Flat coated/labrador/golden retriever

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

fee

22.9.2016 11:21
fee

XXX.XXX.167.58

Dobrý den,
za rok až za dva bych si chtěla pořídit psa a proto již teď uvažuji, jaké plemeno si vybrat. S výchovou psa mám nějaké zkušenosti, alespoň takové že je mi jasné, že žádný pes bez výchovy nebude fungovat dobře. Kritéria mám hlavně taková, aby pes vycházel s jinými psy. Mám již jednoho, menší plemeno, který ne vždy dobře vychází se psy a je k nim velmi nedůvěřivý a často ostatní psy provokuje "štěněcí neodbytnou hravostí". S fenami si rozumí výraně lépe, řekla bych až výborně, ale i tak bych chtěla plemeno, které je spíše flegmatičtější k ostatním psům a nenechá se snadno vyprovokovat. Další kritérium je takové, aby to nebyl (majitelé loveckých plemen sand prominou za ten výraz) klasický lovečák, kterého při vypuštění v lese na procházce vidím z jedné hodiny 5 minut při prbobíhání kolem ( berte prosím s nadhledem, beru ze zkušenosti se setrem smajlík. Samozřejmě to je také otázkou výcviku. Do užšího výběru jsem vybrala flat coated rerívra, labradora a zlatého retrívra. Máte někdo osobní zkušenosti s více než jedním tímto plemenem a nastínili byste rozdíly povah, hlavně směrem k ostatním psům?

Klidně přidejte i fotky či kontakty na chovatelské stanice na moravě a Slezku, které se vám osvědčily a ze kterých výcházejí povahově kvalitní zvířata.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.9.2016 15:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Všichni tito psi co uvádíte maji v povaze být k ostatním psům snášenliví. takže pokud jsou dobře vedeni není ve vztahu s ostatními psy problém. r. Všechno jsou to lovečtí psi, to aby jste ho neviděla jen při probíhání kolem ho musíte naučit.Ovšem je hloupost ho přirovnávat k setrovi apod. retrívr má v povaze držet se svého pána. Nejtvrdohlavější a nejnáročnější na výcvik je z těhle tří labrador. Flat je sice lehčí, rychlejší ale mnohem jemnější a ovladatelnější.Nejklidnější a nejmírnější jsou zlatáci, řekla bych že s těmi loveckými vlastnostmi jsou na tom nejslabší co kolem vidím, i když je i pár vyjímek. Ale to by vám právě mohlo vyhovovat.

22.9.2016 15:43
janaa

XXX.XXX.153.189

Všechny tři plemena by měla být ke psům přátelská (nikoli flegmatická), určitě jednodušší je to s fenkami, kluci si v pubertě můžou zkoušet dokazovat a dělat ramena, pak je to na vás, abyste jim to zatrhla.Pokud je páneček důsledný, nebudou pak už mít s ostatními psy problém. Ale pozor, když si přivedete štěně k jinému psovi, který problém s ostatními má, může to velice brzy odkoukat! Zlaťáci bývají celkově nejklidnější, i když i mezi nimi se dá často najít výjimka, stále je to lovecké plemeno! To už je pak o výběru správného spojení a chovatele, který vám vybere štěně, které se pro vás bude hodit nejlíp. Flati i labradoři jsou zvlášť v mládí veelcí akčňáci, neřekla bych, že labradoři jsou tvrdohlavý, jen rychle umí využít nedůslednost majitele. Flati jsou citlivější a na výcvik měkkčí, labrador snáz odpustí chyby ve výcviku a většinou není tak měkký, zase ale je to o konkrétním jedinci, zlaťáci bývají také měkkčí. Všechna plemena potřebují kontakt se smečkou a smysluplné vyžití, zaměstnat hlavu, fyzickou i psychickou aktivitu. V takovém případě pak určitě není zdrhání za zvěří problém smajlík

fee

23.9.2016 13:07
fee

XXX.XXX.87.190

Děkuji za reakce. Je tady ještě někdo, kdo má osobní zkušenosti s těmito psy?

Mohl byste mi někdo doporučit nějaké chovatelské stanice Zlatých retrívrů na moravě a ve slezku, kde odchovávají vrhy s dobrým charakterem a ne pouze s dobrým zevnějškem? Koukala jsem na různé chovatelské stanice, ale většinou mají napsáno pouze jaké zkoušky pes složil, na co jsou testovaní po zdravotní stránce, ale o jejich povaze a povahově jaká štěňata dávají tam většinou nic není a nad vlastní zkušenost není smajlík

23.9.2016 13:32
keira

XXX.XXX.106.7

Mám z útulku sprsklotinu asi všeho, co jste vyjmenovala, možná i včetně toho setra a kokršpaněla.

Neuvěřitelně přátelská k jiným psům, i k takovým těm mrňavým ječícím krysám, milující všechny lidi, typický vítací pes. Z počátku měla tendenci mít větší revír než se mi líbilo, ale tak jsem se jí občas schovala, aby se na učila, že si mě musí hlídat, a už se sama udržuje do 10m, maximálně 20m daleko.

Není to uplně odpověď na vaši otázku, ale zkuste se zamyslet i tímto směrem, pokud nemáte vyloženě myslivecké ambice.

Z uvedených plemen bych asi brala flata, čekala bych, že budou nejzdravější.

Přidejte reakci

Přidat smajlík