Tlapky - olizování meziprstí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2016 19:58
broulikj

XXX.XXX.209.251

Ahoj,
nez pujdu zase k veterinarum (zamerne pisu v mnoznem cisle, protoze jsem navstivil uz dva), tak to zkusim tady.
Od letosniho cervna resim problem meho nemeckeho ovcaka Bada. Je mu sedm let. Posledni roky krmen granulemi. Vystridal toho vice - Acanu obilnou i bezobilnou, Dog lovers gold, TOTW, Earthborn, Petkult...nyni je na Best Breeder Grain Free Salmon, Trout, Sweet Potato & Asparagus.
Tim problemem je olizovani meziprsti. Zasazen je samozrejme i polstarek. Olize si to behem chvile v podstate az do ziveho. Nasledne kulha. Pak se to pomalu zahoji, chvili je to dobry a za par dni znova.
Olizuje si v podstate postupne vsechny packy...nahodile z ruznych stran. Nas veterinar pusobi bezmocne, resp. uvedl dva mozne duvody - alergie, nuda. Alergii jsme chteli zkusit vyloucit krmenim - proto rybi granule s bataty. Zatim bez uspechu, ale krmime jimy dal.
Kdyz si pred 2 tydny rozlizal vsechny 4 packy najednou a nemohl skoro chodit, tak jsme navstivili jineho veta...ten Bada prohledl a v podstate bez vahani a jiste rekl, ze jde o kozni problem zpusobeny dlouhodobym deficitem vitaminu. Pry s tim ma zkusenosti. Bad dostal vitaminy viz obrazek, ktere denne dostava. Nyni je to 14 dni. Dnes opet rozlizane dve packy
Nema nekdo podobnou zkusenost a pripadne reseni? diky
Divne je, ze ani jeden vet neudelal nejake stery apod.

15.9.2016 21:51
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Fena mi to dělá také, ne sice tak často, ale dělá. Snažil jsem se odhalit příčínu, ale marně. Dělá to, když po nějaké pauze dýl běhá po tvrdém, ale není to pravidlem. pokaždé když si rozkouše polštářky místa poškození postříkám Pederiprou. Sázím spíše na prevenci, pokazdé když si psi začnou lízat nohy dostanou. Starý pes ten to dělal z nudy, ale vždy z horní plochy noh, vetšinou na záprstí. Vylízal si kůži do krve.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.9.2016 22:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Znala jsem RR, ten to dělala důvodu alergie. Zkuste alespoň měsíc krmit jeden druh masa(vnitřností a kostí) a jeden druh přílohy(pohanka, amarant, jáhly) a zeleniny (červená řepa). Po měsíci by měly být vidět výsledky. Z mas je vhodné králičí, jehněčí nebo jiné, které pes nikdy neochutnal.

18.9.2016 16:14
broulikj

XXX.XXX.209.251

Me se to jevi jako zanět meziprstí způsobený buď kvasinkami a nebo bakteriemi. Lízáním si to pak roznáší na všechny tlapky. takže jedem zase k vetovi a doufám, že udělá nejaký stěr/seškrab, aby to potvrdil a nebo vyvrátil.
Kdyby někdo věděl o kvalitním dermatologovi z pardubicka, tak bych byl rád.

30.9.2016 22:21
broulikj

XXX.XXX.209.251

Tak se zase hlásím. Veterinář udělal stěr a dnes mi přišel domů výsledek. Streptokok a kvasinky.
Zítra budu volat vetovi a domluvíme se na dalším postupu - zřejmě další sada antibiotik, která by měla být cílená ptz máme i citlivost na antibiotika.

2.10.2016 02:18
panda H

XXX.XXX.38.11

broulikj napsal(a):
Tak se zase hlásím. Veterinář udělal stěr a dnes mi přišel domů výsledek. Streptokok a kvasinky.
Zítra budu volat vetovi a domluvíme se na dalším postupu - zřejmě další sada antibiotik, která by měla být cílená ptz máme i citlivost na antibiotika.

Tak jsem taky myslela na kvasinky, plíseň, fenka mela něco podobného, měli jsme koupat v hypermanganu a pak mazat Clotrimazolem masti, ktera neobsahuje prednison, nebo stříkat - prodává se i v rozprašovači. A plisne se většinou objevují na podzim - vlhko a na to existuje vakcína, ktera by mela byt a fungovat asi na 1 rok. Držím pěsti ať se z toho rychle dostanete...

2.10.2016 02:24
broulikj

XXX.XXX.40.109

Tenhle typ streptokoka prý způsobuje i kožní problémy takže dostal antibiotika Noroclav přímo na tenhle druh. Tak doufám ze ho zničí a preventivně budu dál pokračovat v mazání a stříkání tlapek clotrimazolem.

25.10.2016 09:55
broulikj

XXX.XXX.192.76

Aby tato diskuze mela i nejaky zaver a pripadne nekomu pomohla v budoucnu - Badik ma nyni 14 dni dobrana antibiotika a je zcela bez potizi (tuk tuk tuk), tlapky se zahojily...vratila se mu jeho hravost a elan do zivota smajlík
Navic jsme presli zpatky na BARF a z toho je nadseny nejvic smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík