Pes se cíleně vyhřívá..

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.9.2016 19:37
nexxi

XXX.XXX.228.56

Je to normální? když byla čubina malá, bydlela chvilku v kotci, ale pak přišli jiní psi a ona se stala domácí postelovou, protože doma nic neničila.. už v domě vyhledávala když se topilo místo, co bylo co nejblíže krbovým kamnům, spávala u nich, raděj jsem sundávala obojek, v létě se chodila vyhřívat na zahradu.. a takhle to s ní pokračuje pořád, ale tento víkend se to snažila dotáhnout do extrému.. venku 28 a to pravděpodobně ve stínu. seděla jsem venku, psici jsem si uvázala na dlouhé vodítko, kousek byl sluníčko a zbytek krásnej stín, v kterém jsem byla zalezlá i já.. čuba vybere sluníčko.. stojíme v hicu venku, stojím pod stromem ve stínu, čuba si popojde, rozvalí se na sluníčko.. jdem venčit po chodníku, půlka rozpálená, na půlce stín od baráku, čuba jde přesně po sluníčku s tím, že ve stínu si mám jako jít já.. jako asi jí to nevadí to horko, ale já bych byla nejraděj, kdyby byla zalezlá ve stínu, ale to ona ne.. pít samo dostává, ale i tak.. je to normální? nebo má nízkej tlak jak já? přikládám i fotky.. btw na té první fotce je vidět, jak malinko stačí, aby si popošla a byla ve stínu, vodítko prověšené..

AZ3

12.9.2016 19:47
AZ3

XXX.XXX.19.1

Nám fena taky vždy lezla na sluníčko a vyhřívala se jak hadice(: Byla schopná v neskutečných vedrech ležet venku a občas zalézala dovnitř na chladnou podlahu kde se pár minut ochladila a hned šup, zase do pařáku. Co máme teď novou fenku, tak ta je roční a ve vedrech je schopná šíleně lítat. Takže tam to musím korigovat a občas jí odvolat do stínu aby se trubka neuhnala.
Ale pokud jen leží a vyhřívá se, nebála bych se toho(: Pokud tam neleží třeba bez přestávky celý den.

12.9.2016 20:04
Granulka

XXX.XXX.135.134

Taky mi takhle vipeťák leží na balkoně a vyhřívá se. Dopoledne tam skoro ani nepáchne, když neslyší psa, ale odpo, jak začne svítit sluníčko i sem, tak je tam pořád. Zaháním ho dovnitř.

12.9.2016 20:38
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Slunce se jim líbí. Asi je hřeje. Prostě se sluní. Je to komfortní chování.

12.9.2016 20:56
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

To je normální, mě se takhle vyhřívaj haskouni. Čuba vydržela na prudkym slunci dvě hodiny, pak se zvedla a funěla, jak sentinel. Došla se napít a zas na slunce. A můj první haskoun doma lehal zásadně k topení, na chatě před krb a venku těsně k ohni :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.9.2016 16:06

Všeho moc škodí, aneb když je něčeho moc, tak je toho příliš.
Když jde po sluníčku, nechala bych ji. Ale vyvalovat bych psa nechala jen chvíli, pak bych ho zahnala do stínu.
Psi nemají jakousi záklopku ( taky mi to bylo divné, myslela jsem, že mají instinkt, který je nenechá přehřát ) a klidně se na sluníčku upečou ke kolapsu. O tom, že se uženou ve vedru např. za zvěří, ani nemluvím.

13.9.2016 16:12
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

V životě jsem nezažila psa, kterej by se upekl na sluníčku, pokud má možnost jít do stínu. Něco jiného je přehřátí z pohybu, tam už jsem toho viděla dost...

13.9.2016 16:18
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Naše bábrdlína se taky cíleně opíkala. Ten první rok, co jsme ji vzali z útulku to bylo fakt extrémní - lehla si za poledního tropika na rozehřátý valounky a tam slastně ležela, pak se přetočila, bála jsem se, ale bylo na ní vidět, že to jednak potřebuje - prohřát starý kosti, který musely přetrpět zimu v kotci a druhak, že si to řídí. TO další léto už to nebylo tak extrémní, jako po příchodu k nám, ale sluníčko a teplo měla ráda pořád. Tak má taky hrob pod těma valounkama.

13.9.2016 20:13

Huskyjanina napsal(a):
V životě jsem nezažila psa, kterej by se upekl na sluníčku, pokud má možnost jít do stínu. Něco jiného je přehřátí z pohybu, tam už jsem toho viděla dost...

Zažila jsem při návštěvě veteriny : Přinesli tam černého pudlíka, hověl si s paničkou na zahradě na sluníčku, měl x možností odejít - posunout se do stínu, do domu...Pak vstal a zkolaboval.

14.9.2016 22:05

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Všeho moc škodí, aneb když je něčeho moc, tak je toho příliš.
Když jde po sluníčku, nechala bych ji. Ale vyvalovat bych psa nechala jen chvíli, pak bych ho zahnala do stínu.
Psi nemají jakousi záklopku ( taky mi to bylo divné, myslela jsem, že mají instinkt, který je nenechá přehřát ) a klidně se na sluníčku upečou ke kolapsu. O tom, že se uženou ve vedru např. za zvěří, ani nemluvím.

No tak "nemít záklopku" bude asi nějaký problém. Moje plemeno pochází z rovníkové Afriky, ale kdykoliv sebou někde plácneme v horku, tak jedině na hraně stínu. Jinak by ztropil odbojářsky ufňukanou scénu, že na place bez úniku si ani nesedne, natož aby si lehnul.

14.9.2016 22:25
Iliena

XXX.XXX.37.7

nexxi napsal(a):
Je to normální? když byla čubina malá, bydlela chvilku v kotci, ale pak přišli jiní psi a ona se stala domácí postelovou, protože doma nic neničila.. už v domě vyhledávala když se topilo místo, co bylo co nejblíže krbovým kamnům, spávala u nich, raděj jsem sundávala obojek, v létě se chodila vyhřívat na zahradu.. a takhle to s ní pokračuje pořád, ale tento víkend se to snažila dotáhnout do extrému.. venku 28 a to pravděpodobně ve stínu. seděla jsem venku, psici jsem si uvázala na dlouhé vodítko, kousek byl sluníčko a zbytek krásnej stín, v kterém jsem byla zalezlá i já.. čuba vybere sluníčko.. stojíme v hicu venku, stojím pod stromem ve stínu, čuba si popojde, rozvalí se na sluníčko.. jdem venčit po chodníku, půlka rozpálená, na půlce stín od baráku, čuba jde přesně po sluníčku s tím, že ve stínu si mám jako jít já.. jako asi jí to nevadí to horko, ale já bych byla nejraděj, kdyby byla zalezlá ve stínu, ale to ona ne.. pít samo dostává, ale i tak.. je to normální? nebo má nízkej tlak jak já? přikládám i fotky.. btw na té první fotce je vidět, jak malinko stačí, aby si popošla a byla ve stínu, vodítko prověšené..

Vaše feňule je atopik jestli se nepletu? Tak mě čistě teoreticky napadlo, jestli jí to prostě nedělá dobře. Vitamín D se hlavně tvoří v kůži působením slunečního záření a ten je krom kostí důležitý i pro imunitu a pro kůži. Sama mívám přes zimu atopický exém a nic mi na to nezabralo, ale jakmile na jaře konečně vyleze slunce, je pryč Třeba je to blbost, ale tak mě to napadlo, že se "samoléčí".

14.9.2016 23:35
nexxi

XXX.XXX.228.56

Iliena napsal(a):
Vaše feňule je atopik jestli se nepletu? Tak mě čistě teoreticky napadlo, jestli jí to prostě nedělá dobře. Vitamín D se hlavně tvoří v kůži působením slunečního záření a ten je krom kostí důležitý i pro imunitu a pro kůži. Sama mívám přes zimu atopický exém a nic mi na to nezabralo, ale jakmile na jaře konečně vyleze slunce, je pryč Třeba je to blbost, ale tak mě to napadlo, že se "samoléčí".

Ano pamatujete si to dobre. Byt to muze, to me nenapadlo. Je fakt, ze se nikdy neupekla tak, aby ji bylo zle. Ale kdyz ju obcas vidim jak se pece tak ji vyhrozuju, ze ju pomazu marinadou at se nepece bez koreni

15.9.2016 08:49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No tak "nemít záklopku" bude asi nějaký problém. Moje plemeno pochází z rovníkové Afriky, ale kdykoliv sebou někde plácneme v horku, tak jedině na hraně stínu. Jinak by ztropil odbojářsky ufňukanou scénu, že na place bez úniku si ani nesedne, natož aby si lehnul.

Můj zmatený příspěvek měl říct, aby se majitelé psů nespoléhali na to, že pes včas ze sluníčka odejde, není přece "blbej" jako lidi, aby se přehřál.
Ne každý pes to zvládne a pro něterého to pak může zle dopadnout.

Neregistrovaný uživatel

16.9.2016 09:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

No jéje...
Náš Douglass a pak i Bernie se rádi chodili vyhřívat ke krbu a nebo do kotelny ke kotly - vždy zadkem zaparkovali k místu, dke to topilo a tam spokojeně chrápali
Na sluníčku jak kdy, spíše z jara, přes léto slunce nevyhledávali...

Přidejte reakci

Přidat smajlík