Francis97

XXX.XXX.195.253
Vyskytla se možnost koupě štěněte výmarského ohaře (V plánu bylo až na jaře).
Kde sehnat do týdne boudu do 4000 korun Olomoucký/Jihomoravský kraj?Díky
Francis97
napsal(a):
Vyskytla se možnost koupě štěněte výmarského ohaře (V plánu bylo až na jaře).
Kde sehnat do týdne boudu do 4000 korun Olomoucký/Jihomoravský kraj?Díky
V inzerci nebo "vyrob si sám"
Nicméně fakt si nemůžete dovést štěně a hned ho strčit do boudy.. ne na zimu!
To má čas do příštího jara..Do té doby se mu věnujte, vychovávejte a mezi - tím si najděte místo kam boudu v budoucnu umístíte - místo musí být kryté před deštěm, sněhem, větrem.. a bouda musí být dvou-komorová, zateplená.. No a na tom jaře ho postupně! začněte na pobyt venku zvykat.
Francis97

XXX.XXX.195.253
Vidím na vyrob si sám, ano myslivec.
Co pořád blbnete s tou zimou? Je začátek září. Pokud vůbec bude nějaká zima, tak možná v prosinci, to už štěně bude mít tak 5 - 6 měsíců, to už může být dostatečně aklimatizované. Navíc zadavatel nepíše, že si třeba nevezme ve velkých mrazech psa domů. Naše štěňata lítají i v lednu ve sněhu a nikdy jim nic nebylo. To spíše v parném létě se nachladí.
Jinak bouda buď vyrob si sám, bazoš - koupit starší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
Hladkosrstý pes nepatří ven, to dá snad rozum a štěně už vůbec ne.
Přesně - pracovní pes nepatří ven (musí se uchovávat při pokojové teplotě), a nesmí se cvičit, nebo nedejbože po něj chtít práci, pro kterou byl vyšlechtěný...
... a díky takovým názorům lidí, co neví, která bije, šla většina pracovních plemen zdravotně i povahově do háje
Andrýsek3
napsal(a):
Nechápu, jak někomu může přijít normální vykopnout samotné dvouměsíční štěně hladkosrstého plemene do boudy (na rychlo!, Takže zateplení, kotec atd. nic) s tím, že až budou mrazy bude už pětiměsíční. Já bych vás tam v tričku poslala taky.
Takže, když pošlu loveckého psa pro kachnu do vody v listopadu, tak to je co? Tam se přesně vidí ti rozmazlení maďaři, kteří spí s paničkama v posteli a ohař, který žije i v zimě venku. Už se konečně vzpamatujte a nedělejte z těch psů takové mrzáky. Dřív ani nikoho nenapadlo mít ohaře v bytě, dnes jsou jich plná města. Zadavatel nepíše, že bouda nebude zateplená, nebo myslíte, že se nedá udělat narychlo i se zateplením?
koňadra
napsal(a):
Takže, když pošlu loveckého psa pro kachnu do vody v listopadu, tak to je co? Tam se přesně vidí ti rozmazlení maďaři, kteří spí s paničkama v posteli a ohař, který žije i v zimě venku. Už se konečně vzpamatujte a nedělejte z těch psů takové mrzáky. Dřív ani nikoho nenapadlo mít ohaře v bytě, dnes jsou jich plná města. Zadavatel nepíše, že bouda nebude zateplená, nebo myslíte, že se nedá udělat narychlo i se zateplením?
Proč by nešel, normální pes muže žít v bytě a být otužilý, a ne se třást někde v mrazu celou zimu, když nemá ani podsadu. Hele já se s vámi nepotřebuju dohadovat, váš názor je jiný, což je samozřejmé, podle toho co píšete i jinde, neboť pes až na posledním místě. Takže tak, a neberte mi můj názor, který alespoň zohledňuje základní potřeby psa, notabene štěněte. A neříkejte mi, co bylo dříve, vy si doma sedíte v teplíčku u ifauny a placaté se po ramenou, jak že se má to 5ti měsíční štěně hladkosrsťáka v boudě super.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Andrýsek3
napsal(a):
Proč by nešel, normální pes muže žít v bytě a být otužilý, a ne se třást někde v mrazu celou zimu, když nemá ani podsadu. Hele já se s vámi nepotřebuju dohadovat, váš názor je jiný, což je samozřejmé, podle toho co píšete i jinde, neboť pes až na posledním místě. Takže tak, a neberte mi můj názor, který alespoň zohledňuje základní potřeby psa, notabene štěněte. A neříkejte mi, co bylo dříve, vy si doma sedíte v teplíčku u ifauny a placaté se po ramenou, jak že se má to 5ti měsíční štěně hladkosrsťáka v boudě super.
Jednu takovou pokojovou květinku (výmaračku) cvičím, a je furt nemocná - pořád rýmička, kašlíček, a na honu když je hnusně, si ji opravdu představit nedokážu
V té zateplené nastlané boudě mají psi kolikrát stejný teplo, jako někteří v obýváku - dala jsem do boudy teploměr, a ráno při venkovních -12°C, tam měl pes +17°C!
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Takže, když pošlu loveckého psa pro kachnu do vody v listopadu, tak to je co? Tam se přesně vidí ti rozmazlení maďaři, kteří spí s paničkama v posteli a ohař, který žije i v zimě venku. "
já ti nevím, nebude to primárně úbytkem toho loveckého chtíče a pracovní morálky v plemeni díky změně životního stylu většiny psů (jaké procento je reálně lovecky využíváno?) a vedení chovu ? (neznám podmínky chovnosti, podmínky loveckých zkoušek nepředpokládám).
Andrýsek3
napsal(a):
Lovecka a pracovní plemena se chovají už několik století a nespali v posteli a neměli zateplenou boudu a byla zdravá, otužila a pracovně upotřebitelná.Dnes se z nich dělaji kryplici kteří nejsou použitelní a díky přehnané péči přežíva a dostává se do chovu i to co by dřív bylo bez milosti utraceno.Pes který by se před sto lety třasl při honu u vody zimou by byl bez milostu utracen -tady se obleče a vezme do postele a o výkendu na výstavu pro další šampionat...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně - pracovní pes nepatří ven (musí se uchovávat při pokojové teplotě), a nesmí se cvičit, nebo nedejbože po něj chtít práci, pro kterou byl vyšlechtěný...
... a díky takovým názorům lidí, co neví, která bije, šla většina pracovních plemen zdravotně i povahově do háje
Z extrému do extrému, že jo? Narodila jsem se v chovce lovečáků a chovatele nenapadlo chovat hladkosrsté psy venku celoročně, malá štěňata už vůbec ne. Patřil k chovatelské špičce a o jeho psy, již vycvičené, byl velký zájem, dával psy už hotové, protože se mu nelíbily praktiky výcviku některých myslivců.
Ona etika vůči psovi plemeni ani psovi neubližuje, to spíš lidé, kteří všechno ví a znají a nějaká etika jim je fuk.

Lovecká plemena se držela ve smečkách a žila ve stájích nebo psincích, ne? (prosím fakt čirá otázka, tato skupina psů jde mimo mě).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Lovecká plemena se držela ve smečkách a žila ve stájích nebo psincích, ne? (prosím fakt čirá otázka, tato skupina psů jde mimo mě).
Tohle se týkalo spíš honičů, kteří i ve smečkách pracovali.
Je mi jedno, kolik a jaké psy máte v boudách a jak je to pro ně super. Přece jen NO, je maličko rozdíl, ale dát štěně hladkosrsťáka do boudy na zimu, a nevíme jaké boudy, je dle mě prasarna.
Tak nejdříve jsou psi v bytě zhýčkaní a pak z vás vypadne, že vlastně v tý boudě má stenn teplo jako v bytě. Tak jak to teda je.
Chápu, že vás mrzí, že už vám není dvacet a doba jde jinam, ale když se furt ohlizite na to "dřív". Tak vypněte ifaunu, zahoďte EO a Běžte střílet psy ke stodole.
Já se jdu projít s tím svým rozmazleným gaučákem.
Nevim jak ohari, ale mi hladkosrsti psi podsadu maji, a to tak hustou, ze jim je sotva videt kuze po rozhrnuti srsti a po kryci srsti voda steka, kdyz prsi a nechve se jim do boudy. V zime siklidne sednou na boudu a pozoruji okoli. V boude maji tepleji nez ja doma, kdyz vyhasne v kamnech a mam po ranu 8 - 13 stupnu. Coz je snad kazde rano, nechce se mi v noci vstavat k topeni.
Na rozdil od bytovych psu ti moji nelinaji celorocne, nemám po pohlazeni plnou dlan chlupu a na veterinu nechodim, pouze ockovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
Z extrému do extrému, že jo? Narodila jsem se v chovce lovečáků a chovatele nenapadlo chovat hladkosrsté psy venku celoročně, malá štěňata už vůbec ne. Patřil k chovatelské špičce a o jeho psy, již vycvičené, byl velký zájem, dával psy už hotové, protože se mu nelíbily praktiky výcviku některých myslivců.
Ona etika vůči psovi plemeni ani psovi neubližuje, to spíš lidé, kteří všechno ví a znají a nějaká etika jim je fuk.
No já vám nevím, ale venku je pořád cca 25°C a v noci 15°C - jestli vám tohle příjde jako zima pro štěně, tak máte nějaký problém s termoregulací, nebo rozlišovacíma schopnostma...

apbtbreeder
napsal(a):
Nevim jak ohari, ale mi hladkosrsti psi podsadu maji, a to tak hustou, ze jim je sotva videt kuze po rozhrnuti srsti a po kryci srsti voda steka, kdyz prsi a nechve se jim do boudy. V zime siklidne sednou na boudu a pozoruji okoli. V boude maji tepleji nez ja doma, kdyz vyhasne v kamnech a mam po ranu 8 - 13 stupnu. Coz je snad kazde rano, nechce se mi v noci vstavat k topeni.
Na rozdil od bytovych psu ti moji nelinaji celorocne, nemám po pohlazeni plnou dlan chlupu a na veterinu nechodim, pouze ockovat.
S posledním odstavcem nemáte pravdu, to nesovusí s ubytováním v kvartýru.

apbtbreeder
napsal(a):
Tak poradte, s cim.
Zrovna to, jestli pes líná celoročně a s jakou intenzitou ubytování venku nebo vevnitř opravdu nesouvisí a to samé zdravotní stav, první souvisí se stravou a druhé s imunitou a tím, co mu bylo dáno do vínku.

napsal(a):
S posledním odstavcem nemáte pravdu, to nesovusí s ubytováním v kvartýru.
Proč? Já měla roky psa byťáka, línal velice málo ale furt, po přestěhování se to změnilo.
Tak mám čím dál tím víc pocit, že je něco špatně. Stejně jako se nám rozbujel "kult dítěte" máme tady už "kult psa".
Bouda je špatně, kotec je špatně, cvičit psy je špatně (nedej bože s nimi sportovat a pracovat)...
Co na tom, že jsou různá plemena a mají různé potřeby, přece výmarák patří na gauč a ne do lesa
Ja si myslim, ze to souvisi velmi tesne. Prikladu hodne-muj odchov, bratr me feny, moje nepoustela, on ano. On v byte, krmeni brali ode mne.
Fena odchov se mi vratila, po prejeti rukou plnahrst, srst bez podsady, do podzimu se to upravilo. Atd atd prikladu mam spoustu.
Ad zdravi-narazka na to, ze klasicky nasledujici otazka je No jo, ale budou mit problemy s klouby, s tim a tim a tim...ne, nemaji s tim problemy.

Ted venku žádná zima není, psům je ještě horko, proč by štěně nemohlo být venku. Než přijde mráz, jestli vůbec nějaký přijde, bude štěně velké a zvykne si. Jsou to pracovní psi. Bohužel dneska jsou lidi schopní navlíknout do kabátu i labradora, i to sem viděla. Opravdu se kazí lovecká plemena, lidi uchovní kde co a pak je pejskovi ve vodě ziminka a nechce do pole aby si nepopíchal tlapičky.

"přece výmarák patří na gauč a ne do lesa "
nemyslím, že otázka stojí takto, to NEBO to...copak nemůže být to A ZÁROVEŇ to?
Edit: beru vliv pobytu psa venku na jeho otužilost, ono taky dost záleží na tom, kde ten gauč stojí...u nás doma např. budeme mít asi jako v té zateplené boudě... ale ono jde o budování vztahu, možnosti vychovávat...

apbtbreeder
napsal(a):
Ja si myslim, ze to souvisi velmi tesne. Prikladu hodne-muj odchov, bratr me feny, moje nepoustela, on ano. On v byte, krmeni brali ode mne.
Fena odchov se mi vratila, po prejeti rukou plnahrst, srst bez podsady, do podzimu se to upravilo. Atd atd prikladu mam spoustu.
Ad zdravi-narazka na to, ze klasicky nasledujici otazka je No jo, ale budou mit problemy s klouby, s tim a tim a tim...ne, nemaji s tim problemy.
Taky mám seovnání mraky prostě zrovna tyhle dvě věci s ubytováním nesouvisí.
Narážce na klouby jsem neporozuměla.
napsal(a):
"přece výmarák patří na gauč a ne do lesa "
nemyslím, že otázka stojí takto, to NEBO to...copak nemůže být to A ZÁROVEŇ to?
Edit: beru vliv pobytu psa venku na jeho otužilost, ono taky dost záleží na tom, kde ten gauč stojí...u nás doma např. budeme mít asi jako v té zateplené boudě... ale ono jde o budování vztahu, možnosti vychovávat...
No, zkuste si pak s takovým psem v zimě pracovat v lese.
Samozřejmě i husky může být v bytě, ale těžko ho pak zapřáhnete do saní a uběhnete xxx km.

"No, zkuste si pak s takovým psem v zimě pracovat v lese."
na to nemůžu odpovědět, jak jsem psala, lovečtí psi jdou mimo mě
"Samozřejmě i husky může být v bytě, ale těžko ho pak zapřáhnete do saní a uběhnete xxx km."
tímhle bych zas neargumentovala, uběhnutí xxx km záleží na tréninku a ne na ubytování. Oni ti chlupáči jsou opravdu izolováni dobře, můj pastevec nemá problém přijít z mrazu a natáhnout se v teple a chrupkat.

anonymx
napsal(a):
A on se vychovává jen pes v bytě? Ty, co jsou v kotcích nemají vztah k majiteli?
Pes v bytě je daleko více v přítomnosti majitele, oba mají daleko více příležitosti se poznat a na sebe působit (aneb výchova), co je na tom nejasného?
napsal(a):
"No, zkuste si pak s takovým psem v zimě pracovat v lese."
na to nemůžu odpovědět, jak jsem psala, lovečtí psi jdou mimo mě
"Samozřejmě i husky může být v bytě, ale těžko ho pak zapřáhnete do saní a uběhnete xxx km."
tímhle bych zas neargumentovala, uběhnutí xxx km záleží na tréninku a ne na ubytování. Oni ti chlupáči jsou opravdu izolováni dobře, můj pastevec nemá problém přijít z mrazu a natáhnout se v teple a chrupkat.
A tady si dovolim nesouhlasit ja, ubytovani a prace souvisi, termoregulace atd. Pri praci se pes zahriva, potřebuje se ochladit, dycha studeny/horky vzduch, neni zvykly, prehriva se, ztrata vykonu, nekdy i sok a smrt pokud jde o jedince ktery to nevzda, a to at uz v lete, tak i v zime - tam zase nachlazení.

Apbt, se přiznám, že trošku nechápu...oni seveřani v létě víceméně pouze hibernují a doma treky neběhají...
napsal(a):
Pes v bytě je daleko více v přítomnosti majitele, oba mají daleko více příležitosti se poznat a na sebe působit (aneb výchova), co je na tom nejasného?
Podle mého je tisíckrát pro psa lepší vzít ho ven a pár hodin s ním pracovat (v žádném případě nemám na mysli procházku, kde pes si volně lítá a majitel si ho ani nevšimne) a pokud tohle uděláte s "bytovým" psem, stejně vám doma padne únavou a nějaké působení se omezí na minimum. Prosím mluvím o skutečně pracovních a ne společenských a toy plemenech.
K čemu je mi poznávat chování psa na gauči? K čemu mi je, že v bytě se pes na mně soustředí, protože nemá jiné rušivé vlivy? Mně mnohem víc zajímá jak se chová venku, k lidem, ke psům, v různém prostředí. Pak nikdy nepoužiju větu "ale on doma poslouchá".
Mám psy doma i v kotcích a tak můžu srovnávat naprosto objektivně. "Venkovní" taky rádi přijdou domů a okamžitě si najdou místo na gauči, ale po pár minutách chtějí ven, doma nemají svůj klid a jak se hnu, jsou všude za mnou. O línání ani nemluvím, venkovní 2x do roka, bytoví skoro pořád. Za mně vždy NO ven, ale bohužel nemáme tolik místa na kotce.

anonymx
napsal(a):
TO MYSLÍTE VÁŽNĚ?
ÚPLNĚ!

anonymx
napsal(a):
Podle mého je tisíckrát pro psa lepší vzít ho ven a pár hodin s ním pracovat (v žádném případě nemám na mysli procházku, kde pes si volně lítá a majitel si ho ani nevšimne) a pokud tohle uděláte s "bytovým" psem, stejně vám doma padne únavou a nějaké působení se omezí na minimum. Prosím mluvím o skutečně pracovních a ne společenských a toy plemenech.
K čemu je mi poznávat chování psa na gauči? K čemu mi je, že v bytě se pes na mně soustředí, protože nemá jiné rušivé vlivy? Mně mnohem víc zajímá jak se chová venku, k lidem, ke psům, v různém prostředí. Pak nikdy nepoužiju větu "ale on doma poslouchá".
Mám psy doma i v kotcích a tak můžu srovnávat naprosto objektivně. "Venkovní" taky rádi přijdou domů a okamžitě si najdou místo na gauči, ale po pár minutách chtějí ven, doma nemají svůj klid a jak se hnu, jsou všude za mnou. O línání ani nemluvím, venkovní 2x do roka, bytoví skoro pořád. Za mně vždy NO ven, ale bohužel nemáme tolik místa na kotce.
S tímlínáním, evidentně krmíte špatně a tím, že pes žije vevnitř, tedy nepřirozeně, se to na srsti ukáže. Všichni moji psi nikdy nelínali pořád a ani nynější čuba, doma.
Já ne, ale to záleží na tom, jak žijete. Pokud jste normální ženská, která chodí do práce, má děti a domácnost, event. další povinnosti, tak doma kmitáte jak fretka a ještě pokud to máte nastavené tak, že po příchodu domů sbalíte psiska a jedete "makat" s nimi. Mně je stokrát milejší být s nimi venku než se povalovat u televize. Psiska pak doma spokojeně chrní a působit na ně výchovně můžu akorát tak, že je nebudím.
anonymx
napsal(a):
Já ne, ale to záleží na tom, jak žijete. Pokud jste normální ženská, která chodí do práce, má děti a domácnost, event. další povinnosti, tak doma kmitáte jak fretka a ještě pokud to máte nastavené tak, že po příchodu domů sbalíte psiska a jedete "makat" s nimi. Mně je stokrát milejší být s nimi venku než se povalovat u televize. Psiska pak doma spokojeně chrní a působit na ně výchovně můžu akorát tak, že je nebudím.
Pracuji, děti jsou dospělé, máme domácnost a několik hospodářských zvířat. Psi pracují se mnou - například přehánějí ovce z výběhu do výběhu, drůbež z výběhu domů a naopak. Pokud nejedu mimo domov, tak procházka kolem 8-10 km podle trasy, kterou zvolíme, v ní je stopa a hledání předmětů. Psi se drží tam, kde jsme my, komunikují spolu - pozorovat to je nedocenitelné pro pochopení psa a naučení se komunikace s ním. Nějak se chovají v domě - hrají si spolu, nosí mi hračky a párkát se přetáhneme nebo něco hodíme, občas mi přinesou, o co je požádám - ukážu na to, z názvů předmětů zatím moc nezvláváme nebo leží a koukají, co děláme, když pracuji, válí se kolem mně s nějakou hračkou nebo kostí tak, aby se mě aspoň kousekm těla dotýkali. Reagují na gesta, mimiku, na ty nejjemnější odstíny hlasu, potože jsme si okoukaní a rozumíme si, u nás se moc slovně nepoveluje. U nás válení u televize nehrozí už jen proto, že jí nemáme. Když můžu, vezmu jednoho psa po klientech, když si to předem domluvíme a oni souhlasí. Nám je milejší být spolu jak to jen jde a užívat si vzájemně naší společnosti.
U nás je to trošku jinak, moji psi jezdí do práce se mnou, ale tam chrní v autě, samozřejmě po ranním venčení. Pak jedem cvičit, a to obvykle do pozdějších večerních hodin. Doma dostanou dlabanec a padnou, do kotce nebo na gauč. Doma nosí hračky a "prudí" jen pokud nejsou opravdu unaveni. Já jsem ráda, protože doháním domácí práce (děti už jsou velké a z domu).
Noční vyvenčení, poňuchňání před spaním a do rána o nich nevím (pokud se mi aspoň jedna necpe do postele.

ivulka2
napsal(a):
Lovecka a pracovní plemena se chovají už několik století a nespali v posteli a neměli zateplenou boudu a byla zdravá, otužila a pracovně upotřebitelná.Dnes se z nich dělaji kryplici kteří nejsou použitelní a díky přehnané péči přežíva a dostává se do chovu i to co by dřív bylo bez milosti utraceno.Pes který by se před sto lety třasl při honu u vody zimou by byl bez milostu utracen -tady se obleče a vezme do postele a o výkendu na výstavu pro další šampionat...
A s tímto souhlasí milovník psů a pejskař? Chudák pes, bylo mu zima tak ho utratili, teda ten si ale dovolil... Nevím proč by se pes nemohl vzít do postele a proč by se nemohl obléct pokud je mu opravdu zima. To jde vidět pro koho je pes přítel a pro koho pouze nástroj, stroj, robot k nějaké práci.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jednu takovou pokojovou květinku (výmaračku) cvičím, a je furt nemocná - pořád rýmička, kašlíček, a na honu když je hnusně, si ji opravdu představit nedokážu
V té zateplené nastlané boudě mají psi kolikrát stejný teplo, jako někteří v obýváku - dala jsem do boudy teploměr, a ráno při venkovních -12°C, tam měl pes +17°C!
V boudě třeba teplo má, ikdyž těch 17st se mně zdá přehnané. Ale ikdyby ano, tak to má být ten pes v zimě když jsou mrazy zalezlý celé dny a noci v té boudě?
napsal(a):
A s tímto souhlasí milovník psů a pejskař? Chudák pes, bylo mu zima tak ho utratili, teda ten si ale dovolil... Nevím proč by se pes nemohl vzít do postele a proč by se nemohl obléct pokud je mu opravdu zima. To jde vidět pro koho je pes přítel a pro koho pouze nástroj, stroj, robot k nějaké práci.
Lovecká a pracovní plemena byla šlechtěna převážně jako nástroj k práci právě díky tomuto tvrdému šlechtění a výběru maji..teda některá měla ty vlastnosti a ten vzhled pro které si je někteří z vás vybraly.Dnes je doba kdy pes nahrazuje děti a partnery a podle toho to vypadá ze psu se dělají plyšové panenky na hraní.Vždyt stačí zajít do některého zverimexu...oblečky, pyžamka, šatičky, plavky, papuče, parfémy...

ivulka2
napsal(a):
Lovecká a pracovní plemena byla šlechtěna převážně jako nástroj k práci právě díky tomuto tvrdému šlechtění a výběru maji..teda některá měla ty vlastnosti a ten vzhled pro které si je někteří z vás vybraly.Dnes je doba kdy pes nahrazuje děti a partnery a podle toho to vypadá ze psu se dělají plyšové panenky na hraní.Vždyt stačí zajít do některého zverimexu...oblečky, pyžamka, šatičky, plavky, papuče, parfémy...
Já mám lovecké plemeno a rozhodně z něj nedělám žádnou panenku ani plyšáka. Zároveň pro něj chci ale to nejlepší. Asi jsem teda divná že mi záleží i na jeho pohodlí a na tom aby se cítil dobře po všech stránkách. Takže ano, po tom co se vyřádí na poli, plavání v přehradě nebo se jdeme projít do města tak si rád zalehne na gauč. Je se mnou v kontaktu a je šťastný. Mám ho jako přítele a společníka a docela mě štvou takové názory jako že pes co byl šlechtěný k nějaké práci před velmi dávnou dobou tak se s ním má zacházet jako s nějakým zločincem.
PS: Nevybrala jsem si psa podle vzhledu, vybírala jsem podle povahy který mi na 99% vyhovuje.
PSS: Nenahrazuje mi nikoho, je to pes takže nikoho ani nahradit nemůže. Stejně jako mi dítě nenahradí psa. Tohle je úplně ujeté a mimo když někdo jen vysloví.
ivulka2
napsal(a):
Neviděla jsem nikoho, kdo by dával pracovním psům takové věci na sebe, jste se zase moc koukala na pohádky. Pokud by jste nedala svetr v zimě jorkoj nebo nahačoj, tak jste regulérní hovado. Jděte z extrému do extrému.

Andrýsek3
napsal(a):
Neviděla jsem nikoho, kdo by dával pracovním psům takové věci na sebe, jste se zase moc koukala na pohádky. Pokud by jste nedala svetr v zimě jorkoj nebo nahačoj, tak jste regulérní hovado. Jděte z extrému do extrému.
Na vlastní oči jsem viděla mladou labradorku v kabátě.Bylo asi 12 stupnů nad nulou a šli s ní na tůru tak že prý je studený vítr, aby neprochladla.Oblékat pracovního psa, který má kožich jako medvěd tak to je opravdu smutný. Jinak oblečený ohaře potkávám ve městě úplně běžně.
Andrýsek3
napsal(a):
Těch oblečených ohařu, vymaráku a pod jsem viděla už hodně... tady se ale řeší bouda pro štěně ted v září kdy je venku kolem 30 stupnu a řeší se to jako týrání, řeší se to že štěně musí být doma v baráku s maitelem a pak na druhou stranu se tu doporučí umístění psa či štěněte v kleci po dobu nepřítomnosti...
Pokud zadavatel dá štěněti potřebnou zábavu a zaměstnání tak umístění venku v boudě není žádny problém a štěně se do chladnějšího počasí přizpusobí a naležitě osrstí, pro štěně či psa je i ze zdravotního hlediska a i jeho vlastního pohodlí lepši umístění venku v boudě kdy nemusí přešlapovat s plným močákem zavřen v kleci.
napsal(a):
Na vlastní oči jsem viděla mladou labradorku v kabátě.Bylo asi 12 stupnů nad nulou a šli s ní na tůru tak že prý je studený vítr, aby neprochladla.Oblékat pracovního psa, který má kožich jako medvěd tak to je opravdu smutný. Jinak oblečený ohaře potkávám ve městě úplně běžně.
Takový se najde všude, ale nebudu to brát tak, že všichni co mají psa doma, ho navlekají do pyžam. Pokud bude můj pes starý a nemocný na záda a já s ním budu někde stát v zimě nebudu se bát mu dát vestu, natož ohaři. nebudu to dělat zbytečně, ani jako prevenci, ale pokud je to u nemocného starého psa potřeba, nebudu ho trápit.
Chápu, že některým se vnímání světa od půlky minulého století nezměnilo, ale opravdu se doba mění. Psy se nemusí vychovávat "bičem", děti se dají vychovat i bez rákosky a je to mnohem lepší.
Plus opravdu se tu mluví o štěněti hladkosrsťáka, ne NO!
ivulka2
napsal(a):
Těch oblečených ohařu, vymaráku a pod jsem viděla už hodně... tady se ale řeší bouda pro štěně ted v září kdy je venku kolem 30 stupnu a řeší se to jako týrání, řeší se to že štěně musí být doma v baráku s maitelem a pak na druhou stranu se tu doporučí umístění psa či štěněte v kleci po dobu nepřítomnosti...
Pokud zadavatel dá štěněti potřebnou zábavu a zaměstnání tak umístění venku v boudě není žádny problém a štěně se do chladnějšího počasí přizpusobí a naležitě osrstí, pro štěně či psa je i ze zdravotního hlediska a i jeho vlastního pohodlí lepši umístění venku v boudě kdy nemusí přešlapovat s plným močákem zavřen v kleci.
Jaká klec? Já psa v kleci nemám, ani bych neměla, to vy je máte v klecích, jen tomu říkáte kotce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
V boudě třeba teplo má, ikdyž těch 17st se mně zdá přehnané. Ale ikdyby ano, tak to má být ten pes v zimě když jsou mrazy zalezlý celé dny a noci v té boudě?
Taky jsem na to koukala - bylo to ráno, ještě za přítomnosti psa. Přes den samozřejmě v boudách moc zalezlí nejsou, nebo jsou tam chvilku, a větrají si, jak se courají tam a ven, takže si tam takový teplo neudělají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Andrýsek3
napsal(a):
Tak to já teda oblečené výmaráky a maďary potkávám celkem často, a poslední 2 roky ani nebyla žádná zima.

Andrýsek3
napsal(a):
Jaká klec? Já psa v kleci nemám, ani bych neměla, to vy je máte v klecích, jen tomu říkáte kotce.

By mě zajímalo, jaké procento populace XY loveckého plemene je skutečně využíváno k lovu.
"Lovecká a pracovní plemena byla šlechtěna převážně jako nástroj k práci právě díky tomuto tvrdému šlechtění a výběru maji..teda některá měla ty vlastnosti a ten vzhled pro které si je někteří z vás vybraly"
no, taky mám pracovní plemeno a gaučink a postelink mu na jeho pracovních schopnostech pranic neubraly... si myslím, že i v této skupině (lovecká+pracovní) jsou mezi plemeny dost velké rozdíly a nelze je dávat do jednoho ranečku.
Nicméně se nabízí otázka, nakolik je vůči těm samotným psům (loveckým) žádoucí zachovávat jejich povahu "pracovního nástroje", vzhledem k tomu, že asi většina populace už prostě žije jiný život - to je realita - a ta tvrdá pracovní povaha je i pro ty samotné psy negativum. Nemyslím, že by bylo reálné si myslet, že chovatelé omezí svou chovatelskou činnost, aby byla skutečně produkce jen v kruhu loveckém. A stejně tak není reálné si myslet, že tato plemena budou chtít jenom myslivci (upřímně mě obecně široký zájem o lovecká plemena překvapuje).Nebylo by /není vlastně pozitivní ono rozdělení plemene na linie pracovní/výstavní (rodinnou)...?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky jsem na to koukala - bylo to ráno, ještě za přítomnosti psa. Přes den samozřejmě v boudách moc zalezlí nejsou, nebo jsou tam chvilku, a větrají si, jak se courají tam a ven, takže si tam takový teplo neudělají.
Ano, ale mně jde o to že prostě psovi bez podsady, hladkosrstému psovi musí být a je venku v mrazech zima. A proto takový pes nepatří do boudy, kotce a nepatří ven. Má bydlet doma. Protože jinak musí být zalezlý celý den v té boudě aby mu zima nebyla, tím že bude ležet nebo popocházet po zahradě se nezahřeje.
Andrýsek3
napsal(a):
Takový se najde všude, ale nebudu to brát tak, že všichni co mají psa doma, ho navlekají do pyžam. Pokud bude můj pes starý a nemocný na záda a já s ním budu někde stát v zimě nebudu se bát mu dát vestu, natož ohaři. nebudu to dělat zbytečně, ani jako prevenci, ale pokud je to u nemocného starého psa potřeba, nebudu ho trápit.
Chápu, že některým se vnímání světa od půlky minulého století nezměnilo, ale opravdu se doba mění. Psy se nemusí vychovávat "bičem", děti se dají vychovat i bez rákosky a je to mnohem lepší.
Plus opravdu se tu mluví o štěněti hladkosrsťáka, ne NO!
O výchova bez rákosky u dětí...sluníčkáři a vidíme jak to vypadá a kam se všechno hrne.
Sice mluvíme o hladkosrstém psu ale je venku +30 tak kde je problém?
A možná se vnímání některých nezměnilo ale nevím zda je to zas tak špatně.
ivulka2
napsal(a):
O výchova bez rákosky u dětí...sluníčkáři a vidíme jak to vypadá a kam se všechno hrne.
Sice mluvíme o hladkosrstém psu ale je venku +30 tak kde je problém?
A možná se vnímání některých nezměnilo ale nevím zda je to zas tak špatně.
Nevím, kde žijete, zase vidíte jenom negativum, už jsem to psala jinde. Západní Evropa je vychovaná bez fyzických trestů a děti jsou normální a úspěšní. Typický čecháčci tady, mlátit vše co se dá, proč ne..
Proberte se, doba se vážně změnila.
Teď mi to je jedno a co v zimě, stejně to byl jen troll
.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Ano, ale mně jde o to že prostě psovi bez podsady, hladkosrstému psovi musí být a je venku v mrazech zima. A proto takový pes nepatří do boudy, kotce a nepatří ven. Má bydlet doma. Protože jinak musí být zalezlý celý den v té boudě aby mu zima nebyla, tím že bude ležet nebo popocházet po zahradě se nezahřeje.
A co má říkat třeba takový kapr v zimě...?! Ten nemá srst ani podsadu!
Ona ta příroda není úplně blbá, a zvířata se umí podmínkám velice dobře přizpůsobit - přes 100 let se chovají kontinetální krátkosrstí ohaři venku a zvládají to bez problémů, a pak příjde trend, kdy si kdejaká kikina musí pořídit ohaře, navleče mu růžový obojek, obleček, a na flexině brázdí sídliště...

Moji pesani by byli rádi v boudě...nebo klidně na sněhu na zahradě...pokud tam s nimi bude panička, jinak pobyt venku pro ně postrádá smysl, jasně unavený pes spí...ti moji taky, ale většinou v místnosti, kde jsem já...mimo případů, kdy panička přinese hovězí kosti a nedovolí je tahat do obýváku...
Nikdy jsem neměla psy vysloveně na práci...ovčandě jsme dokonce postavili velkej kotec se zateplenou boudou 1+1...prima přístřešek pro zahradní náčiní, kolečko apod., protože i když jsme byly na procházce...kde jsme "pracovaly" a přišly jsme dom, tak sebou raději buchla v obýváku, kde seděla rodina...a spokojeně chrněla uprostřed své smečky...
Nevím, jak fungujou lovečtí psi ti opravdu "pracující", ale třeba můj setr (původně kotcový, boudový pes) byl nejradši se mnou...neotravoval...ležel, spal nebo se prostě díval co dělám...
Možná by psovi nevadilo být beze mne u boudy, ale neumím si představit, že bych já měla vlastně domácnost bez psa...a i to večerní poleženíčko u televize po procházce k tomu patří...
ať už jsem se psem před tím pracovala a nebo se "jen" šla se psy projít...
Ale každej to máme prostě jinak
napsal(a):
Moji pesani by byli rádi v boudě...nebo klidně na sněhu na zahradě...pokud tam s nimi bude panička, jinak pobyt venku pro ně postrádá smysl, jasně unavený pes spí...ti moji taky, ale většinou v místnosti, kde jsem já...mimo případů, kdy panička přinese hovězí kosti a nedovolí je tahat do obýváku...
Nikdy jsem neměla psy vysloveně na práci...ovčandě jsme dokonce postavili velkej kotec se zateplenou boudou 1+1...prima přístřešek pro zahradní náčiní, kolečko apod., protože i když jsme byly na procházce...kde jsme "pracovaly" a přišly jsme dom, tak sebou raději buchla v obýváku, kde seděla rodina...a spokojeně chrněla uprostřed své smečky...
Nevím, jak fungujou lovečtí psi ti opravdu "pracující", ale třeba můj setr (původně kotcový, boudový pes) byl nejradši se mnou...neotravoval...ležel, spal nebo se prostě díval co dělám...
Možná by psovi nevadilo být beze mne u boudy, ale neumím si představit, že bych já měla vlastně domácnost bez psa...a i to večerní poleženíčko u televize po procházce k tomu patří...
ať už jsem se psem před tím pracovala a nebo se "jen" šla se psy projít...
Ale každej to máme prostě jinak
Vy jste moje krevní skupina, častokrát si říkám, když čtu vaše příspěvky, že líp bych to nenapsala. Musíte mít naprosto spokojené psy

anonymx
napsal(a):
Vite, ted jsem si uvedomila, ze vsechny (všichni) argumentujete tim, ze chcete mit spokojene a stastne psy. To je v poradku. Ale neni to spíš vase spokojenost? Kazdy pes se prizpusobi (tedy skoro kazdy), ale jak muzete vedet, ze by nebyl stastnejsi zit jinak?
Ano přesně s tím naprosto souhlasím...je to MOJE spokojenost, ale stejně si myslím, že každý pes je nejraději v blízkosti pána i když dělá "jakože nic"...ale jsou asi i vyjímky, které tráví svůj "volný čas" raději venku, já jsem ještě takového psa neměla...
A jak můžu vědět, že by nebyl pes šťastnější?, prostě všichni moji psy měli-mají na výběr...bouda je na zahradě pořád a nikdo je nenutí bydlet s námi v domě...a všichni bez vyjímky si vybrali život v domě s rodinou...samozřejmě s neomezeným přístupem na zahradu...
anonymx
napsal(a):
Vite, ted jsem si uvedomila, ze vsechny (všichni) argumentujete tim, ze chcete mit spokojene a stastne psy. To je v poradku. Ale neni to spíš vase spokojenost? Kazdy pes se prizpusobi (tedy skoro kazdy), ale jak muzete vedet, ze by nebyl stastnejsi zit jinak?
To asi vědět nemůžeme, ale svého psa tady každý zná (snad) a pozná kdy je spokojený a kdy ne.

Iliena
napsal(a):
Vy jste moje krevní skupina, častokrát si říkám, když čtu vaše příspěvky, že líp bych to nenapsala. Musíte mít naprosto spokojené psy
Díky...jsem ráda, že nejsem blázen sama (někdy si tak v tomto světě připadám), tak jestli někdy skončím s tímto "postižením" v psychiatrické léčebně, tak vám budu držet místo na pokoji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
anonymx
napsal(a):
Já si nemyslím, že samotný pes by byl šťastnější někde zavřený, ale pokud jich má někdo 2 nebo víc, tak rozhodně citově strádat nemusí.
napsal(a):
Díky...jsem ráda, že nejsem blázen sama (někdy si tak v tomto světě připadám), tak jestli někdy skončím s tímto "postižením" v psychiatrické léčebně, tak vám budu držet místo na pokoji
Nejste ještě prosím o rezervaci pro mého přítele, protože v tomhle jsme naprosto stejní. Když bylo rozhodnuto, že budeme mít psa bylo mi řečeno "pes bude moct do postele a ne že si to za měsíc rozmyslíš, protože v tom případě budeš spát na gauči"

Iliena
napsal(a):
Nejste ještě prosím o rezervaci pro mého přítele, protože v tomhle jsme naprosto stejní. Když bylo rozhodnuto, že budeme mít psa bylo mi řečeno "pes bude moct do postele a ne že si to za měsíc rozmyslíš, protože v tom případě budeš spát na gauči"

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co má říkat třeba takový kapr v zimě...?! Ten nemá srst ani podsadu!
Ona ta příroda není úplně blbá, a zvířata se umí podmínkám velice dobře přizpůsobit - přes 100 let se chovají kontinetální krátkosrstí ohaři venku a zvládají to bez problémů, a pak příjde trend, kdy si kdejaká kikina musí pořídit ohaře, navleče mu růžový obojek, obleček, a na flexině brázdí sídliště...
Jj a mezi kikinou a hladkosrstým psem co trpí v zimě venku a tráví většinu dne sám, hlavně že má obrovské množství pohybu chozením po dvorku a jednou za měsíc ho vezme myslivec na hon je stráááášlivě šťastný. Jo přizpůsobí se, nic jiného mu taky nezbývá. Ale to jak se ten pes cítí vás nezajímá, mě ano. Takže my dvě si nikdy nemůžeme rozumět. No nebudu to s váma vůbec už rozebírat. Mějte se.
To že se něco dělá 100 let neznamená že se to dělá správně.

anonymx
napsal(a):
Víte, ono se to dá zjistit tím že psovi dáte na výběr. A podle toho co si zvolí vím co chce. Jak jednoduché.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já si nemyslím, že samotný pes by byl šťastnější někde zavřený, ale pokud jich má někdo 2 nebo víc, tak rozhodně citově strádat nemusí.
Jasně pokud je psů víc, tak si umím představit, že si můžou v pohodě vegetit spolu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Jj a mezi kikinou a hladkosrstým psem co trpí v zimě venku a tráví většinu dne sám, hlavně že má obrovské množství pohybu chozením po dvorku a jednou za měsíc ho vezme myslivec na hon je stráááášlivě šťastný. Jo přizpůsobí se, nic jiného mu taky nezbývá. Ale to jak se ten pes cítí vás nezajímá, mě ano. Takže my dvě si nikdy nemůžeme rozumět. No nebudu to s váma vůbec už rozebírat. Mějte se.
To že se něco dělá 100 let neznamená že se to dělá správně.
Netoužím po tom si s Vámi rozumět, ale pokud vidíte příklad jen extrémech, (viz. myslivec a pes 1x měsíčně venku), tak opravdu žádná diskuze nemá smysl
napsal(a):
Víte, ono se to dá zjistit tím že psovi dáte na výběr. A podle toho co si zvolí vím co chce. Jak jednoduché.
Ale takhle to prece vubec neni. Ne vzdy to co si pes sam vybere je pro nej to nej... pes je tvor smeckovy, takze samotu si zvoli malokdy i kdyz by pro nej a jeho odpocinek byla lepsi a ze, pokud ma aspon trochu vztah k majiteli, chce byt s nim aby se "zavdecil".

anonymx
napsal(a):
Ale takhle to prece vubec neni. Ne vzdy to co si pes sam vybere je pro nej to nej... pes je tvor smeckovy, takze samotu si zvoli malokdy i kdyz by pro nej a jeho odpocinek byla lepsi a ze, pokud ma aspon trochu vztah k majiteli, chce byt s nim aby se "zavdecil".
Ahááá, takže vlastně když můj závislák labrador chce být se mnou doma a nechce se sám nudit na dvoře tak vlastně to pro něj ani nakonec není dobré aby byl se mnou. Hmmm... už opravdu nemám slov.
Takové blbosti že by pro smečkového psa byla lepší samota ikdyž on sám o to neví... Nechce se mnou být aby se zavděčil, chce se mnou být protože je to jeho povaha, protože je závislák a má to tak být. Ostatně je rozhodně zábavnější být doma kde se pořád něco děje než čučet na dvoře a spát celé dny.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Netoužím po tom si s Vámi rozumět, ale pokud vidíte příklad jen extrémech, (viz. myslivec a pes 1x měsíčně venku), tak opravdu žádná diskuze nemá smysl
Extrémy jste tady psala vy. Přečtěte si znovu zprávu na kterou jsem reagovala. Ne s člověkem co má názory jako vy ani diskutovat nechci. Působíte na mě velmi velmi necitlivě a chladně.
anonymx
napsal(a):
To spíš vy ne? Nemáte doma chlupy a nepřekáží vám jenom ten pes.
Každý štěně je šťastnější samo uprostřed ničeho, ještě třeba v zimě, odtržené od mámy, jasně.
napsal(a):
Ahááá, takže vlastně když můj závislák labrador chce být se mnou doma a nechce se sám nudit na dvoře tak vlastně to pro něj ani nakonec není dobré aby byl se mnou. Hmmm... už opravdu nemám slov.
Takové blbosti že by pro smečkového psa byla lepší samota ikdyž on sám o to neví... Nechce se mnou být aby se zavděčil, chce se mnou být protože je to jeho povaha, protože je závislák a má to tak být. Ostatně je rozhodně zábavnější být doma kde se pořád něco děje než čučet na dvoře a spát celé dny.
A nebylo by pro nej mnohem zabavnejsi, kdyby mel sanci denodenne pracovat? Kdyby misto sledovani toho co se doma deje unaveny po "praci" spokojene usnul? Jestli ma na vybet cely den cucet na dvore nebo se povalovat doma, tak teda nevim. To chudak nema ani na gauci moc stastny psi zivot. Pro mne je chudak pes, ktery se nudi a jestli se domnivate, ze je stastny jen proto, ze je s vami, tak je mi ho lito.
napsal(a):
Apbt, se přiznám, že trošku nechápu...oni seveřani v létě víceméně pouze hibernují a doma treky neběhají...
To by vám ti seveřani dali, když by měli přes léto hibernovat...včera si dala moje 13letá haskounka 10 km prochajdu...hibernují akorát psi musherů, protože ti je mají čistě jen na závody a na procházky je neberou. Tahání je tvrdá práce a doporučuje se zapřahat jen pokud je míň, jak 15 stupňů. Ale prochajdy si seveřani užívají i v létě :).
anonymx
napsal(a):
A nebylo by pro nej mnohem zabavnejsi, kdyby mel sanci denodenne pracovat? Kdyby misto sledovani toho co se doma deje unaveny po "praci" spokojene usnul? Jestli ma na vybet cely den cucet na dvore nebo se povalovat doma, tak teda nevim. To chudak nema ani na gauci moc stastny psi zivot. Pro mne je chudak pes, ktery se nudi a jestli se domnivate, ze je stastny jen proto, ze je s vami, tak je mi ho lito.
A ta práce je pro vás co? U policie? Nebo se honit za nějakýma medailema a zkouškama, abyste si zvedla ego. A když to nepůjde, použijeme EO, hlavně aby panička zvládla mistrák. Tím, že ho hodiny denně drilujete na cvičáku, a pak šoupnete do kotce, kontakt není potřeba ne?
Vymýšlíte si, tak ja taky.

anonymx
napsal(a):
Vůbec jste to nepochopila a obracíte co napíšu. Kde jste přišla na to že můj pes leží celé dny doma a nudí se? Jsem s ním denně min.2h venku kde se mu aktivně věnuji. Co všechno děláme myslím není potřeba rozepisovat.
Ne nemám psa co by denně byl 8h ve službě a sloužil mně, takže buď by po procházce a dalších aktivitách ležel sám na dvoře kde by se nudil nebo může ležet doma s náma a pozorovat co kdo dělá, s tím že ho můžu kdykoliv pohladit, promluvit na něj, pohrát si, pomazlit se, potrénovat, prostě cokoliv. A je se mnou, s náma v kontaktu. Už rozumíte?
A jestli podle vás je šťastný pes který třeba 3h denně "pracuje" a potom je z toho tak vyfluslý že zbylých 21h prospí tak to podle mě z toho života moc nemá. To mu pak ubíhá ten jeho krátký život velice rychle
Andrýsek3
napsal(a):
A ta práce je pro vás co? U policie? Nebo se honit za nějakýma medailema a zkouškama, abyste si zvedla ego. A když to nepůjde, použijeme EO, hlavně aby panička zvládla mistrák. Tím, že ho hodiny denně drilujete na cvičáku, a pak šoupnete do kotce, kontakt není potřeba ne?
Vymýšlíte si, tak ja taky.
Mam pracovni psy a tedy pracuji. Pokud si myslite, ze jsou hodiny drilovani, tak jste 100 let za opicema a vubec se nedivim, ze Váš pes utika. Nevymyslim si ani pismenko. Jen si myslim, ze šťastný je ten pes, ktery se se svym majitelem nema cas nudit a dle sve povahy prozije zivot aktivne a naplno. Nasi psi prospi 16 h. Stejne jako jini, ale ten zbytek si hrajeme, spolu.

anonymx
napsal(a):
Mam pracovni psy a tedy pracuji. Pokud si myslite, ze jsou hodiny drilovani, tak jste 100 let za opicema a vubec se nedivim, ze Váš pes utika. Nevymyslim si ani pismenko. Jen si myslim, ze šťastný je ten pes, ktery se se svym majitelem nema cas nudit a dle sve povahy prozije zivot aktivne a naplno. Nasi psi prospi 16 h. Stejne jako jini, ale ten zbytek si hrajeme, spolu.
Máte psy pracovní a proto si s nimi 8h denně hrajete?

Jak ti Plummerovy teriéři pěkně pracují...https://m.youtube.com/watch?v=K3fNZbAhBKU.

Huskyjanina
napsal(a):
To by vám ti seveřani dali, když by měli přes léto hibernovat...včera si dala moje 13letá haskounka 10 km prochajdu...hibernují akorát psi musherů, protože ti je mají čistě jen na závody a na procházky je neberou. Tahání je tvrdá práce a doporučuje se zapřahat jen pokud je míň, jak 15 stupňů. Ale prochajdy si seveřani užívají i v létě :).
Huskyjana, klídek, přečti si celou debatu, snad pak pochopíš, že jsi napsala totéž co já, jenom jinými slovy

anonymx
napsal(a):
A vy nevite, ze vsechno se cvici hrou?
Pracovní psi pracují a necvičí

anonymx
napsal(a):
Ale prace je pro ne zabava.
To ničemu neodporuje
Psi plemena rozdelujeme na pracovni, spolecenska, ... zrejme zamenujete pracovni za sluzebni, coz bylo driv jedno a totez. Takze dnesni pracovni je oznaceni pro urcita plemena. Ale ne pro psy vykonavajici praci v ozbrojenych slozkach. Ale to nehraje roli, prace musí byt vzdy zabavou pro psa.
napsal(a):
Vůbec jste to nepochopila a obracíte co napíšu. Kde jste přišla na to že můj pes leží celé dny doma a nudí se? Jsem s ním denně min.2h venku kde se mu aktivně věnuji. Co všechno děláme myslím není potřeba rozepisovat.
Ne nemám psa co by denně byl 8h ve službě a sloužil mně, takže buď by po procházce a dalších aktivitách ležel sám na dvoře kde by se nudil nebo může ležet doma s náma a pozorovat co kdo dělá, s tím že ho můžu kdykoliv pohladit, promluvit na něj, pohrát si, pomazlit se, potrénovat, prostě cokoliv. A je se mnou, s náma v kontaktu. Už rozumíte?
A jestli podle vás je šťastný pes který třeba 3h denně "pracuje" a potom je z toho tak vyfluslý že zbylých 21h prospí tak to podle mě z toho života moc nemá. To mu pak ubíhá ten jeho krátký život velice rychle
No 3 hod. V kuse asi opravdu nepracuje zadny pes, tedy tahouni a lovecti ano. Ale jinak jsou akce i 3 denni a pes musi umet odpocivat.

Ti teriéři opravdu pracují

anonymx
napsal(a):
Nevím jak je to u vás...moji psi se mnou vždycky vařili, uklízeli, věšeli prádlo, asistovali při výchově dětí, při hrách s dětmi, koukali s námi na telku, šli s námi na návštěvu k babičce, do zoo, na houby, pomáhali s prací na zahradě a samozřejmě v neposlední řadě chodili na procházky...ti pracovní měli prochajdy s nějakou řízenou činností chcete-li s prací, do toho samozřejmě odpovědnost za bezpečnost rodiny a za hlídání...prostě členi rodiny na plný úvazek a podle toho co jsem u svých psů vypozorovala, tak být rodinný pes, je práce na plný úvazek...rodinný pes totiž nemá čas se nudit a nakonec je rád, že s paničkou uložil děti a můžou se spolu svalit na gauč, kde mu můžu šeptat do ucha, jakej je to šikovnej/šikovná pašák, co by si panička bez takovýho pomocníka počala a jakej je to nynanej pejsáneček, paniččino zlatíčko a štěstíčko a podobný infantilní nesmysli,
takhle funguje "pracovní pes" u nás...prostě já jako práci nevidím jen výcvik, aport, agility, běh u kola, stopy apod. a jestli se někde rodinný pes nudí, tak buď je to tak moc akční plemeno (teď mě snad napadaj jen bordery a maliny, které se musí myslím cíleně zaměstnávat)...nebo je v rodině, kde každý člen sedí ve svém pokoji u svého PC a psa si nikdo nevšimne max jsou schopní se pohádat, kdože půjde s čoklem na procházku...
Jestli se svým psům věnujete aktivně, těch osm hodin, co jsou vzhůru, tak klobouk dolu...
No jak jsem řekla, každý to cítíme jinak...
Dříve myslivci opravdu měli (a mají) krátkosrsté psy ubytované celoročně venku a využívané v lovecké praxi. Ano, tito psi to opravdu vydrží, mohou na podzim pro kachny do ledové vody, mohou žít celoročně venku v boudě apod., ale otázka by měla spíše znít - jak dlouho? Pro tyto lidi je pes (jak zmínil někdo výše) pracovní nástroj a není vlastně ani příliš žádoucí aby se dožil více než 8-10 let. Po tomto věku výkonnost psa přece jen klesá, přidávají se různé neduhy a pes je neupotřebitelný. Pokud se někde tohoto věku dožije, v lepším případě změní majitele, v horším je bez milosti utracen (zastřelen) a pořízen nový. Pár 8 letých ohařů od myslivců jsem viděla a musím říci, že byli hodně zbědovaní, od do živa rozedřených otlaků, přes omrzlé uši, kožní choroby až k ledvinovým problémům.
Na druhou stranu znám opravdu hodně městských ohařů, setrů, kokrů a drtivá většina z nich se v pozorné a zodpovědné péči svých majitelů dožila nejméně 14 let. Má kamarádka měla např. lovecky nepoužívanou fenu IS, ta se dožila bez několika měsíců 17 let. Ostatní její sourozenci u myslivců nepřežili 9 rok .
Sama mám 14 ti letou zkušenost soužití s ohařem a pokud se tomuto psovi poskytne dostatek pohybu, hledání a vystavování, může žít spokojeně v městském bytě, spát v posteli a žít život rodinného mazlíčka.
anonymx
napsal(a):
A já se divím, proč ty psy vůbec máte. Sorry, ale opravdu je snem každého psa, strávit 3/4 svého života (16 hodin denně v kleci), opravu můj pes o tom sice neví, ale přeje si to ze všeho nejvíc, odříznutý od smečky, hezky v kotci, kde si vlastně může dělat pod sebe (což v bytě nemůže, zřejmě příjemné). Pak se odrovnat někde na cvičáku pro úspěch paničky, pokud těch psů máte víc, tak další půlku toho stráví v odkládacím kotci. Bezva hned svému psu řeknu, že by se mohl mít takhle lépe. Než být max 3-6 hodin 3x týdně sám v bytě o 60m2 a veliké terase,4-5x denně na procházce a zbytek času spát nebo přihlížet své smečce.
Btw. V podstatě je mi jedno, jestli má někdo psy v kotcích. Beru to, ale ne pokud se jedná o hladkosrsťáka nebo štěně, nebo malé plemeno. Pokud ten pes ma dostatek zaměstnání a nestráví tam půlku života.

Andrýsek3
napsal(a):
A já se divím, proč ty psy vůbec máte. Sorry, ale opravdu je snem každého psa, strávit 3/4 svého života (16 hodin denně v kleci), opravu můj pes o tom sice neví, ale přeje si to ze všeho nejvíc, odříznutý od smečky, hezky v kotci, kde si vlastně může dělat pod sebe (což v bytě nemůže, zřejmě příjemné). Pak se odrovnat někde na cvičáku pro úspěch paničky, pokud těch psů máte víc, tak další půlku toho stráví v odkládacím kotci. Bezva hned svému psu řeknu, že by se mohl mít takhle lépe. Než být max 3-6 hodin 3x týdně sám v bytě o 60m2 a veliké terase,4-5x denně na procházce a zbytek času spát nebo přihlížet své smečce.
Btw. V podstatě je mi jedno, jestli má někdo psy v kotcích. Beru to, ale ne pokud se jedná o hladkosrsťáka nebo štěně, nebo malé plemeno. Pokud ten pes ma dostatek zaměstnání a nestráví tam půlku života.
Já spíš nechápu jinou věc...
Štěně je prostě úžasný stvoření a nebude štěnětem moc dlouho, takže se snažím užít si každou minutu s ním...a i když toho štěndo hodně prospí, tak i pohled na toho malého spícího andílka je k nezaplacení...a když se ten malý štuc probudí, tak se hned rozespalýma očkama kouká, kdeže má tu svojí lidskou maminku...a hned jak mu člověk řekne "no kdopak se nám to probuďánkoval" tak začne vrtět ocáskem a ještě rozespalé se k vám hned nemotorně hrne, o toto všechno bych přišla, kdyby bylo umístěné v kotci...jó holt jsem sobec, ale o tohle prostě nikdy nechci přijít
Zrovna teď vykládám mojí feně, že když jsme přišli z prochajdy, tak by měla jít spát do boudy...je to pro ní lepší, než se se mnou "držet za ruku" abych nemohla psát...no ještě, že je holka objetavá a nechce bydlet venku

Andrýsek3
napsal(a):
Nerozumíte tomu. Nemáte pracovního psa. Pracovní pes chodí na cvičák. Cvičit. Pracovat. Po práci odpočívá. Musí odpočívat 16 hodin. Čím víc pracovní pes, tím víc spánku. Rozumíte.
Co teprve záchranářský pes. Který opravdu pracuje.

napsal(a):
Nerozumíte tomu. Nemáte pracovního psa. Pracovní pes chodí na cvičák. Cvičit. Pracovat. Po práci odpočívá. Musí odpočívat 16 hodin. Čím víc pracovní pes, tím víc spánku. Rozumíte.
Co teprve záchranářský pes. Který opravdu pracuje.
Blbá otázka...pracovní pes musí odpočívat v kotci? Je to pro něj lepší? Nikde jinde není schopen odpočívat?

napsal(a):
Blbá otázka...pracovní pes musí odpočívat v kotci? Je to pro něj lepší? Nikde jinde není schopen odpočívat?
Nevím, nemám pracovního psa
To mají cvičákovci. Musíte dotazy na ně. Jim makají psi.
Moje pejska spí, jí, umí sedni, placák, (jeden, druhý, oba) lehni. Ale u slova "druhý" už je vážně vytočená a divně hledí a jak přijde "lehni", svalí se na bok nebo si zavře uši. Někdy na zavolání také přijde. Od srny moc ne, to běží, přes hory a doly. Běhá i za klackem. I do kopce. Několikrát za den nahoru a zase dolů.
K lednici, za kočkou běhá. Na okno skáče celý den.
Ale odpočívat. By jí šlo. Kotec nemáme. Jsme out, věčně. Ubohá Meg. Jen sedačka, pelech s polštářem pro lidi, dekou, pořádně zachumlat nožičky a "dobrou noc". A spinká.
Jenže. V noci slyším štěkot. Takže nespí.
Hlídá. A podle toho jak štěkot neustává, když zvolám "ticho", je jasné, že je to ona.
Vlastně, když teď tak nad tím přemýšlím, Megínka má strašně moc práce.
Mám pracovního psa

PS: Už 2 hodiny spí na gauči.
Aby mohla zítra zas makat.

napsal(a):
Moje pejska spí, jí, umí sedni, placák, (jeden, druhý, oba) lehni. Ale u slova "druhý" už je vážně vytočená a divně hledí a jak přijde "lehni", svalí se na bok nebo si zavře uši. Někdy na zavolání také přijde. Od srny moc ne, to běží, přes hory a doly. Běhá i za klackem. I do kopce. Několikrát za den nahoru a zase dolů.
Ale odpočívat. By jí šlo. Kotec nemáme. Jsme out, věčně. Ubohá Meg. Jen sedačka, pelech s polštářem pro lidi, dekou, pořádně zachumlat nožičky a "dobrou noc". A spinká.
Hlídá. A podle toho jak štěkot neustává, když zvolám "ticho", je jasné, že je to ona.
Mám pracovního psa
No já si dovolím říct, že jsem měla pracovní fenu (nebo neměla protože NO je služební ), ale pracovala jsem s ní docela intenzivně...dokonce v době mého mládí, kdy jsem hrdě razila heslo, že pes je na práci a ne na mazlení...no i tak měla svoje křeslo v obývacím pokoji, k svančince pribiňáček...v posteli teda spát nechtěla, ale lehávala v ložnici na svým pelíšku...
Tak si teď, když to tu čtu o pracovních psech připadám jak totální trotl, že jsem jí neumožnila bydlení v boudě...no to bude asi tím, že my jsme nepracovali intenzivně na cvičáku, ale v přírodě a hlavně, pokud byla na zahradě, tak vlastně byla pořád "v práci" zodpovědně hlídala, ale pokud byla doma, tak si řekla, že teď už si to ty její lidičky snad oštěkaj sami a spokojeně chrupkala.
Prezentece "pracovního psa" tady mi spíš připomíná můj notebook...osm hodin pracuju a pak se mu vybije baterie a musí na nabíječku, nějak v tom postrádám smysl...
Jo a ten váš výraz "si zavře uši" je super...tím se u nás lecos vysvětluje
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Mám pracovního psa
Nevím, nemám pracovního psa smajlík
S některýma místníma mi to příjde, jako se o práci bavit s cigánama - ti taky nikdy nepochopí PROČ by měli pracovat, a po x generací mají nulové vlohy, pracovní návyky a smysl pro zodpovědnost (podobně skončila většina dříve pracovních plemen)
Oni totiž i ti "cvičákovci" (když pomineme ostatní odvětví, kde se používá pes), dělají pro plemeno mnohem víc, než si umíte nebo chcete připustit, protože provádí SELEKCI na výkon, a tím pádem i na zdraví. Nemocný pes jaksi nebude aportovat přes 180cm vysoké áčko, neprostojí střety na obraně apod.. Když 5 letý pes závodí byť v IPO, řekne vám to o jeho zdraví víc než všechny rtg, protože s DLK, spondylozou, woblerem, špatnýma kolenama to nedá), a to ani nemluvím o ochotě pracovat - i když je to sport, a všechno je tam jen "jako" tak projev a vlohy pro práci tam zkušený člověk vidí moc dobře. Nefakčenko nebude soustředěně sledovat na závodech stopu se 4 lomama, i když ví že tam žádná odměna nebude, a psovod na něj "nemůže" (na soutěžích se na psa nesmí ani promluvit, natož mu něco vytknout, a ti psi ví moc dobře, že si na akci můžou dovolit co chtějí, a psovod nesmí říct ani popel.).
To je ale těžký k pochopení pro někoho, kdo vůbec netuší která bije, ale má nutkavou potřebu za každých okolností dělat chytrýho

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím, nemám pracovního psa smajlík
S některýma místníma mi to příjde, jako se o práci bavit s cigánama - ti taky nikdy nepochopí PROČ by měli pracovat, a po x generací mají nulové vlohy, pracovní návyky a smysl pro zodpovědnost (podobně skončila většina dříve pracovních plemen)
Oni totiž i ti "cvičákovci" (když pomineme ostatní odvětví, kde se používá pes), dělají pro plemeno mnohem víc, než si umíte nebo chcete připustit, protože provádí SELEKCI na výkon, a tím pádem i na zdraví. Nemocný pes jaksi nebude aportovat přes 180cm vysoké áčko, neprostojí střety na obraně apod.. Když 5 letý pes závodí byť v IPO, řekne vám to o jeho zdraví víc než všechny rtg, protože s DLK, spondylozou, woblerem, špatnýma kolenama to nedá), a to ani nemluvím o ochotě pracovat - i když je to sport, a všechno je tam jen "jako" tak projev a vlohy pro práci tam zkušený člověk vidí moc dobře. Nefakčenko nebude soustředěně sledovat na závodech stopu se 4 lomama, i když ví že tam žádná odměna nebude, a psovod na něj "nemůže" (na soutěžích se na psa nesmí ani promluvit, natož mu něco vytknout, a ti psi ví moc dobře, že si na akci můžou dovolit co chtějí, a psovod nesmí říct ani popel.).
To je ale těžký k pochopení pro někoho, kdo vůbec netuší která bije, ale má nutkavou potřebu za každých okolností dělat chytrýho

No, jelikož dáváte za příklad sportovní kynologii a já jsem měla aktivního sportovce (nepoužiju slovo pracovní, neb to není totéž), tak právě proto mi furt není jasné, jak ubytování psa doma ZNEMOŽŇUJE (jak zde snad i někteří prezentují) podávat nějaké výkony...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
No, jelikož dáváte za příklad sportovní kynologii a já jsem měla aktivního sportovce (nepoužiju slovo pracovní, neb to není totéž), tak právě proto mi furt není jasné, jak ubytování psa doma ZNEMOŽŇUJE (jak zde snad i někteří prezentují) podávat nějaké výkony...
Neznemožňuje to vůbec nic - mí psi taky bydlí v domě (ale mají všichni i svůj kotec, kde jsou když nikdo není doma, jsou špinaví z venku, dostanou kost apod.). To byly podle mě jen reakce na to, že podle některých hysterek "krátkosrstý pes NESMÍ být za žádných okolností venku", a musí ležet u kamen.... A to prostě není pravda - i krátkosrstí psi můžou být ustájení venku, pokud jim majitel vytvoří odpovídající podmínky, a venkovní psi jsou prostě odolnější a otužilejší, což jim při práci dost pomáhá.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neznemožňuje to vůbec nic - mí psi taky bydlí v domě (ale mají všichni i svůj kotec, kde jsou když nikdo není doma, jsou špinaví z venku, dostanou kost apod.). To byly podle mě jen reakce na to, že podle některých hysterek "krátkosrstý pes NESMÍ být za žádných okolností venku", a musí ležet u kamen.... A to prostě není pravda - i krátkosrstí psi můžou být ustájení venku, pokud jim majitel vytvoří odpovídající podmínky, a venkovní psi jsou prostě odolnější a otužilejší, což jim při práci dost pomáhá.
Bavíme se o HLADKOSRSTÝCH psech, na to za jakého odborníka se tady pasujete. To nějak často motáte.
Myslím, že je úplně jedno, jak záslužná ta vaše"práce" je, mluvilo se tady o ubytování venku ( nejsem absolutně proti tomu, aby byli maliny nebo NO venku), ale když tak čtu ten váš denní harmonogram, tak jsem si skoro jistá, že kde jakej vesnickej voříšek se má lépe, než ten "pracovní" pes, který je cca 18h/denne zavřený v kotci, kleci nebo autě. Hlavně, že pracuje, to je důležité, aby mohli mít štěňátka, co stráví taky 3/4 života v kleci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Andrýsek3
napsal(a):
Bavíme se o HLADKOSRSTÝCH psech, na to za jakého odborníka se tady pasujete. To nějak často motáte.
Myslím, že je úplně jedno, jak záslužná ta vaše"práce" je, mluvilo se tady o ubytování venku ( nejsem absolutně proti tomu, aby byli maliny nebo NO venku), ale když tak čtu ten váš denní harmonogram, tak jsem si skoro jistá, že kde jakej vesnickej voříšek se má lépe, než ten "pracovní" pes, který je cca 18h/denne zavřený v kotci, kleci nebo autě. Hlavně, že pracuje, to je důležité, aby mohli mít štěňátka, co stráví taky 3/4 života v kleci.
1.) oficiální název plemene zní: Výmarský ohař KRÁTKOSRSTÝ - takže jestli s tím máte nějaký problém, tak to běžte reklamovat ke tvůrci standardu do země původu, a přestaňte se tady ztrapňovat
2.) o mých psech, a jejich režimu víte kuloví, takže platí stejná rada, jako v bodě 1.).
Andrýsek3
napsal(a):
A co asi tak děla ten váš pokojové pes pokud jste tedy normalní člověk co chodí do prace, spí, a musí se věnovat i rodině..pochybuju že se mu věnujete víc a že s ním pracujete inspektor pišišvor.Vaš pes stráví stejnou délku života ležením na gauči a jen čuměním na vás no super zábava.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
1.) oficiální název plemene zní: Výmarský ohař KRÁTKOSRSTÝ - takže jestli s tím máte nějaký problém, tak to běžte reklamovat ke tvůrci standardu do země původu, a přestaňte se tady ztrapňovat
2.) o mých psech, a jejich režimu víte kuloví, takže platí stejná rada, jako v bodě 1.).
To mám, oproti NO nemá ten pes žádnou podsadu(nebo málo), proto ho považují za hladkosrstého a tedy nehodící se pro pobyt venku, hlavně teda štěně.
No podle toho, co jste tady psala, tak si to člověk rychle spočítá, ale skoro 20 hodin v kleci, je řekla bych odpovídající pro pracáka. Šťastný to pes.
ivulka2
napsal(a):
A co asi tak děla ten váš pokojové pes pokud jste tedy normalní člověk co chodí do prace, spí, a musí se věnovat i rodině..pochybuju že se mu věnujete víc a že s ním pracujete inspektor pišišvor.Vaš pes stráví stejnou délku života ležením na gauči a jen čuměním na vás no super zábava.
Aha, můj pes je doma sám maximálně 3-5 hodin, kdy spí, pak spí v noci, zbytek dne se mu venuji, a to jsme buď 4-5x denně venku nebo me asistuje u domácích prací, určitě nemusí být někde 3/4 dne zavřený.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Andrýsek3
napsal(a):
To mám, oproti NO nemá ten pes žádnou podsadu(nebo málo), proto ho považují za hladkosrstého a tedy nehodící se pro pobyt venku, hlavně teda štěně.
No podle toho, co jste tady psala, tak si to člověk rychle spočítá, ale skoro 20 hodin v kleci, je řekla bych odpovídající pro pracáka. Šťastný to pes.
Za co ho považujete Vy nikoho nezajímá.
Mí psi nebývají v kleci - mají pro sebe patrový dům + farmu se 4 hektarama pozemků, a opravdu by bylo lepší, kdybyste se tu neztrapňovala nějakýma zoufalýma dedukcema

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, je to tak, i krátkosrstí můžou být venku a to celoročně. Znala jsem dobrmana, bohužel, to byl ještě ten pravý, poctivý dobrman před 20 lety, žil od štěnda až do stáří venku, měl zateplenou boudu, , celý život byl zdravý, jak řepa, v zimě měl nádhernou srst, jak plyšový koberec a že to tenkrát byly mnohem větší zimy, než dnes, mrzlo, jen praštělo a bydlel na vysočině.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Za co ho považujete Vy nikoho nezajímá.
Mí psi nebývají v kleci - mají pro sebe patrový dům + farmu se 4 hektarama pozemků, a opravdu by bylo lepší, kdybyste se tu neztrapňovala nějakýma zoufalýma dedukcema
Ještě jeden Paleček si dejte. Čerpám z toho, co tady píšete vy a předtím anonymx. Já jdu se svým psem ven a vy si ho můžete strčit do klece, jak máte zvykem..Minimálně ale na 18 hodin, jinak nebude dostatečně spokojený.

Jsem reagovala na unavené pracáky někoho jiného, pišiškvore, tak se nečílte.
Se tu smějeme (smáli jsme se) našim ultrahypermega pracovním povalečům co hlídají odkud přilétne snídaně.
Všecko musíte zkazit. Fakt.
Andryseeek3 - kdyby jste četla pořádně, tak moji pracovní psi jsou ubytováni doma a spinkají na gauči (jen malá je přes noc (od 24.00 do 6.00) v kenelce u mé postele.
Nemáte ani ponětí o tom, jak vypadá denní režim psů v tréninku sportovky, ona je to stopa, poslušnost, obrana. Na place je pes tak 15-20 minut v kuse. Vždy a všechno se musí končit dokud to psa maximálně baví. K tomu samozřejmě relax - procházky, blbnutí apod. Pes musí umět odpočívat, což je základ. Nedělám to pro svoje ego, ale prostě milujutakové psy a nedat jim co potřebují, tak mám doma akorát tak nudící se neurotiky.
Asi nejste schopná pochopit, že existují plemena, která prostě trpí pokud jim neumožníte maximum aktivního vyžití, práce. Moji psi se nechtějí povalovat ani doma ani na zahradě, chtějí činnost a tou pro ně není ani procházka. Prostě to je nuda.

anonymx
napsal(a):
Andryseeek3 - kdyby jste četla pořádně, tak moji pracovní psi jsou ubytováni doma a spinkají na gauči (jen malá je přes noc (od 24.00 do 6.00) v kenelce u mé postele.
Nemáte ani ponětí o tom, jak vypadá denní režim psů v tréninku sportovky, ona je to stopa, poslušnost, obrana. Na place je pes tak 15-20 minut v kuse. Vždy a všechno se musí končit dokud to psa maximálně baví. K tomu samozřejmě relax - procházky, blbnutí apod. Pes musí umět odpočívat, což je základ. Nedělám to pro svoje ego, ale prostě milujutakové psy a nedat jim co potřebují, tak mám doma akorát tak nudící se neurotiky.
Asi nejste schopná pochopit, že existují plemena, která prostě trpí pokud jim neumožníte maximum aktivního vyžití, práce. Moji psi se nechtějí povalovat ani doma ani na zahradě, chtějí činnost a tou pro ně není ani procházka. Prostě to je nuda.
Vám vydrží psi "makat" na place jen 20min?

napsal(a):
Vám vydrží psi "makat" na place jen 20min?
Nevím jak služebáci ale srovnám třeba, viděla jste psa někdy nahánět v rákosí, za dvacet minut má vážně dost

Dámy nějak se to zvrtlo, tady přeci nešlo o to, jaký režim mají pracovní psi, ale zda tento pracující pes musí odpočívat strikně v kotci...a hlavně chápu, když má někdo psů několik, tak že režim musí být asi nastaven trochu jinak, než když máte jednoho max dva psi...
A myslím, že nikdo z nás, co se intenzivně nevěnujeme psím sportům nebo se psi nechodíme na cvičák, nejezdíme po soutěžích, eventuálně nevykonáváme se psem nějakou cílenou práci, netvrdí, že se se psem nemá pracovat, že se má pes povalovat jen na gauči a pozorovat majitele...spíše šlo asi o čas, kdy pes nepracuje...
A asi bych se vrátila k jádru původnímu dotazu...štěně výmara do boudy?...
Takže za mě...štěně to určitě venku zvládne, taková zima ještě není a myslím, že je odchované také venku, takže fyzicky to určitě problém není...ale já si prostě neumím představit, jak tam to štěně šoupnu, když ho přivezu od mámy a sourozenců...něco jiného by bylo, kdybych už nějakého psa venku měla, aby nebyl sám...jo a jinak samozřejmě vím, že štěně si zvykne na vše, protože samozřejmě musí.
Moje současné pesany jsem si taky pořizovala striktně na zahradu a jsem moc ráda, že se rozhodli bydlet s námi v domě, když už se totiž rozhodnou a jsou třeba na zahradě dvě hoďky v kuse, tak už mi to přijde doma opuštěný...prázdný, prostě tam chyběj...
napsal(a):
Diskusi jsem ani celou nepročítala, ano, jde to z extrému do extrému. Ale tohle co píšete, je opravdu blbost. Pes zvyklý venku, se sice bude za mnou drát domů(my ho pouštíme, kdykoliv chce) poleží, ale vůbec ne tam, kde jsme my, ale tam, kde se mu zdá nejchladněji a za chvíli chce ven. Teď, když zůstal sám, bez parťáka, vydrží doma delší dobu, protože i když je mu vedro, chce s někým být, ale přeso si leží v jiné místnosti, než jsme my. Berňák je závislejší plemeno, ten vydržel doma delší dobu, už chudák funěl jak lokomotiva, ale prostě chtěl vydržet...nakonec to také vždycky vzdal, a šel si lehnout ven. Víte, udělat si ze psa závisláka, který bude pro páníka i trpět, jen aby mu byl na blízku, se mě zrovna také nezdá ideální. A s tou nemocností...mí psi chytili jednou psincák - to byli všechny jejich nemoci. Ta, na kterou berňák umřel, ta nejspíš souvisí s degenerací jeho plemene, bohužel. Ale berňák kamarádky v bytě? Ano, věčně nějaký nachlazený, líná celoročně, podsada prakticky chybí...

Lesnížínka, tak to zas nechápu já...
"ten vydržel doma delší dobu, už chudák funěl jak lokomotiva, ale prostě chtěl vydržet...nakonec to také vždycky vzdal, a šel si lehnout ven. Víte, udělat si ze psa závisláka, který bude pro páníka i trpět, jen aby mu byl na blízku, se mě zrovna také nezdá ideální"
tak dal berňák jasně a dobrovolně najevo svou prioritu - být se svou "smečkou" - nebo jsi ho to nějak násilně naučila...? nebo teda jak...

napsal(a):
Není to tak pravda že si pes zvolí co je pro něj nejlepší a co sám chce. Stačí jeden dost jednoduchý příklad. Dám si lehátko na zahradu a lehnu si na sluníčko. Ovčanda je tam chvíli a pak zmizí někam do stínu, labrador je takový pitomec že na tom rozpáleném slunci bude funět vedle mě i když má podle vás na výběr. Nakonec se musím zvednout a zahnat ho do stínu. Prostě to vydrží pro to aby mě byl na blízku, velí mu to jeho povaha, má následovat svého pána, není to vždycky to nejlepší co si pes vybere. Když se zvednu, zavřu dveře a ví že za mnou nemůže, tak si půjde lehnout taky někam do stínu.

lesnížínka
napsal(a):
Diskusi jsem ani celou nepročítala, ano, jde to z extrému do extrému. Ale tohle co píšete, je opravdu blbost. Pes zvyklý venku, se sice bude za mnou drát domů(my ho pouštíme, kdykoliv chce) poleží, ale vůbec ne tam, kde jsme my, ale tam, kde se mu zdá nejchladněji a za chvíli chce ven. Teď, když zůstal sám, bez parťáka, vydrží doma delší dobu, protože i když je mu vedro, chce s někým být, ale přeso si leží v jiné místnosti, než jsme my. Berňák je závislejší plemeno, ten vydržel doma delší dobu, už chudák funěl jak lokomotiva, ale prostě chtěl vydržet...nakonec to také vždycky vzdal, a šel si lehnout ven. Víte, udělat si ze psa závisláka, který bude pro páníka i trpět, jen aby mu byl na blízku, se mě zrovna také nezdá ideální. A s tou nemocností...mí psi chytili jednou psincák - to byli všechny jejich nemoci. Ta, na kterou berňák umřel, ta nejspíš souvisí s degenerací jeho plemene, bohužel. Ale berňák kamarádky v bytě? Ano, věčně nějaký nachlazený, líná celoročně, podsada prakticky chybí...
No abych pravdu řekla, neumím si berňáka striktně v bytě představit...jo jasně, mám křížence BSP, bydlí s námi v domě, ale na zahradu můžou kdykoliv, celé léto máme otevřené dveře do sklepa, protože pes tam rád leží v prádelně na dlažbě, je to nejchladnější místo v baráku a milujou sníh (poslední dobou si ho tedy moc neužíváme, padá minimálně), ale když napadne, tak vydrží venku, i klidně půl dne, pak přijdou na sváču, chvíli si pospěj a tradá zase na zahradu, v létě jsou zase nejradši zalezlí v baráku, protože tam je příjemněji než venku...
hmn_ - popsala to tady ještě výše přesně habe...čemu nerozumíte? Berňák je prostě závislé plemeno samo od sebe - toho to nikdo učit nemusí. Já bych kolikrát byla ráda, kdyby byl závislý méně - třeba když byl nemocný a nemohl už moc chodit a já musela se samojedem na prochajdu, tak muž šel jen na malou s ním. Stalo se, že mu utekl za náma a já se s ním musela vrátit a zavřít ho doma.

Habe, pes uspokojí svou prioritní potřebu, logicky - jak je to v rozporu s tím, co píše Im29?
edit: lesnížínka, já tomu rozumím, jenom jste obě nějak v rozporu s onou citací...
napsal(a):
Habe, pes uspokojí svou prioritní potřebu, logicky - jak je to v rozporu s tím, co píše Im29?
edit: lesnížínka, já tomu rozumím, jenom jste obě nějak v rozporu s onou citací...
No on pes zvolí především to, na co je od mala zvyklý:pokud bude od mala žít v bytě a já mu pak dám na výběr zahradu, tak se jistě do ní neodstěhuje už jenom z toho důvodu, že z ní bude nesvůj, nemá ji zažitou. Potřeboval by dostatek času na to, aby si v ní zvyknul a vzal ji za svou.

Lesnížínka, tohle je samozřejmě pravda, ale tohle taky do kategorie "na výběr" férově nespadá právě proto, že pes je od štěněte na něco naučen. Krom toho, že skutečně by se časem vidělo (a už vůbec se to nevztahuje na příklad od habe)...

napsal(a):
Není to tak pravda že si pes zvolí co je pro něj nejlepší a co sám chce. Stačí jeden dost jednoduchý příklad. Dám si lehátko na zahradu a lehnu si na sluníčko. Ovčanda je tam chvíli a pak zmizí někam do stínu, labrador je takový pitomec že na tom rozpáleném slunci bude funět vedle mě i když má podle vás na výběr. Nakonec se musím zvednout a zahnat ho do stínu. Prostě to vydrží pro to aby mě byl na blízku, velí mu to jeho povaha, má následovat svého pána, není to vždycky to nejlepší co si pes vybere. Když se zvednu, zavřu dveře a ví že za mnou nemůže, tak si půjde lehnout taky někam do stínu.
No mám to s fenou podobně, ale tohle už jsou extrémy...
tady jde asi o běžné žití, když budu brát podobný vzorec jako mám já...dům se zahradou, kde nikdo nebrání psům být doma nebo venku a přesto znám psy, kteří jsou raději venku a domů přijdou "na návštěvu" (všechno štěňata, která byla minimálně první dva měsíce vychovávaná v domě a pak zůstavali raději na zahradě)...a jsou pesani, kteří jsou raději doma a vybíhají si na zahradu...
Já nějak nevím, proč by pes v bytě měl být zhýčkaný a notabene rovnou povaleč. Máme ohaře. Ani jeden neměl/nemá problém s tím jít do vody v jakémkoliv počasí a v jakémkoliv měsíci - a to dokonce svého času ani stará bábrdlína. A nikdo z nich to nikdy neodstonal. Bábrdlína naopak je důkazem toho, že kotec pro hladkosrstého psa v zimě není zn. ideál- zvlášť v určitém věku. Když jsme ji přivezli domů z útulku, kde v kotci byla a to přes zimu, tak to první léto to měla tak, že se cíleně chodila prohřívat na kameny, za poledne v tropickém pařáku. Byla schopná se narvat pod kamna, jen aby mohla natahovat teplo. Ano byla vždy teplomilná, ale to první léto to bylo o něčem jiném, následně už se nikdy takhle neopíkala a nepotřebovala akumulovat teplo. Cíleným otužováním a zvyšováním kondice neměla pak ani v jejím vysokém věku problém při pobytu v horách v mraze. S dalším zvýšením věku jí byla pořízena lehká bundička, která chránila pouze záda a ledviny. I když nikde nesoutěžíme, tak procházky rozhodně nejsou jalové, se psy se pracuje, protože nepracující lovečák je časovaná bomba, takže psi bez zátěže nejsou.
Pro mě osobně je štěně strčené v kotci promarněním času, který mi velmi rychle proteče mezi prsty. Bere mi milion možností jak si se psem utužit vztah, podchytit vhodné chování, ukázat v pohodě psu, které chování naopak vhodné není. To je ovšem čistě lidský sobecký pohled, de facto nepodstatný.
Důležitý je ten psí, který je totiž hlavně o tom, že malé štěně, které aktuálně někdo odvezl od jeho smečky, zázemí a jistot, je následně ponecháno o samotě v kotci. Pro mě zbytečný stres. Pokud už psa v kotci chci mít, navykám jej postupně.
No a nějak nerozumím tomu, že ti co tady křičí o byťácích a zhýčkancích pak sami píšou, že tedy své psy doma mají na gauči? To mi nějak neštymuje
Každopádně Francis se dobře baví.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Andrýsek3
napsal(a):
Ještě jeden Paleček si dejte. Čerpám z toho, co tady píšete vy a předtím anonymx. Já jdu se svým psem ven a vy si ho můžete strčit do klece, jak máte zvykem..Minimálně ale na 18 hodin, jinak nebude dostatečně spokojený.
No, tak mi schválně napište z čeho jste čerpala, že mám pozavíraný psy v kleci, nebo, že je mám zavřený 18 hodin?
Zatím tady plácáte jeden blábol za druhým, a ještě si u toho stíháte vymýšlet
A nechcete tohle zbytečné dohadování ukončit? Kdo chce mít psa v kotci, ať ho má v kotci. Kdo chce mít psa doma, ať ho má doma. Kdo chce se psem pracovat, ať s ním pracuje. Kdo má psa na výstavy, ať s ním cvičí na výstavy. Kdo má psa jako parťáka, ať ho má jako parťáka. Každýho věc. A je jasné, že jedni nebudou chápat druhé. Každý máme nějaký názor a nějakou představu, "k čemu" vlastně psa máme. Někdo se chce účastnit různých soutěží, někdo jen chodit po lese. Stejně z těchto dohadů nevzejde žádný výsledek.
Nic není jen černé nebo bílé. Jsou psi a psi a jsou pánící a pánící. A je jedno, zda je to byťák nebo venkovní pes. Venkovní pes může mít třeba víc zábavy jak byťák a stejně je to naopak, že byťák může mít víc pohybu a vyžití než pes venkovní. Dál je pes, co mu prostě vyhovuje pobíhat kolem domu a sledovat ruch ulice nebo se uklidit k boudě. A nebo je pes, který je kontaktní a je rád s páníky za každou cenu.
Stejně si každý budete hájit to svoje. Chápu. Ale má to nějaký smysl?
Asi každé štěně by mělo aspoň nějaký čas trávit s lidmi doma, aby nebylo úplně odtrhnuté od smečky. A to, zda pak bude doma nebo venku, to je prostě o lidech a psech. Ideálním řešením je, když má pes na výběr.

Pro mě osobně je štěně strčené v kotci promarněním času, který mi velmi rychle proteče mezi prsty. Bere mi milion možností jak si se psem utužit vztah, podchytit vhodné chování, ukázat v pohodě psu, které chování naopak vhodné není. To je ovšem čistě lidský sobecký pohled, de facto nepodstatný.
Důležitý je ten psí, který je totiž hlavně o tom, že malé štěně, které aktuálně někdo odvezl od jeho smečky, zázemí a jistot, je následně ponecháno o samotě v kotci. Pro mě zbytečný stres. Pokud už psa v kotci chci mít, navykám jej postupně.
No můj názor je velmi podobný...

Granulka
napsal(a):
A nechcete tohle zbytečné dohadování ukončit? Kdo chce mít psa v kotci, ať ho má v kotci. Kdo chce mít psa doma, ať ho má doma. Kdo chce se psem pracovat, ať s ním pracuje. Kdo má psa na výstavy, ať s ním cvičí na výstavy. Kdo má psa jako parťáka, ať ho má jako parťáka. Každýho věc. A je jasné, že jedni nebudou chápat druhé. Každý máme nějaký názor a nějakou představu, "k čemu" vlastně psa máme. Někdo se chce účastnit různých soutěží, někdo jen chodit po lese. Stejně z těchto dohadů nevzejde žádný výsledek.
Nic není jen černé nebo bílé. Jsou psi a psi a jsou pánící a pánící. A je jedno, zda je to byťák nebo venkovní pes. Venkovní pes může mít třeba víc zábavy jak byťák a stejně je to naopak, že byťák může mít víc pohybu a vyžití než pes venkovní. Dál je pes, co mu prostě vyhovuje pobíhat kolem domu a sledovat ruch ulice nebo se uklidit k boudě. A nebo je pes, který je kontaktní a je rád s páníky za každou cenu.
Stejně si každý budete hájit to svoje. Chápu. Ale má to nějaký smysl?
Asi každé štěně by mělo aspoň nějaký čas trávit s lidmi doma, aby nebylo úplně odtrhnuté od smečky. A to, zda pak bude doma nebo venku, to je prostě o lidech a psech. Ideálním řešením je, když má pes na výběr.
Hezky shrnuto..
Vy už jste přestaly děvčata? Slušně to tu vřelo. A zrovna jsem chěl přidal, že jsem se v neděli setkal se smečkou chrtů, jedna paní jich má pět a měli jsme rozhovor o úzkosti té mé být sama doma.
Nu pár rad jsem obdržel a jedna byla tedy velmi k zamyšlení.
Ta má nemá problém být sama mimo jiné v práci, ale také v autě v kufru. Tam by snad přečkala sama i noc. Nicméně jal se pán poradit, co se do hovoru přidal, že mám koupit starého favorita, odřezat zadek a vzít domů a psici zavírat do kufru a že by tedy mohla.
Takže to by šlo, taková narychlo udělaná bouda, ne? A bude i zateplená. Otázka je, jestli by se nechala oblbout.
No je to byťák a gaučák, to je problém. Chabrus na plíce, třepe se to, jen co to přeleze práh domu.

napsal(a):
Takže když závislá labradoří povaha cítí že chce a má být v blízkosti páníčka a svojí rodiny tak je to pro něj špatně? Potřebuje uspokojit svoje "potřeby."Nerozumím tady už ničemu.
Labrador není pitomec, jeho povaha je prostě taková že chce být s vámi i přesto že mu bude vedro, je pro něj silnější a důležitější to že může být s vámi. A na výběr má, takže nepište že nemá. ALE PRO NĚJ JE DŮLEŽITĚJŠÍ BÝT S VÁMI. Je šťastnější ve vedru s vámi, než ve stínu bez vás.
Ovčanda vás tolik nepotřebuje, není pro ni neustálý kontakt s vámi tak moc důležitý jak pro toho labíse takže si jde za pohodlím do stínu.
Půjde si lehnout do stínu protože tam nebudete vy - a zase má na výběr 2 možnosti: vedro nebo stín. Je pro něj příjemnější stín. Když tam budete je pro něj lepší být s vámi na slunci než sám ve stínu.
A je to pro něj to nejlepší, protože když mu to velí jeho povaha tak se cítí tak líp než kdyby musel zůstat zavřený sám na dvoře a vy si řekla vlastně on to neví, on by za mnou šel jenom protože mu to velí povaha, ale bude spokojenější sám... Nevím proč se tady řeší to co se řeší, přijde mně že tu lidi baví se dohadovat neustále o něčem a když napíšu dnes (nebo někdo jiný) že je pro labradora nejlepší bydlet doma s rodinou bude to špatně. Když napíšu zítra že je pro něj nejlepší bydlet venku, bude to špatně.
Im29 - jeho povaha je prostě taková že chce být s vámi i přesto že mu bude vedro, je pro něj silnější a důležitější to že může být s vámi. A na výběr má, takže nepište že nemá. ALE PRO NĚJ JE DŮLEŽITĚJŠÍ BÝT S VÁMI. Je šťastnější ve vedru s vámi, než ve stínu bez vás. - já chápu, jak to myslíte, ale dobře to není. Není to dobře zdravotně, pro toho psa. On nedomyslí důsledky - vy by jste měla. Víte...mému psu by se také náramně líbilo žrát jen pečené maso jako my a honit srny(dosaďte si dle libosti - slepice, zajíce) ale od toho jsem tu já, abych to korigovala(stejně jako mají...no spíše by měli, ale v dnešní době to není jaksi, módní") rodiče korigovat své děti.

lesnížínka
napsal(a):
Im29 - jeho povaha je prostě taková že chce být s vámi i přesto že mu bude vedro, je pro něj silnější a důležitější to že může být s vámi. A na výběr má, takže nepište že nemá. ALE PRO NĚJ JE DŮLEŽITĚJŠÍ BÝT S VÁMI. Je šťastnější ve vedru s vámi, než ve stínu bez vás. - já chápu, jak to myslíte, ale dobře to není. Není to dobře zdravotně, pro toho psa. On nedomyslí důsledky - vy by jste měla. Víte...mému psu by se také náramně líbilo žrát jen pečené maso jako my a honit srny(dosaďte si dle libosti - slepice, zajíce) ale od toho jsem tu já, abych to korigovala(stejně jako mají...no spíše by měli, ale v dnešní době to není jaksi, módní") rodiče korigovat své děti.
Ale tady jde o princip, o pochopení co je např. pro toho labradora nejdůležitější, ne o to jestli nechám psa na tom slunci ležet. Vy jste to asi vůbec nepochopila co jsem psala. Co je zdravotně špatně pro psa? Že je závislák? Ale on bude závislák povahou pořád, akorát bych mu neumožnila aby se mnou byl. Ale to co by cítil by se nezměnilo. Prostě je to jeho povaha.
Tady šlo o to že má možnost volby jestli chce být se mnou doma nebo nechce. O nic víc. Nevím proč tu píšete že pes nedomyslí důsledky a že je to na mě, nejsem malé dítě ani osel.

lesnížínka
napsal(a):
No on pes zvolí především to, na co je od mala zvyklý:pokud bude od mala žít v bytě a já mu pak dám na výběr zahradu, tak se jistě do ní neodstěhuje už jenom z toho důvodu, že z ní bude nesvůj, nemá ji zažitou. Potřeboval by dostatek času na to, aby si v ní zvyknul a vzal ji za svou.
A co pes, který je zvyklý žít v domě i venku, s tím že může být kdykoliv chce na zahradě a kdykoliv chce doma? A říkám vám že pokud ten pes je labrador tak si v 90% vybere že bude doma. Pokud by měl být na zahradě sám. Takže ne, nejde jen o to na co je zvyklý.

No u mě dneska v práci totální den blbec, tak se už moc těším na ty moje chlupatý bestie, který se ode mne až přijedu domů nehnou...není nad to mít doma soukromý canisterapeuty a pak že nemám pracovní psy...nejvíc se těšim až mě půjde feňule "uložit ke spánku" položí si na mě hlavu, obejme mě tlapajznou, dostanu pusu...jako by říkala "neboj, máš mě, já tě nedám", tak tohle by mi chybělo, kdyby moji pesani bydleli venku a spali v boudě...jsem sobec
napsal(a):
No u mě dneska v práci totální den blbec, tak se už moc těším na ty moje chlupatý bestie, který se ode mne až přijedu domů nehnou...není nad to mít doma soukromý canisterapeuty a pak že nemám pracovní psy...nejvíc se těšim až mě půjde feňule "uložit ke spánku" položí si na mě hlavu, obejme mě tlapajznou, dostanu pusu...jako by říkala "neboj, máš mě, já tě nedám", tak tohle by mi chybělo, kdyby moji pesani bydleli venku a spali v boudě...jsem sobec
No, přesně...v kotci by mi ten pes byl nanic.

napsal(a):
Takže když závislá labradoří povaha cítí že chce a má být v blízkosti páníčka a svojí rodiny tak je to pro něj špatně? Potřebuje uspokojit svoje "potřeby."Nerozumím tady už ničemu.
Labrador není pitomec, jeho povaha je prostě taková že chce být s vámi i přesto že mu bude vedro, je pro něj silnější a důležitější to že může být s vámi. A na výběr má, takže nepište že nemá. ALE PRO NĚJ JE DŮLEŽITĚJŠÍ BÝT S VÁMI. Je šťastnější ve vedru s vámi, než ve stínu bez vás.
Ovčanda vás tolik nepotřebuje, není pro ni neustálý kontakt s vámi tak moc důležitý jak pro toho labíse takže si jde za pohodlím do stínu.
Půjde si lehnout do stínu protože tam nebudete vy - a zase má na výběr 2 možnosti: vedro nebo stín. Je pro něj příjemnější stín. Když tam budete je pro něj lepší být s vámi na slunci než sám ve stínu.
A je to pro něj to nejlepší, protože když mu to velí jeho povaha tak se cítí tak líp než kdyby musel zůstat zavřený sám na dvoře a vy si řekla vlastně on to neví, on by za mnou šel jenom protože mu to velí povaha, ale bude spokojenější sám... Nevím proč se tady řeší to co se řeší, přijde mně že tu lidi baví se dohadovat neustále o něčem a když napíšu dnes (nebo někdo jiný) že je pro labradora nejlepší bydlet doma s rodinou bude to špatně. Když napíšu zítra že je pro něj nejlepší bydlet venku, bude to špatně.
Já sem nikde netvrdila že labrador patří do kotce ven, taky ho mám někdy doma ale tvrdila jsem že jsou to pracovní psi a mají fyzické uzpůsobení na to aby pobyt venku přečkali bez následků. Netvrdila sem že ohař nesmí být doma, ale tvrdím že výmar může být v boudě aniž by zmrzl nebo ho to nějak fyzicky poznamenalo.Znám i dost pracovních psů kteří lidé doma mají, ale spíš kvůli tomu kde bydlí a že nemají jinou volbu.Jinak psala sem vám aby jste pochopila že ne vždy to co pes chce znamená že je to pro něj to nejlepší.A ještě k těm pracovním psům, je docela rozdíl jestli pracovní pes smí do domu, smí si lehnout na lino v kuchyni, nebo v chodbě a nebo jestli pracovní pes tráví svůj život v přetopeném panelákovém bytě kde je v zimě 26 stupnů, páníčkové tam chodí v trenkách, a třikrát denně navlíknou psa do péřové vestičky a obejdou s ním barák. Takový pes kdyby měl jít třeba v mrazu do vody, tak je prostě po něm.Bohužel spousta ohařů takhle dneska žije.

napsal(a):
Nevím jak služebáci ale srovnám třeba, viděla jste psa někdy nahánět v rákosí, za dvacet minut má vážně dost
Loveckého psa nahánět v rákosí jsem neviděla, ale evidentně máme každá vč anomymx jiné nároky na psa, co se týče fyzičky. Prostě 20min, navíc na place je nic, ale zdá se mi, že Anonymx to psa stylem, že její psi trénink po 20ti min přestává bavit.

napsal(a):
Loveckého psa nahánět v rákosí jsem neviděla, ale evidentně máme každá vč anomymx jiné nároky na psa, co se týče fyzičky. Prostě 20min, navíc na place je nic, ale zdá se mi, že Anonymx to psa stylem, že její psi trénink po 20ti min přestává bavit.
Tfu, psy*.
napsal(a):
My tedy taky necvičíme víc jak 20 minut v kuse. Vždycky skončíme v tom nejlepším, kdy to psa baví a kdy se mu něco fakt povede. Ano, on by byl schopný cvičit déle, ale proč? Chci aby na další cvičení byl fakt natěšený, a ne otrávený.
napsal(a):
Fyzička s 20 minutovým výcvikem na place nemá nic společného.Zkuste si sama udělat nějaký těžký test z něčeho co neumíte kdy budete muset opravdu hodně přemýšlet a snažit se a sama uvidíte že po 15-20 minutách budete hotová a je jedno jakou máte fyzičku.

ivulka2
napsal(a):
Fyzička s 20 minutovým výcvikem na place nemá nic společného.Zkuste si sama udělat nějaký těžký test z něčeho co neumíte kdy budete muset opravdu hodně přemýšlet a snažit se a sama uvidíte že po 15-20 minutách budete hotová a je jedno jakou máte fyzičku.
Ok, každý mluví o něčem jiném.
napsal(a):
Vážená, fyzička psa nemá s tréninkem nic společného. Jaksi vám nedochází, že během odpoledne (natož o víkendu) je ten pes na place třeba 10x a zpravidla k tomu ještě buď stopa nebo obrana.
Bohudík moje psi trénink nikdy a cvičení nikdy bavit nepřestane a to právě proto, že končíme vždy když je to nejvíc baví. Trénink není o fyzičce ale o koncentraci a nasazení.

anonymx
napsal(a):
Vážená, fyzička psa nemá s tréninkem nic společného. Jaksi vám nedochází, že během odpoledne (natož o víkendu) je ten pes na place třeba 10x a zpravidla k tomu ještě buď stopa nebo obrana.
Bohudík moje psi trénink nikdy a cvičení nikdy bavit nepřestane a to právě proto, že končíme vždy když je to nejvíc baví. Trénink není o fyzičce ale o koncentraci a nasazení.
Ok, beru.