Dobrý den, chtěla bych se zeptat na dotaz. Rodiče mi pořídily pejska, štěně kazašského ovčáka, od strejdy, kříženec s průkazem, má asi půl roku. Nemůžu ho mít ale doma, bude na dvorku u boudy. Nevím ale jak ho jinak zabezpečit, bude mít řetěz a proto se chci zeptat na délku, kolik má mít, protože nechci aby se trápil a nudil. Budu s ním i chodit pravidelně ven, vždycky když přijedu z intru, o víkendu, takže bude mít pohybu dost. Ale chci aby se hýbal i u té boudy ať netloustne. Jakou teda délku? Asi tak metr? Díky, L.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Troll- nekrmit !

luceenka
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na dotaz. Rodiče mi pořídily pejska, štěně kazašského ovčáka, od strejdy, kříženec s průkazem, má asi půl roku. Nemůžu ho mít ale doma, bude na dvorku u boudy. Nevím ale jak ho jinak zabezpečit, bude mít řetěz a proto se chci zeptat na délku, kolik má mít, protože nechci aby se trápil a nudil. Budu s ním i chodit pravidelně ven, vždycky když přijedu z intru, o víkendu, takže bude mít pohybu dost. Ale chci aby se hýbal i u té boudy ať netloustne. Jakou teda délku? Asi tak metr? Díky, L.
6 metrů.

Lexaurin
napsal(a):
Luceence maximalne metr a pul od pocitace, aby nedosahla na klavesnici.

Řetěz kvůli psům mám taky...délka cca 1 metr, máme ho jako jištění zamčené branky...

luceenka
napsal(a):
Metr je moc dlouhý, stačí půl metru at si moc nevyskakuje
luceenka
napsal(a):
A "Luceenko", do školy již vše nakoupeno? Nějaký pěkný penál, pravítko, tužky, pastelky...co?
Dievča na teba treba podať trestné oznámenie za týranie v štádiu pokusu. Ako sa môžeš vôbec pýtať na takúto blbosť. Teba treba uviazať o lavicu na metrovú reťaz nech sú všetky výkaly pod tebou a na víkend odviazať nech máš dostatočný výbeh. Psa vráť a nech ti vaši kúpia psa na baterky. S ním potom môžeš cez víkend keď sa vrátiš z internátu šantiť na dvore.

fikovnice
napsal(a):
A z obojků jsou teď in ostnáče!
Ostnáče jsou náhodou super, konečně jsem našla obojek, který feně vyhovuje...dostatečně široký a celokovový (samozřejmě nosíme ostny ven...takže jako další bonus ochrana krku)...
Lexaurin
napsal(a):
Představte si, ze to vůbec nemusí psát děvče natož dítě. Muze to psát dospělec a dobre se bavi .I v praci bývá nuda
Podle způsobu psaní a téměř úplné absence chyb soudím, že to není dítě naprosto jistě! Bude to dospělý a navíc vůbec ne hloupý! Děti se vyjadřují jinak.

Dasvo
napsal(a):
Podle způsobu psaní a téměř úplné absence chyb soudím, že to není dítě naprosto jistě! Bude to dospělý a navíc vůbec ne hloupý! Děti se vyjadřují jinak.
Téměř úplné absence chyb? Tak buď nemáte brýle Vy nebo já
napsal(a):
Téměř úplné absence chyb? Tak buď nemáte brýle Vy nebo já
Tak schválně! Já jich vidím pět, téměř výhradně v interpunkci. Na druhou stranu tam nejsou chyby, které děti běžně dělají a není to napsané stylem "tohle není diskuze o češtině ale o psech". Pročež trvám na tom, že to nepsalo dítě, ale celkem chytrý dospělý.
Již pan Werich byl proti omezování psí svobody uvazováním na řetěz a to v době, kdy ještě psi byli řazeni mezi šelmy.Předomestikovaná současná plemena pejsků za současné stravy již patří do hlodavců a proto tazatelce doporučuji navštívit chovatele králiků, kde sezná jak vypadá kotec, dále nechť si nejlépe ve stínu nasuší kopřivy a do písku uskladní mrkev a poté si pořídí třeba bišonka
luceenka
napsal(a):
Http://text.radioonline.cz/jan-werich-i1687/narodilo-se-stene-s16070/.
napsal(a):
6 metrů.
Dobrý den, proč zrovna 6 metrů? To je předpis? 6m je moc protože to by dosáhlo až k prolézačkám do školky, máme společný dvůr. Vadilo by to? nebo má rád děti? Díky L.
Jo a do školy už věci mám, nevím proč vás to zaujímá, vy ostatní. Jen jsem se zeptala na věci o psovi od toho ta dizkuze snad je.
luceenka
napsal(a):
Dobrý den, proč zrovna 6 metrů? To je předpis? 6m je moc protože to by dosáhlo až k prolézačkám do školky, máme společný dvůr. Vadilo by to? nebo má rád děti? Díky L.
Jo a do školy už věci mám, nevím proč vás to zaujímá, vy ostatní. Jen jsem se zeptala na věci o psovi od toho ta dizkuze snad je.
6 metrů je v poho, aspoň ušetříte za žrádlo.

luceenka
napsal(a):
Tak 5m, ale ne méně, to už by bylo týrání.
luceenka
napsal(a):
Lucinko, délku řetězu určuje vyhláška Evropské unie. Pro každého psa je to jinak a výpočet je celkem složitý. Takže poslouchej:
Počet chlupů, který má ten konkrétní pes, vydělíš počtem jeho zubů. To celé odmocníš počtem slov ve jméně, které ten pes má uvedeno v PP. (U psů bez průkazu původu není délka řetězu důležitá, stačí aby dosáhl k misce s vodou).
Pokud ti vyjde výsledek, který nemůžeš dodržet (např. nemáš tak dlouhý řetěz), vytrhni psovi zub nebo dva a on ten výsledek vyjde zase jinak. Také mu můžeš oholit kus kožichu, podle potřeby. Tak budeš postupovat, dokud se nedostaneš k délce, jakou potřebuješ. (Když sis třeba už koupila metrový řetěz, přece ho nebudeš zkracovat nebo dokonce dokupovat další).

Proč se ve zverimexu tedy řetěz prodává, když jej nikdo nepoužívá.
V jednom řekli, že nemají - zákaz prý.
V dalších 11 obchodech v regálech několik druhů.
Ostnáč mají všude. Elektriku na objednávku, protože jsou chudí.
Trošičku dvojí metr, ne.
Aj je vidět pořád dost psů na řetízku, který je zapnutý na lanko mezi dvěma stromy, např.
Větší akční radius je také špatný ?
Včera jsem viděla vlčáka v kotci o půl metru delším než on sám. Praží na něj slunce po celý den. Za řetěz by byl rád. Jasně, že raději vycházky. Majitel ale asi bude "stará škola". Na řetízek by se ukecal snáz.
Všecko je to týrání.
Ale když některé metody nevadí ani pejskařům na ifauně, tak ani třeba 15m řetěz není týráním. Přece.
Zadavateli, kupte 20m, ať máte "rezervu"

Nesežere, není nutné stát tak blízko.
http://www.kamir.cz/elektricky-bic-magic-shock-pro-2000.
napsal(a):
Nesežere, není nutné stát tak blízko.
http://www.kamir.cz/elektricky-bic-magic-shock-pro-2000.
Megííí, to už je přehnané. Odhánět ty děti na prolézačkách u školky elektrickým bičem...

margoff
napsal(a):
Megííí, to už je přehnané. Odhánět ty děti na prolézačkách u školky elektrickým bičem...
Vy jste prostě zbabělý cíťa.

sisi58
napsal(a):
Megííí má pravdu.
Než klec, kde se nepohne a praží na něj slunce, tak raději lanko přes dvůr a řetěz, aby mohl do boudy.
Já s tímto uspořádáním nesouhlasím. Jen je to menší hrůza, než ten opékací kotec.
Menší hrůza to je jen do doby, než se pes oběsí.
napsal(a):
Menší hrůza to je jen do doby, než se pes oběsí.
Takto byli v mém dětství vázáni ti psi, kteří měli slušné majitele.
Nevzpomínám si, že by byla někdy řeč o uškrceném psovi, co byl na lanku.
Ti, co měli majitele z běžné populace, byli na řetězu u boudy.
Tady už si jeden případ uškrceného psa pamatuji. Ten nešťastník skočil přes zídku a řetěz nestačil, aby pes dosáhl na zem na druhé straně.