zelenoockaa
napsal(a):
Potřebuji radu, jak přesvědčit psa aby si netrhal pelech! Včera dostal nový a dnes už je po něm.. lépe řečeno jsem ho zašila... ale i tak :( je to zlaťák.
Kolik mu je? Pokud se jedná o štěně, tak se dalo počítat, že si bude hrát. Pro začátek doporučuji jen velkou vystlanou krabici, kterou můžete měnit třeba obden.
Jinak proti kousání pomáhá vždy použít něco, co psovi nechutná. Například okusovanou věc pokapat octem / posypat pepřem, ale u pelíšku to nedělejte, protože chcete, aby tam Váš zlaťáček chodil s radostí ne aby se bál, že mu bude pelíšek smrdět a "špatně chutnat".
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můj pes se jako štěně nezastavil, byl rád, že pak sebou někde plácne a neměl tendence něco ničit. Pelíšek máme sice jen jako sklad hraček, ale nedotknul se štěněcího ani toho současného. Když na něj nebyl čas, tak přišly na řadu rohy a parůžky.
Toho se právě bojíme, on je totiž takové tele - místo aby hlodal (třeba sušené ocásky) tak si je narve do tlamičky a chce je spolknout celé, takže to ho zatím učíme tak, že mu ten pamlsek držíme aby jej mohl hlodat a nemohl jej spolknout celý... Je to nenažránek. Jinak zrovna dnes jsem s ním byla před odjezdem z domu na hodinu a půl dlouhé vycházce a před tím lítal na zahradě s páníčkem... Když jsme odjížděli tak byl po obědě a už ležel - je to jeho doba... Má přístup do obýváku, tam paradoxně nikdy nic neprovedl - krom jedněch rozkousaných bot...

zelenoockaa
napsal(a):
Takhle dopadl starý pelech:D ale to byl ještě miminko...
Můj taky sem tam něco kuchne, ale pelech nikdy, jen povolené hračky. Tak zatím zkuste nacpat deky do nějakého povlaku, časem by se měl srovnat.

zelenoockaa
napsal(a):
Toho se právě bojíme, on je totiž takové tele - místo aby hlodal (třeba sušené ocásky) tak si je narve do tlamičky a chce je spolknout celé, takže to ho zatím učíme tak, že mu ten pamlsek držíme aby jej mohl hlodat a nemohl jej spolknout celý... Je to nenažránek. Jinak zrovna dnes jsem s ním byla před odjezdem z domu na hodinu a půl dlouhé vycházce a před tím lítal na zahradě s páníčkem... Když jsme odjížděli tak byl po obědě a už ležel - je to jeho doba... Má přístup do obýváku, tam paradoxně nikdy nic neprovedl - krom jedněch rozkousaných bot...
S těmihle žvýkacími věcmi máme taky smůlu, jedině držet. I kost by polknul, taky pouze s asistencí. Skončili jsme u toho paroží, to je relativně bezpečné.
zelenoockaa
napsal(a):
A co ten bejkovec cely? Ma asi metr

Lexaurin
napsal(a):
A co ten bejkovec cely? Ma asi metr
Jestli má zadavatelka hlodavce, tak to vidím bledě. Když byl můj pes štěně, tak při váze 5 kg sežvýkal polovinu sušené šlachy měřící 40 cm za čtvrt hodiny! Nechala jsem ho bez dohledu, protože něco takového jsem absolutně nečekala.

Takový pelech mu nedávejte, to roztrhá a třeba i spolyká a budete mít problém. Kupte mu něco takového http://www.spokojenypes.cz/plastovy-pelech-c.6-98-117cm-trixie-sedy/?gclid=CM7p4vuorM8CFekp0wodRRMDdg a dovnitř mu dejte třeba jen ručník nebo hadr, a kdyby trhal i to tak mu tam nedávejte nic. je to zlaták má chlupy, zima mu rozhodně není ani v takové místnosti. když mě psi rozervali i deku byli prostě na podlaze a žádnou újmu z toho neměli, lepší než aby sežrali kusy hadrů a molitanu.Jinak tu bůvolí blbovinu mu rozhodně bez dohledu nedávejte, ani hračky které by mohl spolykat, dejte silné poleno, ale pozor aby strom nebyl jedovatý. Jinak někteří psi trhají pelechy a podušky ale nechají tvrdý koberec, to chce vyzkoušet. časem ho to přestane bavit, retrívři tohle dělají.
Jen technická - sušený býkovec není bůvolí blbovina, o ničem "bůvolím" žvýkacím tu nikdo nepsal, to už snad dneska nikdo nedává...
Ale souhlasím, pokud nekouše, ale polyká, tak nenechávat ni žvýkacího ani na okus. Mojí feně se kdysi zasekl v tlamě kus sušené trachey a musela jsem jí ho vyndat, od té doby takové věci jen pod dozorem.
Třeba takovouhle kost by snad nespolknul, ne? Mím psům ležela ohlodaná v zahradě klidně měsíc, ale pravda, nebyli to nikdy žádní pažravci..
napsal(a):
Takový pelech mu nedávejte, to roztrhá a třeba i spolyká a budete mít problém. Kupte mu něco takového http://www.spokojenypes.cz/plastovy-pelech-c.6-98-117cm-trixie-sedy/?gclid=CM7p4vuorM8CFekp0wodRRMDdg a dovnitř mu dejte třeba jen ručník nebo hadr, a kdyby trhal i to tak mu tam nedávejte nic. je to zlaták má chlupy, zima mu rozhodně není ani v takové místnosti. když mě psi rozervali i deku byli prostě na podlaze a žádnou újmu z toho neměli, lepší než aby sežrali kusy hadrů a molitanu.Jinak tu bůvolí blbovinu mu rozhodně bez dohledu nedávejte, ani hračky které by mohl spolykat, dejte silné poleno, ale pozor aby strom nebyl jedovatý. Jinak někteří psi trhají pelechy a podušky ale nechají tvrdý koberec, to chce vyzkoušet. časem ho to přestane bavit, retrívři tohle dělají.
Tak náš pes pokořil i tenhle pelech, rozkousal ho na hodně malých dílků, naštěstí to nesežral. Ale pravda, mám fakt ničitele.
zelenoockaa
napsal(a):
No má 8 měsíců:). On ho vždycky roztrhá a vytahá výstelku... prostě ťunťa.. zásobím ho hračkama, má tam vždycky dost věcí na kousání....
Měli jsme to stejně, krásný a drahý pelíšek a cucky všude a to mohla být sebevíc utahaná a x hraček naplněných ňamkama. Tak jsme jí dali do chodby jen deky, no snad každá má 10 vykousaných děr.
Ale po druhém hárání (cca v roce a čtvrt) sama přestala. Takže vydržte, zklidní se. Ale plastový pelech bych taky nedávala, přeci jen je to ostré, to bych se bála.
Zrovna v sobotu byl po pěti kilometrové vycházce a hraní si venku. Každý den s ním trávím hodinu až dvě v lese, další hodinu hraní, mazlení se, polehávat ho nenechám pokud není očividně moc unavený... bohužel když jsme v práci tak je doma sám. Ráno stihneme jen tak 30 minut vychajdu.
zelenoockaa
napsal(a):
Zrovna v sobotu byl po pěti kilometrové vycházce a hraní si venku. Každý den s ním trávím hodinu až dvě v lese, další hodinu hraní, mazlení se, polehávat ho nenechám pokud není očividně moc unavený... bohužel když jsme v práci tak je doma sám. Ráno stihneme jen tak 30 minut vychajdu.
No ono procházka jako taková psa moc neunaví. Zkuste třeba stopování, vyhledávání předmětů, hlavolamy - to zabaví i hlavu. Retrívr je aktivní pes, kterému většinou jen procházky a házení balónku nestačí.
Edit: Ale pokud máte opravdu ničitele, tak ani to nepomůže, můj pes může být sebevíc unavený jak fyzicky tak psychicky a když bude mít příležitost tak bude ničit stejně. To je ale fakt extrém.

rapotacka11
napsal(a):
Pochopí někdy někteří, že hromada krámů=hraček,
psa skutečně nezabaví - neunaví hlavu, tělo ?
A zrovna moji nejmladší zabaví. Má v pokoji krabici s hračkami, vždycky když jí to popadne, tak jde vybrat hračku se kterou si bude hrát, když jí omrzí, dojde pro novou, a my (=lidi i psi) od ní máme klid. Před zametáním pak hračky naházím zpátky do krabice. Tím že je nemá volně po pokoji tak jí přijdou takový vzácnější. I u těch starších ve štěněcím období pomáhalo mít dostatek hraček, jde jen o to vybrat hračky, které budou na trhání lákavější. Nebo mít místo pelechu staré ručníky. To jsme taky jedno období měli. Psi se o ně přetahovali, trhali je, večer se jim to zas složilo do tvaru pelechu. Ručníky jsou překvapivě trvanlivé.
napsal(a):
A zrovna moji nejmladší zabaví. Má v pokoji krabici s hračkami, vždycky když jí to popadne, tak jde vybrat hračku se kterou si bude hrát, když jí omrzí, dojde pro novou, a my (=lidi i psi) od ní máme klid. Před zametáním pak hračky naházím zpátky do krabice. Tím že je nemá volně po pokoji tak jí přijdou takový vzácnější. I u těch starších ve štěněcím období pomáhalo mít dostatek hraček, jde jen o to vybrat hračky, které budou na trhání lákavější. Nebo mít místo pelechu staré ručníky. To jsme taky jedno období měli. Psi se o ně přetahovali, trhali je, večer se jim to zas složilo do tvaru pelechu. Ručníky jsou překvapivě trvanlivé.
To s tou krabicí máme i u nás. Hračky v krabici a psa baví se v tom hrabat a lovit. A pak si třeba hodinu píská s jedním plyšákem a je šťastnej.

zelenoockaa
napsal(a):
No a o to jde. U štěněte jsem vstávala pomalu v noci, abych ho ráno utahala a on doma spal.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!