Pes s PP a výkonostní průkaz

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2016 13:53
serigala

XXX.XXX.180.126

Zdravím,
mám psa s PP nepracovního plemene, chtěla bych s ní jít později na zkoušky, avšak nechci, aby výsledek byl zapisován do průkazu původu. Lze i v tomto případě požádat o průkaz nebo můži zažádat pouze o přílohu k PP klasicky na ČMKU?

25.9.2016 14:42
anonymx

XXX.XXX.140.224

Do PP se zapisuji pouze splnene zkousky. VK nepotrebujete.

25.9.2016 20:10
LájošM

XXX.XXX.14.251

Vždyť stačí pořádat rozhodčího, aby vám zkoušky do PP nepsal. Výkonostní průkaz služebky (IPO, NZŘ, KJB...) by vám měl vystavit rozhodčí, na Obedience si o něj musíte zažádat předem. U ostatních nevím, jak to chodí, ale podle mne ani tam není žádná povinnost si muset nechat zkoušku zapsat i do PP.
Většinou lidi chtějí zkoušku do PP napsat, proč nechcete vy? Vždyť je to úspěch, navíc u nepracáka.
Pokud vím, do PP si nemusíte nechat zapsat nic co nechcete (tedy lidi si samozřejmě nedávají psát zkoušky neúspěšné), ale do výkonostky, když už ji máte, by měl být napsaný i ten neúspěch.

25.9.2016 21:03
anonymx

XXX.XXX.140.224

LájošM napsal(a):
Vždyť stačí pořádat rozhodčího, aby vám zkoušky do PP nepsal. Výkonostní průkaz služebky (IPO, NZŘ, KJB...) by vám měl vystavit rozhodčí, na Obedience si o něj musíte zažádat předem. U ostatních nevím, jak to chodí, ale podle mne ani tam není žádná povinnost si muset nechat zkoušku zapsat i do PP.
Většinou lidi chtějí zkoušku do PP napsat, proč nechcete vy? Vždyť je to úspěch, navíc u nepracáka.
Pokud vím, do PP si nemusíte nechat zapsat nic co nechcete (tedy lidi si samozřejmě nedávají psát zkoušky neúspěšné), ale do výkonostky, když už ji máte, by měl být napsaný i ten neúspěch.

Rozhodci je povinnen do PP zkousky zspsat a právě tak musí do VK zapsat i.neuspech. Prani majitele psa nerozhoduje. Vk rozhodci nevystavuje.

26.9.2016 06:43
serigala

XXX.XXX.180.126

LájošM napsal(a):

Nebyla jsem si právě jistá se zapisováním neúspěšných pokusů. Takže chápu správně, že pokud by člověk čistě teoreticky zaplnil všechny kolonky v PP, je dále potřeba pouze zažádat o přílohu k průkazu původu a výkonostní průkaz neřešit?

Pohybovala jsem se doteď jen ve výstavních kruzích, takže tohle je pro mě nové. Vedoucí naší ZKO si taky není jist, zná to jen u psů bez PP a pracovních plemen, která mají svůj průkaz.

26.9.2016 08:53
anonymx

XXX.XXX.34.150

ZNovu: do PP se smí zapsat POUZE úspěšná zkouška, pokud jej zaplníte, řeší se to přílohou. O VK si můžete (ale nemusíte) zažádat PK vašeho plemene. Není to nutnost. A do VK se MUSÍ zapsat i neúspěchy.

27.9.2016 11:04
serigala

XXX.XXX.180.126

anonymx napsal(a):
ZNovu: do PP se smí zapsat POUZE úspěšná zkouška, pokud jej zaplníte, řeší se to přílohou. O VK si můžete (ale nemusíte) zažádat PK vašeho plemene. Není to nutnost. A do VK se MUSÍ zapsat i neúspěchy.

Ano, tu informaci jsem zcela pochopila. Šlo mi o to, jestli se při zaplnění úspěšnýma zkouškama (nemám takové ambice, jen mě to zajímá, když už se ptám), vystavuje jen příloha nebo VK. Teď už je to kompletní, chápu, děkuji.

27.9.2016 11:58
LájošM

XXX.XXX.14.251

Anonymx, to je nějaká novinka, že rozhodčí nevystavuje VK? Nám ho tedy dal ještě loni.

27.9.2016 12:11
sufle

XXX.XXX.161.21

anonymx napsal(a):

Tak já tedy také nevím, zkoušky máme psané ve VK a do PP nám rozhodčí nic nepsal. Tedy psal, ale pouze na požádání. O tom, že by zkoušky musel povinně psát do PP nic neříkal a já je mám pouze ve VK.
VK mi dal rozhodčí na první naší zkoušce.

27.9.2016 12:11
anonymx

XXX.XXX.34.150

Rozhodčí smí vystavit pouze pokračování VK, pokud je původní již popsaná.

27.9.2016 12:35
LájošM

XXX.XXX.14.251

U nás to bylo stejné jako u "sufle". VK vydal rozhodčí, zadarmo, na vyžádání. Pokud někdo knížku nechtěl, výsledek napsal do PP, ale pokud to někdo nechtěl napsat ani tam, tak vydal jen protokol o vykonané zkoušce.
Dokonce nemám jednu zkoušku ve VK napsanou vůbec, protože ji rozhodčí zapsat zapomněl a jiný rozhodčí ji tam už dopsat nemůže, i když mám protokol o zkoušce. Musím si pořádat přímo konkrétního rozhodčího, aby mi zkoušku dodatečně do VK dopsal.

27.9.2016 13:46
Sapp

XXX.XXX.134.117

Pro mne aktuální téma. Nemám VK, zatím každá složená zkouška zapsána v PP.
Rozhodčí zapisoval do VK psům služebních plemen a psů bez PP, u mého rovnou do PP.

Nyní mě čeká další zkouška a poslední řádek v PP - Jak dlouho trvá vyřízení žádosti o přílohu?Teď mám cerstvě PP odeslány kvůli chovnosti, můžou připojit rovnou přílohu?

27.9.2016 18:07
anonymx

XXX.XXX.228.168

Jiste, asi staci domluvit se po telefonu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík