Pravidelná vyrážka dlouhostrstá plemena

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2016 13:43
beastije

XXX.XXX.207.242

Má tu někdo s dlouhosrstým psem zkušenosti se sezóní vyrážkou ze zapaření?

Testy jsou všechny v pořádku, granule to nejsou a vyrážky jsou jen v letních horkých měsících a na stejném místě. Šampón a antibiotika pomáhají, ale na příští sezónu nám lékař doporučuje vyholit břicho preventivně.

Taky radil Hills na kůži, ale zatím se mi nechce, zkusím třeba Acanu či Orijen nejdříve. Na Hills jsem nikdy neslyšela nic dobrého totiž.
Díky.

5.9.2016 20:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

beastije napsal(a):
Má tu někdo s dlouhosrstým psem zkušenosti se sezóní vyrážkou ze zapaření?

Testy jsou všechny v pořádku, granule to nejsou a vyrážky jsou jen v letních horkých měsících a na stejném místě. Šampón a antibiotika pomáhají, ale na příští sezónu nám lékař doporučuje vyholit břicho preventivně.

Taky radil Hills na kůži, ale zatím se mi nechce, zkusím třeba Acanu či Orijen nejdříve. Na Hills jsem nikdy neslyšela nic dobrého totiž.
Díky.

Myslíte přímo hotspot, nebo jen něco mírnějšího? Mám zkušenosti od berňáků takové, že jakmile se začne psu dělat hotspot, něco je s imunitou hodně špatně. Ano, v prvé řadě bych změnila stravu, ta je alfa-omega všeho. Mému berňáku se zapařenina udělala poprvé a naposled měsíc před tím, než umřel na nerozpoznanou nemoc, kamarádky berňák na selhání ledvin. Nechci strašit, ale berte to jako vyrování, jako signál, něco změnit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.9.2016 20:23

Nestrašte, retrívři mají hotspot každou chvíli když se v létě koupou. Pomáhá psy po koupání opláchnout čistou vodou a ručníkem vytřít vodu ze srsti. Jinak všechno co se jeví jako vyrážka nebo hotspot stříkám propolisem.

5.9.2016 21:03
janaa

XXX.XXX.153.189

Hotspoty opakující se a časté jsou vždy známkou, že by se měla posilovat imunita, rozhodně nejsou "normální"! Samozřejmě za předpokladu standardní srsti.

6.9.2016 07:28
beastije

XXX.XXX.207.242

Nemyslim si, ze se jedna o hot spot. Vzdycky ma pupinky jako po zahnuti koprivou nebo pichnuti komarem. Extremni svedivost, ale nejsou mokre ani mokvave.

ToTW krmime uz dva a pul roku a prvni vyrazku mela az na 7mi ci 8mi mesicich. Uplne me desi to krmivo zmenit, vcera jsem travila hodiny procitanim...

6.9.2016 07:36
Iliena

XXX.XXX.154.22

beastije napsal(a):
Nemyslim si, ze se jedna o hot spot. Vzdycky ma pupinky jako po zahnuti koprivou nebo pichnuti komarem. Extremni svedivost, ale nejsou mokre ani mokvave.

ToTW krmime uz dva a pul roku a prvni vyrazku mela az na 7mi ci 8mi mesicich. Uplne me desi to krmivo zmenit, vcera jsem travila hodiny procitanim...

Tuším, že se tu někde nedávno řešilo, že TOTW se dost zhoršilo a psi měli různé obtíže. Třeba je opravdu načase je změnit..

6.9.2016 08:16
inusanka

XXX.XXX.98.58

Tak zkuste třeba podpořit pivovarskými kvasnicemi nebo Biotinem, účinkuje nejen na srst, ale i na kůži. TOTW můžete nahradit třeba Wolfsblutem nebo Wolf’s Mountain, nebo dalšími možnostmi, kterých tu naleznete bezpočet.

6.9.2016 08:35

TOTW už krmíte 2,5 roku? Nedovedu si to ani představit, krmit čubu 2,5 roku pořád tím stejným. Změňte stravu, když ne maso, tak aspoň jiný druh granulí. Mám taky dlouhosrstku, ale srst má výstavní. Zatím nikdy kožní problémy neměla. Krmím, ale jinak. Zkuste konopnou pastu do jídla, pangamin, omega 3 kys., dermacare.

6.9.2016 08:40

Beastije, ony TOTW zrovna dvakrát super granule nejsou a je i možné, právě proto, že jimi krmíš tak dlouho, že jsi tím vypěstovala feňuli, napíšu obecně, nějakou přecitlivělost. Určitě bych změnila stravu (můj pyreneják měl jako štěně rovněž svědivé pupínky na podbřišku, stravu změnil sám (neb prostě odmítl další kozumaci granulí) a pupeny zmizely.

6.9.2016 09:28
beastije

XXX.XXX.207.242

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
TOTW už krmíte 2,5 roku? Nedovedu si to ani představit, krmit čubu 2,5 roku pořád tím stejným. Změňte stravu, když ne maso, tak aspoň jiný druh granulí. Mám taky dlouhosrstku, ale srst má výstavní. Zatím nikdy kožní problémy neměla. Krmím, ale jinak. Zkuste konopnou pastu do jídla, pangamin, omega 3 kys., dermacare.

Me to prislo rozumne, sedlo ji to, nema problemy s travenim, srst ma nadhernou a ty pupinky ani lekar nepripisoval strave. Ostatne ja si taky kupuji jednu a tu samou znacku sunky uz asi 5 let :)
Zkusim nejake doplnky, uvidime. Ackoliv pres zimu ty pupinky stejnak nikdy nema.

6.9.2016 09:55
janaa

XXX.XXX.153.189

To spíš vypadá na nějakou kontaktní alergii, když je jen v létě a na břiše.

6.9.2016 10:18
beastije

XXX.XXX.207.242

Uf, granule jsou raketova veda. Vyzkousim Annameat, cenove se tak moc nehybou od totw, maji je v mem oblibenem eshopu, maji mensi baleni. Znacka ideal.

PS ted jsem cetla na granule.cz jak casto menit, a pisou ze staci stridat "prichute", coz jsem po tech 3-4c mesicich presne delala. Ale budu tedy i jednou za cas menit znacky, je jich tu na foru fakt hodne, carnilove, now, black canyon, wolsblut,... Co me prekvapilo byly ty barking head, docela dobre hodnoceni a pritom to vypada jako vtip :).

6.9.2016 10:30

100% kvalitní jsou Wolfsblut a právě Barking H.
Jde o čistotu surovin a výroby.

Pupínky na břiše bývají z trávy. Z posečené. Mokré.

6.9.2016 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Pokud jsou to jen pupínky a jen pupínky v létě, bude to na něco, s čím se v létě setkává. Jak píšou ostatní, tráva(či určitý druh trávy) ta voda(sinice?) nemyslím si, že zapařenina(na břichu jsou stejně chlupy řídké) Hotspot - to je jiný level Bohužel, pokud je to kontaktní z něčeho venku, jen těžko tomu zabráníte, snad jedině to bříško než půjde ven něčím potřít, přepudrovat...prostě aby se to, něco" na něj dostalo co nejméně. Každopádně bych granule změnila.

6.9.2016 12:24

100% kvalitní jsou Wolfsblut a právě Barking H.
Jde o čistotu surovin a výroby.

Pupínky na břiše bývají z trávy. Z posečené. Mokré.

Meggí, jaký je váš názor na Akela? Občas, když zapomenu vyndat maso nebo nestíhám, líbily by se mi.

6.9.2016 12:40
brebera

XXX.XXX.31.114

Pupínky na břiše koncem léta, spíš fakt tráva nebo sametky.

Jinak mám extrémně dlouhosrsté plemeno, často ve vodě a na totw a žádný problém.

6.9.2016 13:21

Meggí, jaký je váš názor na Akela? Občas, když zapomenu vyndat maso nebo nestíhám, líbily by se mi.

Taková hromada masa - nenormální smajlík

http://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/1041/akela-original

http://www.wholeprey.com/

Eden je to samé.

http://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/0671/eden-dog-food

http://www.edenpetfoods.com/

Konečně někdo vyrobil žrádlo pro psa.
Hustý smajlík smajlík

20.9.2016 09:56
beastije

XXX.XXX.207.242

Tak jsem naprosto zoufalá. Minulý víkend dobrala antibiotika po třech týdnech, a včera koukám a zase boláky, v tříslech, zase se kouše a ještě má ještě zánět ucha.

Fakt netuším, co s ní...

20.9.2016 10:03
Andrýsek3

XXX.XXX.3.86

beastije napsal(a):
Tak jsem naprosto zoufalá. Minulý víkend dobrala antibiotika po třech týdnech, a včera koukám a zase boláky, v tříslech, zase se kouše a ještě má ještě zánět ucha.

Fakt netuším, co s ní...

A čím teď krmíte? Máme to samé a je to alergie..jsme na mase a funguje to.

20.9.2016 10:05

Tak jestli to je alergie, tak atb s tím nic moc nemají

proč nepřejdeš se stravou na syrové?

20.9.2016 10:07
beastije

XXX.XXX.207.242

Cca dva tydny jsme na Annamaet.
Potravinova alergie je velmi vzacna, prakticky neprukazna a clovek musi byt cca 12 tydnu extra striktni, zadne pamlsky a pes nesmi nic sezrat venku aby se prukazne dokazalo, ze se jednalo o tu potravinu.

Je to spis jako lidsky exem, reakce na vyskytujici se bakterie normalne vyskytujici se na kuzi. coz je uplne na nic.

20.9.2016 10:13

"Je to spis jako lidsky exem, reakce na vyskytujici se bakterie normalne vyskytujici se na kuzi."

beastije, ono to souvisí s imunitou a ta souvisí se stravou...můj pastevec měl jako štěně na tříslech a břiše něco jako kopřivku, furt se kousal, pomáhalo mazat aloe vera. Změnila jsem stravu na většinově syrové maso a tohle zmizelo...takže nějak tak jsem to myslela.

20.9.2016 10:14
Andrýsek3

XXX.XXX.3.86

beastije napsal(a):
Cca dva tydny jsme na Annamaet.
Potravinova alergie je velmi vzacna, prakticky neprukazna a clovek musi byt cca 12 tydnu extra striktni, zadne pamlsky a pes nesmi nic sezrat venku aby se prukazne dokazalo, ze se jednalo o tu potravinu.

Je to spis jako lidsky exem, reakce na vyskytujici se bakterie normalne vyskytujici se na kuzi. coz je uplne na nic.

Já nevím, nám stačilo vynechat kuřecí, hovězí a teď i krůtu a všechno zmizelo. Záněty uší měl od malinka a teď nic, má je krásně růžové, a boláky na bříšku taky ustupují po krmení jen kachnou, teď zvěřinou. Myslím, že je zbytečné do psa cpát Atb, raději bych nejprve zkusila změnit úplně stravu. To psovi nijak neublíží.

20.9.2016 10:22
beastije

XXX.XXX.207.242

No ted jsem stravu zmenila, takze pockam 12 tydnu a vyhodim pamlsky a upecu jatrove...

A zkusim to vymyt tim deznfekcnim samponem. Ja taky atb neberu, ale ji se to strasne rychle siri, takze to pak jinak nejde. Ze steru skoro vzdy vyjde stafylokok.

Je to paradoxni, ale prehnana imunitni reakce je vetsinou projev prehnane imunity, ne oslabene :) alespon to mi doktor tuhle rikal, kdyz jsem se ho ptala, co ji muzu dat.

20.9.2016 10:26

Annamaet jsou vyrobeny z mouček.
Moučka odkud, s jakým podílem nečistot a s jakou konzervací ?

Když granule, tak s masem a původem z nějaké země s přijatelnou kvalitou výroby - VB.

Ale stát se tohle mému psu, okamžitě s granulemi končím.

Nejjednodušší co se dá - zjistit návštěvníky v kožichu, na kůži, dát jedno maso + nic k tomu a až bude jasno, možná ty granule, pokud jsou nutné.
Wolfsblut. Mají jednodruhové jídlo - jedno maso + stejný tuk.

Annamaet s moučkou rozhodně ne.

20.9.2016 10:28

"Je to paradoxni, ale prehnana imunitni reakce je vetsinou projev prehnane imunity, ne oslabene :"
alergie je přehnaná reakce imunitního systému, nikoliv silná imunita...imunitní systém prostě nepracuje správně.

Stravu z tohoto hlediska jsi zas tak moc nezměnila, jenom jsi vyměnila jedny granule za druhé.

20.9.2016 10:34
beastije

XXX.XXX.207.242

No dobre, takze kdyz dam syrove maso, predpokladam ze puvodne mrazene, podle nejakych barf receptu, zadne palmsky a budu koupat dezinfekcnim samponem, tak to snad prejde...

20.9.2016 10:35
Andrýsek3

XXX.XXX.3.86

beastije napsal(a):
No dobre, takze kdyz dam syrove maso, predpokladam ze puvodne mrazene, podle nejakych barf receptu, zadne palmsky a budu koupat dezinfekcnim samponem, tak to snad prejde...

U nás to přešlo, ale ne jen tak nějaké maso. Hlavně ne kuře, hovězí, a jim podobné, bývají nejčastějším alergenem. Králík, kachna, zvěřina, ryby, konina.

20.9.2016 10:40

beastije napsal(a):

Stačí jedno maso. Žádná věda.
Budete mít aspoň tuhle jednu jistotu.

Ostatní je na vet.

20.9.2016 10:42
beastije

XXX.XXX.207.242

Andrýsek3 napsal(a):
U nás to přešlo, ale ne jen tak nějaké maso. Hlavně ne kuře, hovězí, a jim podobné, bývají nejčastějším alergenem. Králík, kachna, zvěřina, ryby, konina.

Dobra. Kde nakupujete? A co davate za pamlsky? Diky.

20.9.2016 10:45
Andrýsek3

XXX.XXX.3.86

beastije napsal(a):
Dobra. Kde nakupujete? A co davate za pamlsky? Diky.

Nakupujeme dopsimisky.eu mají levné a kvalitní maso. Beru hlavně mletiny, ale mají i kusovky atd, které stojí celkem dost u těchto neobvyklých mas. My jsme taky zatím na dietě, může kachnu a zvěřinu, dál uvidíme. Nemají moc výběr, záleží kde bydlíte, třeba k vám bude dovážet hodně jiných a lepších firem. Pamlsky kachní maso, sušené, mu už teda tak striktní nejsme, to co.mu sedí to dávám, jinak se dají péct ty sušenky z jednoho druhu masa a tak. Rajka poradí.

20.9.2016 11:55
beastije

XXX.XXX.207.242

Nasla jsem asi hodne hezky clanek, ktery mi pomaha ochopit tu regresi. Objednam se na veterinu, je treba ji vyholit cela trisla navic ktomu celemu brichu a vratit atb...

http://www.moloss.cz/pyodermie.htm.

20.9.2016 16:03
beastije

XXX.XXX.207.242

Tak v nasem dnesnim pripade to neni ani pyodermie ani nic infekcniho a pry to muze byt podrazdeni nebo kousnuti trudnikem. Mozna to moc resime...

20.9.2016 16:21
Lexaurin

XXX.XXX.180.11

beastije napsal(a):
Tak v nasem dnesnim pripade to neni ani pyodermie ani nic infekcniho a pry to muze byt podrazdeni nebo kousnuti trudnikem. Mozna to moc resime...

Jak se jmenuje ten stafylokok presne?

20.9.2016 16:32
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

beastije napsal(a):

Vyfoťte.

20.9.2016 17:05
tapina

XXX.XXX.11.254

Srdečně zdravím všechny pejsky s kožními problémy a jejich paníky, kteří trpí skoro stejně ;-)

Foto je celkem na nic. Vyrážka. Jedna vyrážka co vypadá stejně a mraky příčin.

Stěry, mikroskop a následně kultivace. Jó, dobrý, pokud to slouží pro zjištění citlivosti na atb. Jak interpretovat výsledek?

Co jsou součástí normální flóry. Ta flóra tvoří ekosystém, s různými konkurenčními i podpůrnými vztahy; když něco vybijeme, něco jiného se může líp množit atd. Umíme hledět o krok napřed?

Atb. Jaká. Na co. Co následně na to zbytek flóry? ATB na kožní problémy se aplikují na měsíce, jinak nemá cenu ani začít, protože se problém po vysazení velmi rychle navrací

Antiseptické šampóny. Jaká účinná látka? Na co? Jaké pomocné látky?

Kožní bariéra. Co ju ohrožuje? Je nějak narušená už z podstaty (atopie), nebo narušována parazity, nebo až následnými terapeutickými zásahy? Jaká je aktuálně kondice kožní bariéry a co pro to děláme?

20.9.2016 17:19
tapina

XXX.XXX.11.254

P.s. vykašlete se na granule.

20.9.2016 21:46

Andrýsek3 napsal(a):
Já nevím, nám stačilo vynechat kuřecí, hovězí a teď i krůtu a všechno zmizelo. Záněty uší měl od malinka a teď nic, má je krásně růžové, a boláky na bříšku taky ustupují po krmení jen kachnou, teď zvěřinou. Myslím, že je zbytečné do psa cpát Atb, raději bych nejprve zkusila změnit úplně stravu. To psovi nijak neublíží.

To jsou 100% projevy alergie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík