Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.9.2016 10:47

Zdravím. Nemáte někdo návod, jak naučit štěndu říkat si o vyvenčení? Mám 5ti měsíční fenečku bišonka. Není učená na plenu, od mala se snažíme chodit ven, už trochu rozumí i povelu "čůrat" ale stále ji musím hlídat a pravidelně vynášet, protože sama si neřekne, takže sem tam je doma loužička nebo bobek. Náš první pesan se to naučil ve 4 měsících tak nějak sám od sebe. Když se mu chtělo, tak si stoupnul ke dveřím a čekal. Ona ani nevysílá žádné signály že by se jí chtělo, jako očichávání podlahy, točení do kola apod. takže je někdy těžké to odhadnout. Tak jsem přemýšlela, jak ji to říkání si naučit. Díky za rady. smajlík

22.9.2016 18:12
asurwic

XXX.XXX.36.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím. Nemáte někdo návod, jak naučit štěndu říkat si o vyvenčení? Mám 5ti měsíční fenečku bišonka. Není učená na plenu, od mala se snažíme chodit ven, už trochu rozumí i povelu "čůrat" ale stále ji musím hlídat a pravidelně vynášet, protože sama si neřekne, takže sem tam je doma loužička nebo bobek. Náš první pesan se to naučil ve 4 měsících tak nějak sám od sebe. Když se mu chtělo, tak si stoupnul ke dveřím a čekal. Ona ani nevysílá žádné signály že by se jí chtělo, jako očichávání podlahy, točení do kola apod. takže je někdy těžké to odhadnout. Tak jsem přemýšlela, jak ji to říkání si naučit. Díky za rady. smajlík

Jsou i psi, kteří si neřeknou nikdy, jiní to umí od začátku - záleží na povaze. Stejně jako když nedáte psovi najíst, tak někteří si toho snad ani nevšimnou, jiní na Vás koukají, další brečí a někteří se obslouží sami - záleží na míře a způsobu vynucování si potřeb.

My ve 4 měsících už žádné nehody nemáme více jak pět týdnů, ale také si sám neříká a nevěřím, že začne. Pleny a podobné věci jsme neměli. Musím na pravidelné venčení myslet sama a pak je vše v pohodě.

22.9.2016 18:40

Nepolevujte, pravidelně venčete a chvalte, ono to některým pejskům dýl trvá, pokud nemáte vysloveně natvrdlýho pejska, který nepochopí, že má pána upozornit, že chce ven, tak se to časem naučí...on už "velký" pes při běžném denním režimu ani pánovi nic neříká, protože je zvyklej na určitý časy, kdy se chodí venčit...a vysloveně si řekne, když má nějaké akutní nutkání mimo běžný venčící čas...

22.9.2016 19:52
Terven

XXX.XXX.110.147

Nepolevujte, pravidelně venčete a chvalte, ono to některým pejskům dýl trvá, pokud nemáte vysloveně natvrdlýho pejska, který nepochopí, že má pána upozornit, že chce ven, tak se to časem naučí...on už "velký" pes při běžném denním režimu ani pánovi nic neříká, protože je zvyklej na určitý časy, kdy se chodí venčit...a vysloveně si řekne, když má nějaké akutní nutkání mimo běžný venčící čas...

No, přesně tak...moje štěndo nikdy nic nehlásilo, prostě mu tak nějak vyzrála vylučovací soustava a najednou mu stačily čtyři venčení za den, u kterých už zůstaneme - stejně tak to měla moje bývalá fenka.
Pokud mi pes hlásí, že chce ven, je to pro mě signál, že je problém - většinou průjem.

23.9.2016 05:02
scylla

XXX.XXX.150.32

Vysílá signály, každý pes to před vyvenčením dělá. JInak jde, jinak drží ocásek... ale vysílá je každý, naučte se je.

Přidejte reakci

Přidat smajlík