mám na Vás malou prosbičku a budu ráda za jakékoliv rady a názory.
Mám doma dvě štěňata, jsou to kříženci stafíka - dva kluci. Teď jim budou 3 měsíce a už jsou poměrně dost velcí. Vše bylo v pořádku a vlastně i je až na 2 bitky, které mezi nimi proběhly. S mým bratrem je vždy, když přijedu z práce vezmeme aspoň na 1-2 hod. projít (jinak jsou v baráku nebo na zahradě). Jednou jsme se však neprocházeli, s bráchou jsme si sedli do trávy a chvilinku si něco povídali. Začli si hrát (což je dělají normálně, žužlaj si ušiska, skáčou po sobě ale žádná agrese) najednou ale ve vteřině bitka jako blázen. Odtrhli jsme je od sebe a za chvíli byl klid a olizovali se..Dnes ráno se stalo to samé, až na to že jednomu tekla ze škrábance krev...Nejde mi to do hlavy, protože jinak jsou spolu v pohodě..žerou odděleně, ale když jeden přijde k misce toho druhého, tak mu to vůbec nevadí, hrají i spolu..skáčou po sobě, spí vedle sebe olizují se...Ale už dvakrát hra skončila bojem...Prostě nevím, jestli se fakt nesnášejí a nebo si jen hlídají svá postavení? nechci aby si ublížili..jinak fakt spolu spěj když je třeba oddělíme než jdou spát (jakože brácha hladí svého psa a já ké toho svého) tak se seberou a jdou k sobě, aby se aspoň trochu při usínání dotýkali..
Prosím poraďte Nechci aby došlo k n ějakému neštěstí..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemám stafíky, ale také jsem měla dvě stejně stará štěňata, u mě možná jednodušší v tom, že mám kluka a holku, feňule je ostřejší, takže dokud to jejich "kočkování" vypadalo jako hra, tak jsem je nechala, pokud to začalo vypadat jako regulérní rvačka, tak jsem to okamžitě utla...
Ale opravdu těžko říct, mám úplně jiné "plemeno" a ani když na sebe někdy vletěj a vypadá to jako krvelačný boj (než je tedy okřiknu, aby šli od sebe), tak si nezkřivý jediný chlup...
nikdy si vzájemně neublížili, nikdy se nestalo, že by třeba jeden ze psů kníknul, že mu ten druhý způsobil bolest, spíš je to hodně hluku a náznaků skutečných kousnutí...

Luciasurmay96
napsal(a):
Moc děkuji za odpověď..přesně, jak říkáte, když vidím, že je to hra nechám je, ale když začnou být ostřejší zarazím to..ale nevím proč to dělaj a bojím se, že se třeba fakt nesnáší..ale pak mi nejde do hlavy, že by spolu spali olizovali se, hráli si a i žrali snad se to zklidní...
Na "rvačku" stačí moment...příklad, jsme venku s psím kamarádem, pesani spolu pobíhaj, hrajou si a najednou jsou v sobě, takže oddělíte, uklidníte a za chvili jsou schopni si spolu zase hezky hrát hrát...
Otázkou je, jak to vaši kluci budou myslet vážně třeba v pubertě...stejně staré psy, stejného pohlaví jsme nikdy neměla...

Vy máte dva křížence AST, navíc c psy a divíte se tomu, že se rvou? Rvát se budou vždy, cca od půl roku na život a na smrt.
Micka<3

XXX.XXX.216.7
Podle mě jsou to prostě začínající projevy dominance. Až budou pejsci v pubertě asi se začnou rvát a bojovat o postavení ve smečce. Podle mě by mohla pomoct pozdější kastrace obou pejsků. My máme psa s podobnou povahou jako stafíci, kvůli nezajištěným fenám v okolí jsme pro jistotu nechali kastrovat a pejsek je teď mnohem víc závislí na mě a líp se s ním pracuje.
Luciasurmay96
napsal(a):
Nedívím se, ale naši známí je ma taky, jsou od stejných rodiču, uz jsou jim 2 roky, jsou to dva kluci a jsou spolu uplne v pohode, a i jejich otec s dalšímadvema stafíkama, které mají chovatelé doma..taky psí kluci.
Ale to přeci vůbec nic neznamená, obzvlášť u kříženců. Taky vím o bulech psech co spolu žijí a jsou na sobě závislí, ale to je vyjímka. Sama mám kříženku staforda a fenu bych si k ní rozhodně nepořídila a uz vůbec ne další bulinku.

Iliena
napsal(a):
Mimochodem to budou fakt chovatelé, když účelně množí křížence
Přesně tak

Luciasurmay96
napsal(a):
Lliena - omlouvám se, použila jsem špatný termín..jejich chovný staford "obskočil" fenku sousedů a potřebovali udat štěňata nebo by šli do utulku
Takže už podruhé? Mohli je nechat uspat.
Luciasurmay96
napsal(a):
Moc děkuji za komentář..taky o tom uvažujeme, už jsme měli i kameru doma a občas má na starosti náš soused na ně mrknout, když jsme pryč..a když jsou sami neperou se, hrají si a spí spolu... budeme o tom uvažovat, moc díky :).
Jo teď, když jsou jim 3 měsíce. Až budou starší a pustí se do sebe až doma nebudete, tak to kamera moc nezachrání...
Luciasurmay96
napsal(a):
Nechci se tu s nikým hádat, vím že to není uplne dobře reseni..chteli jsme jim zkratka pomoci.. mame obrovskou zahradu i barák, kdyby jinak nešlo není problém je v naší nepřítomnosti rozdělit a každý bude mít pro sebe hodně místa.
To je dobře, nikdo se tu nehádá, jde o to, že časem by to opravdu mohl být boj na život a na smrt a takový návrat domů byste si určitě nepřála. Hlavně choďte na procházky taky každý zvlášť mezi ostatní psy, ne jenom s bráchou (lidským i psím).
Ano moc děkuji :) to právě chodíme.. minimálně půl dne stráví s námi na procházkách, bydlíme na vesnici, takže hafani jsou často v kontaktu s jinými psy a zatím úplně v pohodě..chodíme s nimi i na koupaliště pro psy, kde je pejsků spousty a v pořádku..to bych si nepřála no, proto se ptám na nějaké rady..bohužel to asi dopadne tak, že je budem muset rozdělit :(.
Luciasurmay96
napsal(a):
Nechci se tu s nikým hádat, vím že to není uplne dobře reseni..chteli jsme jim zkratka pomoci.. mame obrovskou zahradu i barák, kdyby jinak nešlo není problém je v naší nepřítomnosti rozdělit a každý bude mít pro sebe hodně místa.
Já bych je tedy pro jistotu začala zvykat už teď na to, že v době Vaší nepřítomnosti budou oddělení. Nenechala bych dva křížence tohoto plemen a stejného pohlaví v době mé nepřítomnosti spolu.
Mám také křížence staforda a kamarádka má křížence (běrňák s bíglem) - oba kluci. Znají se odmala, vídají se několikrát do týdne, mají se rádi, hrají si, můžou žrát z jedné hromádky, nežárlí když jedna druhého hladíme, hrají si s jednou hračkou ale samotné bych je spolu nikdy nenechala. Ono stačí fakt hrozně málo.
Dvakrát už se nám servali - jednou ani nevíme proč, a nebylo to tak hrozné. Ale podruhé - běhali spolu dvě hodiny u rybníka, hráli si - pohoda. Ale jen do té doby, než jeden z nich chytil myš - v tu ránu byli v sobě. A pokud bychom u toho nebyli, tak by to skončilo asi hodně špatně. Jen co jsme se roztrhli, tak kňučeli, vrtěli ocasem a chtěli si zase hrát. Jenže když se vám něco podobného stane až tam nebude, může to skončit opravdu špatně. A můžou se fakt začít rvát kvůli úplné blbosti.
U bull ras prostě chybí nějaká ta psychická brzda, která brání napadení, byť kámoše. Nevím, jestli bull prostě dobrovolně ustoupí do pozice podřízeného? Tipla bych, že ne, že se bude prát, dokud ho někdo neodtrhne, či jeden ze psů nepadne. Můžou za to samozřejmě jejich, šlechtitelé". Majitelé s tím bohužel musí počítat, my ostatní si prostě takového psa nepořídíme. Mí dva velcí psi si mohli hrát s hračkama spolu, přetahovat se o hračky spolu, hlodat si kosti spolu a jejich jediná šarvátka skončila tím, že berňucha samíka přišlápnul a bylo vyřešeno.
marcelaamax
napsal(a):
Já bych je tedy pro jistotu začala zvykat už teď na to, že v době Vaší nepřítomnosti budou oddělení. Nenechala bych dva křížence tohoto plemen a stejného pohlaví v době mé nepřítomnosti spolu.
Mám také křížence staforda a kamarádka má křížence (běrňák s bíglem) - oba kluci. Znají se odmala, vídají se několikrát do týdne, mají se rádi, hrají si, můžou žrát z jedné hromádky, nežárlí když jedna druhého hladíme, hrají si s jednou hračkou ale samotné bych je spolu nikdy nenechala. Ono stačí fakt hrozně málo.
Dvakrát už se nám servali - jednou ani nevíme proč, a nebylo to tak hrozné. Ale podruhé - běhali spolu dvě hodiny u rybníka, hráli si - pohoda. Ale jen do té doby, než jeden z nich chytil myš - v tu ránu byli v sobě. A pokud bychom u toho nebyli, tak by to skončilo asi hodně špatně. Jen co jsme se roztrhli, tak kňučeli, vrtěli ocasem a chtěli si zase hrát. Jenže když se vám něco podobného stane až tam nebude, může to skončit opravdu špatně. A můžou se fakt začít rvát kvůli úplné blbosti.
Ti naši miláčci Tara se teda s tou svojí kámoškou naštěstí ještě nikdy nepoprala. Vídají se tak 4x do týdne, ale zase musím být ve střehu jinak. Psí kámoška je trochu bojácnější, takže Tara se pasovala do role její obranářky. Příklad: letěl k nám pes, střední kříženec, evidentně si chtěl hrát, Astička začala se staženým ocasem couvat, tak ta moje obranářka skočila před ní a psa pěkně vyřvala, takže vzal zpátečku . Nic mu neudělala, ale od té doby jsem víc na pozoru.
Luciasurmay96
napsal(a):
mám na Vás malou prosbičku a budu ráda za jakékoliv rady a názory.
Mám doma dvě štěňata, jsou to kříženci stafíka - dva kluci. Teď jim budou 3 měsíce a už jsou poměrně dost velcí. Vše bylo v pořádku a vlastně i je až na 2 bitky, které mezi nimi proběhly. S mým bratrem je vždy, když přijedu z práce vezmeme aspoň na 1-2 hod. projít (jinak jsou v baráku nebo na zahradě). Jednou jsme se však neprocházeli, s bráchou jsme si sedli do trávy a chvilinku si něco povídali. Začli si hrát (což je dělají normálně, žužlaj si ušiska, skáčou po sobě ale žádná agrese) najednou ale ve vteřině bitka jako blázen. Odtrhli jsme je od sebe a za chvíli byl klid a olizovali se..Dnes ráno se stalo to samé, až na to že jednomu tekla ze škrábance krev...Nejde mi to do hlavy, protože jinak jsou spolu v pohodě..žerou odděleně, ale když jeden přijde k misce toho druhého, tak mu to vůbec nevadí, hrají i spolu..skáčou po sobě, spí vedle sebe olizují se...Ale už dvakrát hra skončila bojem...Prostě nevím, jestli se fakt nesnášejí a nebo si jen hlídají svá postavení? nechci aby si ublížili..jinak fakt spolu spěj když je třeba oddělíme než jdou spát (jakože brácha hladí svého psa a já ké toho svého) tak se seberou a jdou k sobě, aby se aspoň trochu při usínání dotýkali..
Prosím poraďte Nechci aby došlo k n ějakému neštěstí..
Máme doma taky dva pejsky staforda a pitbulla. Je mezi nimi teda 2 roky rozdíl ale nenechávám je nikdy spolu osamotě vždy odděluji. Jeden je v kleci v jedné místnosti druhý je v jiné místnosti. Nebo třeba na zahradu do kotce jeden a jeden doma. Mají drsnější hru normálně se okusují a tahají za kůži ale když už to je moc ostré okřiknu a přestanou. Oni se rádi mají je to smečka ale pořebují si vyříkat kdo komu velí a vy musíte ukázat že ani jeden že velíte vy proto spolu nesmí být sami jinak by si to mohli chtít vyříkat a nikdo by jim to nezatrhnul. Myslím že pokud majitel psům trochu rozumí a nenechává je spolu samotné tak by k neštěstí dojít nemělo.
melodin
napsal(a):
Máme doma taky dva pejsky staforda a pitbulla. Je mezi nimi teda 2 roky rozdíl ale nenechávám je nikdy spolu osamotě vždy odděluji. Jeden je v kleci v jedné místnosti druhý je v jiné místnosti. Nebo třeba na zahradu do kotce jeden a jeden doma. Mají drsnější hru normálně se okusují a tahají za kůži ale když už to je moc ostré okřiknu a přestanou. Oni se rádi mají je to smečka ale pořebují si vyříkat kdo komu velí a vy musíte ukázat že ani jeden že velíte vy proto spolu nesmí být sami jinak by si to mohli chtít vyříkat a nikdo by jim to nezatrhnul. Myslím že pokud majitel psům trochu rozumí a nenechává je spolu samotné tak by k neštěstí dojít nemělo.
A kdyz si uvedomim, ze kdyby v rodine byl jen jeden pes, nikdo by nemusel byt v kleci...
melodin
napsal(a):
Já si myslím, že to u těchto plemen není ani tak o nějakém vyříkávání, stačí prostě fakt prkotina a je to hned. Pokud u toho budete, dá se to zachránit, ale pokud byste tam nebyla, bude to horší.
Ono to může být několik let v pohodě, a pak najednou stačí fakt málo a neštěstí je na světě.
Lexaurin
napsal(a):
A kdyz si uvedomim, ze kdyby v rodine byl jen jeden pes, nikdo by nemusel byt v kleci...
No jo a když si uvědomím jak nekteří lidé své psy vychovávají, krmí, venčí a nebo zanedbávají lékařskou péči tak můj pes v kleci se má jak král Navíc v té kleci jí i spí nebere ji jako trest ale jako úkryt navíc a tam nacpaný jak sardinka normálně se tam napije vyspí převalí protáhne. Já nějak nechápu v čem je ta klec pro psa špatná.

marcelaamax
napsal(a):
Já si myslím, že to u těchto plemen není ani tak o nějakém vyříkávání, stačí prostě fakt prkotina a je to hned. Pokud u toho budete, dá se to zachránit, ale pokud byste tam nebyla, bude to horší.
Ono to může být několik let v pohodě, a pak najednou stačí fakt málo a neštěstí je na světě.
Mě když se psi "servou", tak je to vždycky kvůli prkotině, největší snad byla, když se porvali v kuchyni o prázdnej pytel granulí, který byl připraven na vyhození a to spolu normálně v pohodě žerou, spí, mají společné hračky apod...
Někdy je to z mého pohledu bezdůvodně...vše v poho a najednou vidím to napětí, pokud ihned nezasáhnu, tak jsou okamžitě v sobě...
A pak přenesená agresivita třeba při hlídání, pesan se nedrží v uctivé vzdálenosti a fena se otočí, aby popoběhla na jiné místo a vrazí do něj...pes okamžitě dostane sprdunk ve stylu "co se tady pleteš, neštvi mě!"...ale tohle naštěstí proběhne tak 3-4x do roka a jak už jsem říkala, fyzicky si neublíží, ale je to i díky tomu, že pes je velmi submisivní a feně vždy ustoupí, kdyby si to nechtěl nechat líbit, tak by to bylo asi podstatně horší...
melodin
napsal(a):
No jo a když si uvědomím jak nekteří lidé své psy vychovávají, krmí, venčí a nebo zanedbávají lékařskou péči tak můj pes v kleci se má jak král Navíc v té kleci jí i spí nebere ji jako trest ale jako úkryt navíc a tam nacpaný jak sardinka normálně se tam napije vyspí převalí protáhne. Já nějak nechápu v čem je ta klec pro psa špatná.
Nevim, ale oojakziva nesnasim vezeni, ani deti jsem nemela v ohradkach, psy mam tri a predstava, ze bych nektereho musela zavirat do klece se mi prici a to se mi kdyz odrustala ta treti rvali, ze jsem myslela ze to nezvladneme, ale podarilo se to, naucila jsem je se tolerovat, asi tak, no...

Lexaurin
napsal(a):
Nevim, ale oojakziva nesnasim vezeni, ani deti jsem nemela v ohradkach, psy mam tri a predstava, ze bych nektereho musela zavirat do klece se mi prici a to se mi kdyz odrustala ta treti rvali, ze jsem myslela ze to nezvladneme, ale podarilo se to, naucila jsem je se tolerovat, asi tak, no...
Měli jsem štěněcí klec...zavírali jsme do ní boty, aby na ně štěňata nemohla...nevím jestli pes v klecí trpí nebo ne, ale je mi to trochu proti srsti, nikdy jsem nepotřebovala...
Lexaurin
napsal(a):
Jo jenže vy máte, pokud si správně pamatuji, nějaká společenská plemena. Tam se dá je naučit se tolerovat, a když se porvou tak je to jen nějaké takové to vyříkávání. Jenže u bullů je to prostě horší a také by to mohlo skončit smrtí toho silnějšího z nich.

marcelaamax
napsal(a):
Jo jenže vy máte, pokud si správně pamatuji, nějaká společenská plemena. Tam se dá je naučit se tolerovat, a když se porvou tak je to jen nějaké takové to vyříkávání. Jenže u bullů je to prostě horší a také by to mohlo skončit smrtí toho silnějšího z nich.
Jo to je pravda...nemám "bojový" plemeno, ale třeba ovčandu se setrem jsem taky nemohla nechat o samotě, museli být odděleni...takže si dovedu představit, že u bull psů to může být o moc horší...
Souhlasím s oddělováním. Já mco dobře vím, s kým bych mohla svého psa nechat samotného, s většinou, a asi bych se ani nebála pořídit dalšího samce, ale pro jistotu když už tak fenku. Ale s jedním psem se můj nesnese. Jeden vořech od kamaráda, který ho už jako 4mesicni pokousa, když mému byly dva měsíce. Ten pes je šílený rapl a Barney je klidný a dokáže se uklidnit i na povel, jinak by bylo v sobě, párkrát u nás byl. Tyhle dva bych nikdy nenechala spolu. Minule mě před ním bránil, až sem na něj byla pyšná, fakt budil hrůzu, hlídal si mě před tím hajzlikem, když jsem ležela na posteli, ten pes mě taky moc nemusí.
marcelaamax
napsal(a):
No tibetanda je hlidac ovcacky telem i dusi, je dominantni a pes taky- nepodridi se jeden druhemu nikdy, jen jsem je naucila neresit a nebojovat a radeji si jit po svem a ano, kdybych mela bull, mela bych jen jednoho.
Lexaurin
napsal(a):
No tibetanda je hlidac ovcacky telem i dusi, je dominantni a pes taky- nepodridi se jeden druhemu nikdy, jen jsem je naucila neresit a nebojovat a radeji si jit po svem a ano, kdybych mela bull, mela bych jen jednoho.
Jo já jen reagovala na to, že bulla to prostě nenaučíte.
napsal(a):
Měli jsem štěněcí klec...zavírali jsme do ní boty, aby na ně štěňata nemohla...nevím jestli pes v klecí trpí nebo ne, ale je mi to trochu proti srsti, nikdy jsem nepotřebovala...
Mam to stejne, mozna pozustatek z detstvi, kdy jsme chodili do zoo a ja videla otupela zvirata s hospitalizmem- stereotypnimi pohyby, misto divokych selem...

napsal(a):
Zavírali jsme do ní boty...
Já jsem u štěněte zavírala, ale jen všechny dveře z předsíně. On ale stejně vždycky zajel do látkové přepravky, kde má ve vchodu "závěs" z deky, takže si tam nafuní saunu, a po příchodu kolikrát nějakou dobu trvá, než je za hlasitého zívání ochoten opustit komfortní doupě. Při nočním návratu radši ani nevylézá, abych ho náhodou nechtěla vzít ven.
U mého plemene je to spíš jen o držkování, jakkoliv to vypadá vražedně (taková natur komunikace, nicméně jasná), ale u některých jiných bych si troufla mít dva kluky spolu pouze v případě, kdy by jeden z nich byl evidentně submisivní.

napsal(a):
Zavírali jsme do ní boty...
Já jsem u štěněte zavírala, ale jen všechny dveře z předsíně. On ale stejně vždycky zajel do látkové přepravky, kde má ve vchodu "závěs" z deky, takže si tam nafuní saunu, a po příchodu kolikrát nějakou dobu trvá, než je za hlasitého zívání ochoten opustit komfortní doupě. Při nočním návratu radši ani nevylézá, abych ho náhodou nechtěla vzít ven.
U mého plemene je to spíš jen o držkování, jakkoliv to vypadá vražedně (taková natur komunikace, nicméně jasná), ale u některých jiných bych si troufla mít dva kluky spolu pouze v případě, kdy by jeden z nich byl evidentně submisivní.
Feňule, když byla malá, tak si zamilovala, takovej malej stoleček v obýváku, taky přes něj měla přehozenou deku...taková domácí boudička...no dnes se jí pod ten stoleček vejde max hlava a i tak musí dávat pozor, aby když se zvedne, neodešla i s tím stolkem, takže dnes už jako boudu používá velkej jídelní stůl (pro šest osob§, tam se vejde pohodlně celá

napsal(a):
Feňule, když byla malá, tak si zamilovala, takovej malej stoleček v obýváku, taky přes něj měla přehozenou deku...taková domácí boudička...no dnes se jí pod ten stoleček vejde max hlava a i tak musí dávat pozor, aby když se zvedne, neodešla i s tím stolkem, takže dnes už jako boudu používá velkej jídelní stůl (pro šest osob§, tam se vejde pohodlně celá
Naprosto jí chápu, taky jsem jako malá přehazovala deku přes stůl v kuchyni a "bydlela" tam.

napsal(a):
Naprosto jí chápu, taky jsem jako malá přehazovala deku přes stůl v kuchyni a "bydlela" tam.
... i já...
napsal(a):

Lexaurin
napsal(a):
Něco takového?
No my máme takové ty čtvercové stolečky z Ikei...ale defakto něco dodobného

Andrýsek3
napsal(a):
Tak toto jsem ještě neviděla

Andrýsek3
napsal(a):
Akorát pak už byl velikej, tak jsme mu to zakazovali. Ale jako mrně tam lezl často.
Škoda mohla být další vééélmi zajímavá fotečka...