Zdravím všechny,
mám psa třetí den po kastraci. Je možné, že pes začal odmítat přítele? Před kastrací ho zbožňoval, ale nyní mu vadí jakýkoliv kontakt s ním. Trochu to popíši - když ho chce pohladit pes zcela zkoprní, jde vidět, že mu to není příjemné. Na zavolání ho téměř ignoruje, nebo k němu jde jak na mučení. Pokud ho chce vzít do ruky a nebo se k němu přiblíží hlavou, okamžitě začne vrčet. Celkově teď tíhne hodně ke mě ( to tedy i před tím, ale poslouchal i přítele) a chodí se za mě vyloženě schovát před přítelem.
Příjde mi divné, že po tak krátké době po kastraci by se změnil.
Máte někdo podobnou zkušenost?
Je možné, že je třeba jen podrážděný kvůli bolesti?
plemeno - čivava / 5 let
Děkuji za vaše reakce.
s_he
napsal(a):
Zdravím všechny,
mám psa třetí den po kastraci. Je možné, že pes začal odmítat přítele? Před kastrací ho zbožňoval, ale nyní mu vadí jakýkoliv kontakt s ním. Trochu to popíši - když ho chce pohladit pes zcela zkoprní, jde vidět, že mu to není příjemné. Na zavolání ho téměř ignoruje, nebo k němu jde jak na mučení. Pokud ho chce vzít do ruky a nebo se k němu přiblíží hlavou, okamžitě začne vrčet. Celkově teď tíhne hodně ke mě ( to tedy i před tím, ale poslouchal i přítele) a chodí se za mě vyloženě schovát před přítelem.
Příjde mi divné, že po tak krátké době po kastraci by se změnil.
Máte někdo podobnou zkušenost?
Je možné, že je třeba jen podrážděný kvůli bolesti?
plemeno - čivava / 5 let
Děkuji za vaše reakce.
Pokud ho na veterinu bral Váš přítel, tak může mít nepříjemný zážitek kastrace spojený s ním. Pak mě také napadlo, že je čivavák po operaci ještě citlivý a Váš přítel se ho dotknul na bolavém místě a tak se tomu nepříjemnému zážitku chce příště vyvarovat a raději si ho drží od těla - přeci jen u čivavě, která je malá, se třeba při zvedání může rukou nechtěně snadno sjet po jizvě.
Jako změnu povahy způsobenou kastrací bych to určitě neviděla. Spíše je chudáček ublížený a nějak si spojil nepříjemnosti se svým druhým páníčkem.
s_he
napsal(a):
Na veterinu jsme šli společně, ale v náruči jsem ho nesla vždycky já. No budu doufat, že je opravdu jen přecitlivělý :(.
Taky bych to tak viděla. Náš pes to měl podobně. Dejte mu čas, přítel ať si ho uplácí dobrotama a ono ho to za pár dní, až ho to přebolí, určitě přejde.
apbtbreeder
napsal(a):
Jj, hlavne ho co nejvice utesujte a litujte, udelejte z nej mrzaka nejen bez kouli, ale i dusevniho.
A jak to tomu psovi pomůže? Sám je z operace nesvůj a místo pohodových páníčků, kteří mu vrátí jistotu a dají mu zapomenout, že má nějakou bolístku, bude mít doma smečku ukňucenců, co jsou ještě více než on vedle z toho, co se stalo. To bude pejsek opravdu šťastný - nebude se vyrovnávat jen se svým problémem, ale ještě bude muset utěšovat své majitele.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asurwic, vždyť píšeš to stejné jako apbtbreeder...
s_he
napsal(a):
Tak na takovou přiblblou reakci jsem čekala.. jediný, kdo tu píše o nějakém litování jste vy, a to že kastrovaní psi jsou mrzáci, ponechám raději bez komentáře...
Mně by zajímalo, proč taháte a zvedáte psa po operaci, pravděpodobně zbytečné operaci, pokud nebyl kastrován ze zdravotních důvodů. Bolí ho rána a bolí ho celý pes, protože ho vyvázali a manipulovali s ním a bolí ho celé tělo. Dejte mu pokoj, nechte ho, aby se z toho vzpamatoval.
scylla
napsal(a):
Mně by zajímalo, proč taháte a zvedáte psa po operaci, pravděpodobně zbytečné operaci, pokud nebyl kastrován ze zdravotních důvodů. Bolí ho rána a bolí ho celý pes, protože ho vyvázali a manipulovali s ním a bolí ho celé tělo. Dejte mu pokoj, nechte ho, aby se z toho vzpamatoval.
Takže vy byste asi nechala svého psa ležet v hovnech a chcankách... nebo jakým způsobem ho podle vás mám dostat přes schody bez toho abych ho zvedla a přenesla na zahradu ? Sam se zveda, že chce ven tak ho ven prostě pustím..

s_he
napsal(a):
Takže vy byste asi nechala svého psa ležet v hovnech a chcankách... nebo jakým způsobem ho podle vás mám dostat přes schody bez toho abych ho zvedla a přenesla na zahradu ? Sam se zveda, že chce ven tak ho ven prostě pustím..
A on nezmíní chodit ?

napsal(a):
A on nezmíní chodit ?
* neumí.
s_he
napsal(a):
Vy asi nemáte moc potuchy, jak se starat o psa po operaci?
Elikn

XXX.XXX.235.162
s_he
napsal(a):
Můžete mě klidně poučit.