Ahoj, prosím předem, nikdo mě nesuďte a neútočte na mě za můj dotaz. Pro zatím se na toto téma jenom informuji. Zajímá mě zkušenost s antikoncepčním čipem pod kůži pro psa. Máme 3letého berňáka, který byl cvičený jako štěně, a nyní znovu chodí na výcvik základní poslušnosti. Psovi se věnujeme a snažíme se co nejčastěji trénovat. Od malička je ale šílený erotoman. V obci se se psi moc nesetkává, jelikož tu málokdo se psem chodí ven a pokud ano, psa z vodítka nepustí. Pokud se ale dostane do blízkosti fenky ať hárající, nehárající, vykastrované nebo štěněti, které se ještě neháralo, je jak utržený ze řetězu...všude všechno očuchává a fenky neustále otravuje, obskakuje a tahá. Jelikož už má přes 40 kg, mám co dělat abych ho z fenek dostala dolů. Poslušnost zvládá pokud není v blízkosti fenka, to jdu bokem
Co dospěl tak začal být i trochu suverén co se týče psů (kluků). Dokud na něj pes nezavrčí je klidný, jakmile se druhý pes ozve, tak ale okamžitě vrčení oplácí a už se schyluje ke rvačce. A teď otázka, myslíte si že by čip toto chování alespoň trochu zmírnil? Nechci psa hned kastrovat, protože i veterinář nám řekl že by pes ztratil jakoby "štávu" - dětství a osobnostně by zestárl, to bych nerada, protože jaký je miluje, je hravý, mazlivý, zvědavý a o toto bych ho nerada připravila, připouštět ho ale nechceme. Budu ráda pokud mi někdo poví jak tento čip funguje, zda by to bylo lepší řešení jak kastrace, popř.proč se nepouštět ani do tohoto. Moc děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

ttevi
napsal(a):
Ahoj, prosím předem, nikdo mě nesuďte a neútočte na mě za můj dotaz. Pro zatím se na toto téma jenom informuji. Zajímá mě zkušenost s antikoncepčním čipem pod kůži pro psa. Máme 3letého berňáka, který byl cvičený jako štěně, a nyní znovu chodí na výcvik základní poslušnosti. Psovi se věnujeme a snažíme se co nejčastěji trénovat. Od malička je ale šílený erotoman. V obci se se psi moc nesetkává, jelikož tu málokdo se psem chodí ven a pokud ano, psa z vodítka nepustí. Pokud se ale dostane do blízkosti fenky ať hárající, nehárající, vykastrované nebo štěněti, které se ještě neháralo, je jak utržený ze řetězu...všude všechno očuchává a fenky neustále otravuje, obskakuje a tahá. Jelikož už má přes 40 kg, mám co dělat abych ho z fenek dostala dolů. Poslušnost zvládá pokud není v blízkosti fenka, to jdu bokem
Co dospěl tak začal být i trochu suverén co se týče psů (kluků). Dokud na něj pes nezavrčí je klidný, jakmile se druhý pes ozve, tak ale okamžitě vrčení oplácí a už se schyluje ke rvačce. A teď otázka, myslíte si že by čip toto chování alespoň trochu zmírnil? Nechci psa hned kastrovat, protože i veterinář nám řekl že by pes ztratil jakoby "štávu" - dětství a osobnostně by zestárl, to bych nerada, protože jaký je miluje, je hravý, mazlivý, zvědavý a o toto bych ho nerada připravila, připouštět ho ale nechceme. Budu ráda pokud mi někdo poví jak tento čip funguje, zda by to bylo lepší řešení jak kastrace, popř.proč se nepouštět ani do tohoto. Moc děkuji
Můžete to zkusit. imho lepší než hned kastrace, protože když zjistíte, že to nepomohlo, prostě už mu nedáte další.
ale myslím si, že bez výchovy to nepůjde.
ttevi
napsal(a):
Určitě mu to nedávejte, je to svinstvo, které škodí zdraví - játra, ledviny. Jsou psi, kterým po tom totálně hrábne a chovají se jako úchylové do konce života. Znala jsem takového psa osobně.
Píšete, že má pejsek tři roky..do chovu s ním asi nepočítáte, tak proč Suprelorin-čip?
Za prvé je to šílené svinstvo (játra, ledviny) a za druhé to není levná záležitost. U tak velkého psa podle mě to bude držet maximálně rok a pak budete muset koupit další. Nemáte tedy jak po finanční stránce, tak i kvůli zdraví pesana lepší kastraci? Jestli dělá veterinář zástupce firmy Virb.c, tak se ani nedivím, že Vám řekl to co jste napsala. Nechci Vám nic vnucovat, já bych do toho za takových okolností nešla. Hezký večer!
No...pokud se vrhá i na kastrované fenky a nehárající štěňata, tak to nemusí být sexuální chování, prostě jen touží po kontaktu se psy a není moc vychovaný - častý jev u mladých psů. Že oplácí vrčení psím samcům...přišlo by mi spíš divné, kdyby to ve třech letech nedělal.
Asi normální tříletý pes, jen potřebuje vychovat a zaměstnat.

Fiona.Praha
napsal(a):
Jak takový čip funguje?
Dá se pod kůži a je to? A když budete chtít, aby pes začal fungovat jako pes, tak se čip najde a odstraní? Nebo má čip jen určitou životnost?
Není to čip jako RFID čip, je to depotní implantát. U psa funguje asi půl roku. A ano, dává se pod kůži mezi lopatky a dá se proto i najít a odstranit.
Dobrý den, děkuji za Vaše názory. Jak čtu, každý má zkušenost jinou, tak se těžko rozhoduje. Jenom podotýkám že na cvičák chodíme již po druhé a doma trénujeme také. Ale jelikož nemáme tu poslušnost jak trénovat mezi psy, tak máme pak problém na cvičáku, kde se mu sejde cca 8 fenek naráz Určitě není tak vychovaný jak bych si představovala, ale snažím se na tom zapracovat. Jen mě napadlo jestli to není spíše hormony
Pro cat cat - čip nás napadl z důvodu "zkoušky" jak by se pes choval... zda by to vůbec pomohlo a pokud ano tak bychom o klasické kastraci přemýšleli. A navícjsem si myslela že bych i zjistila jaký by byl povahově po klasické kastraci (co jsem tak četla, mělo by to mít stejný efekt). Bojím se aby pes pak nebyl jakoby bez radosti - aby prostě nezestárl

hepyna
napsal(a):
To bych chtěla vidět, ak ho budete hledat a odtsraňovat. Viděla jste to někdy na vlastní oči?
Nikdo netvrdí, že je to jednoduché.
ale to nic nemění na tom, že je to technicky proveditelné a občas se suprelorin používá už s úmyslem ho zase odstranit, jako třeba při jeho použití k vyvolání říje u fen.