Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2016 08:43
mgtka

XXX.XXX.92.43

Fenka je nejspise brezi-20 dni od kryti-a postihla ji nekolikaty den opravdu extra unava. Cely den spi, moc neji, pije normalne. I na prochazku se musi nutit.
I pred krytim to byl docela povalec, z nasich psu takova nejvetsi klidaska.
Zvazuji do vody pridat trochu glukopuru a pokud se to nezlepsi, asi navstivim doktory.
Vy tu mate za sebou mnoho stenat, je toto normalni? Moje prvni fenka si snad az do porodu nevsimla ze je brezi, ale ona je proti tehle sidlo.

27.8.2016 09:22
scylla

XXX.XXX.150.32

Jděte k vetovi ihned. To, co popisujete, nevypadá dobře, Jděte ihned.

27.8.2016 10:15
nelimar1

XXX.XXX.148.132

No tak podle mě je to normální reakce. Fenka zabřezla a dost často se právě takhle některé fenky po nakrytí chovají. Něchutenství do poloviny březosti, spavost a pohodlnost je opravdu dost častá..

27.8.2016 10:29
scylla

XXX.XXX.150.32

Na tu veterinu jděte určitě, může mít závažný problém. Po netu nelze řešit, co je časté nebo obvyklé, to musí určit v každém konkrétním případě veterinář.

27.8.2016 11:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

Těžko radit na dálku...sama znáte svou fenu nejlépe a pokud se Vám to nezdá (což asi ne, když se ptáte), raději bych s ní na veterinu došla.

Je teda klidně možný, že je teď unavenější dík zabřeznutí a hlavně díky tomu počasí, ale lepší zajít na veterinu zbytečně než si pak rvát vlasy, že člověk něco zanedbal. ;).

27.8.2016 12:18
mgtka

XXX.XXX.92.43

Diky za reakce, ona je spac uz z povahy. Nasadila jsem do vody kapku glukopuru a uvidim co to udela, kdyztak zitra s ni zajdu preventivne.

27.8.2016 12:27
scylla

XXX.XXX.150.32

Moje známá také čekala, co to udělá, šla až další den, štěňata byla mrtvá a v děloze spousta hnisu. Fenku seškrábli hrobníkovi z lopaty jen zázrakem.

28.8.2016 15:44
mgtka

XXX.XXX.92.43

Tak ma nejspise zanet delohy a budeme s nejvetsi pravdepodobnosti kastrovat, zanet je podle sona zatim maly, nic nevyteka. Mame odebranou krev a ster a zitra budeme chytrejsi.
Apropos: je 6000 za odstraneni delohy adekvatni cena?

Neregistrovaný uživatel

28.8.2016 15:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

mgtka napsal(a):
Tak ma nejspise zanet delohy a budeme s nejvetsi pravdepodobnosti kastrovat, zanet je podle sona zatim maly, nic nevyteka. Mame odebranou krev a ster a zitra budeme chytrejsi.

Tak to mě mrzí...
Jinak 6.tis mi přijde dobrá cena
Hodně štěstíčka

28.8.2016 15:52
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

mgtka napsal(a):

Nas to stalo 4500. Ale byla to klasicka preventivni kastrace - bez zanetu. Zanet uz je komplikace, vnitrni pohl organy jsou prekrvene, je to tedy narocnejsi operace, bude treba ATB...coz vsechno urcite ovlivnuje cenu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2016 16:18

mgtka napsal(a):

Chudinka...

28.8.2016 16:27
mgtka

XXX.XXX.92.43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chudinka...

Co nadelame, taky nas to mrzi...a chs jsme zakládali zbytecne, ale co uz.

28.8.2016 16:32

mgtka napsal(a):
Co nadelame, taky nas to mrzi...a chs jsme zakládali zbytecne, ale co uz.

No hlavně, aby byla feňule v pořádku...držím palečky..

babča2

28.8.2016 19:22
babča2

XXX.XXX.211.30

Jestli se nepletu, jedná se o kavalírku, tak to držím palce dvojnásobně, protože za mě jsou to neúžasnější pejskové na světě- andílci.

28.8.2016 20:10
mgtka

XXX.XXX.92.43

babča2 napsal(a):
Jestli se nepletu, jedná se o kavalírku, tak to držím palce dvojnásobně, protože za mě jsou to neúžasnější pejskové na světě- andílci.

Sice nejde o tu co mám na své fotce, ale je to kavalírka. Pořád je taková zdechlá, špatně se na to dívá, i když už i víme co to je.

28.8.2016 22:54
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nevím, jestli to psal někdo sem, nebo na CZ Psa, ale také jim vet řekl, že je to zánět a že počká, jestli se to ATB upraví a zánět byl nakonec tak strašný, že děloha byla obrovské jelito plné hnisu a že nepraskla při kastraci bylo obrovské štěstí. Nenechte to moc oddalovat, držím moc palce, ať to holka zvládne. Nechci opravdu moc strašit, ale znala jsem jen jednu dogu, co byla po kastraci inkotinentní a bylo to právě proto, že byla také kastrovaná až s velkým zánětem. I proto si myslím, že je mnohem lepší kastrovat ještě mladé zdravé zvíře, než už s takovýma komplikacema.
U nás na klinice, byla kastrace stejně velké fenky už s plody, za 4500Kč.

29.8.2016 04:31
mgtka

XXX.XXX.92.43

Žínka: vetka nam několikrát řekla že bychom se zákrokem neměli otálet. Třeba se to po atb může zlepšit, ale pak to může mít o to rychlejší a horší nástup.

29.8.2016 17:38
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

mgtka napsal(a):
Žínka: vetka nam několikrát řekla že bychom se zákrokem neměli otálet. Třeba se to po atb může zlepšit, ale pak to může mít o to rychlejší a horší nástup.

Muzu se jen zeptat jak vetka zdiagnostikovala ten zanet?

29.8.2016 18:16
mgtka

XXX.XXX.92.43

Na sonu byly takové černé kuličky, ale říkala, že zánět většinou např. vyplňuje jakoby jeden děložní roh, my jsme to měli zatím malé. Následně odebrala krev a stěr a dneska jsme byli pro výsledky, primárně na to asi ukazují bílé krvinky, kterých je moc, což značí zánět.

V pátek už máme naplánovanou operaci. Vy co máte doma více psů, myslíte že bude problém, že by ji to druzí psi olizovali?

29.8.2016 18:19
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

mgtka napsal(a):
Na sonu byly takové černé kuličky, ale říkala, že zánět většinou např. vyplňuje jakoby jeden děložní roh, my jsme to měli zatím malé. Následně odebrala krev a stěr a dneska jsme byli pro výsledky, primárně na to asi ukazují bílé krvinky, kterých je moc, což značí zánět.

V pátek už máme naplánovanou operaci. Vy co máte doma více psů, myslíte že bude problém, že by ji to druzí psi olizovali?

Dekuji za odpoved-olizovali po operaci?

29.8.2016 18:23
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Jeste proc jsem se ptala, ono cekani mimin muze simulovat v organismu zanet, jen kdyz mate cas do patku-co konzultovat jeste nejakeho veta? Jde vam o vic, cerne kulicky nemohou byt embrya? Zvysene leukocyty to je dost malo. Zvysenou teplotu ma?

29.8.2016 18:29
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

U zanetu delohy se take hodne pije.

29.8.2016 18:32
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Pyometra fen
... hnisavý zánět dělohy
Poradna - zajímavé články
Očkování psů a koček
Odčervení psů a koček - opatření proti vnitřním parazitům
Kastrace psa a kastrace feny
Pyometra fen - hnisavý zánět dělohy
Nádory mléčné žlázy fen a koček
Ochrana proti vnějším parazitům psů a koček
Využijte naše veterinární služby nebo online poradnu. Neváhejte nás kdykoli kontaktovat.
Pyometra, hnisavý zánět dělohy, patří k nejčastějším a nejnebezpečnějším onemocněním pohlavního aparátu fen. Jedná se o nahromadění patologického obsahu v děloze, následnému vážnému narušení celkového zdravotního stavu a pokud není včas zahájena léčba, je toto onemocnění pro fenu smrtelné.

Jak pyometra vzniká
K rozvoji pyrometry dochází nejčastěji 1 až 3 měsíce po hárání. Během hárání dochází vlivem hormonů (estrogeny) k nadměrné stimulaci děložní sliznice – ta je překrvená, zbytnělá a zmnožují se v ní děložní žlázky, které produkují velké množství hlenu. Ten se přes silnou děložní vrstvu nedokáže vstřebat, hromadí se v děloze a pokud dojde k jeho infekci bakteriemi, které se v děloze normálně vyskytují, rozvíjí se pyometra.
Ke zbytnění děložní sliznice může docházet postupně během několika předcházejících hárání, proto se pyometra vyskytuje hlavně u starších fen. Pyometra však může vzniknout i po podávání hormonálních preparátů (např. na oddálení hárání, přerušení březosti apod.), potom se může rozvinout bez ohledu na věk.

Jak pyrometru poznáme
Pyometra se může vyskytnout ve dvou formách:

otevřená forma pyometry,
uzavřená forma pyometry.
Při otevřené formě je děložní krček otevřený a z dělohy vytéká abnormální výtok, což je hlavní příznak této formy. U uzavřené formy je děložní krček zavřený a obsah se hromadí v děloze. U obou forem můžeme někdy pozorovat zvětšené břicho.

Dalšími typickými příznaky pyrometry je zvýšené pití a následné zvýšené močení. Pokud došlo k průniku toxických látek z dělohy do krve a dále do celého těla zvířete, jedná už se o velmi vážný stav a projevuje se celkovou intoxikací a sepsí – fena odmítá potravu, je depresivní, unavená, zvrací, hubne, má zhoršenou celkovou kondici a v pokročilých stádiích může dojít až k úhynu zvířete. Tělesná teplota může být poměrně dlouhou dobu nezvýšená.

Jak pyometru pozná veterinární lékař
Fenu přivedeme k veterináři, který se důkladně vyptá na anamnézu (jak dlouho problém trvá, kdy se fena naposled hárala, …) a provede klinické vyšetření. Hlavně důkladné prohmatání břicha ho může nasměrovat k diagnóze pyometra, ale nejdůležitějším vyšetřovacím krokem k určení pyrometry je sonografické vyšetření dělohy. Při něm vidíme typicky zvětšenou a naplněnou dělohu.

Jak se pyometra léčí
Pyometru můžeme v zásadě léčit dvěma způsoby:

chirurgicky (kastrací)
konzervativně (pomocí léků)
Rozhodující je zdravotní stav a další využití feny. Pokud se jedná o fenu, u které je již vážně narušen celkový zdravotní stav, jedná-li se o starší fenu, u které již nepočítáme s dalším chovem, a v případě uzavřené formy pyometry, je jedinou možností provedení kastrace. Ta spočívá v provedení ovariohysterektomie (tj. odstranění vaječníků i dělohy). Samozřejmě se musí aplikovat antibiotika, infúzní roztoky a ideální je provádění zákroku v inhalační anestezii.

V méně závažných případech případech, u mladých fen, na kterých chceme v budoucnu chovat, a při otevřené formě pyrometry, se můžeme pokusit o konzervativní způsob léčby - aplikací léků bez nutnosti chirurgického zásahu. Podávají se léky, které způsobují vyprázdnění dělohy (tzv. prostaglandiny – způsobují kontrakce dělohy, zabraňují tvorbě progesteronu a uvolňují děložní krček) a samozřejmě antibiotika. Úspěšnost konzervativní terapie se pohybuje kolem 70 % a zvíře je potom nutno ještě nějakou dobu sledovat. Pokud nedochází k výtoku patologického sekretu nebo dojde ke zhoršení zdravotního stavu feny, je nutno přistoupit k chirurgickému řešení.

Jaká je úspěšnost léčby pyrometry
Pokud je léčba započata včas, je prognóza velmi dobrá, v případě pokročilého stavu je nejistá.

ÚVOD
VETERINÁRNÍ SLUŽBY
CENÍK
FOTOGALERIE
PORADNA
O NAŠÍ KLINICE
KONTAKTUJTE NÁS.

29.8.2016 18:46
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Ted jsem cetla jak vypada sono brezi fenky. Vsichni, co meli zabrezlou fenku pisi o "kulickach"

29.8.2016 18:54
Prestige

XXX.XXX.71.69

No já vzhledem k tomu že moji feně veterinářka v den porodu nepoznala, že má v sobě ještě štěně, tak bych raději zašla ještě k jinému vetovi.

29.8.2016 18:57
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Prestige napsal(a):
No já vzhledem k tomu že moji feně veterinářka v den porodu nepoznala, že má v sobě ještě štěně, tak bych raději zašla ještě k jinému vetovi.

Ja taky, jsem obecne po mnoha zkusenostech medicinsky skeptik. Mne se to jako typicka pyometra nezda.

29.8.2016 20:19
Prestige

XXX.XXX.71.69

Mně též.

29.8.2016 20:23
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Lexaurin napsal(a):
Ja taky, jsem obecne po mnoha zkusenostech medicinsky skeptik. Mne se to jako typicka pyometra nezda.

Lexaurin děkuju! nechtěl jsem tady zase být za rýpala, skeptika a "proti všem"! Nejsem zastáncem radikálních chirurgických řešení na všechno a ve všech situacích. samozřejmě jsou chvíle, kdy radikální chirurgie zachraňuje životy, to nijak nerozporuju. Ale připadá mi, že někteří veterináři prostě hlavně rádi řežou a kastrují, aniž by se byť jen pokusili o jiné řešení.
Zadavatelko, zkuste konzultovat ještě jinde! už jen kvůli Vaší fence! pokud to máte naplánované na pátek, tak to evidentně zase tak strašně moc nehoří. Zkusili jste antibiotika, zkusili jste nějakou konzervativní léčbu? nebo se jenom bude řezat, protože to na sonu "vypadá"?

29.8.2016 20:33
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Dasvo napsal(a):
Lexaurin děkuju! nechtěl jsem tady zase být za rýpala, skeptika a "proti všem"! Nejsem zastáncem radikálních chirurgických řešení na všechno a ve všech situacích. samozřejmě jsou chvíle, kdy radikální chirurgie zachraňuje životy, to nijak nerozporuju. Ale připadá mi, že někteří veterináři prostě hlavně rádi řežou a kastrují, aniž by se byť jen pokusili o jiné řešení.
Zadavatelko, zkuste konzultovat ještě jinde! už jen kvůli Vaší fence! pokud to máte naplánované na pátek, tak to evidentně zase tak strašně moc nehoří. Zkusili jste antibiotika, zkusili jste nějakou konzervativní léčbu? nebo se jenom bude řezat, protože to na sonu "vypadá"?

Neni zac , kazdopadne pokud jde zadavatelce jednak o fenku a za druhe o CHS, na zaklade zvysenych leukocytu, unavnosti fenky a kulicek na sonu, coz vse muze byt klidne i brezost, bych chtela mit takovou zasadni a irevetzibilni operaci velice dobre opodstatnenou.

29.8.2016 20:38
Terven

XXX.XXX.110.147

Taky se vmísím, přimlouvám se rovněž za konzultaci s dalším vetem- bohužel veterinárních omylů jsou mraky, je to sice smutné, ale když občas slyším (čtu) co "taky řekl vet", nevěřím...
Nevím, jak moc zvýšené leukocyty jste měli...ale pokud u těhotných žen jsou vyšší leukocyty obvyklé, tak u fen možná taky? smajlík

29.8.2016 20:46
ivulka2

XXX.XXX.155.174

mgtka napsal(a):

Kuličky na sonu mužou být plody a raděj bych zajela na konzultaci i k jinemu vetovi at náhodou nevykastrujete březí fenu... lehky zánět muže být i na počátku březosti kdy se fena čistí po krytí a i v první polovině některé plody vstřebává což se muže taky projevit jako zánět to jsou ale běžne věci to není duvod ke kastrtaci,.
Ted sem si dočetla pořádně váš puvodní dotaz na sono jste šla asi 20-21 den ? a to byly vidět ty černé kuličky ?... ta fenka je normálně březí.

29.8.2016 20:49
mgtka

XXX.XXX.92.43

Dnes jsme byli na druhe injekci atb. a fenka se zlepsila, sice se ji chut do zradla zatim docela nevratila, ale je cilejsi, mene spi-coz by asi v pripade vetciny chybne diag.nenastalo? Prislo mi ze se docela zlepsila. Doktorka ji i prohmatavala, o tech krevnich vysledcich mi rekla toho vice, ale uz si to nepamatuju presne. Taky neco rikala o cervenych krvinkach-snad nejake dlouhe vazby nebo co.

29.8.2016 20:54
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

mgtka napsal(a):
Dnes jsme byli na druhe injekci atb. a fenka se zlepsila, sice se ji chut do zradla zatim docela nevratila, ale je cilejsi, mene spi-coz by asi v pripade vetciny chybne diag.nenastalo? Prislo mi ze se docela zlepsila. Doktorka ji i prohmatavala, o tech krevnich vysledcich mi rekla toho vice, ale uz si to nepamatuju presne. Taky neco rikala o cervenych krvinkach-snad nejake dlouhe vazby nebo co.

To muze a nemusi s ATB souviset. Muze to byt i tim, ze se organismus s brezosti vyrovnal. Zenske take v prvnim trimestru neji, zvraci... a ve druhem to prejde, pokud z toho neni hyperemesis gravidarum. Kazdopadne jsem nazor nezmenila. Jeste jednoho veta-nezaujateho -tedy neznaleho dg vasi soucasne vetky, aby nebyl ovlivnen v usudku. Ale je to na vas.

29.8.2016 21:54
babča2

XXX.XXX.211.210

Určitě neváhat a jinam. Já svoje přátele neposlechla, věřila jsem a vet. klinika se pěkně sekla. Bohužel byl konec, ikdyž se to týkalo úplně něčeho jiného. Opravdu bych to konzultovala ještě někde jinde.

30.8.2016 04:28
mgtka

XXX.XXX.92.43

Kdyz se dela sono 19. den po nakryti nemelilo by jit videt vubec nic ne? Ale nalomili jste me, i kdyz vypadala pred dvema dny opravdu spise nemocne nez tehotne a nechci si zahravat s jejim zivotem.

30.8.2016 09:18
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

mgtka napsal(a):
Kdyz se dela sono 19. den po nakryti nemelilo by jit videt vubec nic ne? Ale nalomili jste me, i kdyz vypadala pred dvema dny opravdu spise nemocne nez tehotne a nechci si zahravat s jejim zivotem.

Pisi, ze k rozvoji pyometry dochazi 1-3 mesice po harani...

30.8.2016 09:46
lev

XXX.XXX.253.186

mgtka napsal(a):

19. den ? Kdo vám to řekl ? Hodně dobrej vet s dobrým vybavením od 21.dne, kdy mezi 21.-23. dnem lze na 80% odhadnou počet plodů. Ale jinak ? Řekla bych, že vás někdo tahá za fusekli. Pokud by měla fena kutní a život ohrořžující zánět dělohy, tak se nečeká do - někdy a řeší se to hned. Jděte jinam ! Kromě toho, fena může zabřeznout až pár dnů po krytí a na sonu 25. dne - de facto je to třeba 21. dne březosti - ještě nemusí být nic vidět. Raději se opakuji, jděte k odborníkovi - gynekologovi.

30.8.2016 10:18
mgtka

XXX.XXX.22.114

Já to myslela tak, že sono bylo děláno 19. den. Můžou být ty kuličky zaměnitelné s plody? Myslela jsem, že 19. den tam nemůže být nic vidět a pokud ano, tak je to něco co tam nepatří.
Ale i tak asi zajdu pro konzultaci i jinde.

30.8.2016 10:54
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

mgtka napsal(a):
Já to myslela tak, že sono bylo děláno 19. den. Můžou být ty kuličky zaměnitelné s plody? Myslela jsem, že 19. den tam nemůže být nic vidět a pokud ano, tak je to něco co tam nepatří.
Ale i tak asi zajdu pro konzultaci i jinde.

Zanet nejsou kulicky.

30.8.2016 10:55
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Při takhle důležitém rozhodnutí bych určitě konzultovala u více veterinářů a neříkala co říkal jiný. je zvláštní že při zánětů se to neřeší rychleji. aby se nekastrovala naprosto zbytečně chovná fena nebo ten zánět jde řešit jen léky a kastrace neni nutná . Kolikrát veterinář řeší jen svůj zisk a z čeho má víc, Z kastrace nebo je z prodaných léků?

30.8.2016 11:03
ivulka2

XXX.XXX.155.174

mgtka napsal(a):

19 den po nakrytí mužou kvalitním sonem už vidět černé kuličky, pokud by šlo o zánět dělohy tak určitě to nebude vidět jako černé ohraničené kuličky...
Každopádně počkejte pokud to jde do 25-28 dne od krytí a pak jděte na sono ke zkušenému veterináři.

30.8.2016 11:08
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Mne kdysi lecila gynekolozka antibiotiky ovulaci .Pry mam zanet vajecniku.Kdyz se to dalsi mesic opakovalo na druhe strane, tak jsem si to sama spojila s ovulaci .Jo i mistr tesar se nekdy utne

30.8.2016 11:23
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Ale NEJDULEZITEJSIM vyšetřovacím krokem k určení pyrometry je sonografické vyšetření dělohy. Při něm vidíme typicky zvětšenou a naplněnou dělohu.! TYPICKY! Cili to zkuseny vet pozna presvedcive!

30.8.2016 11:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
Ale NEJDULEZITEJSIM vyšetřovacím krokem k určení pyrometry je sonografické vyšetření dělohy. Při něm vidíme typicky zvětšenou a naplněnou dělohu.! TYPICKY! Cili to zkuseny vet pozna presvedcive!

No měl by...docela jsem zvědavá, co se z toho vyvrbí. Neříkám tak ani tak. Možná to vetka viděla jasně, jen paní to řekla zjednodušeně. Možná chce zánět utlumit léky, aby nekastrovala s akutním zánětem. Možná kastrovat musí, protože jak je ve článku výše uvedené: uzavřená pyometra se řeší jen a pouze kastrací. A nebo je fenka fakt těhotná a vetka píp. Fakt jsem na výsledek zvědavá...

30.8.2016 11:55
mgtka

XXX.XXX.32.183

Zitra k veceru jsem domluvena k jedne pani, kterou si skrze porodnictvi fen hodne lide chvali, tak uvidim.

30.8.2016 12:26
manbea

XXX.XXX.18.54

Mám se svou fenou za sebou pyometru (uzavřenou), v 6 týdnu byla na sonu vidět jen slabě zvětšená děloha s vyplněným obsahem, po 4 dnech již byla jednou taková a následovala okamžitá kastrace. I na tom druhém kontrolním sonu byla děloha jak tmavá jitrnice, určitě nebyly vidět žádné tmavší flíčky či kuličky.
Je dobře, že jedete na kontrolu ještě jinam, držím palce ať máte opačnou a hodně veselejší diagnózu

30.8.2016 13:40
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

mgtka napsal(a):
Zitra k veceru jsem domluvena k jedne pani, kterou si skrze porodnictvi fen hodne lide chvali, tak uvidim.

Pani porodni baba nebo veterinar? Hlavne aby mela ultrazvuk...

30.8.2016 18:16
mgtka

XXX.XXX.92.43

Dneska jsem se jeste dozvedela ze ma nizky albumin, coz jak jsem nasla clanek, ktery je sice zameren na lidi: Albumin v organismu klesá při různých zdravotních problémech. Patří mezi ně onemocnění ledvin (způsobující ztráty bílkovin močí) či jater (cirhóza jater), při šokových stavech (například při popáleninách), při různých zánětech, otocích či podvýživě. Dalšími příčinami může být rozklad bílkovin vlivem nádoru, sepse, převodnění organismus atd.

30.8.2016 19:11
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

mgtka napsal(a):
Dneska jsem se jeste dozvedela ze ma nizky albumin, coz jak jsem nasla clanek, ktery je sice zameren na lidi: Albumin v organismu klesá při různých zdravotních problémech. Patří mezi ně onemocnění ledvin (způsobující ztráty bílkovin močí) či jater (cirhóza jater), při šokových stavech (například při popáleninách), při různých zánětech, otocích či podvýživě. Dalšími příčinami může být rozklad bílkovin vlivem nádoru, sepse, převodnění organismus atd.

A nove vysetreni u nove vetky dopadlo jak? Tedy sono...

30.8.2016 19:19
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Pro diagnostické účely je třeba vyhodnocovat výsledky stanovení albuminu vždy komplexně s ohledem na všechny další dostupné anamnestické údaje (např. koncentrace albuminu fyziologicky klesá v těhotenství, výsledky klinických vyšetření i jiné nálezy.

Zase nic prukazneho.Sono je dle veteriny nejprukaznejsi.

30.8.2016 19:52
mgtka

XXX.XXX.92.43

Zitra odpoledne bude druhy nazor.

31.8.2016 20:06
mgtka

XXX.XXX.92.43

Tak je to jiste, je to zanet a docela se zvetsil, takze jsme operaci domluvili uz na zitrejsi odpoledne:(.

31.8.2016 21:40

mgtka napsal(a):
Tak je to jiste, je to zanet a docela se zvetsil, takze jsme operaci domluvili uz na zitrejsi odpoledne:(.

No doufala jsem, že to přeci jenom dobře dopadne...mrzí mě to..

31.8.2016 22:22
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

mgtka napsal(a):

Tak to je mi opravdu lito, prala jsem vam at se veterinar mýlí

1.9.2016 05:30
mgtka

XXX.XXX.22.76

No taky jsem si to přála i když jsem tak nějak věděla, že to nakonec tak dopadne.

1.9.2016 21:24
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Co pejska?

1.9.2016 22:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Taky čekám..

2.9.2016 02:25
mgtka

XXX.XXX.92.43

Po operaci, chudak porad spi, jeste ani nepila, snad bude k ranu vyspanejsi a aktivnejsi jinak budem muset jeste nechat dat jednu kapacku.
Ukazali mi i tu delohu co ji vyjmuli no a jsem rada ze jsem tu operaci uspisila i kdyz jen o den.

2.9.2016 11:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Snad už je vyspinkaná a dobrá? Jen dám ještě nevyžádanou radu: nějak ji nelitujte a chovejte se k ní, sice v rámci rekonvalescence, ale skoro normálně.Trochu pochodit, aby se v klidu vyvenčila, líp někde, kde ji zatím nebude obtěžovat nějaký pejsa, alespoň 5 dní. Pak už může na normální prochajdu, jak byla zvyklá, ale na vodítku, určitě do stehů, ať nedivočí, jak jí trochu otrne, zase bude. Mamky feňule už za tři dny snad ani nevěděla, že byla kastrovaná a chtěla blbnout s kocourem. Neskákat, ani na gauč

2.9.2016 13:35
mgtka

XXX.XXX.92.43

Už jsme byli na kontrole a doktor říkal že dostane hlad nejspíš až zítra. Ráno už se napila, do vody jí dávám glukopur, tlampač zatím nebyl potřeba, ale až se to začne hojit asi se tomu nevyhneme. Má klidový režim, ale rozhodně s ni nejednám jako s umírajícím, to nemám ráda.

2.9.2016 13:52
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

Moje obe fenky se obesly bez limce v pohodě.Mely takový celotělový obleček z prubanu, rana krasne dýchala a přitom se k ni nedostaly a ani neměly potrebu

2.9.2016 15:39
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
Moje obe fenky se obesly bez limce v pohodě.Mely takový celotělový obleček z prubanu, rana krasne dýchala a přitom se k ni nedostaly a ani neměly potrebu

Mamka dávala Mandy tlampač první den, pak jí ho nedala a zjistila, že si toho nevšímá. Dva dny jí ho dávala pro jistotu na noc, ale měla pocit, že se kvůli tomu ani pořádně nevyspí, tak už jí ho taky víc nedala. Ani ji nenapadlo si s tím něco dělat. Je to asi pes od psa. Můj je schopný rozlízat si tlapku kvůli kravině

7.9.2016 19:53
babča2

XXX.XXX.168.67

Tak co ta vaše holčina, už je dobře?

7.9.2016 20:41
mgtka

XXX.XXX.92.43

Jo uz je dobra tlampac bohuzel davat musime ale tech par dni to vydrzi, v nedeli asi pujdem vytahniut stehy.
Jsem stastna ze uz to mame za sebou.

7.9.2016 20:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

mgtka napsal(a):
Jo uz je dobra tlampac bohuzel davat musime ale tech par dni to vydrzi, v nedeli asi pujdem vytahniut stehy.

Tahle operovaná holka je ta, co měla to jedno štěndo?

7.9.2016 21:30
mgtka

XXX.XXX.22.110

Ne to je druhá, kterou jsem před nedávnem nechala poprvé nakrýt, taky kavalírka.

8.9.2016 11:48

mgtka napsal(a):

No tak alespoň, že to dopadlo takhle a že bude feňulka v pořádku...

15.9.2016 17:21
babča2

XXX.XXX.168.67

Tak jak se má Vaše feňulka, už je v pořádku?

15.9.2016 20:14
mgtka

XXX.XXX.22.77

Joo děkuji za starost, už lítá jako za mlada:)
Jizvu má pěknou.

15.9.2016 20:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

mgtka napsal(a):
Jizvu má pěknou.

Bezva Jak tady pořád všichni straší inkontinencí, dobrý? Nic se neobjevilo?

15.9.2016 20:34
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

Inkontinence se neobjeví hned. U mojí feny se objevil až za tři roky po kastraci. Ale většinou na to trpí ty větší fenky.

15.9.2016 21:56
babča2

XXX.XXX.168.67

mgtka napsal(a):
Jizvu má pěknou.

No sláva, to víte pro mne jsou kavalíři jedničky. Tak hlavně zdravíčko.

16.9.2016 11:34
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Huskyjanina napsal(a):
Inkontinence se neobjeví hned. U mojí feny se objevil až za tři roky po kastraci. Ale většinou na to trpí ty větší fenky.

Větší a kastrované jako starší, vím. Můžete napsat, jak starou a z jakého důvodu jste kastrovala? Jen si dělám takový svůj osobní průzkum...

16.9.2016 11:51
Terven

XXX.XXX.110.147

Huskyjanina napsal(a):

Většinou asi jo, ale moje sestra měla po kastraci inkontinentní fenku buldočka - též kastrovala jako starší (9 ?). Fena to celkem špatně nesla, kdykoliv nepřišla ségru po návratu domů přivítat ke dveřím, bylo jasno - někde bude mokro. A to nebyla za louže nikdy káraná, natož trestaná.

16.9.2016 14:10
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

lesnížínka napsal(a):
Větší a kastrované jako starší, vím. Můžete napsat, jak starou a z jakého důvodu jste kastrovala? Jen si dělám takový svůj osobní průzkum...

Ne, ne, jde o to, ze inkontinence je zpusobena nedostatkem hormonů. Proto se take pridanim hormonu da redit.Hladina klesá postupne, proto to není ihned v zsvislosti na operaci.

16.9.2016 14:10
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

Ne redit, ale resit, ach ten mobil

17.9.2016 10:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
Ne, ne, jde o to, ze inkontinence je zpusobena nedostatkem hormonů. Proto se take pridanim hormonu da redit.Hladina klesá postupne, proto to není ihned v zsvislosti na operaci.

Aha...já jsem myslela, že nějakým porušením nervů či svalů při operaci. Zjednodušeně, podobný problém jako povolené dno pánevní u ženských. Tak ale proč někdo píše, že to feně nepomáhá? To by přeci dodání hormonů mělo vyřešit 100%, nebo ne?

17.9.2016 15:17
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

lesnížínka napsal(a):
Aha...já jsem myslela, že nějakým porušením nervů či svalů při operaci. Zjednodušeně, podobný problém jako povolené dno pánevní u ženských. Tak ale proč někdo píše, že to feně nepomáhá? To by přeci dodání hormonů mělo vyřešit 100%, nebo ne?

Jde o to, ze hormonu nejde dodat stejne mnozstvi jako by produkovala sama-to by mela stejna rizika jako by kadtrovana nebyla, falesky, karcinom...

17.9.2016 15:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.98

lesnížínka napsal(a):

Prostě inkontinentní pes už není v pořádku.
Dávkování se musí vychytat.
A nám se stávalo, že když moc lítala (a to ona ráda)
nebo prochladla, zmokla - hned byly problémy zpět.
Věřte, je to hnusná komplikace.
Kdo to nezažil v plné parádě, nepochopí.
Větší pes, větší problém.
Tato moje slova to nevystihují.
Vím jen, že kdyby ještě někdy... tak fena už ne.
Z těchto důvodů.
A venku být nemůže = úplně promočený pes.

17.9.2016 16:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

rapotacka11 napsal(a):
Prostě inkontinentní pes už není v pořádku.
Dávkování se musí vychytat.
A nám se stávalo, že když moc lítala (a to ona ráda)
nebo prochladla, zmokla - hned byly problémy zpět.
Věřte, je to hnusná komplikace.
Kdo to nezažil v plné parádě, nepochopí.
Větší pes, větší problém.
Tato moje slova to nevystihují.
Vím jen, že kdyby ještě někdy... tak fena už ne.
Z těchto důvodů.
A venku být nemůže = úplně promočený pes.

Samozřejmě věřím, znala jsem právě inkoninentní jen jednu dogu a ta byla kastrovaná kvůli těžké pyometře, někdy v 5letech. Proto mne právě zajímá ne jen důvod či velikost feny, ale i věk. Jak to, že malá fena kastrovaná v rané dospělosti nezačne být inkontinentní za celý svůj život(což může být klidně 15let) kdežto velká třeba za dva roky po kastraci? Lexaurin, co pak ovlivňuje to, že je to časté u velkých psů? Nejsem ze zdravotnictví, tak přesně ty pochody neovládám. Velká fena, velká spotřeba hormonů, či jak tomu porozumět?

17.9.2016 17:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.69

Naše taky kvůli pyometře, bylo jí 7a půl.

Teď jsem si uvědomila věk. V létě jí bylo šest,
to se k nám dostala a za rok v prosinci jsme to
museli absolvovat. Žila do 12,5 r.
Poslední 4 měs bylo mokro pořád...
Štěňata měla 3x u původních maj.
Ani to, že rodila ji nezajistilo zdraví.

Velká fena, velké kvantum moče.

Když bylo nejhůř, dávka se zvedla, ale jen nárazově.
Vyšší dávky nesnášela, bylo jí špatně.

18.9.2016 07:57
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

Lesnížínka, je to fena haskyho, kastrovaná ve třech letech kvůli nestandartnímu hárání. První hárání odhárala normálně, ale ostatní už nebarvila, jen jí natekla frndička a psi o ní měli zájem, ona se nastavovala, ale nebarvila. Při kastraci se zjistilo, že má nějak srostlou dělohu a krev zůstávala v ní. Ještě se s tím prý vetka nikdy nesetkala. Inkontinentní začla být kolem 6 let.

Přidejte reakci

Přidat smajlík