Zdravím, výběr psa po sto padesáté
Jelikož mi v útulku k mé skoropitbulce druhého psa nedají, nezbývá mi, než jí nějakého toho parťáka koupit
Ve výběru jsou: angl. bulteriér, baset, Aierdale teriér, pudl velký, kříženec výmarský ohař x pitbul.
A já nevím. Ona říká všechny. To nedám. Tak asi zas nic.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tapina
napsal(a):
Jelikož mi v útulku k mé skoropitbulce druhého psa nedají, nezbývá mi, než jí nějakého toho parťáka koupit
Ve výběru jsou: angl. bulteriér, baset, Aierdale teriér, pudl velký, kříženec výmarský ohař x pitbul.
...proc vam k vasi fenecce dalsiho "nedaji"?
Na to jsou uz dnes taky nejaka pravidla?
tapina
napsal(a):
Zkuste třeba jiný útulek, tam třeba pejska získáte. Nějak nechápu, proč Vám druhého psa nedají. Útulkáčků je mnoho a zájemců málo - měli by být rádi, že chcete nějakému pomoci.
Plemena, která si chcete vybrat jsou dost odlišná - těžko takto radit.
napsal(a):
...proc vam k vasi fenecce dalsiho "nedaji"?
Na to jsou uz dnes taky nejaka pravidla?
Že by v tom útulku věděli že má zájemce doma skoropitbula? On každý dospělý pit (i kříženec pita)není zrovna nejvhodnější kámoš se psy. Tak třeba chtějí toho dalšího psa jen dopředu "chránit".
Je Vaše fena již dospělá? Pokud chcete dalšího psa vhodný by byl spíš pes - samec. Dokážete oba psy hlídat, nebo je vykastrujete? Dokážete oba vychovat? Co když se budou spolu prát? Máte možnost je mít do konce života oddělené a starat se o každého zvlášť?
Osobně bych k bulovy dalšího bula nebrala. Vybírala bych nějaké klidnější neagresivní plemeno. I pudla bych asi vyřadila z výběru. Ta představa i jen hry s bulem. Chudák pudlík

Které je to klidnější a neagresivní plemeno ?
Chudák pudlík ?
Co bude nechudák ?
awake
napsal(a):
Je Vaše fena již dospělá? Pokud chcete dalšího psa vhodný by byl spíš pes - samec. Dokážete oba psy hlídat, nebo je vykastrujete? Dokážete oba vychovat? Co když se budou spolu prát? Máte možnost je mít do konce života oddělené a starat se o každého zvlášť?
Osobně bych k bulovy dalšího bula nebrala. Vybírala bych nějaké klidnější neagresivní plemeno. I pudla bych asi vyřadila z výběru. Ta představa i jen hry s bulem. Chudák pudlík
Zadavatelka psala o velkém pudlovi, to si myslím, že by nemusel být problém.
Fena je kastrovaná před 3/4 rokem, teď jí budou 4 roky. Ostatní psy má ráda, má ráda jejich společnost, chodí s nimi, spí spolu (hlídáváme známým a příbuzným různé psíky, celkem často malou fenku kavalíra). Žádného psíka ani ve svém "teritoriu" netyranizuje. Naopak. Je vidět, že je spokojená. Obecně je spíš zdrženlivá, cizích si nevšímá, nevyzývá ke hře, ale když druhý pes udělá "gesto", je schopna dovádět neomezeně
Nevím, proč by měl být druhý pes chudák. Naše fenka je celkem normální, ani moc neslintá - nebo nevím, co jiného by pudlovi mohla provést.
Ano, jak píšete, v útulku vidí pitbula. Chápu, že chtějí pro svoje svěřence to nej. Nemají jak to prověřit do budoucna, i když při venčení si do oka padli, za pár týdnů to může být jinak. Ze strany jednoho i druhého.
Víte, prosím, někdo něco k těm plemenům? Já znám od každého po pár kouscích a líbí se mi všichni, vzhledem i povahou. Spíš by mě zajímalo, jestli jsou nějaká štěněcí úskalí (srst erdela a pudla, uši a růst baseta) nebo něco takového, specifického, u štěňat těchhle plemen. Lidi, co znám si na nic nevzpomínají
(Svojeho vořecha znám ;-).
tapina
napsal(a):
Víte, prosím, někdo něco k těm plemenům? Já znám od každého po pár kouscích a líbí se mi všichni, vzhledem i povahou. Spíš by mě zajímalo, jestli jsou nějaká štěněcí úskalí (srst erdela a pudla, uši a růst baseta) nebo něco takového, specifického, u štěňat těchhle plemen. Lidi, co znám si na nic nevzpomínají
(Svojeho vořecha znám ;-).
Asi vám moc nepomůžu. Měli jsme baseta, ale ne od štěněte, dostal se k nám asi ve dvou letech. Byl to skvělý pes, neuvěřitelně žravý, sežral by fakt všechno a nikdy neměl dost. V tu dobu to byl pes, kterého jsme prostě měli na dvoře a rodiče se mu nějak extra nevěnovali, nechodil každý den na procházky. Denně byl akorát na zahradě za barákem. Neutíkal, i když se nechala otevřená vrata na zahradu tak došel maximálně na konec zahrady a pak šel domů. Jednou utekl do vesnice, našel ho známý, jak mu ve chlívě žere šrot pro prasat, sežral celý kýbl. Byl naprosto nekonfliktní k lidem a i ke psům - jen občas si něco vyříkal s druhým psem, ale to bylo jen proto, že druhý pes prudil. Nevím, jak jsou na tom s učením, náš pes nic neuměl, ale nikdo ho nic neučil. Na procházkách se držel člověka, na zavolání přiběhl a to v tu dobu stačilo. Byl dost tvrdohlavý. Mě jako dítě miloval, a to jsem ho někdy fakt zlobila. Nevím jak jsou na tom zdravotně, ten náš byl často nemocný, ale nikdy to nebylo nic vážného. Nevíme přesně, kolik mu bylo když se k nám dostal (odhadem dva) a byl u nás 10 let. Ještě k těm uším, kromě toho, že si je pořád máčel ve žrádle a měl je pak špinavé tak s nimi problém neměl . Jej to jsem se nějak rozepsala, zavzpomínala.
marcelaamax
napsal(a):
Asi vám moc nepomůžu. Měli jsme baseta, ale ne od štěněte, dostal se k nám asi ve dvou letech. Byl to skvělý pes, neuvěřitelně žravý, sežral by fakt všechno a nikdy neměl dost. V tu dobu to byl pes, kterého jsme prostě měli na dvoře a rodiče se mu nějak extra nevěnovali, nechodil každý den na procházky. Denně byl akorát na zahradě za barákem. Neutíkal, i když se nechala otevřená vrata na zahradu tak došel maximálně na konec zahrady a pak šel domů. Jednou utekl do vesnice, našel ho známý, jak mu ve chlívě žere šrot pro prasat, sežral celý kýbl. Byl naprosto nekonfliktní k lidem a i ke psům - jen občas si něco vyříkal s druhým psem, ale to bylo jen proto, že druhý pes prudil. Nevím, jak jsou na tom s učením, náš pes nic neuměl, ale nikdo ho nic neučil. Na procházkách se držel člověka, na zavolání přiběhl a to v tu dobu stačilo. Byl dost tvrdohlavý. Mě jako dítě miloval, a to jsem ho někdy fakt zlobila. Nevím jak jsou na tom zdravotně, ten náš byl často nemocný, ale nikdy to nebylo nic vážného. Nevíme přesně, kolik mu bylo když se k nám dostal (odhadem dva) a byl u nás 10 let. Ještě k těm uším, kromě toho, že si je pořád máčel ve žrádle a měl je pak špinavé tak s nimi problém neměl . Jej to jsem se nějak rozepsala, zavzpomínala.
Děkuju moc. Dřív bývalo basetů víc, někteří válečci, spousta takových, přesně jak píšete. Vzpomínka na dětství - baset Metud - obránce dětí. Za svačinu Mají nádherný hlas.
U baseta, co mám jako mínus, že to asi nebude moc velký turista, i když, co tu jsou v blízkém okolí dva, jsou hodně štíhlí a páníci s nimi dle svých slov výletují dost. S ušima problém ani jeden, ale všude se to píše.
tapina
napsal(a):
Děkuju moc. Dřív bývalo basetů víc, někteří válečci, spousta takových, přesně jak píšete. Vzpomínka na dětství - baset Metud - obránce dětí. Za svačinu Mají nádherný hlas.
U baseta, co mám jako mínus, že to asi nebude moc velký turista, i když, co tu jsou v blízkém okolí dva, jsou hodně štíhlí a páníci s nimi dle svých slov výletují dost. S ušima problém ani jeden, ale všude se to píše.
Já myslím, že dlouhé procházky, v normálním tempu, mu nebudou dělat problém. Nebo jak dlouhé máte na mysli? My jsme s ním s tátou třeba 15 km chodili a v pohodě.
Ještě jsem si vzpomněla, s ušima problémy neměl, ale s očima občas ano.
Dřív mě pudlové zrovna moc neupoutávali, ale na cvičák s námi chodí holčina s dvěma fakt sympatickými králováky. Mazaní, rádi se učí, nemají problém ani s lidmi, ani se psy, není snad věc, co by je nebavila, milí, ale ne vlezlí, aktivní, ale ne pošuci... Akorát jsme se nebavily o tom, jak náročná je péče o vzhled, ale i to se snad dá nějak únosně zařídit.
Dřív jsem znala pudla, co se ve zdraví dožil skoro 18 let, vzhledem k tomu, že velcí pudli nejsou nijak módní plemeno a nevyznačují se extrémy typu mohutnost nebo zkrácený čenich, jsou prý obecně odolní, zdraví a dlouhověcí.
Dodatek: dotyčná slečna má černého a bílého psa a říkala, že nejlepší povahu má černá varianta. Prodávám, jak jsem nakoupila :).
tapina
napsal(a):
Fena je kastrovaná před 3/4 rokem, teď jí budou 4 roky. Ostatní psy má ráda, má ráda jejich společnost, chodí s nimi, spí spolu (hlídáváme známým a příbuzným různé psíky, celkem často malou fenku kavalíra). Žádného psíka ani ve svém "teritoriu" netyranizuje. Naopak. Je vidět, že je spokojená. Obecně je spíš zdrženlivá, cizích si nevšímá, nevyzývá ke hře, ale když druhý pes udělá "gesto", je schopna dovádět neomezeně
Nevím, proč by měl být druhý pes chudák. Naše fenka je celkem normální, ani moc neslintá - nebo nevím, co jiného by pudlovi mohla provést.
Ano, jak píšete, v útulku vidí pitbula. Chápu, že chtějí pro svoje svěřence to nej. Nemají jak to prověřit do budoucna, i když při venčení si do oka padli, za pár týdnů to může být jinak. Ze strany jednoho i druhého.
"Nevím, proč by měl být druhý pes chudák". Nepsala jsem že by byl druhý pes chudák ale "Ta představa i jen hry s bulem. Chudák pudlík". Znám jejich hry, jsou často jak buldozer a každý pes to nemusí ustát.

awake
napsal(a):
"Nevím, proč by měl být druhý pes chudák". Nepsala jsem že by byl druhý pes chudák ale "Ta představa i jen hry s bulem. Chudák pudlík". Znám jejich hry, jsou často jak buldozer a každý pes to nemusí ustát.
Leda, že by měl bull místo mozku z fauny kostku. Velmi dobře rozezná slabšího, pomalejšího, dospělého a dítě u lidí i u zvířat.
I můj rozmazlenec ví, že na malé se neskáče, nikdy neběhá kolem dětí a pomalejších psů zběsile. S pitem řádí, že to neznalým nahání strach, s hubeným starým koliákem chodí pomalu a nechává mu hračky.
Možná nějaký ne moc vychovaný, s nesvéprávným majitelem, nezvládnutý se jako dělová koule chová, ale to nebude případ zadavetelky, když už vybírá jen plemeno. Neptá se, jestli něco zvládne-nezvládne. Ptá se na plemena. Jaká jsou. Protože nikdo nemáme 30 letou zkušenost se všemi plemeny.
Ad pudl. Odmysleme si růžovou mašličku - je to lovecký pes.
tapina
napsal(a):
Znala jsem jednoho baseta. Už není cca 15 let mezi námi. Byl to ještě vzhledově "normální" baset. Byl schopný chodit, neměl prohnutá záda. Byl krásný, obrovský, prostě nádhera. Byl to domácí mazlík, nikdo po něm nic nechtěl, nikdo ho nevenčil mimo zahradu a dvorek. Možná díky tomu byl "útěkář" a byl to chodec. V okolí cca 30 km všemi směry věděli, že když najdou baseta, že patří tam a tam, na krku měl obojek s tel. číslem, známky ztrácel.
Pro rýpaly - nemá cenu řešit, jestli měl být zabezpečený, označený, že se mělo zamezit jeho útěkům tak nebo jinak. Není už mezi námi.
Jen jsem chtěla napsat, že to byl chodec s neuvěřitelnou vytrvalostí, neběhal chodil. Nikdy dál než těch 30 km neušel, buď byl odchycen páníčkem nebo cizími lidmi, byl totiž přítulný, milý, hodný, krásný a chytit se nechal.

Evv
napsal(a):
Myslím že s černým královákem by to mohlo fungovat.
...pardon, že se směju, nemám nic proti pudlům, spíš naopak, mrzí mě, že už není tolik, za mě super psi...ale už si živě představuji reakce lidí, jak potkají tapinu, která vede "bojové plemeno" a velkýho pudla...
napsal(a):
...pardon, že se směju, nemám nic proti pudlům, spíš naopak, mrzí mě, že už není tolik, za mě super psi...ale už si živě představuji reakce lidí, jak potkají tapinu, která vede "bojové plemeno" a velkýho pudla...
ne ne ona se umí tvářit strašně vznešeně byste měla vidět, jak se nosí. No možná já bych jim to kazila. Ale tak já se umím oblíct pro každou příležitost, tak snad by to šlo
tapina
napsal(a):
Děkuji. Proč Vás napadl černý? Četla jsem o povahách - bývá častější- černý velmi vyrovnaný, bílý jemný, aprikot potvora, šedý bázlivý. Je to pověra nebo pravda?
Nejhorší povahově je prý harlekýn.
Jen netuším, jestli velký pudl harlekýn vůbec existuje. Potkávala jsem jako módní zbarvení harlekýny jen toye a trpaslíky. Teď se mi zdá, že mladí harlekýni nejsou a starší dožívají. Nebo jen blbě koukám
Nebo že by na tom něco bylo?
K bassetům - já s bassety žiju už skoro 30 let (basset hound). Jsou to skvělí psi. Jsou to ale honiči, takže většina v lese zdrhá (aktuálně jedné známé zdrhla fena v lesa, naštěstí se našla. Za 4 dny). Já jednoho psa v lese, kde je zvěř, nepustím ze stopovačky, jak chytne stopu tak jde, nevidí, neslyší. Druhého bez problémů odvolám. A tak nějak to v bassetí populaci je, jsou zdrhači a jsou ti, co se drží poblíž. Co vím od známých, co mají francouzská plemena bassetů, tak ti zdrhají ještě víc.
Podle mé zkušenosti se basset hound moc nehodí k temperamentním plemenům. Ne, že by s nimi nevyšel, ale způsob procházek i hry basseta je takový specifický. Hrají si většinou na místě, moc nepobíhají. Na procházkách mají takové čuchací zastávky, kdy jsou schopní jedno místo i 10 minut analyzovat. To ale neznamená, že neujdou větší vzálenosti, ujdou, když je to bude bavit. Ale nebudou pobíhat kolem.
A k tomu zdraví, problémy nebývají s ušima nebo zády (žádný basset nemá mít prohnutá záda). Problémy bývají s korektním postavením předních tlapek, v růstu je potřeba kvalitní výživa a přiměřený pohyb. Nedávno se ve Velké Braitánii mírně změnil standard plemene, změny se týkají hlavně množství kůže a "světla pod tělem".
Fiona.Praha
napsal(a):
Nejhorší povahově je prý harlekýn.
Jen netuším, jestli velký pudl harlekýn vůbec existuje. Potkávala jsem jako módní zbarvení harlekýny jen toye a trpaslíky. Teď se mi zdá, že mladí harlekýni nejsou a starší dožívají. Nebo jen blbě koukám
Nebo že by na tom něco bylo?
Celkově je vzácností potkat na ulici jakéhokoliv velkého pudla. Párek velkých harlekýnů pravidelně vídám na výstavách. Na rozdíl od toyů a trpaslíků se jedná o oficiální barevnou variantu, kterou lze vystavovat pod FCI, i když zatím v neuznaných plemenech.
Co se týče vlivu barvy srsti na povahu, bude to zhruba stejné jako že černá kočka nosí smůlu.
Královský pudl je úžasné, pro mě spolu s barzojem vůbec nejkrásnější plemeno. Kvůli nárokům na úpravu srsti však zůstanu u obdivu na dálku.
Ahoj, děkuju ano, s těmi dalšími rasami basetů, vím, že to jsou větší, "míň zkažení" lovci. A taky se mi ten klasický baset, bassethound líbí ze všech nejvíc i vzhledem.
Jak píše lexaurin, vendésky baset, moc pěkný, ale pro nás by ho bylo škoda. Italský spinone, ještě víc. A ten je taky i už dost velký, a po pravdě, spinona jsem nikdy na živo neviděla. Kdybych mohla mít takového, nebo chtěla se věnovat psu lovecky, líbil by se mi český fousek.
Pudlíci, tady jsou blízko velcí dva krásní bílí, nedaleko znám černého+bílého, v Brně a v Olomouci jsem potkávala čokoládového nebo játrového. Neřekla bych úplně málo, vůbec ne.
S těmi kachnami to je fajn postřeh hlavně, my tu máme úplně speciální černozelené bahno, které nejde vůbec vymít. Vždycky se těm bílým pudlíkům obdivují a paní se jen směje.
Awake psala klidnější a neagresivní plemeno. Přemýšlela jsem nad tím dnes a včera celý den a... A nevím. Kdo víc než baset? Ano, určitě by se měli rádi, tady jeden ji miluje, i když je vykastrovaná, mají podobné oči. Mně by se k ní líbil i puflík nebo erdel, protože jsou veselí, že by jí dodali pohyb, ona se ráda nechá. Bulík, protože ty miluje ona. Má to v sobě a dělá pohledy a pózy jako oni. No je to těžké
tapina
napsal(a):
Ahoj, děkuju ano, s těmi dalšími rasami basetů, vím, že to jsou větší, "míň zkažení" lovci. A taky se mi ten klasický baset, bassethound líbí ze všech nejvíc i vzhledem.
Jak píše lexaurin, vendésky baset, moc pěkný, ale pro nás by ho bylo škoda. Italský spinone, ještě víc. A ten je taky i už dost velký, a po pravdě, spinona jsem nikdy na živo neviděla. Kdybych mohla mít takového, nebo chtěla se věnovat psu lovecky, líbil by se mi český fousek.
Pudlíci, tady jsou blízko velcí dva krásní bílí, nedaleko znám černého+bílého, v Brně a v Olomouci jsem potkávala čokoládového nebo játrového. Neřekla bych úplně málo, vůbec ne.
S těmi kachnami to je fajn postřeh hlavně, my tu máme úplně speciální černozelené bahno, které nejde vůbec vymít. Vždycky se těm bílým pudlíkům obdivují a paní se jen směje.
Awake psala klidnější a neagresivní plemeno. Přemýšlela jsem nad tím dnes a včera celý den a... A nevím. Kdo víc než baset? Ano, určitě by se měli rádi, tady jeden ji miluje, i když je vykastrovaná, mají podobné oči. Mně by se k ní líbil i puflík nebo erdel, protože jsou veselí, že by jí dodali pohyb, ona se ráda nechá. Bulík, protože ty miluje ona. Má to v sobě a dělá pohledy a pózy jako oni. No je to těžké
Spinona potkavam a jeste jsem o nej navic cetla, oboje se mi moooooc libilo
tapina
napsal(a):
A jaký je?
Oranzovy.Ne, Vazne, klidny pes, schopny nasledovat panicku libovolne dlouho v prirode.Nelovi, radeji se drzi panicky. Nevyzaduje 100% mentalni nasazeni.Barevne k te vasi . Mam nacteno o dost rasach, a z oharovitych psu, se mi tento libi nejvic. Nevyzaduje ode me, abych byla myslivec
Děkuju všem za rady.
Nakonec (i když, jaký konec, že?) náš gang rozšířil černobílý voříšek, Fjodor, pro potřeby dotazů zvaný bordel kolie.

To je ale velký kočka.
Kde máš tu argentýnu ?