Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2016 16:19
Andrýsek3

XXX.XXX.0.43

Ahoj, tak jsem se dnes z procházky vrátila s koťetem, holt jsem tam to nebožátko u lesa nemohla nechat. Vím, asi bych to měla cpát na kočky, ale tady vás znám. Přítel opět nadšenej z mých samaritánských činů . Pes se kocourka nejprve bál, ale teď už v pohodě, kotě je v přítomnosti psa celkem v klidu. Akorát on ji stále převrací čumákem, takže dáváme pozor. Teď jsou každý zvlášť, neboť nejsem doma. A teď otazecka, nikdy jsem neměla kočku, natož kotě, je asi 2mesicni, nevím, ťapká, baští. Jak to mají taková koťata s čůráním a kakáním, asi nemá cenu ji cpát někam ještě písek co? Bude to dělat pod sebe. Dávám k jídlu zatím nějakou kapsicku, co jsem narychlo splašila, jak často dávat?(dávala jsem kolik zbaštil a nabízela ještě víc později, byl pěkně hladový, ale pak už od toho sám odkráčel)vodu, tu moc nechce.nejake rady? Jsem z toho docela "hotová", tak se jdu trochu radit. A ještě může pes od ní něco chytit? Omlouvám se za pitomé dotazy, ale fakt jsem nikdy kotě neměla.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.9.2016 16:34

Andrejko, v každém případě zajeď na veterinu, aby kotě prohlídl doktor, zda je v pořádku a pak dle mého minimálně odčervit...kotěti okamžitě pořídit kočičí záchůdek (zkraje to může být klidně i větší mísa s pískem, ale kočkolit je lepší). Koťátku můžeš dávat klidně i masíčko a určitě bych krmila tak třikrát denně...koťata mají ohromný dar se rychle naučit si jídlo "vymňoukat", takže uvidíš, že za čas už se nebudeš muset stresovat, jak často krmit, malý mňoukálista se ozve, když bude mít hlad...čím krmit určo někde vygůglíš...s tou vodou...my jsme zkraje kotěti místo vody dávali vodou ředěný mlíko, ale jestli je to tak dobře fakt nevím, taky si pamatuju, že měl rád pribiňáček, vařená ryba, to byla hitovka (nebo opečená na máslíčku) a dělali jsme i domácí játrovo-masové paštiky, myslím, že kočky maj mít větší zastoupení masa než psy a pozor na vysoký obsah fosforu v syrovém mase, mám pocit, že u koček je to větší problém než u psů...
A hlavně pokud si nechceš kotě nechat, tak okamžitě začít hledat nový domov, než si na něj moc zvykneš

24.9.2016 16:43
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
Ahoj, tak jsem se dnes z procházky vrátila s koťetem, holt jsem tam to nebožátko u lesa nemohla nechat. Vím, asi bych to měla cpát na kočky, ale tady vás znám. Přítel opět nadšenej z mých samaritánských činů . Pes se kocourka nejprve bál, ale teď už v pohodě, kotě je v přítomnosti psa celkem v klidu. Akorát on ji stále převrací čumákem, takže dáváme pozor. Teď jsou každý zvlášť, neboť nejsem doma. A teď otazecka, nikdy jsem neměla kočku, natož kotě, je asi 2mesicni, nevím, ťapká, baští. Jak to mají taková koťata s čůráním a kakáním, asi nemá cenu ji cpát někam ještě písek co? Bude to dělat pod sebe. Dávám k jídlu zatím nějakou kapsicku, co jsem narychlo splašila, jak často dávat?(dávala jsem kolik zbaštil a nabízela ještě víc později, byl pěkně hladový, ale pak už od toho sám odkráčel)vodu, tu moc nechce.nejake rady? Jsem z toho docela "hotová", tak se jdu trochu radit. A ještě může pes od ní něco chytit? Omlouvám se za pitomé dotazy, ale fakt jsem nikdy kotě neměla.

"Andrysku", zavítejte k nám na "Kočky" - vězte, že tam dostanete plno rad, myslím, že jsme tam teď dobrá parta!

24.9.2016 16:43
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):

Nejstěžejnější je, jak je staré?

24.9.2016 16:46
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Andrejko, v každém případě zajeď na veterinu, aby kotě prohlídl doktor, zda je v pořádku a pak dle mého minimálně odčervit...kotěti okamžitě pořídit kočičí záchůdek (zkraje to může být klidně i větší mísa s pískem, ale kočkolit je lepší). Koťátku můžeš dávat klidně i masíčko a určitě bych krmila tak třikrát denně...koťata mají ohromný dar se rychle naučit si jídlo "vymňoukat", takže uvidíš, že za čas už se nebudeš muset stresovat, jak často krmit, malý mňoukálista se ozve, když bude mít hlad...čím krmit určo někde vygůglíš...s tou vodou...my jsme zkraje kotěti místo vody dávali vodou ředěný mlíko, ale jestli je to tak dobře fakt nevím, taky si pamatuju, že měl rád pribiňáček, vařená ryba, to byla hitovka (nebo opečená na máslíčku) a dělali jsme i domácí játrovo-masové paštiky, myslím, že kočky maj mít větší zastoupení masa než psy a pozor na vysoký obsah fosforu v syrovém mase, mám pocit, že u koček je to větší problém než u psů...
A hlavně pokud si nechceš kotě nechat, tak okamžitě začít hledat nový domov, než si na něj moc zvykneš

Téměř se vším, co píše Jana souhlasím. Jen pozor s tím mlékem. Jsou sice kočky, které mléko v pohodě zvládnou (i ten můj malej), ale jinak se kočkám mléko nedoporučuje, neumí štěpit laktózu, takže maximálně kotěcí mléko. Z mléčných výrobků u mého kotěte vede jednoznačně tvaroh. Pokud je kotě malinké, tak naškrábané syrové masíko (třeba hovězí) promíchat se žloutkem - budou se mu dělat boule za ušima.
Ostatní viz "Sardullah".

24.9.2016 17:08

fikovnice napsal(a):
Téměř se vším, co píše Jana souhlasím. Jen pozor s tím mlékem. Jsou sice kočky, které mléko v pohodě zvládnou (i ten můj malej), ale jinak se kočkám mléko nedoporučuje, neumí štěpit laktózu, takže maximálně kotěcí mléko. Z mléčných výrobků u mého kotěte vede jednoznačně tvaroh. Pokud je kotě malinké, tak naškrábané syrové masíko (třeba hovězí) promíchat se žloutkem - budou se mu dělat boule za ušima.
Ostatní viz "Sardullah".

Jo s tím mlíkem svatá pravda, proto jsme dávala naředěné vodou, aby se kotě "rozpilo" i když moje kočky s mlíkem jako takovým nikdy problém neměly, rády si trochu mlíka nebo smetany daly, ale opravdu trošku...jo a mlíko jsme dávali nevím proč převařený, to už dávala moje babča, takže asi spíš rodinný zvyk...

24.9.2016 20:53
Andrýsek3

XXX.XXX.0.43

Děkuju, tak jsem koupila kočkolit, dám mu ho do něčeho do čeho vyleze a mam ho na to nějak dávat? Netuším jak je starý, nidky jsem kočku neměla, ani nevím v kolika se berou od mámy, ale už sam normálně baští, leze. A nevím kde ho mám nechat spát, že svého krabicového pelechu furt vylejzá, je takový dost ukňouraný, ale jakmile si.ho vezmu na sebe, do náručí tak je v pohodě, furt leze ke mně. Za vetem půjdeme zítra.

24.9.2016 21:10

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuju, tak jsem koupila kočkolit, dám mu ho do něčeho do čeho vyleze a mam ho na to nějak dávat? Netuším jak je starý, nidky jsem kočku neměla, ani nevím v kolika se berou od mámy, ale už sam normálně baští, leze. A nevím kde ho mám nechat spát, že svého krabicového pelechu furt vylejzá, je takový dost ukňouraný, ale jakmile si.ho vezmu na sebe, do náručí tak je v pohodě, furt leze ke mně. Za vetem půjdeme zítra.

No nevím jestli mám ten správný nácvik na kočkolit, ale my to dělali tak, že jakmile kotě začalo vykonávat potřebu, tak jsem ho prostě popadla a odnesla na záchůdek, ale fakt netuším jestli na to není nějaká lepší metoda, to bych asi fakt zkusila projít diskuze na kočkách...měl jsem jen dvě koťata...a jinak s koťaty to praktikuju jako se štěňaty, pokud mají zájem, tak spí v posteli, ale pravda je, že moje koťata byly akční přes noc, takže lítaly a otravovaly a přes den chrápaly...

24.9.2016 21:21
awake

XXX.XXX.115.233

Nové kotě nechávám pár dní v koupelně (aby mělo klid a zvyklo si na nás). Dám misku s kočkolitem (naposledy děti přinesly kotě o víkendu a do obchodu se mi nechtělo, tak jsem na zahradě nabrala zeminu). Chodí tam sami, nijak je to neučím. Dám jim pelíšek (ale kotě stejně spí na oblečení co mám připravené na praní nebo na pračce) + hračky. Krmím tak, že má dvě misky. V jedné neustále granule a do druhé dávám cca.3x denně maso. Krmím lehce ovařenou zvěřinu a mleté krůtí. Když nemám maso dám pár dní konzervu nebo jen granule. Kočky mám venkovní

24.9.2016 21:47
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Díky díky, furt ječí šmudla. A ještě se asi nevyprázdnil, bříško má pořádný hodně baští. Ale tu vodu nechce. Teď musím hodně hlídat psa, je z něj na větvi, a furt by ho oblizoval atd. No ono je fakt maličkaté ještě toho moc nenaběhá. Může mu být tak měsíc? Fakt nevím.

24.9.2016 21:56
dadu

XXX.XXX.137.189

Ten kočičí záchůdek je lepší dát někam výš, kam nedostane pesan - psům totiž kočičince voněj a chutnaj

24.9.2016 21:57

Andrýsek3 napsal(a):
Díky díky, furt ječí šmudla. A ještě se asi nevyprázdnil, bříško má pořádný hodně baští. Ale tu vodu nechce. Teď musím hodně hlídat psa, je z něj na větvi, a furt by ho oblizoval atd. No ono je fakt maličkaté ještě toho moc nenaběhá. Může mu být tak měsíc? Fakt nevím.

Já nevim kočkám fakt zas až tolik nehovim, ale to pití mě trochu straší, aby nebylo kotě potom dehydrovaný, klíďo bych mu mlíko nabídla, třeba i malinko přihřátý...koukala jsem na fotky a fakt mi přijde maličký, ale nejsem schopná to nějak odhadnout...
nebo určitě existuje nějaké komerční mlíko pro koťata...pro štěňata se taky prodává...

Jinak můj afgán byl taky kočičí chůvička, když měli sousedi kotě, tak jsme si ho chodili "půjčovat" a pes byl v sedmým nebi...lepší "kočičí mámu" jsem snad neviděla

24.9.2016 22:00
BlaPa

XXX.XXX.150.103

Ony kocky vseobecne malo piji, kdyz byl nas kocour malej, vodu nechtel vubec, prislo mi, ze si to veme z mokre stravy a vyvaru a vody se moc nedotkl :D a taky nechtel nic z malych a hlubokych misek, prej jim vadi, ze se jim dotykaji fousky misky :D.

24.9.2016 22:07
awake

XXX.XXX.115.233

Podle fotek vypadá maličké. Naši byli cca. dvouměsíční a přišly mi větší (i když i tak to byly drobečkové). Číči se mají dávat novým majitelům tuším kolem 3tího měsíce. Pokud naříká je možné že ho bolí bříško. Zkusila bych mu ho masírovat.
Nám řvou kočky vždy když vylezu na zahradu. Dělají jak kdyby tak týden nežraly a skáčou mi po rukách. A to mají i žrádlo v misce.

24.9.2016 22:13
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Teď už nekňourá, leží na mě a vrní. Zkoušela jsem mu masírovat bříško. A pes mu furt chce olizovat konečník.

24.9.2016 22:19

Andrýsek3 napsal(a):
Teď už nekňourá, leží na mě a vrní. Zkoušela jsem mu masírovat bříško. A pes mu furt chce olizovat konečník.

Tak to vypadá, že z někoho tady bude i "kočičí maminka"

24.9.2016 22:35
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Tak to vypadá, že z někoho tady bude i "kočičí maminka"

Počkej Jani, já nebo Barney? Nee nechat si ji nemůžeme, asi.
Kočička spinká vedle mě na posteli zahrabaná v dece. a pes už ji konečně taky nechal, už ji jen hlídá.

24.9.2016 22:54

Andrýsek3 napsal(a):
Počkej Jani, já nebo Barney? Nee nechat si ji nemůžeme, asi.
Kočička spinká vedle mě na posteli zahrabaná v dece. a pes už ji konečně taky nechal, už ji jen hlídá.

No vlastně jste oba "kočičí mámy" ...Andrej, jestli ti můžu radit, kotě "dopiplej" a jestli si ho nechceš nechat, tak pryč s nim (myslím tím nový domov), obzvlášť koťata umí být tak roztomilá, že ani nebudeš vědět jak a máš kočku doma...a tohle kotě fakt roztomilý je...
Jednou jsem zachránila kotě v prosinci a nemohla pro něj najít domov, podařilo se to až v březnu a už se mi kocourek dával pryč hodně špatně, ale já to měla jednodušší v tom, že ovčanda byla kočkobijec, takže jsem si ho nechat nemohla a mamina měla kocoura, který nesnesl ve své domácnosti jinou kočku...kdybych v tý době měla chrťáka, tak je jasný, že by u nás kotě zůstalo

24.9.2016 23:25
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

No vlastně jste oba "kočičí mámy" ...Andrej, jestli ti můžu radit, kotě "dopiplej" a jestli si ho nechceš nechat, tak pryč s nim (myslím tím nový domov), obzvlášť koťata umí být tak roztomilá, že ani nebudeš vědět jak a máš kočku doma...a tohle kotě fakt roztomilý je...
Jednou jsem zachránila kotě v prosinci a nemohla pro něj najít domov, podařilo se to až v březnu a už se mi kocourek dával pryč hodně špatně, ale já to měla jednodušší v tom, že ovčanda byla kočkobijec, takže jsem si ho nechat nemohla a mamina měla kocoura, který nesnesl ve své domácnosti jinou kočku...kdybych v tý době měla chrťáka, tak je jasný, že by u nás kotě zůstalo

Tak jsem zjistila, že kotě kaká a Barney ho čistí, prostě jen takový kapičky z něj a pes je jak posedlej tím olizováním ho. Což mu zase tolik nedovoluju. Takhle No, zrovna přišel přítel, že je jasnýy že si ho necháme, že ho chce doma. Takže asi tak. Je to fakt miminko a Barney je naštěstí v pohodě, jen si na něj ještě úplně nezvykl a malej (malá) je ještě fakt mimino. Takže s e nemůže bránit. Co jsem koukala jak jsou velké kočky, když se dávají z domu, tak tohle je proti tomu fakt miminko. Jinak asi je to kocourek, řekla bych že má piňďourka a říkám mu Blů (Blue), má modrý oči.

24.9.2016 23:28
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Aha tak ne jen kapičky, zrovna jsem na sobě našla úžasný bobeček. Juhuu.

24.9.2016 23:41

Andrýsek3 napsal(a):
Aha tak ne jen kapičky, zrovna jsem na sobě našla úžasný bobeček. Juhuu.

kotě je nádherný. Je to vážně prcek, podle fotky.

25.9.2016 00:02

Ještě k těm očím - koťatům se zbarvují až zhruba od 6 týdne, do té doby jsou všechny modrooké.

25.9.2016 05:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Záchodek s čistým kočkolitem a hrabat v tom (prstama).
Jak to šustí ho přiláká, napodobuje - hrabe a pochopi.

25.9.2016 06:06
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Ještě k těm očím - koťatům se zbarvují až zhruba od 6 týdne, do té doby jsou všechny modrooké.

Škoda to jsem mu tak začala říkat jen já, uvidím s čím přijde přítel. První noc jsme přežili, spíme všichni pohromadě, malej mi počůral postel.

Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

rapotacka11 napsal(a):
Záchodek s čistým kočkolitem a hrabat v tom (prstama).
Jak to šustí ho přiláká, napodobuje - hrabe a pochopi.

Děkuju zkusím.:).

Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

awake napsal(a):
Kočka a pes je dobrá kombinace

Jeee, tak doufám že si ho Barney taky vychová jako psího parťáka.

25.9.2016 09:04

Andrýsek3 napsal(a):
Tak jsem zjistila, že kotě kaká a Barney ho čistí, prostě jen takový kapičky z něj a pes je jak posedlej tím olizováním ho. Což mu zase tolik nedovoluju. Takhle No, zrovna přišel přítel, že je jasnýy že si ho necháme, že ho chce doma. Takže asi tak. Je to fakt miminko a Barney je naštěstí v pohodě, jen si na něj ještě úplně nezvykl a malej (malá) je ještě fakt mimino. Takže s e nemůže bránit. Co jsem koukala jak jsou velké kočky, když se dávají z domu, tak tohle je proti tomu fakt miminko. Jinak asi je to kocourek, řekla bych že má piňďourka a říkám mu Blů (Blue), má modrý oči.

No tak gratuluju k novými přírustku...myslím, že si teď užijete fůru srandy

25.9.2016 09:08
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

No tak gratuluju k novými přírustku...myslím, že si teď užijete fůru srandy

No ještě uvidíme přítel byl trochu přípitej, když přišel, No zatím ji nechám u nás a pak u nás stejně zůstane

25.9.2016 09:11
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Hned jak jsem ji našla jsem volala do kočičího depozitu, protože co budeme dělat s kočkou, já se neumím o kočku postarat, a jdu do práce, co bude dělat doma se psem. No tam si ji můžou vzít až v pondělí, ale když koukám na jejich stránky, těch koťat tam mají hrozně moc, a nikdo je nechce. Vím že po Facebooku toho bylo tolik a furt tam těch koťat je hodně, takže zatím si ji necháme, třeba někoho budu zkoušet sehnat a třeba taky ne.

25.9.2016 09:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Andrýsek3 napsal(a):
No ještě uvidíme přítel byl trochu přípitej, když přišel, No zatím ji nechám u nás a pak u nás stejně zůstane

Jedině v tom domě bude štěstí a blahobyt, jehož práh překročí kočka. (ruské přísloví).

25.9.2016 09:19
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

Nechte si ho. Uvidíte, že nebudete litovat. Já si život bez kočky už ani nedovedu představit. A to jsem přitáhla odrostlé zatoulané kotě ke dvoum haskounům, z toho čuba je slušnej lovec a teď jí kočka nosí myši až pod nos

25.9.2016 10:03

Andrýsek3 napsal(a):
Hned jak jsem ji našla jsem volala do kočičího depozitu, protože co budeme dělat s kočkou, já se neumím o kočku postarat, a jdu do práce, co bude dělat doma se psem. No tam si ji můžou vzít až v pondělí, ale když koukám na jejich stránky, těch koťat tam mají hrozně moc, a nikdo je nechce. Vím že po Facebooku toho bylo tolik a furt tam těch koťat je hodně, takže zatím si ji necháme, třeba někoho budu zkoušet sehnat a třeba taky ne.

No já v životě "zachránila" tři koťata a měla jsem štěstí, že vždycky někdo známý věděl o někom, kdo chtěl kočku, navíc byla klika, že všechny ty koťata byly hodně kontaktní a mazlivá, to je pak při umísťování půlka práce...
Abych pravdu řekla, tak si neumím představit, jak bych to dneska udělala, kdybych kotě našla, pesani by ho určitě zakousli, o tom ani potom...
Jen mě teď napadlo, že až si budeš pořizovat toho dalšího psa, tak to bude teprv sranda a už máš zaděláno na pořádnej zvěřinec

25.9.2016 10:16
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

No já v životě "zachránila" tři koťata a měla jsem štěstí, že vždycky někdo známý věděl o někom, kdo chtěl kočku, navíc byla klika, že všechny ty koťata byly hodně kontaktní a mazlivá, to je pak při umísťování půlka práce...
Abych pravdu řekla, tak si neumím představit, jak bych to dneska udělala, kdybych kotě našla, pesani by ho určitě zakousli, o tom ani potom...
Jen mě teď napadlo, že až si budeš pořizovat toho dalšího psa, tak to bude teprv sranda a už máš zaděláno na pořádnej zvěřinec

No právě, a všechno to v bytě. Máma mi před chvílí volala, že mi to zakazuje , že nemám rozum, ona mi nedovolila si tahat zvířátka domů, tak si je budu tahat teď.

25.9.2016 10:36

Andrýsek3 napsal(a):
No právě, a všechno to v bytě. Máma mi před chvílí volala, že mi to zakazuje , že nemám rozum, ona mi nedovolila si tahat zvířátka domů, tak si je budu tahat teď.

Tak to je obr výhoda, když je člověk dospělej a bydlí samostatně, tak může zachraňovat o sto šest a nikdo mu to nemůže zakázat...moje mamka taky vždycky kroutila hlavou nad tím zvěřincem, co jsem si následně pořídila domů...má zvířata ráda, měli jsme doma kočku, morče a pořád nějakou andulku...a já pak následně pes-2 psi,2 králíky,3 morčata-když byly mladý tak i šest morčat najednou, leguán, osmák, křeček, korela, rybičky,2 suchozemský želvy...teď už jsem zredukovala pouze na psy, ale klece, akvária a terárium mám schovaný a pokud by třeba v budoucnu moje vnouče přišlo, že mu doma nechtěj dovolit morče, tak ho prostě bude mít u babičky...mimo hmyzu, protože pavouky, strašilky atd. nesnáším a mimo hada, který sice zbožňuju, ale neměla bych to srdce krmit ho živými zvířaty...

25.9.2016 10:41
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Tak to je obr výhoda, když je člověk dospělej a bydlí samostatně, tak může zachraňovat o sto šest a nikdo mu to nemůže zakázat...moje mamka taky vždycky kroutila hlavou nad tím zvěřincem, co jsem si následně pořídila domů...má zvířata ráda, měli jsme doma kočku, morče a pořád nějakou andulku...a já pak následně pes-2 psi,2 králíky,3 morčata-když byly mladý tak i šest morčat najednou, leguán, osmák, křeček, korela, rybičky,2 suchozemský želvy...teď už jsem zredukovala pouze na psy, ale klece, akvária a terárium mám schovaný a pokud by třeba v budoucnu moje vnouče přišlo, že mu doma nechtěj dovolit morče, tak ho prostě bude mít u babičky...mimo hmyzu, protože pavouky, strašilky atd. nesnáším a mimo hada, který sice zbožňuju, ale neměla bych to srdce krmit ho živými zvířaty...

Juuu No krásnej zvěřinec, máma kroutí jen hlavou a říká si kde sakra udělala chybu, ani nevím po kom to mám, tu lásku ke zvířatům. Doufám, že jednou bude baráček a moje děti budou mít morčátka atd. Pokud se o to budou starat jinak ne. Ale nevím já bych tam to kotě prostě nenechala, třeba ho dáme někomu, ale prostě bych ho tam nenechala řvát. Je hrozně kontaktní, furt ječí, ale jakmile si ho vezmu, tak vrní a chrupka. Barnabáš už si taky docela zvyknul, už ani kotě neřeší, když spí, když běhá tak jo.

25.9.2016 10:48

Andryseeek, to kotě je fakt tak měsíční, úplné mimino. Psa bych o něj klidně nechala pečovat, potřebuje to (to kotě)...a vlastně se i tulit k někomu v posteli, normálně by spalo v chumlu sourozenců u maminy. Pokud ti jí syrové, tak vodu moc nepotřebuje. Na kočkolit ho/ji uč, co chvilku ho tam dej, zahrab prstíčkem... kdyby se ti vyčural na něco, z čeho můžeš kousek odstřihnout a dát do záchodku (napachovat), bylo by fajn. Taky umístění záchodku není jedno, kotě si řekne. A asi bych mu dala dva. Jestli mu budeš dávat granule, tak nechť je má k dispozici trvale, ale samozřejmě mimo dosah psa, někde nahoře, ale musíš mu umožnit tam vylézt (moje čerstvě příchozí kotínka právě žere vedle mě na stole, a žere, když teda nespí, asi tak co 20 minut ).
A jedno velké bacha - nezašlápněte ho ani nezasedněte ani nezalehněte...je to malé a černé a najednou se ti zjeví pod nohou...a ještě to nemá ty zachraňující úhybné reflexy...Takže po tmě bez baterky ani ránu!

25.9.2016 10:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Máte to jednodušší o to, že pes je s kotětem v pohodě. Pokud to zvládne i přítel, klidně bych si kočku nechala. I psu bude líp, když bude mít doma zvířecího parťáka a výhodou je, že štěkat ho nenaučí Klidně ho nechte(psa ) ať se o kotě stará, olizuje, alespoń to nemusíte dělat sama, pomůže mu to i s tím bříškem. Pokud hodilo bobek, tak jste ho měla dát do toho kočkolitu a kotě tam cvičně postavit. Myslím, že jak to ucítí, už bude vědět, kočky se to fakt učit nemusí. Naše kočka mléko nechce, jen smetanu(potvora mlsná to je ) S vodou by se mi na to z vysoka... Kocour si někdy smetánky lízne, ale radší chodí do konvičky na vodu, protože on je na granulích, tak má víc žízeň. Venku většinou pijí z jezera či psu z misky. Jinak kočky v rodině byly odjakživa na mléce a žádná s tím problém neměla. Dokonce báby kocour zbožňoval mléko s rozmočeným rohlíkem Když mu to ráno chystala, skákal jí po rukách už, už, honeeem...

25.9.2016 11:46
Andrýsek3

XXX.XXX.212.44

Bobek jsem dala do kočkolitu v noci, pes to nežere díky bohu. psa nechávám u kočky pod dozorem, ale dokud se na něj moc nesápe, tak ho necháváme, ale občas ji jde po zadku jak háravý feně, tak to ho vyženu. Ale dnes už v klidu, ani si ji skoro nevšímal, když běhala tak si s ní chtěl hrát, ale to jsme zatrhli, neboť by ji rozválcoval. zatím dávám kapsičku a dneska pribiňáčka, ale ráno moc nechtěl, teď je doma sám, takže snad něco zbaští.

25.9.2016 12:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Andrýsek3 napsal(a):

Tam bych kotě nedala.
Raději bych udělala, to co dělají někteří...
Hodili nám to na dvůr...
Sousedům o 4 baráky taky. Jim asi za rok - no, nevÿhodili to oni ani my.

25.9.2016 12:20

rapotacka11 napsal(a):
Tam bych kotě nedala.
Raději bych udělala, to co dělají někteří...
Hodili nám to na dvůr...
Sousedům o 4 baráky taky. Jim asi za rok - no, nevÿhodili to oni ani my.

Jo i já jsem se takhle dostala ke dvěma koťatům, byla celkem klika, že zrovna nebyla venku čuba NO(u prvního kotěte) a setr (u druhého)...následky by pro kotě byly fatální...

25.9.2016 12:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Taky jsme tehdy měli psa NO, taky byl v domě .
Hýbala se mu kůže na hlavě - doslova = blechy.
Takže koupel s chemií...

25.9.2016 12:50
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Přicházeli jsme domů a dost ječel, teď už je s námi, tak už jen vrní. To by snad mělo přejít až bude starší ne?

25.9.2016 12:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

rapotacka11 napsal(a):
Taky jsme tehdy měli psa NO, taky byl v domě .
Hýbala se mu kůže na hlavě - doslova = blechy.
Takže koupel s chemií...

Teda tomu kotěti.

25.9.2016 21:29

No zatím ji nechám u nás a pak u nás stejně zůstane

Já mám za cíl, neskončit jako moje veterinářka. Ta má kolem 50 psů,20 koček,10 želv, pár hlodavců, a dokonce jí nějaký dobrák odložil před vraty akvárko s rybičkami.

25.9.2016 22:04

...jen pridam technickou.
Nase kocky (kocka + kocour) umi na zachod (po baraku maj 3), ale od te doby, co muzou i na zahradu 24h. (dvirka ve dverich), daleko radsi chodi ven.
Samotnym jim to prijde blby, zasmradovat si mista kde zijou a cekat na to, az to nekdo uklidi (cistila jsem dvakrat denne...).
Navic pes (jejich "vzor"?) chodi taky ven - vlastne ho kopirujou. Kocour i precurava :)
A kolikrat jde kocour s nama (za nama) i celou prochajdu.

25.9.2016 22:09
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

No zatím ji nechám u nás a pak u nás stejně zůstane

Já mám za cíl, neskončit jako moje veterinářka. Ta má kolem 50 psů,20 koček,10 želv, pár hlodavců, a dokonce jí nějaký dobrák odložil před vraty akvárko s rybičkami.

Tak to nás snad nečeká. Ale bydlím rok sama a už jsme na 2 zvířatech. tak uvidíme.

25.9.2016 22:36
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Koťátko zlobí, má spát a místo toho lítá po posteli, přeze mě, psa a hlavu přítele. Ignoruje moje strategicky rozmístěné ručníky a deky, a už jen čekám, kdy načůrá nebo nakadí do postele. Dolů z postele nesleze, zítra ji tam budu muset udělat nějaký schůdky, jinak ji na ten písek nenaučím. kdybych ji dala na zem, tak bude řvát Pes pořád vzhůru, protože pořád kolem leze, pak mu cumlá nohu, a je dost utahanej, protože dělá celodenní chůvu. Ale zvládá to statečně. A i to, že je teď tady vetřelec, a my se kolem něj hodně motáme, tak je v pohodě. Kočka si na něj zvyklá a to, že s ní kutálí a oblizuje ji nevadí, naopak ještě vrní.

25.9.2016 22:49
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Andryseeek, to kotě je fakt tak měsíční, úplné mimino. Psa bych o něj klidně nechala pečovat, potřebuje to (to kotě)...a vlastně se i tulit k někomu v posteli, normálně by spalo v chumlu sourozenců u maminy. Pokud ti jí syrové, tak vodu moc nepotřebuje. Na kočkolit ho/ji uč, co chvilku ho tam dej, zahrab prstíčkem... kdyby se ti vyčural na něco, z čeho můžeš kousek odstřihnout a dát do záchodku (napachovat), bylo by fajn. Taky umístění záchodku není jedno, kotě si řekne. A asi bych mu dala dva. Jestli mu budeš dávat granule, tak nechť je má k dispozici trvale, ale samozřejmě mimo dosah psa, někde nahoře, ale musíš mu umožnit tam vylézt (moje čerstvě příchozí kotínka právě žere vedle mě na stole, a žere, když teda nespí, asi tak co 20 minut ).
A jedno velké bacha - nezašlápněte ho ani nezasedněte ani nezalehněte...je to malé a černé a najednou se ti zjeví pod nohou...a ještě to nemá ty zachraňující úhybné reflexy...Takže po tmě bez baterky ani ránu!

Jee díky, No pes si na něj před chvílí sednul. Bylo to tesny, ale žijeme, dáváme bacha.

25.9.2016 22:50

...bych vam sem rada hodila video, jak pes usmernoval kotaka, ale bohuzel je moc velky.
Kadopadne - pes kterej zna pravidla, je nejlepsi chuvou a ucitelkou...
Jen je nechte.
Za par tejdnu bude kote spat se psem v pelechu, chodit curat i kadit ven a ani na linku nepoleze, bo to "pes nesmi"...
Myslim, ze jste na dobry ceste stat se mini zoo :).

25.9.2016 23:02
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

...bych vam sem rada hodila video, jak pes usmernoval kotaka, ale bohuzel je moc velky.
Kadopadne - pes kterej zna pravidla, je nejlepsi chuvou a ucitelkou...
Jen je nechte.
Za par tejdnu bude kote spat se psem v pelechu, chodit curat i kadit ven a ani na linku nepoleze, bo to "pes nesmi"...
Myslim, ze jste na dobry ceste stat se mini zoo :).

Bydlíme v bytě ve městě pod náměstím, všude spíš auta a lidi, než nějaká zeleň, takže ven asi nee?

25.9.2016 23:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Nee.

26.9.2016 06:45

Andrýsek3 napsal(a):
Bydlíme v bytě ve městě pod náměstím, všude spíš auta a lidi, než nějaká zeleň, takže ven asi nee?

NEE!
Ale domácímu bych určitě pořídila domů nějaké šplhadlo/a, tunel a cojávím za blbiny, nechť má kde vybít energii...

26.9.2016 07:53
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Neee já vím, ano pokud si.ji necháme bude mít vše na co se podívá.

26.9.2016 08:34
Granulka

XXX.XXX.115.30

Andrýsek3 napsal(a):
Neee já vím, ano pokud si.ji necháme bude mít vše na co se podívá.

Sleduji vás a je mi jasné, že u vás nakonec zůstane.
Jak jste zvládli noc a šílené kotě?

26.9.2016 08:58
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Granulka napsal(a):
Sleduji vás a je mi jasné, že u vás nakonec zůstane.
Jak jste zvládli noc a šílené kotě?

No celou noc prochodila po posteli, pak jsme se vzbudili kotě nikde, ale pes ji na zemi hlídal. Žádné čuraní a kakani se nekonalo a teď je pěkně utahaná. Aspoň nebude vyřvávat, když budu pryč.

26.9.2016 22:17
Iliena

XXX.XXX.37.7

Andrýsek3 napsal(a):

Hrozně vám s koťátkem fandím! Mám za něj hroznou radost
Takhle jsme si taky donesli domů ani ne 2 měsíční koťátko, původně jsme mysleli, že bude venku, takže druhý den už spalo na gauči a nakonec doma zůstalo . A bylo to úžasné, určitě nebudete litovat, když si ho necháte Kdybych neměla doma kočkobijce, tak si kočičku zas pořídím, to vrnění mi chybí.

A napište jak se koťátko má, jsem zvědavá

27.9.2016 07:04
Granulka

XXX.XXX.115.30

Teda, šikula. :) Bude vám dělat radost.
Také se těším na vaše kočičí zážitky.

27.9.2016 12:30
Andrýsek3

XXX.XXX.39.87

Tak dobré zprávy, už včera jsem našla v kočkolitu asi dvě větší hrudky, takže předpokládám, že se tam malej vyčůral. Ráno jsem ho dala na zem a běžel tam znovu, chvilku tam tak zvláštně seděl, že vypadalo, že čůrá, když vylezl, tak tam nic nebylo, ale myslím, že málo určitě čůral. Včera totálně pokadil pritele, takže ten se s honem daní ho na záchod nezabýval, takže ještě musíme naučit na záchůdek kakani. Ale teď už běhá většinu dne po zemi, takže si sám dojde. Včera večer běhali se psem spolu pp bytě, když přišel pes sám, řekli jsme mu ať jde za číčou a dovede ji sem Poslechnul, Kocourek ho následuje. Večer jsme spali kocour pod bradou přítele, pes napláclej stranou na mě. Všichni celou noc prospali a byli hodný. Druhá fotka pes zývá nechce ho sežrat. Fotky byli, když jsme koukali na televizi, malej chce po psoj stále lozit, ten ho chce obliznout, takže ho svalí dolů. Jsem hrozně ráda, jak se Barney chová, je úžasný a úplně vidět jak dokáže být klidný na mimčo a hezky se stará. Teď vím, že moje vlastní lidské mimčo nebude snad problém.

27.9.2016 20:06

Andrýsek3 napsal(a):
Tak dobré zprávy, už včera jsem našla v kočkolitu asi dvě větší hrudky, takže předpokládám, že se tam malej vyčůral. Ráno jsem ho dala na zem a běžel tam znovu, chvilku tam tak zvláštně seděl, že vypadalo, že čůrá, když vylezl, tak tam nic nebylo, ale myslím, že málo určitě čůral. Včera totálně pokadil pritele, takže ten se s honem daní ho na záchod nezabýval, takže ještě musíme naučit na záchůdek kakani. Ale teď už běhá většinu dne po zemi, takže si sám dojde. Včera večer běhali se psem spolu pp bytě, když přišel pes sám, řekli jsme mu ať jde za číčou a dovede ji sem Poslechnul, Kocourek ho následuje. Večer jsme spali kocour pod bradou přítele, pes napláclej stranou na mě. Všichni celou noc prospali a byli hodný. Druhá fotka pes zývá nechce ho sežrat. Fotky byli, když jsme koukali na televizi, malej chce po psoj stále lozit, ten ho chce obliznout, takže ho svalí dolů. Jsem hrozně ráda, jak se Barney chová, je úžasný a úplně vidět jak dokáže být klidný na mimčo a hezky se stará. Teď vím, že moje vlastní lidské mimčo nebude snad problém.

Andrejko, máš teda úžasnou dvojku a je vidět, že pesan je fakt chůvička

27.9.2016 23:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A jedno velké bacha - nezašlápněte ho ani nezasedněte ani nezalehněte...je to malé a černé a najednou se ti zjeví pod nohou...a ještě to nemá ty zachraňující úhybné reflexy...Takže po tmě bez baterky ani ránu! - trocha černé kroniky ale k smíchu to fakt není Tohle mi připomnělo sestřenku, která pracuje nad náma ve stájích. Je to stáj, kde koně nejsou v boxech, ale volně ložení, jako ve stodole. Narodilo se tam najednou 16koťat(tuším třem kočkám) A jednou mi říká, že tam přišla a leží tam mrtvé kotě, asi ho zašlápnul kůň, musela ho pochovat. A pak to šlo ráz naráz, jako,10 malých černoušků..." dvakrát týdně pochovávala kotě. Už je jich myslím jen 6. Poslední minulý týden, bylo doslova placaté, prý ho asi kůň zalehnul. Na to jsem jí řekla, že nechci o těch koťatech už fakt nic slyšet

28.9.2016 12:50

lesnížínka napsal(a):
A jedno velké bacha - nezašlápněte ho ani nezasedněte ani nezalehněte...je to malé a černé a najednou se ti zjeví pod nohou...a ještě to nemá ty zachraňující úhybné reflexy...Takže po tmě bez baterky ani ránu! - trocha černé kroniky ale k smíchu to fakt není Tohle mi připomnělo sestřenku, která pracuje nad náma ve stájích. Je to stáj, kde koně nejsou v boxech, ale volně ložení, jako ve stodole. Narodilo se tam najednou 16koťat(tuším třem kočkám) A jednou mi říká, že tam přišla a leží tam mrtvé kotě, asi ho zašlápnul kůň, musela ho pochovat. A pak to šlo ráz naráz, jako,10 malých černoušků..." dvakrát týdně pochovávala kotě. Už je jich myslím jen 6. Poslední minulý týden, bylo doslova placaté, prý ho asi kůň zalehnul. Na to jsem jí řekla, že nechci o těch koťatech už fakt nic slyšet

To se teda divim, u nás ve stájích bylo taky hromada koček, spaly dokonce u koní v boxech na slámě, kočka odchovala koťata v boxu u jedný kobyly a nikdy se žádnýmu kotěti ani kočce nikdy nic nestalo...

28.9.2016 13:27
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Ta se má. Pes a kočka. Teda. Hmmm.
Tady by mě to asi neprošlo.

28.9.2016 13:37
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Aliens_II napsal(a):
Ta se má. Pes a kočka. Teda. Hmmm.
Tady by mě to asi neprošlo.

Kamarádky citlivá ohařka by ji taky přepůlila. Ještě, že mám doma takovou chůvu.

Neznáme

28.9.2016 19:37
Neznáme

XXX.XXX.240.118

Naše kočka je na našeho psa zlá, a ten z ní má respekt.

1.10.2016 16:34
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

To se teda divim, u nás ve stájích bylo taky hromada koček, spaly dokonce u koní v boxech na slámě, kočka odchovala koťata v boxu u jedný kobyly a nikdy se žádnýmu kotěti ani kočce nikdy nic nestalo...

Dneska jsem se sestřenkou mluvila a ze 16 koťat už zbyly jen tři - všechna zašlapaná. Myslí si, že nejvíc měl na svědomí poník, ten je prý vyloženě honil a trdlo kotě neuteklo, jen se přikrčilo...a bylo Minulý týden pochovávala zase tři kusy

1.10.2016 18:36

lesnížínka napsal(a):
Dneska jsem se sestřenkou mluvila a ze 16 koťat už zbyly jen tři - všechna zašlapaná. Myslí si, že nejvíc měl na svědomí poník, ten je prý vyloženě honil a trdlo kotě neuteklo, jen se přikrčilo...a bylo Minulý týden pochovávala zase tři kusy

No je to moc smutný...já opravdu vyrostla v bludu, že si kůň na ty kočky dává pozor...a to byly kolikrát v zimě zahrabaný v koňskym boxu v slámě a ani je nebylo vidět, než jsme začli kydat, tak jsme to tam pořádně prohlídli, abysme nějakou mindu nenabrali vidlema. Tak nevím, zda to bylo jen štěstí nebo jestli si dávaly pozor ty kočky...protože koťata jsme tam měli pravidelně a fakt nikdy žádná mrtvolka...
Na druhou stranu si neumím představit, jak bych udala 16 koťat

2.10.2016 02:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Jo s tím mlíkem svatá pravda, proto jsme dávala naředěné vodou, aby se kotě "rozpilo" i když moje kočky s mlíkem jako takovým nikdy problém neměly, rády si trochu mlíka nebo smetany daly, ale opravdu trošku...jo a mlíko jsme dávali nevím proč převařený, to už dávala moje babča, takže asi spíš rodinný zvyk...

Ono je to s tím mlékem takové trochu záhadné a chce to vyzkoušet - spousta koček bude po mléku průjmovat, ale já mám třeba už u několikátého kocoura zkušenost, že mléko v pohodě snáší, a malému teď dávám občas i trošku smetany (smetana do kávy) a také bez problémů... Chce to prostě opravdu vyzkoušet.

2.10.2016 02:57
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
Jedině v tom domě bude štěstí a blahobyt, jehož práh překročí kočka. (ruské přísloví).

3.10.2016 10:45
Iliena

XXX.XXX.160.254

Jak se má "chůvička" a koťátko?

3.10.2016 15:55
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Iliena napsal(a):
Jak se má "chůvička" a koťátko?

Jee děkuju za starost. Oba se mají super, malej docela řádí, a čím dál tím víc prozkoumává a lozí po psovi. Pes ho bere už jako samozřejmost, takže ho už tolik ne olizuje a nezlobí. Včera se Thiago dostal dolů z postele a chrápaly se psem pod postelí, a pak jsem slyšela hroznej řev, asi ho velký brácha zalehnul. máme doma veselo a teprve budeme mít, malej už občas běhá, šplhá po nohách a minule vyskočil asi do půlky gauče. Ale zatím je to furt miminko a pořád chrápe, pak kouše a škrábe, jí a zase spí.

3.10.2016 16:08
Iliena

XXX.XXX.37.7

Andrýsek3 napsal(a):
Jee děkuju za starost. Oba se mají super, malej docela řádí, a čím dál tím víc prozkoumává a lozí po psovi. Pes ho bere už jako samozřejmost, takže ho už tolik ne olizuje a nezlobí. Včera se Thiago dostal dolů z postele a chrápaly se psem pod postelí, a pak jsem slyšela hroznej řev, asi ho velký brácha zalehnul. máme doma veselo a teprve budeme mít, malej už občas běhá, šplhá po nohách a minule vyskočil asi do půlky gauče. Ale zatím je to furt miminko a pořád chrápe, pak kouše a škrábe, jí a zase spí.

To super, že si spolu rozumí Jo jo kočičí škrábance...to si pamatuju, mě měla jako mámu a chodila se ke mě mazlit a spát, kdežto z přítele si dělala živou hračku a nejoblíbenější zábava byla mu s rozběhem skočit na záda a pěkně zaseknout drápky
Takže předpokládám, že u vás zůstane na trvalo?

3.10.2016 16:31
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Iliena napsal(a):
To super, že si spolu rozumí Jo jo kočičí škrábance...to si pamatuju, mě měla jako mámu a chodila se ke mě mazlit a spát, kdežto z přítele si dělala živou hračku a nejoblíbenější zábava byla mu s rozběhem skočit na záda a pěkně zaseknout drápky
Takže předpokládám, že u vás zůstane na trvalo?

Nooo, zatím se snažíme dávat hračky na škrbání a kousání, ty mu zase bere pes. No asi ano. Je prostě u nás, nějak není kam ho dát, já ho chci doma, přítel se k tomu moc nevyjadřuje, mazlí se s ním, má ho rád. A naši furt ať ho dáme pryč atd..(nebydlím s nimi) a to pak nahlodá přítele, nooo ale neshání mu nějaký domov, ani o tom nemluví. Ale až něco provede, tak to si zase poslechnu, že jsme přitáhla kočku atd.. Ale pak se s ním zase bude za 10 minut mazlit a říkat jak je roztomilý.

3.10.2016 20:00
Atheira

XXX.XXX.50.119

Andrýsek3 napsal(a):
Nooo, zatím se snažíme dávat hračky na škrbání a kousání, ty mu zase bere pes. No asi ano. Je prostě u nás, nějak není kam ho dát, já ho chci doma, přítel se k tomu moc nevyjadřuje, mazlí se s ním, má ho rád. A naši furt ať ho dáme pryč atd..(nebydlím s nimi) a to pak nahlodá přítele, nooo ale neshání mu nějaký domov, ani o tom nemluví. Ale až něco provede, tak to si zase poslechnu, že jsme přitáhla kočku atd.. Ale pak se s ním zase bude za 10 minut mazlit a říkat jak je roztomilý.

Zkus to brát tak, že to děláš vlastně i pro Barneyho... Když kocour zůstane, pes bude mít kamaráda na celý život, který mu bude dělat společnost, když nebude nikdo doma. Náš starší pes měl taky za kamaráda kocoura. Byli nerozlučná dvojka. Na procházky a všechny výlety chodil kocour taky. Jenže ani jeden nebyl domácí (pes pořád žije), kocour si, jak už je u koček zvykem, často chodil na tulácké vycházky přes noc a jednou se někde otrávil. Ten pes byl první týdny bez něj jako tělo bez duše. Obcházel místa, kde kocour běžně byl a hledal ho tam. Vážně byli skvělá dvojka, akorát tam to bylo opačně - kocourovi už byl rok, když jsme našli psa.

On si tě prostě našel a vetřel se k tobě. Takoví zvířecí bezdomovci, co si tě sami najdou, se neodmítaj.

3.10.2016 20:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Andrýsek3 napsal(a):

Kousat a škrábat bych ho moc nenechávala, ať zná míru. Nejlepší hračky pro kočky jsou takové ty udičky, kdy kocour loví třeba pírko a nebo různé textilní myšky, do kterých právě může drápky zatínat. Jo...a pořiďte mu co nejdřív škrabadlo, ať se učí na něj a ne na nábytek. To zakazujte hned, jakmile se pokusí, u nás stačilo rázné ne. Stačí nějaké levnější, třeba tohle http://www.veselezvire.cz/sisalove-skrabadlo-s-micem-31x7x50cm?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cpc a nebo pak už s nějakým ležením(to máme my, ale kočky tam v životě neležely, najdou si radši jiné místo ).

3.10.2016 20:22
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

lesnížínka napsal(a):
Kousat a škrábat bych ho moc nenechávala, ať zná míru. Nejlepší hračky pro kočky jsou takové ty udičky, kdy kocour loví třeba pírko a nebo různé textilní myšky, do kterých právě může drápky zatínat. Jo...a pořiďte mu co nejdřív škrabadlo, ať se učí na něj a ne na nábytek. To zakazujte hned, jakmile se pokusí, u nás stačilo rázné ne. Stačí nějaké levnější, třeba tohle http://www.veselezvire.cz/sisalove-skrabadlo-s-micem-31x7x50cm?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cpc a nebo pak už s nějakým ležením(to máme my, ale kočky tam v životě neležely, najdou si radši jiné místo ).

No když začne dostane mezi packy hračku (růžové prase). Ano za týden (po výplatě ) koupíme rovnou velké škrabadlo, třeba tam zrovna bude chtít ležet, třeba nee. Ale on tam teď ještě nevyleze, takže zatím bude škrábat ze země.

3.10.2016 20:24
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Atheira napsal(a):
Zkus to brát tak, že to děláš vlastně i pro Barneyho... Když kocour zůstane, pes bude mít kamaráda na celý život, který mu bude dělat společnost, když nebude nikdo doma. Náš starší pes měl taky za kamaráda kocoura. Byli nerozlučná dvojka. Na procházky a všechny výlety chodil kocour taky. Jenže ani jeden nebyl domácí (pes pořád žije), kocour si, jak už je u koček zvykem, často chodil na tulácké vycházky přes noc a jednou se někde otrávil. Ten pes byl první týdny bez něj jako tělo bez duše. Obcházel místa, kde kocour běžně byl a hledal ho tam. Vážně byli skvělá dvojka, akorát tam to bylo opačně - kocourovi už byl rok, když jsme našli psa.

On si tě prostě našel a vetřel se k tobě. Takoví zvířecí bezdomovci, co si tě sami najdou, se neodmítaj.

Joo to máš pravdu :) akorát ho teď často zalehává, ale to půjde až vyroste. snad budou kámoši.
Za dva roky jsme chtěli ještě jednoho psa, to už bude doma pěkná smečka Pro mě je ta kočka oproti psovi opravdu nenáročný tvor.

9.10.2016 17:33
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Dneska byla zima, tak Barnabáš běhal po lese s ohaří kámoškou a pak si s "bráchou" dali šlofíka.

9.10.2016 17:36

Andrýsek3 napsal(a):
Dneska byla zima, tak Barnabáš běhal po lese s ohaří kámoškou a pak si s "bráchou" dali šlofíka.

Bárny je fakt, jak kočičí maminka

9.10.2016 17:56
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Bárny je fakt, jak kočičí maminka

No už jak je doma dlouho, tak na něj docela prdí, sem tam ho olízne, teď už se spíš začínají zlobit (kocour zlobí) a hrát si spolu.

9.10.2016 18:50

Andrýsek, ten pes je super! a to kotě už mu prostě nemůžete vzít...
To, že malý žere jako nezavřený je normální, jde do rychlého růstu a je dost možné, že se teď vyžere do tvaru koule a v pubertě se z něj stane nohatá vychrtlina, aby tak ve třetím roce dospěl v krásného statného kocoura.

9.10.2016 20:15

Andrýsek3 napsal(a):
No už jak je doma dlouho, tak na něj docela prdí, sem tam ho olízne, teď už se spíš začínají zlobit (kocour zlobí) a hrát si spolu.

No jo tak pěkně od začátku, nejdřív nezvedené kotě, pak poberťák a pak hezký vychovaný kocourek

9.10.2016 21:00
Granulka

XXX.XXX.135.134

Jééé, to je sladké, jak spolu spí. Kocour se otrkal a teď si bude dovolovat. Užijete si ještě plno srandy.

9.10.2016 21:13
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Joo Barney je úžasný, občas malého přišlápne, přilehne, ale tak nějak dobrý. No a jinak jsme z malého zlobidla docela vyjukaný a už koukáme, že nás čeká další rok, kdy se budeme modlit, ať už vyroste. Teď vidím jak je Barney krásně vychovaný pes, oproti tomu ďáblíkovi
Jinak já jsem máma na 24 hodin denně, člověk by se třeba rád vyspal, ale jakmile zalehnu, na celou noc se na mě nalepí Barney, usne tak tvrdě, že s ním za celou noc nehnu (podezřívám ho, že to dělá naschvál, před tím než byl kocour to nedělal) a přileze kocour nacpe se mi pod bradu a teď já se celou noc nepohnu a přítel si spí jako v bavlnce. Ale canisterapie (a felinoterapie) je to zase dobrá. Takže si vlastně nestezuju.

Přidejte reakci

Přidat smajlík