Alergie na pšenici, jaké granule?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.9.2016 10:23
petrisek

XXX.XXX.146.214

Dobrý den, jsem zde na diskuzním foru nováček, ale zjistila jsem, že moje fenka je alergická na pšenici, na veterině mi sice doporučili čím ji mám krmit, ale chci si udělat širší obrázek co je možné u nás dostat a co byste mi, kteří máte ten samý problém, doporučili. Jsem v těch všech produktech stracena! Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.9.2016 10:38

"GRAIN FREE" nebo jen se špaldou, ovsem apod.

Pšenice není ani nijak úžasná přísada, takže to máte vlastně výborné smajlík

9.9.2016 13:06

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"GRAIN FREE" nebo jen se špaldou, ovsem apod.

Pšenice není ani nijak úžasná přísada, takže to máte vlastně výborné smajlík

Pokud je alergická na pšenici tak špaldou rozhodně ne, ani bulgurem a triticale, pokud by to někdo do granulí cpal. To je pořád pšenice. Častá je i zkřížená reakce na ostatní lepkové obiloviny - žito, ječmen, oves, případně i na ty ostatní obiloviny - rýže, kukuřice, proso, takže spíš ty grainfree = bezobilné, aspoň pro začátek.

9.9.2016 13:14

Pokud je alergická na pšenici tak špaldou rozhodně ne, ani bulgurem a triticale, pokud by to někdo do granulí cpal. To je pořád pšenice. Častá je i zkřížená reakce na ostatní lepkové obiloviny - žito, ječmen, oves, případně i na ty ostatní obiloviny - rýže, kukuřice, proso, takže spíš ty grainfree = bezobilné, aspoň pro začátek.

A já zas četla, že ne každý, kdo je alergický na pšenici, nemůže špaldu.
Někdo může vše kromě rýže.
A testy na potravinové alergie jsou dost nespolehlivé.
A spousta psů není opravdu alergických přímo na ty potraviny, ale na bordel kolem.
Takže bude záležet na tom jak se na alergii přišlo, co se zkoušelo atd.
Ale to víte.
Jen říkám.

9.9.2016 13:36

A já zas četla, že ne každý, kdo je alergický na pšenici, nemůže špaldu.
Někdo může vše kromě rýže.
A testy na potravinové alergie jsou dost nespolehlivé.
A spousta psů není opravdu alergických přímo na ty potraviny, ale na bordel kolem.
Takže bude záležet na tom jak se na alergii přišlo, co se zkoušelo atd.
Ale to víte.
Jen říkám.

Špalda má nižší obsah lepku, takže lidem kteří jsou alergičtí na lepek někdy trochu špaldy nevadí. Taky špaldu pěstují spíš bio, takže ta menší zátěž chemií může v tomhle hrát roli. Ale krom toho lepku je to prostě pořád pšenice. V pšenici je okolo 60 bílkovin, které mohou vyvolat alergii, které kombinace vadí konkrétnímu jedinci ten test neřekne stejně nic. A testy jsou nespolehlivé.
Vždycky je ale lepší vynechat celou podezřelou skupinu a pak přidávat, než opačně. Případně komplet eliminační dietu, pokud vynechání alergenů podle testů nepřinese zlepšení.

Edit: 60 bílkovin, u kterých je známo, že alergii vyvolávají. Bílkovin je tam víc.

9.9.2016 13:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

petrisek napsal(a):
Dobrý den, jsem zde na diskuzním foru nováček, ale zjistila jsem, že moje fenka je alergická na pšenici, na veterině mi sice doporučili čím ji mám krmit, ale chci si udělat širší obrázek co je možné u nás dostat a co byste mi, kteří máte ten samý problém, doporučili. Jsem v těch všech produktech stracena! Díky.

Granule?
Proč?

9.9.2016 14:38
inusanka

XXX.XXX.98.58

Takové, které mají rýži nebo brambory. Vyvarujte se všem obilninám, neboli i kukuřici. Maso s rýží by byla též dobrá volba.

9.9.2016 15:00
yl246

XXX.XXX.50.14

A co zkusit BARF?

9.9.2016 16:36

Však, chingis, ano
No a ta čistota hraje velikou roli, ono se na to časem přijde. Teda přišlo, ale jak vidíme, přemýšlení bolí, granule jsou jednodušší zkrátka. Že je tam to nejhorší z podlahy mlýna nikoho nebere. Že se bramborové granule dělají na lince, kde před chvílí jela pšenice spolu s road kill, také ne.
Tak jestli mám alergického psa, neberu granule, až na pár vyjímečných značek, vůbec.
No atp.

Jo a..rýže je obilnina.).

9.9.2016 16:58

Však, chingis, ano
No a ta čistota hraje velikou roli, ono se na to časem přijde. Teda přišlo, ale jak vidíme, přemýšlení bolí, granule jsou jednodušší zkrátka. Že je tam to nejhorší z podlahy mlýna nikoho nebere. Že se bramborové granule dělají na lince, kde před chvílí jela pšenice spolu s road kill, také ne.
Tak jestli mám alergického psa, neberu granule, až na pár vyjímečných značek, vůbec.
No atp.

Jo a..rýže je obilnina.).

Copak? rýže je obilnina? Vždyť to píšou i na Nativia granulích, že grainfree - rice only.

9.9.2016 17:09

Copak? rýže je obilnina? Vždyť to píšou i na Nativia granulích, že grainfree - rice only.

To vážně ?! Takže mě obelhali ? Kde je můj deníček
Díky smajlík

9.9.2016 17:14

Mněli jsme stejný problém, najděte na netu info na granule nutram krmíme a spokojenost největší.

9.9.2016 17:18
tapina

XXX.XXX.186.10

Dodneška nezapomenu titulek článku v jednom "alternativním" časopise - Rice is grain. No ale mně se to pak pomíchalo s tím, z čeho všeho jde vařit pivo, takže radši mlčím smajlík

Rejže je dneska pořádně v rejži.

9.9.2016 17:34

Nebo Wolfsblut.

9.9.2016 17:37

tapina napsal(a):
Dodneška nezapomenu titulek článku v jednom "alternativním" časopise - Rice is grain. No ale mně se to pak pomíchalo s tím, z čeho všeho jde vařit pivo, takže radši mlčím smajlík

Rejže je dneska pořádně v rejži.

Z rýže je lepší jeden japonský nápoj.

9.9.2016 17:40

Nutram není žádný zázrak.
Wolfsblut by šel.

9.9.2016 17:40

Nutram není žádný zázrak.
Wolfsblut by šel.

Díky za schválení

9.9.2016 17:43
tapina

XXX.XXX.186.10

Lao lao. No když mně se to plete s loa loa. A vůbec - není to Thajsko?

Bez pšenice je toho mraky. A s jinými nesmysly vlastně taky.

Jsem pro wolfsblut, no mají ale jednu pšeničnou recepturu, tak otázka jedná linka zůstává. Co fish4dogs?

9.9.2016 17:43

V Mexiku se z ní vaří pivo.

9.9.2016 17:44

Kašlat na granule. Rýže v její nelepší formě = s hovězím na hříbkách.

9.9.2016 17:47

tapina napsal(a):
Lao lao. No když mně se to plete s loa loa. A vůbec - není to Thajsko?

Bez pšenice je toho mraky. A s jinými nesmysly vlastně taky.

Jsem pro wolfsblut, no mají ale jednu pšeničnou recepturu, tak otázka jedná linka zůstává. Co fish4dogs?

Saké ;-)

Fish4dogs v klidu. Co Fish4cats ?

9.9.2016 17:50

V Mexiku se z ní vaří pivo.

A chutná aspoň jako Stella nebo tak ?

9.9.2016 17:57

A chutná aspoň jako Stella nebo tak ?

Je to smíchanina ječmene a rýže. Chutná celkem fajn. Myslím že i Corona má slad z rýže a ječmene, ta se dá koupit i v čechách. (po té co pivovar koupili amíci, tak jí cpou všude).

9.9.2016 18:00

Je to smíchanina ječmene a rýže. Chutná celkem fajn. Myslím že i Corona má slad z rýže a ječmene, ta se dá koupit i v čechách. (po té co pivovar koupili amíci, tak jí cpou všude).

Mně pivo nechutná a smrdí, proto se ptám, jestli je to hnusné jako ostatní.

9.9.2016 18:11

Mně pivo nechutná a smrdí, proto se ptám, jestli je to hnusné jako ostatní.

Jo ták, tak to potom jo, chutná to celkem stejně. Mě pivo taky nikdy nechutnalo, propila jsem se k němu až ten poslední rok, než jsem zjistila že jsem silně alergická na lepek. (klasický peer pressure)

9.9.2016 18:19

Saké ;-)

Fish4dogs v klidu. Co Fish4cats ?

Ale vážně, F4D jsou made in GB, trochu lepší výroba než jinde.
a Wolfsblut u alergiků funguje, ne ? Tak to také nebudou ti zlí smajlík

12.9.2016 10:43
migael

XXX.XXX.164.152

Měl jsem stejný problém, našel jsem perfektní granule, které vyhovují mému psu.

Zkuste Doxneo

http://www.doxneo.cz/en/

Nechávají si je vyrábět ve VB a co jsem doporučil mé známé (její pes nemá žádné potíže :)
už jiné nepoužívá.

12.9.2016 12:16
inusanka

XXX.XXX.98.58

Rýže neobsahuje lepek, který je tím alergenem.
Křížová kontaminace z linky opravdu u lepku alergickou reakci nevyvolá, to už zavání histerií.
Jen tak by mne zajímalo, co asi tak megííí jí sama/sám, eventuálně co dává své rodině, popřípadě dětem.

12.9.2016 13:31
tapina

XXX.XXX.128.126

inusanka napsal(a):
Rýže neobsahuje lepek, který je tím alergenem.
Křížová kontaminace z linky opravdu u lepku alergickou reakci nevyvolá, to už zavání histerií.
Jen tak by mne zajímalo, co asi tak megííí jí sama/sám, eventuálně co dává své rodině, popřípadě dětem.

Rýže sice neobsahuje lepek, ale může obsahovat jiné kontaminanty, může být reakce na rýži jako takovou nebo na tyto látky.

Kontaminace není hysterie, je to důvod, proč se na potraviny pro lidi píše "může obsahovat stopy..." "vyrábí se v závodě, který zpracovává..."

Co kdo jí dám nebo dává blízkým - za mě - asi to bude podle svědomí - nejlepší co můžu. Když budu vědět, že je někdo alergiky, nebo je podezření, nebo je nemocný - bude to v rámci toho nejlepšího, ale přísnější.

12.9.2016 13:36
kondule

XXX.XXX.164.152

Musím podpořit příspěvek od Miguela, dávám svým dvěma psům taky granule DOXNEO a jsme všichni spokojeni. Dřív jsem jim kupovala vždycky ty co byli v akci, sice nikdy nenastal žádný problém, ale jednou při návštěvě mé kamarádky se mý psi připletli k misce její fenky a nikdy jsem je neviděla jíst granule s takovou chutí. Od té doby jim je kupuji, zlepšila se jim srst i stolice, takže s klidný srdcem je můžu doporučit.

13.9.2016 01:39

1) Alergie na lepek - projevuje se jako jiné alergie, třeba na seno
2) Celiaklie - není alergie, ale porucha metabolismu - vrozená (prostě nemůžete žádný lepek - ani secalin, ani hordein atd.) a získaná (jen intolerance obvykle novodobé pšenice)
3) Nejde jen o lepek.

Pokud se pes krmený pšenicí, rýží,... bude drbat, mít vyrážku a trávicí potíže, neřešíme jestli má ten nebo ten problém, ale přestaneme potravinu způsobující neplechu podávat.
Protože nejsme hysteričtí, ale proto, že chceme, aby se pes měl dobře.

Rýže je opravdu taková popelnice. Nabírá nepěkné věci z půdy. Nehezky se skladuje. Ale to nejen rýže. Ryby z Baltu. Když to vím, neberu. Krmiva se vůbec nehezky skladují. A co pak vzniká.
Jsem pro krmení masem. Ale zadavatelé dotazů "jaké granule" asi ne.

Rýže neobsahuje lepek, to máte pravdu. Zato obsahuje jiných 8–12 % bílkovin.

Tak.
Je v hovězím mase lepek ?

Čím se krmím a čím dítě.
Nemáme alergie a beru jen potravinářskou kvalitu, gumové medvídky jsem vyřadila, i když argument "to dítě není rozmazlené, jen jí hyperaktivní bonbony"..
to se týká dítěte, tam se snažím.
Ale Mily a Kávěnek se JÁ kvůli palmovému tuku nevzdám. Nikdy. Ale to je moje kaše. Škodit vědomě jinému..
Prostě se snažím krmit to nejméně hrozné.

Asi jako každý, kdo má rád tvory, které k sobě připoutal a tak je i za ně zodpovědný.

13.9.2016 07:35

migael napsal(a):
Měl jsem stejný problém, našel jsem perfektní granule, které vyhovují mému psu.

Zkuste Doxneo

http://www.doxneo.cz/en/

Nechávají si je vyrábět ve VB a co jsem doporučil mé známé (její pes nemá žádné potíže :)
už jiné nepoužívá.

Ve VB si nechávají dělat Marpy, Doxneo v Dánsku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík