Uživatel s deaktivovaným účtem

Ani nevím, co přesně očekávám od toho to sem psát. Spíš se potřebuju jen z toho vypsat, uspořádat myšlenky, tak snad mi to lidi prominete. Máme nové sousedy, a asi před třemi týdny si dovezli štěně. Takovou malou trochu podvyživenou kuličku, ale nic tak moc zanedbaného. Štěně je zavřené na dvorku 2x3m, dovnitř ho nepouští. Po pravdě ani nevím proč ho mají, jen je uvázané na řetězu, ale to není moje věc. Co mě deptá je výživový stav štěněte. První fotky dole jsou z 20. srpna. Asi před týdnem jsme je upozornili, že pes je velmi podvyživený, poptali se jestli není nemocný a nabídli odvoz na veterinu. Sousedi že je vše v pořádku, pes žere dobře, je zdravý, jen ho dostali takhle hubeného tak trvá než se vykrmí. Chvíli jsem to nechala být, ale dnes psa pustili z řetězu a já ho viděla znovu - druhá várka fotek. Nevím jak vám, ale mě přijde ještě hubenější, při chůzi se potácí, prošlapy jsou větší. Chci se jich znovu na štěně poptat, nějak ho od nich vylákat, ale nevím moc jak na to. První pokus nevyšel ani trochu. Oni nejsou příliš přátelští, psa pryč dát nechtějí a nemyslí si že se u nich má špatně. Když je půjdu "udat", tak bude jasné kdo to byl protože jsou poslední barák v řadovce a jediní kdo psa má možnost zahlédnout jsme my. Z toho mám strach aby mi pak nehodili otrávenou návnadu k nám nebo něco podobného. Vím že mi tu někteří poradí že to není moje věc, ale já nějak nedokážu klidně přihlížet tomu, jak několik metrů ode mne umírá štěně hlady. Dneska jsem mu dala trochu granulí, ale většinou je uvázaný a oni celý den doma, to pak k němu nic propašovat nemůžu.

Ježíš, to je vychrtlík. Nemůžete zkusit přivést vet, ať jim to vysvětlí?
nejakapaniconemaregi

XXX.XXX.75.25
Zdá se mi, že je nyní ještě hubenější. Nevím jak moc se se sousedy dá komunikovat, ale z fotek štěněte soudím, že jsou asi jiného vnímání reality.
To štěně je kost a kůže...jestli rychle nikdo s tím nic neudela, umře...mě v takovém stavu přijel pes od chovatele s pp a dávala jsem ho do kupy téměř rok a dodnes má zažívání v háji...bohužel oni Vám psa m9hou otrávit i když je neudate...a upřímně teda v dnešní době chodím i na vlastní zahradě venčit psy pod dozorem...

nejakapaniconemaregi
napsal(a):
Zdá se mi, že je nyní ještě hubenější. Nevím jak moc se se sousedy dá komunikovat, ale z fotek štěněte soudím, že jsou asi jiného vnímání reality.
Právě že jsou trochu jiného vnímání. Mají pejska rádi, je to už několikátý kterého se snaží zachránit z ulice. My jsme to první upozornění hráli na to, že máme strach jestli není nemocný, že je tak hubený a nabídli se že ho sami odvezem na veterinu, nabídli jsme jim taky granule, které jsme koupili na zkoušku ale nezkrmujem protože jsem na ně alergická. Odmítli, chovali se trochu dotčeně, že si myslíme, že se neumí starat o psa, ujistili jak toho naopak sní spoustu. Po té mu dokonce koupili pytlík granulí, těch nejlevnějších, barevných, ale aspoň něco. Doufala jsem, že se to trochu zlepší, ale dneska mě ten jeho stav zděsil. Resp. její, myslím že je to fenečka.
napsal(a):
Právě že jsou trochu jiného vnímání. Mají pejska rádi, je to už několikátý kterého se snaží zachránit z ulice. My jsme to první upozornění hráli na to, že máme strach jestli není nemocný, že je tak hubený a nabídli se že ho sami odvezem na veterinu, nabídli jsme jim taky granule, které jsme koupili na zkoušku ale nezkrmujem protože jsem na ně alergická. Odmítli, chovali se trochu dotčeně, že si myslíme, že se neumí starat o psa, ujistili jak toho naopak sní spoustu. Po té mu dokonce koupili pytlík granulí, těch nejlevnějších, barevných, ale aspoň něco. Doufala jsem, že se to trochu zlepší, ale dneska mě ten jeho stav zděsil. Resp. její, myslím že je to fenečka.
Takže to štěně je z ulice? Ti lidi jsou nějací sociálne slabí? Že mi nejde do hlavy, že mají rádi zvířata a přitom nedají mu očividně nazrat...a také múze být pěkně začervene.

Ollie - vet je dobrý nápad. Mám v plánu na ne znovu přitlačit a psa od nich dostat, když to nepůjde, tak se obrátím na nějaké místní záchranáře, v podstatě je udám na město. Po dnešku mám pocit, že to ho času mám na to sakra málo.
Aliens_II - ono to moc nejde, dokrmovat. Dneska jsem mu prostrčila pár granulí škvírou ve zdi vlastnoručně vytlučenou za tímto účelem. Ale nemám jak tam dostat vodu. Většinou je štěně uvázané, takže se k naší straně zdi ani nedostane. Možná ze střechy mu tam něco spustit, ale zas aby mě u toho nechytli, musela bych přelézt na jejich část a oni jsou doma pořád. Zoufalost, no.
napsal(a):
Ollie - vet je dobrý nápad. Mám v plánu na ne znovu přitlačit a psa od nich dostat, když to nepůjde, tak se obrátím na nějaké místní záchranáře, v podstatě je udám na město. Po dnešku mám pocit, že to ho času mám na to sakra málo.
Aliens_II - ono to moc nejde, dokrmovat. Dneska jsem mu prostrčila pár granulí škvírou ve zdi vlastnoručně vytlučenou za tímto účelem. Ale nemám jak tam dostat vodu. Většinou je štěně uvázané, takže se k naší straně zdi ani nedostane. Možná ze střechy mu tam něco spustit, ale zas aby mě u toho nechytli, musela bych přelézt na jejich část a oni jsou doma pořád. Zoufalost, no.
A zkusit mu ve tmě hodit maso aspoň? A vodu také nevím jak po řešit...jedině hadici zkusit nějak natáhnout...jinak byli by ochotni ho prodat? Otázka ale, jestli by nedotáhli dalšího psa...pokud ne, od koupím ho...chudák malej...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
To štěně potřebuje v první řadě odčervit
napsal(a):
"Chingis" - jen poznámka - velmi si vážím Vaší všímavosti a snahy pomoct zvířeti v nouzi!

fikovnice
napsal(a):
"Chingis" - jen poznámka - velmi si vážím Vaší všímavosti a snahy pomoct zvířeti v nouzi!
Děkuji! Někdy bych byla radši, kdybych uměla nad tím jen mávnout rukou jako jiní, ale nejde mi to.

Lidičky díky všem za nápady a připomínky. Odkoupit nevím jestli to není cesta do pekel, s tím jak neumím vyjednávat (navíc španělsky), tak ze mě možná jen vytáhnou hodně a za chvíli mají nové štěně, ale taky to asi zkusím. Jen by mě zajímal váš názor jak jim o to štěně říct. Taková mini anketa. Mám jít zas "po dobrém" - "to štěně je na tom pořád nějak zle, nechte mě ho odvést k veterináři, já to i zaplatím", nebo jim bez obalu říct, že jim to štěně takhle umře hlady a pokusit se odkoupit - "když ho dáte, budete mít dvě stovky, když ho nedáte, budete mít za pár dní mrtvé štěně a nic z toho"?

Normálně bych zkusil nějak tak, ...nelíbí se mi stav vašeho psa a způsob jak se o něj staráte... mě se pes líbí a ráda bych se ho ujala, jako kompenzaci vám nabízím...
Posléze podle reakce....nezlobte se na mne, ale mám podezření na týrání zviřete, což je dnes již trestný čin a bohužel budu muset v jeho zájmu podniknout nějaké kroky, ze kterých by jste vy pak mohli mít nepříjemnosti...
Tak ať to dobře dopadne. Nemůžete spasit všechny, ale můžete pomoct alespoň jednomu.
chingis
Dobrý den,
pejsek opravdu trpí jak po stránce hladu tak jak píšete i voda se mu nedostává a ke všemu na 100% potřebuje jak už to někdo tady psal odčervit, to je první věc co by se měla udělat.
Já vím, že je to hrůza a ještě se na to koukat tam vedle, ale nemůžete jít na ně, že psa odkoupíte, tohle určitě nedělejte za chvilku byste měla doma přemnoženo zachráněnými psy, sama víte jak se tam u Vás posílají dál pejsci jako k jiným lidičkám, nikdo je nechce a pak zůstanou na Vás.
I když jsem člověk květinkový tak asi spíš trochu tvrději na ně a asi to chce je nahlásit u těch záchranářů co jsou u Vás ti spíš sněmy pohnou. Pejskovy postrojovat spíš asi večer když už nevidí ven a je tma. No a určitě bych se bála, že může nastat pomsta a něco mi přistane na dvorku.
Jeto opravdu začarovaný kruh.
Dája.
Určitě hubne chuděra. Jste skvělá, že se staráte, tam u vás to taky asi není žádný med, s těmi pouličními psy a pak si ho někdo vezme a nestarají se o něj. Držím palce, ať je přesvědčíte nebo od nich pejska nějak dostanete, ono i když bude jakžtakž nakrmený a odčervený, tak ten život na řetězu je taky na nic. ještě jaké je krásné štěndo. Hrůza.
Už to, že mají štěně na řetězu mě děsí...a výživový stav? Jeden by brečel...taková prdelka vyhublá... zkusila bych jim domluvit - nabídnout, že např. kupujete pro své psy maso a že by to malému/malé určitě prospělo + potřebuje odčervení jako sůl. No, ono toho potřebuje teda víc...ale aspoň pro začátek... jestli to takhle nechají ještě pár dní, tak to štěně nepřežije... vždyť je to malý uzlíček kostí... :( A o tom, že nemá v tomhle vedru přístup k vodě ani nemluvě..to udělá jen deb*l... bych je taky dala na slunko na sucho, schválně, jak dlouho by se jim to líbilo..

Nejhorší je ta bezmoc, když si majitelé nedají říct a ještě se cítí dotčeně...znám to od sousedů, ne teda co se týče výživy, ale výchovy čuvačky...jsem ráda, že jí nakonec po dvou měsících dali pryč...
No snad to s tím chuďátkem hubeňoučkým dobře dopadne...
Jestli se nemýlím, zadavatelka žije v Mexiku, kde takhle vypadá průměrný pes na ulici. Takže je otázka, jestli jim to fakt nepřijde normální.
Co jim vnutit nějaký obrázek co obvykle visí u veta "výživový stav psa". Takový ten pohled shora a z boku? Asi bych s nima zkusila taky probrat otázku odčervení, jakože se bojíte o vlastní psy, aby se paraziti nešířili...
Zírám

XXX.XXX.73.11
To je děs! Podvyživené štěně žije na dlaždičkách a na řetězu.

jazzinka
napsal(a):
Jestli se nemýlím, zadavatelka žije v Mexiku, kde takhle vypadá průměrný pes na ulici. Takže je otázka, jestli jim to fakt nepřijde normální.
Co jim vnutit nějaký obrázek co obvykle visí u veta "výživový stav psa". Takový ten pohled shora a z boku? Asi bych s nima zkusila taky probrat otázku odčervení, jakože se bojíte o vlastní psy, aby se paraziti nešířili...
Právě že psi na ulici vypadají líp, protože si můžou jídlo najít sami, případně ho dokrmí sousedi nebo si ho někdo odnese. Normální by tohle štěně nepřišlo ani místním. S tím že tu většina lidí psa nikdy nevyvenčí moc udělat nemůžu, to je prostě zažitý jako v čechách na vsi, že pes patří na řetěz k boudě. Hodně lidí psovi nasype granule, když je miska prázdná, nasype další, jednou za rok naočkuje vzteklinu, případně odčerví, jednou za čas vykoupe v mýdle proti blechám. Venkovní fenky se nechají kastrovat. To je veškerá péče. Na očkování, odčervení a kastrace tu probíhají mobilní kampaně zdarma, vždy někdo chodí s tlampačem a hlásí aby všichni přinesli psy a kočky, takže i ty pouliční bez majitele většinou někdo chytí a nechá naočkovat. V tomhle zas město dělá velký kus práce, dokonce má i vlastní veterinu s velmi nízkými cenami, aby podpořilo lidi v lepší péči o psy.
Dík za tip na ten obrázek, vytisknu a přidám k manuálu na psa, který jsem jim chtěla věnovat. Jsou v něm i hezky vypsány právní postihy za týrání zvířat - až 5 let vězení. No držte mi palce, jsem sama zvědavá jak pochodím.
Atheira

XXX.XXX.50.119
napsal(a):
Právě že psi na ulici vypadají líp, protože si můžou jídlo najít sami, případně ho dokrmí sousedi nebo si ho někdo odnese. Normální by tohle štěně nepřišlo ani místním. S tím že tu většina lidí psa nikdy nevyvenčí moc udělat nemůžu, to je prostě zažitý jako v čechách na vsi, že pes patří na řetěz k boudě. Hodně lidí psovi nasype granule, když je miska prázdná, nasype další, jednou za rok naočkuje vzteklinu, případně odčerví, jednou za čas vykoupe v mýdle proti blechám. Venkovní fenky se nechají kastrovat. To je veškerá péče. Na očkování, odčervení a kastrace tu probíhají mobilní kampaně zdarma, vždy někdo chodí s tlampačem a hlásí aby všichni přinesli psy a kočky, takže i ty pouliční bez majitele většinou někdo chytí a nechá naočkovat. V tomhle zas město dělá velký kus práce, dokonce má i vlastní veterinu s velmi nízkými cenami, aby podpořilo lidi v lepší péči o psy.
Dík za tip na ten obrázek, vytisknu a přidám k manuálu na psa, který jsem jim chtěla věnovat. Jsou v něm i hezky vypsány právní postihy za týrání zvířat - až 5 let vězení. No držte mi palce, jsem sama zvědavá jak pochodím.
"...že tu psa nikdo nevyvenčí, je prostě zažitý jako v čechách na vsi..."
Ehm. Vím, že je to naprosto mimo řešené téma, ale mám takový dojem, že jediná zažitá je tu myšlenka některých lidí, že v čechách na vsi mají lidi zažité, že pes patří na řetěz.
Jestli tohle byla záležitost našich babiček, tak možná. Ale jsem z vesnice, takové té typické, kde se většinu drbů dozvíš v Jednotě a důchodkyně tě věčně šmírují. Když ne rovnou okatě přes plot, tak z okna.
Ale psy tu na řetězu nemají už ani ty starší generace, pro které to dříve bývalo normální a většinová část zdejších psů rozhodně nemusí být celoročně na dvorku, natož trčet někde u boudy. Světe div se, středověk už tu taky nemáme.

Atheira
napsal(a):
"...že tu psa nikdo nevyvenčí, je prostě zažitý jako v čechách na vsi..."
Ehm. Vím, že je to naprosto mimo řešené téma, ale mám takový dojem, že jediná zažitá je tu myšlenka některých lidí, že v čechách na vsi mají lidi zažité, že pes patří na řetěz.
Jestli tohle byla záležitost našich babiček, tak možná. Ale jsem z vesnice, takové té typické, kde se většinu drbů dozvíš v Jednotě a důchodkyně tě věčně šmírují. Když ne rovnou okatě přes plot, tak z okna.
Ale psy tu na řetězu nemají už ani ty starší generace, pro které to dříve bývalo normální a většinová část zdejších psů rozhodně nemusí být celoročně na dvorku, natož trčet někde u boudy. Světe div se, středověk už tu taky nemáme.
Taky jsem dlouho znala jen to co popisujete vy, a pak jsem zjistila, že ani v čechách tohle není samozřejmost. Naopak u pidi plemen to začíná být snad i móda, učit je venčit se doma na kočičí záchod. Bylo to jen přirovnání, tak jako v čechách má hodně lidí psy jen na zahradě nebo v kotci, bez vycházek, tak je to stejný i tady, jen s tím, že je mají na vydlážděném patiu nebo na střeše, místo zahrady. Samozřejmě jsou tu i "normální" pejskaři.

Jináč zatím žádný pokrok, celý den jsme byli pryč a nebyla šance něco podniknout. Pejsek je dnes trochu čilejší, možná tím že dostal víc nažrat. Dokonce na mě i poštěkával a zavrčel, když jsem na něj přes zeď koukla. Čekám až potkám souseda, se sousedkou se mi mluvit nechce. Potkala jsem jí ráno když šla z noční, a tvářila se, že jsem měla pocit kdybych jí pozdravila tak mi snad i vlepí facku. Né každému ty noční sednou no. (ona teď pracuje jen noční směny. ).

sisi58
napsal(a):
Tak to jste pokroková víska.
Jinde je to stále vidět.
U nás ve vsi je psů hodně, ale uvázaný není ani jeden.Dokonce hodně z nich chodí na procházky.Sice to často vypadá, že pes vede pána, ale ven se dostanou.Je tu i hodně psů, kteří jsou doma.Obdobné je to i v okolních vesnicích.Doba se hodně změnila.

sisi58
napsal(a):
Je prostitutka?
to snad ne. Po pravdě netuším, kde pracuje, jen to řekla jako "omluvu", že o psa se nestará, že to nechává na manželovi. Je tu v okolí několik fabrik.
Nasypala jsem mu granule a nesněd je všechny. Že sem taky tak pitomá, nasypat mu to najednou.

napsal(a):
U nás ve vsi je psů hodně, ale uvázaný není ani jeden.Dokonce hodně z nich chodí na procházky.Sice to často vypadá, že pes vede pána, ale ven se dostanou.Je tu i hodně psů, kteří jsou doma.Obdobné je to i v okolních vesnicích.Doba se hodně změnila.
My nejsme vysloveně vesnice, ale naše čtvrť je čistě z rodinných domků, od města oddělena z jedné strany řekou, z druhé kolejemi, králíky, slepice měl snad každý...za námi už jen lesy a nepoužívaná pole...je pravda, že vysloveně psa uvázanýho u boudy jsem nikdy neviděla, ale pár jich bylo v kotcích a nebo měli k dispozici dvorek, ale bez přístupu na zahradu (zahrady byly samý záhon se zeleninou)...klasický procházky dělal málokdo, spíš když šel chlap s kárkou třeba králíkům na trávu, tak vzal prostě svého vlčáka nebo voříška...jiní psi tady snad dřív ani nebyli...sebou...
Teď už lidi procházkují docela běžně...ale pravda, že u nás psů výrazně ubylo, dřív byl pes skoro u každého baráku, ale jak se sem stěhují noví lidé, po "odcházejících důchodcích" tak už si moc lidí psa nepořizuje...ale zato maj hezky "vyfejzovaný" zahrady...ne jako já tankodrom...

Ach jo. Štěně prý nechce žrát granule, ani maso, bylo nemocné, proto se nelepšilo. Ale kamarád od kterého štěně dostali mu řekl, že takhle nemocný bylo často a poradil nějaký kapičky. Štěně už je prý mnohonásobně lepší. A odvoz štěnda na veterinu opět odmítl, a dát ho pryč tak to už vůbec.
Chtěl to slyšet ofiko i s pokutou, maj to mít. Jdu hledat nový podnájem.
Takhle vypadá mnohonásobně lepší (foceno dnes):.
Edit: Přijde vám lepší, horší nebo stejný?

Stejný kostliveček jako minule.
napsal(a):
Ach jo. Štěně prý nechce žrát granule, ani maso, bylo nemocné, proto se nelepšilo. Ale kamarád od kterého štěně dostali mu řekl, že takhle nemocný bylo často a poradil nějaký kapičky. Štěně už je prý mnohonásobně lepší. A odvoz štěnda na veterinu opět odmítl, a dát ho pryč tak to už vůbec.
Přijde mi strašný! Takže rozmluva teda vůbec nepomohla, ať už jste ji vedla všemožnými způsoby a strategiemi?

fikovnice
napsal(a):
Přijde mi strašný! Takže rozmluva teda vůbec nepomohla, ať už jste ji vedla všemožnými způsoby a strategiemi?
Vůbec. Mluvil s ním manžel, ale všechno kecy v kleci. Když mu potají dám granule já, tak je baští, dokonce i somruje když mě vidí. Oni tvrdí že jim nic nejí.
Ještě jim nabídnem odkup, zítra jdu zavolat na město, aby mi pomohli to řešit. Jinak už fakt nevím co dál. A k tomu dnes ta druhá fenečka, je toho smutného poslední dobou víc než dost.
napsal(a):
Vůbec. Mluvil s ním manžel, ale všechno kecy v kleci. Když mu potají dám granule já, tak je baští, dokonce i somruje když mě vidí. Oni tvrdí že jim nic nejí.
Ještě jim nabídnem odkup, zítra jdu zavolat na město, aby mi pomohli to řešit. Jinak už fakt nevím co dál. A k tomu dnes ta druhá fenečka, je toho smutného poslední dobou víc než dost.
To tedy ano, u mě taky, však víte... i když už tu lumpačí nový maličký, a to je ta nejlepší cesta jak nesmutnit až přespříliš.
Pokud nevyjde nic úřední cestou ani domluvou, tak snad jen to krmení potají bych Vám doporučila, i když to samozřejmě není řešení celé té smutné situace...

napsal(a):
No nevim, velkej pokrok nevidim...spíš žádnej , takhle nebyl vyzáblej ani můj chrt..

napsal(a):
Přijde mě stejný, chudák
napsal(a):
Jsem 10 let přestěhovaná, pořídili jsme si taky pesana a protože mi přijde, že máme malou zahradu, chodíme každý den aspoň na 1,5 - 2 hoďky ven.. Pravda, jsem asi ojedinělý případ, co chodí denně, ale o víkendech potkávám spousty sousedů, co chodí na procházky. Ale pozor, to, co popisuje paní není výjimka . Taky nechápu, proč má doma někdo psíka, který je na plácku 2x3m, v blátě, vedle slepice mají víc místa..naštěstí není aspoň vychrtlý, ale tak by se chtěl určitě proběhnout.. ;-(.
napsal(a):
Tak to u nás to je tak, jak popisovala zadavatelka. Jsem z malé vesničky (200 obyvatel). Téměř v každém baráku je pes, lidi kteří s nimi chodí na procházky bych spočítala na prstech jedné ruky. Najde se tady pes na řetěze, většina je v kotcích, v lepším případě jsou to takoví ti typičtí vesničtí voříšci na dvorcích, kteří se ven nepodívají nikdy - ale nadruhou stranu - mají alespoň tu volnost, a ve většině případů i lásku od páníčků, jsou nenároční. Horší jsou pak třeba ti ohaři v kotcích.
¨
Dokonce se mě lidi už i ptali, proč pořád toho psa tahám ven, když máme tak velkou zahradu. Proč s ním pořád jezdím na cvičák, když už to není štěně. A hlavně proč mám velkého psa (přes 30 kg) doma, že pes patří ven k boudě. Takže u nás asi tak...

sisi58
napsal(a):
Vzhledem k tomu, jak se o štěně "stará" bych jí nazvala "stará kurva"!
Nebuďte vztahovačná.
Admin spí ? ( Ne že bych s vámi nesouhlasila ).
napsal(a):
Admin spí ? ( Ne že bych s vámi nesouhlasila ).
Zřejmě usoudil, že to nebylo až tak nepřijatelné.
Víte, člověka, co týrá hlady bytost, na něm zcela závislou, bych nejen pojmenovala hanebně, ale i byla ochotná inzultovat.
Což v tomto případě nelze.
Taková osoba nemá stejná práva, jako slušní lidé.
Proto si myslím, že nemá ani právo, být někým hájená.
Nebydlíme na vesnici, ale na kraji města, kde jsou tři bytovky a nejbližší další domy asi 2 kilometry - takže to mohu k vesnici přirovnat.
Jedna rodina tam měla ovčáka, i když mají několik dospělých dětí, které tam také bydlí, toho psa jsem nikdy neviděla venku, přitom hned za barákem máme louky a pole - měl tam luxusní kotec a vedle něj "výběh"tak 2x2 metry.
Před dvěma lety pejsek umřel, ale ještě předtím si pořídili do druhého kotce bernardýna!
Za ty dva roky bernardýn fakt nikdy venku nebyl, až poslední rok ho pouští nejen do toho malého výběhu, ale může jít i na o trochu větší zahradu.To je bohužel celý jeho svět, přitom stačí otevřít vrátka a pes by mohl být hned na poli a louce.
Já to prostě nechápu - oni ty psy asi svým způsobem rádi mají, krmí je i do toho kotce za nimi chodí - ale to je prostě vše.
On zase zřejmě nechápe, proč my s našimi třemi malými psy chodíme každý den několikrát ven, když máme docela velkou zahradu.

Tak už tě nic nebolí, už tě nic netrápí, už jsi zas veselé a hravé štěně. Konečně jsi poznala, že lidská ruka umí i něžně pohladit, byl to boj, ale zvládla jsi to. Dostala jsi jméno Bambi, moc sis ho neužila, vím, i tak je jen a jen tvoje. Chtěla jsem ti ostříhat drápky a sudnat tu zk*nou rolničku z obojku, ukázat ti jak vypadá svět. Test na psinku vyšel pozitivně. Dlouho jsme zvažovali jestli dát tvému zuboženému tělíčku šanci. Sotva jsme rozhodli dát ti ještě pár dní, dostala jsi další záchvat. Silnější a delší než ty předchozí. Když jsi se probrala, byla jsi tak zmatená, unavená a smutná, snad i zklamaná. Doufám, že mi to rozhodnutí odpustíš. Na pouhé dvě hodiny jsi byla moje, umřela jsi mi v náručí. Je mi to tak líto.
napsal(a):
Tak už tě nic nebolí, už tě nic netrápí, už jsi zas veselé a hravé štěně. Konečně jsi poznala, že lidská ruka umí i něžně pohladit, byl to boj, ale zvládla jsi to. Dostala jsi jméno Bambi, moc sis ho neužila, vím, i tak je jen a jen tvoje. Chtěla jsem ti ostříhat drápky a sudnat tu zk*nou rolničku z obojku, ukázat ti jak vypadá svět. Test na psinku vyšel pozitivně. Dlouho jsme zvažovali jestli dát tvému zuboženému tělíčku šanci. Sotva jsme rozhodli dát ti ještě pár dní, dostala jsi další záchvat. Silnější a delší než ty předchozí. Když jsi se probrala, byla jsi tak zmatená, unavená a smutná, snad i zklamaná. Doufám, že mi to rozhodnutí odpustíš. Na pouhé dvě hodiny jsi byla moje, umřela jsi mi v náručí. Je mi to tak líto.
Ale neee. A já už myslela, že ten puňťa už bude u vás a bude mu dobře. Díky vám, že jste se snažila ho zachránit, jste skvělá. A ti sousedi si snad další štěně nepořídí.

Na bolest ze ztráty je nejlepší nové štěně, že? Nevím, no, někdo tam nahoře si ze mě snad dělá srandu.
Tenhle dvouměsíční prcek se s námi právě vrátil z procházky.
napsal(a):
aspoň na zlomek času poznala, že ho může mít někdo rád a určitě s tím pocitem odešla za duhový most..
napsal(a):
Na bolest ze ztráty je nejlepší nové štěně, že? Nevím, no, někdo tam nahoře si ze mě snad dělá srandu.
Tenhle dvouměsíční prcek se s námi právě vrátil z procházky.
Jeeee, to je přesně ono, tam u vás vyjdete do ulic a už by jste mohla vzít pět psů..je to teda hrozné, ale ty hafici mají štěstí, že potkávají zrovna vás. Nevím, jestli si ho budete nechávat, ale určitě se o něj postaratee. Jako na poslední chvíli o Bambiho.

napsal(a):
No co na to říct...normálně mi tečou slzy
napsal(a):
Někdy si jako zaklínací formulku říkám "nemůžeš zachránit všechny"...
Díky za lidi, kteří nejsou lhostejní..
napsal(a):
Je mi to hrozně moc líto. Moc jsem Vám fandila, bohužel. Ale vy jste udělala všechno co jste mohla, jste skvělá
Alespoň už se netrápí
napsal(a):
Ach jo!
Smrt zvířete je vždycky smutná, ale tady je to o to horší, že to bylo zaviněno lidskou hloupostí a nezájmem o živého tvora. Je strašné, že spousta zvířat i lidí umírá právě teď.Obdivuji lidi, kteří se takovým pejskům snaží pomoci. Škoda, že to nevyšlo. Ale tohle štěňátko svůj boj vyhrálo, i když nepřežilo, protože zemřít v náručí milujícího člověka je mnohem lepší, než kdyby zůstalo u původních majitelů. Kéž by se mu dalo bývalo pomoci.
Nové štěndo je nádherné. Budu asi za blbce, ale co je to za plemeno?

Lidičky díky všem za podporu. Ještě teď se mi chce brečet, když vidím její fotku. Jsem naštvaná na sebe, že jsem jim jí nesebrala hned, na ně, že můžou být tak bezohlední. To nové štěně pomáhá, hlavně tím že nemám čas myslet na to co bylo. Je to opravdu prcek, tak 6-7 týdnů, teče mu z nosu a očí a špatně dýchá, tak se tu děsím aby tu psinku neměl taky. Kéž by neměl. Je to strašně srandovní štěně, vůbec se ničeho nebojí. Nechat si ho nechci, ale zatím zůstává u nás.
Konemy - plemeno to není, viděla bych v něm možná něco "jezevčíkoidního", ale má moc dlouhý nohy (na jezevčíka). Teď má 1,9kg a je trošku hubený, ale nijak moc, v dospělosti asi moc velký nebude.
napsal(a):
Lidičky díky všem za podporu. Ještě teď se mi chce brečet, když vidím její fotku. Jsem naštvaná na sebe, že jsem jim jí nesebrala hned, na ně, že můžou být tak bezohlední. To nové štěně pomáhá, hlavně tím že nemám čas myslet na to co bylo. Je to opravdu prcek, tak 6-7 týdnů, teče mu z nosu a očí a špatně dýchá, tak se tu děsím aby tu psinku neměl taky. Kéž by neměl. Je to strašně srandovní štěně, vůbec se ničeho nebojí. Nechat si ho nechci, ale zatím zůstává u nás.
Konemy - plemeno to není, viděla bych v něm možná něco "jezevčíkoidního", ale má moc dlouhý nohy (na jezevčíka). Teď má 1,9kg a je trošku hubený, ale nijak moc, v dospělosti asi moc velký nebude.
Já myslím, že si ho stejně nakonec necháte
napsal(a):
A držím palce, aby byl v pořádku.
Aktevi

XXX.XXX.243.228
Ach tak smutnu spravu som necakala. Chudak malinky Bambi . Smutne ze zomrel na lahostajnost majitelov. Ziadne zviera takym ludom nepatri do ruk. Ja by so za svoju malinku aj zivot dala. Aj ked ma 14 rokov, je ako nase dietatko.
A tiez si myslim, ze si nakoniec toho najdúšika nechate. Prirastie Vam k srdiecku a uz ho prec nedate. Vela zdravicka mu zelam, nech je cim skor v poriadku!

Nestrašte mě. Dalšího psa psa to už opravdu né.

Vany
napsal(a):
Njn člověk míní.. a když už si zvíře najde člověka samo.. Pak není úniku
Ale je, doufám. Je to zatím prcek co jde za každým. Nejvíc za manželem, no. Ale za cizíma taky, stačí aby si ho všimli a může se uvrtět. Včera jsem ho z veteriny vezla autobusem, všem se strašně líbil. Do té doby, než jsem si všimla, že se mu v kožiše hemží vícero blech a pár jsem odchytla a rozmáčkla.
napsal(a):
Ale je, doufám. Je to zatím prcek co jde za každým. Nejvíc za manželem, no. Ale za cizíma taky, stačí aby si ho všimli a může se uvrtět. Včera jsem ho z veteriny vezla autobusem, všem se strašně líbil. Do té doby, než jsem si všimla, že se mu v kožiše hemží vícero blech a pár jsem odchytla a rozmáčkla.
Navíc chytrý prcek, Jde na to přes manžela

Je mi líto jak to dopadlo, ale byla jste skvělá, že jste se nenechala odradit. Jak se vám nakonec povedlo jej odtama dostat?
napsal(a):
Tohle je velmi smutný příběh..nikdy nepochopím jak si mohou lidé.kteří jsou naprosto lhostejní a mají rádi jen samy sebe..takový hnusní sobci..jak si mohou ještě pořídit psa...jsem ráda, že nejsem soused od takových lidí..protože tohle bych já asi nevdychala..a musela se od takových šmejdů asi odstěhovat...naštěstí mám kolem sebe sousedy, kteří své psi milují, a dají jim veškerou péči a lásku...opravdu smutný konec štěnete..moc si toho hezkého života neužil...a Vám jen chci poděkovat, že jste nebyla lhostejná..máte srdíčko na pravém místě..udělala jste maximum

napsal(a):
Je mi líto jak to dopadlo, ale byla jste skvělá, že jste se nenechala odradit. Jak se vám nakonec povedlo jej odtama dostat?
Slyšela jsem z jejich patia strašný kňučení, tak jsem nakoukla a pes se válel po zemi. Došla jsem na sousedku zazvonit a ona mi stále tvrdila, že pejsek je ok, nic mu není. To mě tak dožralo, že už jsem se nenechala odbýt a hučela do ní tak dlouho, dokud mi psa nedala. Resp. se slovy, "no když myslíte, tak si ho na tu veterinu odvezte" ho šla lovit, nešlo jí to, štěně kousalo, kvílelo, tak jsem jí musela chytit já. Měla panickou hrůzu z lidí. Celou dobu jsem jí musela držet hodně pevně, hladila jsem jí, až po půl hodině, to už jsme dojeli na veterinu, se trochu zklidnila.
Právě proto jsem na sebe tak naštvaná, že jsem se do nich takhle nasr*ná nepustila hned a nechala se od nich ukecat. Možná jí ještě bylo pomoci. Ale to už je teď jedno.

Vany
napsal(a):
Navíc chytrý prcek, Jde na to přes manžela
Chytrý, a vyčuraný. Ale neuspěje. Snad. Doufám, možná. Uvidíme.

Ale no tak. V každé správné rodině snad velí ženská, ne? Ne manžel nebo nějaký štěně. Trochu mi ten jeho příchod připomíná knížku "Život s jezevčíkem". Jdou na to ty štěňata podobně. A ne vážně, nezůstane. Nechci mít doma něco u čeho se musím bát, že mi to ty moje trdla zašlápnou.

romcakr
napsal(a):
Tohle je velmi smutný příběh..nikdy nepochopím jak si mohou lidé.kteří jsou naprosto lhostejní a mají rádi jen samy sebe..takový hnusní sobci..jak si mohou ještě pořídit psa...jsem ráda, že nejsem soused od takových lidí..protože tohle bych já asi nevdychala..a musela se od takových šmejdů asi odstěhovat...naštěstí mám kolem sebe sousedy, kteří své psi milují, a dají jim veškerou péči a lásku...opravdu smutný konec štěnete..moc si toho hezkého života neužil...a Vám jen chci poděkovat, že jste nebyla lhostejná..máte srdíčko na pravém místě..udělala jste maximum
Díky za hezká slova. Já právě mám výčitky, že jsem to maximum neudělala.
Víte, o tom stěhování taky často přemýšlím. Ale pomůže to? Stejně budu vědět, že jsou, takhle pro ně aspoň můžu něco udělat. Už jen tím, že mě lidi vidí psy cvičit, využívat k práci, nebo i po nich sbírat, i když se mi za to spousta lidí směje. Jenže pak je to nahlodá. Včera tu nějaký kluk cvičil s pitem poslušnost. Strašně mi to zvedlo náladu. Tady většinou vidíte jen jak bull plemena, rotvajlery a boxery stejní kluci vycukávají na ostnáči, aby měli "drsný" psy. Chci tu postavit pár překážek agility, žádný nóbl, jen z recyklovaných věcí. I když to se psy nedělám, jen občas ze srandy, tak to bude plnit hlavní účel - bude to na očích, "pasivní reklama".

napsal(a):
Ale no tak. V každé správné rodině snad velí ženská, ne? Ne manžel nebo nějaký štěně. Trochu mi ten jeho příchod připomíná knížku "Život s jezevčíkem". Jdou na to ty štěňata podobně. A ne vážně, nezůstane. Nechci mít doma něco u čeho se musím bát, že mi to ty moje trdla zašlápnou.
Zase na druhou stranu, když malýmu najdete novej milující domov, tak zas zůstane prostor, kdyby nějaký pejsek potřeboval zachránit.
Kdyby takových lidí jako jste vy bylo více, lidí se srdcem na pravém místě, to by se hned žilo lépe...

Zase na druhou stranu, když malýmu najdete novej milující domov, tak zas zůstane prostor, kdyby nějaký pejsek potřeboval zachránit.
přesně tak. To je pro mě asi hlavní motivace.
sisi58
napsal(a):
Zřejmě usoudil, že to nebylo až tak nepřijatelné.
Víte, člověka, co týrá hlady bytost, na něm zcela závislou, bych nejen pojmenovala hanebně, ale i byla ochotná inzultovat.
Což v tomto případě nelze.
Taková osoba nemá stejná práva, jako slušní lidé.
Proto si myslím, že nemá ani právo, být někým hájená.
napsal(a):
Ach "Chingis", proč jsou na světě tak zlí lidé?
Vy jste velmi dobrá duše, víte, co si teď prožívám já - sama jste mě svými příspěvky podržela nad vodou...tak bych Vám chtěla napsat, že jsem přesvědčená, že jste udělala dobré rozhodnutí a pro Bambi ty 2 hodiny byly stoprocentně nejhezčí. Umřela milována, milující bytostí držená v náručí - udělala jste to nejlepší rozhodnutí, Vám není co odpouštět! Cítím k Vám úctu!

fikovnice
napsal(a):
Ach "Chingis", proč jsou na světě tak zlí lidé?
Vy jste velmi dobrá duše, víte, co si teď prožívám já - sama jste mě svými příspěvky podržela nad vodou...tak bych Vám chtěla napsat, že jsem přesvědčená, že jste udělala dobré rozhodnutí a pro Bambi ty 2 hodiny byly stoprocentně nejhezčí. Umřela milována, milující bytostí držená v náručí - udělala jste to nejlepší rozhodnutí, Vám není co odpouštět! Cítím k Vám úctu!

Tak štěně je zpátky u původních majitelů. Viděli mě když jsem se vracela z veteriny, tak nebylo úniku Slečna vůbec netušila co je psinka, že takhle malé štěně by (v téhle oblasti) nemělo být venku. Na to, že je nemocné odpověděla s naprostou samozřejmostí, že jo, protože v noci byla zima. (to dá přece logiku, ne?) Dala jsem jí léky od veterináře a instrukce a zdůraznila že v úterý by měla jít na kontrolu a začít s očkováním. Tvářila se jako kdyby netušila o čem je řeč. Zeptala jsem se, jestli ho doopravdy chce, po chvíli váhání řekla že jo, tohodle jo. Ale tahle (ukázala na agresivní mix bull/labrador) bude mít štěňata a ty chce dát pryč. Jedno mi nabídla. Odmítla jsem s tím, že štěně jsem vzala domu protože jsem mu chtěla pomoct, ne protože chci dalšího psa. Tím jsem trochu podlomila její podezření, že jsem štěně chtěla ukrást. (Musím uznat že skoro jo.) Donutila jsem jí slíbit, že štěně bude vevnitř, ne na ulici.
Při ranním venčení jsem jí potkala, tak jsme se dali do řeči. Pokusila jsem se jí přesvědčit aby tu březí fenku nechala pak vykastrovat (fenka žije venku, volně). Moc se přesvědčit nedala, ale možná... Všimla si že v ruce držím sáčky - "vy jste ta co po psech zbírá, že jo?" (oj, jak jsem tím tady známá) a pokračovala "a nehnusí se vám to? Mě lidi říkají, abych po té mojí uklízela, a mě to přijde hnusný." Odpověděla jsem že se mi víc hnusí v tom potom chodit, krom toho že se tím šíří nemoci. Trochu znejistěla, a pak ukončila debatu se slovy: "když já nemám ty pytlíčky jako vy." (za peníze v obchodě, slečinko. To byste se divila co tam člověk může koupit, krom kreditu do mobilu a pedigree granulí) Taky okomentovala, že psy vodím na vodítku, jestli mě to neotravuje. "Po mě taky lidi chtějí, abych jí uvazovala, ale mě to přijde otravný. To jí pak musí člověk odvazovat, aby se vyvečila. Už dva lidi pokousala, z toho jedno malé dítě." Nakonec se zeptala, co je to psinka. Když jsem jí řekla o co jde a doplnila že ta černobílá fenečka na to tento týden umřela (určite jí znala), tak to začala brát trochu vážněji. Zeptala se co dalšího za očkování by měl mít. Aspoň něco. Asi tady začnu dělat kurzy "co to je pes a jak funguje", fakt je to potřeba.
Nějaký semináře, nebo příručky jim vytvořit, zabedňencům. Díky bohu, jaký tu máme vztah ke psům v čechách, i když dvůr a řetěz taky blbý, ale tohle nekontrolovaný množení a šíření nemocí u volně pobíhajících psů je hrozné + i ten dvůr a ještě vedro.
Jste super. Já myslím, že jste ji musela trochu nahlodat.
Osvěty není nikdy dost, je pravda, že někteří lidé prostě neví co a jak se zvířaty, jaké jsou možnosti, co je prospěšné a co ne. Je ale smutné, že i tací lidé zvířata vlastní.
My toto zažíváme po přestěhování se z města na venkov zejména ohledně koček. Již dost lidí jsme přesvědčili o změně stravy, přestávají svým zvířatům kupovat šunty v podobě Pedigree apod., daří se nám osvěta i v oblasti kastrace koček Samozřejmě je tu stále dost zabedněnců, kteří budou do nekonečna topit koťata a krmit psy točeným salámem. Ale ti, co si poradit dají si poradit dali a jejich zvířata jsou na to lépe. Je to běh na dlouhou trať, ale myslím a doufám, že to není vyplýtvaná energie.
Chingis je fakt dobrá!
Mě napadlo, jestli by nebylo vhodné šířit osvětu o základech chovu i mezi majiteli koní!
Nevěřili byste, v jakých podmínkách někteří koníci jsou.
Na KVS to ještě není, ale koně nejsou v pohodě a spíše živoří, než žijí.
Ale koně jsou teď v módě a jsou levnější než někteří pejsci s PP, tak proč je nekoupit, že?
Ovšem na nějakou knihu o chovu koní už jaksi peníze nejsou
sisi58
napsal(a):
Chingis je fakt dobrá!
Mě napadlo, jestli by nebylo vhodné šířit osvětu o základech chovu i mezi majiteli koní!
Nevěřili byste, v jakých podmínkách někteří koníci jsou.
Na KVS to ještě není, ale koně nejsou v pohodě a spíše živoří, než žijí.
Ale koně jsou teď v módě a jsou levnější než někteří pejsci s PP, tak proč je nekoupit, že?
Ovšem na nějakou knihu o chovu koní už jaksi peníze nejsou
To mi říkejte, předesílám, že koním vůbec nerozumím, ale jezdím do práce autobusem kolem malé ohrady (u stavení, koník bude mít asi denní péči) ve které už několik let postává malý bílý koníček. Není to poník, ale kůň normálního vzrůstu také ne. Bez hnutí tam stojí s hlavou skloněnou, přijde mi strašně smutný.Nikdy jsem neviděla ho se pást, koukat přes ohradu, nikdy jsem neviděla ohradu prázdnou ani žádného člověka u něj. Přijde mi úplně odevzdaný a bez zájmu o cokoliv. Kdyby měl alespoň nějakého kamaráda, ale takhle...
Ano, to je přesné!
Jen tam tak odevzdaně stojí a čeká na smrt
Pejsek má svého člověka, dokáže se zabavit i s kočičkou, když na to přijde, ale samotný kůň je nešťastný do hlouby duše. Kůň je stádové zvíře, STÁDOVÉ !
Raději bude hladovět s ostatními koňmi, než hodovat s člověkem.
Je mi z toho smutno.