Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.8.2016 21:57
Granulka

XXX.XXX.135.182

Zdravím,
přicházím s dotazem. Jaký máte názor na kastraci dospělého psa? Respektive psa, kterému jsou tři roky? Je to ještě vhodné nebo již spíše ne? Nebo vy, co máte doma psa a fenu, máte vykastrované oba? Hlídáte je? Nebo máte vykastrovaného jen jednoho z nich a proč? Snáší to lépe pes nebo fena?

Mám doma psa, dospělého. A plánujeme pořízení druhého a teď spíš řešíme otázku, zda psa nebo fenu, zda to pak případně řešit kastrací atd. atd. Spíš jsou to jen takové úvahy a možnosti.

Děkuji za vaše názory a zkušenosti.

24.8.2016 22:28
bhk

XXX.XXX.210.149

Granulka napsal(a):
Zdravím,
přicházím s dotazem. Jaký máte názor na kastraci dospělého psa? Respektive psa, kterému jsou tři roky? Je to ještě vhodné nebo již spíše ne? Nebo vy, co máte doma psa a fenu, máte vykastrované oba? Hlídáte je? Nebo máte vykastrovaného jen jednoho z nich a proč? Snáší to lépe pes nebo fena?

Mám doma psa, dospělého. A plánujeme pořízení druhého a teď spíš řešíme otázku, zda psa nebo fenu, zda to pak případně řešit kastrací atd. atd. Spíš jsou to jen takové úvahy a možnosti.

Tohle téma se zde řešilo a řeší v tomto vláknu, tak si ho pročti :
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3168314/povinna-kastrace#a3171167.

25.8.2016 06:39
scylla

XXX.XXX.150.32

Granulka napsal(a):
Zdravím,

Mám psa a dvě feny, nikdo není kastrovaný a ani nebude. Hlídám a není na tom nic těžkého.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.8.2016 10:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám psa a fenu, kastrovaná je fena, ale z preventivních důvodů, byla by kastrovaná i kdybych psa neměla, to že je nemusím hlídat je jen bonus...jinak když jsme měli nekastrovanou fenu a psa, tak jeden z nich šel po dobu hárání k rodičům...neumím si představit, jak bych oddělovala, když jsou psi zvyklý být neustále s námi...venkovní bych řešila kotcem...

25.8.2016 11:00
ketlin

XXX.XXX.26.1

Kastraci fen chapu, ma zdravotni nebo preventivni zaklad mnohdy.Ale u psa to nechapu..

25.8.2016 11:24
knedlyk

XXX.XXX.173.87

Vidíte, já kdybych měla psa i fenu, bez možnosti oddělovat, tak bych pravděpodobně vykastrovala psa. Příjde mi to jako menší zlo, operace není tolik náročná, tím, že je to "externí" orgán, není to takový zásah do organismu jako u feny... Ale samozřejmě by záleželo na individualitě jedinců...pokud by fena trpěla na falešky, nebo by její rodinná anamnéza ukazovala nadměrný výskyt zánětu dělohy nebo rakoviny, určitě bych se podle toho řídila.

25.8.2016 11:32
nehezacka

XXX.XXX.210.234

Já nechávala kastrovat psa ve 3,5letech jelikož z útulku jsme přivezli fenu bernardýna a bohužel neuhlídali.takže pes šel okamžitě pod kudlu a v pohodě.

25.8.2016 15:38
scylla

XXX.XXX.150.32

Nechápu, proč si lidé pořizují pár, když na jeho chove nemají podmínky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík