Zakládám takové oddychové estetické téma (když už tu máme i tu filosofii). Je jasné, že každý má vkus ovlivněný především svým cítěním, a to i co se týče psů. Co je pro někoho nevzhledný vořech, je pro druhého nejkrásnější stvoření světa a naopak. Pokládám tedy čistě zvědavostní dotaz, které plemeno je pro Vás (pouze vzhledově) nekrásnější a zaměřte se prosím opravdu jen čistě na vnější podobu. Oprostěte se od praktických, či emočních hledisek (chlupy, povaha, velikost, sentiment...), chtěla bych znát Váš názor neovlivněn ničím racionálním, nebo přehnaně citovým. A naopak můžete napsat i který pes, je pro Vás opravdu, jak to napsat citlivě, vzhledově nepřijatelný až odpudivý.
Jestli dovolíte, tak začnu: Jako prototyp nejkrásnějšího psa se mi jeví deerhound - skotský jelenní pes (obdivuji chrtí stavbu těla, pohyb, klabonos a navíc hrubou srst). Nicméně na chrtí povahu fakt nemám. A polarita číslo dvě je asi stafbulík a vůbec plemena typu bull (až na bulíčka). Povaha skvělá, ale ty obrovské tlamy a plecka... Stejně tak americký bezsrstý terier a naháči obecně. Naopak, kdyby se mělo jednat o výběr povahy, tak by asi zvítězil flatíček, krátkosrstá kolie nebo šeltička či královák... Ale na gauči se mi válí drsnosrstý jezevčík (samozřejmě nejlepší pes světa)...
Pro mě to je více psů, ale celkově jsem zaměřená na psy s ušima dolů, mohutnější hlava i tělo. Snem a pro mě dokonalým krásným psem je Velký Švýcarský salašnický pes. Doma mám labradora (asi mix), který tu hlavu má podobnou a ještě jeden božský a to novofundlák, pro jeho nádhernou mohutnou hlavu a stavbu těla, ale raději mám psy krátkosrsté. Na druhou stranu se mi nelíbí Vlkodav, Afgánský chrt nebo Neapolský mastin.
Janae

XXX.XXX.130.6
Barzoj - to je můj sen už od dětství, bohužel nějak nedokážu souznít s jeho povahou.
Pekinéz, prostě miluju placatý ksichtíky.
A pořádně dlouhý jezevčík.
e

XXX.XXX.213.70
Vzhledově se mi asi nejvíce líbí psi typu Akita (hlavně americká) - jsou majestátní a z jejich výrazu čiší klid a zdravé sebevědomí.
Nemám vyloženě plemeno psa, které by mě vzhledově nějak pobuřovalo, ale nemám ráda malé společenské psy s dlouhou srstí - maltézáci, pekinézi, yorci apod.
fojt
napsal(a):
Na výstavě žasnu nad velkým bílým pudlem ale doma bych ho nechtěla.
Jinak se ráda podívám na každé plemeno.Velká láska je barzoj, škoda, že jsem ho neměla v mladších letech.
I ten nejškaredší voříšek stojí za pohlazení.
To je jasné, já mám pro tyto voříšky největší slabost. A nejlépe dokážu ocenít, když jedno ucho stojí a druhé klape
Tak to téma stojí za zamyšlení!
Vemu to z dětství, jako dítě se mi zdál nádherný anglický buldog (jeden pán v sousedství měl krásnou fenku). Pak to asi byla klasika, NO, ale teď, teď mám plavého hovawarta a ten se mi líbí ze všeho nejvíc a další pes bude stejný (tedy, pardon stejná) (no, ale jak nad tím teď dumám, tak ten buldog mi bere pořád).
Akita Inu - majestátní vzhled, ocas pevně zatočený, srst hustá. Pro mne to nej plemeno, hlavně ti žíhaní, to je nádhera...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prototypem psa je pro mě NO - nehrbáč.
Líbí se mi vesměs služební plemena - knírač, boxer, briard, dobrman, německá doga (hlavně dokud se kupírovalo), dál se mi líbí černý ruský teriér, novofundlák, kavkazan, moskevák, středoasijec, dlouhosrstá kolie, samojed, irský vlkodav, z malých snad jen mops...
Ale v podstatě se mi líbí všichni psi, každý má něco čím zaujme, čím je jedinečný...

Chrti a jako top ten barzoj...
Neni krasnejsi pes nez vysportovany pit.
A greyhound.
Nemam rada nefunkcni psy, buldocky, mopsliky, takove co maji problem uz jen s ovladanim základních zivotnich pochodů.
Muj nejkrasnejsi pes, sice tmavsi, ale pro me nej . Miluju dlouhou srst vlajici ve vetru

Tak moje srdcovka jsou samozřejmě afgáni, takže ten trikolor Blankyt ze Zličínských luk a ten světlý je Drahokam z téže CHS.
sisi58
napsal(a):
Dámy, nechtěly byste tu krásu i ukázat?
To by bylo fotek hezkých psů.
Prosím.
Specielně pro Vás tedy:
1) deer (fotka z netu-pinterest)
2) okupantka našeho sofa přistižena při činu.
napsal(a):
Tak moje srdcovka jsou samozřejmě afgáni, takže ten trikolor Blankyt ze Zličínských luk a ten světlý je Drahokam z téže CHS.
Tak první vysněný. Fotka stažená z netu.
A druhý splněný sen, co mi chrápe na posteli.

Lexaurin
napsal(a):
Nádhera
http://www.obrazky.cz/?q=Ozzy+osbourne+gandamak&url=http%3A%2F%2Fwww.gandamak.com%2Fimages%2Forlando28.jpg&imageId=c0543e26f71ce243&data=lgLEEJANtCBLFTteNYXyJAlI7KrEMP0VqKMc3OFOmPHeL2VI715BMPzHiWna4I1cSZz3p-1NhaS7Xspz9Pobd2mYoGapL85Xvy31xALBm5PEAmBjxAJdHMQC9YE%3D
Tento me "objímal"
Jo už jsme se o tom bavili jakej je to fešák...tak snad ještě jako kontrast bílý afgán, to je prostě opavdová psí víla...
Když jsem jej poprvé uviděl, bylo jasné že až budou na to podmínky tak nic jiného nechci. Ale je spousta krásných psů. Mně učaroval tenhle.

Arni
napsal(a):
Když jsem jej poprvé uviděl, bylo jasné že až budou na to podmínky tak nic jiného nechci. Ale je spousta krásných psů. Mně učaroval tenhle.
Není nad to když se člověku splní sen
Líběj se mi velký psi, jako třeba mastif a doga.
Pak samozřejmě chrti, nejvíc asi afgháni, minule byli na výstavě před náma v kruhu, to byla nádhera. Ale starat bych se o tu srst nechtěla, proto mám vipeta.

Terven
napsal(a):
Jako...krásný moc, ale tak leda jako ozdoba zahrady. Svízelový kuličky bych z toho tahat nechtěla
Mohu potvrdit, jde to blbě a ilion dalších věcí...bodláky, suché listí, větvičky, jehličí atd atd

sisi58
napsal(a):
Není ten bílý kříženec s ledním medvědem?
Jo skoro tak vypadá...

sisi58
napsal(a):
Není ten bílý kříženec s ledním medvědem?
Tak tady ještě medvídě a méďa s kostičkou

Terven
napsal(a):
Jako...krásný moc, ale tak leda jako ozdoba zahrady. Svízelový kuličky bych z toho tahat nechtěla
No jo, jenže vždycky neměli takovou srst...to všechno chovatelé
sisi58
napsal(a):
Jak se povedlo vyfotit ten let?
Chce to dobrý objektiv a nastavit režim sekvence (často symbol běžícího panáčka, nebo sport...), funguje to jako fotopistole. Držite spoušť a ono to cvaká několik snímků za sekundu. Ale aby nedošlo k mýlce, nejsem autorem obrázku. Ten je ztažen z netu a nejspíš i upraven v pc.

knedlyk
napsal(a):
A jakou srst měli původní afgháni, smím-li se zeptat? Ta hlava se jim vyholuje, nebo jim chlupy prostě na "žuchvách" nerostou? Děkuji afghánů znalým za odpověď.
Hlava se jim neholí, takhle sami dorostou...tady jsem vyhrabala nějaké staré obrázky...

Basenji, sicilský chrt, faraon, podeng(c)ové mimo malého portugala, saluki a vůbec všichni chrti, thajský ridgeback. No a klasika ČSV nebo Saarlos. Naštěstí mi sedne i povaha většiny vyjmenovaných plemen, takže jsem spokojenou servismankou jednoho kousku.
Jsem věděl. Tušil. Je pravdou, že skutečně na pohled je chrtí tvar těla u psa prostě jiný. A věru skutečně atraktivní. Zvláštní, hrdý, tajemný. Proto se lidem líbí.
Avšak jak mnozí poznamenali, povahově by toho psa nedali. A pravdu mají. Není to opravdu easy. Není.
Rýpnu si, ale chrtáni vedou.

Aliens_II
napsal(a):
Jsem věděl. Tušil. Je pravdou, že skutečně na pohled je chrtí tvar těla u psa prostě jiný. A věru skutečně atraktivní. Zvláštní, hrdý, tajemný. Proto se lidem líbí.
Avšak jak mnozí poznamenali, povahově by toho psa nedali. A pravdu mají. Není to opravdu easy. Není.
Rýpnu si, ale chrtáni vedou.
Na to musí být člověk duší kočkař.

U nás se couvá až ve chvíli, kdy se objeví nepřekousnutelná konkurence a z nejneodolatelnějšího čenichu na světě se stane bestie z hororu.
Pro mě je a vždy bude nejkrásnějším plemenem barzoj. Na fotce můj pes Dante a fenka Sonetka
Velkou slabost mám i pro bernské a švycké honiče a coonhoundy (black and tan). No a rotvíci a středoasiati, ti nesmí chybět

napsal(a):
Basenji, sicilský chrt, faraon, podeng(c)ové mimo malého portugala, saluki a vůbec všichni chrti, thajský ridgeback. No a klasika ČSV nebo Saarlos. Naštěstí mi sedne i povaha většiny vyjmenovaných plemen, takže jsem spokojenou servismankou jednoho kousku.
Tak tohle můžu v podstatě opsat.
Saluki, Afgán, barzoj, všichni chrti, ridgeback thajský i rhodéský, basenji, faraon. Akita, velcí naháči, černý a vlkošedý NO s rovnými zády, groenendael, vlčáci, skotská kolie, ohaři - výmar a německý krátkosrstý, český fousek, irský setr, foxteriér, airdale terrier, kerry blue terrier, seveřani - samoyed a malamut, dobrman, pitbul, velký černý knírač, z malých - pinčové a pražský krysařík.

jana dante
napsal(a):
Pro mě je a vždy bude nejkrásnějším plemenem barzoj. Na fotce můj pes Dante a fenka Sonetka
Velkou slabost mám i pro bernské a švycké honiče a coonhoundy (black and tan). No a rotvíci a středoasiati, ti nesmí chybět
Promiňte Dante a Sonetka...mě ty jména pijdou povědomá, nebyli jste v nějakém psím časopisu?
Aliens_II
napsal(a):
Potvůrko. Máte pravdu.
Dnes jsem přesvědčoval jednu paní a když viděla ten uragán.
Couvala.
Zrovna včera jsme se známou na sídlišti (teda "sídlišti") pouštěly vipeta a italáčka. Z protějšího domu měli na ně koukalo celkem dost lidí. Kvalitní publikum. A naprosto neúnavná dvojka.

napsal(a):
Hlava se jim neholí, takhle sami dorostou...tady jsem vyhrabala nějaké staré obrázky...
Teď jsou teda mnohem hezčí... Ale na údržbu mnohem náročnější...
Tak za mě jednoznačně moje srdcovka stafordširský bullteriér - a to nejlépe vysportovaný kousek jako na fotce, žádný pohovkový povaleč ve tvaru sudu. Potěší mě i pohled na jakéhokoliv psa typu bull, který je v kondici a svaly se na něm jen rýsují. Okouzlující mi pak přijde tedy i saluki, ale to rozhodně není plemeno, které bych chtěla doma.

jana dante
napsal(a):
Ano, v časopisu Svět psů mi v červnu 2013 vyšel článek s názvem Kouzlo zvané barzoj
No myslela jsem si to...určitě bych ho ještě doma někde vyhrabala...jsou to krasavci
Všimli jste si někdy podobností nebo právě naopak odlišností psa a páníčka? Příklad moje kamarádka bojuje s váhou, má celkem kyprou postavu a koupila si vižlu, která je opravdu hubeňourek. Nebo kamarádka je opravdu malinká a má dva obříky. Nebo holky titintítka mají nabouchaný bully (když pomineme ty co machrujou). Co myslíte?

Andrýsek3
napsal(a):
Všimli jste si někdy podobností nebo právě naopak odlišností psa a páníčka? Příklad moje kamarádka bojuje s váhou, má celkem kyprou postavu a koupila si vižlu, která je opravdu hubeňourek. Nebo kamarádka je opravdu malinká a má dva obříky. Nebo holky titintítka mají nabouchaný bully (když pomineme ty co machrujou). Co myslíte?
...když jsem byla mladší a hubenější, měla jsem chrta, teď když už to není taková hitparáda, tak mám křížence bernardýnů, abychom k sobě pasovali
(samozřejmě to není kvůli tomu, ale vyšlo to tak, ale už se fakt musim hlídat, nerada bych skončila s neapolským mastinem ).
napsal(a):
...když jsem byla mladší a hubenější, měla jsem chrta, teď když už to není taková hitparáda, tak mám křížence bernardýnů, abychom k sobě pasovali
(samozřejmě to není kvůli tomu, ale vyšlo to tak, ale už se fakt musim hlídat, nerada bych skončila s neapolským mastinem ).
hezký, já si myslím, že mám taky podobu se svým psem. Není to žebratý chrt, ani vižla, když se schoulí, tak je to trochu naducanej tuleň, ale jinak má postavu normální i s nějakým tím svalem, jako já.
napsal(a):
Tak v mém případě je nutno předat Olinu nějakému trpaslíkovi s achondroplazií a dát se na chov kyrgyzských ovcí. Mají tam specielní plémě s přidanou vrstvou tuku na zadku. Vypadá to jako polštář... Až budu doma pohledám fotku.

"pyrenejku teď hlídám sousedům a je hodná a pěkná ale: slintá má, spadlé oči""{/i
jenom teda...spadlé oči jsou přímo antipyrenejské, mají mít mandlové oči se zasněným výrazem, který tě dostane do kolen

knedlyk
napsal(a):
Tak v mém případě je nutno předat Olinu nějakému trpaslíkovi s achondroplazií a dát se na chov kyrgyzských ovcí. Mají tam specielní plémě s přidanou vrstvou tuku na zadku. Vypadá to jako polštář... Až budu doma pohledám fotku.
...píšu si
napsal(a):
"pyrenejku teď hlídám sousedům a je hodná a pěkná ale: slintá má, spadlé oči""{/i
jenom teda...spadlé oči jsou přímo antipyrenejské, mají mít mandlové oči se zasněným výrazem, který tě dostane do kolen
Zkusím ji vyfotit(už si to říkám skoro týden a nejsem schopná si vzpomenout, když s ní jsem ) Popravdě nevím, jestli je s PP. Od začátku si myslím, že ano, jelikož když něco, tak mi říkali, že konzultují s chovatelkou. Na pravém oku má to víčko spadlé hodně a taky jí trochu leze třetí víčko. Na to jsem se jich chtěla zeptat, až s nima budu, jestli to má odmala, já si nějak nevšimnula doteď, protože venku mám co dělat hlídat svého psa Jo, našla jsem si fotky pyrenejců a většina má oči skoro jako můj samík(oni jsou si s feňulí celkem dost podobní ) ale ona má oči spíš takhle, či ještě hůř (jsem si s dovolením vypůjčila ilustrační fotku) http://www.stenata.cz/pyrenejsky-horsky-pes/ambra20.jpg Takže má takový smutný výraz, či prostě výraz starého psa A to slintání? Ani můj berňák neslintal vůbec, tahle je věčně ohozená slincem
Andrýsek3
napsal(a):
My tak i vypadáme. Ale kupodivu jsem si nevybral chrtí plémě z důvodu, že jsou kost a kůže.
Alééé. Sedlo to.
A tintítka s bulíky vídám často. Určitě na tom něco je.
napsal(a):
Nicméně je nutno podoktnout, že se pisatelka extrémně podceňuje a vidí na sobě co není.
Tož tak.

Aliens_II
napsal(a):
Nicméně je nutno podoktnout, že se pisatelka extrémně podceňuje a vidí na sobě co není.
Tož tak.
No promiň...což nejsu udatná slovanská žena bo co?
napsal(a):
...píšu si
Takže pro představu trh v Karakolu...

knedlyk
napsal(a):
No to je prekerka s tou těchnikou, schválně jsem foto otočila o 180 stupňů.
Už se mi to s fotem taky stalo...jinak představu jsem si udělala
V tomhle rozpoložení bych je sice potkat fakt nechtěla... ale není to úchvatné?

bhk
napsal(a):
Je to úchvatné a pokud by to byl můj pes, tak toto rozpoložení uvítám, pokud mi někdo bude usilovat o život ...jinak známý má dvě tibeťanky a jsou to opravdu zlatíčka (co se rodiny týče), říká, že jeho vnouček by nemohl mít lepší psí tetičky

bhk
napsal(a):
Co je úchvatného na přešlechtěném tibeťákovi?

napsal(a):
No já třeba nepoznám, že je přešlechtěný, za celý svůj život jsem viděla dohromady čtyři tibeťanky a jelikož se o plemeno nezajímám, tak mám v tomto mezery...pro mě jako laika je na fotu psí méďa v akci toť vše...

napsal(a):
No já třeba nepoznám, že je přešlechtěný, za celý svůj život jsem viděla dohromady čtyři tibeťanky a jelikož se o plemeno nezajímám, tak mám v tomto mezery...pro mě jako laika je na fotu psí méďa v akci toť vše...
Njn, méďa..., to si asi chovatelé TD říkají taky, když šlechtí na exteriér TD v životě takhle nevypadala, stejně jako 90% všech plemen, jak je známe dnes.

napsal(a):
Njn, méďa..., to si asi chovatelé TD říkají taky, když šlechtí na exteriér TD v životě takhle nevypadala, stejně jako 90% všech plemen, jak je známe dnes.
Jo to máte pravdu...ale to by jsme potom mohli obdivovat pár přírodních plemen a šmitec.
napsal(a):
Mám to jak sardulah - o plemeno se nijak aktivně nezajímám-neznám, avšak téma je vzhled - no a když vidím tyto fotky tak sorry - líbí se mě.

napsal(a):
Jo to máte pravdu...ale to by jsme potom mohli obdivovat pár přírodních plemen a šmitec.
No, ono obdivovat můžeme co chceme, ale proč ta zvířata ti chovatelé týrají chovem? Co je to za politiku chovu?
sisi58
napsal(a):
Tohle zvíře fakt existuje?
Asi v Číně, tam umí všechno třeba takové ovoce http://www.aliexpress.com/item-img/20pcsVegetables-and-fruit-seeds-herb-ginseng-seeds-fruit-seeds-white-seeds-Bonsai-seeds-Home-Garden/32230990423.html?spm=2114.10010108.1000017.1.5S2vWW nebo dýně, či co to vlastně je http://g04.a.alicdn.com/kf/HTB1HT18MXXXXXXkXpXXq6xXFXXXv/100pcs-Vietnam-milk-melon-seeds-Vegetables-and-fruit-seeds-Melon-seeds-as-a-woman-s-breast.jpg_640x640.jpg.

napsal(a):
Zřejmě se jedná o tzv. čínský, asijský typ. Ten se vyznačuje bohatší srstí hlavně v límci a taky barvami, které v Evropě neuviidíte... na FB takové psy hodně prezentují Rusi.

bhk
napsal(a):
Mám to jak sardulah - o plemeno se nijak aktivně nezajímám-neznám, avšak téma je vzhled - no a když vidím tyto fotky tak sorry - líbí se mě.
Takže Vám se líbí tzv. lví vzhled?

napsal(a):
Zřejmě se jedná o tzv. čínský, asijský typ. Ten se vyznačuje bohatší srstí hlavně v límci a taky barvami, které v Evropě neuviidíte... na FB takové psy hodně prezentují Rusi.
Ano, vím, máte pravdu.

napsal(a):
Ano, vím, máte pravdu.
Někteří jedinci jsou vskutku impozantní...

napsal(a):
Někteří jedinci jsou vskutku impozantní...
Jak pro koho... K čemu má tedy takovou hřívu?

Dle vás krasavec? https://m.youtube.com/watch?v=3DNTSuZ-55k.

napsal(a):
Jak pro koho... K čemu má tedy takovou hřívu?
A k čemu má takovou srst jakou má např. pudl, york, shitzu, a další?
Tak na těch prvních fotkách to nebylo tolik poznat, ale co jsem tak koukala, tak ten límec kolem hlavy vypadá fakt dost divně (obr.1). Ty další dva se mi líbí, nevím jestli ti dva ze strany ho mají taky, ale přijde mi, že ne, a nebo alespoň ne v takové míře.
napsal(a):
Ale no tak - proč se v tom štouráte?
Co Vás tak vytočilo na tom, že jsem vložila líbivé fotky?
Pokud máte problém s tím kam se chov TD dostal - tak to asi řešíte na špatném místě..a tady to fakt nevyřešíte. Začněte s osvětou u chovatelů třeba..

Andrýsek3
napsal(a):
Tak na těch prvních fotkách to nebylo tolik poznat, ale co jsem tak koukala, tak ten límec kolem hlavy vypadá fakt dost divně (obr.1). Ty další dva se mi líbí, nevím jestli ti dva ze strany ho mají taky, ale přijde mi, že ne, a nebo alespoň ne v takové míře.
Přesně tak, ti dva spolu se nejvíce přibližují původnímu vzhledu TD

bhk
napsal(a):
Ale no tak - proč se v tom štouráte?
Co Vás tak vytočilo na tom, že jsem vložila líbivé fotky?
Pokud máte problém s tím kam se chov TD dostal - tak to asi řešíte na špatném místě..a tady to fakt nevyřešíte. Začněte s osvětou u chovatelů třeba..
Nešťourám, jen se snažím pochopit to, co se Vám na těch "mrzácích" líbí, toť vše. Holt divná doba.
napsal(a):
Nešťourám, jen se snažím pochopit to, co se Vám na těch "mrzácích" líbí, toť vše. Holt divná doba.
Doba divná je - o tom žádná..
Na uvedených foto žádné mrzáky nevidím..
Vy je copak znáte - ty konkrétně uvedené, že je nazýváte mrzáky? Ok, šup sem s info
Třeba potom pochopím já Vás.

bhk
napsal(a):
Doba divná je - o tom žádná..
Na uvedených foto žádné mrzáky nevidím..
Vy je copak znáte - ty konkrétně uvedené, že je nazýváte mrzáky? Ok, šup sem s info
Třeba potom pochopím já Vás.
Mrzáky ve smyslu vzhledu, víte, jaké problémy skýtá takto hustá srst? K tomu mmj entropium, ektropium. Jaké info máte na mysli?

Nebo tenhle https://m.youtube.com/watch?v=_IRhW4lUwFE zdraví a elegance sama...
napsal(a):
Mrzáky ve smyslu vzhledu, víte, jaké problémy skýtá takto hustá srst? K tomu mmj entropium, ektropium. Jaké info máte na mysli?
Hele, nic-to nikam nepovede -, nic proti Vám, že je hafo plemen, která jsou přešlechtěná, nemocná, zničená, dřív vypadala jinak, jinak se s nima makalo, měla jiné využití než dnes atd atpod to bez pochyb.. Ale tak si založte na toto téma diskuzi a ani tak se ničemu nedoberete - znovu říkám, pokud jste v oboru tak dobrá -založte si nějakou org. a začněte s osvětou nejen u chovatelů...
Tady jsme v tématu vzhled - nic víc.

bhk
napsal(a):
Hele, nic-to nikam nepovede -, nic proti Vám, že je hafo plemen, která jsou přešlechtěná, nemocná, zničená, dřív vypadala jinak, jinak se s nima makalo, měla jiné využití než dnes atd atpod to bez pochyb.. Ale tak si založte na toto téma diskuzi a ani tak se ničemu nedoberete - znovu říkám, pokud jste v oboru tak dobrá -založte si nějakou org. a začněte s osvětou nejen u chovatelů...
Tady jsme v tématu vzhled - nic víc.
Ok, nechci vyvolávat hádky. Ale stejně to nemůžu pochopit howg.
napsal(a):
No nemusím mít všechno
Představa, že se tohoto "psíka" pokouším umýt po vycházce v panelákové koupelně
Mám ráda psy, kterým je vidět do obličeje a mají mimiku. Ne, že nepoznám, kde je vpředu a kde vzadu nebo pes vrtí ocasem a zároveň se mi s kamennou tváří pokouší ukousnout nos.
Přeháním...

napsal(a):
Nebo tenhle https://m.youtube.com/watch?v=_IRhW4lUwFE zdraví a elegance sama...
Tibeťanky, co znám já jsou "lehčí" než psi na fotkách...nedokážu posoudit, zda je to proto, že to jsou feny, chlupaté samozřejmě jsou o tom žádná, ale nějaký extrém mě to nepřijde, ale vím, že obě jsou naprosto "funkční" zdravé psí holky...jedna už docela bábina 10 let, ale ani bych jí to nehádala...nemám jejich foto, ale vyhledala jsem něco podobného a přijde mi to docela ok.

napsal(a):
Tibeťanky, co znám já jsou "lehčí" než psi na fotkách...nedokážu posoudit, zda je to proto, že to jsou feny, chlupaté samozřejmě jsou o tom žádná, ale nějaký extrém mě to nepřijde, ale vím, že obě jsou naprosto "funkční" zdravé psí holky...jedna už docela bábina 10 let, ale ani bych jí to nehádala...nemám jejich foto, ale vyhledala jsem něco podobného a přijde mi to docela ok.
Pes na videu je ten tzv. čínský typ, proto je odlišný od tibetských dog chovaných v Evropě...

napsal(a):
No fuj, takový hnusák pes. Toho bych nechtěla, ani kdyby mi k němu ještě zaplatili. Nelíbí se mi takoví psi, vůbec ani psi typu pitbull, stafford apod. Prostě takové ty těžší stavby těla. Líbí se mi elegantní chrti, dobrman, malina, Č.V., no ale mě povahově nejvíce vyhovuje N.O. Máme je odjakživa.

Jelikož tibeťana mám a zajímám se o ně.
Toto jsou linie TD:zkopírováno
Tibetská doga se vyskytuje ve 3 hlavních liniích lišící se především odchylkami ve využití a především ve vzezření. První je nejznámější linie DO-KHYI. Tato linie (z jejího názvu pochází i oficiální pojmenování celého plemene FCI) byla používána jak pro ochranu, tak pomáhala "pást" stáda jaků. Její vzrůst je poněkud nižší, mívá užší hlavu i mordu a pysky jen mírně převislé. Tato linie byla nejvíce použita pro evropský chov. Dnes se do Evropy však dostávají i potomci druhé linie TSANG-KHYI, z chovů v Asii a USA. Tato linie má zpravidla vyšší vzrůst celkově působí mohutným dojmem, má širokou lebku a dosti převislé pysky. Je známo, že i více sliní. Lze ji rozpoznat i volnější kůží zejména pak v oblasti hlavy a krku. Byla využívána samozřejmě k ostraze, ale v případě potřeby nosila i těžší náklady. Třetí linií, která se dnes již téměř nevyskytuje je linie KHYI-APSO používána výhradně k ochraně klášterů. Ve srovnání s ostatními byla obrovská s postavou bájných šelem, vyznačuje se především bohatým osrstění a především velice uvolněnou a nařasenou kůží vytvářející po těle vrásky a nad očima minimálně trojí obočí. Dnes se vyskytuje jen v několika málo záchranných chovech.
Přidám i foto toho našeho.

Jivo, vy máte i samojedy?

napsal(a):
Tibetská doga se vyskytuje ve 3 hlavních liniích lišící se především odchylkami ve využití a především ve vzezření. První je nejznámější linie DO-KHYI. Tato linie (z jejího názvu pochází i oficiální pojmenování celého plemene FCI) byla používána jak pro ochranu, tak pomáhala "pást" stáda jaků. Její vzrůst je poněkud nižší, mívá užší hlavu i mordu a pysky jen mírně převislé. Tato linie byla nejvíce použita pro evropský chov. Dnes se do Evropy však dostávají i potomci druhé linie TSANG-KHYI, z chovů v Asii a USA. Tato linie má zpravidla vyšší vzrůst celkově působí mohutným dojmem, má širokou lebku a dosti převislé pysky. Je známo, že i více sliní. Lze ji rozpoznat i volnější kůží zejména pak v oblasti hlavy a krku. Byla využívána samozřejmě k ostraze, ale v případě potřeby nosila i těžší náklady. Třetí linií, která se dnes již téměř nevyskytuje je linie KHYI-APSO používána výhradně k ochraně klášterů. Ve srovnání s ostatními byla obrovská s postavou bájných šelem, vyznačuje se především bohatým osrstění a především velice uvolněnou a nařasenou kůží vytvářející po těle vrásky a nad očima minimálně trojí obočí. Dnes se vyskytuje jen v několika málo záchranných chovech.
Díky za rozšíření obzorů.
Ten váš je krásný...

napsal(a):
Jivo, vy máte i samojedy?
Ne to je velký špic a čuvač.

napsal(a):
Ne to je velký špic a čuvač.
Díky za info.
Nedávno jsem poprvé viděl burbonského ohaře a ten mě exteriérově opravdu zaujal. Pak téměř všichni krátkosrstí honiči, ať je to gaskoňský honič, německý brakýř nebo anglo-francouzský honič.
Pak tu někdo někdy doporučoval brabantíka (snad jsem si to zapamatoval správně), což je něco tak ošklivého až je to hezké.
Z opačného pólu to jsou všechny přešlechtěné extrémy. Plus, snad se majitelé neurazí, většina malých společenských dlouhosrstých plemen- pekingský palácový psík, maltézáček, apod.

napsal(a):
Díky za info.
On ten náš špic je velký, na evropské výstavě ho několikrát i přeměřovali má 55cm a se samojedem si ho dost pletou.Dokonce když jsme nastupovali na BIG, stalo se nám párkrát, že nám říkali, že samojed už tam je a my jsme hlásili, že nejsme samojed, ale velký špic.

napsal(a):
On ten náš špic je velký, na evropské výstavě ho několikrát i přeměřovali má 55cm a se samojedem si ho dost pletou.Dokonce když jsme nastupovali na BIG, stalo se nám párkrát, že nám říkali, že samojed už tam je a my jsme hlásili, že nejsme samojed, ale velký špic.
To je pěkný . Gratuluji k tak hezky velkému jedinci. Nevím sice, jestli je do chovu jedinec na horní hranici výšky žádoucí, ale rozhodně je pro mě líbivější než lištička na spodní hranici výšky. Mám to tak s každým plemenem, líbí se mi prostě větší jedinci (střední knírač mi přerostl, choďačka a samojed byli na horní hranici výšky,...).
napsal(a):
Krasavec ten váš.
napsal(a):
Bože, každé plemeno má něco...
Tohle je o krásné fotce a na ní luxusně zachycených psech.
Jestli možná někteří jedinci mají mizerná víčka a spařeniny pod srstí, tak nebudou na repre fotkách

Andrýsek3
napsal(a):
Krasavec ten váš.
Díky

napsal(a):
To je pěkný . Gratuluji k tak hezky velkému jedinci. Nevím sice, jestli je do chovu jedinec na horní hranici výšky žádoucí, ale rozhodně je pro mě líbivější než lištička na spodní hranici výšky. Mám to tak s každým plemenem, líbí se mi prostě větší jedinci (střední knírač mi přerostl, choďačka a samojed byli na horní hranici výšky,...).
Je chovný, zatím mu nikde výšku nevytkli, ale často ho přeměřují.U nás zase nejsou tak velký a tak se vyšší jedinec líbí.Jeho tatínek je bílý špic z černých rodičů.
Přidám se k Jana Dante, Aliens a Mouse. Pro mě jsou nejkrásnější psi chrti. Mým absolutním favoritem je barzoj, v těsném závěsu za ním pak greyhound. Ani jedno z těchto plemen jsem bohužel nevlastnila. Měla jsem "pouze" whippety a vlkodavy. Whippeti byli moje volba, vlkodavové manželova. Sama bych si je nevybrala - vlkodav je na můj vkus příliš těžký, postrádá typickou chrtí lehkost a eleganci.
Zabrousím-li mimo skupinu chrtů, mám tři vysněná plemena - čínského naháče (tuto touhu jsem si předloni splnila), thajského ridgebacka (příliš složitá povaha) a královského pudla (příliš náročná péče o srst). Líbí se mi také ohaři. Naopak netíhnu k placatým čůmákům a "těžkotonážníkům".
Na každém plemeni si však najdu něco, čím je krásné a zajímavé. Jedinou výjimkou je pro mě čivava (jejich majitelům se hluboce omlouvám). Zdá se mi taková asymetrická, proporčně nevyvážená.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
Chlupatá velká koule
balisek
napsal(a):
Přidám se k Jana Dante, Aliens a Mouse. Pro mě jsou nejkrásnější psi chrti. Mým absolutním favoritem je barzoj, v těsném závěsu za ním pak greyhound. Ani jedno z těchto plemen jsem bohužel nevlastnila. Měla jsem "pouze" whippety a vlkodavy. Whippeti byli moje volba, vlkodavové manželova. Sama bych si je nevybrala - vlkodav je na můj vkus příliš těžký, postrádá typickou chrtí lehkost a eleganci.
Zabrousím-li mimo skupinu chrtů, mám tři vysněná plemena - čínského naháče (tuto touhu jsem si předloni splnila), thajského ridgebacka (příliš složitá povaha) a královského pudla (příliš náročná péče o srst). Líbí se mi také ohaři. Naopak netíhnu k placatým čůmákům a "těžkotonážníkům".
Na každém plemeni si však najdu něco, čím je krásné a zajímavé. Jedinou výjimkou je pro mě čivava (jejich majitelům se hluboce omlouvám). Zdá se mi taková asymetrická, proporčně nevyvážená.
Děkuji za reakci. Můžu se zeptat, co to cca stojí měsíčně, mít doma vlkodava? Taková průměrná částka za mého psa je odhadem 600, -, v ceně hlavně žrádlo (maso, granule, Barf doplňky, pamlsky), semtam nějaká ta hračka, advantix, cestovné... U veterináře nás vídají jen jednou ročně na pigáro, takže to ani není třeba počítat (klepyklep). Vlkodav je nádherný pes, povaha taky velice milá, ale cena provozu musí být asi pěkná darda...?!?
Líbí se mi pastevci, šarplaninec, carpatin, pyrenejský horský, čuvač, líbí se mi dobrmani, NO, dalmatin, čínský naháč, peruánec, šeltička a pudli a cokoliv z nich bych snesla doma. Pak se mi tuze líbí chrti, stafordi, kolie..ale doma bych je úplně mít nemusela...A co fakt nemusím jsou psi jako je pekinéz, shih-tzu, lhasa apso, akity, buldočci, neapolský mastin a pod... (i když teď jsem potkala na výstavě mastinku, která byla tak úžasná, že bych ji snad i měla ráda :D ).
knedlyk
napsal(a):
Děkuji za reakci. Můžu se zeptat, co to cca stojí měsíčně, mít doma vlkodava? Taková průměrná částka za mého psa je odhadem 600, -, v ceně hlavně žrádlo (maso, granule, Barf doplňky, pamlsky), semtam nějaká ta hračka, advantix, cestovné... U veterináře nás vídají jen jednou ročně na pigáro, takže to ani není třeba počítat (klepyklep). Vlkodav je nádherný pes, povaha taky velice milá, ale cena provozu musí být asi pěkná darda...?!?
Vlkodav stojí opravdu hodně. Počítejte cca 3/4 kg kvalitních granulí na den, tj. měsíčně jen za jídlo utratíte kolem 2 tisíc Kč. Všechny zbytné i nezbytné věci pro velkého psa stojí také víc - víc zaplatíte za odčerovací tablety, za přípravky proti blechám, za pelechy, obojky, misky... Roční provoz na jednoho vlkodava odhaduji kolem 30.000 Kč. Kromě psa musíte navíc "živit" velké auto, jelikož do malého velké psisko zkrátka nenacpete.
Velký pes je sice krásný a majestátný, také nákladný a v mnoha směrech nepříliš praktický. Teď jsem ráda, že mám něco, co zvládnu nakrmit, aniž bych si musela brát bankovní půjčku.
Tady je náš poslední vlkodav:.
balisek
napsal(a):
Vlkodav stojí opravdu hodně. Počítejte cca 3/4 kg kvalitních granulí na den, tj. měsíčně jen za jídlo utratíte kolem 2 tisíc Kč. Všechny zbytné i nezbytné věci pro velkého psa stojí také víc - víc zaplatíte za odčerovací tablety, za přípravky proti blechám, za pelechy, obojky, misky... Roční provoz na jednoho vlkodava odhaduji kolem 30.000 Kč. Kromě psa musíte navíc "živit" velké auto, jelikož do malého velké psisko zkrátka nenacpete.
Velký pes je sice krásný a majestátný, také nákladný a v mnoha směrech nepříliš praktický. Teď jsem ráda, že mám něco, co zvládnu nakrmit, aniž bych si musela brát bankovní půjčku.
Tady je náš poslední vlkodav:.
Krasavec, děkuju. Jsem ráda, že jste to takhle vyčíslila...na psa nad 25 kg si budu muset nechat zajít chuť(smajlík s holým zadkem jsem nenašla
Andrýsek3
napsal(a):
Pro mě to je více psů, ale celkově jsem zaměřená na psy s ušima dolů, mohutnější hlava i tělo. Snem a pro mě dokonalým krásným psem je Velký Švýcarský salašnický pes. Doma mám labradora (asi mix), který tu hlavu má podobnou a ještě jeden božský a to novofundlák, pro jeho nádhernou mohutnou hlavu a stavbu těla, ale raději mám psy krátkosrsté. Na druhou stranu se mi nelíbí Vlkodav, Afgánský chrt nebo Neapolský mastin.
Jéé, teď jsem kvůli vážné nemoci mého kocourka víc na "Kočkách" a koukám, že tu máte takové hezké téma. Já jsem u psů taky jaksi zaměřená na uši a mně se zas líbí klapouchá plemena (něco jako "plemeno" v mé profilovce ).