedava jak prijme malou, ktera se za mesic narodi a do toho se budeme i stehovat..
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
anonymx
napsal(a):
Naprosto jste mu zmenila rezim a doted aktivni pes si musi vystacit s pouhym vencenim. Spatne, ale zmenit to nelze. Ale nejak nechapu proc z toho delate takovy problem. Bud si krmeni pripravte predem nebo mu proste dejte neco na kousani a je to. Ja mam doma 5 "hujeru". Litaji z kuchyne pro mne, vriskaji "uz je cas". A kdyby to nedelali tak se zblázním, ze je zle.
Rezim se mu ani tolik nezmenil a kdyz menil se postupne.. nejsem v poslednim mesici tehotenstvi ze dne na den a predtim jsme chodili na delsi prochazky, ktere jsme postupne zkracovali. Az se mala narodi a mi budeme na vesnici, bude to taky jine a budeme dost venku..
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
rapotacka11
napsal(a):
Tak mu dejte i granule.
Ať se dožere...
Ne, opravdu mu nebudu michat granule a maso dohromady. Jidla ma dost a cpat do nej jeste granule pro me nepripada v uvahu..
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
Lexaurin
napsal(a):
Rasa?
Krizenec pitbullteriera.
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
Ono je tezke situaci presne popsat, navic kdy psa neznate. No budu se muset vic zamerit na jeho naznaky cehokoliv.. diky za odpovedi.
Jezdili jste po zavodech, vyradil se, v nejlepsim veku jste sportovce presunala do role duchodce. A pritel s nim nemuze na poradnou prochazku? Pisete, ze to dela jak slysi misku a to vam priprava trva tak dlouho, ze jste z toho na prasky? Prominte, ale co budete delat az vam cele noci prorve mimco?
Ajkaramba
napsal(a):
Krmte dostatečně, aby měl pocit zasycení.
Ajkaramba
napsal(a):
Vetsina je maso,400-450g masa, jak to zrovna vyslo.. podle tabulek je to vic nez dost. Kdyz jsme makali, tak dostaval i min a uplne mu to stacilo. Ted ma vetsi davku kvuli tomu, co ze sebe dela.
Živý tvor se nikdy nekrmí podle tabulek a podle toho co píšete toho masa zrovna moc není. Co dostává jako doplněk - přílohu, zeleninu, vlákninu, kosti - kvůli pocitu zasycení?
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
anonymx
napsal(a):
Jezdili jste po zavodech, vyradil se, v nejlepsim veku jste sportovce presunala do role duchodce. A pritel s nim nemuze na poradnou prochazku? Pisete, ze to dela jak slysi misku a to vam priprava trva tak dlouho, ze jste z toho na prasky? Prominte, ale co budete delat az vam cele noci prorve mimco?
Nepsala jsem na jake zavody, ale to je fuk. Prestala jsem s nim pracovat kdyz mu byly tri roky, takze uz nejakou dobu na podobny rezim zvykli je. Neprestali jsme uplne, kdyz muzu, tak se s nim snazim alespon trochu pracovat, s pupkem to ale moc nejde. Pritel je od rana do vecera v praci, dneska napriklad vyjel ve 3 rano a jeste neni doma. Zitra jde na 7 opet do prace, tak reknete, jestli vam by se chtelo chodit na hodinove prochazky se psem. A ve volnem case maka na baraku. Pritel nikdy nebyl na nejake prochazeni nebo makani se psem. Dela to vzdy, kdyz jsem v kuchyni. Kdyz slysi misku, tak to zesili, zkousela jsem i vymenit misku, ale nepomohlo. A prirovnani k diteti mi nepripada ani trochu stejne nebo podobne situaci. Jak uz jsem psala, pes to nedelal a zacal, ja nechapu proc. Kazdopadne mi na to asi nebude schopny nikdo odpovedet, musim na pricinu prijit sama. Sveho psa miluju, dam za nej ruku do ohne. Je ted pro nas tezka situace, tak to asi citi a dela to kvuli tomu, jinak si to nedovedu vysvetlit..
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
scylla
napsal(a):
Živý tvor se nikdy nekrmí podle tabulek a podle toho co píšete toho masa zrovna moc není. Co dostává jako doplněk - přílohu, zeleninu, vlákninu, kosti - kvůli pocitu zasycení?
Tak urcite se neridim podle tabulek, to by dostaval jeste min. Snad kazdy pozna na svem psovi, jestli strada nebo naopak. Prilohu jsem psala, dostava ryzi nebo testoviny. Maso nedostava jednodruhove, vetsinou ma dva druhy v jednom dni. Maso a kosti (kachni hlavy, paraty, kralici hlavy, kureci skelety, hovezi masite zebra napr. a k tomu nejaky kus masa nebo mletinu). Krmim tak uz nejakej patek, myslite ze najednou delam chybu jo ? :-D.
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
scylla
napsal(a):
Vam se zda celkem 600g zradla na 25 kg psa malo ? Jak krmite vasi psy ? Podle vas bych mela davat minimalne kilo masa a pul kila priloh aby byl spokojenej, ze ? :-D.
Ja vas chapu. Kazdy neni jako ja aby den pred porodem blbnul na cvicaku. Proste pes je nervni, všechny ty zmeny na nej dolehly a najednou je na nej méně casu. U toho krmeni ho necim oblbnete. Krmeni si pripravte predem nebo mu dejte jen neco na žvýkání a ten stress mu neprodluzujte. Krmite vzdy ve stejnou dobu?
aktevi

XXX.XXX.243.228
Buďte radi, že vašim hafanom chutí papať. Keby ste mali psíka, ktorému sa musíte prosiť aby papal, písali by ste inak.
Tak se uklidněte, ať neublížíte miminku.
Nikdo neříká, že svého pejska nemáte ráda.
Že máte nervy na pochodu se nedivím.
Pokud je pejsek zdravý, není se proč stresovat.
Baštu pejskovi nachystejte předem a přidejte přílohu, ať má po jídle pupík.
Dobře nažraný pejsek má po jídle zafunět a jít do pelechu trávit.
Maso je fajn věc, ale i masožravci baští bobule, kořínky a vlastně i obsah žaludku ulovených býložravců.
Takže jejich KD není jen maso.
Hezky si užívejte klidu před porodem a starosti hoďte za hlavu nebo ještě lépe na hlavu partnera.
Ať venčí psa on a vy odpočívejte a dělejte drobné práce a taky jim nachystejte baštu, ať nejsou nervozní, až se vrátí.
Hladný mužský je nervozní ať už je to chlap či pes.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ajkaramba
napsal(a):
A mate nebo meli jste nekdy 5ti leteho pubertaka ? On z toho jaksi zapomnel vyrust.. kdyz mu venku hrabne, je to jak kdyby ho nekdo strelil do pr*e, stahne z*dek dolu a zacne behat prastene okolo, pak me provokuje a nejspis vyzyva ke hre, kdyz predni polozi a pr*l ve vzduchu, po ocku na me silha a zere travu. Staci mu rict baf nebo dupnout a zase zacne behat se z*dkem u zeme a vyrazem ktery rika vsichni jste blazni, jenom ja jsem letadlo :-D kdyz jsme jezdivali makat, tak mi trener rikal, ze ma moc horkou hlavu, pred cimkoliv co jsem po nem chtela jsem ho musela klidnit a ostatni psy naopak museli povzbuzovat. No jsem zvedava jak prijme malou, ktera se za mesic narodi a do toho se budeme i stehovat..
Tohle nebo něco velmi podobného dělá můj 5-letý labradorský retrívr když má velkou radost - třeba jsme na zahradě zrovna a přijede návštěva (miluje návštěvy) a jde za náma rovnou na zahradu. Nebo když je nevylétaný a vyjedeme autem, kousíček jdeme na vodítku a pustím ho v přírodě na volno. Když to dělá mám radost a krásný pocit u srdce, vidím jak je šťastný. Asi jsme oba podivíni
Nějak nemůžu ani pochopit co je špatného na tom když pes vyzývá svého páníčka ke hře...
Já bych mu dala asi víc, podle toho jak vypadá samozřejmě, aby jste z něj neměla bečku, a třeba více dávek, asi je z vás na prášky taky (to.neberte zle), ale on ví, že máte něco v břichu a poslední měsíc už je zahul, k tomu stěhování, zkusila bych dát ještě víc, a uvidíte, nějak ho při přípravě zabavit, nebo třeba zavřít ať se uklidní. To zvládnete, třeba se po porodu uklidní, nebo prostě časem, ať si slinta, bych co nejrychleji připravila jídlo a nazdar.

napsal(a):
Tohle nebo něco velmi podobného dělá můj 5-letý labradorský retrívr když má velkou radost - třeba jsme na zahradě zrovna a přijede návštěva (miluje návštěvy) a jde za náma rovnou na zahradu. Nebo když je nevylétaný a vyjedeme autem, kousíček jdeme na vodítku a pustím ho v přírodě na volno. Když to dělá mám radost a krásný pocit u srdce, vidím jak je šťastný. Asi jsme oba podivíni
Nějak nemůžu ani pochopit co je špatného na tom když pes vyzývá svého páníčka ke hře...
Přesně tohle mě napadlo. Vždyť je to normální rozdováděný pes.
Já bych to jídlo taky moc neřešila. Na zasycení je podle mě lepší tuk - tučné maso, sádlo, kůže z kuřete... než těstoviny, ale podle mě to z hladu nedělá. Prostě jen má moc energie a tak jí dává do všeho - i to toho těšení se na jídlo. Mám doma něco podobného.
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
sisi58
napsal(a):
Tak se uklidněte, ať neublížíte miminku.
Nikdo neříká, že svého pejska nemáte ráda.
Že máte nervy na pochodu se nedivím.
Pokud je pejsek zdravý, není se proč stresovat.
Baštu pejskovi nachystejte předem a přidejte přílohu, ať má po jídle pupík.
Dobře nažraný pejsek má po jídle zafunět a jít do pelechu trávit.
Maso je fajn věc, ale i masožravci baští bobule, kořínky a vlastně i obsah žaludku ulovených býložravců.
Takže jejich KD není jen maso.
Hezky si užívejte klidu před porodem a starosti hoďte za hlavu nebo ještě lépe na hlavu partnera.
Ať venčí psa on a vy odpočívejte a dělejte drobné práce a taky jim nachystejte baštu, ať nejsou nervozní, až se vrátí.
Hladný mužský je nervozní ať už je to chlap či pes.
Hezky napsane dostava obcas i zeleninu, na zahrade si se mnou da jablka, svestky nebo i rybiz, doma dostane kdyz delam obed taky nejakou zeleninku a k tomu ma neprane drzky, takze i ten obsah zaludku hoveziho ma a ma ho moc rad, venku se neustale pase, tak ja mam kone nahrazene psem :-D.
Ajkaramba
napsal(a):
Hezky napsane dostava obcas i zeleninu, na zahrade si se mnou da jablka, svestky nebo i rybiz, doma dostane kdyz delam obed taky nejakou zeleninku a k tomu ma neprane drzky, takze i ten obsah zaludku hoveziho ma a ma ho moc rad, venku se neustale pase, tak ja mam kone nahrazene psem :-D.
Neustale se pase? Zazivani nebude OK. Ma v tom jidle vse, co potrebuje? Nechybi mu neco?
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
Lexaurin
napsal(a):
Neustale se pase? Zazivani nebude OK. Ma v tom jidle vse, co potrebuje? Nechybi mu neco?
Neznam bull plemeno, ktery se nepase ;-) ne nadarmo se jim rika kravy.. a jeste jedna vec, pes na mase skoro ani nepije :-D to je podle vas asi taky problem ze ?
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
napsal(a):
Nikdo nerekl, ze je na tom neco spatneho, jen ze nevyrostl z puberty.. a ze vyzyva ke hre ? Ano vyzyva a taky se mu to vraci.. jen je pak problem, kdyz vyskoci a 25kg neohrabaneho ziveho masa se mi vyhrhne na pupik.. to neni moc fajn.

Ajkaramba
napsal(a):
Nikdo nerekl, ze je na tom neco spatneho, jen ze nevyrostl z puberty.. a ze vyzyva ke hre ? Ano vyzyva a taky se mu to vraci.. jen je pak problem, kdyz vyskoci a 25kg neohrabaneho ziveho masa se mi vyhrhne na pupik.. to neni moc fajn.
To ale nemá nic společného s pubertou, takhle se chová prostě pes co má v sobě moc energie a potřebuje ji vybít, vyběhat a vyřádit se. Nebo pes co se raduje a prostě od radost tak divočí.
Při výzvě ke hře pes nemá na nikoho skákat, před tím jste to popisovala jinak, že na vás skáče jste nepsala. A stejně si myslím že to dělá protože je rozdováděný, má v sobě moc energie. Puberta to nebude. Chápu že těhotná a s velkým břichem to nemáte jednoduché, ale na druhou stranu ten pes taky ne.
Ajkaramba

XXX.XXX.95.115
napsal(a):
To ale nemá nic společného s pubertou, takhle se chová prostě pes co má v sobě moc energie a potřebuje ji vybít, vyběhat a vyřádit se. Nebo pes co se raduje a prostě od radost tak divočí.
Při výzvě ke hře pes nemá na nikoho skákat, před tím jste to popisovala jinak, že na vás skáče jste nepsala. A stejně si myslím že to dělá protože je rozdováděný, má v sobě moc energie. Puberta to nebude. Chápu že těhotná a s velkým břichem to nemáte jednoduché, ale na druhou stranu ten pes taky ne.
Tak samozrejme vsichni vi vsechno nejlip jak uz to byva. Ano, poznam na svem psovi, kdy ma radost a opravdu beha od radosti. Ono vse bychom meli brat s rezervou vite ? Memu psovi je 5 let a puberta se projevovala trochu jinak (tim ze najednou zapomnel poveli a dalsich x veci) to slovo puberta tam bylo spis pouzito ve smyslu, ze lita nekdy jak blazen. A ze skace ? Od malicka je uceny skakat a nikdo mu to nezakazuje, jen kdyz beha jak smyslu zbaveny, tak se proste nekdy pak ve skoku strefi do bricha.

Ajkaramba
napsal(a):
Tak samozrejme vsichni vi vsechno nejlip jak uz to byva. Ano, poznam na svem psovi, kdy ma radost a opravdu beha od radosti. Ono vse bychom meli brat s rezervou vite ? Memu psovi je 5 let a puberta se projevovala trochu jinak (tim ze najednou zapomnel poveli a dalsich x veci) to slovo puberta tam bylo spis pouzito ve smyslu, ze lita nekdy jak blazen. A ze skace ? Od malicka je uceny skakat a nikdo mu to nezakazuje, jen kdyz beha jak smyslu zbaveny, tak se proste nekdy pak ve skoku strefi do bricha.
Urážíte se zbytečně. Jen jsem vám napsala že to co popisujete že pes dělá není žádná puberta, že to dělá buď od radosti nebo protože má v sobě příliš energie, kterou potřebuje vybít. Ano, puberta se projevuje jinak proto jsem vám to napsala. Teď si protiřečíte. Nic jsem vám nevyčítala. Tak nevím co vám vadí.
Tak nevím na co si potom stěžujete. Když vám vyhovuje že skáče tak ať skáče, nevím co tedy chcete. Jedině s břichem uhýbat, když byl učený skákat. Nechápu.

Ajkaramba
napsal(a):
Muj pes dela v podstate "to same".
Je to na prasky - ne ze ne - a rozumim!
Kdyz chystam jidlo - je vzdy na svem miste (pelech v kuchyni).
Obcas je uplne v klidu a ceka, obcas kvili - jako by ho rezali a roky nezral (pritom vzdy stejna davka...)...
Nejdriv davam do misek kockam. Odnesu jim to na chodbu (tam maji klidek).
Pak davam psovi.
K misce muze az na povel.
Nikdy nedelam zadny brikule, zadny prodlevy - proste ho poslu na misto, seberu misky - otevru lednici... plnim misky, dam na chodbu kockam, dam jemu na "zraci plac" dam mu povel ze muze a ji.
Ale kazdy den je i tak jiny. Obcas ceka v klidu. Obcas knoura, obcas dela kolecka... atd.
Rada od cvicitele znela "nevsimat si toho" (okriknout - vratit "zpet"...). On vi co ma delat, ja to vim... Misku mu dat az je tam kde ma byt a je v klidu. Jet si svy. Klid. Nenechat se stresovat. Ale jde to tezko :). Zvlast kdyz ma den "totalni magor".
To pak vazne nezbyva nic jineho, nez nechat misku na lince - obcas i uklidim do lednicky (dat mu "volno") a odejit.
Po chvili zkusime znova. Je to o nerv. Nechapu proc tri dny ok a pak sili...
Zatím máte jenom břicho, ale za chvíli už budete mít dalšího tvora, ze kterého pravděpodobně budete také "na prášky" Protože se bude chovat každou chvíli jinak.
Každý je originál, a že vám něco doteď fungovalo dle tabulek neznamená, že to bude i nadále.
Rady jako přidat na žrádle, nebo si ho připravit předem tu padly.
A pokud vás už teď stresuje klepající se pes, tak se na mimino obrňte veeelikou dávkou trpělivosti
Ajkaramba
napsal(a):
Tak urcite se neridim podle tabulek, to by dostaval jeste min. Snad kazdy pozna na svem psovi, jestli strada nebo naopak. Prilohu jsem psala, dostava ryzi nebo testoviny. Maso nedostava jednodruhove, vetsinou ma dva druhy v jednom dni. Maso a kosti (kachni hlavy, paraty, kralici hlavy, kureci skelety, hovezi masite zebra napr. a k tomu nejaky kus masa nebo mletinu). Krmim tak uz nejakej patek, myslite ze najednou delam chybu jo ? :-D.
Proč ta agrese? Někde chyba je, když se váš pes chová jako týraný hlady, jde jen o to jí objevit a odstranit.
napsal(a):
Muj pes dela v podstate "to same".
Je to na prasky - ne ze ne - a rozumim!
Kdyz chystam jidlo - je vzdy na svem miste (pelech v kuchyni).
Obcas je uplne v klidu a ceka, obcas kvili - jako by ho rezali a roky nezral (pritom vzdy stejna davka...)...
Nejdriv davam do misek kockam. Odnesu jim to na chodbu (tam maji klidek).
Pak davam psovi.
K misce muze az na povel.
Nikdy nedelam zadny brikule, zadny prodlevy - proste ho poslu na misto, seberu misky - otevru lednici... plnim misky, dam na chodbu kockam, dam jemu na "zraci plac" dam mu povel ze muze a ji.
Ale kazdy den je i tak jiny. Obcas ceka v klidu. Obcas knoura, obcas dela kolecka... atd.
Rada od cvicitele znela "nevsimat si toho" (okriknout - vratit "zpet"...). On vi co ma delat, ja to vim... Misku mu dat az je tam kde ma byt a je v klidu. Jet si svy. Klid. Nenechat se stresovat. Ale jde to tezko :). Zvlast kdyz ma den "totalni magor".
To pak vazne nezbyva nic jineho, nez nechat misku na lince - obcas i uklidim do lednicky (dat mu "volno") a odejit.
Po chvili zkusime znova. Je to o nerv. Nechapu proc tri dny ok a pak sili...
Platí jedno pravidlo - čím větší komedie se kolem toho dělá, tím větší problém s chováním nastává. Zvláštní je, že u nás psy nikdo nebuzeruje u jídla, nemusí jíst na povel, nemají odložení a tak dále a nikdo u jídla nevyvádí, neřve, nelítá že už je čas a tak podobně. Vědí, že jídlo bude, bude ho dost a není třeba u toho vyšilovat. To se týká i psů týraných hlady, kteří k nám přijdou. Zájem o misku u nich je, ale vyšilovat přestanou tak nejpozději do tří týdnů po příchodu. Nevím, proč cvičitelé pořád radí podobnou buzeraci u jídla. Podle mého názoru je to naprosto kontraproduktivní.
Lexaurin
napsal(a):
Naše fena se taky neustále pase a zažívání má super, bobek 2x denně pevný, nezvrací, neprdí... Myslím, že některým psům to prostě chutná, když jdeme na prochajdu ve dvou, psice se seřadí vedle sebe a jedou, pasou se jak ovce
Zadavatelko neurazte se, ale patrně toho máte poslední dobou hodně a jste nervózní, pes to samozřejmě cítí a je nervózní taky. I když to co píšete mi nepřijde jako důvod k rozčilování, taky mám křížence bulika a jsou to prostě torpéda