Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kiarak

7.9.2016 20:27
Kiarak

XXX.XXX.89.133

Dobrý den, mám dotaz ohledně přepravy štěněte - konkrétně ve vlaku. Jsou potřebná nějaká povolení? Očkování samozřejmostí. Co ještě je potřeba? A ještě mě napadlo, aby štěně neudělalo loužičku nebo hromádku. Jak to řešit? Jediné, co mě napadlo je plínka ;). Prosím nerejpejte, i když se vám to možná zdá jako blbost. Moc děkuji.

7.9.2016 20:31
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Kiarak napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz ohledně přepravy štěněte - konkrétně ve vlaku. Jsou potřebná nějaká povolení? Očkování samozřejmostí. Co ještě je potřeba? A ještě mě napadlo, aby štěně neudělalo loužičku nebo hromádku. Jak to řešit? Jediné, co mě napadlo je plínka ;). Prosím nerejpejte, i když se vám to možná zdá jako blbost. Moc děkuji.

Vezla jsem stene z Prahy do Brna vlakem pred ctyrmi roky. Mela jsem ho v prepravce, ale tak jodlovalo, ze jsem ho ve vlaku vyndala, dala na voditko, pod nej savou podlozku, co se dava pod mimina a stene vlak ukolebal, takze spalo celou cestu. Nevim, jestli je to dobre nebo spatne, ale nikdo nemel problem.

Kiarak

7.9.2016 20:37
Kiarak

XXX.XXX.89.133

Děkuji. Štěně by ve vlaku bylo taky bohužel pár hodin. Ještě řeším, jak je to s tím povolením. Neví někdo?

7.9.2016 20:38
balisek

XXX.XXX.131.211

Teoreticky má mít pes ve vlaku buď náhubek nebo být v uzavřené schránce s pevným dnem. V praxi to vždy závisí na benevolenci průvodčího. V případě štěněte bych však očekávala výrazně tolerantnější přístup. Nicméně bych vzala s sebou výše doporučovanou savou podložku a mokré i suché ubrousky na úklid případné nehody.

Žádné speciální povolení nepotřebujete, psi se mohou ve vlaku přepravovat bez omezení. Pejsek bez schránky musí mít svou jízdenku.

7.9.2016 20:38
Atheira

XXX.XXX.191.253

Kiarak napsal(a):

Já se psem jezdím vlakem hodně často. Pokud je pes větší a cestuje jen na vodítku, kupuje se mu samostatná jízdenka, měl by správně mít košík a být na vodítku, ale většina průvodčích to kontrolovat nebude a ani to vyžadovat nebudou. Pro jistotu u dospělého psa aspoň ten košík s sebou mít a kdyby měl být problém, i když víte, že nemáte kousavku, tak holt nasadit. Ale vážně, každou chvíli potkávám lidi s velkými psy ve vlacích a nikdy po nich nikdo košík nepožadoval.
Co se přepravy štěněte týče, tak já jsem vzorně kupovala jízdenku i jí, a to jsem jí převážela v tašce (ne uzavřená přepravka, ale klasická taška na malé psy), protože mi u pokladny bylo řečeno, že i takový pes potřebuje jízdenku. Všichni průvodčí mi do jednoho řekli, že je to nesmysl a jakmile má nějakou přepravku, není jí potřeba kupovat jízdenku. Teď už teda jezdíme volně, jen s vodítkem, takže zase platím už i za psa, ale jestli máte nějaké malé prďátko, co se vejde do tašky, máte to zadarmo.
Očkování a jiná opatření vám nikdo kontrolovat nebude. , povolení není potřeba. Se psem máte právo cestovat vlakem a nikdo vám na to nemůže říct ani slovo. Je to pes, ne godzilla. Pokud se bojíte, že vám nevydrží bez loužičky nebo hovínek, holt mít v tašce třeba ještě ručník, s sebou ještě jeden, aby se dalo vyměnit a na ten počůraný třeba igelitku, abyste pak nevymýšlela, co s ním... hovňajze kdyžtak normálně vysypat na záchod, ale se štěndem jsem jezdila od prvních dní, co ji mám doma a vydržela to bez problémů, a to byla vážně dost maličká.

Ale počítejte s tím, že si s váma najednou bude chtít každý povídat a všichni si budou chtít přisednout, i když bude kolem plno místa.

Kiarak

7.9.2016 20:48
Kiarak

XXX.XXX.89.133

Děkuji moc všem. To je vše, co jsem chtěla vědět...

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2016 21:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kiarak napsal(a):
Děkuji moc všem. To je vše, co jsem chtěla vědět...

Hlavně se nespoléhejte na to, že nemusí mít košík. Nejhorší je srážka s blbcem. Takže buď v uzavřené schráně a bez jízdenky, nebo s náhubkem a s jízdenkou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík