Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

...

28.8.2016 18:53
...

XXX.XXX.38.227

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně pořízení druhého pejska.Máme doma 4 letou fenku labradora která má ochrnutou nožku, ale živá je dost. Chtěli by sme si pořídit druhého pejska ale nejsme si jistí jestli to zvládnem v bytě 2+1. Byla bych ráda kdyby jste mi napsali váš názor.Předem děkuji za odpověď.

28.8.2016 19:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.68

Je to dobrý nápad.
Vy to zvládnete, anonyme.
Kdyby ne, tak:
Https://www.sbazar.cz/hledej/daruji/91-psi-stenata.

28.8.2016 19:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

... napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně pořízení druhého pejska.Máme doma 4 letou fenku labradora která má ochrnutou nožku, ale živá je dost. Chtěli by sme si pořídit druhého pejska ale nejsme si jistí jestli to zvládnem v bytě 2+1. Byla bych ráda kdyby jste mi napsali váš názor.Předem děkuji za odpověď.

Ne.Když musíte zakládat diskusi a ptát se cizích lidí, tak očividně ne.

...

28.8.2016 19:51
...

XXX.XXX.38.227

Fiona.Praha napsal(a):
Ne.Když musíte zakládat diskusi a ptát se cizích lidí, tak očividně ne.

Nezakládám na diskusi ostatních jenom mně zajímí zkušenosti ostatních:), ale i tak děkuji za odpověď.

28.8.2016 19:52
bhk

XXX.XXX.210.201

... napsal(a):

Když dáte psům potřebné vyžití tak dva psi v bytě 2+1 není problém. Zažito.

28.8.2016 19:59
scylla

XXX.XXX.150.32

... napsal(a):

V klidu to zvládnete, pejskové jsou skladní, u nás jsou tři a není problém.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2016 20:06

Mám 3 psy (30+30+15kg) v bytě 3+KK a oproti jednomu to není zas taková změna, co se ubytování psa týká. Finance a čas, to už je jiná. Zabírají víc místa na sedačce, musíte někam vměstnat další pelech, bude trochu víc chlupů, a když si začnou hrát tak je to docela dusot. Samozřejmě je lepší mít zahrádku, kam je člověk může "vyhodit" když jsou moc rozjívený, nebo chce doma zamést a vytřít, ale jestli mít v bytě jednoho psa nebo dva není zas takový rozdíl.

28.8.2016 21:59
LájošM

XXX.XXX.14.251

Dva psi jsou problém při venčení, ne doma. Když je naučíte na svá místa, budou v bytě v klidu, pokud je venku dostatečně unavíte.
Musíte ale počítat s tím, že budete muset hlídat venku dva, mít oči i vzadu, že budou tvořit smečku a navzájem od sebe pochytí spíš zlozvyky než to dobré smajlík
Taky jestli se štěně tempem přizpůsobí ochrnuté fence, nebo jestli zvládnete psy venčit zvlášť, abyste štěněti dali více pohybu. Věřte, je to hodně velký rozdíl mít jednoho nebo dva psy.

28.8.2016 22:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

že budou tvořit smečku a navzájem od sebe pochytí spíš zlozvyky než to dobré - s tímhle si dovolím nesouhlasit. Měla jsem dva psy od štěňat, věkový rozdíl byl mezi nima měsíc a půl. Výchova byla jednoduchá, protože ten rozumnější byl první(berňák) a za ty dva měsíce, co byl u nás dřív, se naučil plno věcí, které pak od něj pochytil samík. Smečku nikdy netvořili, ale měli se moc rádi, berňák byl pro samíka jako mamka, ale vždycky se držel zpátky, lumpačil jen a pouze samík Nepočítám nějaký ten okousaný keřík, to jsou blbinky.

28.8.2016 22:51

lesnížínka napsal(a):
že budou tvořit smečku a navzájem od sebe pochytí spíš zlozvyky než to dobré - s tímhle si dovolím nesouhlasit. Měla jsem dva psy od štěňat, věkový rozdíl byl mezi nima měsíc a půl. Výchova byla jednoduchá, protože ten rozumnější byl první(berňák) a za ty dva měsíce, co byl u nás dřív, se naučil plno věcí, které pak od něj pochytil samík. Smečku nikdy netvořili, ale měli se moc rádi, berňák byl pro samíka jako mamka, ale vždycky se držel zpátky, lumpačil jen a pouze samík Nepočítám nějaký ten okousaný keřík, to jsou blbinky.

No moje zkušenost přesně opačná...dvojčata, smečka již od začátku a odkoukávaj od sebe zlozvyky, na druhou stranu dospělý a vychovaný pes a štěně pohodička...

28.8.2016 23:27

Taky nesouhlasím s tím, že by dva psi automaticky utvořili smečku a štěně pochytilo víc zlozvyky než dobré.
Starší - sourozenci z vrhu spolu smečku tvoří, ale s mladší už ani jedna z nich smečka není, prostě jen dva psi. A s výchovou někdy až aktivně pomáhají - třeba čůrání na povel, nevbíhání při hře do silnice a podobně.

29.8.2016 05:53

... napsal(a):

Hlavně jste nenapsala jakého pejska. Jiné bude soužití labradora s bišonkem, jiné s německým ovčákem.proč má labradorka ochrnutou nohu ? mysleli jste i na ní ? Jak zvládne hry s případným novým a třeba silnějším kamarádem, jak mu bude stačit při venčení a procházkách, Nebo budete brát každého zvlášt apod. Zamyslela bych se hlavně nad tímhle.

29.8.2016 07:05

... napsal(a):

Určitě nezvládnete. Musíte-li se ptát cizích lidí, kteří neznají vás ani vaši fenku, tak je něco špatně.

Obecně bych k handicapovanému psovi dalšího nepořídila. Fena je zvyklá být jedináčkem, mít vás jen pro sebe, a po pořízení dalšího psa a jeho dospění by velmi pravděpodobně chtěl ten nový jedinec vaší feně šéfovat, protože ona má ten zmíněný handicap. Fena bude nešťastná.

A to nezmiňiuji praktickou stránku, kdy bude mít každé zvíře jiné nároky na délku a náročnost procházek, takže buď kompromis s tím, že se budete řídit handicapovanou fenkou a jejími možnostmi, nebo budete venčit každého psa zvlášť, což je časově docela náročné.

29.8.2016 08:18
inusanka

XXX.XXX.98.58

Já bych ještě dodala, že dvě feny mohou být někdy problém a pes s fenou v době hárání také. Takže to chce spíš promyslet, jestli je v případě nutnosti budete moct oddělit a kolik času a energie jim můžete věnovat.

...

29.8.2016 11:58
...

XXX.XXX.38.227

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hlavně jste nenapsala jakého pejska. Jiné bude soužití labradora s bišonkem, jiné s německým ovčákem.proč má labradorka ochrnutou nohu ? mysleli jste i na ní ? Jak zvládne hry s případným novým a třeba silnějším kamarádem, jak mu bude stačit při venčení a procházkách, Nebo budete brát každého zvlášt apod. Zamyslela bych se hlavně nad tímhle.

Fenka svůj hendikep ignoruje je velmi hravá a zvládá dlohé tury bez problemů takže to už mám tak nějak vyřešené dokonce i plave :).

...

29.8.2016 11:59
...

XXX.XXX.38.227

... napsal(a):
Fenka svůj hendikep ignoruje je velmi hravá a zvládá dlohé tury bez problemů takže to už mám tak nějak vyřešené dokonce i plave :).

Jo a pokud jde o jakého pejska tak uvažujeme o pejskovi z útulku.

29.8.2016 15:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

O jakého uvažujete ?
(zajímavé skloňování
"vy" jste dítě ?

Je to dobře vymyšlený.
Útulkáč jako druhý pes a do bytu ?
Proč je nejspíš v útulku?
Že by ho nějaký b-b nevychoval, případně
dokonce zkazil a pak se ho zbavil ?

29.8.2016 15:56

... napsal(a):

Zachránit psa z útulku je chvályhodné ale většinou to nebývá tak pohádkové jak někteří lidé uvádějí.Znám z okolí hodně případů kdy si lidé v dobré víře přivezli z útulku psa kousavého, ničitele, útěkáře, nečistotného, nemocného apod. Pokud počítáte i z touto variantou a takového psa jste rozhodnutí ponechat si, a ne ho za pár měsíců vrátit, tak do toho.

29.8.2016 16:31
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zachránit psa z útulku je chvályhodné ale většinou to nebývá tak pohádkové jak někteří lidé uvádějí.Znám z okolí hodně případů kdy si lidé v dobré víře přivezli z útulku psa kousavého, ničitele, útěkáře, nečistotného, nemocného apod. Pokud počítáte i z touto variantou a takového psa jste rozhodnutí ponechat si, a ne ho za pár měsíců vrátit, tak do toho.

Při odběru psa z útulku je dobrý si ho několikrát vzít na vycházku a zjistit si, jak pes funguje (i když pochopitelně je to jen část toho, jak se pes chová a hlavně, pes, až teprve když se doma usadí, tak pak teprve člověk začne poznávat, jeho povahu, vlastnosti), udělat si trošku představu, jak budeme fungovat spolu. Se zbytkem rodiny. A je důležitý si uvědomit svoje možnost a požadavky na soužití se psem. Pak se teprve můžu rozhodovat.

29.8.2016 17:59
Peter1964

XXX.XXX.2.255

... napsal(a):

Držím palce s útulkáčom, ale nie je to vždy tak ako útulok psa prezentuje na svojich stránkach. Skoro vždy ide o bezkonfliktného psa hravého a znášanlivého s druhým psom poprípade mačkou. Takého máme doma prišiel do rodiny pred 2 kokmi k psovi a dvom mačkám. No mačka bol problém aj keď tvrdil útulok že sa znáša s mačkou. Teraz je naučený čo je naše to sa nekúše vrátane sliepok a kačíc ktoré su pustené na celom pozemku, ale cudzie mačky majú rýchlostný pretek cez náš pozemok. Cca 2 mesiace intenzivnej práce.

29.8.2016 18:20
koně

XXX.XXX.205.252

... napsal(a):

A proč vlastně chcete druhého pejska?

Přidejte reakci

Přidat smajlík