Do Chorvatska s bull psama

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.8.2016 15:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.100

Ahoj, mám dotaz, jezdíte někdo k moři do Chorvatska s vašimi bull miláčky? Ubytují vás s nimi někde? Dáte typy? Nejlépe na Istrii... Máme dvě fenky typu bull, klidné, vychované. Díky.

28.8.2016 05:53
Tera121

XXX.XXX.255.3

My teď přijeli z Chorvatska z Omiše, ubytovaní jsme byli v kempu Galeb a několik pejsků jsme tam viděli (bylo to ale u stanů a karavanů, u chatek nevím, jak to mají..).

Neregistrovaný uživatel

28.8.2016 11:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Tera121 napsal(a):
My teď přijeli z Chorvatska z Omiše, ubytovaní jsme byli v kempu Galeb a několik pejsků jsme tam viděli (bylo to ale u stanů a karavanů, u chatek nevím, jak to mají..).

A co na hranicích? Žádná extra kontrola? Stačí mít čip, pas a očkovací průkaz? My totiž nemáme psy s PP máme nějaké směsky...

Neregistrovaný uživatel

28.8.2016 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Pokud vím, tak do Chorvatska smějí pouze psi (v typu bull) pouze s PP FCI. Ten předpis tuším neplatí moc dlouho, ale je. Pořádně si to zjistěte, než vyrazíte. Nemusí Vás, samozřejmě, vůbec kontrolovat a kde není žalobce není soudce. Ale neriskovala bych vrácení zpátky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2016 21:55

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokud vím, tak do Chorvatska smějí pouze psi (v typu bull) pouze s PP FCI. Ten předpis tuším neplatí moc dlouho, ale je. Pořádně si to zjistěte, než vyrazíte. Nemusí Vás, samozřejmě, vůbec kontrolovat a kde není žalobce není soudce. Ale neriskovala bych vrácení zpátky.

Pokud pes nemá papíry, je kříženec, jak zjistíte, že je bull ?
Kříženci tedy do Chorvatska nesmí ? Ale můžou. Jen se nesmí poznat, že jsou z bull.

29.8.2016 08:26
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Tohle by mě také zajímalo, kdyby měl někdo přesnější informace. Vím, že jsou země, kam nesmí bull plemena, nebo kříženci. Ale pokud je o křížence tak to se tam budeme dohadovat jestli je to kříženec bulla nebo není?

29.8.2016 08:49
bilusik

XXX.XXX.168.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud pes nemá papíry, je kříženec, jak zjistíte, že je bull ?
Kříženci tedy do Chorvatska nesmí ? Ale můžou. Jen se nesmí poznat, že jsou z bull.

Co to je za hovadinu - cituji -...Ale můžou. Jen se nesmí poznat, že jsou z bull... Když řekne celník, že je to kříženec nějakého bul plemene, a že vás nepustí a vy budete tvrdit, že ne, tak kdo myslíte, že bude mít pravdu. Takže co to je za blbost, jen se nesí poznat, že je to kříženec bul plemene, to je dost hloupá formulace... Takže tam vlastně kříženci bul plemene nesmí, jak psali výše.

29.8.2016 10:10
apbtbreeder

XXX.XXX.252.4

Ano, terieri typu bull opravdu mohou pouze s PP FCI.

29.8.2016 10:16

Ale jak se to pozná ? Celník je odborník na tahle plemena a každá směna na každém přejezdu má jednoho odborníka. Aha. Tak jo.

To Marcela:
http://www.mps.hr/default.aspx?id=9416

Píše se tam, že zákaz neplatí pro všecky ostatní křížence. Někdo je ale musí poznat. Co Leopard bez papírů ? To je krásná ukázka křížence pita.

Zas někdo psal rychleji než myslel.
Ale za ten risk mi to nestojí.

29.8.2016 14:36
awake

XXX.XXX.115.226

Zkuste je kontaktovat jestli Vám neporadí http://eagri.cz/public/web/svs/portal/.

29.8.2016 14:53
burta

XXX.XXX.134.117

Je to jednoduché - pokud se neprokážete PP FCI, pak budou psa typu bull považovat za křížence. Rozhodne o tom celník, ne vy, a nikdo se s vámi nebude dohadovat o způsobilosti a odbornosti celníka vydávat taková rozhodnutí. Mají daná pravidla a ty máte dodržovat, ne přemýšlet jak je oblafnout, obejít, porušit nebo úplně ignorovat. To co si o tom myslíme už nikoho zajímat nebude.

Mám čerstvou zkušenost z před 14 dní - po cestě tam nás kontrolovali na Slovinsko-Chorvatských hranicích (i když bylo vidět, že auta před námi dost flákají, ale u nás byl pes vidět). Automaticky jsem dávala pas - celník si přečetl plemeno a chtěl vidět další dokumenty. Dala jsem mu PP, kývnul a vše bylo v pořádku.

Ano, můžete se spoléhat na to, že Chorvati to mají na háku, ale abyste nezaplakala na hranicích a neotáčeli jste zpět.

29.8.2016 17:25
bilusik

XXX.XXX.168.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale jak se to pozná ? Celník je odborník na tahle plemena a každá směna na každém přejezdu má jednoho odborníka. Aha. Tak jo.

To Marcela:
http://www.mps.hr/default.aspx?id=9416

Píše se tam, že zákaz neplatí pro všecky ostatní křížence. Někdo je ale musí poznat. Co Leopard bez papírů ? To je krásná ukázka křížence pita.

Zas někdo psal rychleji než myslel.
Ale za ten risk mi to nestojí.

Ano, na hranicích určuje pravidla celník - on bude mít pravdu a snadno pošle lidi s křížencema typu bul zpátky domu - o tom snad není třeba ani diskutovat. Když je to tam zakázané, tak tam jezdit jedině bez kříženců typu bul.

Neregistrovaný uživatel

29.8.2016 17:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Tak ty dvě naše hvězdy mám na profilovce, a myslím, teda v tomto případě že tam staford, nebo pitbull celkem převládá co se týče vzhledu, nu což, tak budeme jezdit bez nich. Přitom jsme se z tama teď vrátili a na ulici jsme potkali hromady psů podobných těm našim. Prostě papíry to rozhodně nemělo a bull v tom byl na 100% nechápu proč tam nesmí? Jakože třeba bych je prodala, nebo je tam nakryla? Mám je kastrované...

29.8.2016 17:46
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Tak ty dvě naše hvězdy mám na profilovce, a myslím, teda v tomto případě že tam staford, nebo pitbull celkem převládá co se týče vzhledu, nu což, tak budeme jezdit bez nich. Přitom jsme se z tama teď vrátili a na ulici jsme potkali hromady psů podobných těm našim. Prostě papíry to rozhodně nemělo a bull v tom byl na 100% nechápu proč tam nesmí? Jakože třeba bych je prodala, nebo je tam nakryla? Mám je kastrované...

Asi spis proto, aby tam nekoho nesezrali, ne?

29.8.2016 19:13
sufle

XXX.XXX.49.81

Přijde mi to stejně divné, sestra má křížence labíka s dobrmanem a neznalý celník by ho mohl klidně zařadit mezi bull mixy.

29.8.2016 19:31
apbtbreeder

XXX.XXX.197.18

Chov APBT v Chorvatsku neni legalni. APBT nema.FCI papiry. O cem chcete dal diskutovat?

29.8.2016 20:08

Já tam se svým psem nechci, říkám, že někteří X psi vypadají jako bull a nejsou. Jinak nic.

29.8.2016 20:10
sufle

XXX.XXX.49.81

apbtbreeder napsal(a):
Chov APBT v Chorvatsku neni legalni. APBT nema.FCI papiry. O cem chcete dal diskutovat?

To je pravda, ale mix bull není jen křížene APBT.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2016 15:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Lexaurin napsal(a):
Asi spis proto, aby tam nekoho nesezrali, ne?

Jo deset chorvatů k snídani a oblohu jako cikády

31.8.2016 01:41

Jo deset chorvatů k snídani a oblohu jako cikády

Jo na to pozor, my žereme i slepice, krávy a sem tam ňákou svini.

Nevím jak v Chorvatsku, ale když jsem si zjišťovala informace o možnostech přestěhování se do Británie, tak z informací na vládních stránkách vyplynulo, že i když vás přes hranice se psem pustí, tak pokud bude kdykoliv během pobytu přehodnocen na křížence bull, tak může být zabaven a v lepším případě vyhoštěn s vámi, v horším i utracen - doslova použili slovo "destroyed" = "zlikvidován". Jak často se něco takového děje v praxi radši zkoušet nebudu, náhoda je blbec.

31.8.2016 08:23
apbtbreeder

XXX.XXX.77.46

Nezkousejte to, opravdu se to v praxi deje.
O vikendu jsme mela navstevu, kryla jsem fenu ze zapadni Evropy (posleze se z bezpecnostnich duvodu prestehovali vice na vychod) a slyset to od lidi kteri zazili je jeste horsi nez cist na netu.

31.8.2016 10:08

sufle napsal(a):
To je pravda, ale mix bull není jen křížene APBT.

V tom případě by do Chorvatska nesmělo mnoho jiných psů bez PP. I labradora, případně jeho křížence, může celník označit za křížence bull. A mnoho dalších hladkosrstých kříženců s mohutnější hlavou a postavou.
Ale s tím, že nakonec má pravdu celník a záleží na jeho oku a náladě a také počtu vašich plechových piv a kartonů cigaret, pochopitelně souhlasím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík