SimonaOla

XXX.XXX.115.30
Dobrý den,
ptám se vás, zkušených a hlavně chovatelů. Ptali jsme se v jedné CHS na štěně. Pán nám odpovídal, sdělil veškeré info. Mezitím se narodila štěňata v jiné CHS, pro nás asi výhodnější, bližší a přístupem se nám líbí víc. Hlavně je zde možnost, že některý pejsek nebude vhodný do chovu (narodilo se hodně kluků), tudíž bychom se jej ujali (neplánujeme chov ani výstavy). Jak slušně odmítnout první CHS? Nechci pana majitele naštvat, ale nechci se mu vyhýbat nebo dělat mrtvýho brouka. Jen nevím, jak to pojmout tak, aby to vyznělo slušně, rozumně a tak.
Navíc v první CHS měli pouze dva kluky a oba vypadají nadějně po výstavní stránce a tak jim nechci tuto možnost brát.
Děkuji za rady a názory. Neberte to prosím špatně.
Simona.
SimonaOla
napsal(a):
Dobrý den,
ptám se vás, zkušených a hlavně chovatelů. Ptali jsme se v jedné CHS na štěně. Pán nám odpovídal, sdělil veškeré info. Mezitím se narodila štěňata v jiné CHS, pro nás asi výhodnější, bližší a přístupem se nám líbí víc. Hlavně je zde možnost, že některý pejsek nebude vhodný do chovu (narodilo se hodně kluků), tudíž bychom se jej ujali (neplánujeme chov ani výstavy). Jak slušně odmítnout první CHS? Nechci pana majitele naštvat, ale nechci se mu vyhýbat nebo dělat mrtvýho brouka. Jen nevím, jak to pojmout tak, aby to vyznělo slušně, rozumně a tak.
Navíc v první CHS měli pouze dva kluky a oba vypadají nadějně po výstavní stránce a tak jim nechci tuto možnost brát.
Simona.
Je vcelku jedno co a jak chovateli řeknete ale podstatné je to řešit rychle jelikož chovatel možná díky vám odmítá další a možna vhodnější zájemce o štěnátko.
SimonaOla
napsal(a):
Dobrý den,
Simona.
Já bych jim to řekla normálně slušně tak, jak to je.
SimonaOla

XXX.XXX.115.30
Děkuji za příspěvky. Já právě lhát rozhodně nechtěla.
Komunikovali jsme spolu po mailu, tak jsem hned odepsala, poděkovala za informace a čas, omluvila se a situaci vysvětlila. Snad se pán nebude zlobit a nebude moc naštvaný.
Jak se k tomuto stavíte vy? Majitelé CHS?
O pejskovi jsme se bavili teprve cca 5 dní, takže jsem pejska snad moc dlouho nebrzdila.
kvido46

XXX.XXX.128.29
SimonaOla
napsal(a):
Děkuji za příspěvky. Já právě lhát rozhodně nechtěla.
Komunikovali jsme spolu po mailu, tak jsem hned odepsala, poděkovala za informace a čas, omluvila se a situaci vysvětlila. Snad se pán nebude zlobit a nebude moc naštvaný.
Jak se k tomuto stavíte vy? Majitelé CHS?
O pejskovi jsme se bavili teprve cca 5 dní, takže jsem pejska snad moc dlouho nebrzdila.
To Vám rezervoval štěně bez jakéhokoliv rezervačního poplatku?
Pokud jste se jen dotazovala a sháněla informace, tak je normální, že se můžete rozhodnout a vzít si štěně odjinud.
Dotazů na štěňata je hodně, ale ne každý si jej odebere, proto po zkušenostech beru vážné zájemce o štěně až ve chvíli, kdy si štěně závazně zamluví a rezervaci uhradí.
Hlavně mu to řekněte co nejdřív, možná k vůli Vám odmítá zájemce. Teď se mi stalo to stejné s fenečkou paní jsem držel fenku 3 týdny. Dneska jsem jí volal že se muže přijet podívat a řekla mi že si teď štěně nemůže vzít. Je mi jedno proč jen mi to měla dát vědět já odmítl 3 zájemce... :-/.
kvido46

XXX.XXX.128.29
CHs Kasami
napsal(a):
Hlavně mu to řekněte co nejdřív, možná k vůli Vám odmítá zájemce. Teď se mi stalo to stejné s fenečkou paní jsem držel fenku 3 týdny. Dneska jsem jí volal že se muže přijet podívat a řekla mi že si teď štěně nemůže vzít. Je mi jedno proč jen mi to měla dát vědět já odmítl 3 zájemce... :-/.
Chyba, takových je, kteří si štěně zamluví, ale nemyslí to vážně. Vážný zájemce = zaplatí rezervaci do určitého data a pokud ne, tak s nim nepočítám. Ti slušní dají vědět ihned, pokud se změní situace, ti ostatní jsou schopni ještě se domluvit na termínu odběru a pak nebrat telefony
kvido46
napsal(a):
Chyba, takových je, kteří si štěně zamluví, ale nemyslí to vážně. Vážný zájemce = zaplatí rezervaci do určitého data a pokud ne, tak s nim nepočítám. Ti slušní dají vědět ihned, pokud se změní situace, ti ostatní jsou schopni ještě se domluvit na termínu odběru a pak nebrat telefony
Tohle mě říkala chovatelka že dokud neni záloha tak to nebere jako vážného zájemce, takhle 5 let čeká na pána z Brna co říkal že už pro štěně jede . Já když jí volala a na vše se vyptala tak říkala že všechny štěnata jsou volná a ideálně at dojedu hned o víkendu a můžu si vybrat, cena byla vyšší než jsme plánovali tak jsme se domluvila že do druhého dne se ozvu, že to probereme s manželem. Dala bych vědět v každém případě a právě po zkušenostech rezervuje až po složení zálohy že jinak bohužel. A to prý kolikrát lidi složí zálohu a pak už se neozvou