Pes poprvé za rok beze mně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2016 11:19
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Taak dneska odjíždím na víkend pryč a pes bude za celý rok poprvé beze mně. Nevím komu se bude víc stýskat . Je to hrozný závislák a trávil semnou téměř celé dny. Od rána jsme byli u rybníka a pořádně jsem ho unavila ať spí. Snad to nějak zvládnem, pak dám vědět jaká byla vítačka . Jak to máte vy, jsou psi zvyklí, že občas jsou bez Vás? Já ho teda beru všude kam to jde, na dovolenou, na hory a tak bude jezdit s námi, ale teď jedeme na festival a tam opravdu nemůže. Bude mi ho hlídat táta, tak doufám, že s ním pes bude schopný jít na procházku. Občas ho táta bral, ale pokud viděl mě, nebo věděl kde jsem tak se pořád otáčel a chtěl jít zpátky za mnou, ale když mě neuvidí tak to snad půjde.

26.8.2016 11:49
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

No my byli teď s naším na dovolené, a teda hrůza. Nové prostředí, s námi se choval fajn, ale jakmile jsme ho nechali samotného v pokoji, tak seděl u dveří a klepal se, za 5 dní se to zlepšovalo..Ale teda je to hrozný závislák. To samé mi dělá u mamky v bytě, i když tam je s ní. Takže jestli ho někde budeme někdy nechávat tak u známých na zahradě s dvěmi dalšími psy. Váš bude ale asi ve známém prostředí že.

26.8.2016 11:53
Iliena

XXX.XXX.63.0

Tak ať to Cooper zvládne . Ta naše potvora ještě přes noc bez nás nebyla. Na to, že jsme v práci zvyklá je, že jedem odpoledne nakoupit a necháme ji doma taky. Ale uz nějak ne, že by byla sama večer, jednou jsme si vyrazili na koncert a po návratu jsme našli o pár čísel hubenější dveře a třísky v chodbě
Dej pak vědět jak to zvládnul

26.8.2016 12:05
scylla

XXX.XXX.150.32

Ať ho tatínek jistí stopkou, pro jistotu.

26.8.2016 13:29
Granulka

XXX.XXX.115.30

Když jsem bydlela s rodiči a odjela na 14 dní na stáž, tak to bylo celkem v poho. Pejsek to zvládl. Byl tam zvyklý a pak byla obrovská vítačka.
Teď bydlíme s pejskem sami a stačí, když jedu jen na víkend někam a dám pejska k rodičům (kde to zná a chodíme tam často) a prý první noc nespí, chodí, skáče po dveřích a chce jít pryč. Pak už je to prý v poho.
Nebojte, pejsek to zvládne. Třeba bude jednu noc kníkat, ale pak se s tím smíří.

26.8.2016 13:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

My jsme s pořízením psů zrušili všechny dovolené, už 8let jsme se z baráku nehnuli. Celodenní nákupy zvládnou(teď už jeden) v pohodě ví, že se vrátíme První léta jsme byli: na tři dny v Praze, ale už druhý den jsme se vraceli domů, protože jsme je nechtěli nechat jen s tchány druhou noc Pak jsme koupili dovolenou do Thajska, za rok zase do Panamy... a vždycky týden před odjezdem to stornovali protože i muž, který se byl v prsa, že to dá, to s blížícím se termínem sám zrušil Pak už jsem mu řekla, ať ho ani nenapadá myšlenka, že někam odjedem. Proto ani nepořizujeme nového psa, až přijdeme i o Worička, tak zase asi začnem cestovat. I když...v dnešní době, už ani není o co stát

26.8.2016 14:11
inusanka

XXX.XXX.98.58

My jezdíme na týden a nastupuje na hlídání dcera, ale stejně to prý je znát. Teď přivezl syn na týden kocourka a bohužel musí být v pokoji sám, tak ten bude zpruzelý určitě sice ho proběhnout pustíme, ale úplně navolno to nejde.Spal, jedl, ale čůrat a kakat zřejmě odešel někam jinam než do záchůdku, to kočky dělávají. Ale i psíci.

29.8.2016 08:15
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Taak jsme to zvládli smajlík Pes ani nebyl nějak vynervovaný, asi to bylo i tím, že zůstal ve známém prostředí a s lidmi, které zná. Akorát prý při každém otevření dveří vyletěl zkontrolovat jestli to nejsem já, když zjistil, že ne tak si šel zase lehnout. Na procházkách chodil radši na vodítku, protože se rozhlížel a hledal mě. Vítání včera bylo velký, kňučel, vydával různé zvuky a skákal mi až po hlavě Teď se odemě nechce hnout, asi abych mu zase neujela. Jen táta skončil s malým zraněním, vzal hadici s vodou, že si s ním pohraje, no ale jak jí držel a pes se do ní snaží kousat tak se netrefil a prokousl mu prst, tak už ví na co příště dávat pozor

29.8.2016 14:48
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

marcelaamax napsal(a):
Taak dneska odjíždím na víkend pryč a pes bude za celý rok poprvé beze mně. Nevím komu se bude víc stýskat . Je to hrozný závislák a trávil semnou téměř celé dny. Od rána jsme byli u rybníka a pořádně jsem ho unavila ať spí. Snad to nějak zvládnem, pak dám vědět jaká byla vítačka . Jak to máte vy, jsou psi zvyklí, že občas jsou bez Vás? Já ho teda beru všude kam to jde, na dovolenou, na hory a tak bude jezdit s námi, ale teď jedeme na festival a tam opravdu nemůže. Bude mi ho hlídat táta, tak doufám, že s ním pes bude schopný jít na procházku. Občas ho táta bral, ale pokud viděl mě, nebo věděl kde jsem tak se pořád otáčel a chtěl jít zpátky za mnou, ale když mě neuvidí tak to snad půjde.

Já se tak nějak snažím psy na takový situace připravovat. Jezdíme občas na koncerty za hranice, kdy vyrazíme ráno nebo dopoledne a vracíme se druhý den ráno. Jsem domluvená s fajn sousedkou/kamarádkou, že obstará kratší venčení - dlouhé proběhne ráno, před naším odjezdem- dá večeři a podnikne večerní procházku. Případně, pokud pesan chce, si ho vezme na chvíli k sobě, aby měl i nějakou tu družbu. Zvládli to zatím takhle všichni naši psi. Zrovna teď o víkendu jsme vypadli do Polska a tak náš nejmladší to zažil poprvé sám, poprvé byl takhle bez feňule. Zvládnul to fajn, sousedka říkala, že chvílku pobyl, pomudlal se a pak přišel s žádostí, že už by chtěl domů. Letos měl i jako premiéru to, že během dovči na pokojích, když jsme šli na večeři, nebo do města, tak byl taky sám. A je šikovnej zvládnul to hezky. Feňule útulkajda taky byla takhle učená, ale je pravda, že na starý kolínka-tedy její starý kolínka - bych si nelajsla jí v hotelovým pokoji nechat déle, než je doba snídaně nebo večeře. To zvládla v pohodě, ale jak se asi bála, že bychom se jí ztratili, tak delší čekání, by jí už asi dělalo problém, ač to dříve zvládala taky. Vzhledem k tomu jak trávíme dovču a že občas potřebujem vyrazit za hranice, tak je právě učím být i v jiným prostředí. zazvoním na sousedku - mlaďas si na ní teda zaklepe , protože je naučenej stoupnout si na zadní a zabušit jí předníma na dveře, když jdeme na návštěvu, pesan tam napochoduje, pobyde a pak si řekne, že chce domů. Vítačka v pět ráno byla velmi intenzivní, tak jsem ho hned rovnou vytáhla ven na prochajdu, ať nevzbudíme sousedy.

29.8.2016 20:15
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Zrzavci napsal(a):
Já se tak nějak snažím psy na takový situace připravovat. Jezdíme občas na koncerty za hranice, kdy vyrazíme ráno nebo dopoledne a vracíme se druhý den ráno. Jsem domluvená s fajn sousedkou/kamarádkou, že obstará kratší venčení - dlouhé proběhne ráno, před naším odjezdem- dá večeři a podnikne večerní procházku. Případně, pokud pesan chce, si ho vezme na chvíli k sobě, aby měl i nějakou tu družbu. Zvládli to zatím takhle všichni naši psi. Zrovna teď o víkendu jsme vypadli do Polska a tak náš nejmladší to zažil poprvé sám, poprvé byl takhle bez feňule. Zvládnul to fajn, sousedka říkala, že chvílku pobyl, pomudlal se a pak přišel s žádostí, že už by chtěl domů. Letos měl i jako premiéru to, že během dovči na pokojích, když jsme šli na večeři, nebo do města, tak byl taky sám. A je šikovnej zvládnul to hezky. Feňule útulkajda taky byla takhle učená, ale je pravda, že na starý kolínka-tedy její starý kolínka - bych si nelajsla jí v hotelovým pokoji nechat déle, než je doba snídaně nebo večeře. To zvládla v pohodě, ale jak se asi bála, že bychom se jí ztratili, tak delší čekání, by jí už asi dělalo problém, ač to dříve zvládala taky. Vzhledem k tomu jak trávíme dovču a že občas potřebujem vyrazit za hranice, tak je právě učím být i v jiným prostředí. zazvoním na sousedku - mlaďas si na ní teda zaklepe , protože je naučenej stoupnout si na zadní a zabušit jí předníma na dveře, když jdeme na návštěvu, pesan tam napochoduje, pobyde a pak si řekne, že chce domů. Vítačka v pět ráno byla velmi intenzivní, tak jsem ho hned rovnou vytáhla ven na prochajdu, ať nevzbudíme sousedy.

Tak to je super. U nás je problém v tom, ze pes je semnou téměř pořád a tim pádem je na mě hodně fixovaný. A pak taky to, ze je hyperaktivní a kdyz se nudí tak ničí.

29.8.2016 20:19
Terven

XXX.XXX.110.147

Zrzavci napsal(a):

OT - už nemáte Bubi?

29.8.2016 22:58
Zrzavci

XXX.XXX.1.249

marcelaamax napsal(a):
Tak to je super. U nás je problém v tom, ze pes je semnou téměř pořád a tim pádem je na mě hodně fixovaný. A pak taky to, ze je hyperaktivní a kdyz se nudí tak ničí.

Teď budu zas za "chytrou", ale fakt doporučuju na tohle psa / psy připravit. Nikdy nevíte co život připraví, změna zaměstnání, kdy člověk bude muset třeba na služebky, nebo já nevím - den dva v nemocnici s něčím... a pak jste klidnější, protože víte, že je na to připravený, bere to jako běžnou součást života a ne trágu.

29.8.2016 23:02
Zrzavci

XXX.XXX.1.249

Terven napsal(a):
OT - už nemáte Bubi?

ne. Bylo to hrozně rychlý. Bylo to těsně před dovolenou, když jsme si i říkali, že kašlem na výjezd do hor a budem prostě na chalupě, ať to je v klidu, však se nic nestane. A týden před dovolenou... Ona ta Bubrdle vždycky všechno dělala pro mě . Já vím, že je to blbost, a zní to teatrálně. Jen to prostě tak vyšlo. Stejně jako duha poté, co jsme ji na zahradě pohřbili . Začlo mžít a vyšla obří duha přes celý horizont, s celým krásně viditelným spektrem. A byla celou tu dobu co jsme pak jeli z chalupy domů. Tak, no.

29.8.2016 23:17
Terven

XXX.XXX.110.147

Zrzavci napsal(a):
ne. Bylo to hrozně rychlý. Bylo to těsně před dovolenou, když jsme si i říkali, že kašlem na výjezd do hor a budem prostě na chalupě, ať to je v klidu, však se nic nestane. A týden před dovolenou... Ona ta Bubrdle vždycky všechno dělala pro mě . Já vím, že je to blbost, a zní to teatrálně. Jen to prostě tak vyšlo. Stejně jako duha poté, co jsme ji na zahradě pohřbili . Začlo mžít a vyšla obří duha přes celý horizont, s celým krásně viditelným spektrem. A byla celou tu dobu co jsme pak jeli z chalupy domů. Tak, no.

Tak to měla i s duhovým mostem a rychlý je to určitě lepší. A důležitý je, že se u vás měla báječně. Já jsem si po smrti první feny dost dlouho intenzivně vyčítala, co vše jsem měla dělat líp.

29.8.2016 23:30
Zrzavci

XXX.XXX.1.249

Terven napsal(a):
Tak to měla i s duhovým mostem a rychlý je to určitě lepší. A důležitý je, že se u vás měla báječně. Já jsem si po smrti první feny dost dlouho intenzivně vyčítala, co vše jsem měla dělat líp.

smajlíkjo, i s duhovým mostem, Bubi si ho zaslouží. Já mám výčitky vždycky, vždycky jde spoustu věcí udělat líp. Blbý je, že člověk ví, že oni tak nějak ty chyby nedělají. To si pak člověk připadá ještě horší.

edit - teda ne že by si ten duhový most nezaloužili všichni psi - jen...je to tím, že ona byla taková výjimečná.

Radka Procházková

7.10.2016 11:40
Radka Procházková

XXX.XXX.11.227

Joo dovolená bez našeho pejska by byl taky problém, když není kdo by venčil. Naštěstí už dneska existuje dost pobytů, kam ho prostě můžeme vzít sebou... většinou vybíráme tady https://slevoking.cz/se-psem

a vždy bez problémů :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.10.2016 14:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Blbý je, že člověk ví, že oni tak nějak ty chyby nedělají. To si pak člověk připadá ještě horší.

Přesně řečeno

Přidejte reakci

Přidat smajlík